Új privát üzeneted érkezett!

Halacska
Ja, igen, tudtam valami kimaradt.
Belladonna és Aconit, mindkettő 9ch-s. meg homeos orrcsepp (Euphorbium comp.-Heel) + C vitamin. első 2 nap 2óránként szedtem a golyókat, 3. naptól csak 3 óránként, ma van a 4. nap, még holnap szedem, aztán vége. köptetőnek meg lándzsás útifű szirupot. meg csalánteát ittam.

ááá, perzse hosszú combú kiscsaj lesz, olyan J. Roberts-es, csak nem lesz kacsaszája Kép viszont ügyes lesz a pacikkal és még káromkodni is fog, lehet Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa

Nalunk a reggelizes eleg tortura, eleg sok idobe telik, mire raszanja magat.Kép Talan nem ehes rogton, nem tudom. Regen en is ilyen voltam. Aztan most meg ehenhalok, ahogy kikelek az agybol.KépMeg jo, hogy nem latszik rajtam.A hizokuranak meg mindig semmi eredmenye...
De jo, hogy nalatok meg a bolcsiben is mosnak fogat! Nem akartam ott eroskodni, igy is sok mindenhez hozzaszoltam, a legtobb anyuka csak ult kukan es mindent elfogadott. Pedig a nagyreszuknek ugyanigy elso gyereke ovis, mint nekem.
A beszoktatas is razos tema volt, nyafogtak, hogy ne maradjon ott az anyuka, mondtam, hogy az en lanyom nem lesz hajlando elso perctol egyedul maradni.Dehat higyjem el, hogy jobb lesz neki, elobb tulesik rajta meg ilyenek, na ja mondom persze, csak nem mindegy hogyan. Dehat nem kene hetekig jarni vele, stb, mondom nem is szandekozom, csak par napig...Kép

Parazita

Emi is iluyen, probal rajtam logni en meg probalom lerazni. Azert par nap utan en is be fogok kemenyiteni, ha mashogy nem megy. De remelem menni fog, megismer egy-ket aranyos kisgyereket es szivesebben fog menni.Kép

Tali

Kataa, ez a szombat nem jo, mert kereszteljuk Dannyt, de mit szolsz mondjuk a jovo szombathoz???? Mas erdeklodo?????Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Halacska
A holnap azert nem jo mert rovid napos vagyok,es ilyankor nem tudok kimenni sokat...
Jovo het elejen hozzuk ossze,palacsintazast tudnek javasolni fagyi helyett...KépKép

Nyuszi
Reggelizesben en is ilyen voltam,aztan uram raszoktatott hogy nem megyunk el ehen dolgozni.Es mint te mar pizsiben az asztalnal ulokKépKép
Alex is igy szokta meg hogy rogton reggeli.Keri is,altalaban kakaoscsiga(igaz HalacskaKép )vagy muzli,lekis kenyer,stb.
Hizokura nalam sem lett meg eredmenyes de varom meg a csodatKépKépEgy barinom aki sziten ropi,a terhessegtol olyan csinin meghizott,persze csak 5 kg-t de azt a vallara,cicijere.Irigykedem Kép
Ne aggodj en is ilyen beleszolos anyuka vagyok,mar ismernek a gondozonok,de ertekelik.Nem ekll mindent elfogadni.Nalunk a beszoktattas ugy volt hogy 2 napi voltam vele utana meg O egyedul,de csak par orakat,2 het utan aludt ott eloszor.
Kar mert ez a szombat pont jo, a kovin a fonokom hivott meg minket kerty sutogetesre.Vasarnap meg jo ott isKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa

Akkor legyen jovo vasarnap,ok? Vagy akar most vasarnap is jo.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Fogmosás
Nálunk sem lesz még, de azt mondták, hogy csak egyelöre, és késöbb bevezetik. Érdekes, mert Noémiéknél egyböl volt, pedig hozzájuk is jöttek egy csomóan bölcsiböl, és mégis volt. Engem a legjobban az zavar, hogy vagy {1 hónapig} nem viszik ki öket az udvarra, mondván, hogy elöbb szokják meg a közösséget, és utána mehetnek ki. Meg azzal is magyarázták, hogy a folymatos beszoktatás miatt mindig lesznek újak, akik az anyukájukkal lesznek, és így nehéz lesz mindenkinek, hogy nem tudják, hogy mikor hol vannak. Hát, ez nagyon felbosszantott, mert most, amíg jó idö van, reggel 1/2 8-tól du. 3-ig egyfolytában bent lesz a gyerekem Kép.
Megmondom öszintén, Ádám óvónénijei sajnos egyáltalán nem szimpik Kép. Noémiéknél 2 mosolygós óvónö van, meg egy szintén "vigyori" dadus. Itt meg egy kicsit morci középkorú, meg egy nagyon-nagyon öreg néni, szerintem már simán túl van a nyugdíjkorhatáron. De, ha minden igaz, akkor szeptembertöl az "öreg" új csoportot fog kapni, Ádiék meg új óvónénit. Remélem, az szimpi lesz. Bár, ki tudja, lehet, hogy ök is jó szakemberek, csak hát az elsö benyomás, ugye...

Talisok!
Képek???

Panda

panda
Halásztelek

nekünk nem jó ez a hétvége! Pls. ne hagyjatok ki! KépKépKép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Kataa,Halacska

Akkor a jovo vasarnap???
Irok Ilkenek is,hatha erdekli.
Recsei?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

jó a jövő vasárnap nekünk!
Récseiben megszűnt a bulihelyKép

Gumicukor? gyertek ti is! Többiek is! Ne kéressétek magatokat!Kép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Hali

Akkor hol legyen? Tudtok meg valahol jo jatszohazat? A Polusban nincs esetleg?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Nekem a jovo vasarnap tokeletesKépA mostani nekem sem.
A Recsei tenyleg bezartKépMas otlet?Nekem akar nalatok is jo,ha nem tolakodasKépKépCsak jo ido legyenKép
Szoval eddig a nevsor:
Nyuszi
Halacska
Kata

Most fejeztuk be a terasz dekoralast,olyan elegedett vagyok toleKépKépIgy majd telen is szep leszKépKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Mi a MikkaMakkaba jartunk regebben(most Belvarosi Jatszohaz neven fut),de az nem tudom hogy hetvegen nyitva van-e egyaltalan.A Mammutban van,de olyan ugralos fele mint a MegaToysnal.

Kép
Kép
kataa

Kataa

A Mikkamakka nekem is eszembe jutott, de nem hinnem, hogy hetvegen nyitva lenne.
Persze hogy nem tolakodas, szivesen latlak benneteket, meg mindenkit, aki hajlando kijonni Godre(felorankent jarnak a vonatok, lehet hetvegen orankent)de a 2-esen 20 perc autoval a belvaros hetvegen. Szoval ha a tobbseg ugy szavaz, hogy kijon, allok elebe.KépKépKép
Ha nem lesz jo ido is van 120nm jatszani.Kép
Milyen fajta tujat vettetek? En is imadom oket, van is 3 fele.Kép

Halacska????

Mar regen voltatok nalunk es most teljesen mashogy nez am ki a haz!KépEmlekszem milyen kaotikus allapotok voltak mikor itt jartatok....

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Végre feltettem a Magdi-talin készült képeket (sajnos elég sokat kell molyolni a képméretek lecsökkentésével)de végre elkészült és megtekinthető a fotóalbumban: "TALI MAGDINÁL" cimen.

Mléna.

Nagyon jól éreztük magunkat, még egyszer köszönet érte!!
Zolika úgy felpörgött a sok ugrabugrálástól, hogy csak 11h-kor volt hajlandó lefeküdni.(Persze, mert kialudta magát hazafelé a kocsiban!)

Nyuszika.

Örülök, hogy Te is szervezkedsz, szivesen mennénk Hozzátok is.
Egyébként játszóház témában az Állatkerti játszóházat tudnám javasolni, szerintem az a legkulturáltabb, meg ott van egy külön leülős rész is.

Suzy
suzy1

Jó reggelt!

Nyuszika

Nekünk tökéletesen megfelel a házatok!Kép Sztem az jobb megoldás lenne mert kertben is lehetünk, no meg, csak a csopi, nem vegyülve másokkal, ami csak azért egyszerűbb mert áttekinthetőbbKép

Jaj, de jó!Kép

Akkor szeptember 4-ről beszélünk, igaz?Kép

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Suzy!
Megnéztem a képeket, nagyon jók Kép! Ádám is nézte, pátszor megkérdezte, higy mikor megyünk megint Kép. Nagyon jól érezte magát, azt simán elfelejtette, hogy ráborult a hinta Kép.

Nyuszi!
Én is varratni akartam anyósomal oviszsákot meg tornazsákot, de eddig nem sikerült anyagot vennem (itt Halásztelken azt sem lehet kapni, máshová meg egyszerüen ebben az esös idöben nem tudok elmenni a két gyerekkel Kép). Tegnap voltunk az Auchanban, és egy vagon oviszsák volt, hozzá való tornazsákkal, az egész nem volt egy ezres. Persze, nem olyan, mintha házi gyártmány lenne, de nagy volt a választék, és találtunk olyat, ami nagyon tetszett Ádámnak. A célnak meg simán megfelel Kép.
És anyósomat sem terhelem, lesz még varrnivalója elég, mert mindkét gyerek kinötte a nadrágajit, és a pénztárcám nem engedi meg, hogy 5-6 nacit vegyek nekik fejenként. Ráadásul sikerült egy olyan szuper Burda szabásmintát vennem, amiböl varratok vagy 3-4 gatyót Ádámnak. Nagyon praktikus, mert a térdénél dupla anyagból van, ha el is koptatja a felsö réteet az oviban, csal térdig ki kell bolntani a szárát, és kicserélni a felsö anyagot, nem kell új nacit varrni/venni Kép. A bölcsiben az összes nadrágját kikoptatta a térdénél, volt olyan, aminek át lehetett látni az anyagán Kép.

Lányok!
Ti hogy mostok zoknit? Mert én vagy 2-3 órára neáztatom, aztán kidörzsölöm, és csak úgy teszem a gépbe, de még így sem mossa teljesen tisztára Kép. Próbáltam már a Vanisht, folttisztítókat, hosszabb program és magasabb hömérséklet, de ennek csak az lett az eredménye, hogy kijött a gumi a zoknikból. Már nem tudom, mit csináljak, minden zoknimosáskor ledörzsölöm a bört a kezemröl, mégsem olyan tiszta, mint ahogy szeretném Kép. Nem tudom, lehet, hogy a zoknik anyagával van a baj (nem minden zokni ilyen), pedig nem gagyi zoknikat veszek, esetleg a mosógépem nem mos olyan jól. Talán ez lehet a gond, mert hiába állítom be, sokszor nem is olyan hömérsékleten mos, a centrifugája alig müködik, szóval, nem egy nagy szám. Pedig még csak 5 éves, és annak idején jó drágán vettük. Ha átköltözünk, kénytelenek leszünk újat venni, mert a cirkó alatt van a mosógépkiállás, és az én gépem felültöltös, így nem tudom kinyitni a tetejét. mit mondja, már alig várom, hogy megszabaduljak töle...

Na, megyek, mert Ádám már nem bír magával.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok

Hát megint felbukkantam, igaz nem olyan sűrűn ahogy ígértem, de máshogy nem megy. Most itthon vagyunk Levivel, mert hasmenése van szerda óta. Ennyi pelust és popsitörlőt újszülött korában nem használtunk el mint most. Szegény nagyon megszenvedi. Kép
Elvileg héfőn már mehet bölcsibe újra.
Szerdától mi is ovisak leszünk, új csoport, új gondozók. Én is voltam szülőin kedden, nagyon pozitív tapasztalatokat szereztem ellenben a bölcsivel. Remélem Levi is jól fogja magát érezni. Kisautó lesz a jele, és ők is 25-en lesznek egy csoportban.

Gumicukor
Honnan szerváltad a Buzz keresztszemest? Levi is nagy rajongója, jól jönne nekünk is.

Szülinaposoknak utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok,

Nyuszi
Vasarnap delutan,ugye??Mit vigyunk???A szoki suti+udito??Megigerem meg sutok isKépKép
Apastol???
Tujat azt a sima raketa tujat,nagyo cukik,Alex kinez napjaban tobbszor es megjegyzi hogy:jaj de szep a teraszKép

Suzy
Kepek szuperekKépAkkor Ti is jottok remelem es talalkozunkKép

Panda
Hat a zoknikat en is aztatom,de onzo modom keves a feher zoknink,(Gondolom neked inkabb Noemie a problemas,a sok rozsaszin+sarga zokniKépinkabb mintas vagy sotetkek+bordo.Eddig mindig kimosta szepen,de tenyleg csak a jo minoseguek maradnak szepek,a jatszoteres kinaitol el sem varom,de az mashova nem is hordja.Kép
Hat igen nagy gatya fogyasztok a bolcsibenKépMi eddig mindent kulfoldon vettunk Alexnak,de csak azert mert olcsobb es jobb minosegu.Marmint nem sinyli meg a mosast,nyuzast.Most hogy apa nem fog sokat jarni,igy szegeny noverem kapj majd a listat hogy miket kuldjonKép

Forti
Jobbulast LevinekKépRemelem ovi bejon nekiKépEs felveszik igy is hogy nem szobatiszta?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Mi nem nagyon voltunk nyaralni mert apa az új helyén csak 1 hónapja dolgozik és csak 3 nap szabit kapott, a hétvégével együtt így 5 nap volt. Lementünk Földvárra, igaz inkább ezt telelésnek nevezném. Sokat kirándultunk a gyerekek nagyon élvezték, főleg az tetszett nekik mikor komppal átmentünk Tihanyba. A Petrának egyszer megengedtem, hogy fürödjön akkor volt a víz 22 fokos az Olivér meg csak a lábát lógatta. Azért jó volt mert mégiscsak kimozdultunk. Egy másik párral mentünk együtt, nekik 1 éves a kisfiúk, este mikor meg lefeküdtek jókat kártyáztunk.

Petra
Először nem vették fel az oviba de fellebbeztünk és vittem munkáltatóit így felvették. Tegnap voltam szülőin, nagyon szimpatikusak az óvó nénik és szívecske lesz a jele. Én napocskát szerettem volna mert mindig azt mondja, hogy neki az a jele de pont aki mellettem ült csajszi ő is azt akarta és nem erőszakoskodtam mert a kislánya már járt bölcsibe és nap volt a jele. Mikor hazajöttem akkor a Petra meg kiabált, hogy neki nem kell a szívecske csak a nap de ma reggelre már megbarátkozott vele. Semmi különlegesség nem kell csak váltócipő, váltóruha, fogkefe, fogkrém és havonta egy 100-as zsebkendő. Annyira parázok már, hogy milyen lesz még soha nem hagytuk másnál még a nagyszülők is csak úgy vigyáztak rá, hogy max 1-2 órára és az is nálunk. Már most mondtam a férjemnek, hogy inkább én pénteken nem viszem, hogy itthon is legyen de azt mondta, hogy tiszta hülye vagyok, pedig csak fél napra fog menni.

Olivér
Annyira kis ügyes már minden szót megismétel amit mondunk neki és mér két szavas mondatokat is mond pedig még nincs is másfél éves. Motorozni is megtanult, együtt kavarnak a Petrával én meg nem tudom, hogy hova szaladjak.
Voltam vele gasztroenterológusnál egy hónapja és majd most kell menni szeptember elején, kíváncsi vagyok mi derült ki a vérképből. Hihetetlen, hogy mikor elvittem a bőrgyógyászhoz és kaptam beutalót onnantól a bejelentkezés meg az eredmény az 3 hónap, addig leszáradhat a gyerek bőre. Most külön főzök neki és próbálok nagyon odafigyelni, hogy mit eszik de így se mindig sikerül mert van mikor így is olyan csúnya lesz a bőre, hogy azt sem tudom, hogy mitől.
Ja és voltunk vele a gyerekorvosnál és teljesen jó a fütyije. Előtte soha nem próbálgattam és elsőre mikor a doktornő felhúzta a bőrt teljesen jól jött. Most már így fürdetjük de ezzel sincs semmi gond. Legalább ezt megúsztuk, a szemét így is átkellett mosni.

Ági
petra2

Tali
elvileg nekünk is jó a jövőhét vasárnap, akkor már a gyerekek is cserélhetnek eszmét: "Neked milyen az ovid, hová jársz?" KépKépKép
várom a fejleményeket, hol és mikor, mit kel vinni stb.
Esetleg felhívjam Banyócit a bringaüzletben, hátha jönnek? mailre nem válaszol. Sashát?

zokni - nekünk is van ilyen is, olyan is. most az evidence márka nagyon bejön, nem megy össze mosásnál, jó kis pamut és nem nyomja Dani ujját a varrás. meg jó szíynesek. én bevallom, semmit nem áztatok, Ariel géllel mosok, a fehéreket általában 60 fokon, a színeseket és a sötét kupacot, meg 40 fokon, és minden szép fehér, a színek sem fakulnak. anyukám csodálkozott is, hogy áztatás nélkül ilyen lesz, mert neki 2 nap egy mosás, mert áll a kádban a vizesruha. pedig semmi extra mosógépünk nincs, egy 6 éves Whirlpool alapmodell. n éha teszek a fehérekhez Domestos fehérítőt, a színsekhez Vanish gélt. de gondolom a kislány zoknikkal majdmás lesz. ha kislányunk lesz Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Petra
Tesóm ekcémáját itt ették rendbe : www.minel.hu Hátha Olivérnek is segítenek. igaz fizetős, de gondolom az ő egészsége ér ennyit.

KépKép
KépKép
gumicukor

Kislány zoknikKép Annám kénytelen sötétkékben járni. na jó, van pá rózsaszínű is de azokat kiméljük, nem megyünk benne homokozóba, játszótérre. Én a babaszobán vásárolok, Old Navy zoknikat, vagy máshogy szerzem beKép de én azokat imádom.

Gumicukor
Elmehenél szövegírónak rekámügynökséghez. Ahogy a mosásról beszéltél peregtek előttem a storyboard, ill. filmkockákKép Most meg Pécsi Ildikó ugrott be, ahogy bemegy az asztalterítő szálai közéKép

Ági
Nekem olyan gyorsan felnőttek a tesók is! Olivér már beszél és motorozik?!Kép

Forti
Kisautó igazán pasis jelKép

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Suzy! Nagyon jók a képek! Én is felpakolom majd, remélem hétvégén lesz rá időm.

Ági! Jót mosolyogtam: A mi jelünk is szivecske lesz. Nóri nagyon örült neki, mert szivecskét is tud rajzolni.

Nekünk is tegnap volt a szülői, 2 adag váltóruha, 100 papírzsepi, fogkefe-fogkrém, váltócipő és tornanadrág kell. Ez nagyon tetszett, állítólag minden nap tornáznak a gyerekekkel, a fogmosás is alap. tízórai és ebéd után is fogmosás van. 19 lesznek a csoportban, 10 kislány, 9 kisfiú. Szerintem ez nagyon jó arány. 6 kisgyerek lesz félnapos, köztük Nóri is. Szeptember 7-vel kezdünk, addig még egy csomó mindent be kell szerezni, orvoshoz kell menni stb... Nagyon várjuk már, Nóri is lelkesedik, szerintem vele semmi gond nem lesz. Igazándiból olyan lesz az ovi, mintha minden nap lemennénk a játszóra. Végül az oviban fog ebédelni, aztán 1-kor már megyek is érte. Az óvónénik nagyon aranyosak, igaz idősek, én szerettem volna, ha legalább az egyik fiatalabb. De mindegy, nem a kor számít. Állítólag év közben ünnepeket tartanak (pl:ősz ünnep), kirándulások is vannak és egyéb foglalkozások, amik a kreativítást fejlesztik. Érdekes volt, hogy a szülői után az egyik óvónéni (Magdi néniKép) odajött hozzám és mondta, hogy érzi rajtam, hogy nagyon kötődöm a Nórihoz, amikor Nóriról beszélek szinte tapintani lehet a szeretetetKép Kérdezte, hogy emiatt nehezen engedem.e el. Mondtam, hogy valóban nagyon ragaszkodunk egymáshoz, de ettől függetlenül Nóri nagyon önálló, barátkozós kislány, és én nem féltem őt, mindeketten nagyon várjuk az ovikezdést. Furi volt, de ugyanakkor jólesett, hogy ezt mondta az óvónéni.

Most egyébként Nóri a tesómnál nyaral pár napig, bevallom nagyon kényelmes az 1gyerekes lét. Állítólag egy cseppet sem hiányzom nekiKép Kép, nagyon jól érzi magát. Hiába, ez az élet rendje, ez így természetes. Mostantól neki lesz egy külön kis élete..... Azért furcsaKép

Talival kapcsolatban én jövő héten tudok biztosat mondani (Írni). Nagyon szívesen elmennénk, jó lenne találkozni veletkKép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Halacska
Majd szólok, ha munkahelyet akarok váltani, vagy szakmát Kép Jaja, Pécsi Ildikó és a menye Kép csak egy mosószer sem viszi ki a paradicsomfoltot (még frissen sem, és még a Vanish sem teljesen.... csak az ecet), minden mást igen, de ezt nem reklámozzák egy mosóporreklámban sem.

na, húzok piacra, aztán haza, jó hétvégét mindenkinek!!

forti
a profilos mailcmről visszadobta a levelem, másik címed van?

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Nekem a fekete fakul,pedig vettem ezta feketere valo mososzert isKépApa kedvenc szine ruhaban,ugyhogy gyakran jon ossze mosas.En csak foltos dolgokat aztatok,azt is csak azert mert lusta vagyok kidorzsolniKépKép
Hivd fel hatha jonne BanyociKép

Agi
Oliver is beszelKépA szivecske nagyon aranyos lanyos jel szerintemKépNalunk is jo hossz uido volt mire meglett a gasztro eredmeny,de minden negativ lett.Bar nem volt szaraz a bore csak az arcan pottyok,de mar el is mult magatolKép

Magdi
Az ovono megjegyzese szerintem bokKépNalunk is mondjak az bolcsis nenik,hogy en mindenre figyelek,meg latszik a torodes a gyerekenKépKép

Pusz en is megyek hazaKép
Kata

Kép
Kép
kataa

Zokni
Nekünk többféle van, e egy sem kínai, mi a játszóra/udvarra is ugyanazt használjuk. Na igen, kislány zoknik... Noémi nem hajlandó felvenni sötétet, de nagyon idétlenül is mutatna a ruháihoz Kép. Söt, Ádámnak sincsenek sötét zoknijai, max. 2 pár, az övéi világoskék, drapp és világoszölg színqek, de a rihái is nagyjából ilyenek, ezekhez vettem a zoknikat. Szóval, akkor magamra vessek, és vegyek sötét zoknikat Kép. Na, majd a következö mérettöl Kép.
Különben nekem mindegy volt eddig, milyen mosószerrel mostam, pont emiatt a probléma miatt próbáltam ki többfélét, de eddig semmi nem jött be igazán... Most fogom kiszedni a következö adagot a gépböl, 2 órás program, 40 fok, a mosószerhez adtam Vanish gél, a zoknikat (amiket már áztattam és kidörzsöltem), bekentem Vanish szappannal is. Kíváncsi vagyok, tiszták lesznek-e. De lehet, hogy az a baj, hogy a sok mosószer úgy bevonja a koszt, hogy a víz nem ér el odáig KépKépKép???

Magdi!
Te választottad a jelet? Nóri tuti jól fogja érezni magát, mert mikor nálatok voltunk, akkor is tök jól eljátszott az ismeretlen gyerekekkel.

Panda

panda
Halásztelek

Gumicukor
forti@citromail.hu

Kataa
Ki mondta hogy nem szobatiszta?? Kép
Most annyira hasmenése volt szegénynek hogy kénytelen voltam venni megint pelust és ráadni mert a végén már az ingert sem érezte csak folyt a cucc.
Amúgy igen, felvennék úgy is, mert lesz a csoportjában olyan aki még pelusos, igaz még nem is 3 éves. Cumisüveget is engednek. (nekünk már nincs)Ez úgynevezett "minicsoport", ezután jön a normál 3 éves ovi majd. Így nem kell évet ismételnie ugyan abban a csoportban az évveszteség miatt.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok

Tali

Akkor lehet nalunk, ha mindenki hajlando kijonni.KépRemelem jo ido lesz, es lehet majd az udvaron szaladgalni, hintazni, homokozni.Hely van.(kb.1200nmKép)
Szoval eddig a nevsor:
Kataa
Halacska
Suzy
Gumicukor

Agi, Forti nem jottok at???Kép
Minel tobben leszunk, annal jobb. Szerintem lehet delutan akar 3-tol, Emi ugysem alszik mostanaban delutan, a Ti csemeteitek alszanak?

Ovi

Hat szomoru vagyok, hogy csak nalunk nem mosnak fogat a kiscsoportban...Lehet hogy megis eroskodok majd egy kicsit.Megprobalok egy-ket anyukat meggyozni, mert szerintem csak az ovoneniken mulik.
Meg az alvasrol voltunk mas velemenyen az ovonenikkel, mert allitottak, hogy minden gyerek alszik majd, az is, aki otthon nem szokott. Meglatjuk. En mar feladtam Emivel, mert az sem hasznal, ha direkt farasztos programot talalok ki neki delelottre.

Gumicukor

Mi meg nem tudunk majd ovirol eszmet cserelni, mert csak 12-en kezdunk.Kép

Panda

Koszi, majd megnezem az ovis zsakot az Auchanben, ma voltam de nem lattam.Melyik osztalyon?
AMugy egy helyi bababoltos delutan azt mondta neki is lesz a jovo heten.

Kataa

Lehet hogy en is beleszolos anyuka leszek?KépNem baj, ez is a magabiztossag jele nem?AMi ugye a gyerekek ota erosodott...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Ja es megegy kerdes. Mindenhol egyszerre kezdenek a kiscsoportosok, csak nalunk kezdenek 5-osevel novekvoen???

Tali

Lehet apastol is jonni termeszetesen, suti+udito boven eleg.De az sem baj, ha csak magatokat hozzatok.Kép
Ja, Ilke irta, hogy lehet ok is jonnek.Kép
Akkor szept 4. vasarnap, bevesni a naptarakba!!!

NYuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
Szept4 ? Ha nem jön közbe semmi, akkor átugorhatunk! Kép
Levi ugyan még alszik ebéd után, de 3-kor felkeltem és akkor át tudunk menni.
Amúgy a mi ovinkban "a minicsoportban" sem lesz még fogmosás, majd csak a rendes oviban. Mi is itthon oldjuk meg, reggel és este.

Forti

Kép
Kép
forti

Nyuszi
Nálunk úgy van, hogy aki már volt bölcsis, mint Levi, azok automatikusan mennek szept 1-el, aki otthonról jön, azok beszokósak és hozzánk asszem 2-3 új gyerek szokik be hetente.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Lezajlott a fetés, tegnap lementünk Siófokra a gyerekekkel, de ma már itthon alszunk. Jó szinű lett, különösen a narancssárga konyharész tetszik.Kép
Voltunk tegnap az oviban is, még építik, de azért bekukucskáltunk a leendő termükbe, meg találkoztunk Nátán óvónénijével.

Nyuszi!

Jövő vasárnap eddig nekünk is OK.

Panda!

Ádám ruciját és szandálját elhoztam Magditól, valamikor beviszem hozzátok.

Forti!

Hahó!KépKép

Halacska!

Nátán jele is halacska lesz, Benié is az volt.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Panda! Nálunk kiosztották a jeleket. Én örültem a szivecskének, egyszerű jel és kislányos.
Igen, Nóri nagyon szeret nagyobb gyerekekkel játszani, jól kijön velük, szereti őket leutánozniKép.
Egyébként a buli után Ádám volt a legtöbbet emlegetveKép. "Hol van Ádám?" Noémit meg Noé-nak keresztelte NóriKép.

Nyuszika! Én nem vagyok az a kimondott "mindenbe beleszólós" ember. Inkább csendes megfigyelő szeretek lenni. DE!! Ha a gyerekeimről van szó, akkor bizony elmondom a véleményem. Szerintem állj ki amellett, hogy mossanak fogat a gyerekek. Főleg, ha csak 12-en lesznek, ez igazán megoldható.

Nálunk is beszoktatós rendszer van, 5 gyerek kezd 1-én, következő hét hétfőn újabb 5 gyerek, majd szerdán (7-én) megint 5 gyerek (köztük Nóri isKép), és végül pénteken jöhet a maradék 4.

Szép hétvégét Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok!

Újra itt lehetek, szuper!Kép Megpróbáltam elolvasni az utóbbi pár nap eseményeit, de reménytelenKépKép Hát ha az ember ennyit kihagy, ne is csodálkozzon...

Parazita!
Nagyid miatt őszinte részvétem!

Nálunk is kezdődik az ovi nemsokára, bár gondjaink vannak. Szobatiszta, sőt a déli alváshoz se kell pelus, de a kaki máshova nem mehetKép Szól, hogy jön a kaka és kéri a pelust. Mindig megkérdezzem, hogy akarja-e a bilibe/wc-be, de nem a válasz. Nem erőszakoskodom, csak néha remélem, hogy rábólint. Remélem oviban nem lesz ebből baj, és nem jön pont ott rá a kaka, bár lehet, hogy az ovónők rá tudnák venni a wc-re kakilásraKép Ezért valószínűleg csak ebédig, fog oviba járni 1 évig, aztán majd meglátjuk.

Érdekes, hogy már sokan voltatok szülőin, nekem meg azt mondták itt kispesten, hogy majd szeptember 5-n menjünk le reggel... Nem is értem. Lehet, azért, mert majd igazán csak októbertól fog járni, addig meg beszoktatás... vagy a fene tudja.

Dani egy tündér kisbaba. 8 foga van, a felső két középső között 10 perc szünettelKépFolyton vigyorog és dumál. Szerencsére már felül, de a mászás még messze van, viszont úgy kúszik, hogy a harctéren a katonák megirigyelnékKép Már most a kedvenc játéka a labda. Kicsi-nagy, mindegy. Jó baba, és nagyon edzett. GAbi ad nekiKép Na nem csak úgy, hanem, ha a kedvenc játékairól van szó akkor bizony eltaszigálja, megpróbálja arréb vonszolni, de eszébe se jutna, hogy ő menjen onnanKép Majd még alakul. Máskor meg nagy szívélyesen megengedi neki, hogy megfogdossa a játékait... nem igazán értem.Kép Biztos hangulati dolog.

Alegszörnyűbb, hogy már a Dani is kezd csak 1x aludni egy nap. Borzasztó. Reggel felkelnek változó időpontban (7:30-8:30) és akkor is csak délben alszanak el, bár Gábornál ez is kérdéses! Múlt héten egyik nap sem bírtam rávenni, hogy aludjon.
Na mindegy, de azért szerintem 8,5 hónaposan kéne még 2x aludni, de nem tudom összehozni.

Lassan mi is költözünk, a hitelt megkaptuk, most már csak a pénzre várunk, utána kiköltözési idő, utána felújítás és talán, talán karácsonyra a saját kis fészkünkben ébredünk. Már annyira várom, hogy nem igaz. Itt anyóséknál, már annyira nem bírom. Nem, nincs senkivel semmi bajom, csak ez az alkalmazkodás dolog. Néha úgy érzem én alkalmazkodom 5 ember helyett is. Após már este 9-kor elvonul aludni, ha nem előbb, 4-5 felé jönnek haza, addigra mindennek össze kell legyen pakolva, mosogatva, főzve és ne látszódjék, hogy amíg a konyhában voltam addig a gyerekek lebontották a lakást és csak 5 óra felé érünk a játszóra ami a GAbinak már késő, így hiába indulnék el 7-kor, általában 8-ra érünk haza, pedig 1 percre se van a játszó...
Van 1 órám, hogy a két gyereket megvacsoráztassam, lefürdessem, aztán altatás és örülök, hogy ha 11-kor már alszanak, akkor mehetnék én is zuhanyozni, de anyós szobája mellett a fürdő és ő már alszik... Baromi nehéz a másfél-2 órás alvásidőbe még ezt is beilleszteni, szóval jó lenne már költözni.Kép

Egy kérdés!

Nálatok nem állnak hegyekben a szennyesruhák??? Én már megőrülök tőlük. Két hatalmas szennyeskosarunk van, mindkettőből folyik ki a ruha és mellette is van. És max, 2-3 naponta tudok mosni, mert nem tudok hova teregetni és most is ennyi idő kellett míg megszáradtakKép Ez a hülye esős idő. Pedig a fürdőbe és az erkélyre is tudok teregetni...
Nyugtassatok már meg, hogy nem csak én vagyok ilyen béna.Kép
Bár sokszor már abban a pillanatban koszosak, hogy rájuk adtam a ruhát. Minden reggel megyünk sétálni a kutyákkal. Előbbb a gyerekek öltöznek utána én. Gabi a földön hagyta a kakaós üvegét amibe már csak pár csepp volt, Danika megtalálta és azt a pár cseppet olyan szépen magára borította. Átlag összesen 6 váltás ruha. Nem is értem, hogy akinek több gyereke van 2-nél az hogy csináljaKép

puszi, mennem kell, mert lassan kelteni kell a Gabit, mert akkor este nem alszik, és még dolgom is akad.

puszi
sasha, Gabi (3), Dani(8,5)

Kép
sasha

Sziasztok!

Sasha!

Üdv újra ittKép

És ti hová költöztök? De jó nektek hogy túl vagytok a hitelen, én még kedden adom be, utána jön a 6-8 hét izgulás hogy rendben megkapjuk e. És közben még a költözés az ideiglenes helyre.

Fogmosás: nálunk a bölcsiben nem mosnak fogat. Ott ez fel sem merült, csak kézmosás van meg fésülködés.

Forti!

Az olyan jó hogy van mini csoport, nekünk is az kéne még leginkább de nem tudom milyen a rákoskerti ovi, majd ha már anyukám oda költözött bemegyek érdeklődni én is.

Zokni: ne is mondjátok, Emmáé némeliyk nagyon ronda, se nekem nincs energiám folttisztítani. Neki a legtöbb rózsaszínKép

Jel: Emma kedvenc Bence barátjának is hal a jeleKép

Nekünk ugye kocka, ahogy már írtma, Emma szereti, nem tudom mi lesz ha váltani kell, pedig más helyen még nem hallottam ilyen jelet, max. dobókocka szokott lenni.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok

Panda
En ugy vagyok vele,hogy ruhakbol nemszeretem a sotetkeket+szurket.Mindig furan neznek az eladok ha fiunak,piros,bordo,sarga cuccokat keresekKépZoknibol meg van a bolcsis +szebb kategoria.Idosporolas is egy ket szurke,kozepkek zokniKépKép

Forti
Bocsesz,en is furcsallottam a pelust,de most mar ertemKépRemelem azota jobban vagytokKép
Nalunk bolcsiben is csak masfel ev a korhatar cumisuveghez.Bar nekunk mar akkor sem kellettKépMeg ilyen helyen egymasebol is innanak, az meg ugye nem tul jo.

Nyuszi
En csak azota vagyok ilyen hogy Alex van es a vele kapcsolatos dolgokban a magabiztossag kotelezoKép
Bar azert csak olyan normalis modon szolgatok be,ertsd ugy hogy van velemenyem,nem csak ulok a szuloin es mindenre bologatok,ahogy nehanyan tettek.Jo otlet a szuloi osszefogas,nalunk azert lesznek mar foglalkozasok a bolcsiben ,mert tobb 3 evest elert anyuka bement a vezetohoz es megkertuk hogy szervezze meg.(Na kinek az otlete volt??Kép )Ehhez persze mindenben hozzajarulunk anyagilag,eszkozileg,es mivel uj a vezeto meg lelkes szerencsere.
Alvasrol meg majd meglatod hogy ha nem is minden na pde parszor egy hetn fog,a tobbi gyerek latvanya csodakra kepesKépKép

Sasha
UdvKépHova koltoztok????
Az oviban kerdezz ra erre,hatha van jo otletuk a pelusra.Soktol hallom ezt es nehez a megoldas.Es ha nem adnal pelust visszatartja?/mert ugye az sem jo,kolleganomeknel 5 ilyan nap utan jott a beontesKép5 eves a lanya es meg mindig gond van,de legalabb mar fenyegetesre emgy neki,bar en ezzel sem ertek egyet.Konnyu okosnak lenni,ha az embernek ezzel nincs gondja,tudom.
Egy gyerekkel konnyen beszelek de szennyes meg nem all hegyekben KépKépBar O is soxor koszos,de a bolcsiben egy max ket ruha van befogva,es delutan mar nem cserelem ha csak itthon vagyunk.Ha megyunk akkor persze igen.

Mano
Akkor mar tuti Rakoskert???Es az a ket kulonallo haz???

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sasha!
Halihó Kép! Szennyes, ne is mondd Kép. Nálunk ugyanez van, mint a Grimm mesében a fazék, ami állandóan fözi a kását, és nem tud elfogyni Kép. Akármennyit is mosok, mindig tele van a szennyes, nem hiszed el, tegnap 2 adag ruha, tegnapelött 4, és ma mégis tele van a ruháskosár...
Hová költöztök? Végre elmehettek. Teljesen meg tudlak érteni, mi még mindig a nagyimnál lakunk, ugyanúgy mint ti, 4-en egy szobában, borzasztó Kép. Mindenre vigyázni kell, semmi nem a mienk, ráadásul a nagyim sincs túl jó egészségi állapotban, sokszor zavarják a gyerekek Kép. Szerencsére most megkezdödik az ovi, kevesebbet leszünk itthon, és ha minden jól megy, nov. körül költözünk. Hurrá!!!
A kaki miatt szerintem ne aggódj. Én is tartottam töle, hogy mi lesz (Ádám csak bilibe hajlandó, vécébe nem), de ahogy tavaly megkezdödött az ovi és a bölcsi, mindketten szinte vezényszóra átálltak az esti kakiláara, pedig addig össze-vissza termeltek.

Manó!
Ház? Hitel? Költözés? HAJRÁ!!!

Nyuszi!
Én az iskolaszerek között találtam a zsákokat, egy polcon, de ez Szigetszentmiklóson volt, nem tudom, felétek is van-e.

Beszti!
Nagyon rendes vagy, hogy elhozetad Ádám cuccait, köszi! Majd valahogy kellene idöpontot egyeztetnünk, mikor tudom átvenni a szajrét Kép. Jövö héten csak du. 2 után vagyok itthon, de a férjem szerdáig ithhon van délelött is.

Ahogy nézem, hamarosan senki nem fog már ott lakni, mint akkor, mikor a topik beindult Kép. Mindenki költözik, költözött, vagy fog: Nyuszi, Ilke, Kataa, Rit, Manó, Sasha, Gumicukor, Zsuzsa, Forti, Csics, Suzy, Ági, Besztiék építkeznek, meg mi is. Valakit kihagytam???

Na, lépek, mert a férjem elment a gyerekekkel anyósomékhoz, nekem meg van egy csomó dolgom. Össze kell készíteni az ovis cuccokat Noéminek meg nekem, mert mi hétfön kezdünk, és holnap nem vagyunk itthon...

Panda

panda
Halásztelek

Haló!

Egy kicsit tudok jönni, Gabi anyáméknál van, így egyerekes estém voltKép Még nem döglöttem ki.

Kataa!

Nem költözünk messze, maradunk ugyanúgy a 19- kerben, csak a kertesházas részen.
Kakaügy. Próbáltam már, hogy nem adok rá pelust, sőt, a Gabi eleinte többször volt együttműködő is. Ráült kakihoz bilire, wc-re, de nem jött neki. Aztán fél óra múlva újra megpróbálta, nem jött. Este már én nem bírtam az ő szenvedését, már sírva kérte a pelust. Ez volt az utolsó eset, hogy megpróbálta a bilit és én azóta nem is szívesen erőltetem, mert félek a székrekedéstől. Valami szervi bajon kezde mostanában gondolkodni, de létezik egyáltalán ilyen?

Panda!
Azt hiszem, Te tényleg át tudod érezni a helyzetetKép Hát ja, tényleg mindenki lakcímet változtat.

megyek próbálok aludni, márha sikerül. Kissé álmatlan vagyok mostanába. Hiába fekszem le órákig forgolódom.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok
Magdi
gyógyszert mi kisknálal vagy fecskedövel adjuk be igy beveszik.

Nyuszi
nálunk se mosnak a kicsiknek fogat mert nincs rá idijük 24 gyereknek fogatmosni Kép nálunk is mondtak olyat hogy aki tudja az ne az elsö napon vigye oviba de szerintem a legtöbben akortol menek majd mert a bölcsiböl kiteszik öket a szülöknek meg dolozni kell.
Nálunk viszont lesz tornaóra már kiscsoportban is Kép.

Halacska
nem fogják megteni ugyse ugy járnátok mint mi azal a kérésünkel tavaly hogy ne posi törlövel hanem sima vizel tisztisák imike popoját 1-2 hónapig csinálták otána közölték popsitörlöt kérnek valoszinü a kényelem miatt Kép
Petike is okosabb de sokkal fogékonyabb a szamárságokra mint tavaly igy én egy kicsit tartok hogy az oviba nehogy tul sok szamárságot tanuljon a nagyoktol aminek esetleg baleset lehet a vége.

pusz csics
csics

Sziasztok!

Sasha!

De szűk szavú vagyKépKépKép Szóval kertes ház lesz? Önálló, háyn szobás, régi , új? Mi itt Gumicukorral minden részletet leírtunk a kerséssel kapcsolatban is szinteKépKépKép

Kataa!

Hát tuti majd akko rlesz ha a bank rábólint, addig semmit sem akarok elkiabálni. De nagyon remélem.

Panda!

Szerinetm valahogy mindneki kinövi a meglévőt a gyerkőccel, ha nem négyzetméterileg akkor más szempontból kell másik ház, lakás.

Kakilás: Emma már régóta bilibe intézi, ennek ellenére a bölcsiben nem kakil, ő is este szokott itthon, ha szerncsém van délután, ha nem akkor este 10-kor jön rá. Másik kedvec időpontja még fürdés közben, amikro csuromvizesen trónol a bilin.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Mi is megvagyunkKép Betti a héten kapta meg a 3 éves oltást, kissé megkésve. Volt láz és pirosodás, de a 3. napra kutya baja lett, rosszabbra számítottam. Mi maradtunk a bölcsibe, egyátalán nem bánom, nagyon szeret oda járni, és inkább oda járjon tovább, mint oviba 4 évet.

Ilke, mi van veletek, olyan rég nem írtál!

Drukkolok az új lakásosoknak, legyen rendben minden. Nekünk annak idején (8éve vettük a házat) nem kellett hitelt felvenni, csak ismerősöktől egy keveset, így megúsztam az ügyintézést. Azt viszont nem tudom meddig maradunk itt, lehet hogy válás után bankozni fogok. Most a férjemnek nincs pénze a válóperre, én meg nem adom be. Nekem sincs ráKép

Nagylányommal nem bírok, tombol a kamaszkor (16), sajnos a Bettivel is naponta összetűznek, két kis makacs. Komolyan alig várom hogy kezdődjön neki a suli. A nyarat végig rajzolta meg a gép előtt ült.

Beszti, gratula a nyaraláshoz, nagyon jó volt olvasniKép

Pusz, Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sasha

Szerintem se aggodj a kaki miatt, majd egyszer csak kattan Gabcsi fejeben valami es akkor menni fog. Emi is meg tobbnyire bilibe hajlando kakilni, egy kezemen meg tudom szamolni hanyszo intezte wc-be.Pl. a repulon, mikor mar nagyon kellett es nem volt ugye keznel a bili.KépKépKép
En is majdnem minden nap mosok, persze Emike lany leven ,meg kis ovatoska azert nem koszolja magat ossze olyan gyakran, de nala is van neha napkozben valtas. Danny meg menne bele mindenbe, sar, kutyakaki, miegymas, ha hagynam. De azert 1-2 nel tobbszor nala sincs naponta valtas.Kép
Ebben a trutyi idoben nalunk sem szarad hamarabb a ruha, mert ugye esoben meg a fedett teraszra sem teszem ki a szaritot, mert tok paras a levego.

Kataa

Egy parszor azert itthon is alszik nappal, de kozel nem minden nap. Pl tegnap a keresztelorol hazafele elaludt a kocsiban.Kép

Tegnap delelott meg elmentunk az oviba is, mert nyilt nap, volt Megmutattam a nagylanynak a csoportszobat, a jatekokat, mosdot, kicsi wc-t, tornatermet, jatszottunk is. Nagyon tetszett neki. Reggel nem akart eljonni, aztan meg persze haza nem akart. Dehat az en lanyom man csak ilyen ugye.

Magdi

Nem 12-en, 27-en lesznek!!!!Sajna.Kép Valamit felreolvastal. De azert majd meg megprobalok az ovonok lelkere beszelni fogmosas ugyben.

Tali

Kataa
Suzy
Halacska
Beszti
Forti
Gumicukor

Kaja ugyben meg az jutott eszembe a talira, hogy beszerzek egy csomo Turo Rudit meg joghurtot, az jo lesz uzsira esetleg, aki szeretne uzsizni.KépRemelem nem ilyen rusnya ido lesz, mint ma.

Mano

Ez a kakilas meg engem is aggaszt, mert nem tudom, hogy az oviban hajlando lesz-e wc-be, vagy inkabb visszatartja majd amig haza nem jon. Az meg nem tul egeszseges.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Ági
inkább örülnél neki hogy kicsit könyebb lesz ha a lányod oviba jár félnapot tanul is ott dolgokat és korabeliekl játszhat majd.Kép

Tali
mikor és hányorakor lesz és hol? mert lehet hogy akor elvitetem magam apával a tali helyszinére ugyhogy én is menék a fiukal.

Zoknik
nálunk sincsenek már kinai zoknik mert petike közli fáj a lába zokniba igy én nem is vetem többet kinai zoknikat viszont sötét zoknijaink nekünk sincsenek mind pasztelszinüek állatfigurákal Kép

Nyuszika
én is jövök csak ird meg nekem mailben hol laksz stb hogy oda irányitsam a páromat ö fog oda vinni .

Jel
nálunk falevél let nálunk beiratkozásnál megkérdezték mi a bölcsis jele azt mondtam fagyi az nem volt igy új jelet kaptunk .

Kataa
nálunk is max sötétkék nadrág van meg 1db szürke pulcsi de az idei ruhatára már narancssárga,piros Stb szinü ruhák vanak szürkét nem vetem neki én se.

Pusz csics
csics

Sziasztok,
Hát jó régen nem írtam már, de ez a tali most engem is lázba hozottKép. Eddig úgy néz ki, hogy nincs semmi arra a napra, így már csak apát kell megfűznöm és akkor ott lehetünk.
Az elmúlt hetek (vagy lehet, hogy már hónapok?Kép) mozgalmasan teltek. Leszigeteltettük a házat kívülről, belülről is majdnem minden helységet újrafestettünk, a nappaliban pl. parkettacsiszolás és lakkozás is volt a festésen kívül, szóval nem unatkoztunk. Aztán elmentünk 1 hétre Horvátországba is a barátaink apartmanjába, ami egész jól indult, de sajnos a 3. naptól nagyon elromlott az idő, szinte egész nap esett az eső. Elmentünk a Plitvicei tavakhoz, de útközben aznap is nagyon elromlott az idő (pedig amikor indultunk gyönyörű napsütés volt), amikor megérkeztünk, szakadt az eső, fújt a szél és kb 10-15 fok volt, így nem vállaltuk be a két manóval.
Meg lett Bálint keresztelve, a keresztszülők a barátnőmék lettek. A manó az egész szertartást végigmosolyogta, igaz olyan kedves volt a pap, hogy mindenki csak őt dicsérte. A gyerekek, annyi ajándékot kaptak, hogy van olyan amit még ki sem bontottakKép.
Aztán még azon a héten ugyanezen barátnőmék esküvőjén is voltunkKép. Amin nagyon jól éreztük magunkat, hajnali 5-ig táncoltunk apával. A manókra pedig egy fiatal lány vigyázott addig a szálláshelyünkön. A fiú angol-ír, így a rokonai nagyokat néztek a magyar hagyományokon (menyasszonyrablás, menyasszonytánc, aprópénzsöprés, gyertyafénykeringő...), de jó fejek voltak, mert a legtöbbre a végén már bekapcsolódtakKép.
Lili kezdi az ovit, az első hónapban fél napos lesz, nem is eszik bent. Aztán majd rábízom, marad amennyit akar. Az ovi szimpi, de van 1-2 dolog ami zavar. Az egyik a kertben lévő halastó, ami körül csak kicsi sziklák vannak és slussz. Nekem veszélyesnek tűnik, persze biztosan nem tegnap óta van ott, ha lett volna vele bármi, gondolom megszüntették volna, de azért engem nyugtalanít. Az ovónénik, hát nem is tudom, az egyik nyugdíj előtt áll, a másik pedig most kezd (a két véglet). Hát majd meglátjuk, próbálok pozitívan hozzáállniKép. Lili nagyon szerette volna a katica jelet, de sajnos az már foglalt volt (egy bölcsis hozta magával), így jobb híján a lufi lett a jele. Minimális dolgot kell csak bevinni, zsák sem kell, mert szekrénykéjük lesz. Õk ebéd után mosnak majd fogat. Jövő hét csüti-péntek a beszoktatás, aztán hétfőtől már ott is marad egyedül, ha minden jól megy. Izgulok ám nagyonKép.
Bocsi, hogy nem tudok most visszaolvasni, de apának kell a gép. Majd megpróbálok még a napokban írni, meg fényképeket feltenni.
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Hali

Hűha mennyit írtatokKép Hétvégén Sopronban voltunk, mivel nem akartam itthon egyedül lenni a gyerekekkel, a férjem meg Pécsre ment egyetemi találkozóra.
Szerencsére Gergő már elég jól vanKép

Ovi: hát én még nem sok mindent tudok, mert csak novembertől kezdünk. 18-an leszenek a kiscsoportban, kell ágynemű, zsák, tornazsák és tornacucc, tréningruha az udvarra, váltóruha a zsákba, váltócipő, fésű, fogkefe, pohár.
Kell még ünneplőruha, cipő is.
Tisztasági cuccora havonta szednek moneyt, meg tanszerekre év elején.
Az ovónéni, akivel találkoztam szimpi volt, idősebb.
Nekünk is Montessori a módszer.

Kakiügy: én is tartok a dologtól. nappalra ugyanis szobatiszta Gergő, de az alvához nem stabilan. persze novemberig még van idő. nem tudom ráadják-e alváshoz az oviban, ha kell. valami hormonszinttől is függ állítólag az ágytisztaság.

Tali: hú, jó lenne talizni Veletek, megpróbálom megoldani hogy mi is menjünkKép Mehetünk?KépKép

Zokni: én sem áztatom, csak mosom Ariellle a színeseket 40-en, a fehéreket 60-on. És nekünk is Whirlpool van. Semmi adalékot nem szoktam használni, elég jól kijönnek a foltok. illetve a makacs foltokra vanish szappan. Állítólag függ a víztől is, hogy mennyire mos szépen a gép.
Zuglóban ugyanez a gép pl nem mosta ilyen szépre a fehér cuccokat.
Nálunk is jövő héttől festés, mert már nagyon unom a fehér falakat.

Panda
Megmérnéd a zsák méretét nekemKép nekünk 50*45 cm-est írtak, ha kb ekkora, akkor én sem varratok.

Ilke
Milyen színek lettek nálatok?

Kataa
Természetesen áll a taliajánlatKép ha kész a festés, tarthatunk itt is egyetKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hali

Egesz sok a jelentkezo mar, persze, hogy mindenki johet!LISTA:

Kataa
Suzy
HAlacska
Gumicukor
Beszti
Forti
Csics
Ilke
Judy

Akkor a napokban kuldom az utvonalat. Ilke, Halacska nektek is kuldjem, vagy idetalaltok megint???Kép

Judy

Melyik evben vegzett Pecsett az urad? Jogon, ugye?
Nekunk is kell majd festetni nemsoka, ugy osszetoredezett a tavaly elott felrakott uj vakolat.A szines falakkal vigyazzatok,nalunk eleg eros szinekre lettek festve a falak, most vilagosabbakat szeretnek, majd izgulhatok, hogy minden takarva legyen.

Ilke

Nagyon ugyik vagytok a hazzal!Kép Akkor megsem koltoztok Ujpestre?
Es itt fognak elni a baratnodek Mo.n?
KAr, hogy nem sikerult jol Horszag.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Halihó,
Most van még pár percem, míg ideér a vízvezetékszerelőKép. A fürdőben fogja kicserélni a csaptelepet, végre egykarosra, így már Lilihez egyáltalán nem kell majd bemenni ha wc-re megyKép. Odaklészítek majd egy kis sámlit még neki.

Mosás:
Én sem áztatgatok, ahol makacs paca van, oda plusszban öntök még a folyékony mosószerből a ruhára a mosás előtt, így szinte minden kijön. Ami nem azokat bepakolom a gépbe egy fehérítőprogramra jó adag domestossalKép.

Judy,
Nálunk most minden fehér lett. Előtte színesek voltak, így én meg azt untam megKép. A nappali halvány sárga volt, a háló meg világos kék.

Nyuszi,
Szerintem oda fogunk találniKép.
Hát egyenlőre nem költözünk, igaz van most egy nagyon szupi ajánlatunk egy új iker félre (a barátnőmék lennének a szomszédok), de ez Vecsésen lenne. Nagy előny, hogyha ezt a házat eladnánk, akkor jó eséllyel nem kellene kölcsönt felvennünk, sőt még egy autó is kijönne nekem, olyan jó áron vanKép.
A barátnőmék Angliában fognak élni.

Puszi, most megyek, mert megjött a szerelő.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Panda
Novemberi koltozes mar nincs messzeKépGondolom nem lehet egyszeru,engem inkabb csak a gyerekekkel egyutt alvas zavarna.A tobbi meg csak-csakKépTenyleg mindenki koltozik,de ez az eletkorunkbol is adodikKépMostennek van itt az idejeKép

Sasha
Hat akkor mar csak a turelem segit,marmint reszedrol,es ha ki tudod szamolni hogy mikor termelne,akkor nme elhet gond az oviban sem.
Alex kakil barhol es barmikor,de mi mar reg bilizunkKép.A sok gyumi amit eszik segit ebbenKépA bolcsiben mindig szolnak hogyha kakilt,de otthon szokott delutan altalaban.
Szerintem igyal este jo kis mezes tejet,jobban fogsz aludni,biztos a sok tortenestol nem bisz elaludni:koltozes,alkalmazkodas,gyerekek....

Conti
Turelem SzandihozKépRemelem jottok ti is a taliraKép

Nyuszika
Alex is nagy svindlis a hetvegi alvassal kapcsolatban.Este beteszem az agyba es magatol alsyik el,a bolcsiben isKépDe hetvegen mindig mashol vagyunk,es igy azt szokta meg hogy melle fekszik valaki.Syombaton 1 oran at bulizott,tegnap viszont csak 15 perc kellett hogy 2 ora nyugi legyenKépKép
Szerintem nagyon ne keszulj,hiszen Te adod a helyet,mi meg visszuk a tobbitKépPersze ugysem az evesen van a lenyegKép

Ilke
Akkor volt dolgotok eleg,ezert nem jottelKép
Hat a halasto engem is aggasztana,Balaltonon van es nem engedem ki egyedul,pedig nem mely.
Keresztelohoz gratulaKép

Judy
OK,akkor a festes utan megyunkKépKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sasha
Szoval felreertheto voltam: reg nem bilizunk,csak wc-re ul es szukito sem kell marKép

Kép
Kép
kataa

hali

jó kis hétvégénk volt, Dani már péntektől apázott, szabit vett ki a párom. megnéztük a lakást 3asban, igaz csak kívülről, dani ott motorozott fel-alá, tetszett neki, mondta, hogy most költözzünk Kép meg benéztünk az ovi kerítésén is, oda is be akart menni. találtunk egy jó kis egérutat, ahol sokkal jobb az út, és rövidebb, remélhetőleg kevésbé forgalamasabb is, így időben is kevesebb lesz. szerencsére van mér 3-4 választási lehetőség, merre menjünk.
a mi tömbünkben ment a fűtés, füstölt a kémény Kép meg a benti játszóteret is elkezdték csinálni, elkezdték a füvesítést is.
hazafelé meg a kertek között talátunk egy tuti bekerített játszóteret, Dani ott hülyült egy kicsit, aztán mentünk haza.

Nyuszi
Dani még alszik, áltlaában 3ig fél 4ig, utána tudnánk menni.
Mi a helyzet eső esetén?
Nálunk egyszerre lesz csődület 1-én. Még ma kell menni a dokinénihez igazolást kérni, hogy egészséges a gyerek, mehet oviba. egyébként ilyen igazolás mindig kell majd, ha akár csak 1 napot is hiányzik a gyerek, mondjuk ha szabit veszünk ki és a gyereket is kivesszük az oviból.

A mi ovis zsákunk is kész lett, anyósom megvarrta a zsákot, az egyk zseben vigyorog a Buzz, meg belehízmeztem a nevét és a kenyeret. annyira örült neki, egyből a zsebekbe pakolászott, mutogatta, milyen zsákja van.

sasha
ilyen pelusba kakilok csak nálunk is volt, aztán szépen elhagyta magától. meg egy időben abba termelt reggel és levette szétgurított a kakát, én meg összeszedettem vele és azóta nem kakil pelusba. a maradék pelusokat megörökölte a kutyánk éjszakára Kép átérzem az alkalmazkodást, nekem is most kez belőle elegem lenni, talán ár azért, mert a finisben vagyunk mi is. nekem sincs senkivel bajom, csak már jó lesz sajátban. nekem 4,5 év volt, egy kicsit több. húúú, Dani már 8,5 éves KépKépKép
ilyen szorulásos napok nekünk is voltak, amikor nem akart vmi miatt kakilni a bilibe, de pelusba sem. nekünk is fenyegettek a beöntéssel, de csak a glicerines kúpot használtuk, meg a végbélgyűrűt lidocainos krémmel kentem be, hogy kicsit csillapítsa a fájdalmát. meg szorította a kezem és sírt, én me majdnem, de vissza kellett tartanom. a kúpot meg utálta, sajnáltam szegényt, mint aki szül, annyira fájhatott neki, de nem volt mese, azt már nem tarthatta vissza. pedig a kajája kiegyensúlyozott, nem eszik fogós dolgokat, rostosat sokat eszik, csak vmi miatt megmakacsolta magát. hagytam rajta a pelust, és teljesen magától megvált tőle. de ez már a múltté. meg Halacska írt nekem anno zabkorpából tejbegrízről, meg is volt a hatása. de nektek nem a kaja a gond, hanem a kakiját féltheti Gabi. el fog múlni, nem szabad erőltetni. az oviban figyeld, van-e kakija, nehogy visszatartsa. meg a pocimasszázs is szokott nekünk segíteni. fenyegetni semmire se fenyegesd, mert az még rosszabb. amit Kataa ír 5 éves kislány, tuti lelki okok játszanak közre, azt kell orvosolni és utána lesz kaki is. otthon pl. bilizik Dani (ezt költözéskor majd jól elviszi a cica), néha WC-be, de pl. idegen helyen csak a WC jöhet szóba, az ovis klotyit is már a felvételikor felavatta, nagyon tetszett neki, valszeg nem lesz gond vele.
csak ismételni tudnám Manó kérdését a házatokra vonatkozólag! Szóval?

manó
ha előzetesen azt mondták mindenre, hogy megkapjátok a hitelt, akkor bizt ne lesz gond. én is 2 függetlne otp-ben is voltam a fizupapírok, meg minden alapján, ott helyben kiszámoltak mindent, és minden egyezett. ezek után mertük beadni a papírt, de ennek ellenére mi is izgultunk. bölcsi fogmosás Kép Dani pl otthon le sem fekszik délben fogmosás nélkül, remélem az oviban sem fog engedni belőle, amilyen akaratos.

kataa
nekünk van mindenféle színből, kék. szürke, piros (imádom Danin), narancs-zöld, sárga, a bordó nem áll neki jól.

forti
én remélem Daniéknál nem fog cumisüvegezni senki. szerintem 3 évesen már elég gáz, ha az lóg vmelyik gyerek szájából, nekem kifejezetten taszító. Dani meg azt sem tudja mi az és mint a káddugót póbálja kihuzigálni a gyerekek szájából Kép. persze sikertelenül, mert nem engedem neki.

nyuszika, kataa
ténlyeg, ahogy visszaemlékszem én is kérdeztem egy csomót a szülőin, mások meg ültek kukán. nem tudom a szülői munkaközösség vagy mi ? Kép elnőkét ki vállalja magára. a párom kikötötte, mindent vállalhatok, csak pénzbeszedést ne, mert tuti lesznek olyanok, akik vmi miatt nem tudnak fizetni és nemakarja,hogy a lakás legyen átjáróház. az ovi meg nem szedhet és tárolhat pénzt.

nyuszi
Talira én süssek riszfelfújtat? azt a többség szereti. joghurttal is fini. Túró Rudival vigyázz, mert jön a fiam és mindet felzabálja Kép

na, ennyi, remélem elég lesz Kép

g

ui: http://ocsidani.fw.hu pár új kép, még lesznek, csak tegnap már késő volt Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Judy!
Zsák 62x42 cm.

Most másra nincs idöm, már dolgozom, gyerekeket fektetni kell, mert holnap korán kelünk. Ma is ezer dolgom volt, minden jót,

Panda

panda
Halásztelek

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?