Új privát üzeneted érkezett!

Kislányom elaludt, kisfiam a desszert és a nem tudom hanyadik szeretgetés után lenyugodott. Képzeljétek kb. egy hete le tudom úgy tenni a kislányomat aludni, hogy magától alszik el. Mikor látom, hogy ásítozik és nyűgös, (mikor már semmi nem jó) akkor beteszem a kiságyba, bezárom az ajtót és kijövök. Amúgy az altatás eltartott akár egy óráig is eddig és csak a cicin vagy a babakocsiban séta közben. Na a kisfiam már megint itt fogja a kezem. Szóval gyorsan leírom még amit szeretnék.

Vezso: nem semmi. Hát én meg is bolondulnék, ha a kishercegnőmet vagy a mikamakámat elvinnék. Itthon így hívom őket. Bár próbálom most már Hajnikának a nevét mondogatni, nehogy a hercegnővel azonosítsa magát.

Delfinke: nagyon gáz, hogy ennyit kell fizetni. Ez maszek amúgy. Mert itt Pécsett van egy korai fejlesztő központ és itt ingyen csinálják a foglalkozásokat. Más a kislányom nagyon szépen tartja a fejét, inkább állndóan ülve lenne. Viszont ha hasra teszem, akkor sír és nem marad el. És még nem fordult meg. Csak a szopihoz hajlandó oldalra fordulni. Van valami, amível meg tudnám szerettetni a hason fekvést. Be kell fejeznem mert Hajnika felébredt. Ennyi volt az alvás.
Monika
monazsu

Monazsu: Enyém lány is max. 5 percig hajlandó hason maradni, pedig gyönyörűen tartja a fejét....idővel állítólag megszeretik.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jégvirág,
Nagia vagyok, már töröltem magamat, de eszembe jutott, hogy elfelejtettem a jelszót anno és egy másik néven is regisztráltam, így még pár sort írok. Bevallom, még éjjel is Vaktyúk hozzászólásán meditáltam, nagyon rosszul esett. Igaza van abban, hogy érzékeny és rágódó vagyok. Viszont azt is tudnia kell, hogy egy gyerek képes történeteket kitalálni, hogy figyeljenek rá. Lehet, hogy én is csak be akartam illeszkedni az éppen aktuális "agymenésemmel", amivel napok óta vívódtam. Május elején született a fiam, gondoltam, talán van helyem ebben a topicban, de sajnos már későn sikerült bekapcsolódnom és sokszor nem is tudom visszaolvasni a sok-sok hozzászólást. Sok értékes ember van köztetek, ez néhány hozzászólásból kiderült.
Arra szántam időt, hogy elolvassam a történetedet. Bevallom, pityergek én is. Egy másik fórumon már meséltem, hogy egy rokon kislánynak is aktuális volt, hogy kibújjon a kicsi, együtt feküdtünk a szülőszobában. Császározni akarták, fájáserősítő infúziót kapott, nem tágult, sírt, verte a víz 2 órán át, erőltette a dolgot, de nem haladt előre a szülés. No ekkor nem volt mese, át a műtőbe, nagyon sírt a kislány, csalódott volt, de másnap, amikor én még lelkileg és testileg szétrogyva a szülésindítástól és oxytocintól, repedt méhszájjal és hüvellyel nyöszörögtem, ő már mosolygott, némi fintorral mutatta a palackot, amit hurcolt. Egyikük élete sem forgott kockán és végül megnyugodott a szép fia láttán. Nem írhatom azt, hogy tudom, mit éreznek a császárosok, de te azt tudom, mit éreznek a hüvelyi úton szülők. Hidd el, lelkileg mindegyik megviseli az anyát. Persze, van aki szerencsés és hamar sikerül megpillantania a kicsinyét, de szerintem néhányunk kihagyta volna a hasító fájdalmat. Az én fiamat végül vacuummal segítették világra, a kitolási szakban levált a lepény, nem sokon múlott, hogy elveszítsem. A terheléses vizsgálat eredményei rosszak lettek, nem működött megfelelően a lepény, ezért indítottak. De ezek ismeretében akár császározhattak volna is, mert a szülés végére én teljesen kikészültem a tudattól is, hogy bajban van a kicsi és az orvosok rémült tekintetétől. Ekkor már bármit engedtem volna, csak legyen vége. Kép Kép Kép
Belőled növekedett a kicsiny, te táplálod, te imádod, ő a császármetszésből csak annyit érzett, hogy nem kellett kipréselnie magát egy szűk alagúton, hanem kiemelték a napvilágra. Azt mondják, a hüvelyi szülés alatt felkészül a magzat a kinti létre, de te vajúdtál annyit, hogy ő megedződött ez alatt. A vajúdás a magzatnak is fáj, szenved, akár az anya, kár lett volna magadat és a gyönyörűségedet még több kínnak kitenni. Remélem, ezúttal nem írtam hülyeségeket és senki nem érzi bántónak. Nyugodjon meg a lelked! Kép
Ancianyu

Nagia: Köszi szépen Kép
De tényleg ne tűnj már el, Vaktyúk sem ezt akarja!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Nagia/Ancianyu, én megértelek, talán mert én is nagyon parázós és érzékeny vagyok.
Ne haragúdj Vaktyúkra sem, szerintem Õ olyan ami a szívemen a számon típus, lehet, hogy néha bántó, viszont attól soha sem kell tartani, hogy bárkit a háta mögött kibeszél. (vaktyúk, jól gondolom?Kép Szerencsére nem vagyunk egyformák, így színes a világ: ki aggódósabb, ki lazább, de egyvalami összeköt Bennünket, tavasszal megismertük a legnagyobb csodát -ki először, ki másodszor, ki harmadszor, s ha jól emlékszem van aki nagyedszer- életet adtunk egy kis embernek. S az valóban másodlagos, hogy mindezt spontán szüléssel vagy császárral tettük, mint ahogy abban sem hiszek, hogy a szoptatástól lesz vki jó anya.
Jégvirág, azt már pár sorral feljebb olvashattadd, hogy mit gondolok a császárról, remélem most már Te is kezded feldolgozni a történteket. Nekem nagy szerencsém volt, alig több mint fél óra alatt született a kislányom, aki azóta is egy csoda, néha komolyan nem értem, hogy mivel érdemeltük ezt ki: egy igazi kisangyal választott minket szüleinek!
Delfinke: remélem nem túlságosan nagy anyagi teher számotokra a gyógytorna, és nagyon jó, hogy már most látható az eredménye!
Parti: szerintem tisztázd pontosan, hogy kitől milyen segítséget szeretnél, s ha vállalják, vágj bele!
Vezso, ez babarablás tényleg szörnyű történet!
Eszter
wester2004

sziasztok! Még nagyon nem volt időm visszaolvasni de pótolom!

Amire feltétlen reagálok:Kata : ligetet megbeszéljük Kép

Delfinke : Marcinak nagy gyógyítópuszit küldünk!

Szóval a 2 hét jól telt Békéscsabán sokat sétáltunk és nőttünk Kép az első napokban Boldi nyűgi volt de aztán megszokta az új környezetet. Mióta hauajöttünk ismét kétszer eszik éjjel pedig 6 hetes kora óta csak egyszer evett úgy három körül. Lehet hogy a fogzás? Már egyre jobban nyáladzik szegény és az ökle az egész napi desszert. Állandóan a szájában van.

Timurr : Maja oltári csaj jók a képek!

Connie : szép lett a keresztelőnaci , ügyi vagy. Nekünk szept 11-én lesz de még nem tudom miben lesz a manóm. Valami kis pasisat akarok neki venni. sajna varrni nem tudok.
Az újaknak üdv Kép
Van akivel még nem "találkoztam".

berkiadriról van valami hír?

elkezdek visszaolvasni!

addig is puszi nektek, jövök még Kép

Vigyorka :

Kép

Kép
juszti75

Sziaztok!
Király,egy csomót írtam és eltünt.Kép

Nagia
Már tegnap is akartam írni,de Maja nem hagyta.Én megértem hogy néha nem tudod mit hogyan csinálj az ember nagyon sok infót hall.És itt jön az hogy mindenki maga dönti el hogyan dönt mit mikor ad a babának enni.Van aki ragaszkodik a 6 hónap csak tejcihez,én személy szerint nem tartom tragédiának,hogy naponta 50 ml teát szopik közt megiszik a lányom.4 hónaposan gyümilevet akarok vele kóstoltatni,5 hónaposan gyümit és 6 hónaposan belevágunk a lecsóba.Biztos valakinek ez így nem szimpi,de én így szeretném csinálni.Szerintem te is próbáld eldönteni,hogyan szeretnéd csinálni és tégy aszerint.Kép
Játszószőnyeg kontra járóka.Valamilyen szinten mindkető kell és még se.
Játszószőnyeg:amint elkezdenek majd gurulni,mászni a babák max. 2 percre fogja őket lekötni.Én habtapival akarom majd a placcot beteríteni.
Járóka:akkor igazán jó,ha van egy külön helység pl:konyha,nappali ahova tenni tudod,ha közel a kiságy,ha vanvalami hirtelen az is megteszi.
Nekünk van mindegyik.

Greenolive
Édi ez a kép is.Az én logikám szerint csak a hozáadott cukrot sorolják fel,az természetes,hogy a gyümibe van.

Patri
Ha megbízol a dadákba szerintem vágj bele,én nem tudok a környezetemben olyan embert akire ráhagynám a bébim.Kép

Jégvirág
Én átéreztem mindent amit írtál,de szerintem a leírtakból sugárzik,hogy bár hogy is volt boldog vagy nagyon,hogy ott van neked Gréti.Kép

Vezso
Élénk fantáziámba már meg is fordult,hogy elrabolhatják maját,erre tessék az ördög nem alszik.Kirázott a hideg amikor olvastam.

Monazsu
Mikkamakkád már jobban viseli a hugit?Maja is utál hason lenni,most hogy kinyomja magát amíg van erő nézelődik (elé rakom a kedvenc játékait),elfogy az erő és éktelen ordítás a vége.

Delfinke
Sajnálom,hogy ennyi pénzbe kerül a torna,nem semmi,ilyet bezzeg nem támogat senki és semmi.

Vaktyúk
Maja képet akar Csipetről most mondta.Puszit küld nekiKép és egy mai képetKép
Kép
Timurr
Vendég

Juszti4
Jó hogy itt vagyKép.Nagyon cuki a kiscsávó.
Az éjjeli többször kelés topikbetegség.Maja ma1kor evett és fél ötkor,igen ám,de akkor úgy döntött,hogy most inkább beszélgetne és játszanaKép

Azért mesélj még milyen volt.
Timurr
Vendég

ja még gyorsan két kép. Már a múltkor akartam javasolni akinek van gyerekkori képe tegye fel had lássuk milyenek voltunk mi és kikből lettek ők , a mi kis porontyaink , kire hasonlítanak Kép

Lám ami Boldizsárunk "belőlünk" lett. Kép
milyen szép voltam kislánynak Kép hihi Kép és férjem se semmi kisovódás ugye? Kép
Kép
Kép

Kép
juszti75

Köszi, Csajok! Kép Akkor most elhatározom, hogy úgy teszek, ahogy akarok és nem sír a szám! Kép

Mellesleg, Timurr, nagyon szép pár vagytok, megnéztem a fotókat. A habtapi eszembe sem jutott, jó ötlet, mert nálunk nincs felszőnyegezve a nappali.

Vaktyúk,
jó leszek, ígérem!!! Kép

Sziasztok!
Ancianyu

Sziasztok!
Nagytakarítás 2. felvonása közepén bekukkantok Kép (Hűtő, fagyasztó kitakarítva, tárolódobozok fertőtlenítve, kamra fele is kész Kép).
Lányok! Látom, sikerült mindenkit elborzasztanom az elrablós sztorimmal, elsősorban tanulságképp írtam le, még a gyerekeimnek is elmeséltem, igenis tudniuk kell, hogy ilyen is van, akármilyen borzalmasan is hat az emberre. Az biztos, hogy kinyuvasztanám, aki ilyet tesz.

Ancianyu Kép
Miért töröltetted Magad? Azért, amit Vaktyúk írt? Nekem Vaktyúk nagyon szimpi, egy életrevaló lány, ha ismernéd életben, akkor, Te is ezt mondanád. Még a lányaim is ezt mondták, az első tali után, komolyan. (Vaktyúk, remélem olvasod KépKép)Még jó, hogy van másik nicked.Kép
Sztem igaz az, amit Eszter írt, itt sokféle vélemény elhangozhat egy témáról, és ez a jó. Meg az is, hogy van lehetőség olyan emberekhez szólni, akik hasonló gondokkal küzdhetnek, meg egyáltalán, az is tök jó, hogy bármikor beszélgethesz vkvel. Nehogy elzárkózz azért, mert olyan vélemény is elhangzik, ami esetleg a Te nézeteddel nem egyeztethető össze. Jól is néznénk ki, ha mindenki ugyanazt vallaná a dolgokról. Egyébként én is sokszor elbizonytalanodok vmi miatt, pedig már végigéltem ezt a babás időszakot előtte, mégis. És jó, hogy más lányokkal is meg tudom tárgyalni. Eleinte idegenkedtem a neten való társalgástól, meg még mostanában is felmerül bennem, hogy jó-e, hogy ide írogatok. egyáltalán, ki kíváncsi rám? Néha túl sokat is írok. De aztán arra gondolok, hogy mégis jó ez a lehetőség, és ha vki nem szeretne engem olvasni, hát nem olvas.
Még azt is fontosnak tartom, hogy ne másoknak akarj megfelelni, mert az nagyon nehéz lenne, ammiatt is, amit írtam, sok a vélemény, nem lehet mindenkinek megfelelni egyszerre.
Na, most össze-vissza írtam mindent, remélem van vmi értelme azért.
Szóval maradj, sztem is! Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!

Az anyja mindenit a gyerektolvaj zsiványnak! Én is kiakadtam. utánagondolva, lehet, hogy nem is egy hirtelen ötlettől vezérelve fogta meg a kicsit, ha borotva is volt nála. Szegény anyuka, mit érezthetett. Tuti, hogy én pszichológushoz járnék egy ilyen után.
Grrrrr..
Lencsi ma kapott először almát. nem akartam 6 hónapos kora előtt, de annyira lesi minden falatomat, hogy tiszta genyának éreztem magam, amikor elfordultam, hogy nem, nem, még kicsi vagy. Talán már nem is olyan kicsi. Imádta az új ízt, meg a kanalat. Boldog vagyok, hogy így döntöttem, és ebben nagy szerepe volt annak a hozzászólásnak, hogy megérett az ideje a hozzátáplálásnak, ha a gyerek kinéze a szádból a falatot. Nemtom, ki írta anno, e köszi!
Azért is jó, mert a gyümölcs után ugyanúgy szopizik, nem lakik jól vele, és nem azért kapja mert éhes, hanem azért, hogy ismerkedjen az új ízekkel.
Dalmi
dalmi

Vezso,
nem is az a baj, hogy bármely vélemény ellentétes az enyémmel, és el is hiszem, hogy rendes csajszi Vaktyúk (van, aki szerint én is az vagyok Kép ), csak az esik rosszul, hogy azért tol le valaki, mert szerinte butaságokkal foglalkozom, hogy egyáltalán írok. Miért nem lehet azok hozzászólásai fölött átsiklani szó nélkül, akinek nem akarok válaszolni vagy aki idegesít? Nekem vannak barátaim itt, nem azért jövök közétek, mert senki nem szeret, hanem mert "sorstársak" vagytok. Nem tudom, elég érthető voltam-e, lényeg, hogy én nem akarok közösségbomlasztó lenni.
Ancianyu

Sziasztok!

Manóka elaludt, sztem apája is, úgyhogy van időm benézni. Becsülettel végigolvastam a mai termést.Kép

Vezso,
Ez a sztori tényleg szörnyű, én eddig sem vettem le soha a szemem manóról, ezután pláne nem fogom.

Bébikomp: én úgy tudom, hogy balesetveszélyes, és túlterheli a baba lábát. Sztem nem veszt semmit, ha később kezd el járkálni a lakásban.Kép

játszószőnyeg: mi is csak babatornáztatót vettünk, és van olyan szőnyegünk, amire le tudom fektetni játszani, mert nem szöszölős anyagból van. Olyat még akarok varrni egyet neki, mert abból sohasem elég. Később jó lesz szőnyegnek a gyerekszobába, falvédőnek, vagy kirándulós takarónak. Járókát mi venni fogunk, én kérdeztem nagyobb gyerekes ismerőseimet, ők azt mondták, mikor már mozog, nem lehet egyedül hagyni, kiságyban meg már nem fér el, oldalra fordulásnál már kilóg a lába.

Hason fekvés: Monazsu, Ákos is csak szopihoz fordul oldalra.Kép hasonfekvéshez úgy szoktattam, hogy mindennnap volt hason egy kicsit, majd kicsivel többet, ha van mit nézegetnie, jobban szereti, és ahogy erősödik a háta és könyebb lesz tartania a fejét, egyre tovább marad el úgy.

Ma vettünk néhány ruhát, rugikat, meg dzsekit kaptunk a nagyszülőktől, téli overallt a keresztszülőktől. Keresztanyja kinézett neki egy keresztelős ruhát, tiszta buzis voltKép, még jó, hogy megvarrtam neki a nacit, így csak kiskabátot kapott hozzá meg kiscipőt.Kép

Anyukám reggel bejelentette, hogy havonta fognak unokát látogatni.Kép és megint elkezdődtek az "álmos ez a gyerek, nem alszik eleget", és "biztos a pocakja fáj szegénynek" c. végtelenített lemezek.Kép

KépKép
connie

Ancianyu Kép
Az egészből csak azt szerettem volna kihozni, hogy biztos vagyok benne, hogy jóindulat szülte az üzenetet. Na, én is így állok Hozzád Kép, természetesen, és nem gondolom, hogy azért jössz ide, mert más nem szeret. Sztem senki sem ezért van itt. Jó a társaság és ki lehet tárgyalni bármikor dolgokat, amik érintenek bennünket, mamikat. Még nem ismerlek annyira, de ha írsz, biztos, jobban meg tudlak ismerni KépKép

Vezso
vezso

Dalmi Kép
Rozinak én is ma adtam először kekszes barackot és 3/4 barackot hihetetlen gyorsan megevett, cuppogott is hozzá. Kanállal adtam, nagyon édin maszatoltuk össze a kis arcát. Kép Várni akartam még kb két hetet, sokat őrlődtem, de ma eldöntöttem, nem várok, mert már óránként ébredt éjjel. Van tejem Kép, szopizik, de vhogy mégsem elég neki, ha ennyiszer kel. Gondolom. Így még szoptatom, amikor csak tudom, de adok barackot, meg majd almát is később. És kíváncsi vagyok mi lesz éjjel.

Connie Kép
Azért kíváncsi lettem volna a buzis ruhára Kép
Vezso
vezso

Olvasgatok vissza, és nem értem, mi az a habtapi?
Köszi, aki megmondja, holtomig tanulok, ebből is látszik. Kép
Vezso
vezso

Vezso,
én azokra a színes, puzzle-szerű habszivacsokra gondoltam, de elbizonytalanítottál, eddig azt hittem, hogy tudom. Kép Egyébként olyan kiegynsúlyozott mamának tűnsz, öröm lehet a gyerekednek lenni. Kép
Olyan édesek a kölkök, amikor fogatlanul esznek, mint egy protkó nélküli anyóka. Pont, mint a nagyim. Kép

Connie,
a havi látogatás az sok vagy kevés? Azért vagy szomorú, mert ritkán mennek?
Engem az "éhes ez a gyerek!" kijelentéssel üldöznek a világba, pedig Bence a hasfájás miatt is tömi a kezét a szájába.

Juszti,
már csak halványan hasonlít egymásra a két fiú, de deréktól lefelé mindig is fog. Kép

Így még sosem visított szegény gyerekem, mint ma. De egész álló nap! Várom, hogy elmúljon a hasfájása, de egyre rosszabb lesz. Már szinte vele sírok, alig tudom vigasztalni. Nem tudom, hogyan altassam, mert hason fekve a hasa fáj, hanyatt pedig, ahogy leér alfába, beindul a kapaszkodóreflexe, mintha mindig zuhanna. Ezzel fel is riad. Azt hiszem, megcélozzuk a 6 hónapos kort, lehet, hogy nekünk addig kell tűrni a pocakfájást. Kép Kíváncsi vagyok, segít-e az Infacol, ez az utolsó reményem.
Ancianyu

Sziasztok!

Rövid bejelntekzés, hogy élek.
Nehogy itt valaki eltűnjön!!! Nagia!!! Ne tűnj el lécci.

Tegnap nem írtam, mert nagyon utáltam magam. Rakodtam reggel, fiam a kinyitott kanapén volt, azt hittem a férjem az erkélyen van, és bejön hozzá, közben ő "trónolt". Rámoltam, és tényleg folyton ránéztem a fiamra ... Egyszerre egy csattanás és sírás... Úgy rohantam mint az őrült. Leesett Ákos és épp a torkán akadt az ordítás, nem is vett levegőt. Belefújtam az arcába, erre lélegezni kezdett, és sírni. Tapogattam, nyomogattam, de nem volt semmi baja. Erre én még jobban elkezdtem sírni mint ő. Párom kirontott a mellékesből és elmarta fiát tőlem, és engem is és a gyereket is nyugtatott. Szerencsére az ijedtségen kívül nem történt semmi bajunk. De én még mindig nagyon utálom magam. Pedig tudtam, hogy forog, tudtam, hogy mindig menni akar valahová a fiam ... Áhh, selejtes vagyok ...KépKép
Van már járókánk, és mivel a rácsba kapaszkodva elkezdett húzódzkodni felfelé a kiságy is lejjebb van állítva.

Teszek fel képet magunkról. Ez az a drága gyerek aki ilyen anyára van bízva.
Ne haragudjatok, hogy nem szólok semmihez hozzá, nem érzem alkalmasnak magam arra, hogy bármiről legyen olyan véleményem amit megírhatnék.KépKép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Hát dél óta jövök vissza. Kép

Jégvirág,
nem csak a manók lesznek az evéstől maszatosak, hanem te, a konyha (ha lehet, ott etess Kép ), meg a játszóhelye utána, meg ... Kép De annyira édesek olyankor! Kép
A szüléstörténetedet meg végigbőgtem. Kép (Én is császár, de azt sem tudom, mi a magzatvíz és még egy nyamvadt fájásom sem volt. Kép Kép Kép )

Nagia/Ancianyu,
a járókában bent hagyhatod, ha csinálnod kell valamit (porszívózás vagy föltörlés pl minden nap, ha elindul, mert a láthatatlan szöszt is megtalálja és megeszi Kép vagy ki kell szaladnod valamelyik másik helyiségbe, stb.). Ráadásul bele tud kapaszkodni, hogy fölálljon, belekapaszkodva körbejárhatja. Persze nem egész nap tartja benne az ember, de a játszószőnyegnek egy pokróc, lepedő tökre megteszi. IKEÁban van nagyon olcsón pokróc több színben. A játszószőnyeg mintái tényleg csap kevés ideig érdeklik, és pár hét alatt már mindenhol lesz, csak nem a szőnyegen. Kép (De megjegyzem, Ildikóéké nagyon tetszett. Kép )
Hééé, ne izélj már, nem bomlasztasz semmit!!!
Amit Jégvirágnak írtál, rám is nagyon hatott! Kép

Patri,
hát nem irígyellek a családod miatt! Kép Szerintem ha belekezdesz, és közlöd, ekkor nem érsz rá babázni, csak segítenek. Babysitter? Tudom, sok pénz. Kép De időnként az embernek kell is, hogy mással foglalkozzon, mert 3 év alatt leépül az agya és mindenkivel úgy beszél, mintha kisgyerek lenne. Kép

Angéla, Timurr,
a Hipp néhány termékén kívül szinte mindbe van cukor. A hozzáadott cukrot írják rá, hiszen miért pont azt emelnék ki az összetevők közül? (Vitaminok, stb. nincs fölsorolva. Kép )

Akiren,
ügyi Gréta! Micsoda arcok! Kép

Ildi,
jobbulást Marcinak!!!! Biztosan beteg? Mert a abák ilyen korban műköhögnek is játékból (Panni is pár hete csinálja). Hozzám pl anyu anno orvost hívott, mert hurutos tüdőbajos köhögést produkáltam (hangkazettán megvan Kép ), mivel utánoztam nagypapám dohányos (és sajnos utána tüdőrákos Kép ) köhögését. Panninak a saját nyálfélrenyelése tetszett meg. Kép

Cica,
bébikompról pár hete együttes erővel lebeszéltük Angélát. Kép Jót nem írt senki róla (mármint a bébikompról Kép ). Balesetveszélyes, ortopédiai gondokat okoz, sőt, egyes dokik szerint gátol a fejlődésben. Ha fölül, hamar föl is áll, mászik, szóval nem lesz rá szüksége. Kép

Mónika,
huhhh, nem lehet könnyű! De a barátnőmék (egy körfolyosón nőttünk föl Kép ) és a bátyja ugyanígy voltak. A bátyó szopi közben behordta a konyhából a szódásüvegeket és egyesével ledobálta. Kép Azóta nagyon jó tesók. Kép Aztán lett egy húguk, akire közösen féltékenykedtek, de most vele is mindketten nagyon jó a viszonyuk. Szóval ne add fel! Kép (Nem is tudnád. Kép )

Vezso,
semmi gond, én sem értem a haptapit. Kép ???
Nekem is tök összerándult a gyomrom a történtektől. És hogy még borotva + váltóruha is volt nála! Eddig is vigyáztam és tartottam az ilyentől, de hogy lehet egy pillanatra sem levenni a szemed a biztonságosan letett gyerekről? Kép

Jó éjt!

Kata
panni2005

Vizimanó
Nem menj el, maradj itt!! sajnálom!!KépKép Nagyon gyorsan mozognak, nem is gondolja az ember!!! És semmi baja nem lett?!
Vezso
vezso

Vizimanó,
ez a gyermek csodaszép. És ha az megnyugtat, vannak még tré anyák a világon. Pl. én. Kép A héten az én fiam is majdnem leesett a kanapéról, de ki gondolta, hogy 3,5 hónaposan így mászik ez a kölök. Hiába gyurmákoltam alá a plédet, csak átverekedte magát rajta. Volt ám rohanás meg szívdobogás! Tudom, nem vigasztaló, de a környezetemben szinte minden anyukának lehuppant valahonnan a gyerkőce, sőt engem is ráejtett anyám az ágydeszkára. Talán látszik, hogy engem is ráejtett anyám az ágydeszkára... Kép Kép Kép
Nagia eltűnt, Ancianyu jött helyette, remélhetőleg tényleg anyusra véve a figurát.
Ancianyu

Timurr: Már rég óta akarom kérdezni, de mindig elfelejtettem, hogy megvettétek Győzikétől a zebrác cuccok használatának jogát vagy a zebrás heverőjüket? Kép
Örülök, ha érezni, hogy imádom a lányom. Kép Akkor nem kell bizonygatnom. Kép Mert valóban, nagyon boldog vagyok, hogy ő van. Kép
Ez is nagyon jól esett. .)
Imádlak benneteket. Kép Olyan jót tesz a lelkemnek. Komolyan!

Vezso: Én szeretlek olvasni téged. Kép
Egyébként én is takarítottam ma.

Nagia: Jajj de jóóóóóóóóóóóóóóóóó. Kép Akkor most már hívjunk Ancianyunak? Kép

Juszti: Édes a kisfiad! Kép Éjjeli kelés: Kép Enyém lányom meg se merem dicsérni, nehogy elkezdjen romlani Kép

Vizimano: Jó, hogy Ákosnak nem lett semmi baja! Nyugi! Biztos lesz még nagy koppanás az elkövetkezendő pár évben.
Múltkor egy ismerősünk kisfia a kádból akart kilépni (1,5 éves) és a csempén fejreesett. Kép Kutya baja se lett. Kép Bírják ők! De azért vigyázzni kell rájuk nagyon.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vizimanó!!
Írjál, lécci, hátha segít, át kell lendülni ezen vhogy!! Nehogy elemészd Magad!! Megértem, nagyon sz.r érzés, tele lehetsz lelkifurdalással...Kép Milyen magas volt az ágy? És a szélén volt?
Küldök Nektek erőt KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Vezso
vezso

Vizimanó!!
Írjál, lécci, hátha segít, át kell lendülni ezen vhogy!! Nehogy elemészd Magad!! Megértem, nagyon sz.r érzés, tele lehetsz lelkifurdalással...Kép Milyen magas volt az ágy? És a szélén volt?
Küldök Nektek erőt KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Vezso
vezso

Vizimanó,
jajjjjj, ne legyél ennyire kishitűűű!!! Emberek vagyunk és kihagy a figyelmünk! Panni a múltkor nekem is majdnem leesett, pedig ott voltam én is az ágyon, hogy őt figyeljem, csak épp egy pillanatra nem néztem oda. A párom rohant elkapni. Kép Iszonyatosan érztem magam és én sem bíztam magamban. A párom meg egy hétig emlegette. Kép De megérdemeltem! Szóval megértelek. Kép szerencsére ritkán esik a baba rosszul (és a legtöbb néhányszor leesik).

Kata
panni2005

Panni,
nem akartam elbizonytalanodni, de most megint sikerült. Már-már lemondtam a járókáról a tornáztató javára, de most akkor újra kell gondolnom a dolgot. A végén még bedühödök, aztán lesz mindkettő! : A "ketrec" egyébként mennyi idős korukig használható? Amikor még nem érzik rabságnak az ottlétet.
Ancianyu

Bocsi, ez 2x ment el.

Ancianyu
Nem a kiegyensúlyozottság, hanem a korom miatt vagyok olyan, amilyen. Sztem én vagyok itt a legidősebb..Kép Na, azért csak szültem most még egy gyermeket, mégsem vagyok nagyanyó.
A gyermekeim viszont tényleg kiegyensúlyozottak, meg érdeklődők. Kép Veronika olyanokat kérdezett ma is... pl "Mi lett volna, ha Koppány lesz a király és nem Szt István?" , "Mi a különbség az FBI és a CIA között?". Na, hát most ez utóbbit kutatom, mert ha nem tudok válaszolni, akkor kikeressük.

Jégvirág
Győzikés kanapé Kép . Láttam egy v két adást, sokat szórakoztam rajta, de azért már a csapból is Győzike folyik. Maradok a Caramelnél. Szupi!!!
Mármint ahogy énekel.
Képzeld, a fogorvosi váróban kezembe akadt egy tavalyi National Geographic és abban olvastam egy jégvirág nevű jelenségről, olvastad? Eszembe jutottál rögtön. KépMegpróbálom kimásolni holnap (megyek tömésre), mert kicsit nehezen értettem a dolgot.

Jajj, nem tudom mit akartam még írni, fáradt vagyok... Majd eszembe jut Kép
Vezso
vezso

Vezso, a kétlábon járó nagylexikon. Kép Mennyi idős ez a lány?
Ancianyu

Vizimnó,

Valér is leesett az ágyról. Mellette feküdtem és nem tudtam elkapni. Nagyon megijedt szegény. (Én még jobban talán). Azóta a földön borul fel állandóan, mert állni szeretne. Kép Bármibe belekapaszkodik, amit elér. A kiságyban pedig a rácsot fejeli le állandóan. Kép

Angéla
angéla

Ancianyu
11 éves. De nem fejből válaszolok, az jó lenne Kép, hanem kikeressük könyvekből, vagy a neten a válaszokat. Ja, meg a veseműködésről is kérdezett, ehhez végképp nem értek, de nem passzolom a kérdést akkor sem, mert azt szeretném, hogy kérdezzen, ami csak foglalkoztatja. Jól elvagyunk ilyen dolgokkal, főleg a kocsiban tudunk jókat beszélgetni. Szerencsére bizalmas a viszonyunk, remélem az is marad, ma még a naplóját is megmutatta. Kép

Kata Kép
Rozi is elmászott az ágyon ma igen sokat, pedig még forogni sem tud. Tényleg nagyon kell figyelni már rájuk. Sokkal több mozgásra képesek, mit gondolnánk.
Rozi ma azt is bemutatta a vízben, a nagykádban, hogy milyen erővel csap bele a vízbe, pancsolászik, élvezi a vizet nagyon. És az arckifejezése is néha olyan nagyos, szóval nem olyan mint volt eddig. Nem mint a kis csecsemőknek. Hát igen, két hét és féléves lesz. Már nem napokban, vagy hetekben számoljuk a korukat.
Vezso
vezso

Ancianyu,
a ketrecet általában rabságnak érzik. Viszont jó időben (még mielőtt tényleg kell) megvenni és rendszer szerint beletenni (abban a napszakban, amikor előre láthatólag kelleni fog), hogy szokja. Panni azért utálja, mert oda nem tudok mellé feküdni, a pokrócra meg igen. De ő olyan, hogy hiába vagyok a szobában látóközelben, mégsincs el, csak ha odakuporodok mellé. Kép Szóval jól el van nevelve. Pedig igyekeztem... Kép Na mindegy. De addig használható, amíg rá nem jön, hogyan kell kimászni belőle. Akkor azonnal abba kell hagyni, mert balesetveszélyes. A hálósból akár 9 hósan is ki lehet esni, ezért nem szeretem. Meg kicsi is. A ketreces a gyámlánykának 2,5 éves korig jó volt. Kép És a kiságy tényleg keskeny lesz.
És bocs az elbizonytalanításért! Kép

Kata
panni2005

Hú, elfelejtettem a problémámat:

Vezso,
tudom, valamikor írtad, hogy hol vannak Ausztriában jó bababoltok, csak nem találom. Kép Megírnád újra? Akkor nem volt érdekes, de most lehet, hogy anyu kimenne. Bocs!
Kíváncsi vagyok a felnőtt Rozira! A talin megnézzük. Kép
Panni tök fura. már volt 1* ilyen, hogy már tökre értettem a jelzéseit és egyik napról a másikra minden fölborult. most megint pár napja új jeleket vezetett be. Pl a köhögésszerű nyafogás helyett, ami az éhséget jelentette, most "mmmmmmműűűűű"-t mond. Kódfejtőnek kellett volna mennem. Kép Ha hívott, eddig "au" volt, most "mememe...". Ez mitől van? Velem szórakozik a lányom Kép , vagy másoknál is változtatnak a manók?
Ráadásul föladtam a kanalas evést, amíg nem ül rendesen. Fölhúzza magát, picit se lehet hátra dönteni, mert kiabál, majd lelógatja a fejét a hasára és úgy akar enni. Persze mindenhová folyik, ki a szájából, be nem megy semmi. Áttértünk cumisüvegre. Csakhogy amit eddig evett, az mind bedugul, bármekkora lyukat vágok. Merthogy a cukkini a kedvenc zöldség, aminek a héjában a vitamin, így nem hámozom meg. Nincs olyan gép, ami azt úgy ledarálja, hogy ne tömje be a cumit! Kép Úgyhogy a vitamint leszűröm. Kép

Holnap de apukám jön, du egy volt évfolyamtársnőnk (aki mellesleg tisztaságmániás betegesen és ezért undorodik a kisgyerekektől - jó, mi? Kép ). Pedig takarítani akartam!!! Kép (Apunak örülök. Kép ) Vasárnap és hétfőn előre láthatólag (időtől függ) telek. Szóval 1* majd jövök. Kép Reszkessetek! Kép

Na tényleg jó éjt! És ha nem lennék, jó hétvégét!

Kata
panni2005

Sziasztok!

Még benéztem ma, anyuék már alszanak, mi kiszorultunk a párommal a patikába, viszont itt van a számítógép.Kép

Vizimanó,
Sztem nálunk is csak idő kérdése az első csattanás.Kép Nem hiszem, hogy el lehet kerülni.Kép

Kata,
Engem viszont megerősítettél abban, hogy vegyünk járókát. Meg abban is, hogy ne variáljam túl a játszószőnyeg mintáját. Babatornáztatót mi az ikeában vettünk 3.000 pénzért, akció volt, és örülök, hogy nem vettünk semmi extrábbat, mert pont elég ez is, most már úgyse nagyon érdeklik a lelógó cuccok, hanem a felborogatás.

Vezso,
A veseműködéses kérdéseket továbpasszolhatod nekem.Kép

Habtapit én sem értettem.

Nagia,
A havi látogatás sok. Csak a nappaliban van vendégágyunk, és mivel anyuék legkésőbb tízkor lefekszenek, és amúgy egyben van az egész nappali rész (étkező+nappali+előszoba+konyha), mi beszorulunk a hálóba az alvó gyerek mellé, olvasni sem lehet, Gabi sem tud dolgozni.

Manó szegény megint olyan nehezen aludt el, egy csomót sírt, sok neki az újdonság, meg mindig későn tudjuk csak fürdetni. Ma is át kellett menni a paphoz délután, erre apukám elhúzta az időt, szopi előtt fél órával mentünk át, aztán persze csomót politizáltak, meg mellébeszéltek, anyu már úgy telefonált ránk, hogy jöjjek haza eteteni, úgyhogy egész úton futottam. Utána fürcsi időben meg asztalokat meg székeket pakoltak a fiúk a parókiáról, hogy legyen a vasárnapi ebédhez.Kép

KépKép
connie

Kata,
Nálunk is időnként változtat Ákos a jeleken, aztán csak nézek két napig, hogy mi van?????Kép

KépKép
connie

Köszönöm lányok, a segítséget, tök jó, hogy igy lelkileg is támogatjátok az embert. Azt hiszem anyámmal még lesz egy meccsem, de remélem megéri.

Delfinke!
Bocsi Delfinke tényleg tudhattam volna, hiszen olvastam. Szóval felvettem a kapcsolatot velük és Lőrincen van a legközlelebbi gyógytornász. Õ majd megnézi és elmondja mit lehet tenni. A kérdésem viszont az lenne, hogy ha alapítványhoz jár az ember akkor az mit jelent.A központjuk a Moszkva téren van úgye? Nézd ha ez az ára és tuti rendbe jön én is vállalom, mert azért a gipsze nélkül még kenguruban is eltudom cipelni, maximum a férjem este masszírozgat, mert a nyolc kiló az nem semmi azért.

Bea!
Én sem bíznám az anyósomra, úgyhogy egy cipőben járunk, szerintem meg sem tudná fogni az unokáját.

Monika!
Köszönöm a segítségedet, lehet hogy szavadon foglak majd. Ha megírom a tanárokat akkor Te fogod tudni, hogy az mennyire veszi szigorúan az órákat? Mert már azért ismered őket nem? Szegény azért két pici gyerek mellett nem lehet egyszerű Neked sem.

Vezso!
Még most is borsózik a hátam ettől a gyerekrablástól, annyira megvisel az ilyen, fú mindjárt bőgők.Ilyenkor belegondolok, hogy Beni....

Timurr!
A dada az szóba sem jöhet egy idegenre azért nem bíznék egy ilyen kis Manót. Ha nagyobb lesz Beni van egy ismerősünk még most ismergetjük egymást, mert neki van egy egy hónappal idősebb kisfia és már beszéltük, hogy ha gondunk lesz akkor jönnek-mennek a fiúk. De most még nagyon picike. Maja sokkal idősebbnek néz ki a koránál, olyan nagy csajos kis arca van. Szegény pasik!!!!

Vizimanó!
Ne hülyéskedj, hogy rossz anyának tartanád Magad. Szerintem mindenkivel fog ilyesmi történni. Persze ez engem sem nyugtatna meg. Nekem a lányom, hát nem vagyok büszke magamra a lábába állította bele az ollót(nem körömvágó olló volt), papírokat vagdostunk és, csak egy másodpercre nem néztem oda, már üvöltött is , és ömlött a vér a lábából, kórház, tetanus, összervarrták. Ezt azért irom, hogy még nagyon kicsi a MAnód, én meg "marha tapasztalt".De ahogy visszaolvasom, elég sokunkkal történt hasonló, és még meeeeeeennnnnyyyi fog!!!
Patri
patri

Na gépkikapcs közben csak benéztem még. (Férjecske durmol és minden programot nyitva hagyott, amiket mentegethettem el neki - remélem, el kellett Kép ) Kép

Connie,
köszi! Akkor számíthatok még ilyen zűrös időkre. Kép Pedig reméltem, csak akkor változtat, amikor beszélni kezd és majd akkor találgathatom, hogy amit mond, milyen szóra hasonlít a legjobban. Kép Vagy most azt hiszi, beszél? Kép
Képzeljétek, egy ligetezős anyuka 8 hós babája, aki már kapaszkodva jár is, mond szavakat (nem, de, mama, ham). Tegnap, mikor mesélte, kételkedtem benne. Erre ma hallottam! És nem csak véletlenül, hanem tudatosan! Jó, mondjuk azért nem ez az átlag (általában vagy beszél, vagy jár és azért nem ilyen gyorsan Kép ), de akkor is! Már ilyen közel vagyunk?

Kata
panni2005

Patri,
Timurrt ne bántsd, bébiszatyrot én írtam! Kép És én sem bíznám senkire ilyen piciként, csak végszükségként írtam. Meg azért, hogyha fölveted a családnak, akkor talán magukba szállnak, hogy ez tulképp az ő dolguk lenne, tán őket is zavarná a gondolat, meg az anyagiak is. Rám vigyázott egy néni, mert anyu nem akart bölcsibe adni ő meg dolgozott. Hát beszélni gyorsan és tisztán megtanultam, de a játszótéren aztán nagymamám és anyukám mászókáztak előttem, hogy megtanítsanak játszani, mert a néni annyira féltett, hogy mindig a padon kellett ülni mellette és ő mesélt nekem. Azért megtanultam mászókázni. Kép Viszont a kutyáktól nagyon sokáig féltem, mert ő hisztizett 1*, amikor egy eb közelített felém. Kép Pedig járni egy kutyába kapaszkodva tanultam meg előtte. Kép De lehet, hogy a család bármelyik tagja így hisztizett volna. Kép

Kata
panni2005

Sziasztok!

Csilla vagyok, Kerepesen lakunk, van egy 4 hónapos lányom (34. hét 1800 gr. császár) és egy 2 éves fiam (38. hét 3400, spontán). Remélem csatlakozhatok, írok pár dolgot, de a neveket sajnos még nem tudtam megjegyezni, mert elég sokat olvastam vissza. Az én fiam is habtapin gurulgatott (ez gondolom az a puzzle szerű szivacs anyag, amit ha összeraksz akár egy házravaló lesz belőle. Én is szerettem, mert könnyen tisztítható és még puha is (nekem a járókában is ez van.)). Érdekes, hogy császár, koraszülött előkerült. Örülök, hogy van sorstársam, úgy látszik ez egy ilyen időszak volt (mármint szülészetileg). Én szept. 6-án megyek a Dévény Alapítványhoz, de alig akartak időpontot adni, mondván menjek a területi gyógytornászhoz, de mivel ő szabin van, mégis oda megyek. Egyébként én úgy tudom, hogy itt Kerepesen ingyenes az alapítványnál meg 2.000,- Ft. Az én lányom is hasfájós (de lehet, hogy azért mert kap Maltofert (vas) állítólag attól fáj a hasuk. Az infacolnál állítólag jobb az Espusiman (valahogy így írják) és nekünk is jobban bevált. Amikor hazahoztam a kórházból 24-ből 20-at üvöltött, ezzel elérte, hogy a fiam is üvöltött, együtt sírtunk (horror volt), most már jobb a helyzet alakulgatnak a dolgok. Ja és mivel hasfájós, eszi az öklét, és állandóan nyomják nekem (még az apja is), hogy hát éhes ez a gyerek. Tényleg idegbaj. Az én lányom sem fordult még meg, el is vagyok kenődve túl azon, hogy bár mondták, hogy mivel koraszülött ez várható én reménykedtem. Meg szerintem a hasa sem fájna annyit.
Ki a vesetudós???? Tud valamit a patkóveséről???
Még egy az én fiam kb. fél éve, amíg a fürdőszobában voltam odaállította a használaton kívüli hűtőrácsot a gyerekrácshoz (ez is csak neki tudott eszébe jutni) és átesett a lépcsőre, hallottam hogy sír, kerestem a szobába, a másikba sehol, kinéztem a lépcsőre majdnem szörnyethaltam, a fiam hála a jó égnek csak 2 lépcsőfokot esett, de én rögtön elképzeltem, hogy mi lehetett volna. Bekaptam a fiam, és úgy zokogtam, hogy a földszintről feljött az apja, aki az én sírásomat hallotta meg és mondta, hogy hagyjam abba a hisztit, mert a fiam már miattam sír. Ez hatott, de azóta is kiráz a hideg (sajnos a fiam ilyen típus (állítólag én voltam ilyen)) szinte mindig van rajta folt, dudor stb…. Én sem hallottam olyan gyerekről akinél nem volt malőr, egyszerűen lehetetlen mindig a topon lenni, tehát ne legyen lelkiismeret furdalásod, és ráadásul hihetetlenül leleményesek ha leesésről van szó (meghát ugye azért WC-re ide, oda nekünk is el kell járni). Én mindig azzal vígasztalom magam, hogy ha a szülőcsatornán át tudják verekedni magukat akkor azért elég strapabírók kell hogy legyenek.
Bocsánat, hogy ennyit írtam, de más topikokban is levelezek, de itt egy csomó olyat olvastam, amit mintha én írtam volna. Ezért a lelkesedés, majd visszafogom magam.

Jó éjszakát mindenkinek

Csilla
csilla74

Szia Csilla,

Mikor születtett a lányod? És hol szültél? Beteszlek a táblázatba. Kép Miért lett koraszülött a lányod? Egyébkén más topikban olvastam, hogy a koraszülötteknél a kort onnan kell számoli, hogy mikor kellett volna megszületnie. Ehhez képest sem (és egyébként sem) baj, hogy még nem fordul meg. (Én így tudom)

Angéla
angéla

Sziasztok lányok!!

Mostanra sikerült végigolvasni a napi írásokat, szóval:

Köszi mindenkitől a bébikompos hozzászólásokat, azt hiszem nem veszünk, inkább próbálom sokat hasra tenni hogy így erősödjön aztán ő magától majd diktálja az iramot....

Vezso!
Ne viccelj, szívesen segítettem akkor éjjel, bármikor megtenném!!!!!!! Én is voltam mostanában hasonló cipőben, éjszaka 4X kelt a fiam és reggelre tök üresnek éreztem a melleimet, kicsit elkeseredtem, hogy mit fog szegény gyerek egész nap enni, de látva, hogy neked is visszaállt a régi rend, bíztam benne és azt hiszem így is lett!!!! Az etetőszéken mi is nagyon gondolkodunk, habár piszok sok cucc gyűlt össze kicsinyke lakásunkban, nem is tudom mitől kellene megszabadulni, hogy az etetőszék beférjen...Kép Na szóval én azt nem értem, hogy miért olcsóbbak a fa etetőszékek mint a műanyag csodák? Hiszen utána át is lehet alakítani őket, kisszék, kisasztallá....talán a műanyag háttámláját dönteni lehet és ezért?..? sokat gondolkodtam ezen, de a mai napig nem jöttem rá.....lehet ezért hullik a hajam is...Kép

Vizimano!
Ne hibáztasd magad, ez az élet rendje, hidd el a gyerekek 99%+a leesik az ágyról, nekem minden barátnőm babája leesett vagy az ágyról, vagy a mosógépről, szóval azt hiszem bármennyire is figyelünk rájuk, minden másodpercben nem tudunk mellettük lenni, de az a lényeg, hogy nem lett semmi baja!!!!!! Olyan ez mint a gyerekbetegségek,.....át kell esni rajtuk!!!!
Sztem mi sem fogjuk elkerülni.....

Monazsu!!
Hogy csináltad, hogy a kislányod ilyen szépen alszik el egyedül...?...valami varázsital??netán trükk?? ..Kép fiam csak cicin hajlandó elaludni, azaz ma először a cic után bekapta az ujjacskáját és azt szopizta, úgy aludt el.....na majd meglátjuk mikor eszmél, hogy kevesebbet cicizett....Kép

Még egy rövid aggódás és megyek aludni:
az van, hogy ismerősöm kislánya kb. 1 héttel született később mint a fiam és már kúszik, mászik, négykézláb feláll, meg ikyen trükköket csinál, az én fiam bűvészmutatványa a forgásban (hátról hasra és vissza) kimerül, természetes az, hogy egy 5 hós baba csak ennyit csinál?? kicsit aggódós anyuka vagyok, na meg ő az első baba, szóval nyugtassatok meg vagy mi.......
netán a súlya miatt mozog nehezebben?? ( 7600gr), vagy csak az apja génjeit örökölte..:?..Kép)

na megyek aludni kicsit

üdv.

kingu
cica29

Kingu,

Szerintem ne izgulj. Minden baba más. Szerintem a fiad, csak megfontolt Kép

Angéla
angéla

Sziasztok
A mai napom kicsit uszott kertparty /megunnepeltuk hogy egy baratunk nem rakos "csak" zsirmirigy, rohangalas egesz nap, Csipet egesz nap hisztizett este mar Panadolt kellett adnom neki, hogy megnyugodjon kesz vagyok ettol a fogtematol komoylan, csak visit visit visit, na mind1 es zabalja a barackot kexxel meg a pari-burgonya puret amit en gyartmanyolokKép
Huu sokan irtatok ne hari ha nem nev szerint reagalok.
Kata a habtapi az ami Ildieknel is volt a babapartyn a nemos bigyo amin uldogeltunk es Panni keszult Csipetbol falatozniKép
Koszonom a dicsero szavakat akitol kaptamKép
Nagia en nem akartalak megbantani, sot eluldozni sem lehet kicsit masok vagyunk ezt a szoptatos temat en sem ugy terveztem ahogy nekem osszejott de ezt mindenkinek maganak kell eldonteni ki hogy miert latod itt is mindenki szopi parti/szerencsereKép/ de valaki mar elobb kostoltat
valaki nem, szoval azt akarom mondani barmit teszel a Te dontesed es semmikeppen sem rossz, en nem teljesen ertek egyet ezzel az allergia bigyoval en is minden szart ettem 3hos koromtol es napallergiam van az is az elozo terhessegem miatt jott ki, a sok vegyszer, szar muanyag kaja az oka SZERINTEM, de ez csak az en velemenyem ami nem mervado max nekemKép, azert e3gy kis oszibariba
meg senki sem halt beleKép
Vizimano
Nem vagy szar anya, ez mindenkivel megtortenik mondok egy allati jo peldat, unokatesomek 5en voltak tesok a masodik a sorban egy kislany nagyon sulyos szivfejl rendelleneseggel szuletett amint hazakerult leesett /kb3hetesvolt/ a pelenkazorol,semmi baja sem lett, elofordul mindenkivel, nem tehetsz rola a legnagyobb odafigyeles mellett is saja ilyen balasetek vannak, masik nalunk tetoteri a lakas es csipet szoba nagyon ferde es megy a "plafonban" egy vasgerenda ami be van fedve lamberiaval de en ferek szinte el pont alatta, ha a vallamra veszem o mar odaveri a fejet kb 3x tortent meg eddig es az elso utan probalgatam a en is a fejemmel vajon nagyon nagy volt ez stb stb, jol nezhettem ki mint egy kataton idiotaKép
Jarok en is dilemmaban vagyok milyet vegyek es vegyek e egyaltalan en arra gondoltam kap a szobajara egy racsot amugy is lenne rajta majd es nincs semmi ami benne kart tudna tenni hogy ott elenne e??Koszi a halosrol az infot oylanon gondolkodtam.
Nem tudom ki rta a csaszaros sztorit bocsi de hidd el jobb ez igy mintha le akarta volna eroltetni es mindenaron kipreselni belole ez a tema tenyleg oylan mint az anyatej-tapszer, es mindketto fajta szules szar egyik ezert masik azert de a lenyeg a vegeredmeny aki ep egeszseges es meg par honap es kiidegel a vilagbol.
Timurr kep majd valamikor jovo hetenKép, rohogni fox de tegnap ahogy neteztunk Csipettel nezegette Majacska kepet elvuettem tisztabatenni es inkabb nem irom le mit lattam utan altajon neki......Kép
De ilyen hamar???
Panadolos sztori agyhartya szurit kapott mult het penteken es az elalvas elotti panadol kimaradt mert kaja kozben belaudt, letettem aztan /parom szuleinel voltunk mely utazoagy/ nagyi mondja nem adtam neki szirupt ejszakara na gondoltam nem nagy kaland kicsit felkeltem es beleontom a szajaba csak arra nem gondoltam hogy becsukja a szajat kozben es kiloki a kezembol a kanalat ugy hogy az egesz a nyakaba folyt, persze mosdatas mert ragad az a szar es ujabba adag aminek a fele megint a nyakaba ment de itt mar rutinos voltam es oltozetes elott adtam nekiKép
Csilla en valamit olvastam mar rola es ha jol tudom kinoheto???
Miert lett a kislanyod koraszulott ha nem titok?
Na mara ennyi kicsit hosszu voltam bocsesz.
Reka

Kép
vaktyuk

Sziasztok, Jóóó Reggelt! Kép

Már akinek jó, mert az enyém az nem. Férjem elutazott Lisszabonba, jövő hét szerdán jön csak. Hajnalban indult a reptérre, sztem most repül épp. És, bocsi, hogy erről írok, de előtte 15 napot dolgozott végig, úgy, hogy este 10-11-ig. Mert el kellett készíteni egy Háború és Béke vastagságú üzleti tervet a jövő évre és mivel tudta, hogy elutazik, előtte be akarta fejezni. Úgyhogy, tul képp alig fogom észre venni, hogy nincs itt, mert eddig is alig láttam.Kép És állandóan elveszik tőle a szabadnapjait, pedig, most is, mivel szombat-vasárnap dolgozik, még az országban sincs, kapásból járna neki 2 szabadnap. Az elmúlt 3 hétre meg még vagy 4 pluszban. És sosem kapja meg. Agyon van hajtva, csak nehogy vmi baja legyen. Ha vki külföldi cégnek dolgozik, ez van. A nagy hipermarketek is, hallottam, jól kihasználják a dolgozókat. És ami még zavar, az az, hogy nem adják meg ennek ellenére azokat a fizetéseket, ami a pozíciókhoz járna. Mármint a mi országunkban, hiába vagyunk eu tagok, ugyanezt a melót 100x jobban megfizetik külföldön. Amikor dolgoztam, és kérdezték a turistáim, hogy mivel foglalkozik a férjem (ig helyettes + pénzügyi ig), nem is mondtam meg, mert akkor azt hihették, hogy legalább 2 jaguár áll otthon a garázsunkban. Nem egy 11 éves mondeo.Na, jó, nekem is van kocsim, de az sem jaguar, hanem fiat. Na mindegy. Bocsi mégegyszer, ez nem topikos téma, de ez nyomja a bögyömet, még jobban, mint gondoljátok, de inkább hagyjuk.

Vaktyúk Kép
Ennyit még sosem írtál, és most már a kódfejtésben is jobb vagyok, az ékezetek hiánya miatt, úgy értem, néha, mintha titkosírás lenne KépKép Én tudom, hogy ragad ez a panadol nagyon és elég szörnyű íze is van, na meg a színe... Kb mint az olvasztott műanyag...
Akkor már tudom mi a habtapi, de hogy miért hívják így?! Jók a sztorik? Lehet, hogy Csipetnek hiányzik a barátnéja?! Kép
Vezso
vezso

Kingu Kép
Aggódom én is azon, hogy Rozi nem forog még, de csak nem marad örökre így, majd eljön az ideje, ahogy Angéla írta, talán ő is megfontolt Kép Viszont itt többen írják, hogy nem szeret lenni a babájuk hason, na, az én hercegnőm meg igen. És annyira aranyosan eljátszogat így, minden kis játékot odakalamol magának, és elég sokáig, akár egy óráig is elvan hason. Meg szépen ül, kitámasztva párnákkal. És hason fekve már többször is szinte négykézlábra állt. És rengeteget beszél.
Látod, megvan nekik a saját feljődési ütemük. Aztán hipp-hopp elindulnak. Sztem páran döntögetni fogják a karácsonyfát is Kép
Fa etető tényleg olcsóbb (nem tudom miért?!)és másra is lehet használni. Ez a fajta, amiről írok, azért nagyon hasznos, mert átalakítva, lehet rajta gyurmázni, meg építőzni, meg rajzolni és kb 3 éves koráig jó lesz. És nem borul fel az asztal, pereme is van és nem söpri le könnyen az apróbb játékokat a földre. Ennek ellenére eljön az idő, amikor térdig fogunk járni a legóban, meg mütyürös építőkben stb. És milyen jó is az, amikor az ember ezeket válogatja szét, mint mami-hamupipőke...Kép

Kata Kép
Mondanak már szótagokat 7-8 hósan is!!! Kép Már úgy várom, meg év végére hátha megajándékoznak minket a "mama" szóval, mondjuk Karácsonyra...Kép
Nekem néha most is úgy tűnik, hogy szótagokat mond, pedig ez csak gőgicsélés. De nagyon édes ilyenkor, mert olyan komoly arcot vág és a szemembe néz, mintha perfekt kellene értenem, mit is mond.

Vizimanó Kép
Tessék írni, hadd lássuk, hogy vagy(tok)!!! Kép

Megyek, mert 9-re fogorvos...Más még durmol, nekem meg ilyen "örömök" jutnak...

Vezso
vezso

Sziasztok!!

Vezso!
Köszi, a nyugtatást..Kép én is úgy gondolom, majd csak megunja fekve és akkor kinyílik a világ előtte, aztán futok majd utána..Kép) minden ismerősöm avval nyugtat, hogy higyjem el addig jó amíg csak fekszik, mert utána.......Kép)
Sajnálom, hogy a férjed a munkája miatt keveset van veletek, nálunk is ugyanez a helyzet, apája reggel 9-kor elmegy és este 9-kor jön haza, az elején amikor Boti kicsi volt, délután 5-től már számoltam a perceket, hogy mikor jön már haza, rossz volt nagyon.....aztán reggel mikor apja elmegy Boti még nyűgös időszakát éli, este amikor férjem hazajön már nyűgös a gyerek, szóval jól elvagyunk mi is..Kép( azért nem panaszkodom, mert ő kap szabadnapot is, de akkor meg teljesen mással van elfoglalva...Kép( tehát eredmény ugyanaz: tiszta örömünnep ha együtt lehet kicsit a család....
Szerintem azért drágább a fa etetőszék, mert a műanyagnál a márkát fizeted meg..?... amúgy én is fát fogok venni azt már megkapni 7.000 Ft körül, míg a műanyagok 10.000 Ft felett kezdődnek és határ a csillagos ég...Kép
Örülj, hogy Rozi szeret hason lenni, hidd el jól meg fog erősödni a kis háta, karjai!!!! hamarabb is fog ülni......Boti fiam már első perctől kezdve utálta hason, ezért bömbölt is rendesen, én meg sajnáltam, hogy sír és nem erőltettem..Kép( pedig jobb lett volna kicsit többet próbálkozni........na de majd szépen lassan....

Angéla!!
A fiam úgy megfrontolt, hogy most reggel még a régi mutatványát, a hasról hátra fordulást sem csinálja......még egy front és újra pár hetes újszülött lesz..?..Kép)

na most mennem kell, mert fiam igen nyűgöske, apját már leamortizálta....(ma szerencsére itthon van..)

üdv

kingu
cica29

Itt vagyok bekukk erejéig.
Köszönöm a biztatástKép Majd feldolgozom az esetet.Kép Ákosnak amúgy nem lett semmi baja, mert szőnyegre esett kb 45-50 cm magasról, és gyanítom, hogy a kutyára is ráesett, mert a kutya menekült tőle egy napig.Kép Járókát szereti, élvezi, hogy lát bennünket, és úgyis csak akkor van benne, amikor egyébként a kapapén volt. Imád a rácsokba kapaszkodni, és ficereg ide-oda.
Hozzátápi témában én is adok gyümölcsöt a gyereknek, mert elkezdődött az ébredezés. Imádja. Napközben Milupa 2-es tápit kap egyszer, és éjjelre tejpépet tápiban. Így most kihagy egy étkezést napközben, és fél nyolcig alszik éjjel. Nekem bejött.
Na megjött api, megyünk barackot venni, őszibarack lekvár befőzése fog következniKép

Kép

Kép
vizimano

Szisztok!

Vizimano!
Az ágyról leesést még Kristóffal játszottuk el. Nálunk annyiban volt rosszabb, hogy nagyon magas az ágy, és nem volt előtte szőnyeg. Leforgott,sírt. Felkaptam, rohangáltam, hogy mi tévő legyek. Felhívtam a gyerekorvos barátnőmet, mert a sírás közben elaludt a karomban hirtelen. De végül szerencsésen megúsztuk. Kiver a víz azóta is, ha rágondolok. Valószínűleg azért aludt el, mert annyira felizgatta a dolog, hogy önvédelemből elaludt. (nagyon érzékeny kisfiú azóta is)
Amúgy nagyon tud őrjöngeni, de a napokban beszéltem a vezetőovónővel, hogy változás állt be a családi állapotunkban, figyeljenek a fiúkra jobban. Azon túl, hogy alig akarta elhinni, aggódik Kristófért. Azt mondja (és ez nekem új), hogy az oviban, ha kicsit is nem úgy szólnak Kristófhoz, ahogy ő szeretné, akkor elsírja magát. Itthon ilyet nem csinál! Láttam már egyszer-kétszer ilyen reakciót tőle, de amúgy egy igen határozott kisember, nem egy félős, sírós fajta. Megdöbbentett és igen elgondolkoztatott a dolog.
Amúgy pedig azért kellett most beszélnem az óvónőkkel, mert a volt férjem elmondta az egyiküknek (nem beszéltük meg, hogy már elmondjuk!). Nem akartam, hogy pletykaként terjedjen, de szinte ezzel el is késtem. Délután mondta el a volt férjem, reggel rögtön a vezetőóvónőnél kezdtem, de már tudott róla Kép

Nagymama kontra szoptatási tanácsok témához: engem most, a harmadik gyerekem születése után ért a nagy meglepetés. Anyukám közölte, hogy ne aggódjak, biztosan elég a tejem. Ez azért furcsa, mert az első fiam etetésekor folyton aggódott, hogy nem kell-e víz neki vagy jaj, nem kéne-e már hozzátáplálni stb. Most pedig bevallotta, hogy Kristóf volt az eleven példa rá, hogy belássa, valóban elég csak az anyatej az első hónapokban!!! Életem egyik nagy sikerélménye. Ráadásul meglepetésként ért, mert ő mondta, én meg sem kérdeztem volna, mert gondoltam, csak azért nem mondja a vizet Bernátnál, mert beletörődött, hogy kemény a fejem, úgysem adok, ha nem akarok. Kép

Amúgy pedig Bernátnak két hete kezdtem el adogatni (első héten még csak néhány kanállal kóstolgatás szinten) gyümölcsöt. Õszibarackot, almát, sütőtököt, krumplit. Ezeket variálom. Azért volt rá szükség, mert 5 és fél hónaposan nem volt még 7 kiló, pedig 4 kilóval született. A gyerekorvosunkkal megbeszéltem, hogy húzom ameddig csak lehet a hozzátáplálást, de most már én is jelét láttam annak, hogy kevés a tej a manónak. Éjjel nem is tudom megszámolni, hányszor keltett fel. Most egy kicsit jobb, mióta már egy evésre egy egész bébiételes üvegnyit megeszik. Úgy szoktam, hogy délelőtt egy fél üvegnyit, délután a másik felét. Még ügyetlenkedik, de a java már a pocakjába megy. Nagyon szereti, várja, és azóta mosolygósabb, nyugodtabb lett. Pedig eddig sem volt erre igazán panasz Kép
Tegnap vettem a Tescóban banános bébiételt (ez egy kicsit megviselte a pocakját, nehezen kakilt), és rizspépet, amit a nagyok nagyon szerettek. Kíváncsi vagyok, Bernát mit szól majd.
De érdekes, a kanalas vagy poharas evés végén már olyan türelmetlenül forgolódik, hogy alig bírom az utolsó kanállal odaadni, rögtön szopni akar Kép Tehát ebből is látjátok, a fő táplálék természetesen az anyatej marad Kép

Vezso! Kép
Bernát is úgy pancsola lábával, és valóban közben az arckifejezése egészen más. Elmerülten figyelis a pancsolás hatását. A hátára fektetem, kiemelem a fejét a vízből, ő meg iszonyú sokáig és elmerülten rúgkapál a lábaival Kép

Az első gyerekes fiús anyukákat szeretném megnyugtatni (Angéla nem neked szól Kép ), hogy a fiúk általában sokkal később csinálnak mindnet. Az én fiaim forogni elég hamar forogtak, de utána sokáig semmi. Járni 13-14 hónaposan kezdtek! A lányok eszméletlen hamar tudnak ilyesmiket produkálni (de az ellenkezőjét is láttam már!. Szóval a fiúk előbb fejben eltervezik, mit is fognak csinálni, jól rákészülnek, kicsit rápihennek (hiába, a férfinép mindig is lustább volt és lesz), aztán megteszik a szükséges intézkedéseket a kúszásuk, járásuk ügyében Kép

Elalvás: Bernát is egyedül alszik el a kezdetek óta. Nálunk csak Kristóf aludt el cicin. A trükk, hogy kevés az időd ahhoz, hogy ringasd Kép Amúgy Bernát úgy alszik el, hogy egy pelust adok a fejéhez, ezt összegyűri, megfogja, belefúrja az arcát és már alszik is (cumival a szájában). Pelus nélkül csak babakocsiban, autóban alszik el. Bálint cumisüveggel aludt el egyedül mindig.

Beszédfejlődés: azért csodákat ne várjatok Kép Az átlag gyerek nem 8 hónaposan mond szótagokat! Kép

Etetőszék: az a szétszedhetős fa szerintem azért nem túl jó, mert nagyon borulékony. Gondold el, a lábával el-elrúgja magát az asztaltól, mert mi oda szoktuk állítani, hiszen előbb-utóbb akkor eszik a baba is, mikor a család. Evés közben eteted őt is. És valóban, nem dönthető a háttámlája. Mi sem szeretünk egyenes derékkal ülve sokáig lenni. Valamint elég szűk, nem biztos, hogy másfél évesen is kényelmes. A dönthetőben el is aludhat evés után (ez nálunk nem sűrűn fordult elő). Sok etetőszék gurítható (ez nagyon kényelmes, mert közelebb tudod magadhoz húzni ülve is). Sok etetőszéknek állítható a magassága (a miénk ilyen), ami nagyon kényelmes, mert ugye nem egyforma magasak vagyunk, kinek mi kényelmes. Tehát ez is olyan, mint a babakocsi, rengeteg szempont, rengeteg fajta szék. Ja, érdemes odafigyelni a bekötési lehetőségre. 3 vagy 5 pontos övet vegyetek. Ezt utólag is lehet, ha a szék nem olyan.

Ne, eldugulok. Szép napot!
Dorka
dorka

Sziasztok
Nagia
kösziKép
Látod vagyunk egypáran ilyen türelmetlenek és adunk 6 hó elött is ezeknek a kis kaja kubcsorgóknak gyüminasit.Hát lehet az infacolhoz már késő?Az végülis a lenyelt levegőt gyűjti össze ami puki és böfi formájában jelentkezik.Böfizik mindig a manód?Én 3 hetes korától használtam az infacolt,szerintem jó is volt,de elvileg 3 hónapos koruk körül az ilyen jellegű problémáknak megkéne szünnie.Tutira a pocak fáj?

Etetőszék:mi megvettük a legfullosabbat ami at takarja,hogy zenél,hintázik és már használhatnánk,ha jó lenne.Azért akartam,mert nálunk messze van a konyha,járókát nem viszem el és később ha mászik Maja akkor sem fogom lerakni a földre,mert állandóan bent van két koszos,bolhás dög (kutya).Szeretem őket,de nem bírnám,ha belepisálnánának a járókába,megoda fekszenek (babakocsihoz is),nem szeetnék bolhát szedni a lányomról.Nagy méreg ez nekem.Szóval az etetőszék jó magas és talán,ha majd működik a hinta része is használni is tudjuk,játékra is.

Dalmi
Lencsike jól nézett ki hami után gondolomKép
Teljesen egyetértek a témában:o

Connie
A buzis kersztelőruhát én is megnéztem volnaKép

A habtapi:az a szivacs puzzle van millió fajta én csak egy zacsival vettem,de még szeretnék,mert tényleg jól lelehet takarítnai,a szőnyegen azért sok a maszat,pedig a macska is kivan már tiltva.

Jégvirág
Hi-hiKép az ágytakarónk zebrás az jobba n bírja a gyűrődéstvan egy vékony kék nemsokára az lesz a háttérKép

Patri
A dadát nem idegen emberre értettem csak nem tudtam pontosan kifog a kölkecre vigyázni,én még egyes családtagjaimra sem bíznám,de ha te megbízol benük akkor az nagyon jó,bárcsak én is így lennék.

Valamennyire megnyugtató,hogy idősebb babák sem forognak,mert maja nem akar egyáltalán.

Vizimanó
Gyönyörű Ákosunknak millió pusza és nyugodj meg tényleg biztos minannyiunkkal előfordul majd ilyesmi.Nálunk a pelenkázó magas és félek,hogy netán ott lesz az első fordulás.Egyébként én most készülök venni használtan egy leesésgátlót az ágyunkra.

Vaktyúk
Hát ez a csipet nem semmi.Hogy röhögni fogok?!Ahogy olvastam utána órákig kacarásztam a csaj meg nézett mi van az amúgy sem komplett anyjávalKép

Lányok
tanácsot kérek.Szerintem Maja nem eszik normálisan,alig tudom rávenni,hogy egyen amikor meg nagyon éhes akkor addig üvölt amíg nem jön a tej amikor megindul akkor meg nem győzi nyelni és fuldoklik akkor azért bőg,amíg jön szépen eszik,aztán amikor már nem ömlik a szájába nem kell neki,kész.És ezt fél óránként-óránként.Mit csináljak,hogy rendesen egyen?
A másik,hogy újjabban sírva ébred.És fürdést sem viseli el megint hanyatt.Visszafejlődünk(etekintetben)
Kép
Csipet ez komoly?te kis hunciKép
Kép
Timurr
Vendég

Sziasztok!

Nem biztos hogy mindenkinek válaszolok, csak átfutottam az üzeneteket!
Panni(Kata)!
Manó biztos hogy beteg, mert a torka be van gyulladva!De már jobban van; csak néha rájön a köhögőroham de nem vészes!

Patri!
Mi az alapítványhoz úgy kerültünk; hogy nem találtunk gyógytornászt aki tudott volna foglalkozni vele(nyári szabadságok, helyhiány).
Az alapítványnál azt mondták, hogy nyugodtan járhatunk oda, amíg nem találunk mást! Kép De én mélyen hallgatok róla,hogy az itteni gyógytornász ismét dolgozik! Kép Kép Kép

Nagia!
Vaktyúk tényleg olyan csajszi, akinek ami a szívén az a száján!Õ csak elmondta a véleményét!Csak titokban mondom, nehogy elbízza magát, de én nagyon csípem őt, nagyon rendes csajszi!Úgyhogy ne haragudj rá!

Na pusz nektek:

Ildi

delfinke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?