Szmercsa
A depi nagyon veszélyes, mert amikor az ember benne van fel sem ismeri rendesen. Nálam, ahogy írtam, az idézte elő, hogy másoknak akartam megfelelni és pl az első lányomat hagytam sírni (borzasztó visszagondolni is
), mert még nem telt el 3 óra a köv szopig, ahogy mondta Anyukám. Magától a sírástól is kiborultam és nem engedték, hogy felvegyem....Bár hallgattam volna a szívemre. (A helyzet javult, mihelyt elkészült a saját lakásunk. ) Ma már, bár tesznek megjegyzéseket a családban, nem hagyom magam! A szívemre hallgatok csak, és pl őszintén megmondom, ahogy nyikkan, már cicire is teszem a Rozit. És olyan kiegyensúlyozott, mosolygós baba, most 5 hónapos és csak anyatejet kap, úgy, hogy én nem ittam vagy ettem semmi extrát, hogy legyen tejem. Biztos vagyok benne, hogy a baba illetve az én saját kiegyensúlyozottságom ammiatt van, hogy igény szerint szoptatok.
Sztem még véletlenül sem agyjál vizet, és semmit anyatejen kívűl, ha van elég tejed és cicire teszed amikor csak kéri. (ha úgy érzed nincs, akkor attól is lesz, hogy cicire teszed, nagyon ritka, hogy nem).
Védőnő és védőnő között is nagy különbség van, az enyém sose tanácsolná a vizet pl. Az anyatej elég a babának, mindennél többet ér és fontosabb.
És fejni tényleg akkor kell, ha több termelődik, mint amennyi kell, úgyis érezni fogod. A fejés nagy macera és hidd el tapasztalatból beszélek. Én most a Rozinál nem fejek és pont elég tejem van, még sok is néha. És tényleg semmi mást nem adok neki.
Elég rosszul hangzik, ahogy a fejésben "segítettek" Neked. A cici az elején hihetetlen duzzadt, de pár hét múlva már nem és bár úgy fogod érezni, mintha nem is lenne benne tej, van mégis. Szóval a cici formája változik sokat Neked a köv hetekben.
Tehát semmiképp se hagyd, hogy összezavarjanak a sok tanáccsal. Az én tanácsaim mostani tapasztalatok, szűrd le belőle, ami hasznos Neked és a saját belátásod szerint cselekedj majd, a baba érdeke az első persze. De hát okos vagy, ügyes mama is, bízz magadban.
Emlékszel, amikor a szüléssel kapcsolatban írogattam neked az őszibe, akkor is ezt mondtam, és milyen szuperül szültél. És akkor nem mondtam, de igaz, a szülés után jönnek az igazi megpróbáltatások. Itt, vagy az ősziben , vagy a tavaszi babáknál is bármikor szívesen beszélgetek Veled. Tényleg, a tavaszi babások irtó helyesek, életben is találkoztunk, és bármiben segítünk, gyere bátran.
Vezso