Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Most olvasom, hogy Enikő kórházban van! Nagyon szorítok nekik!!!Biztosan minden rendben lesz!!!

(a babakocsinkat még tartom neki, ha telefonon nem érne el, itt igyekszem olvasni a híreket)

Nekem ez a sírni hagyásos módszer egyáltalán nem jön be, bár nem kapkodom fel a gyerekeimet.Azért sír mert másképp nem tudja elmondani, hogy mi baja, lehet hogy csak egy kis anyai közelségre vágyik.
Az igaz, hogy ha minden nyikkanásra felkapjuk a babát, akkor gyorsan megtanulja, hogy ha sírok jön vki és felvesz, tehát sírok hangosabban akkor hamarabb idejön.
Az igények gyerekenként változnak, még ikreknél is, nekünk kell megtalálni a legjobb modszert hozzájuk.
Mindenkinek kitartást!
Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

IldikóKép
Isten éltesse Szabolcsot és Leventét első szülinapja alkalmából!KépKépKép

Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Mindenkinek!

Ma éjjel nekikezdek a "sírni hagyás" projektnek. Azt hiszem nem nagyon fogok aludni, úgyhogy betelepedtem a gép elé, "végre" ráérek elolvasni a régebbi írásokat is.
Cat, Orsi!
Köszi a biztatást, remélem nem adom fel.Ja, azért a gyakorlatban felmerült néhány kérdés: simogatni, beszélni szabad? Mennyi ideig legyek ben egy alkalommal? Ha beszorul a rács közé a keze/lába, kiszabadíthatom? Mit csináljak, ha felül/feláll? Fektessem le (akár tucatszor is), vagy hagyjam, majd lefekszik? (Mondjuk állásból még csak elesni tud.) Vizet kaphat? (gondolom a sok sírástól megszomjazik) Pelenkacsere? A reggeli szoptatással mit csináljak? 5 óra körül mindketten szoktak szopni, bár utána ha szerencsém volt még visszaaludtak kb. 1 órát. Szoptassam meg most is, vagy toljam ki a reggeli idejét? Vagy túl sokat akarok egyszerre?
Orsi!
Cat azt írta, neked megvan a módszer részletes leírása, elküldenéd mail-ben? tiedit@freemail.hu
Köszi!
Próbálok egy képet feltenni, ha sikerül, még mutatok párat. A jobb oldali Csenge, a bal oldali Petra (ő a soványkább).
Kép
Ditke
ditke62

Cat!Kép

Köszönjük szépen!!!!
Nagyon ari vagy, te vagy az első köszöntőnk!!!Kép

Ildikó
ildikó

Sikerült a kép, úgyhogy még egy pár:
Kép
Hiába próbálsz megetetni, úgysem fog sikerülni: amit te bekanalazol, azt én ki!
Kép
Cseni imádja a kompot, mindenhova követ vele
Kép
És egy családi foto...
Ditke
ditke62

Ditke!

Nekem megvan ez a köny (Aludj jól, gyermekem!), szívesen kölcsön adom, ha gondolod.
Nekem is van egy Csengém, az ikertesója Csilla, csak ők már novemberben lesznek 5 évesek.
ikeranya

Cat!
Hogy sikerült a tojás progect?
Nekem a védőnéni mondta,hogy a 15 honapos oltásban van vmilyen fehérje származék és érdemes tesztelni nem-e érzékenyek rá.Én 1 tojgliból csináltam rántottát és felták mint az őrültek.
Tényleg nem lesz gyerek cucc a H&M be?Kép

Ditke!
Nagyon szépek a lányok!Nálam is 2 csaj nyúzza az idegeinket,Lilla és Dorina és nálunk is van 1kg különbség közöttük.
törpefenyö

Hello Ikeranya, Törpefenyő!
Úgy látom ti sem a tyúkokkal fekszetek!
Ikeranya! Merre laksz? Hogy tudnád eljuttatni a könyvet? Én ugyanis debreceni vagyok.
Egyébként most van bevezetés alatt a módszer, a csöpp már 18 perce ordít, bár nekem egy örökkévalóságnak tűnik. Remélem nem rontok el semmit. És a másik tényleg nem ébredt még fel!
Dit
ditke62

DitkeKép
Be kell menni 5-10-15 percenként megsimogatni, és mindig ugyanazt a szöveget mondani. Pl. Aludjál Csenge, éjszaka van. Nem szabad úgy sírni hagyni, hogy egyáltalán be sem mész hozzájuk, mert azért tudniuk kell, hogy ott van Anya, és segít, ha valami baj van. 5-kor szoptasd meg őket, az már reggelnek számít. Nálunk is 2 hónapig kértek 5-1/2 6 fele enni, és azóta ez az idő már kitolódott. Ez korfüggő szerintem. Nagyon szépek vagytok! Gyönyörű család!

T.fenyőKép
Semmi bajuk nem lett a tojástól. Én is a 15 hós oltás miatt tesztelgetem őket, ami nagyon durva tyúktojás alapú. Erről van egy nagyon jó cikkem, majd átküldöm mailben. Még gondolkodom rajta, hogy ezt az oltást inkább külföldről beszerzem. A barátnőm gyerekei, akik makk egészségesek, és semmi oltás nem viselte meg őket, ettől az oltástól kifeküdtek. 3 napig csak lázasan feküdtek, utánna meg 2 hétig tiszta kábák voltak mint a drogosok. Na ebből nem kérek.
Mikor indultok ?

IldikóKép
Majd kérünk tortás képeket, meg ilyen volt, ilyen lett képeket is. Na ezt jól elmondtam, mintha az én kívánságlistámra lennél kíváncsi, én lennék az ünnepelt.KépKép Ajándékok ?

Cat

Cat
Kép
cateye

lányok!
ha valaki tudja Mimóza mobilszámát, lszi írja meg a profilomban található e-mail cimre.
Hálásan köszönöm!
Marcsi
plusz kettő 37 hónapos

KépKép

KépKép
2in1

Ditke!

Postán elküldöm szívesen, én ceglédi vagyok.

Nálunk is sokszor előfordult, hogy az egyik üvöltött, a másik pedig békésen aludt.
ikeranya

Ildikó Kép

Leventének Kép és Szabolcsnak Kép NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Ditke Kép
nagyon szépek vagytok!
Nem találom az összefoglalót, így elküldeni nem tudom.
A lényeg, amit Cat is leírt, de úgy gondolom, hogy hagyatkozz emellett az anyai ösztöneidre is.
pl. mikor Levi állva üvöltött, én visszaraktam, és picit simiztem a hátát, de utána kimentem (persze felállt, majd kb. 5 perc múlva megint bementem)
A hajnali kaját ne hagyd el, maradjon meg szerintem. Az én fiaim tegnapig még keltek 5kor, ma valami csodával határos módon fél hétig aludtak Kép kiváncsi vagyok, hogy egyszeri alkalom, vagy lesz folytatása.

Ildikó Kép
Boldog születésnapot a fiúknak!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Cat!
Tegnap a játékbolt előtt találkoztunk hármasikrekkel, 1 lány 2 fiú. Kép Egymásmelletti babakocsival és 1 kenguruval voltak. Ha jól emlékszem 8 hónaposak. Találkoztál már velük? Kép
Szerencsére a nagyik segítenek nekik. Kép

Ildikó!
Boldog szülinapot, így utólag is az 1 éveseknek. Kép

Pocakosok!
Még megvannak a kiságyak. Kép
Nemsokára eladom a PP Duett babakocsinkat is. Kép Nekünk nagyon bevált. Kép

Gyönyörű minden baba. Kép
Az én fiaimra azt mondták, hogy megemberesedtek a nyáron. Kép Már nem babák. Kép

Eri
simones

Ildikó Kép

Boldog szülinapot a fiúknak!!!!KépKépKép
Hogy eltellt az idő!

R
trus

Sziasztok!

Cat, Ikeranya, Orsi!

Köszi a biztatást, egész jól ment. Cseni egyszer 12, egyszer 20 percet sírt, Petra kétszer fél órát. Az annyira nem rossz, igaz? Persze nem akarom elkiabálni. Először 1, 3, majd 5 percenként mentem be, megsimiztem, lefektettem, sustorogtam egy kicsit, eztán kijöttem. Nehéz volt, de remélem ma éjjel már könnyebb lesz. Cseni negyed 6-kor kelt enni, akkor megszoptattam, aztán aludt tovább, Petra annyira elfáradt a sírástól, hogy enni sem kelt fel, pedig rá jobban ráfért volna. Mind a kettő fél 7 (!)-kor kelt, és nem ordítva, ahogy Cseni szokott, hanem játszottak a kiságyban. (Vagy olyan fáradt voltam, hogy meg sem hallottam?) Háromnegyed 7-kor bementem és akkor vettem ki őket. Most pedig a tízórai után durmolnak mind a ketten (bár Petra megint csak cicin volt hajlandó elaludni, de ez majd egy másik átnevelő történet lesz...)
Láttam a profilotokban a képeket, nagyon aranyos babák. Cat! Õk tényleg kétpetéjűek? Nekem nagyon egyformának tűnnek.

Ikeranya!

Valahol fent megírtam a mail-címemet, arra elküldenéd a tiédet (nem láttam a profilodban), oda megírom a pontos címem, előre is köszi a könyvet! Gyorsan elolvasom, aztán visszajuttatom! Már néztem nálunk az egyetemi könyvtárban mert hallottam róla, de nem kölcsönözhető csak olvasótermi használatra, de hát kinek van arra ideje, hogy órákat ott olvasgasson?! Szóval előre is köszi!

Ildikó!

Bár még nemrég csöppentem ide, de azért én is gratulálok a szülinaposoknak!

Ditke
ditke62

Ditke Kép
szerintem ez így szuper volt. Ma már sokkal jobb lesz, hidd el.
Napközben is pikk-pakk meg fogják szokni majd a rendszert, és cici nélkül is elalszanak.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ditke Kép

Ez szerintem tök jó!!!
Nagyon ügyesek vagytok Kép
Ma már biztos jobb lesz ...

Hajnali - na jó korai 6órás - kelésre van valakinek tippje?
Mit lehet ezzel csinálni?
Vagy ez már így marad?

R
trus

Sziaszok!

Köszönjük szépen a fiúk nevében is a szülinapi köszöntést, kedvesek vagytok!Kép

Tényleg hamar egy évesek lettek, habár ha visszagondolok, nekem még nem hiányzik az első pár hónap kialvatlansága, sírásos-hányós korszaka. Valahogy most sokkal könnyebb velük, annak ellenére, hogy már az egész lakást belakjákKép

Cat!
A tortakóstoláson is túlvagyunk, de inkább csak a csokimázt kenegették rám, a parkettára, és magukraKép
Igazából még nem nagyon értékelték/értették..
Nem tartottunk bulit, csak a nagyszülők voltak itt és sajnos fényképezni sem tudtam, csak kamerázni.
A férjem még mindig külföldön dolgozik, és nála a gép...
Ajándék: tőlünk a fiúk egy Chicco activity asztalt kaptak, nagyon tetszik nekikKép

Az agyhártyagy. elleni oltásnak nincs sok mellékhatása? Mikor adatod be a fiúknak?

Rita!
Mikor fekszenek a fiúk? Hány órát alszanak éjszaka? Nálunk 9kor van fekvés, kb. fél 10-re alszanak el, és fél nyolc körül kelnek. Tehát ált. 10 órát alszanak.

Ditke!
Üdv! Szép a családodKép

Ildikó
ildikó

RitaKép
Mi mai napig nem nőttük ki a reggel 6-os kelést, és általában nem alszanak vissza utánna. Az ágyukban még molyolnak fél órát, és utánna kelés. Gondolj bele, hogy mennyivel jobb a reggel 6 mint a hajnal 4.KépKép Délután alszanak megint rendesen ? Nekem átálltak a délután 3/4 órás alvásra.Kép

IldikóKép
Csak szeptemberben adatom be az agyhártyagyuszi oltást. Egy éves koruk előtt olcsóbb. A dokinő szerint semmi mellékhatása nincs. Jön októbertől a
nyálas idő, akkor azt akarom, hogy már védettek legyenek. Sugi71-nek a babaszobáról ebben a betegségben halt meg a kislánya.KépKép Mi amúgy is sokat járunk gyerek környezetbe, és bölcsibe is mennek, ezért a dokinő nagyon ajánlja.

Mi is activity asztalt veszünk, az egyik nagyszülő nevében a pasiknak.KépKép Szűk körben akarjuk a szülijüket ünnepelni, de lesz belemászós torta.Kép

DitkeKép
Nagyon ügyesek vagytok! Mire hazaér a párod megleped két szépen alvó kiscsajjalKépKép

Nekem 2 petéjűek a pasik, és sem külsőre sem belsőre nem hasonlítanak. Legjobban belsőre nem.KépKép

EriKép
Nem találkoztam még 3-as ikresekkel itt a környéken sajnos. Hol van itt játékbolt egyáltalán ? Ma Orsival meg egy másik ikres lánnyal taliztunk. Elég nagy feltűnést keltettünk az utcán a 6 gyerekkel.KépKép

Képzeljétek Samu már egyedül végigsétál a karám fala mellett kapaszkodás nélkül. Már pár napja egyensúlyozik, és 2-3 lépést megtesz egyedül, de ma már nagyon merészen a bútorok között is kapaszkodás nélkül sétált.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Telepes 96.-ban van egy pici játékbolt a házunkban Kép
Merre taliztatok ma?
Nemsokára te is szaladhatsz utánunk Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Látom, hogy mindenkit foglalkoztat ez az agyhártyagyulladás elleni védőoltás, nem tudom mennyire ismeritek. Hangsúlyozom, ez az én véleményem, csak ha már úgysem alszom, töltöm itt az időt, nem akarok túl tudálékos lenni.

Az agyhártyagyuszit többféle baci meg vírus is okozhatja, pl. a Haemophylus baci, ami ellen minden baba megkapja az oltást 2 hónaposan (ha jól emlékszem). Az általatok emlegetett oltás, amit 1 éves kor előtt kedvezményesen felírhat a gyerekorvos a Neisseria meningitidis baci elleni oltóanyag, annak is csak néhány törzse ellen okoz védettséget (egyébként van neki jó sok). (A vírusok és más bacik ellen nem jó. )Járványt leggyakrabban azt hiszem az A és B típus okoz, ez utóbbi ellen pont nem jó (A, C, Y, W ellen hat). Egy csomó ember torkában egyébként is benne él ez a baci, és semmi bajuk tőle, lehet hogy nálatok is "laknak", és akkor a gyerkőcök már találkoztak is vele, és eddig sem lett semmi bajuk tőle, akkor meg ezután sem lesz. Járvány leggyakrabban zsúfolt közösségekben fordul elő, ahol a higiénia sem igazán tökéletes (lásd katonaság, rossz szociális körülmények közt élők, stb.) Egyébként az oltásnak az a lényege, hogy a baci tokján található egyik bigyót, ami jellemző a bacikra, beadják az oltással a gyereknek, erre az immunrendszerének reagálni kell, így alakul ki a védettség. A többi oltás, amit kötelezően kapnak, élő (legyengített) vagy halott bacikat tartalmaz, ezek olyan antigének, amikre könnyen reagál a még fiatal, éretlen immunrendszer is, ez az oltóanyag viszont csak a baci egy olyan részét tartalmazza, amire a 2 év alatti gyerekek szervezete nem biztos, hogy rendes immunválaszt tud adni, ennek megfelelően nem biztos, hogy kialakul megfelelő védettség.
Na, ezzel az egésszel csak azt akartam mondani, hogy attól, hogy beoltják a gyereket, még kaphat agyhártyagyulladást, az oltás csak kis százalékban véd a betegség ellen. Persze az is igaz, hogy a semminél viszont több. De ilyen alapon bárányhimlő ellen is be lehet oltatni a gyereket, mert abba is bele lehet halni, meg nagyon súlyos idegrendszeri meg egyéb szövődményeket okozhat. Attól mégsem fél úgy senki, mert ilyen esetet nem fújt fel az utóbbi években a media. Nem beszélve arról, hogy ma már mindenki arra utazik a világban, amerre akar, és honnan tudjuk, hogy a gyerek ovis barátja nem nyaralt-e olyan helyen, ahol mondjuk malária, tífusz vagy hasonló terjeng? Vagy ha tudjuk, akkor azonnal beoltatjuk a gyereket, mert mi van ha hazahoz a kis barát valamit? (Nem minden ferőzött területre kötelező a kiutazáskor védőoltás, csak oda, ahol magas a ferőzöttség aránya).
Szóval én nem oltatom be a gyerekeket, mert mint minden oltásnak, ennek is van veszélye, nem beszélve arról, hogy sajnálom szegénykéket annyit szúratni...
Na, azt hiszem most már elég sokat zagyváltam itt össze és biztosan sokan nem értetek velem egyet, nem is kell, csak le akartam írni, mert a környezetemben élő anyukákkal ha beszélgetek, sokan nem tudják ezeket a dolgokat, persze attól bocs, aki ezt tudta vagy akit ez nem érdekelt.
Ja, és nem vagyok gyerekorvos, úgyhogy a legjobb erről őket megkérdezni.
Más:
Folytatom az "átaludni az éjszakát" projektet...
Szerencsére eddig még nem volt sírás, megyek teregetni, aztán megpróbálok aludni. (Na, akkor fognak rákezdeni)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Cat!
Nagy gratula Samunak!!! Nagyon ügyi!Kép

Ti hogy tudtok sétálni 3 ikerbabakocsival???
Libasorban?Kép

Ildikó
ildikó

Most elolvastam amit írtam, nem is vettem közben észre, hogy ilyen hosszúra nyúlt, bocs...

Dit
ditke62

Ditke!

Pont egyszerre írtunkKép
Én is nagyon bizonytalan voltam, hogy beadassam-e nekik. Nálunk a kislányom megy oviba, ő biztosan minden bacit hazahoz majd. A mi dokink is ajánlotta,úgyhogy rászántam magam. Bizosan nem fog nekik jól esni, már régen kaptak szurit, de majd megvígasztaljuk őketKép, és remélem, semmi mellékhatása nem lesz.

Jó éjszakát mindenkinekKép
Ildikó
ildikó

Cat!

Nagyon ügyes Samu! Akkor kb. 1 hónap múlva már mi is itt fogunk tartani? Már nekem is állnak, Cseni már a bútorba kapaszkodva tesz is néha egy-egy bizonytalan lépést. Vannak nagy koppanások?
Egyébbként a párom el sem fogja hinni, hogy ezek az ő gyerekei, ha tényleg alszanak, mikor hazajön... Pedig már épp kezdte megszeretni az ügyeleteket. Ott néha még aludni is tudott!

Mi is szoktunk errefelé sétálgatni egy hármasikres anyukával, az is egész jól néz ki, bár az még mindig csak 5 gyerkőc. Elfoglaljuk az egész utat.

Ditke
ditke62

Dittke

Írtam neked mailt, elküldtem a mail címemet. Ha oda megírod a pontos címet, feladom a könyvet. Lehet, hogy mire eljut hozzád, az éjszakai ördögök már édesen alvó angyalkákká válnak.

Csilla
ikeranya

Sziasztok!

Ildikó!
Boldog szülinapot kivánunk nektek!

Cat!
Jövő szombaton indulunk,most éppen a "áh biztos nem lesz semmi"fázisban vagyok.Tiszta gáz,nyaralni indulunk szép helyre én meg úgy csinálok mintha kényszer munkára mennénk szibériába.
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de én nagyon unom hogy úgy néznek ránk mint a marslakókra.Az elején még úgy vonultam a babakocsival mint egy győztes hadvezér,mostanában meg hidegrázást kapok a kocsiba be hajoló nénik-bácsiktól.
A másik halálom,hogy lehetnek tuli pirosban akkor is meekérdik:az egyik biztos kisfiú?
Na jo ennyi bajom legyen.
Nálunk van még éjszakai szopi,2 és 4 között ébrednek,pici sirás,ott termek,10 perc cici és már repitem is vissza az ágyba.Utánna 8 körül kelnek,esznek,játszanak az ágyunkba aztán még alszanak 1 orát,igy nálunk 10-11 között indu az élet.Megkockáztatom többet alszok órára mint dolgozó koromban,persze megszakitásokkal.Nem akarom megfosztani őket a cicitől mert napközben már nem "érnek rá"legalább este és éjjel bepótolják a legjobb tápanyagot.
Jó éjt mindenkinek! F.
törpefenyö

Sziasztok Kép

Ditke Kép üdv közöttünk, nagyon szépek a lányok Kép Kép szurkolok, hogy sikerüljön az altatós projekt Kép

Rita Kép mekkorát nőttek a pasik! gyönyörűek vagytok Kép Nálunk is jobb mostanában sírás ügyben, bár tudnak néha eszméletlenül ordítani.

Cat Kép Ügyes Samu KépKép
Cat, (vagy bárki akinek van tapasztalata) hogyan hagytad abba fejést? Ma reggel már csak 1,5 dl jött le a két mellemből, és már fájnak is, nem tudom mit csináljak, persze még nyüstölöm, hogy legalább ennyi legyen nekik de már nem sok reményem van Kép

Itt egy kép a mai "hasonkínzásról" Kép

Kép

Szilvi
Kép

Ui: jól látjátok, két dagadék Kép Peti 7,04kg Gergő 7,1kg, szóval már csak 6dkg a különbség Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Egész jó éjszakám volt! Petra 11-kor ugyan kicsit sírt, de betakargattam, megsimiztem és visszaaludt, legközelebb csak negyed négykor kelt, de 5 perc után megunta a sirdogálást, aztán reggel negyed 7-ig aludt. (Pontosabban akkor mentem be és ült az ágy sarkában és játszott a kismajmával, nem tudom mikor ébredt.) Cseni negyed 11-kor ugyan felsírt, de be se kellett mennem, abbahagyta, aztán negyed 5-ig durmolt. Na, ott volt 5 perc sírás, visszaaludt, de fél 5-kor megint kezdte és nem tágított 45 percen keresztül (éhes volt), úgyhogy 5:15-kor végül beadtam a derekam és megetettem (végülis az már reggel, ha nagyon-nagyon korán reggel is, nem?), aztán még sikerült visszaaltatni negyed 7-ig! Ez így már egész jó, igaz? Valahogy ezt a nagyon korán reggelt kellene még eltolnom és bucira aludhatnám a fejem - mármint az eddigiekhez képest.

T.fenyő!
Nekem is tele a hócipőm az ilyenekkel. A múltkor mind a két gyerek aludt (végre) a babakocsiban, mire egy bácsi (aki szerintem tök süket) érdeklődni kezdett ordítva, hogy mennyi idősek a gyerekek? Persze azonnal mind a kettő felkelt és túlkiabálták a bácsit, akit ez abszolút nem izgatott, csak fogta a kocsit és kérdezősködött meg csipkedte a lányok arcát, hogy milyen édes kisfiúk... És hiába mondtam, hogy a koszos kezével talán nem kellene fogdosni a gyerekeimet, nem izgatta. Ráadásul mikor tolni akartam a kocsit, hogy "na jó mi most már megyünk", még nem akarta engedni, mert ő még gyönyörködni akar ezekben a szép babákban (akik akkorra vörösre bömbölték a fejüket)! Szóval időnként kicsit kibukom én is.

Szilvi!

Milyen gyönyörű "óriásbébik"! Az én Petra lányom még 9 hónaposan sem érte el a hét kilót! (Szerintem kb 10 évesen fogják iskolába engedni, mert kb. addigra éri majd el a súlyhatárt)
Fejés ügyben annyit, hogy én még ugyan fejek délben (kell estére pótlásnak), de egy jó módszer, hogy többet tudj lefejni: az egyik melledből szopizik a baba, a másikat meg fejed közben. Nem tudom próbáltad-e, de így erősebb a tejadó reflex, legalábbis nálam. Én véletlenül vettem nemrég észre. Fejtem délben a gyerekszobában a földön ülve, a csajok ott játszottak körülöttem, mikor Csenge észrevette a táplálékforrást, és bár már túl voltunk az ebéden és degeszre ette magát, azért még odamászott, beült az ölembe és nyújtogatta a nyakát a ciciért. Gondoltam ha enni akar, hát legyen, de közben azért még próbálkoztam a fejéssel (bár akkor azt hittem már a vége felé tartok, már nem nagyon jött). Ahogy Cseni elkezdett szopcsizni, megint megindult a tej, és fejtem még majdnem 100 ml-t.
Azóta időnként alkalmazzuk.

Ditke
ditke62

Ildikó Kép

Háát sajna akkor nincs remény mert nekem is kb. 10 órát alszanak. Csak este nyolctól, mert nem bírják tovább. Pedig próbáltam Kép

Neked meddig buktak a fiúk? Mert nekem még mindíg rengeteget buknak - szerintem eze már kóros ... De nem történik semmi, mert a doki azt mondja " de anyuka hát olyan gyönyörűen híznak ezek a babák, semmi probléma" ... Persze, mert nem ő takarít hányást reggeltől estig ...

Cat Kép
Akkor sorstársak vagyunk ... bár nekm soha nem is aludtak vissza. Csak 9-fél tíz fele tudom lenyomni őket ... Bár mostanában nem fáradnak ki annnyira.
A du. alvás nálunk is gáz. 3/4 óra körüli Kép Estig semmi!! Horror. Utána csak nyüglődnek ...

Sziszus Kép
Óriásbébik Kép
Te télleg KépKép
Nagyon édesek - és örülök, hogy javult a sírás!

DitkeKép
Ha így folytatjátok te leszel a legpihentebb mindannyiunk közt Kép
Nálatok nappal nincs sírás?
Jól elvannak a csajok? Eljátszanak?

R
trus

Ditke Kép szerintem jól haladtok az éjszkázással Kép
Én sajnos nem szoptatok, fejek csak Kép

Trus Kép nálunk is buknak Kép még szerencse, hogy a szőnyeget ki lehet mosni, nekem is napi több poló kell mert, mindig tudnak akkorát bukni, hogy nekik is és nekem is öltözni kelljen ...

Oriásbébik Kép lassan fogyókúrára fogom őket Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Ditke

Nagyon jól néztek ki a képeken!

Ildikó

Boldog Szülinapot a skacoknak! Azt elhiszem, hogy nem hiányzik az első pár hónap. Én is csak azt kívánom, hogy éljem túl valahogy. A nemalvás a legrosszabb, de már kezdem megszokni: 5-6 óráért nagyon hálás tudok lenni.

Kristin

Ma voltunk a gyógytornásznál. Rögtön mondta, hogy érdeklődtél felőlünk, vagyis azt én találtam ki, hogy biztos Te voltál. Képzeld, egyelőre nem kell egyiküknek sem torna, 1 hónap múlva újra megnézi őket. Annyira boldog vagyok, hogy ennyire minden rendben van velük! Erre nem is számítottam, azt hittem, hogy egy pici torna azért fog kelleni. Bár azt láttam, hogy vszeg komoly bajuk nincs.
Nektek milyen babakocsitok van? Jártok sétálni? Az itteni utcák katasztrofálisak, még nagy kerékkel is.

Sziszus

Mivel fejsz? Nekem nagyon bejött a Medela Lactina gép, megvettük hozzá a dupla fejes szívókát és szinte rögtön dupla annyi tejem lett, mint előtte. Ennek is az a lényege, hogy mindkét cicit egyszerre stimulálja. Akkor még nem szoptattam. Állítom, hogy az mentette meg a helyzetet. Már annyira kivoltam és a mellem is, hogy abba akartam hagyni az egészet. A fiúk istenien néznek ki! Nem semmi, hogy ennyi idősen már 7 kg-sak!
Ennyire vigyorgós fejet hogy kell csinálni?

Annamari!

Gratula a forduláshoz! Nagyon ügyes Geri!

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Azt hiszem vége az "átalusszuk az éjszakát" projektnek. Csenge belázasodott. Fogalmam sincs mitől, egyébként tök jól van, vigyorog, csak gyanús volt, hogy délután 2,5 órát aludt. 1 óránál ritkán szokott többet, ált csak 45 percet. Mikor kivettem meleg is volt, hát 38,8. Szóval azt hiszem ma vagy nagyon jó éjszakám lesz, mert ez most kiüti, vagy nagyon rossz. Azért ilyenkor nem hagyom sírni, meg itatni azt úgyis kell. Pedig már épp el akartam újságolni, hogy az elmúlt 3 napban mindig sikerült elaltatni őket tízórai után is, meg délután is, egyszerre. Na jó, majdnem egyszerre. De legalább volt olyan időszak, mikor mind a kettő aludt.

Trus!
Egyébként néhány rossz naptól eltekintve, amikor szerintem valami frontot éreznek, nekem nappal nem nagyon nyafognak. Délelőtt jól elvannak, bár reggel 6 után én sem tudom visszaaltatni, olyankor játszani kell, 9 körül alszanak el, evés után. Ebéd után vagy játszanak még egy kicsit és akkor 1-fél 2 körül fekszenek le, vagy ha de. rosszul aludtak, akkor már evés közben bealszanak. Ha egyáltalán nem tudom elaltatni őket, na akkor van nagy nyűglődés. Fél négykor uzsi, aztán megyünk sétálni, a babakocsiban többnyire jól elvannak. Este 6 után viszont állandó a nyafogás, 7-kor fürdetek, fél8-háromnegyed 8-kor alszanak. Szóval azt az egy órát kell kibírni napközben sírással. Ha esik az eső, akkor rosszabb, mert elmarad a séta és akkor nyűgösek (én is). A múltkor ilyenkor a férjem a garázsban toszigálta a babakocsit, csak legyen végre csend. (Nagyon rosszul viseli a nyafogást. Minden férfi ilyen?)
Kettőjük közül Petra a nyugisabb, ő akár fél órát vagy többet is eljátszik a járókában míg én mosogatok, főzök, stb. Csenge nehezebb eset, vele inkább foglalkozni kell. De erre jó a bébikomp. Eleinte nem akartam venni, de meggyőztek, hogy jól elfoglalják magukat vele és kevesebb lesz a sírás, és igaz! Nem ülnek benne egész nap, de mikor dolgom van, bele tudom tenni őket és lekötik magukat, meg követnek mindenhová a lakásban, így nincs sírás, ha kimegyek a látóterükből. Egyébként még aludni is lehet benne, ahogy a mellékelt ábra mutatja!

Ditke
ditke62

Kép
Õ Csenge lányom, ha elfárad a nagy "hajtásban".
ditke62

Sziasztok Mamik,

csak egy gyors bejelentkezés. Itthon vagyok s ezúttal nem csak eltávra. C=2100 nem nyílt tovább, úgyhogy megbeszéltük, hogy nem fájástevékenység volt, hanem túlhajszoltam magam és nem vettem komolyan az ikerterhességet, Ez egyébként tök igaz! Most szigorúan fekszem. Kötögetek és szerintem igen aktív leszek itt nálatok. A babák szinte érezhetően napról napra nőnek. Magnesii Citrici az amit szedek meg az Elevit és a vas.
Köszönöm mndenkinek a bíztató szavakat és a drukkot!
Tudjátok ki az a mami aki szintén téli ikreket vár???
Mi ujság a két finiselő kismamival?
M.
kmoncsi

Ditke!
Nem vagy egyedül. Kép Hasonló véleményen vagyunk oltásilag. Kép
néhány oldal:
http://web.axelero.hu/nyitottk/
http://www.ketezeregy.hu/oltas/

Eri
simones

Kmoncsi!

Nekem is voltak keményedéseim már a 14. héttől kezdve. Szedhettem én a magnéziumot marékszámra, igazából semmi hatását nem éreztem. Eleinte bepánikoltam, a dokim is gyakrabban nézegetett, de egy idő után hozzászoktam, hogy ez nálam így van és kész. Fokozták az időjárási frontok, fizikai megterhelés, szex, szóval minden, de a méhszáj mindvégig zárva volt. Egy barátnőm, akinek a férje nőgyógyász és szintén ikrei vannak, hasonló cipőben járt. Egy dolog volt, ami oldotta a keményedést, az alkohol. Nem hülyéskedek, régebben fenyegető vetélés esetén alkoholos infúziót kötöttek be a szülészeteken is! Én is kipróbáltam, alkalomszerűen tényleg gyorsan hat, na de naponta többször azért mégsem lehetett alkalmazni..., szóval letettem róla. A barátnőmnél a Tokaji-s üveg még a kórházban is bent volt, ő 5 hetet feküdt bent, valamennyire nyitva is volt a méhszáj, és 35 hétre születtek a lányai, makkegészségesen, most 8 évesek és kitűnő tanulók. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem lett semmi bajuk egy kevéske alkoholtól, persze itt a hangsúly a kevésen van, senkit sem akarok ivásra buzdítani!!!
A keményedés önmagában nem gond, ikreseknél gyakoribb (gyorsabban nő a méh), csak fájás, vérzés ne legyen!
A kórházban naponta 2x hallgattak szívhangot, és ivel közben is gyakran keményedett, állandóan az NST-ben feküdtem, de szerencsére semmi komoly nem volt. Szóval ne izgulj, pihenj sokat és beszéld meg a babákkal az időpontot, amikor kibújhatnak! Ezt viszont jól gondold meg, mert mi tavaly építkeztünk, és én mindig azt mondogattam, hogy "jaj, csak a gáz be legyen kötve addigra, mert megfagyunk decemberben!" No, erre mikor bekötötték, ezt elmeséltem a pocaklakóknak, hogy most már lesz fűtés, nem fogunk fázni, hát erre aznap éjjel elfolyt a magzatvíz. (34 és fél hétre), szóval jobban át kellett volna gondolnom a dolgot...
Ja, és nem a keményedések miatt szültem korábban, hanem toxaemiás voltam (magas vérnyomás, fehérje a vizeletben, lábdagadás, stb., és romlott az egyik lepény keringése. De ez sokkal később kezdődött, a 31 hét után, úgyhogy ne izgulj!

Ditke
ditke62

Ditke Kép

Akkor nagyon sok hasonló van a napjainkban ...
Nekem is az Bencus tök jól elvan magában ... eljátszik mindenhol mindennel... Balázs meg ha nem lát, vagy nem foglalkozom vele üvölt ...
Amúgy nekünk is a hat órás kelés után kilenc fele fekszenek le majd du. 2 fél három fele és aztán uzsi után jöhet a séta Kép
Ha jó idő van ... Rossz idő esetén megy a nyüglődés ezerrel ... Bár igazából már jobb mint régen, mert most csak akkor nyüglődnek ha magukban kellene játszani, ha foglalkozom velük, akkor már nem. Ez is valami Kép
A babycompot nekem még csak "tanulják", mert nem nagyon tudják irányitani ...
Neked egyből beleültek és mentek vele?
Milyen volt az éjszakátok?
- Egyébként nekünk az elmúlt két hétben állandóan lázasak voltak, rohangásztam velük dokihoz, de semmi ... Na persze kijött egyszerre 4 azaz négy foguk felül, ez volt a ludas -

Kmoncsi Kép
Pihenj sokat! Nekem 3*2 magnéziummal is áll. keményedéseim voltak, rettegtem miatta ...
De a pihenés erre jót tesz.
- az alkohol mellett persze KépKép -
KitartásKép

R
trus

Szia Trus!

A bébikompban Csenge egyből feltalálta magát, bár eleinte hátrafelé jobban ment. Petrának kb. 3 hét kellett, mire egyáltalán elindult vele, de addig is jó volt, mert stabilan megtartotta, nem tud belőle kiesni, könnyű arrébb mozdítani vele és nézelődhet belőle. Pl. mivel én sokat vagyok egyedül este és egyedül fürdetek, míg az egyik fürdik, addig a másik a kompban ül. (A járóka ugyanis nem fér be a fürdőszobába. Eleinte az etetőszéket vittem be, de az meg macerás volt minden nap cibálni a konyhából ki és vissza, de a komp az bejött.)
Lehet hogy a foga, Cseninek 2 napja bújt ki az egyik felső és a másik oldalon is duzzadt az ínye, de nem gondoltam, hogy attól ilyen magas láza is lehetne. Reggel csak hőemelkedése volt, de biztos ami biztos, azért belekanalaztam egy kis Panadol szirupot.

Egyébként mindenkivel büszkén tudatom, hogy gyakorlatilag mindkét babócám átaludta az éjszakát!
Este fél 8-tól Csenge hajnal fél 5-ig aludt, akkor szopott, pelenkacsere, (mert volt jó nagy adag kaki), aztán visszaaludt és még aludt 6-ig, Petra pedig fél 6-kor ébredt (aztán sajna nem aludt vissza, de nem vagyok telhetetlen)

Szóval nem tudom persze, hogy a láztól vagy a módszer hatásossága, de aludtak a manók - és én is! Apa ha hazajön el sem hiszi!!! Köszi mindenkinek! (Na jó, gyorsan lekopogom, mert eddig ha elkiabáltam valamit, mindig megjártam)

Felébredtek, rohanok...

Ditke
ditke62

SziszusKép
Én úgy hagytam abba a fejést, hogy éppen csak annyit fejtem ki a cicimből mindig, hogy ne feszüljön. Ahogy éreztem, hogy feszül, egy picit kifejtem. Így szép lassan elapadt a tejci.

RitaKép,DitkeKép
Nekem is azonos a napirendem a Tiétekkel. Még abban is azonos, hogy nálunk Oli jól elvan magában a játékaival, de sajnos Samu nem. Na aztán van olyan nap, hogy mindkettő nyűgös.

Most éppen belázasodtak, életükben először. Samun egy éjszaka alatt végigsöpört valami vírus, Oli tegnap estére kapta el, ma reggelre tetőzött a láza, kapott Germicidet, azóta csak hőemelkedése van. Arra én nem adok Panadolt, hagy égjen ki belőle a betegség. Szerintem valami vírust nyaltak be. Na azóta nekem is bedagadt a torkom és fáj, szerintem össze-vissza fertőzzük egymást.

OrsiKép
Nem tőletek kaptuk a betegséget, hanem aznap este fent volt egy barátnőm, akiben már lappangott a nyavalya, az oviból hozták a gyerkőcei haza. Ne izgulj, nálatok nem lesz betegség. Én meglepődtem, hogy az ilyen piciken milyen hamar keresztül megy a betegség, és közben milyen jó kedélyűek. Tanulhatnánk tőlük.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Köszi Csajok, aranyosak vagytok! Az 5 csillagos Metaxás üveg nekem is ott vigyorog a hűtőbe! Brrrr, pedig de nem szeretem! :-) Persze nekem is mondta a dokim a magánrendelésén és a nővérkék a kórházban is! Mostanra csak 3-4-szer keményedik be egy nap, de akkor vagy pisilnem kell, vagy valamelyik, rendszerint a kisfiú kidomborítja magát, tehát mozgásra keményedik be. Más gond, fájás, vérzés szerencsére nincs. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy a napi 3x1 Magnéziumot az szedjem folyamatosan vagy csökkentsem az adagot? Nem lehet ehhez hozzászokni? Gondolok itt arra, hogy ha esetleg baj lesz nem leszek nagyon immunis rá? Csak kedden megyek a dokimhoz és elfelejtettem megkérdezni. Képzeljétek, vettem egy egyszerű otthoni szívhangmérő készüléket. Nagyon élvezem, bár nem olyanmint a kórházi, de olyan megnyugtató. Minden hangot hallani ami a pocakban történik. Csuklást, pancsolást, a köldökzsinór suhogását és bár még csak halkan és nagyon kell figyelni, de a szívhangjukat is! Itt az interneten találtam, ha valakit érdekel írok róla többet is!
Jut eszembe mielőtt full alkesz lennék: Ti akkor ittatok amikor keményedtetek, vagy inkább kajcsi után egy pohárkával, függetlenül a keményedésektől?

M.
kmoncsi

Moncsi Kép

Én töményet nem ittam, csak egy kis vörösbort kaja után Kép

A magnéziumhoz zserintem nem lehet hozzászokni, nekem kellett végig - 16. héttől - először 3*1 -et majd 3*2-t szednem. Nem is tudtam abbahagyni, mert ha egy napig nem szedtem jöttek a keményedések. Szóval nekem a doki nem engedte abbahagyni.

Ditke Kép
Gratulálok az éjszaka átalvásához. Szerintem eze a sírni hagyós módszer lehetett nem más Kép
Ügyesek vagytok.
A kompban nekem iszonyú bénák, bár még csak egy hete vettük. Ugrabugrálnak összevissza de nem tudják irányítani. Aztán persze megunják azt is mint mindent.
Nekem egyébként a legnagyobb küzdelmem a "játszanak egyedül" című műsor. Az nehezen megy. Baluval foglalkozni kell. Pedig nem az időt sajnálom, csak szeretném ha megtanulna egyedül is elleni, nem lenne elkényeztetve.

Ja és a du.-i elalvás nálunk katasztrófa . Néha tovább tart eleltatni őket mint amennyit alszanak.
Ha hulla fáradt is, akkor is feláll az ágyban és üvölt. Ezt utálom legjobban az egész napban Kép

Ditke, egyébként megkérdezhetem, hogy merre laktok?

Cat Kép
Puszi a fiúknak, ügyesek, hogy ilyen gyorsan kiheverték a kórt!
Neked is jobbulástKépKép

Amúgy az enyémek ma megint elég kergék - a fene sem érti Kép

R
trus

Sziasztok!

A mai nap egy rémálom volt. Egész nap nyűglődés. Csenge láza állandóan 39 körül, állandóan kúp-szirup felváltva, most estére csinálok egy kis hűtőfürdőt. Egyébként egész jól elvan, csak könnyen eltörik a mécses, ha valami nem úgy van ahogy szeretné. De legalább nem kell altatni, délelőtt is meg délben is durmolt egy nagyot, és most még délután is sikerült letenni 40 percre. Petrának csak egy kis hőemelkedése van. Most először betegek. Hogy szokott lenni, ilyenkor törvényszerűen néhány nap múlva a másik is elkapja? Az idő is szörnyű, erre egész délután esett, sötét van, biztos emiatt is nyafisak. De már mindjárt lefekvés, már alig várom.

Trus!
Nekem délben ha szerencsém van, már az etetőszékben elkábul és csak fel kell vinni a kiságyába, ha nincs, akkor nálam is felállnak, de csak akkor üvölt ha otthagyom, egyébként vígan bámul kifelé. Én ha el akarom altatni úgy szoktam 1., vagy lefektetem, simogatom a fejét, paskolom a popsiját és közben verset mondok (tök mindegy mit, csak jó hosszú és monoton legyen, pl. a Toldit v. a János vitézt, már amennyit tudok belőle, de ha a végére érek és nem alszik akkor kezdem előlről)
2., vagy eljátszuk a feláll-lefektetem-feláll-lefektetem játékot, ami állt üvöltéssel jár, de egy idő után belefárad és már nem bír felkelni, na akkor egy kicsit beindítom az 1., pontban leírtakat és úgy alszik el. Időnként ehhez az egészhez nincs türelmem, annyira nem álmos, hogy nem megy, akkor hagyom a fenébe, és akkor később alszanak, legfeljebb uzsonna után a babkocsiban.
Egyébként debreceni vagyok, nem tudom mennyire ismered Debrecent, de az Agrár Egyetem közelében lakom.
A kompot egyébként már elég ügyesen használják, időnként még beszorulnak ide-oda a bútorok közé, de jól elvannak benne, sokszor már ha az egyik elindl, a másik követi. Nem szoktam 20 percnél tovább tartani benne őket, de addig elvannak.

Moncsi!

A magnéziumból a végén én már 4x2-t szedtem, és 3x1-gyel már attól kezdve szednem kellett, hogy kiderült hogy terhes vagyok és ikrek, úgy megelőzésképpen. Mikortól keményedett a pocak 3x2 lett, aztán meg 4x2. Nem kell abbahagyni, nem szoksz hozzá!
Bocs ha sok az elírás, de rohanok fürdetni, már szétrágják a nyafogásukkal az agyamat. Remélem megint jó éjszakánk lesz!

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Rita!
nálunk kb. ekkorák voltak a fiúk, amikor én is kiborultam a délutáni altatás nehézségei miatt. nővérem erősködött, hogy elég nekik egyszer aludni, de az majd valszeg beáll hosszabbra. Valahogy úgy is lett. Eleinte 11 után ebédeltek, mert akkorra már totál elfáradtak és 7 körül fürödtek, 1/2 8 körül aludtak. a reggeli ébredés is kitolódott, mert alváshiányuk volt. csak egy tipp.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Moncsi!

A fürdetés előtti nagy rohanásban elfelejtettem a másik kérdésre válaszolni: eleinte csak akkor ittam, amikor keményedett a hasam, meg olyankor mindig lefeküdtem pihizni és akkor elmúlt. Később már mindennapossá váltak a keményedések, akkor már nem akartam állandóan alkoholizálni, (féltem, hogy majd tejcsi helyett konyakot kell tenni a cumisüvegbe), szóval akkor ittam, hogyha tudtam, hogy nagyon "keményedős" napom lesz, pl. vihar volt vagy egész nap rohangálnom kellett az építkezés miatt (aki már építkezett, tudja, hogy a mesterek sosem tudják kiszámolni mennyi festék, csemperagasztó, fuga, stb. kell, és mindig kitalálnak valamit, amiért lehet visszamenni a boltba). Később már napi többször is rákezdett rendszeresen, úgyhogy akkor "leszoktam", már nem láttam értelmét. Egyébként én ált. valami likőrt vagy Tokaji bort ittam, ezeket legalább szeretem, a konyak és társai nekem nem jönnek be.

Jó éjt!
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Üdv itt!Szépek a gyermekeid!Jobbulást nekik!És gratulálok az éjszakai alváshoz!Nagyon ügyesen csináltad.

Sziszus!
Szopizzák a fiúk az ujjukat vagy a képen véletlenül van a szájukban a kezük?Hogy megy a "torna"?Bírják?

Cat!
Nektek is jobbulást!Hogy haladtok a tipegéssel?Gratula Samunak,nagyon ügyi!

Moncsi!
Ezt az alkoholos dolgot én is hallottam.Most is adnak a kórházban alkoholos infúziót keményedés estén.Vörösbort azt én is úgy tudom,hogy lehet inni napi 1pohárral.

Voltunk vérvételen,minenki vérszegény: anya és a 4fia. Szóval az ikrek is,ráadásul Beni vérképe a béka feneke alatt van!
Maltofer cseppet kaptunk rá,talán nem lesz vele gondunk.Bár mellékhatásként hasfájás,székrekedés vagy hasmenés jelentkezhet.
Volt valakinek vérszegény babója?Mit kaptatok rá? Szerintetek Béres cseppet kaphatnak már a fiúk? Jövő héten pénteken lesznek 4hósak.

Így etetünk:
Kép

Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

És a kedvenc büfipadunk!( még ezen is lehet tornázni!)

Oli
Kép

Marci
Kép

Beni
Kép

Kép

Kép
edit73

Edit Kép
gyönyörű mind!
Béres cseppről én úgy tudom 1 év alatt nem lehet adni, de mindjárt utánanézek neked.
Mi kaptuk a Maltofert... hát sokat nem segített.
A babák már egyáltalán nem szopnak?
mert ha igen, akkor Neked kellene vénásan feltölteni a vasraktáraidat (ez 4 db injekció), mert az anyatejben lévő vas 70-80%a szívódik fel, míg a cseppek max. 7-10%a.

üdv. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

no, megnéztem.
10 kg alatt nem adható, 20 kg alatt is csak szigorú orvosi felügyelet mellett.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?