Új privát üzeneted érkezett!

Dojika!
Hogy van az internetnél, hogy van egy havi fix díj+ telefondíj (olyan mintha telefonálnál)?

Petra
Petra

Mia

www.e-otthon.hu

Halacska

Koszi,akkor nem csoda ha nem talatamKépugyanis nekem ugy van beallitva,hogy nem a fooldalrol indulok hanem azonnal a tarsalgoba lepekKép

pusszantasKép
kriszti

Szia Kata!
Szeretném kiegészíteni a tálázatban szereplõ(illetve NEM szereplõ)adataimat!
24 éves vagyok,a Semmelweis kórházban fogok szülni,Dr.Dobos Györgynél.Lécci írd be a táblázatba!

Köszi:Nóra
noramaca

Zsebi!
Gratula Bence-hez! Nagyon jo egeszseget kivanok mindkettotoknek! Remelem Bencevel minden rendben lesz.

Helena!Petra! Dojika!
Jo pihenest nektek.

Velem/velunk semmi kulonos, csak annyi, hogy elegge nehezen kezdem viselni az idojaras-valtozasait. Ejjel egyre kevesebbet alszom, nappal meg holtkoros vagyok.Kép De ez nem is csoda, mikor egyik naprol a masikra 10-20 C fokot kepes valtozni a homerseklet. De remelem most mar megallapodik.
Tegnap nagyon aranyos dolog tortent. A baboca mar nem nagyon talalja a helyet es igen latvanyosan helyezkedett, a ferjem figyelmet is elterelte a munkarol. Hiaba valtoztattam a testhelyzetemen, semmi sem volt jo. Szerintem a Duna sem hullamzik a legnagyobb viharban annyira, amennyire tegnap az en pocom.Kép Pedig azt mondtak, hogy a 36. het korul csokken a babak mozgasa, inkabb csak helyezkednek. O inkabb valami bulit tarthat manapsag bent, par napja szinte meg sem all.

Andi (37+3)

u.i.: Remeljuk nem szuletik meg szombatig. A ferjem ma utazik el es pentek este jon. Tegnap egesz este mondogatta, hogy maradjon bent es varjon ra. Kép
Andysj

Sziasztok!

Mostanában csak olvasgatlak titeket, nálunk minden változatlan.

Kata!
25. helyen vagyok, Máv kórház, Dr. Kelemen Csaba. Nagyon tetszik az új táblázat, így nem csak a velem ,egyidôseket" figyelhetem, hanem azokat is, akik ott fognak szülni, ahol mi is. Remek ötlet volt! :-)

Gratulálok a friss mamáknak és babájuknak!!

Margaréta 28+4
margaréta (margar&

Sziasztok!

Zsebinek gratulálok! Kép Ha tudjuk a pontos adatokat, dobom a táblázatot.

Kriszti és Nóra!

Adatok javítva, de ma egész nap be sem kapcsoltam a gépet, azért csak most válaszolok!

Margaréta!

Köszi! Kép A tiedet is beírtam.

Nagy lamer lehetek, de én nem találom a hol-mit... KépKép
Egy link sokat segítene! Aki tudja, légyszi küldje el nekem.

Kata
Kata007

Sziasztok Pocisok!

Remélem azért nem fogyatkozunk meg nagyon - sokan írtátok, hogy most dolgoztok utoljára. Ha tudtok azért jelzõzzetek!

Olvasva tegnap Zsuék szomorú történetét, nyomban fölhívtam a dokimat, hogy nem mehetnék-e ma hozzá vizsgálatra - elméletileg jövõ hét hétfõre voltam beírva. Van egy kis folyásom, meg igencsak nyilallgat és a frászt hozta rám Zsu.
Mint kiderült így a 34.hét 4. napján egy újjnyira nyitva van a méhszájam, s közölte , hogy simogatni tudja a baba fejét olyan lent van. Hát most igencsak meg vagyok ijedve,Kép azért még legalább 2 hetet ki kéne húznunk. Ja, és azt is mondta, ha túl sokat keményedik a pocim, irány a kórház.
Egyébként azt mondta, hogy ami van folyás emiatt van, de semmi gyulladás vagy gyanus dolog nincs.
Az az érdekes, hogy amióta hazajöttünk úgy fáj a derekam, meg nyillal a pocim, hogy ihaj. Mondjuk igencsak megnyomkodott minket a doktor bácsi, de most kicsit tele a gatyám, remélem ezek még nem josló fájások.....Kép

Miért tekintik Zsebi babáját koraszülöttnek? Hisz csak kb. 10 nappal született korábban? Esetleg az öregedõ méhlepény miatt nem volt elég fejlett a baba?
Azért remélem minden rendben van Velük, nagy gratula nekik és mielõbbi otthonlétet!!!!!!!

Vigyázzatok Magatokra és a Kicsikre!

Heni
34+4
heni

Sziasztok!

Zsebinek gratulálok, és legjobb kívánságaimat küldöm!

Heni!

Az nagyon sok mindentõl függ, hogy miért tekintenek egy babát koraszülöttnek. Súly, kor, és még egy csomó összetevõ. A párom például koraszülött volt, 36. hétre, anyósom nem kis szerencséjére, mert így is 3600g súllyal, 55 centisen született. Mi lett volna rendes idõben?! De hát akkoriban még az volt a rendszer, hogy ha kell, ha nem, egy koraszülöttnek inkubátorban a helye. Így töltött el a párom is pár órát benne.

Üdvözlet Mindenkinek!

Ancsa
i_ancsa

Mia,
amit a méhem szüléshez való felkészüléséhez szedek, az Caulophilum, ezt kell szednem vajúdás alatt is, de más koncentrációban, és közvetlenül a szülés elõtt és után Arnica-t, hogy ne fájjanak annyira a szülés utáni méhösszehúzódások. Az orvosom nevét és telefonját e-mailben szívesen megadom. bajoek@nextramail.hu

Fortuna,
az én kezeim is nagyon fájnak, az ízületeim, alig bírom behajlítani. A vizesedés az oka. Kérdeztem a dokimat, mit tehetnék, azt mondta, meg kell már szülni azt a babát.
A lábaim végén nekem is két lufi van.

Zsebi,
nagyon nagy gratula!!!!!!!!

Virág
Virág (fiore)

Kedves Forgi és Zita!

Örömmel olvastam,hogy ti is a II. sz. Nõi Klinikát választottátok.
Mivel Forgi nálunk az aranyérmes, ezért szeretném õt megkérni, hogy beszámoljon majd a tapasztalatairól.(reméljük csupa jó lesz)
Forgi!
Neked mit mondtak elkészül addigra az új szülõszoba?

Zita!
Képzeld, mi is pénteken megyünk ultrahangra, lehet, hogy találkozunk is, kéne valami ismertetõjel!

Sziasztok

Szilvi
bszilvi

Sziasztok!

Néha-néha olvasgattam már a leveleiteket, de eddig még nem tartoztam közétek. Ma reggel viszont hosszú hosszú várakozás után 2 csíkos lett a teszt! Úgy örülök!
Ti mikor mentetek elõször orvoshoz? Mikor érdemes egyáltalán? Én most kb. 3 hetes vagyok szerintem (orvosilag 5). Meddig várjak még? Olyan türelmetlen vagyok, úgy szeretném már az orvostól is hallani a jóhírt. Ti mit gondoltok errõl?

Üdvözlettel:
Gitta (Tatabánya, 29 éves, remélem az elsõ baba jön)
gitta

Sziasztok!

Szilvi!
Sajnos nem sok jót mondhatok az új szülõszobáról.Még mindig dolgoznak rajta,állítólag már februárban át kellett volna adniuk.
Ma is nagyon feszült a pocakom,kíváncsi vagyok mi lesz a holnapi CTG-én.

Forgi
Forgi

Virág

Ez mind okés, de én még nem igazán a vége felé tartok mint Te. Nem korai ez egy kicsit nálam???Kép
De nem vizesedik, mert szerintem megdagadva nincsenek az ujjaim, csak nagyon fáj.
Vizesedni ráérek majd nyáron Kép

Más nem tapasztalt ilyet? (fentebb írtam)

Petra

Én is szoktam érezni ezt a "nagyon kell pisilni" dolgot!! Rohanok, és kiderül, hogy egy-két cseppnél több nem jön. Tényleg pokoli, fõleg ha valahova megyünk. Képes vagyok indulás elött 3x is elmenni wc-re, bebiztosítva magam.

Jó éjszakát pocaktársak! Kép

Forti (17+6)

Kép
Kép
forti

Forti!

Nem lehet hogy esetleg elnyomod alvás közben az idegeket vagy valamelyik eret? Ha másképpen feküdnél nem lenne jobb?
Persze csak találgatok.

Bubu
bubu

Bubu!

Nekem is ilyen problémám volt. A 31. héten megállapították, hogy nagyon kevés a magzatvizem, az UH-n szinte semmi nem látszott. Igaz, nekem még olyan problémám is volt, hogy a külsõ méhszáj elkezdett eltûnni. Így teljes pihenést javasolt a doki. Két hét múlva teljesen rendbejött a magzatvizem mennyisége, állítólag lehet attól, hogy nagyon kifárasztottad magad. Legalábbis nekem valószínûleg attól volt. Ezek után már végig szinte feküdnöm kellett, de ez a táguló méhszájtól volt. Közben kiderült, hogy a méhlepényem is kezd elöregedni, így végül a 38. héten elindították a szülést, nem volt császár, csak a burkot repesztették meg. Mint késõbb kiderült, jó is volt, mert már teljesen elöregedett a lepény, kétszeresen infarktusos volt, és a babucim is elég kicsi volt (2450 gr és 46 cm). Remélem, nem ijesztettelek meg, nem az volt a szándékom. Csak le szerettem volna írni, hogy nekem hasonló problémáim voltak, és végül nagyon jól megoldódott az egész. Csak egy dolog volt fontos, a pihenés.
Ildianyu
ildianyu

Szép jó (napsugaras) reggelt mindenkinek Kép

Bubu

Elõször én is erre gondoltam, 2 hete kisérletezek, hogy hogy jobb, a kezeimet már lassan kinyújtva tartom, de teljesen mindegy neki, akkor is fáj reggelre. Ott fáj nagyon ahol hajlik az ujjad.

Forti (18+0)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Petra - igen az internet így müködik, alapdíj + telefonpercdíj...
Kivéve, ha freestartot használod, ami az egyetlen ingyenyes internet oldal, ott csak telefondíj van.

Virág - elküldenéd nekem is az orvosod adatait és telefonszámát? Én is keresek egy homeopata orvost, hogy a szüléshez ajánljon homeopata szereket.
Gyerekorvost is homeopatát akarok majd választani a gyereknek.

MA du. megyünk a 4D-s Uh-ra a Mammut II-be. Olyan kiváncsi vagyok a mi kis fiacskánk szép kis pofikájára Kép

Üdv. Dojika 29.hét

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Gitta, szerintem ne halogasd, menj el most, hogy miert, mert az orvosok a terhesseg elejetol adnak napi egy folsav tabletta, elkerulendo hogy a baba majd nyitott gerinccel szulessen. Meg egyaltalan, jo, ha hozzaerto latja a kismamat, minel koraibb terhessegben, annal jobb.

Lella /11+4/
Lella

Sziasztok!

Zsebinek sok gratula a babához! Kép

Virág!
Kérdezted, hogy hol fáj, és mim. Szerintem biztos a csontom fáj, és azt hiszem ez a medencecsont (ahol a combom belsõ része csatlakozik a törzsemhez).Kicsit kellemetlen, bár csak akkor fáj, amikor megyek, ülve, fekve nem érzem.

Heni! Nagyon drukkolok Nektek, hogy egy kicsit még "egyben" maradjatok!
Andi! Neked is hasonlókat, a baba biztos érzi, hogy apa nincs ott, és addig nem akar kijönni...Kép

Mindenkinek szép napot, vigyázzatok magatokra!

Dió (és Almamag 21+6)
Dió

Heni!
Drukkolok neked, hogy bentmaradjon a baba még két hétig.

Gitta!
Gratulálok neked de szerintem még várhatsz az orvossal egy-két hetet mert a 6. hét végén már látszik, hogy dobog a szíve, az 5. héten meg csak a petezsák.

Dojika!
Köszi a tájékoztatás majd megbeszélem a férjemmel olyan jó lenne ha tobábbra is tudnálak titeket olvasni.

Petra/17+0/
Petra

Forti!

Próbáld meg, hogy mikor érzed ezt "nagyon kell pisilni dolgot" akkor lefekszel egy kicsit és utána sokkal jobb lesz. Én is ezt szoktam csinálni.

Petra
Petra

Sziasztok!
Érzékeny búcsut veszek tõletek, ma dolgozom utoljára. HURRÁ! A mai éjszakám szörnyû volt. Kettõtõl négyig a plafont bámultam, se a hátamon, sem egyik oldalamon nem tudtam elaludni, úgyhogy félig ültem, de így sem ment. Ha oldalra fordulok, egybõl összerántja magát a pici, és ez annyira kényelmetlen és kellemetlen, hogy kénytelen vagyok testhelyzetet változtatni.

Andi: köszi, pihizni is fogok, ma megveszzük a kiságyat a tartozékokkal,a belevalót én szeretném megvarrni, a jövõ héten meg a többit. Alig várom már, hogy megszülessen a Manedli!

Mindenkinek jó egészséget és kellemes babavárást kívánok! Néha azért megpróbálok jelentkezni vhogy, ha mást nem, pár szó erejéig. És a táblázatot is nyomon akarom követni.
Vigyázzatok magatokra!
Pussz!

Helena
35+3
Helena

Sziasztok!

Forti, szerintem Virágnak igaza van, ez sajnos a vizesedés elsõ jele. Nálam is ilyen korán jelentkezett és nem akarlak ijesztgetni, de egyre rosszabb lett. Pûár hétig csak az ujjaim fájtak, nem voltak megdagadva. Aztán egyre nehezebb lett a gyûrûket felhúzni, és mostmár hónapok óta minden reggel nagyon szenvedek. De mostanában mát esténként is. Behajlítani csak max. félig tudom az öklömet. Néha az ásványvizes üveg kupakját is nehéz lecsavarnom.
Két napja megelégeltenm a dolgot és kipróbáltam az oly sokat emlegetett alma diétát. Egséz nap csak almát ettem. (kivéve este ugrott be egy kis édesség, de akkor már éreztem hogy sokkal jobb) Estére sokkal jobb lett a kezem, de sanos márnaptól, ahogy a diétát elhagytam újrajött. Szerintem van aki hajlamos erre és nem túl sok mindent tud csinálni ellene. Még szerencse hogy nem a lámunk,mert az sokkal rondább és azért több számmal nagyonn cípõket venni se túl jó. De megnyugtatásul nekem minden ismerõsöm azt mondta, hogy a szülés után közvetelenül a nagyrésze eltûnik, és a többi pedig az elsõ héten.

Kele
Kele

Helena!

Vigyázzatok magatokra és pihenj sokat!

Petra
Petra

Szia Szilvi,

Sajnos már nem tudtam elolvasni az üzenetedet, mert nem voltam a munkahelyemen.
Mégsem pénteken mentünk UH-ra, hanem ma, mert a dokim nem biztos hogy holnap bent lesz. Az ürhajós nagyon aranyos volt, még integetett is a kezével... Megnézték a tarkóredöt, 1,8 mm, gondolom, ez O.K., különben visitottak volna. Most egészen április elejéig nem kell mennem, akkor lesz az AFP-s vérvétel, meg kértem egy újabb toxoplazmát is.

Forgi,
Tényleg kíváncsan várjuk a tapasztalataidat! Én a II. Nöis topicban áprilist olvastam az új szülöszoba elkészülésére... Kitartás!

Üdv: Zita
ParaZita

Dió, Petra!

Köszönöm a drukkolást Kép, igyekszem mindent megtenni, hogy Szandi még kibirjon bent minimum 2 hetet. Tegnap este nagyon elkámpicsorodtam, még el is bõgtem magam "csak úgy", szegény párom nem tudta mi bajom.A sógornõm most nyugtatott meg, hogy neki sokkal hamarabb kinyílt a méhszája, s kb. másfél hónappal a szülés kiírása elõtt ugyanezt mondta neki a doki,hogy simogatni tudja a baba fejét. Aztán a 38. hétre született.Bár ez semmit nem jelent. Dehát mindannyian mások vagyunk, van aki azért izgul, hogy legalább a 36-37. hétig kibírja egyben, van aki meg a 38.héttõl azért hogy legyen már valami. Mindenesetre én most egy idõzített bombának érzem magam. Azt hiszem lassan össze is készítem a cuccosomat.
Próbálok feküdni, de nem megy sokáig. Kép

Tapasztaltabb "méhszájkinyilósok!"
Ha ülök, akkor is ugyanakkora súly terheli a méhszájat, nem? A legjobb lenne feküdni, de ki bírja azt egész nap?

Gitta!
Szerintem várj még egy kicsit, a 8. hét körül érdemes már uh-ra menni, addig sokszor nem mutat semmit. Az elsõ hetekben nekem is csak annyit mondott az orvos, - kézzel vizsgált meg - hogy valószinû beköltözött ide egy kis pocaklakó, mert puha a méhem. Uh-ra csak a 9. hét utánra rendelt be. Mindenesetre vigyázz magadra, és kezdjél el valami terhesvitamint szedni, azzal biztos nem ártasz. Tudod ilyenkor fejlõdnek a legfontosabb szervek és fontos , hogy mindent megkapjon a baba. Nekem az Elevit nagyon bevált - persze van akinek nem - 1500 Ft körül van 30 szem, napi 1 db-ot kell bevenni. De van többféle, kérdezz rá a patikában.

Heni
34+5
heni

Sziasztok!

Dojika!
Végül megvettem a haskötõt, ahogy mondtad, bár alig akartak kiszolgálni. Tényleg jó hordani a haskötõt! Én 120-ast vettem. Rohamosan nõ a hasam és egyre nehezebb cipelni. És még van 2 hónap legalább!

Anett!
Voltunk kedden 4D UH-on a Mammut II-ben. Tényleg élesebbek a képek, mint máshol, ahol eddig voltunk. És sokkal többet foglalkoztak velünk. A képek gyönyörûek lettek! Kép
Teljesen rám hasonlít a baba, a szája az apjáé, de a szeme, arca, orra az enyém. Kép
Teljesen más így, hogy már arca is van a babának. Annyit nézegetjük a fényképeit és a videót! Kép Remélem ma felteszi a netre párom, akkor majd megírom, hol érhetõ el.

Kata007!
Sajnos, épp kórházat készülök váltani, ki is vagyok bukva emiatt, így a 30. héten... De ez van. Remélem, sikerül minden és akkor megírom, melyik orvos ill. kórház lesz a választásunk.

Csilla1 30h
Csilla1

Sziasztok!

Ma jöttem utóljára. Remélem azért néha betudok nézni ide.
Majd jelenkezem.
Mindenkinek jó babavárást!!

Petra
Petra

Sziasztok!

Egy ismerosommel kapcsolatban irok nektek.

Szeretnem megkerdezni, hogy mit kell tudni a nyaki redo mereserol? 9 het 2 naposan a 4D-s Uh-n kb. 2,6-2,7 mm volt, ezt kicsit vastagnak tartottak, a kovetkezo alkalommal (egy honap mulva) amniot akarnak emiatt csinalni... A babat mindenkepp megtartanak, akkor is, ha beteg. O nem szeretne, ha megszurnak, viszont nem tudom megnyugtatni teljesen, mivel nem tudom, a nyaki redonek mennyinek kellene lennie ennyi idosen. A fogamzas amugy szilveszterkor volt, a szulesi idorol a doki es a vedono is mast mond, hivatalosan szept. 9.

Azt hiszem, mindent leirtam Kép

Koszonom elore is a segitsegeteket!

Udv, Theo
Theodora

Ja, es az UH marc. 5-en volt...

Kicsit utanaszamoltam:

- ha szept. 9. a kiiras, akkor ket napja 13 het 1 napos volt (a megtermekenyites ezesetben dec. 17.)

- ha dec. 31. a fogamzas (amire az ismerosom eskuszik), akkor az uh-kor 11 het 1 napos volt

Itt legyen okos az ember lanya Kép
Theodora

Kedves Theo!

Úgy tudom, hogy 2,5 mm felett gond a méret. Egy kis megnyugtatásul: még ez sem biztos, hogy problémát jelent. Az egyik barátnõm tavaly úgy járt, hogy neki is több mm lett ez az adat, mint kellett volna, ráadásul az AFP-je is alacsony lett. Õ volt amnion és nagyon izgult. Aztán kiderült, hogy a baba mégis egészséges, és amikor megszülett látszott, hogy tényleg hosszú nyaka van és teljesen egészséges. Kép
Ha a babát mindképpen megtartanák, akkor nem kötelezhetik õket erre a vizsgálatra, szóval nem muszáj.

Csilla1 30h
Csilla1

Dojika!
Ha atnezel Az elso napok, hetek.... topikba, ott felveheted a kapcsolatot Norcsival, neki is homeopata gyermekorvosa van.

Heni!
A mehszajkinyilasra a legjobb a fekves, fokent az oldalfekves. Regebben mar irtam Kata007-nak, hisz anno anyukamnak is hasonlo problemaja volt mint Katanak, a hatodik honapban nyilt ki neki a mehszaja, a hugom 8 nappal a kiiras elott szuletett. Tehat ha sokat pihensz, akkor remelhetoleg nem lesz gond. Nem tudom a dokid mondta-e, de a magnezium sokat segithet. En azt hallottam, hogy az ules sem a legjobb, hisz a baba akkor is eleg nagy nyomast gyakorol a mehszajra. Tudom nagyon rossz fekudni, de gondolj csak bele, vannak akik honapokig kenytelenek fekudni. Neked adjon erot, hogy csak par het, es tul vagy mindenen es ott lesz a szep babad, s nem nagyon lesz idod meg fekudni se. Kép

Dio!
En is igy gondolom, mondtam is neki nem reg, hogy csak holnap estig birja, es akkor mar barmikor johet. Hianyzik is neki mar az apuci, hisz tegnap este nagyon sokat mozgott. Ha a ferjem otthon van, mind a ketten ratesszuk a mozgo hasamra a kezunket, olyankor megnyugszik es odasimul. Kép

Andi (37+4)
Andysj

Sziasztok!

Csak most találtam Rátok, de szeretnék Veletek izgulni
mindenki terhességéért ill. babájáért.
Magamról annyit, hogy második / ezúttal nagyon boldog /
házasságban élek, az elsõbõl két fiam van 16 ill. 9 évesek,
a kicsi velünk, a nagy az apjával.
Mostani férjemnek a harmadik babám az elsõ gyermeke lesz,
és ha hinni lehet az elõrejelzéseknek, ezúttal KISLÁNY!!!
/Melissa /, úgyhogy boldogok vagyunk, bár azért "régi motoros" létemre cidrizek kicsit a szülés miatt...
persze lehet, hogy majd,ha ott leszek, mindez már nem fog
számítani...
Gitta: szívbõl gratulálok Neked és szerintem is ráérsz még egy-két hétig de mindenképp kezd el szedni az Elevitet!
Heni: szorítok, hogy a kisbabád " kihúzza" amíg kell, és
a magnéziumot én is ajánlom, nekem bevált!
24. héten 3100-as méhszáj lelettõl nagyon megijedtem, a doki
akkor írta fel, és az elmúlt 8 hét alatt nem lett rosszabb!
Zsebi: nagy gratula Neked, sok boldogságot a babával!!
Zsu: hálásan köszönöm, hogy volt lelkierõd arra, hogy figyelmeztess bennünket a veszélyre, tegnap mondtam én is
a dokimnak 2 hét múlva leveszi a kenetet.
Szívbõl remélem, hogy a Kicsid állapota hamarosan javulni fog!
Kata007: kérlek, írd be az én adataimat is a táblázatba:
név: Sheila, terh.idõ: 31 hét 3nap, életkor.gy: 35 év, 3.baba, lakhely: Gyõr, szülés v.ideje: május 6. ,kórház/orvos: Petz Aladár, Gyõr, Dr. Fülöp József
Köszi!!!

Puszi Mindenkinek: Sheila
Sheila

Ildianyu!

Nagyon köszönöm a válaszod és lenne még kérdésem. lehetne emailben?
bubu

Sziasztok!

Köszönöm a sok jótanácsot. Már sikerült beszélnem az orvosommal, és õ a jõvõhétre elõ is jegyzett. Azt mondta, már biztosan lehet látni az UH-n a petezsákot. Már nagyon-nagyon várom! Addigra ugyis 6 hetes lesz már az én picikém!

Nem tudom ki hogy volt a legelején, de én nagyon boldog vagyok, és szinte egész nap csak vigyorgok mióta tudom, hogy nem vagyok már egyedül. Ti mit éreztetek, amikor tudomást szereztetek Róla?

Szerintetek mikor kezdõdik a rosszullétes idõszak? Nem tudom, hogy csak beképzelem-e magamnak, de egyre többször émelyeg a gyomrom, bár konkrétan hányingerem nincs (ezért is csináltam meg a tesztet). Képzelõdöm vajon? Ha nem, akkor meddig fog tartani?

Boldog babázást mindenkinek!!!

Üdvözlettel:
Gitta
gitta

Sziasztok

Kele

Nem mondom, hogy nem keserít el az, amit írtál. De ha ez ezzel jár, ám legyen. Kép
Csak gondoltam hogy nem kezdõdik ez el ilyen korai idõben. Lehet hogy késõbb már nem csak a kezem fog fájni és vizesedni?? Jól fogok akkor kinézni nyárra! Kép Ja és ez csak reggelre lesz jellemzõ? Mármint a vizesedés.

Forti (18+0)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Sheila!

Üdv köztünk és boldog babavárást velünk! Kép

A táblázatban már holnap benne leszel. Induló rajtszámod nálunk a 20. Kép
Kicsit sok a hasonlóság küztünk. Miért?
Én is 35 vagyok. Nekem is a 3. babám. Nekem is 2. házasságom. Nekem 2 lányom van. A nagyobbik az apjával, a kicsi velünk. A férjemnek 1. gyermeke lesz ez a mostani, aki minden jel szerint Dórika lesz. Kép
Ja és nekem is nyitva van a külsõ méhszáj három hete.
Nem furcsa??? Kép

Heni!

Én konkrétan a dokimra kérdeztem rá, hogy az ülés mennyire nyomja a méhszájat, és azt mondta, hogy szinte úgy mint az állás, vagy bármi. Szóval nekem azt mondta, hogy feküdni kell, amennyit csak tudok. Ja és, hogy ha tudom, vagyis kapok rendesen levegõt, nem fulladok, akkor naponta többször tegyek a fenekem alá egy kispárnát és úgy feküdjek. Mellette 3 x 1 Magne B6.
Azért Te már ne izgulj annyira, hiszen a 35. héten jársz. Azt a 3-4 hetet ki lehet bírni fekvéssel. Ennyit megér, nem??? Kép

Kata (28. hét)

Ui: nem tudom holnap mikor lesz idõm dobni a táblázatot, hisz kezdjük a festést, de ha késõ este is, de lesz friss táblázat! Kép
Kata007

Bubu!

Nyugodtan kérdezz, amit akarsz!
harmatcsepp@freemail.hu

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Sajnos ritkán jutok géphez,ezért csak olvasgatok,nem kontárkodok bele a dolgokba,hiszen pár lépéssel mindig le vagyok maradva tõletek!Kép)

Most azonban segítséget kérnék!
Egyszer valaki összeírta,hogy mit ajánlatos bevinni a kórházba szüléskor,de hiába keresem nem találom a listát...
Nem mentette el valaki véletlenül,vagy esetleg ha rábukkanna valahol... Nagyon szivesen venném ha ujra szerepelne a topic-ban!
Elörre is köszönöm a segítséget!

Kata!
Beírnád a táblázatba?: szülés:Eger Markhot Ferenc kórház
Dr Wernigg Róbert

Köszönöm!

További jó pocakoskodást mindenkinek!

blano (25hét+6nap)
blano

Sziasztok!

Sheila!
Legy udvozolve kozottunk!

Gitta!
Nalam a rosszulletes idoszak az a hetedik hettol kezdodott es a 14. hetig abba se maradt. Volt hogy naponta tobbszor is meglatogattam a mellekhelyseget, pedig volt hogy nem is ettem elotte semmit. Igy az elejen 1 kg-ot sikerult leadnom. De azota minden rendben. Ja, es nalam is emelygessel kezdodott.

Andi (37+5)
Andysj

Gitta,
a rosszullét egyénenként változik. Az elsõ babámmal az 5-6. héttõl a szülés utáni(!) 2-3. hétig hánytam, ha egy autó elment, annak a szagától is, dezodor, parfüm, kenyér látványa, tusfürdõ, szóval majdnem bármitõl, üres gyomorra epét hánytam, fúj... A harmadik babámmal pedig egyáltalán nem hánytam, és reggeli rosszullétek sem igen voltak. Általában a 12-ik hét elmúltával ez is elmúlik. (Na most jól megnyugtattalak. Kép )

Forti,
a húgomnak is volt hasonló problémája, õ nem vizesedett, "csak" egyszerûen fájt a keze. A háziorvosunk szerint a baba nyomhatott valami ideget. A szülés után elmúlt. Bár ez téged -így a 18. hét táján - nem nagyon vígasztal. Én elmennék a háziorvosomhoz, és addig nyúznám, amíg ki nem találna valami normális megoldást. Az alma diétát pedig nem tartom jó ötletnek - Kele is abbahagyta -, hiszen a babának sokkal több mindenre van szüksége, mint amit az alma önmagában adni tud.

Dió,
nekem az elsõ baba óta sokszor nagyon fáj a csípõm, ott, ahol te is írtad, ahol a combfej csatlakozik a medencéhez. (Hát ezért az anatómiai tudásért nem dicsérnének meg az orvosok, de te érted.) Nem tudok vele mit csinálni, pláne terhesen nem, hiszen nem röntgenezhetik meg. Az enyém talán kopás, nem tudom, te minek köszönheted. Remélem, elmúlik magától.

Dojika,
az e-mail megy.

Lányok,
Két hete kinyíltam egyujjnyira, és annyira boldog voltam. Azóta rendszeresen keményedek, és nem nyíltam semmit! Ez nem fair! Tisztára csalódott voltam, mikor mondta a dokim, hogy nem változott a helyzet semmit. Pedig megspórolnék egy pár óra vajúdást... Kép Már csak 5 nap. Elvileg. Nem lehetne visszacsinálni ezt az egészet???????? (Ahhoz képest, hogy a 4. szülésem lesz, tisztára úgy viselkedek, mint egy kis hülye csitri.)

Szorítsatok nekem, jó?

Virág
(39+2)
Virág (fiore)

Szia Gitta,

Mindenki más, nem feltétlenül muszáj hányni... Kép
Én inkább csak émelygek meg öklendezek, hányni igazából nem nagyon hánytam. Ügyelj arra, hogy mindig legyen valami a gyomrodban! Ne várd meg, hogy éhes legyél, hanem ha érzed, hogy kezdesz rosszul lenni, egyél valamit!
Ne törődj az egészséges táplálkozással meg a hízással, edd azt, ami éppen jólesik! (Ha az ember nincs jól, elég kevés ilyen dolog akad...) Nekem most, a 12. hétben mintha lassan kezdne múlni. Vannak majdnem egész napok, amikor már tök jól érzem magam.

Vigyázz magadra, pihenj sokat!
Zita
ParaZita

Gitta!

Én kb az 5. héttõl émelyegetm, hányni egyáltalán nem hánytam, viszont undorom volt minden kajatól. Nem tudtam benezni a hûtõbe se, mert máris az ájulás környékezett. Teavajas kiflin éltem, a húsra még most se mindig bírok ránézni, pedig eddig nem volt vele gondom. A neheze kb, a 13.-14. héten mult el, de addigra 3.5 kg-t fogytam. Tömnöm kellett magamba a vitaminokat.

Igazuk van a lányoknak, probálj azert enni, nekem nagyon rossz volt az elején ez a fogyás, és gondolom a babuci sem örült neki.

Robi (30+5)
Robi

Sziasztok lányok,

szeretném megköszönni a sok gratulációt és jó szót amit kaptam fiacskám érkezése kapcsán.

És akkor jöjjön a beszámoló:

A dokim csütörtökön befektetett a kórházba, terhességi toxémia gyanúval, vasárnapra voltam kiírva. Egy nappal a kiírt idõpont elõtt, hajnalban 2hkor arra ébredtem hogy fáj a hasam. De ezek még nem voltak olyan erõs fájások, azt gondoltam, hogy csak jóslóak. De csak erõsödtek és sûrûsödtek és 1/2 3 kor megkerestem a szülésznõt, hogy nézzen meg, mert már nagyon fáj. Megvizsgált és azt mondta, hogy nyugodtan feküdjek vissza, mert ebbõl még sokáig nem lesz semmi, 1 ujjnyira voltam nyitva. De én valahogy tudtam, hogy nincs igaza, visszafekvésrõl meg még csak nem is álmodtam, annyira sûrûn és erõsen jöttek a fájások. 3/4 5h kor megérkezett a férjem, és együtt készültünk az eseményre. 6hkor megint megvizsgáltak ekkor már 3 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és hál'Istennek gyorsan tágultam, mert 3/4 8 h fele már mentünk is a szülõszobára és 8.25 h kor megvolt a bébim kb. az 5. tolófájásra, 10es Apgarral.
Azt gondolom, hogy szerencsés vagyok, hogy ilyen gyorsan lezajlott az egész, mit szépítsük a fájások borzasztóak különösen a tolófájások elõtt ami van, de az is igaz, hogy elfelejti az ember õket. Volt gátmetszés, ami szintén nagyon kellemetlen, még most is csak úszógumival tudok ülni.

De lányok, kell e mondani, hogy megérte??? Annyira drága, édes kis lény a fiam......annnyira nagyon lehet szeretni.
És tejem is van, konkrétan ömlik, úgyhogy nem lehet egy szavam se !

Hát ez volt, remélem nem voltam túl hosszú.
Blinczi
blinczi

Sziasztok,
Sajnos mostanában ritkán tudok írni.Kép
Picike segítséget szeretnék kérni tõletek: Tegnap voltam dokinál és azt mondta, hogy 3000-es a méhszájam. Szerintetek ez jó így a 21. héten? Sajnos nem találom sehol, hogy mikor milyennek kellene lenni ezeknek az adatoknak.
A rosszullétekkel kapcsolatban, én annyit tudok írni, hogy szerintem míg tartanak addig mindenképpen érdemes szedni a vitaminokat, mert ilyenkor olyan kevés kajcsit sikerül legyömöszölni. És persze azok sem a legtáplálóbbak. Én kb.4 hónapig szedtem, ahogy már tudtam enni gyümit, zöldséget és rendes ételeket is, azóta abbahagytam. De most, hogy keményednek a csontjai... megint el fogom kezdeni, igaz nem minden nap.

Valami gond lehet az azonosítómmal, de nem tudom, hogy mi, ezért ez a levelem névtelen leszKép

Pusz,
Ilke
Névtelen

Blinczi,
Gratulálok Nektek, és minden jót kívánok! Köszi a beszámolót, biztosan csodás kisbabátok vanKép

Ilke
Névtelen

Sziasztok!

Kata: Tényleg sok a hasonlóság köztünk,és örülök neki.
A férjed bent lesz a szülésnél?
Az enyémet le sem lehetne beszélni,igaz már nem is akarom,
de azért izgulok, hogy bírja majd,és nekem is új lesz a helyzet.
Blinczi: Gratulálok, és persze irigyellek, mit meg nem adnék,ha már túllennék rajta, de hát mindenkinek elérkezik
majd a Nagy Nap!Ja, és óriási mázlid volt, hogy ilyen gyorsan történt!!!
Forti: Biztos vagy benne, hogy a vizesedés miatt fáj a kezed,kissé korainak tartom a 18.héten. A lábad nem dagad?
Szerintem is mutasd meg magad a dokinak, és ha valóban vízvisszatartásod van, lenne egy tippem / valahol olvastam/
mindennap ebéd után feküdj egy órát a bal!!! oldaladon,nem
muszáj aludni, olvasgathatsz is közben,lényeg, hogy mindennap közel azonos idõben történjen!Állítólag helyreállítja a szervezet elektrolit-egyensúlyát.
Ja, és minél több folyadékot igyál legalább napi 2 litert,
legjobb a szénsavmentes ásványvíz!
Virág: Minden tiszteletem a Tiéd, 4.baba nem semmi!!!
Ezek szerint mégsem volt olyan szörnyû az elõzõ három szülés? Megértelek, nekem 3.lesz kb.6 hét múlva, de máris
tele a nacim!!Ez természetes, azt hiszem, akárhányadikat is
szüljük. lenne egy kérdésem: a 3.szülésed a másodikhoz képest fájdalmasabb volt?
Én nagyon meglepõdtem a másodiknál tapasztalt erõsebb fájásoktól, bár az a szülés is gyorsan, 3 óra alatt lezajlott.
Gitta: A hányás nem törvényszerû, ne ess abba a hibába, hogy görcsösen figyeled magad, mikor leszel rosszul,lehet,
hogy olyan szerencsés vagy, akit ez elkerül!
Én a mostani terhességemmel csak émelyegtem /néha/ enni tudtam, nem volt vészes.Fontos, hogy gyakran egyél (napi 5x
keveset!Ja, és állítólag az Elevit a hányinger ellen is jó!!

Mindenkinek szép napot!
Sheila
31+4

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Ilke!

A 3000 TÖKÉLETES, teljesen zárt méhszájat jelent, úgyhogy
nyugi, minden OK!!!

szia,
Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok

Kata
Tegnapi 12. heti nagy UH-n ismet volt egy kis variaKépNe hariKép
12.het 5 nap van ma,szept 15.-ere irtak ki.

Virag
Gratula a batorsagotokhozKép

puszi mindenkinek Krisztinka
kriszti

Hali,

Megegyszer nagy gratula Blinczinek es kicsi fianak.Kép
En ma itthon pihizek, ugy dontottem mostanaban tul sok volt a munkabol (napi 10-11 ora)Kép

Gitta,
En nem tudok tanacsot adni emelyges ugyben, mert egyszer sem hanytam, nem is emelyegtem...Hala Istennek. De ismeroseim kekszre eskudnek, nevszerint egy Hamlet nevure...

Dio, Halacska, Ilke

Ti milyen gyakran jartok UH-ra? Tobb kolleganom meglepettem hallja tolem, hogy 4 hetente megyek, pedig semmi bajom. Van aki osszesen haromszor volt egesz terhessege alatt.Bar az szerintem enyhen szolva keves.
Mi kedden voltunk 3D-n es lattam Kisnyuszit, aki ugy tunik Nyuszilany...KépKépKép Es vegig ebren volt, lehet azert, mert elotte ebedeltem...Kép es meg integetett is a kis kezecskejevel. Mar alig varom hogy elmenjunk a Mammutba a 4Dre, csak varok meg nehany hetet, hadd hizzon .Amit valoszinuleg el is kezdett, mert mostanaban megint fajdogal a derekam . Es kepzeljetek, tegnap eloszor Kispapa is erezte, ahogy mocorog odabent.Kép

Na jo, egy kicsit eldugulok...de itt a tavasz Kép!!!

Nyuszi
19+4
Nyuszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?