hali
jó kis hétvégénk volt, Dani már péntektől apázott, szabit vett ki a párom. megnéztük a lakást 3asban, igaz csak kívülről, dani ott motorozott fel-alá, tetszett neki, mondta, hogy most költözzünk
meg benéztünk az ovi kerítésén is, oda is be akart menni. találtunk egy jó kis egérutat, ahol sokkal jobb az út, és rövidebb, remélhetőleg kevésbé forgalamasabb is, így időben is kevesebb lesz. szerencsére van mér 3-4 választási lehetőség, merre menjünk.
a mi tömbünkben ment a fűtés, füstölt a kémény
meg a benti játszóteret is elkezdték csinálni, elkezdték a füvesítést is.
hazafelé meg a kertek között talátunk egy tuti bekerített játszóteret, Dani ott hülyült egy kicsit, aztán mentünk haza.
Nyuszi
Dani még alszik, áltlaában 3ig fél 4ig, utána tudnánk menni.
Mi a helyzet eső esetén?
Nálunk egyszerre lesz csődület 1-én. Még ma kell menni a dokinénihez igazolást kérni, hogy egészséges a gyerek, mehet oviba. egyébként ilyen igazolás mindig kell majd, ha akár csak 1 napot is hiányzik a gyerek, mondjuk ha szabit veszünk ki és a gyereket is kivesszük az oviból.
A mi ovis zsákunk is kész lett, anyósom megvarrta a zsákot, az egyk zseben vigyorog a Buzz, meg belehízmeztem a nevét és a kenyeret. annyira örült neki, egyből a zsebekbe pakolászott, mutogatta, milyen zsákja van.
sasha
ilyen pelusba kakilok csak nálunk is volt, aztán szépen elhagyta magától. meg egy időben abba termelt reggel és levette szétgurított a kakát, én meg összeszedettem vele és azóta nem kakil pelusba. a maradék pelusokat megörökölte a kutyánk éjszakára
átérzem az alkalmazkodást, nekem is most kez belőle elegem lenni, talán ár azért, mert a finisben vagyunk mi is. nekem sincs senkivel bajom, csak már jó lesz sajátban. nekem 4,5 év volt, egy kicsit több. húúú, Dani már 8,5 éves
ilyen szorulásos napok nekünk is voltak, amikor nem akart vmi miatt kakilni a bilibe, de pelusba sem. nekünk is fenyegettek a beöntéssel, de csak a glicerines kúpot használtuk, meg a végbélgyűrűt lidocainos krémmel kentem be, hogy kicsit csillapítsa a fájdalmát. meg szorította a kezem és sírt, én me majdnem, de vissza kellett tartanom. a kúpot meg utálta, sajnáltam szegényt, mint aki szül, annyira fájhatott neki, de nem volt mese, azt már nem tarthatta vissza. pedig a kajája kiegyensúlyozott, nem eszik fogós dolgokat, rostosat sokat eszik, csak vmi miatt megmakacsolta magát. hagytam rajta a pelust, és teljesen magától megvált tőle. de ez már a múltté. meg Halacska írt nekem anno zabkorpából tejbegrízről, meg is volt a hatása. de nektek nem a kaja a gond, hanem a kakiját féltheti Gabi. el fog múlni, nem szabad erőltetni. az oviban figyeld, van-e kakija, nehogy visszatartsa. meg a pocimasszázs is szokott nekünk segíteni. fenyegetni semmire se fenyegesd, mert az még rosszabb. amit Kataa ír 5 éves kislány, tuti lelki okok játszanak közre, azt kell orvosolni és utána lesz kaki is. otthon pl. bilizik Dani (ezt költözéskor majd jól elviszi a cica), néha WC-be, de pl. idegen helyen csak a WC jöhet szóba, az ovis klotyit is már a felvételikor felavatta, nagyon tetszett neki, valszeg nem lesz gond vele.
csak ismételni tudnám Manó kérdését a házatokra vonatkozólag! Szóval?
manó
ha előzetesen azt mondták mindenre, hogy megkapjátok a hitelt, akkor bizt ne lesz gond. én is 2 függetlne otp-ben is voltam a fizupapírok, meg minden alapján, ott helyben kiszámoltak mindent, és minden egyezett. ezek után mertük beadni a papírt, de ennek ellenére mi is izgultunk. bölcsi fogmosás
Dani pl otthon le sem fekszik délben fogmosás nélkül, remélem az oviban sem fog engedni belőle, amilyen akaratos.
kataa
nekünk van mindenféle színből, kék. szürke, piros (imádom Danin), narancs-zöld, sárga, a bordó nem áll neki jól.
forti
én remélem Daniéknál nem fog cumisüvegezni senki. szerintem 3 évesen már elég gáz, ha az lóg vmelyik gyerek szájából, nekem kifejezetten taszító. Dani meg azt sem tudja mi az és mint a káddugót póbálja kihuzigálni a gyerekek szájából
. persze sikertelenül, mert nem engedem neki.
nyuszika, kataa
ténlyeg, ahogy visszaemlékszem én is kérdeztem egy csomót a szülőin, mások meg ültek kukán. nem tudom a szülői munkaközösség vagy mi ?
elnőkét ki vállalja magára. a párom kikötötte, mindent vállalhatok, csak pénzbeszedést ne, mert tuti lesznek olyanok, akik vmi miatt nem tudnak fizetni és nemakarja,hogy a lakás legyen átjáróház. az ovi meg nem szedhet és tárolhat pénzt.
nyuszi
Talira én süssek riszfelfújtat? azt a többség szereti. joghurttal is fini. Túró Rudival vigyázz, mert jön a fiam és mindet felzabálja
na, ennyi, remélem elég lesz
g
ui:
http://ocsidani.fw.hu pár új kép, még lesznek, csak tegnap már késő volt