Új privát üzeneted érkezett!

Vezso,

köszönöm a választ. Azt hiszem én is kezdek depis lenni Kép A családtagok nem segítenek, hanem csak osztogatják az észt Kép
Viszont a védőnőm azt mondja, hogy 1 óra elteltével nem szabad visszatenni a cicire a babót, mert ennyi idő alatt biztos nem emésztette meg a kajcsit, és fájni fog a pocija. Én visszatettem, most békésen szunyókál. A védőnőm azt is mondta, hogy inkább kínáljam meg egy kis vízzel, talán szomjas. A könyvekeben meg azt írják, hogy fél éves korig elég az anyatej.
A katonás módszerekről én is sokat hallok. Kép 3 óra alvás, fél óra szopizás már az első naptól, közben senki nem mondta, hogy az első pár napban az sem gond, ha a babó nem eszik, mert teli van még a kicsi gyomra, de azért én mellre tettem Kép... megőrülök Kép
Én is úgy érzem, hogy még nincs szükség a fejésre, majd ha érzékelem a feszülést, szerintem úgy is magamtól lefejem, mert kellemetlen lesz a feszítés.
Na, és mikor elindult a tejcsim, mindenki azzal piszkált, hogy fejjem-fejjem, azt senki nem mondta, hogy teljesen normális, hogy először duzzadt, piros egy kicsit a cici, magától rendeződik a dolog. Úgy megfejtek, hogy egy - két helyen belilult a mellem Kép
Én úgy gondolom, hogy bíznom kell a Babóban Kép ő tudja, hogy mi a jó neki.
Értem, hogy nekem kell dönteni, de nem szeretnék rosszat csinálni neki .
szmercsa
szmercsa
 
 


Szmercsa
Örülök, hogy válaszoltál Kép, mert nem szeretném, ha azt hinnéd belekontárkodok a dolgodba.
Most írok, nézd majd meg.
Vezso
vezso
 
 


Szmercsa
A depi nagyon veszélyes, mert amikor az ember benne van fel sem ismeri rendesen. Nálam, ahogy írtam, az idézte elő, hogy másoknak akartam megfelelni és pl az első lányomat hagytam sírni (borzasztó visszagondolni is Kép), mert még nem telt el 3 óra a köv szopig, ahogy mondta Anyukám. Magától a sírástól is kiborultam és nem engedték, hogy felvegyem....Bár hallgattam volna a szívemre. (A helyzet javult, mihelyt elkészült a saját lakásunk. ) Ma már, bár tesznek megjegyzéseket a családban, nem hagyom magam! A szívemre hallgatok csak, és pl őszintén megmondom, ahogy nyikkan, már cicire is teszem a Rozit. És olyan kiegyensúlyozott, mosolygós baba, most 5 hónapos és csak anyatejet kap, úgy, hogy én nem ittam vagy ettem semmi extrát, hogy legyen tejem. Biztos vagyok benne, hogy a baba illetve az én saját kiegyensúlyozottságom ammiatt van, hogy igény szerint szoptatok.
Sztem még véletlenül sem agyjál vizet, és semmit anyatejen kívűl, ha van elég tejed és cicire teszed amikor csak kéri. (ha úgy érzed nincs, akkor attól is lesz, hogy cicire teszed, nagyon ritka, hogy nem).
Védőnő és védőnő között is nagy különbség van, az enyém sose tanácsolná a vizet pl. Az anyatej elég a babának, mindennél többet ér és fontosabb.
És fejni tényleg akkor kell, ha több termelődik, mint amennyi kell, úgyis érezni fogod. A fejés nagy macera és hidd el tapasztalatból beszélek. Én most a Rozinál nem fejek és pont elég tejem van, még sok is néha. És tényleg semmi mást nem adok neki.
Elég rosszul hangzik, ahogy a fejésben "segítettek" Neked. A cici az elején hihetetlen duzzadt, de pár hét múlva már nem és bár úgy fogod érezni, mintha nem is lenne benne tej, van mégis. Szóval a cici formája változik sokat Neked a köv hetekben.
Tehát semmiképp se hagyd, hogy összezavarjanak a sok tanáccsal. Az én tanácsaim mostani tapasztalatok, szűrd le belőle, ami hasznos Neked és a saját belátásod szerint cselekedj majd, a baba érdeke az első persze. De hát okos vagy, ügyes mama is, bízz magadban. Kép
Emlékszel, amikor a szüléssel kapcsolatban írogattam neked az őszibe, akkor is ezt mondtam, és milyen szuperül szültél. És akkor nem mondtam, de igaz, a szülés után jönnek az igazi megpróbáltatások. Itt, vagy az ősziben , vagy a tavaszi babáknál is bármikor szívesen beszélgetek Veled. Tényleg, a tavaszi babások irtó helyesek, életben is találkoztunk, és bármiben segítünk, gyere bátran. Kép Kép Kép Kép
Vezso
vezso
 
 

 
 

Micsida hiba van a szövegemben: agyjál helyett adjál , természetesen.
Vezso
vezso
 
 


Szmercsa!
Csak 1 percem van, de fontos: felejtsd el a 3 órát és főként a 25 percet, ne is törődj a nagyikkal. Amikor éhes és ameddig cicizni akar!!!!
Majd még jövök, kitartás!!
M.
mircike
 
 


Szmercsa!
Most végigolvastam Vezso-t, csak helyeselni tudok!!!
Az első 6 hétben minden totál káosz, ne is várj rendet, hiába szeretnék a nagyik. Kábé 6-8 hét után már lehet egy kicsit játszani az idővel, de addig képtelenség.
Ha az evés után hamar felébred és nyöszörög, akkor szerintem az első 6 hétben a köv. sorrend a lényeges: 1) Nincs-e beszorult böfi. 2) Nincs-e tele a pelus. és a 3) Nem éhes-e Kép
3-4 hónaposan a fiam néha kibír 4 órát is, de néha kettőt se!!! Most már tudom húzni az időt, ha akarom, de sírni így se hagyom. Úgy döntöttem 5 hetesen, hogy teszek az anyósom szekálásaira, és adok cumit is, ha az megnyugtatja. Előbb nem akartam én se adni neki. De mivel nagy cicista, nem féltem, hogy megzavarja, és így már nem lóg egész nap a cicin.
De az első hónapban jól tettem, hogy egész nap ciciztünk!!! Akkor aggódtam, de most már tudom, hogy jól tettem.
Ne hagyd magad, élvezd ezeket a napokat, mert olyan gyorsan megnő a baba, hogy észre se veszed és az alvós babád már kacag és mosolyog egész nap!!!

Vezso! Megnézem azt a babás topikot, még nem is láttam.
M.
mircike
 
 


Mircike
Most látom, hogy írtál Kép Én az Istvánban szültem, tavasszal (3-ik baba) és a tavasziba szoktam írni, meg néha az őszibe. Úgyhogy ide csak betévedtem, remélem a többiek nem haragszanak. Mi a tavasziaknál elég aktívak vagyunk, és pl holnap találkozunk is. Gyere hozzánk is, ha szeretnél Kép
A cumival kapcsolatban ugyanígy vagyok, szüksége van a szopizás élményére a babának naponta egy bizonyos ideig és ezt a táplálkozással nem mindig kapja meg. Ha már jól tud szopizni, a cumi nem árthat sztem. Nem lóg éjjel-nappal a szájában persze. Nem okozott a nagyoknál gondot sem leszokásban, sem a foguk nem állt tőle csúnyán. Mert azt mondják, hogy rossz a fogaknak. Megnyugtatásra használjuk csak és jó ez így.
Puszi, lehet, hogy benézel?
Vezso
vezso
 
 


SZiasztok!!!

Ma megyünk a 3 hónapos oltásra és nagyon izgulok. Annyi mindent hallottam a lázcsillapításrol, hogy teljesen összezavarodtam.
Timtom..ti már voltatok?
Mircike..ha esetleg még feltévedsz ide ma 3 elött ird le a tapasztalatokat.
Bárkitöl szivesen veszem az információkat. Azt hittem fel vagyok készülve, de az elmult két napban minden félét mondtak. Szegény Kyra a 2 hónapos oltásnál is 37.5 volt kúppal együtt.
Köszi elöre is!!!!

Szmercsának meg gratulálok!!!

Üdv mindenkinek
Pepa
Pepa
 


Pepa,

Nálunk az bevált, hogy rögtön az oltás után (még a rendelőben) adtam egy kúpot, meg este egyet. Másnap csak akkor kellett volna, ha belázasodik, de erre nem volt példa. A 3. hósnál állítólag nagy a lázasodás valószínűsége, úgyhogy hajrá, szurkolok, hogy ne legyen baj.

Szvsz a 37,5 nem vészes (végbélben mérve, levonva -0,5 ?) oltás után. Ha másnap 38 felé menne, csak akkor kell kúp! A babáknál 38 foktól van láz a házidokink szerint, addig hőemelkedés, amit figyelni kell, de beavatkozást nem igényel, ha nem megy feljebb.

Szmercsának gratula, ugye hogy beértél a kórházba időben Kép. Most is csak az ösztöneidre hallgass, nagymamikat kapcsold ki, akkor etesd a babót, amikor kéri. Én kb. 2 hétig kínoztam magam a fejéssel, tisztára kikészültem, hogy nem megy. Mire a házidoki mondta, hogy ne stresszeljem magam, a gyerek a legjobb fejőgép, minden mást hanyagoljak. És igaza lett, még mindig szopizik, most 10 hónapos. A nagy nehezen lefejt cucc meg mehet a lefolyóba, mert egyszer sem kellett, nem szereti a konzerv cuccotKép.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!
Pepa!Newsevel értek egyet ...a fiúk az oltás utáni egy órában megkapták a kúpjukat...a nagynál még volt Germicid C,utána pedig Antipyretikus kupot és semmilyen probléma nem volt az eseleges nyűgösségen kivül.
és 38 alatt nem kell aggódni.
Üdv.Mindenkinek.
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok Szilvi vagyok.Én is a János kórházban szültem az első gyermekemet 2003 május 7-én.Szülészorvosomat Bárány Jánosnak hívják.A második gyermekemet is ott tervezem megszülni nála akit január 13-ára várok.Én nagyon megvagyok elégedve a János kórházzal igaz máshol mér nem szültem:-).Amúgy Budapesten a XVI.kerületben lakom.Van olyan aki ugyszintén januárba fog ott szülni ismét?Sziasztok.
szibo
 
 


Vera, Nyuszi

Köszönöm a gyors válaszokat. Hál' Istennek nincs rosszul a Kyra. Követem a tanácsokat, remélem éjszaka is nyugis lesz.

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

Szorítok Pepa,remélem nem lesztek lázasak-
Másnap is figyeld,hogy nem lázasodik-e,nekem egy jó ismerős mondta/csecsemő osztályvezető főorvos/
,hogy a 3-4-5 hónapos oltásnál másnap is előfordulhat láz.
Gondolom Timtomék is most mennek.
Szurkolok oda isKép
Remélem szerencsésen túl vannak az Egri napokon.
Mi 25-én 3/4 4 -kor megyünk szúrira.
Hát az már biztos,hogy 2 napig nem fogok aludni-
Na rakom le a babát-

Mindenkinek sok puszKép
Adri
adler75
 
 


Sziasztok!
Kép
Ismét itthon (bár holnap újra útra kelünk: lemegyünk két napra Mezőtúrra a dédihez).
Szuper volt a három egri napunk. Jó volt kikapcsolódni. Babó remekül viselte a környezetváltozást. A fürdést végül a mosdókagylóban oldottuk meg, nagyon tetszett neki, csak már nem fért el olyan könnyedén, mint egy korábban feltett képünkön. Az alvás a babakocsiban volt megoldva, s a légzésfigyelő remekül bevált ilyen körülmények között is. Mindenki csodálta Balát, hogy milyen jó, s nyugodt baba. Anya és Apa dagadtak a büszkeségtől :-)).

A 3 hónapos szurit tegnap kaptuk volna meg, ha nem tartózkodunk vidéken. Így jövőhét szerdára tolódott a böki időpontja. Egy kicsit én is tartok tőle. Mi megpróbáljuk homeobogyókkal leküzdeni a kellemetlenségeket, bár a dokink elég konzervatív, nem tudom mit fog szólni hozzá. Szerinte a lázat csak 39 fok felett kell kezelni, hiszen addig hagyni kell a szervezet önvédelmi reakcióját dolgozni. Azt hiszem én jobban be leszek pánikolva, ha elindul a higany (azaz digit. hőmérő) felfele, hogy megvárjam, eléri-e a 39 fokot. Előbb bent lesz a kúp, mint ahogy azt a doki szertné.

Pepa!
Drukkolok nektek a nyugodt éjszakáért, s az elkövetkező napokért.

Adri!
Köszi a dtukkot előre is!

Szmercsa!
Tényleg csak a szívedre, s Babódra hallgass! Akkor tedd cicire, s annyi ideig, ameddig Õ igényli. Ha szomjas, akkor szintén a cici kell neki, hiszen a tejcsi eleje szomjoltó, a vége pedig laktató. Szomjúságnál csak egy pár slukkot fog kérni, ha éhes, akkor pedig elidőzik a cicin. Fejni pedig tényleg csak akkor kell, amikor mennyiséget szeretnél növelni a tejcsihozamon. De ezt Babód is megoldja majd. Tényleg Õk a legjobb fejőgépek.

Üdv mindenkinek: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok,

Túl vagyunk rajta!!!! A szurörnyű volt de hamar megnyugodott. Amikor hazaéetünk adtunk neki panadol baby-t ami fájdalom csillapító is. Követve a tanácsokat éjszakára adtunk egy kúpot és 3-4 órát borogattam a combikáját. Szeintem a borogatás jobban zavarta a Kyrát Kép
Nem is lett lázas, de még ma közelröl figyelem. Valószinű, hogy szegénykém befeszítette a combját mert eléggé piros és csomós a szuri helye, viszont jó kedvü és ez a lényeg.

Timtom,
Örülök, hogy kisfiatok ilyen jól bírta az utazást!Ha megszokják nagyon szeretnek menni ide oda. Mi holnap ismét utazunk..

Szmercsa,
Most, hogy túl vagyunk a szurin én is csatlakozom Kép Az elején fejtem mint az őrült, de igazábol csak azt értem el vele, hogy egyfolytában csöpögött a tejem mert túltermeltem (bár az is hozzáteszem, hogy van akinek a fejés hozza meg a megfelelő tej mennyiséget!!). Nekem a lányom étvágyához igazodott a tej és nagyon szépen gyarapszik.
Nálunk a szomjúság máshogy müködik mint Timtomnál mert a Kyra ne mtud egy- két slukkot inni... Ha cici van akkor ő üresre szívjaKép Én babavizet adok neki amikor úgy látom, hogy szomjas.
Sok örömöt a babázáshoz!!!megyek mert ébredezik

Üdv mindenkinek
Mégegyszer kösz a drukkot meg tanácsokat

Pepa
Pepa
 


Lányok! Kép
KÖszönöm szépen a megnyugtató szavakat. Fejést abbafejeztem Kép nem sanyargatom magamat. A Babóm tényleg a legjobb fejőgép Kép
Én is megkínálom vízzel, mostanság ánizsteával, mikor úgy gondolom, hogy szomjazik szegénykém, ha nem kell neki, úgy is csak fintorog Kép
Ez volt az első reggel, hogy annak ellenére, hogy egyedül maradtam vele, volt időm, toalettezni, zuhanyozni, reggelizni, teát főzni, mosogatni, pakolászni.... stb. csak belejövünk a végén Kép
Viszont délután mindig van egy rövidebb hasfájos időszaka, akkor nagyon nyugtalan Kép kalimpál a kicsi kezével, tátog a cici után, habár tudom, hogy nem lehet éhes. Azt olvastam erről, hogy valszeg a fejletlen idegrendszer + emésztőrendszernek köszönhető, 3 hónapos korára tuti elmúlik, de lehet, hogy előbb is. NÁlatok is volt ilyen, vagy van??
puszi
szmercsa
szmercsa
 
 


Óóóó, az a bizonyos esti sírás... Nálunk minden este menetrendsdzerűen héttől tízig állt a bál, aztán egyszer csak abbamaradt. Kb. 4 hónapos koráig haasfájós volt, de azt Infacol+Gripe water adagolásával profin megtanutuk kezelni. Aztán jött a fogzás, ami most is tart, valamint mostanában kezdi el próbálgatni az akaratát a kisasszony, megy a hiszti. Tehát ha az egyik elmúlik, jön a másik, de sebaj, mindennek meg fogjátok találni az ellenszerét. A kezdeti un. ideges sírásnál a max. amit tehetsz, hogy magadhoz öleled és megnyugtatóan beszélsz hozzá, hogy tudja, nincs egyedül ezen a világon.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Mi is megszenvedtük a hasfájást. Kb 2 hónapig volt rendszeres a sírás emiatt de most már abbamaradt. Igaz szigorúan kerültem a hasfájós ételeket (még az almát is megpucoltam. Most már nem tartomolyan szigorúan de káposztát azért nem eszem.
Nekünk az infacol nem segített, de a gripewater jó volt ha már nagyon sírt. Igazábol a torna jött be a legjobban. Ha Apukája látta, hogy nyügös, a pelenkázón megtornáztatta és így kijött a levegő is. Esetleg ezzel is lehet próbálkozni ha elviseli

Hajrá
Pepa
 


Sziasztok!
Kezdünk tanácstalanok lenni több téren is. Hátha tudtok segíteni.

1.) Babó egy pár napja igencsak nyűgösködik egész nap. Nem hajlandó szinte napközben semmit aludni. Jó esetben 3-4 alkalommal alszik kb 30 percet. Estére annyira kimerül, hogy már azért sír. (Tegnap egy óra hosszat üvöltött, s sehogy nem volt jó neki. Még kézben sem.) Dörzsöli a szemét, s ásítozik egész nap, de nem hajlandó aludni. Tegnap kész sikerélményünk volt, hogy a reggeli szopi után másfél órát aludt.

2.) A másik probléma, ami lehet, hogy a nem alvás oka is lehet, az a pocakunk. Három naponta kakilunk. Ami az orvos szerint normális, hisz állítólag a csak anyatejjel etetett babák akár 4-5 napig sem kakilnak, olyan jól hasznosítják a tejcsiben lévő tápanyagokat. Három napig feszíti magát, s nyöszörög, hatalmasokat pukizik, majd a harmadik napon egy adagban túl ad a feleslegen. Ilyenkor szó szerint a nyakunkig trutyisak vagyunk, s mehetünk fürdeni, hiszen három pelus is kevés lenne a kiadott mennyiség felfogásához.

3.) Lassan egy hete már, hogy szopizás közben szórakozunk a cicin. Láthatólag még nem lakott jól, s még tejcsi is van a ciciben, de Bala kettőt szív a cicin, illatve valamikor csak dudlizik vele, majd letépi magát a cicimről s hatalmasakat vigyorog, s gagyarászik. Az elején még tetszett a dolog, de most már elég nehéz rávenni, hogy egyhuzamban, viszonylag gyorsan túl legyünk a kajáláson.

4.) A végre megevett kaja egy része pedig szinte minden büfizésnél visszaköszön. Anyum szerint nem akkora mennyiségben, hogy az még reflux gyanús lenne, s egyébként is szedjük magunkra rendesen a hurkákat, s gyarapodunk, de mégis zavar a dolog. Ma délig háromszor lett átöltöztetve emiatt. S ráadásul a harmadik kajáltatásnál nem buki volt, hanem szinte sugárban visszaküldött minden kiszopizott tejcsit.

Örömmel venném, hátha tudtok valamelyik gondunkban segíteni, vagy a saját tapasztalataitokat leírni.

Előre is köszönöm: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Timtom!KépA hányásal kapcsolatban egy barátnőm
ugyanigy járt a kislányávalKép ha kell odaadom az e.mail cimét:"beszéljetek".
A kicsi emiatt a "probléma" miatt is lehet nyugtalan érdemes elmenni egy belgyógyászhoz! Abból még sosem volt probléma ha egy anyuka odafigyelt és megvizsgáltatta a csemetéjét ...az ellenkezőjéből annál inkább baj lehet...magyarul inkább vizsgálják ki "feleslegesen" minthogy gond legyen...
A cicivel való szórakozást mi is átéltük Andris fiammal...Kép olyanokat csinált hogy ihaj de hamar elmúlik ez az időszak... A Te babód is mostmár minden másra is odafigyelKép..és ez később is igy lesz :o... egyszerre akarnak mindent csinálni...nálam a nagyfiú ilyen...de nem panaszkodom mert kitünő tanuló...
üdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!
Most jöttünk meg Balcsiról. Remekül 'nyaraltunk'. Ilyen egy sz.r időt... Na mindegy.

Pepa! Látom, minden rendben volt a szurival, én is ezeket tanácsoltam volna, ha itthon vagyok. Fél kúp nekünk elég volt a 3 hósnál, a 4 hósnál 1 egészet adtam.

Szomjúság: én se vizet, se teát nem adok. Csak tejet.

Timtom! Az van, hogy növekszik a fiad! Kép És már nem az a jó kis alvós baba, hanem érdeklődős, kiváncsiskodós. Én is meglepődtem, amikor elkezdte ezt csinálni. Van, hogy egész délelőtt fenn van!!!
Kaja: van úgy, hogy két perc kaja, aztán negyed óra múlva persze éhes, megint eltereli valami a figyelmét, magasról letojja a cicit, és egy óra múlva megint éhes. Ez van.
Valóban egyre többször bukik. De betudom annak, hogy egyre többször van hason. Nyilván kinyomja. Én is állandóan öltöztetem...
Arra igyekszem figyelni, hogy délelőtt aludjon legalább 2 órát, utána 3-4 órát fenn van, aztán fél óra alvás vagy egy egész is, utána attól függ, hogy mennyi az idő, húzom az esti alvásig vagy nem. Még olyan is volt, hogy este 7-kor aludt fél órát az esti alvás előtt. Amúgy 1/2 8 - 9 között minden nap fürdés-alvás.
Ja és a kakilás: leginkább két nap az átlag. Volt már többször 4 nap is. Utána brutál a mennyiség. A negyedik nap már persze iszonyúan izgultam, ő viszont nem nagyon Kép

Mindenkit üdv! M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Timtom,
1. probléma: azt hiszem, a csökkent alvásszükséglet jellemzőnek mondható, az én lányom két és hat hónapos kora között egész nap fenn volt, max. 2xfél órára szunyált el, akkor is csak úgy, hogy én is mellé feküdtem, és mutattam, hogy anya is alszik, nincs szórakozás Kép. Aztán úgy hat hónapos kora körül elkezdett egyre többet aludni, most délelőtt egy óra, délután kettő az átlag. Háát, olyan volt, mintha szanatóriumba kerültem volna, hirtelen rá kezdtem érni dogokraKép.

2. probléma: Pocak ügyben: állítólag akár a 10 naponta való kakilás is normálisnak számít egy anyatejes babánál (én nem tudom, nálunk minden nap volt "termés", egyszer maradt ki öt nap, akkor kapott Laveolac hashajtóból egy teáskanálnyit és megoldódott a gond, de ezt a háziorvossal kell egyeztetni)! Ha őt nem zavarja, jó kedvű meg minden, akkor nincs gáz.

3. probléma: Nos, én nem hagytam szórakozni a "kajával", ha láttam, hogy már nem foglalkozik vele, nézelődik meg dumál, elraktam és kész. Legközelebb csak akkor adtam, ha tényleg éhes volt és jobban is igyekezett jól lakniKép. Azért érdemes erre odafigyelni, mert egyre értelmesebbek, és hamar megtanulják, hogy mit hogy lehet, és ha engeded, hogy szórakozzon szopi alatt, hamarosan egész nap üldözheted, hogy "még egy kortyot". Én a szilárd kajával is úgy vagyok, hogy tudja, mikor mi következik, ha nem eszik valamiből, azt a kaját elbukta, a következőből többet eszik és kész, nincs nasi, se ciciből se másból. Eddig működik, szépen fejlődik, semmi baja...

4. A sok bukás azért megérne legalább egy háziorvosi vizsgálatot, én megemlíteném, hogy sokszor át kell öltöztetni a bukik miatt.. Mondjuk valamennyi normális, mert ugye csak folyékony táplálékot kap és az azért könnyebben visszafordul, de a hányás meg a sokszor nagy mennyiségű buki bajt is jelezhet, és nem árt, ha szakember mondja, hogy nincs semmi gond.

Sok sikert!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Szia Timtom!
Mintha én írtam volna,nálunk is ez a helyzet,csak a visszabukás olyan pici,hogy nem foglalkozok vele-
Mi sem alszunk max. fél óra napközben, de valószínűleg pont ezért nagyon jól alszik este.
Ma este 1/2 7-től másnap reggel 1/2 6-igKép
Én ébresztettem,mert valahogy nem akart felébredni,nekem meg már fájt mindenem.
A forgás evés közben mint aki most látja a szobáját először ,vigyorog a csillárra, a cicire, mindenre,büfizés közben "kommunikál",alíg bírom tartani,ugyanis néha hozzám "beszél",és ilyenkor hirtelen "hátasokat" dob-
Teljesen magunkra ismertem-
A kakilás sajnos nálunk csak nagy ritkán van önállóan,szinte mindig csővezés a vége ,pedig alíg eszik tápot.(egyik nap csak 30 ml-t kért pluszba,de eléggé változó)
Reflux akkor lenne ,ha minden etetés után hányna.
Nekünk is volt,általában akkor,amikor nagyon mohón eszik.
Tegnap le sem raktuk a gyereket délután,nem tudtuk,hogy mi a baja,az Apukájával felváltva cipeltük,de neki sem volt jó a kézben sem,vágta a hídakat,nem érdekelte semmi sem,és semmi sem segített.
Egy szó mint száz kitartás sorstárs.
Adri
adler75
 
 


Sziasztok!!

Timtom,

Kyra egészen pár hetes kora óta fél órákat alszik. Most meg igazán nem akar semmiböl se kimaradni. Van amikor egész nap csak 10 perceket szundikál.Este azonban jól alszik...9-töl reggel 8ig csak enni ébred és gyorsan alszik is tovább.

A keddi oltás óta nálunk se volt kaka, ez a 6-dik nap. Az orvos azt mondta , hogy várjunk holnapig vagy estig és adjunk bébi glicerin kúpot. Nincs rossz kedve és az orvos is azt mondta, hogy nincsnagy baj. Én is csak azért aggódom mert ezelött mindennap volt egy nagy adag.Bala biztos jól hasznosítja a tejcit Kép
Nekünk most nem jött be a laevolac sem Kép

Evés...szerintem nincs semmi baj ha nem tudja teljesen lefoglalni az evés. Kyra is szokott rötyögni meg nézelődni. Az is igaz, hogy nem mindig egyformán éhes. Bala is azt csinálja ami neki jól esik, ha szépen gyarapszik akkor csak az szopik hosszúságát kell megszokni. Most már a nézelődés is fontos Kép
A bukásnál meg hasonló a helyzet mint Adrinál. Ha mohó akkor többet bukik, általában rögtön ahogy felemeltem. Igaz, ez a forgolódás se segít mert több levegő megy le. Nekem cak egyszer hányt sugárba a Kyra 2 hetesen, de akkor én hibám volt mert tudatlanul befaltam egy kovászos uborkát...

Remélem nem csak fárasztóan fecsegek és valamit segítettem is..

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a megnyugtató történeteit. Kezdek megnyugodni.

Tegnap amint kiöntöttem magamból a panaszaimat nektek, Balababa minden "gondra" reagált. Mintha megérezte volna, hogy meg kell nyugtatni anyát, hogy minden rendben van.

Még tegnap délután aludt egy szép nagyot, s ma reggel is elszundikált, még most is alszik, igaz félálomban. Az az igazság, hogy lehet hogy túl pörgős volt a múlt hete. Voltunk ugye Egerben három napot, Mezőtúron kettőt a dédinél, két napot az egyik nagyinál, egy estét Piliscsabán, s most megint a másik nagyinál vagyunk. Élvezi a változatosságot, de szerintem mostanra belefáradt. Éppen itt az ideje azt hiszem, hogy egy kicsit lassítsunk vele, s nyugi legyen körülötte. Valószínüleg a jövő héten visszaköltözünk Óbudára. Lehet, hogy nekem nehezebb lesz, hogy kettesben maradunk, de nyugisabb. Nem tudom melyik jobb.

Tegnap kiadta magából megint a három napi kakaadagot. Hárman pucoltuk ki beleőle :-). A pelenkázón meg sem kíséreltük a dolgot. Amikor kinyitottam a pelust, katasztrófális állapot uralkodott odabent. Az egész család dőlt a röhögéstől a látottak alapján. Ennyire telepakolni egy pelust, kész művészet. A kukacunk ki se látszott a kakiból. (Nem tudom, ilyen esetben mi van a lányoknál, hiszen nálunk fokozottan kell arra is figyelni, hogy mindig előlről hátra törölje a mami a popsit, ha kaka van. Dehát ekkora adagnál ...). SZóval apa fogta Balát a kád felett, én levettem a pelust, nagyi pedig rögtön letusolta a termést. Mindenesetre Bala nagyon élvezte, s végig rötyögte a ceremóniát.

A bukásokat már korábban is említettem a dokinknak, a reakciója annyi volt, hogy jobban ki kell büfiztetni, s akkor nem fog bukni. A tegnapi hányás egyszeri eset volt egyelőre, s remélem nem fog megismétlődni, de majd ezt is mondom a dokinak szerdán. Mindenesetre, hogy anyát megnyugtassuk, tegnap óta csak kicsi bukik voltak, amire még én is azt mondom, hogy normális lehet. S a másik megnyugtató dolog, hogy egy hétig nem tudtuk mérni, mivel nem voltunk a mérlegünk közelében, s a sok bukás ellenére is magára szedett egy hét alatt 210 g-ot, azaz fejlődni fejlődik.

A "játék a cicivel" témában megpróbálom Newsee tanácsait követni. Köszönöm Newsee! Nem fogom hagyni, hogy játszon vele. Vagy eszik, vagy játszik. Különben előbb vagy utóbb tényleg kezelhetetlen lesz a dolog és elkanászodik az Úrfi. Hajaj ismét egy nevelési teória, ami remélem nem fog megdőlni :-)

Befejezem hosszúra nyúlt "levélkém", ugyanis Babó felébredt, s kajaidő van ...

Üdv és köszönet mindenkinek: Timtom

Ui.: Drukkoljatok a szerdai oltásunkra!

Kép

Kép
timtom
 
 


Íme gyorsan még két képünk az elmúlt hét fürdési megoldásaiból. Az egyik Egerben, a szállodai mosdókagylóban, a másik a dédinél egy rögtönzött lavorban történő fürdés alkalmával készült.
Üdv: Timtom
KépKép

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Mka!
Olvastam a topikokat, és láttam a kérdésedet Serfőzö dokival kapcsolaban. Én nála szűltem még a Péterfyben, és ugyan ugy mint Bog 75 én is meg vagyok elégedve 100% an vele. NAgyon jó fej és nagyon emberségesen áll a dolgokhoz.Én az első gyerkőcöt a Margitba szűltem sok sok problémám volt, a szűlés sem ment le gond nélkűl.Viszont ez a terhesség meg szűlés maga a gyönyör volt. És én biztos vagyok benne hogy sokat köszönhetek dr. Serfőzönek.HA a magánrendelőjébe mész akkor mindig kérjél korai időpontot mert nagyon sokan vannak nála, és hiába van időpont akkor is elcsúszik mert nem esik át a betegein.Szerintem nagyon nagyon jó doki.

Üdv. Otil
otili
 
 


Sziasztok! Szült már valaki közületek Dr Lintner Ferencnél? Mi a véleményetek róla?
Előre is köszi!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Szia Szuvajdzsity!

Én a Lintnernél szültem,valamikor janurában írtam is róla,keress vissza.Ha van még valami kérdésed írjál nyugodtan.
Üdv:dobolyka
dobolyka
 
 


Sziasztok!

Kezdünk azt hiszem hisztisek lenni, azaz elkezdett működni Balában a vízszintjelző. Ha kézben van semmi gond, s huncutul vigyorgunk, de ahogy közelítünk az ágyikóhoz, babakocsihoz, játszószőnyeghez ..., kitör a panaszáradat. Eddig max. egy óráig bírtuk, mármint mi, hogy nem vettük fel. Nem tudom meddig bírná, de nagyon kitartó. Néha egy ideig eljátszik (max. 10 perc), s indul a győzködés: "Anya vagy Valaki vegyél fel!!!"
Ha hagyom sírni, akkor a kaja idejére annyira elfárad, hogy bealszik szopi alatt.

Nálatok hogy van ez? Volt ilyen korszakotok, le/be tudtátok törni a kis akaratát?

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Timtom!
Én nem hagyom sírni. Pl. hordozóban felrakom a konyhaasztalra, azt majdnem úgy szereti, mintha kézben lenne. Ha már az se jön be, akkor fáradt, és tökmindegy mit csinálok. Akkor jön a cici-bealvás-csönd. Hurrá Kép
mircike
 
 


Sziasztok!

Timtom!
Én sem hagyom sírni,csak max.5-10 percig,ha nagyon muszáj.Mindig mindent megpróbálok neki elmagyarázni,és akkor beletörödik a sorsába 90%-ban, a maradék 10% pedig , az akkor is elmegy a mama ,ha üvöltesz.Kép
Eddig csak 2-szer fordult elő,hogy nem tudtuk megvigasztalni a Papájával.
Nálam is a cicin szokott vigasztalodni,és oly annyira sikeres ez néha,hogy akkor is bealszik,ha előtte kialudta magát-
Megyek,mert megy a terror
Kép
ADri
adler75
 
 


Timtom,

Én se hagyom. Egyszer 15 percig próbáltuk, de annyira felidegesítette magát, hogy már levegőt se vett rendesen. Ezek után jobbnak láttam ha felveszem.
Mostanában egyre akaratosabb (rám sikít ha lerakom amikor ő kézbe akar lenni)én pedig inkább megakadályozom a rosszkedv kitörését énekkel vagy kis játékkal. Persze, neki is vannak olyan napjai amikor tök mindegy mit csinálok...ilyenkor cicre teszem.
Kyrát nem lehet sírni hagyni, bár véleményem szerint nem lehet sok mindent tenni amig nem érti az okokat.

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

A sírni hagyás kényes téma, mindenki tegyen belátása szerint... mert mi van, ha. Ha tényleg valami baja van... legalábbis én így vagyok vele. Mondjuk egy idő után a sírása is differenciálódik, meg lehet különböztetni a "fáj" és a "gyere ide, de azonnal" sírást is. De azért az ördög nem alszik, jobb figyelni, neki szinte ez az egyetlen eszköze. Én is a figyelemelterelés híve vagyok, ha egy kis gyömöszöléssel, énekkel vgy játékkal meg lehet vígasztalni, akkor ott nagy baj nem lehet...

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem nekünk is ez volt az első és utolsó napunk, hogy hagytam sírni. Estére annyira bepörgött, hogy már meg sem lehetett vígasztalni, majd a fürdetés előtt öt perccel beájult, s hajnal háromkor rádöbbent a pici poci, hogy éhes. A fürdés viszont elmaradt. Apuci szerint viszont így hisztis lesz, azaz Õ hagyná sírni. Az az igazság, hogy nehéz megtalálni az arany középutat.

Ma megkaptuk az oltást. Olyan ügyes volt a dokibá, hogy Bala nem vett észre semmit az egészből. Végig mosolyogta az egészet. Kúpot sem kellett eddig adnunk. Azt az utasítást kaptuk, hogy csak akkor zaklassuk kúpozással, ha 38 fok felé közelít a láza. Eddig szerencsére még nem lázasodott be. A éjszakám viszont nem lesz nyugodt. Szerintem fél óránként lesni fogom, hogy nem e melegszik.

Szmercsa!
Hogy vagytok, nagyon eltűntetek!

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Szia Timtom,remélem jól viselte a Picid az éjszakát és nem lázasodott be.

Mi ma megyünk 15.50-re,és én is éjszakázni fogok.
Ma vagyunk 3 hónaposak,nagyon repül az idő.
Mindenkinek minden jót.
Adri
adler75
 
 


Timtom! Cumit adsz neki? Lehet, hogy estefelé az megnyugtatná, és ki lehetne húzni az időt fürdésig.
mircike
 
 


Timtom,

Nem akarok beleszólni a gyereknevelési elveitekbe, de szerintem még fiatal a pici fiad a hisztizéshez... Próbáld meg elterelni a figyelmét, játékokkal, dalokkal, de próbáld meg nem felvenni (nehogy az rögzüljön benne hogy visítással bármit el tud érni, vagy épp ellenkezőleg, vele senki sem foglalkozik)

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Adri!
Éjszaka belázasodtunk a szuritól, de segített a kúp. Mostanra már csak hőemelkedése van, s jó a kedve is. Remélem Ricsi is jól viselte a bökit, s hasonlóan hozzánk, gyorsan túl lesz a következményein.

Mircike!
Cumi jó barátunk, s segít, ha nyűgösek vagyunk. A keddi napunk túlzott nyűgössége azt hiszem tényleg az elmúlt hét túlpörgetettségének a következménye volt. Egy kis fáziskéséssel akkorra jött ki Balán a fáradtság.

Newsee!
Tudom, hogy még ez nem a tipikus hiszti korszak, csak nem találtam rá jobb kifejezést. Pont azt akarom elkerülni, amit zárójelesen írtál le.

Üdv mindenkinek: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk rajta,csak akkor sírt,mikor bökték.
Már 69 cm hosszú,és 7950 gramm!
Azt hittem,hogy kevesebb lesz,mert próbál kizárólag anyatejen élni,és lám ugyan annyit hízott,mint egy hónapja több táppal.
Amúgy nagy kajás,egész nap a cicin lógna-

Sajnállak Titeket,hogy belázasodtatokKép
Remélem,mi nem fogunk.
Mennyi időnként nézted a hőmérsékletét?

Mennem kell

Mindenkinek minden jót
Adri

ui:Ricsinek már egy hete folyik a nyála, és egész nap az öklét eszi.Szerintem a foga jön,de még korainak tartom.
Nálatok mi a helyzet?
adler75
 
 


Szia Adri!

Mekkorák vagytok! Bár újszülöttnek is hatalmas volt Ricsid.
Mi már lassan 3,5 hónaposak vagyunk, de jóval kisebbek, de formásan hurkásak. Tegnapi méretkőzésnél 58 cm és 5850 g volt Bala. A hossza meglepett, mert mi itthon 63 cm mértünk.
Van képed Ricsiről?
Az éjszakához sok szerencsét.

Balának tegnap késő este ugrott meg a láza. Az egész család őt tapizta folyamatosan, hogy nem e melegszik. Hosszú ideig csak hőemelkedést éreztünk nála, aztán éjfél fele kezdett jobban melegedni. Fel kellett, hogy ébresszem, hogy meg tudjam mérni a hőmérsékletét a popijában. :-(*** Ekkor kapta meg a fél kúpot. Anyum megnyugtatott, hogy a kúp szépen leviszi a lázát, s nem fog újra lázasodni reggelig, aludjak nyugodtan. Apa éjjel dolgozott, így Õ leste, hogy hat e a kúp, így tényle nyugodtabban tudtam aludni. Ennek ellenér kétszer felébredtem, de nem volt semmi gond.Remélem ma este már nem fog felszökni a láza.

*** Van valakinek fülhőmérője? Tapasztalat?
Mi eredetileg akartunk venni, de a doki lebeszélt róla. Szerinte felesleges, mert a hivatalos hőmérséklet a popsiban mért hő. Ezt kell figyelembe venni. Igaz tegnap teljesen mindegy volt, hogy a fülébe vagy a popijában mérem meg, mert úgy is kúpot kapott, de utána megnyugtatásként csak meg mértem volna a lázát, hogy elindult e lefele. Ehhez pedig ugye nem akarom felkelteni Balát. Így tegnap a kezünkre hagyatkoztunk. Mondjuk Anyumnak nagyon jó ilyen téren a keze, de az enyém még nincs bejáratva. Pedig ha haza megyünk, nekem kell majd ellenőrizgetnem ilyen esetekben.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Timtom,
Fülhőmérőnél nagyon meg kell nézni, milyet vesztek, a legtöbb nem ér pénzt... Nekünk sikerült olyan fül-homlok mérőt beszerezni, ami bárhol kizárólag 34,6-et mutat Kép.

Adri,
A nyáladzás a fogzás jele, de csak annak, hogy megindultak a fogcsírák. Abból még hosszú hónapok múlva lesznek fogacskák, bár van, akinek már 4 hónaposan kibújik egy-kettő. Az én lányom is három hónaposan kezdte a nyáladzást, aztán 9 hónaposan "rötön" ki is bújt első foga...

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Newsee!
Milyet ne vegyünk, ha veszünk? Nem garanciális? Mi a digit mérleggel fogtunk mellé. Elvileg mutatja a különbséget, de gyakorlatban mégse. Pedig a márka elvileg jó, s a kórházban is ilyet használtunk, azért mertem ilyet venni.

Ardi!
Mi is nyáladzunk rendesen, s esszük az öklünket, meg a pelusokat, de duzzadni még nem duzzad a fogínye Balának.

üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk az estén,láz és hőemelkedés nélkül.
Este viszont volt izgalom,mivel egyik pillanatról a másikra el kezdett üvölteni,de úgy,hogy levegőt sem igen vett.
Szerencsére gyorsan orvosolni tudtam a baját, a lábja fájt szegénynek.
Nagyon piros és duzzadt volt,annak ellenére,hogy borogattam neki egész 8-ig.
Este nem mertem borogatás nélkül letenni,és hát sajnos a teljes hálózsáka nyakig vízes lett,mert eltáncolta a pelust,és jéghideg volt a teste is.
Kép
Szóval jót bénáztam.
Legközelebb egy normális pelust rárakok majd a borogatósra, és az majd felszívja a nem kívánt vízmennyiséget.
Jókedvűen ébredt/rólam ugyanez nem volt mondható,míg meg nem láttam a mosolyátKép/és azóta is kommunikál a játszószőnyegén.
A Ricsinek egy helyen van kicsit megduzzadva az ínye,de valószínűleg azt a körmijével sértette fel.
Köszi a tanácsokat.

Szurkolok,hogy ma már ne legyen a Picid lázas TimtomKépAmúgy a nem a méret a lényeg,hanem az ,hogy jókedvű és kiegyensúlyozott babád a BalaKép

Adri
adler75
 
 


Kép
Nem adom a csörgömetKép
Kép
Kukucska
Kép
Pihenünk
Kép
Már megint visznek valahova
Kép
Papa puszizikKép
Kép
Elfáradtam a sok játékbanKép
adler75
 
 


Sziasztok,
Timtom,
jól esik, hogy hiányolsz.Kép
Ma nagyon nyügik vagyunk Kép nem tudom, hogy miért, de egy pillanatra sem tudom magára hagyni, és folyton csak a cicin lógna. Aludni is csak kézben hajlandó, ez még nem fordult elő. Kép _Lehet, hogy az én idegességem csapódik rajta?? KépKép holnap leszünk 3 hetesek. Kép
Holnap anyáméktól albérletbe kell költöznünk Kép semmi segítséget nem kapok, itt vagyok teljesen egyedül Kép Fejni sem tudok, egy mosást nem tudtam elindítani reggel óta Kép merrt,amint lerakom bömbizik Kép szerintetek adjam neki oda bátran a cicit?? Valhogy úgy néz ki, hogy jól lakik, aztán még fél órát szopizgat bele-belealszik, de amint elveszem tőle már biggyed is a kicsi szája és sír KépKép
szmercsa
szmercsa
 
 


Szia Szmercsa!
Sajnálattal olvastam a soraidatKépmintha magamat olvasnám 8évvel ezelőtt...amikor a nagyfiam született mi is elköltöztünk mert nekem is mindenféle problémám volt az állandó idegeskedés miatt..érdekes módon amikor már csak mi voltunk mindenki megnyugodottKép
a szopit bátran add neki lehet hogy éhes még de lehet hogy csak komfortszopit akar ....és próbálj megnyugodniKépKépKép
Sok erőt kivánok: Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Szmercsa!
Szintén zenész. Add csak oda a cicit! Ha eleget evett, akkor már úgyse kell neki. Lehet, hogy jó nagy az étvágya, szerencsére!
A lakás hadd szaladjon, a ruhák ráérnek. Próbálj inkább aludni valamit, amikor a pici elalszik végre.
Ez az első pár hét, hogy egész nap vele kell lenni. Aztán mindig könnyebb lesz.
M. Kép
mircike
 
 


Sziasztok!

Adri!
Nagyon aranyos Ricsitek!
Szerencsére nem lázasodott be újra Bala.
Nekünk nem duzzadt meg a lábija csak egy nagyon kicsit. Úgy látszik mindenkinél másképpen alakulnak a reakciók a szurira.

Szmercsa!
Remélem lesz neted, hogy ha nem is fizikai, de lelki segítségeid legyünk. Picúrkáink rögtön megérzik, ha anyucijuk nincs jól, vagy ideges. Szopiztatsd igény szerint. Ha különmentek, akkor legalább ebbe nem szólnak bele a nagyik. A házimunka meg tényleg megvár. Szopiztatsd olyan gyakran, amikor igényli. Õt is és téged is megnyugtat majd. S tényleg pihenj Te is, amíg alszik. Kiartás!!!

Üdv Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Timtom,
Nekünk Scanéo digitális homlok-fül hőmérőnk van, na olyat ne vegyetek Kép. Visszavinni gáz, mert egyrészt az eredeti számlát leadtuk az egészségpénztárnak, másrészt Apa szerint semmi baja a gépnek (előbb nyelné le a nyelvét mint elismertje, hogy rosszat vett Kép).

Szmercsa,
Tudom, hogy nagyon nehéz, de próbálj meg megnyugodni! Amíg idegeskedsz, a baba is érezni fogja és bömböl... Nekünk az első nyolc hét borzasztó volt, mind lelkileg mind fizikailag, pedig volt segítségem is (bár néha az agyamra mentek). Utána szépen kialakult az életünk. A házimunkáról meg rég leszoktam Kép, pontosabban nem stresszelem magam. Na jó, most már nem olyan gáz, de volt időszak, amikor csak WCre tudtam elmenni a kis Lady-től, de elmúlt ez is. Több kisgyerekes családot ismerve azt hiszem kimondható, hogy ahol gyerek van, ott nincs többé rendben tartott lakás Kép.

Adri,
Nagyon szép a kisfiad, hatalmas baba!

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?