Új privát üzeneted érkezett!

Köszönjük a jókívánságokat és a puszikat Lizinek, már úgy tűnik jól van(kopp-kopp), éjszaka kicsit többször kelt, meg reggel is volt hőemelkedése, úgyhogy figyelem nehogy lázas legyen.

Vaktyúk!
De jó, hogy írtad, pont ezen agyaltam, hogy mit csinálunk, ha esetleg a kúp nem elég. Hihetetlen, hogy egy kis langyos víz ilyen hatásos.

Vizimanó!
Próbálok én is anyatigrissé válniKép

Zsuba!
Már épp hiányoltunk titeket Lizivel, köszi, hogy Bazsi ilyen együttérző. Apukádnak szorítunk!

Vizimanó!
Tök jó, hogy jól sült el a szüleidnél az eltöltött időKép

Hubri!
Azóta mintha nem írtál volna. Hagy kérdezzem már nem vagy véletlen szegedi?

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Kata ha en azt tudnam, bizniszelte aztan kozolte te ezt ugy is eltod adni arra van a babanet mondom kocceKép

Kép
vaktyuk

sziasztok!
Vizimanó, Panni, köszi szépen a hozzászólást, én tényleg betegre aggódtam magam a súlya miatt, olyan jó, hogy elindult felfelé. Hát nem egy tankönyv szerinti hízást produkál az biztos, de hát ő már csak ilyen öntörvényű babaKép Teszek fel gyorsan képeket, ennyire szeretjük a gyümölcsötKép
Kép
wester2004

Még jön kettőKép
Kép
wester2004

Azért fincsi a gyümölcs, de az ujjacskám is izlik KépKép
wester2004

Sziasztok!

Csak benéztem, mindjárt indulunk, páromnak regel még dolgoznia kellett. Anyuéknál is van net, majd benézek esténként, ha lesz rá idő.

Kata,
Én azt olvastam, hogy ha lehet, mezítláb járjon az elején, de gondolom ha hideg a padló nem lehet.Kép
Babatalira csak nasit, üccsit, meg takat vagy játszószőnyeget hozzatok a babák alá, nekem csak kettő van. De ezt még ráérünk megbeszélni. Remélem senkit nem zavar majd, hogy nem lesz becsempézve a kád még akkor.Kép

Vaktyúk,
Valaki írta talán tegnap ebben a topikban, hogy érdekelné egy mellszívó. Láttad? Mennyiért adnád amúgy?
Csak friss kismama ismerőseim vannak, de majd jövő héten azért megkérdezem a másik fórumon is.

Na megyek, öltözködök.

KépKép
connie

takat=takarót, nem olvastam vissza, bocsi.

KépKép
connie

Sziasztok!!!

Tegnap este írtam nektek, de közben felébredt kisfiam és mire visszaaltattam férjecském kikapcsolta a számítógépet mielőtt elküldtem volna a szöveget...Kép(

Mindegyik baba nagyon cuki, jók nagyon a képek!!!!!!!!!!!!!!

Végre mi is eljutottunk nyaralni, 2 nap Balcsi, 2 nap Tisza tó, na ebből a 4 napból 3 szakadó esős 1 pedig napos volt...Boti is nagyon nyüszis volt, azt hiszem én is csatlakozom az éjszakaigengyakranébredőbabák anyukáihoz, ugyanis tegnap éjjel volt nálunk a csúcs: 5-ször ébredt sírva és csak cicin aludt vissza.....még újszülött korában sem voltam ilyen fáradt mint most....mi van itt, front?? fogzás?? fejlődési ugrások hada??

Gyümi: én almával kezdtem 4 hónaposan, pár kanállal adtam neki a reszelt alma levéből, aztán tettem később hozzá egy kis őszibarackot, tegnap reszeltem bele neki egy kis banánt is, úgy ette mintha születése óta éheztetném, szinte megette a kanalat is, mondjuk körülötte minden tiszta kaja volt, de nagyon élvezte...Kép ha a reszelő legkisebbjén reszelem kicsit pépes lesz, tehát nemcssak a leve megy át, de anyum szerint és a doki szerint sem lesz baja a gyereknek ha ilyen a kaja állaga, pár nap múlva 5 hónapos szóval elég nagy fiú már....

Utazóágy: köszi a tippeket, végül az Auchanban vettünk egyet, 12.000 Ft volt és a célnak tökéletesen megfelel, merev az alja, több lábon áll és van hozzá szúnyogháló is...

Patri!!
Sajnos az én sulimban nem ingyenes a kismamiknak ..Kép( én is arra számítottam, hogy nem kell majd tandíjat fizetnem ha meglesz a baba, de itt nincs ilyen....ja és most néztem meg, már 9-én kezdődik..Kép( egy porcikám sem kívánja.......

Connie!!!
Olvastam, hogy Erdélyben nőttél fel..hol?? csak azért érdekel, mert én ott születtem és 14 éves koromig én is ott éltem (Sepsiszentgyörgyön)..Kép
Még azt áruld el melyik az a varázspelus amelyikből nem folyik ki a termés?? Nálunk eddig még egyik sem vált be, pedig próbáltam jó párat: Libero, Pampers, Babylove, stb........talán a Babylove ami ezek közül nekünk a jobb volt..

Lányok!!
Keresztelő ügyben érdeklődnék, hogy milyen feltételekkel lehet lebonyolítani?? Mostanában szeretnénk, csak érdekelne milyen előkészületek vannak. Tudom kellenek hozzá keresztszülők stb...Kép) milyen papírok stb.....

Én is teszek fel pár képet a nagyfiúról

szép, napos időt mindenkinek

üdv.

kinguKépKép
cica29

Sziasztok!
Vizimanó
Dejó neked,én is úgy szeretnék legalább pár napot 3asban tölteni férjecskémmel nyugiban.

Ditke
Adél csodaszép és semmibaj nincs az alakjával,kezdek ideges lenni ezekre a dokikra,védőnőkre,minden baba más nem?
Pontosan mennyi idős volt Adél amikor kibújt a foga?

Hüpi
Szegénykém a pöttyösédésért mondom,nem semmi.Kép

Connie
Nagyon szép lesz Ákos ebbe a ruciba,nagyon ügyes vagy jó nekedKép.Meg a többieknek ilyen luxust kozmetikus,fodrász,masszázs,nem semmi.

Én életembe nem voltam kozmetikusnál fodrásznál sem sűrün,de az itthoni fegyvertáramat már használnám,ha lehetne.

Mukika
Sajnálom,de már nektek csak egy kínzás van vissza (egy jó darabig),remélem Lizinek nem lett magas láza és jól telt az éjszakátok.Maja sok puszit küld neki.Közben látom írtál,remélem nem lesz láz.

Greenolive
Nagyon helyes Áron.

Wester
Nagyon jó nézni,ahogy lánykád élvezkedik a gyümivel és gratulálok a hízáshoz.

Dorka
Nagyon szépek a gyerekeid.Mesélj mi van veletek?

Zsuba
Apukádnak szorítunk,remélem nincs baj.

Monazsu
Lehet élek majd a praktikáddal,egy kisgyümi 4 hónapos kor után,ha sok az ébredeés.Szerencsére ma „csak” 3 szor volt evés reggelig.

Kinga
Nagyorn aranyos Balázs.

Tegnap voltunk bevásárolni és meglepődtem,bztos csak én voltam ilyen tudatlan,de én azt hittem,hogy a bébigyümikbe és levekbe nem raknak cukrot.Vettem egypárat,hogy legyen itthon s nézem,hogy rávan írva,hogy fogsuvasodást okoz.Meg ha ezzel kezdi a ember akkor lehet később a sima gyümit meg sem eszi majd a baba.Frankó,hát nem ezekkel fogom elkezdeni majd a kóstolgatást.
Szét tudnám verni néha ezt a billentyűzetet,mert állandóan kihagy betűket vagy csak írom-írom aztán nézzem semmi.Kép
Kép
Kép
Timurr
Vendég

Sziasztok!
Vizimanó
Dejó neked,én is úgy szeretnék legalább pár napot 3asban tölteni férjecskémmel nyugiban.

Ditke
Adél csodaszép és semmibaj nincs az alakjával,kezdek ideges lenni ezekre a dokikra,védőnőkre,minden baba más nem?

Hüpi

Connie
Nagyon szép lesz Ákos ebbe a ruciba,nagyon ügyes vagy jó nekedKép.Meg a többieknek ilyen luxust kozmetikus,fodrász,masszázs,nem semmi.

Én életembe nem voltam kozmetikusnál fodrásznál sem sűrün,de az itthoni fegyvertáramat már használnám,ha lehetne.

Mukika
Sajnálom,de már nektek csak egy kínzás van vissza (egy jó darabig),remélem Lizinek nem lett magas láza és jól telt az éjszakátok.Maja sok puszit küld neki.Közben látom írtál,remélem nem lesz láz.

Greenolive
Nagyon helyes Áron.

Wester

Dorka

Zsuba

Monazsu
Lehet élek majd a praktikáddal,egy kisgyümi 4 hónapos kor után,ha sok az ébredeés.Szerencsére ma „csak” 3 szor volt evés reggelig.

Kinga
Nagyorn aranyos Balázs.

Tegnap voltunk bevásárolni és meglepődtem,bztos csak én voltam ilyen tudatlan,de én azt hittem,hogy a bébigyümikbe és levekbe nem raknak cukrot.Vettem egypárat,hogy legyen itthon s nézem,hogy rávan írva,hogy fogsuvasodást okoz.Meg ha ezzel kezdi a ember akkor lehet később a sima gyümit meg sem eszi majd a baba.Frankó,hát nem ezekkel fogom elkezdeni majd a kóstolgatást.
Szét tudnám verni néha ezt a billentyűzetet,mert állandóan kihagy betűket vagy csak írom-írom aztán nézzem semmi.Kép

Kép
Timurr
Vendég

Sziasztok!
Vizimanó

Ditke

Hüpi

Connie

Mukika

Greenolive
Nagyon helyes Áron.

Wester

Dorka

Zsuba

Monazsu

Kinga
Nagyorn aranyos Balázs.

Kép
Kép
Timurr
Vendég

Kingu itt mindenki a huggieesra eskuszikKép marmint pelus ugyben.
Connie 11ert avent isis anyatejtarolo rendzserrel szoval dobozaban bontatlan, egyet en is elteszek magamnakKép

Kép
vaktyuk

Azta paszta,na mára biztos elegetek van belőlem,bocsiKép

Kingu
ól néz ki Boti.Próbáld ki a Huggies flexibile-t nekünk eddig ez jött be a legjobbanKépKeresztelőhöz :minden papnak más a dilije,de általában a szülők és a keresztszülők adatai,esetleg a ti házasági leveletek és a kerseztszülők keresztlevelei ill.hogy lehetnek keresztszülők.Na eldugolok.
Angéla
A táblicskuba kicserélnéd erre a közelire a képet?Köszi!KépKépKépTök jó,hogy írod hány hetesek a babák,mert én fejből már nem tudnám hány hetes Maja csak hogy 3 hónaos és másfél hetesKép

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Timurr: Hó de cuki Majababa Kép Tetszik ez a kertészgatyó Kép

Kingu: Mi még mindig irigyeljük fiad fürtjeit KépKép

Wester: Nagyon édes a lánykád! Kép Tudom, hogy nem lehet szépen etetni egy kisbabát, de benneteket nem zavar, hogy ilyen maszatosak? Én hülyét fogok kapni ha már ilyesmit eszik és mindig tisztacsupa maszat lesz Kép Márpedig az lesz. Kép Szokom a gondolatot addig. Kép

Kingu: Nekünk a libero jött be. Kép PAmpers keskeny. Abból kifolyik a cucc.
Meg nekünk akkor kezd kifolyni a pisi, amikor kinőtte a pelust. Akkor ha váltunk nagyobbra egy ideig a nagyobból is kifolyik. Aztán nem.

Mindjárt küldök szüléstörténetet.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

A Szegedi topicból másoltam át, még akkor írtam amikor hazajöttünk a kórházból:

Naszóval, megpróbálom röviden elmesélni a történetünket. Akit nem érdekel, nyugodtan ugorjon egy nagyot!

Május 19-én délelőtt CTG, utána még voltam Enikőnél, és a szokásosnál picivel erősebb folyásom volt már akkor. Akkor vettem a baldachint, délután csirkét sütöttem, jól bekajáltunk belőle. Este tévéztünk, Gergő (férjem) masszírozta a derekam (nem fájt, de jól esett). Elalvás előtt elindultam pisilni, mikor éreztem, hogy valami csorog belőlem. Mikor felfogtam, hogy ez a magzatvíz lehet, elkezdtük összepakolni a maradék cuccokat, letusoltam megint, és elindultunk a kórházba. Megvizsgált az ügyeletes doki, mondta, hogy ez bizony tényleg magzatvízszivárgás, cx1111, és csóválta a fejét, hogy a baba feje még nagyon fönt van....fölhívták a dokimat. Felvették az adatokat, előkészítettek. Utána szóltam a Gergőnek, hogy menjen haza, pihenjen ha tud, és reggel fél 7-re jöjjön vissza, ha meg addig töténik valami, azonnal hívom. Hát az történt, hogy feküdtem a szülőágyon, időnként fájt a hasam, de nem volt vészes. Aludni nem tudtam, annál azért jobban fájt, alig vártam a fél 7-et. Gergő pontosan érkezett.
Onnantól kezdve minden könnyebb volt. Közben megjött a dokim is, megvizsgált, csóválta a fejét, baba feje sehol Kép kaptam oxitocint, antibiotikumot, meg ilyesmit. Ekkor "már" cx 1222 volt, 10 körül lett 1333. Közben a dokim többször is próbált a kezével rásegíteni a dolgokra, hát az baromira fájt, akkor nagyon jajjgattam, egyébként csendben voltam, csodálkozott is nagyon a szülésznő. Volt egy tanuló szülész kiscsaj is velünk, nagyon lelkes volt, kérdezte bent lehet e szülésnél is, mondtam persze, csak szüljünk már Kép
Amikor bementünk a kórházba mindenki azt mondta délig meg kell legyen a baba. No, hát úgy voltam vele, az tök jó, addig bármit kibirok. 11-től nagyon biztattak, hogy már nincs sok hátra, a fájások akkor már 1-2 percenként jöttek és elég sokáig tartottak. Amikor a dokim bejött megvizsgálni, mindig csak csóválta a fejét, de biztatott, még meg is simogatta a fejem. Tök jól esett. Homeós tágulós bogyót szedtem rendületlenül. 12.45-kor jött megint a dokim egy másik dokival együtt, megvizsgáltak, fejcsóválás, és akkor mondta a dokim, hogy ő császármetszést javasol. A másik is hevesen bólogatott. Relatív téraránytalanságról, android típusú medencéről (a mai napig nemtom mit jelent, nem találtam sehol) beszéltek meg fájásgyengeségről. Aztán másik doki elment, és elkezdtünk beszélgetni 2 fájás közt a dokimmal. Mondta, hogy nem tágulok, baba feje nem illeszkedett be, nincs ami segítse a tágulást, szűk a medencém, stbstb. és ő császármetszést javasol, mi a véleményem róla?!!? Akkor megkérdeztem, hogy és mi az esélye annak, hogy meg tudom szülni hüvelyi úton a babát, és akkor mondta, hogy hát eddig vártuk a csodát (tudta, hogy én nagyon hüvelyi úton szeretnék szülni, beszéltünk róla előtte, és ő volt az aki beszélt nekem a császármetszés lehetőségéről is, ill. csak beszélt volna, mert én váltig állítottam, hogy simán szülünk, nem lesz semmi gond, de a dokim mondta, hogy császárral is számolni kell-nem konkrét nekem, hanem úgy általban ha szülésről van szó, mert ugye a cél nem a hüvelyi szülés, hanem az egészséges kisbaba világrajövetele), nem következett be, ha úgy gondolom, akkor még várhatunk, hátha megindul kifelé a kicsi lány, de előfordulhat, hogy este 8-ig vajúdok, és akkor kerül sor a császárra. De mondta, hogy ha eddig nem történt semmi jelentős haladás, akkor szerinte nem is fog És ő mindenképp a császárt javasolja. Meg fáradt is vagyok, akkor már 28 órája nem aludtam, ha még sokáig vajúdok, még nehezebb lesz, meg a babának se jó. Na akkor ránéztem a Gergőre, és láttam rajta, hogy ő is a császárra szavaz. Pedig tényleg nagyon sima, apás szülésre készültünk. És akkor mondtam a dokinak, hogy oké, császár. Na ekkor kiborultam, összeomlottam, és bőgtem nagyon, hogy milyen vagyok már, hogy képtelen vagyok megszülni egy babát, és egyébkéntis Kép hú, nagyon rossz érzés volt. Nyugtatott mindenki, hogy a mi érdekünk, gondoljak arra, hogy a kislányomért teszem, és ettől nem vagyok rosszabb ember, stb. Hát nagyon nehéz volt. Most is potyognak a könnyeim. Megint előkészítettek, és sokat kellett várni fekve, katéterrel. Addig főleg állva vajúdtam, csak ritkán feküdtem le picit pihenni, de úgy sokkal rosszabb volt, úgyhogy siettem fölállni. Másnap kiderült, hogy azért kellett olyan sokat várni, mert előttem volt 2 programozott császár meg egy másik műtét és nem voltak felkészülve még egy császárra, alig tudták az embereket összetoborozni, a dokim veszekedett mindenkivel, mert mondták, hogy majd a délutániak este 8-kor megcsinálják a műtétet, és mondta a dokim, hogy szó se lehet róla, most kell császározni és kész. Nagy nehezen beállított a műtős fiú, nagyon morci volt, mikor mondtam neki, hogy ne fájás alatt induljunk el, vágta a pofákat folyamatosan. Amíg a szülőszobából áttolt a műtőbe minden ajtónak nekimentünk, nem volt épp a legkíméletesebb. Aztán felraktak a műtőasztalra, bekötötték a másik karomba az infúziót, mittudoménmit, és megint várni kellett sokat. Az aneszteziológus próbált szóval tartani, de baromira kivoltam, mert le voltam kötözve és jöttek a fájások és azt hittem belepusztulok. Az nagyon rossz volt. Az emberek meg ész nélkül rohangáltak körülöttem. Mielőtt eltoltak, megbizonyosodtam róla, hogy a férjem látni fogja a babát ha kihozzák a műtőből és átviszik a csecsemőosztályra, mondtam neki, hogy mondja meg a kicsi lánynak, hogy szeretem, és nézze meg jól, hogy minden rendben van e vele, mindene megvan e,stb. A műtőben aztán nagy nehezen eljutottunk odáig, hogy a dokim elkezdte kenegetni a hasam, mondtam neki, hogy vigyázzon a babámra! Aztán a következő amire emlékszem, hogy egy ágyra raknak át, és hallom a dokim hangját, hogy: Gratulálok, egészséges, gyönyörű kislánya született!
Azt se tudtam mi van, csak azt éreztem, hogy nagyon fáj a hasam, a kezem raktam volna a hasamhoz meg húztam volna föl a lábaim, de mindig visszanyomták, és mondták, hogy nem szabad, én meg folyamatosan jajjgattam, hogy nagyon fáj, nagyon fáj. Mondák, hogy igen, de 2 óra múlva elmúlik. Na az a 2 óra rémálom voltKép folyamatosan fájdalomcsillapítóért könyörögtem...még...még...még. Ahogy felébresztettek bejött a Gergő 2 percre (alig láttam, csak homályosan, mintha ő lenne)...mondta, hogy gyönyörű a Gréti, makk egészséges, és tiszta anyja (ekkor elkezdtem gondolkodni azon, hogy akkor hogy lehet gyönyörű-na mindegy ) És ő most haza megy, mert csak 2 óra múlva jöhet be elvileg. Aztán 2 óra múlva kicsivel jobban lettem, jött is a Gergő, mutatta a fényképeket meg a videokat amit a fényképezővel csinált a Grétiről. Úgyhogy fényképen láttam először a lányom. Aztán egyszer csak behozták, bebugyolálva, gyönyörű volt. Föl se fogtam mi történt. Megsimogattam, mondtam neki, hogy én vagyok az anyukája, stb. Nem sírtam. És furcsa volt, mert azt hittem zokogni fogok. El kellett múlnia 1-2 napnak mire felfogtam, hogy Õ az enyém, a miénk, és akkortól 5 percenként elbőgtem magam a boldogságtól!
13.57-kor született meg Gréti, engem 3 körül ébresztettek fel. Este 9-kor el kellett menni zuhanyozni...hát nem volt egy leányálom. Hajnalban 4-kor ébresztettek, megint zuhanyzás, és fél 6-kor hozták szopizni a Grétit. Segített a csecsemős nővér, rendes volt. Gréti úgy rácuppant a cicire, mintha mindig azt csinálta volna, én meg csillagokat láttam. De ez egy külön történet már.
A dokimmal nagyon meg voltam elégedve, minden nap bejött, megnézte hogy vagyok, Gréti szopizik e, minden rendben van e. Mondta, hogy a lehető legjobb döntés volt a császár, régen ilyen esetben előbb a baba, aztán az anyuka ment volna el. És ne okoljam magam, nem én tehetek róla, stb.

Egyébként amikor engem eltoltak a műtő felé, a Gergőnek mondták, hogy az apa öltöző előtt várjon, aztán egyszer csak hozták a Grétit a műtőből, intettek neki, hogy menjen be, úgyhogy ő végig nézhette mit csinálnak vele. Az elejéről csak videók vannak, amikor még a hosszú köldökzsinór ott lógott ki belőle. Még meg is foghatta a lányát (képeken látni), meg az inkubátorban is megsimogathatta. Ennek nagyon örülök. Ha már én nem ölelhettem rögtön, legalább apukája kicsit megszeretgethette.

Nem is lett ez olyan rövid 3 nap alatt sikerült összehozni szopik meg egyebek közt Remélem nem untattam halálra senkit!
Aki elolvasta, annak köszönöm a türelmet

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jégvirág,

Nekünk is a Libero vált be, és a pisi kifolyással ugyanaz a helyzet mint nálatok. Lehet, hogy ez Gréti jelenség???? Kép Kép

Timurr,

Úgy imádom, mikor képet raksz fel Majáról Kép Mindig olyan klasz grimaszokat, mozdulatokat produkál Kép
Maja haja világosodik? Ugye sötétebb volt, vagy csak ezeken a képeken tűnik sokkal világosabbanak??

Akiren
akiren

Jégvirág
Nagyon jól írtad le a szüléstörténeted,nagyon tetszettKép

Akiren
Hát így triplán nem semmi,bombázzuk a netet majával.Ezek még a mutogatható képek,apukám amikor nézi a képeket van ,hogy nem bírja abba hagyni a röhögéstKép.Példának rakok egy mintátKép
Sokat világosodott a haja,a töve 2 cm kb már tiszta aranyszőke,nekem 1 éves koromba szőkésvöröses volt ahajam,lehet neki is olyan lesz.
Kép
Timurr
Vendég

Lányok,
elnézés, ha volt már téma. Játszószőnyeg vagy járóka? Most szeretnénk vásárolni, de nem tudom, melyik volna hosszú távon praktikusabb.
Nagia

Kungu!

Az elég rossz, hogy nem ingyenes gyes alatt a sulid, gondolom elég nagy érvágás azt fizetni.
Nagyon aranyos Boti baba.

Lányok segítsetek, olyan jó kis tanácsokat tudtok adni, és úgy érzem, most nagyon összecsaptak a fejem felett az hullámok.
Irtam, hogy mennék fősuliba, és eddig úgy nézett a családom is mögöttem áll, hiszen elmondtam, hogy ez mivel jár, fél évben kétszer egy hét suli itt pesten és utána vizsgák. Na most a családom visszadobta a dolgott, hogy ők nem tudnak napokat a Benivel lenni, mert nincs annyi szabijuk. Egy nap ami elég kemény, ott le kell utazni Pécsre. Aztán a tanítás olyan, hogy ha tud az ember korábban elmegy, meg ha összebarátkozik akkor megszerzi az anyagot. De anyukám úgy gondolta, hogy csak otthon tanulok és aztán 1-2 vizsga. Igaz én már előtte elmondtam az egészet, csak nem figyelt rám, meg gőze sincs, hogy mit jelent a levelező. A férjem max. 1-2 napot tud megoldani, a többi nap várna anyukámra. Most olyan önzőnek is gondolom magam, hogy képes vagyok itt hagyni egy pici Manót, de könyörgöm nem idegenre bízná az ember. Anyám szerint halasszak, már halasztottam egy fél évet, mert akkor lettek volna vizsgák amikor szültem. Néha nem értem Anyámat, jó dolgozik de egyik héten a délelőttje a másik héten a délutánja szabad.
Úgyhogy este bőgtem egy sort, mert a barátnőm segít aki előttem fél évvel jár, de ha nincs mellettem a család mit tudok csinálni. Anyós meg itt lakik egy kerülettel arrébb,de ő a három hónap alatt még nem érdeklődőtt az unokája iránt, és otthon döglik egész nap.
Szóval nagyon magam alatt vagyok, és nem tudom mit csináljak. Tegnap azt mondtam magamnak, hogy jó akkor bele sem kezdek. Bocsánat, hogy ilyennek fordulok hozzátok, de hátha van valami jó tanácsotok.

Nézem ám a babákat, nagyon aranyos mindegyik, egyik szebb mint a másik, olyan jó őket nézni, hogy mennyit nőnek és már miket tudnak csinálni.
Patri
patri

Timurr,

Babaételek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, csak azt, ami a gyümiben is benne van. Ezért okozhat fogszuvasodást. én így tudom.

Angéla
angéla

Tartalmaznak cukrot csak nem mindegyik pl a hipp-es kajakban nagyreszt nincs de a kecskemeti univer stb-ben vanKép

Kép
vaktyuk

Timurr,

Azért Gréta is tud ám grimaszokat vágni Kép

Kép

Kép

Kép

Akiren
akiren

Ja, és Gréta sok gyakorlás után most már biztosan tartja a fejét Kép Kép

Kép

Akiren
akiren

Akiren
Nagyon jók a képek,Gréti sokkal jobb pofákat td vágni,megkell zabálniKép

Én vettem milupát,hippet,kecskemétit és mindegyikbe van hozzáadott cukor,mert az összetevők közt szerepel felsorolva.KépÉn azt hittem nincsbennük.

Mindenki eltűnt ma?

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Marcika lebetegedett, úgyhogy sok-sok gyógyitó puszit kér az ő szíve hölgyétől! Hallod Grétike???
Sajnos elkapott valami vírust; amit mondjuk nem is csodálok!Heti 2x2 óra a BKV tiszta, kultúrált járatain! Kép Kép Kép Kép
A közérzete jó, nem is látszik rajta hogy beteg; csak köhög.Kap köptetőt, ezt nyeli mint kacsa a nokedlit!Kép Kép Kép
Szerencsére nem lázas; de a holnapi oltást nem kapja meg!Elméletileg hétfőn kapja! Kép

Szóval sok sok gyógyitó puszit kérünk! Kép

Ildi

delfinke

Delfinke Kép
Rozi küldi a puszikákat Marcinak!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
És sajnáljuk a picit Kép
Rozi és Vezso
vezso

Delfinke!
Nagyon sok gyógító puszit küldünk Marcikának, ha nem baj, hogy Benitől egy kicsit nyálasat :* kap.Akkor desszertnek meg van a köptető?

Akiren!
Benike teljesen belezúgott ezekbe a grimaszokba, nagyon édi. Ezeket a jó kis hurkákat meg szeretné megcsócsálni, mert egy nagyon girnyó kis kézbe azhért nem lehet olyan jót harapni, csak a jó kis husosba. Azért már mi is tartjuk így a fejünket, úgyhogy nagyon tudnának dumálni így hason.

Lányok senki sem reagál a kérdésemre????
Nem baj van másik.
Szóval nem tud valaki egy Dévényi Anna Alapítványba dolgozó jó gyógytornászt? De tényleg. Úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk a gyógytornát, hogy amikor nincs Beni lábán gipsz akkor nyomatjuk a tornát, aztán lehet, hogyha nagyon bevállik akkor csak az lenne.
Úgyhogy mostmár kettő dologba szeretném kérni a segítségeteket. DE KOMOLYAN!!!!
Patri
patri

Sziasztok!

Nem valami sok a mai termés.Kép

Marcikának küldünk gyógyító haveri pacsikat, puszikat majd a lányok küldjenek.Kép

Pelus: mi is Huggies hívők avgyunk.

Kingu,
Élesden laktunk, mi is 14 éves koromban költöztünk át.KépGyanús volt nekem, hogy Botinak neveztétek el a babátokat.Kép

Patri,
Ez nehéz dolog, sajnos nem tudok semmi okosat tanácsolni.Kép Talán inkább azok, akik már kijárták a sulit baba mellett. Dorka felvetette, hogy vizsgaidőszakban vigyázhatnánk a vizsgázók babáira - én támogatom az ötletetKép - ez is valamennyi segítség lehetne neked. Sztem ülj le, és számold ki, és írd le, hogy mennyi időre kellene valaki Beni mellé feltétlenül, mennyi időre tudod biztosan megoldani, mennyit tudsz ellógni a suliból, ez segíthet a döntésben.

Csajok édesek.Kép

Itt sokkal jobb a helyzet, mint vártam, pláne hogy Ákos tartotta a tankönyvi három órákat, mert annyira lefoglalta a sok újdonság. Kicsit nehezen aludt el, de amúgy minden oké. Mindjárt megyek én is aludni, n. fáradt vagyok az úttól. Másfél órát összevissza kavarogtunk még Pesten, azokért a dolgokért, amiket elfelejtettünk.Kép

KépKép
connie

Bea!

Nagyon jó volt a szüléstörténed, és nehogy Magadat hibáztasd, nagyon jó, hogy a dokid így döntött, az egyik ismerősöm úgyanigy volt, hát ne tud meg a végét.A kicsi lány így is tudta, hogy nagy szerettel vártátok.És ez a lényeg!!!!!
Patri
patri

Sziasztok!
Most sajna nincs időm írni,csak én is jelezni akartam,hogy jó a 8-ai tali.
Zsanának nagyon örülünk!Vinci már nagyon kíváncsi VilikéreKép
Amint tudok,jövök vissza.
Virág
villes

Vaktyúk,
azért merészeltem itt kérdezni, mert nincs a környezetemben hasonló korú gyermekes család, ugyanis most költöztünk idegen környékre. Jól esik, ha valakivel megoszthatom a gondjaimat és megerősítést kapok, ha bizonytalan vagyok, ami sokszor előfordul, de nem vagyunk egyformák. Ha ez a fórum nem erről szól, akkor tényleg ne haragudjatok, hogy ostoba kérdéseket írogatok. És nem a szoptatás fontosságát kérdőjelezem meg, hanem a más ízekhez való szoktatás érdekelt. Nem magyarázkodok, inkább tényleg eltűnök, képtelen vagyok úgy fogalmazni, hogy azt valaki félre ne értené. Kép Kép Kép

A többieknek köszönöm a válaszokat.
Nagia

Timurr itt fajditod Csipet szivet Majababaval, bar neki Panni is bejon szereti a ramenos csajokatKép ez asszem a kepeken is latszott.
Fiam egesz nap csak sir es hisztizik csak nyuglodik hihetetlen hogy birja energiaval????
HA ez a fogjovetel elofautara kovetkezo ygerek inkabb protkot kapKép
PAtri ahogy irta Connie ebben tenyleg azok tudnak segiteni aki tanult mar torpi mellett nekem meg a hazimunka is macera nemhogy tanulasKép
Sztem Ildi tud neked segiteni, de miert nem mentek eloszor oda es kerdezitek meg mit tanacsolnak??
A magan"tanar" huzos 4eft/ora
Ildi Csipet nagyon sok gyogyito ide oda forgast kuld a haverjanakKép es gyogyulastKép majd elmeselem a talin hogy jartam a panadollal sztem vinnyogni fogtok a rohogestolKép

Kép
vaktyuk

Nagia en nem akarom hogy eltunj sot eluldozni sem akartalak, De hetente kethetente ugyanezt eljatszod aztan varod hogy ki ugy ki mashogy gyozkodjon teged.

Kép
vaktyuk

sZIASZTOK LÁNYOK!!

Nagyon de nagyon tetszenek ezek a grimaszos képek Maja és Gréti babáról, nekem még nem sikerült lencsevégre kapni Botit ilyen helyzetben!!!

Lányok!!
Köszi a pelus tippeket, még van egy csomag Liberom, de utána kipróbálom a Huggies-t....

Patri!!
Nem akarlak elkeseríteni, de ha suli, akkor kell a segítség!! Én azt mondom, vágj bele, hidd el sokan csinálják és neked is sikerülni fog. Anyukádat pedig kérd meg, hogy vigyázzon unokájára,ha délelőtt dolgozik akkor délután segítsen be neked, és fordítva, legalább kibabázhatja magát és különben is azt írtad, hogy mindenki támogatta az ötleted, akkor most miért nem állnak melletted?? Anyóst is be lehetne ám fogni, főleg ha otthon ül, neki lenne a legtöbb ideje vigyázni kis unokájára, vagy ha van barátnőd aki tudna segíteni a vizsgaidőszakban az is jól jöhet.....ha anyós nem nagyon aktívkodik akkor keltsd fel az érdeklődését, látogassátok meg párszor hátha "kedvet" kap babázni....én pl. órákra be sem jártam, az anyagot összegyűjtötték barátnőim, kaptam neten is és én csak vizsgázni mentem be. Nem mondom, hogy könnyű volt, de 5-ből 3 vizsgát letettem. Gondold át, de azt mondom kezdj hozzá, mert minél nagyobb lesz babócád, annál nehezebb lesz belekezdeni...!!!!!!!!! én tudom, ha előző félévben halasztottam volna, tuti nem lett volna lelkierőm újból belefogni....de hát ez ÉN vagyok....

Timurr!!
Köszi a keresztelős infókat, keresztapa már van csak keresztanya nincs Kép( jó lenne még szeptemberben de legalább ősszel lebonyolítani...úgy izgulok már előre, hogy hogyan fogja viselni, tuti végigbömböli az egészet, senki egy szót sem fog érteni, ráadásul papbácsink olyan halkan beszél, hogy szerintem ő maga sem hallja mit beszél....

Jégvirág!!!
Elolvastam a születéstörténetet, hidd el a végeredmény a lényeg: egészséges, elégedett, boldog baba!!! Tudom, hogy a legtöbb nő álma egy hüvelyi, sima szülés, nekem nagyon sok barátnőm császáros volt és egyáltalán nem rosszabb emberek, mert így született a pici babájuk.
Neked és Grétinek is így volt jó, lehet lányod akarta így, azért nem illesztette be kis buksiját a megfelelő helyre...?..?...az egész születés a fogantatástól a szülésig kész csoda!!!! Amikor a fiamra nézek mindig a legelső UH jut eszembe ahol még csak 2.11 cm volt és tessék, most 7500 gr és 74 cm.....
Először engem is zavart, hogy az első kanál kaja után tiszta maszat volt Boti, le is töröltem, aztán jött a köv. kanál, utána mégegy és az egész kajálás abból állt, hogy törölgettem a gyereket aztán úgy döntöttem adok rá egy műanyag előkét és a legvégén majd letörlöm a száját...amúgy olyan cukik tudnak lenni maszatosan...Kép)

Marci babának sok gyógypuszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Egy fogas kérdés: érdemes venni bébikompot?? sokan dicsérik, de sokan ellene is vannak, mondván nem tesz jót a kicsi lábainak, meg ilyesmi....olyan tanácstalan vagyok, pár hónap és már ülni fog aztán amilyen kis kiváncsi tuti érdekelné egy ilyen masina, ami gurul és lehet követni anyát, apát mindenhová vele...Kép)

Játszószőnyeg: nekünk nincs, csak olyan trapéz alakú kütyü, amiről lógnak mindenféle játékok és azt szokta püfölni (párom csak járókeretnek hívja..Kép) napközben pedig néha az utazóágyban landol bébike, amíg ezt-azt elintézek, de sajna ott nagyon rövid ideig van el egyedül...a 10 perc az rekord....Kép

Minden babának és mamának jó éjszakát.....

remélem ma nem fogunk 5X kelni..........

üdv.

kingu
cica29

Lehet, hogy mások számára haszontalan kérdések voltak, de nekem akkor éppen fontos volt. Sajnálom. Irigylem, aki soha nem bizonytalanodik el...
Nagia

Sziasztok!

Patri!
Mint tudvalevő, mi járunk a Dévény Anna alapítványhoz!Õket keresd fel; ők tudnak segíteni, hogy hol van a legközelebbi gyógytornász!De azt tudnod kell, hogy 3500-4000 Ft.- egy óra kezelés! Mi ezért járunk inkább az alapítványhoz; vállalva a heti 2x2 óra utazást! Kép
Szóval meggondolandó! Kép

Köszönjük a gyógyítópuszikat; meg a haveri hátbaveregetéseket! Törpe már nem köhög annyira; de még nem az igazi kis kópé! Kép Kép Kép

Na puszi:

Ildi

delfinke

Jó reggelt !
Köszönjük a dicséreteket Kép és a szíves fogadtatást Kép

Akrien ! Nagyon jók a grimaszolós képek , Áronnak csak egy van majd mindjárt megkeresem .

Ciaca29! Maszatolós képek is nagyon édik ! Látom fel kell készülni , hogy a kajuszból majd mindenhová kerül Kép

Timur ! Maja is nagyon édes ! Lehet hogy hülyeséget irok , de a gyümölcsök alapból is tartalmaznak cukrot , vagy azt nem kell akkor feltüntetni külön ???

Pellus : hát mi már próbáltunk : babylove-ot, pamperst, huggies , liberót . Most a libero a legjobb (7-14kg ) , a Huggiesból még kifolyik igaz az 8 kilótól van és Áron még csak 7,5 . Pampers egy ideig nagyon jó volt , aztán folyton kifolyt a pisi . Babyloveot meg csak újszülött korban használtunk azóta nem . Szóval nálunk most a Libero a nyerő Kép

Patri ! Nem tudom melyik suli , de ha a közgáz másoddiplomás képzés , akkor ott asszem elég sokszor alá is kell irni , szóval ott is kell lenni az előadásokon .

Kép
Kép
greenolive

Az igért kép , 1 hónaosan :
Kép

Kép
Kép
greenolive

Delfinke Kép
Örülök, hogy jobban vagytok! Kép Teljesen rendbe fogtok jönni! Hátha visszajön a jó idő és kevesebb bacis ember utazik a bkv-n. Kép
Ezen az óradíjon ledöbbentem. Mit csinál az, akinek szüksége van ilyen kezelésre, és nem tudja kifizetni?! Az alapítványnál mennyit kell fizetni? És még meddig kell járjatok?

Patri
Bocsi, hogy pl én nem válaszoltam tegnap, de nem voltunk itthon és épp benéztem este 10 percre. A gyógytornával kapcsolatban nem tudok jobb tanácsot, mint Delfinke. Ami a tanulást illeti, nehéz eldönteni helyetted mi legyen. Én azt hiszem nem halasztanék, hanem igenis igénybe venném a család segítségét, különösen, ha egyszer felajánlották már. Anyu egyszer leszidott, hogy egy időben annyiszor kértem hasonló segítséget a családtól, amikor dolgoztam és a Zsófi kicsi volt. De, én meg mondtam neki, hogy kitől mástól kérnék segítséget, mint a családtól, a család attól család, hogy jóban-rosszban összefog. Elméletben legalábbis.

Képzeljétek, tegnap a barátnőm mesélte a következőt: Németországban egy ikeában vásárolt egy ismerősük a 6 hónapos kislányukkal és a gyerekosztályon beültette a picit egy etetőszékbe, hogy kipróbálják. Nagyon tetszett a babának és épp, hogy a mama megfordult, hogy a mellette lévő polcon megnézzen vmit, amikor visszanézett, nem volt ott a baba!!!! Egy lépésre volt tőle!! Azonnal sírva rohant egy alkalmazotthoz, és rögtön lezárták az áruházat, se ki, se be. Megtalálták a kislányt a női wc-ben, haja leborotválva, és átöltöztetve!! El akarták rabolni!! Borzasztó! Kép
Azért írtam le, mert nehogy vhol akár egy percre is otthagyjátok a babit, még úgysem, ha azt gondoljátok, hogy közel van és jól rá lehet látni, pl bevásárlásnál. Mert azt gondolom, nem csinálja úgysem senki, hogy vhol otthagyja. Szóval ébernek kell lenni.
Vezso
vezso

Játszószőnyeg kontra járóka : nekünk előbbi van , bevállt , utóbbi még nincs és nem is tudom hogy lesz-e . A problémám vele hogy max. fél évig lehet használni , bár ha elmarad benne kétségtelenül hasznos lehet.

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!!

Greenolive!!

Jaj de édes ez a kép is!!! Azért a fotósok is ügyesek, hogy pont akkor kattintanak amikor bébike grimaszol.....
Én amire megtalálom a fényképezőt és lenyomoma gombot fiam ismét komoly lesz, na persze előtte és utána tiszta vigyor, de pont akkor nem....

Vezso!!

Hát ez borzasztó amit leírtál..Kép( még szerencse, hogy megatlálták a kislányt!!!!!! Olyan szomoru, hogy megtörténhet ilyen, igazából akkor nagyobb sztem a veszély, amikor már tudnak járni és valahogy meg kell nekik tanítani, hogy idegenekkel ne álljanak szóba, hogy ne lehessen őket elcsalogatni, mert sok olyan esetről hallottam, hogy így tűnt el a gyerek és sajnos azóta is keresik...Kép( ja borzasztó, még belegondolni is rossz.........................

üdv.

kingu
cica29

Vezso!

Ez komolyan szörnyű amit leírtál!Iszonyat hogy ilyen megtörténhet;hát milyen világban élünk!?

Az alapítványnál 2000.-Ft/óra; de ott lehet igényelni, hogy ingyesnes legyen.Bár ezt csak nagyon súlyos esetekben szokták megadni.Így nekünk 4000.-/hét+ a 6000.- Ft-os bérlet. Kép Kép
Általában addig kell kezelésekre járni, amíg nem tud járni a lurkó! Kép
Télen nagyon gáz lesz közlekedni; de hát kis gengszterért mindent!
KépKép

Ildi

delfinke

Sziasztok Lányok!

Pelus: nálunk is most libero a nyerő, de bavallom a többit csak újsyülött korban használtuk, és lehet, hogy akkor azert folyt még ki a minden mert az én technikám nem volt tökéletes. Viszont azt vettem észre, hogy nekünk mindig a nagyobb jó. Pl Andor most 7 kg. De az 5-8kg-os már kiereszti a pisit, de a 7-14kg nem.

Játszószőnyeg contra Járóka. Nekünk a védőnéni és a dokinéni azt mondta, hogy jobb a gyerkőc mozgásfejlődésének, hogyha minnél nagyobb körülötte a tér. Nálunk ezért most játszószőnyeg van, de amint elkezd jobban aktivkodni, szerintem összeállitom a járókát, mert ha kiszaladok a postáshoz jobb ha nem rántja magára a hangfalakat.

Keresztelő. Nekünk a keresztszülőktől kértek egyedül papirt, hogy lehetnek keresztszülők (azaz meg vannak keresztelve) és ha nekünk nem lett volna egyházi esküvőnk akkor magyarázkodhattunk volna a papnak. Mert arra rákérdezett. Ja... és nekünk volt egy másfél órás beszélgetés előtte.... (kicsit olyan mint a jegyesoktatás)

Képek szuperek.

Üdv. BJ
babjag

Sziasztok!

Marcika: Soksoksoksoksoksok gyógypuszi! Gyógyulj meg gyorsan!
Gréti

Vezso: A hideg kirázott a történettől! Borzasztó Kép

Akiren: Szóljunk a Liberósoknak, hogy a Grétikkel reklámozzák legközelebb a pelust Kép
Micsoda grimaszok, jót kuncogtam Kép
És nagyon ügyes a kiscsaj, hogy így tartja a fejét! Kép

Nagia: Nekünk nincs se játszószőnyegünk, se járókánk. Nem is lesz, egyik se.
Nekünk is olyan trapézos tornázónk van csak mint Kinguéknak.
El ne tűnj! Kérdezz csak, azért van ez a topik! Én is szeretem ha megnyugtatnak a hülye paráim miatt.

Kingu: Köszi, hogy ezt mondod a szülésemre. Nagyon sokáig tartott még feldolgoztam. Talán még mindig tart. Az a baj, hogy annyira csak a sima szülésről beszélnek, és azt mondják, hogy aki császárral szül az nem is szül, meg minden marhaságot. Olyan ez mint az anyatej-tápszer téma.
És emiatt még nehezebb feldolgozni. Én teljes kudarcnak éltem meg a császárt. Kép És volt szerencsém 14 órát vajúdni, nem semmi fájásokkal, hulla fáradtan. És kb. 2 hónappal szülés után kezdtem először embernek érezni magam. Az ágyból felkelni nagyon sokáig alig tudtam, ezért le se feküdtem, csak este, mert utáltam felkelni. Fájt. Kép Na, mindegy.
Császár vagy sima szülés, fáj minden, de lényeg az eredmény, a pici emberke.
Nekünk bébikompunk se lesz. Balesetveszélyes, nem jó nekik állítólag. Egyik Connie által ide másolt cikkben is ezt írta ha jól emlékszem.

Connie: Kitartás!

Patri: Nálunk is elég gáz ez a ki vigyázzon a gyerekre amíg én suliban vagyok kérdés. Pedig nekem csak heti 3 órám van amire be kell járni. 3x 50 perc. Plussz az út Tehát cirka 2 órát kéne vigyázni rá 3x egy héten. Ez is megoldhatatlannak látszó probléma most. Kép
Ha te rá mered bízni anyósodra, akkor hajrá.
Én az enyémre nem merem. Mert képes teáztatni a Grétit, és egyéb szerinte nagyon fontos dolgokat művelni vele, amit én gonosz anyja nem. Pl. nem fogom be az orrát amikor csuklik meg ilyen hasonló jó dolgok. És magára hagyja az ágy szélén amikor kimegy cigizni meg ilyenek. Vagy rágyújt a szobában.
Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá.
Ja, mostanában az a mániája, hogy miért nem hagyjuk sírni a Grétit, mi az hogy ha nyafog máris ugrunk. Sírjon csak.....
Na persze.
Úgyhogy nem merem ráhagyni, mert Gréti akkor 2 órán át teáztatás orrbefogás közben üvölteni fog. Kép Kép Kép
Hogy járt az ismerősötök? Mi lett a vége? Kép

Vaktyúk: Panadol sztorit kérnék! Én is vinnyogni akarok a röhögéstől!

Greenolive: Jót vigyorogtam ezen a képen is Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Babjag: Nálunk is ugyanez a helyzet, a 2-5 kg-sokra jó pelusból nekünk 4 kg-san kifolyt már a cucc, a 3-6 kg-sosból 5 kg-san, most 4-9 kg-sos van, de ha eléri a 8 kg-t váltunk Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Babjag Kép
Ugyanezt akartam írni én is, a nagyobb pellus jobb, Rozi még csak 7,5 kg, de már rég a 8-14 kg-os babáknak való pelenkát használjuk.
Járóka-játszószőnyeg ügyben egyetértek. KépBár nekünk nem is lesz külön járókánk, mert nem férne hova. A kiságy lesz a járóka is, egyszerűen áthúzom a másik szobából és kész. Illetve van járókánk, mert az előző lakásban 2 szint miatt kellett, de most nem fogom használni. Azt hiszem.Kép

A bébikompot nem is tudom ki kérdezte, úgy hallottam, hogy könnyen felborul vele a baba. Mi sosem használtunk, elég kevés "ketyerét" veszünk, ha kell vmi, ami igazán sokáig használatos, akkor megvesszük persze. Vagy kölcsönkérünk. Csak a legtöbb ilyen dolog pl bébikomp olyan rövid ideig kellhetne, ha kell egyáltalán, hogy nem veszem meg. Aztán meg nem tudom mit csináljak vele, így is annyi cuccunk van, nem győzök selejtezni.
Amit fogok venni: szuper sportbabakocsi, könnyű és kicsire összehajtható (esernyőformára), egy fa szék-asztal kombináció (ez bevált a többi gyermeknél, etetőből átalakítható játszóasztallá, a legegyszerűbb fajta) és egy utazóágy. Ennyi. És szupi kis játékok, könyvek, mesefilmek.

Delfinke Kép
Nem is gondoltam volna, hogy ennyi ideig kell majd járnotok Marcival. Meg hogy ennyibe kerül, elég sok így is. De, természetesen, ha kell, és látszik, hogy segít is a torna, akkor kell. És ez a lényeg, semmi más. Csak bacik ne jöjjenek Kép

Vezso
vezso

Jégvirág Kép
Én is olvastam a szüléstörténetedet és eléggé meg is rázott. Főleg az, hogy mennyi lelki-testi fájdalmat kellett átélned. De! Ami fontos: az, hogy egészségesek vagytok, semmi más nem érdekes!! és Te Teljes Értékű Anyuka Kép vagy minden szempontból!!! KépKép Hidd el!
Az én első lányom hosszú-hosszú vajúdás (igen fájdalmas) után fogóval lett kicibálva belőlem, kb 8 orvos vett körbe, és mindenki rohangált fel-alá. Talán jobb lett volna akkor a császár, de bárhogy is volt, tudom, hogy ha 100 éve lett volna, talán nem is éltük volna túl. A lényeg, hogy megvagyunk és még tudtam szülni!
És én sem mertem at Anyun és a Nagyimon kívűl másra bízni a piciket, mert csak ők voltak egy hullámhosszon velük. Rozit még nem bíztam senkire sem, mert nem volt rá szükség, szerencsére. És ugyanezt mondják most nekem is Anyuék, amit írtam is, hogy ha Rozi sírni kezd, azonnal ugrunk és a szívemre vettem nagyon. De akkor is így fogom csinálni és kész.

Vaktyúk Kép
Tényleg, meséld már el ezt a történetet a panadollal! Kép
Még nyügi a kis lurkó, ma is?

Kingu Kép
Még mindig köszi, hogy a múltkor éjszaka segítettél lelkileg támogatni (tej-probléma), annyira hálás vagyok. KépKépKép
A fényképezőt mi állandó készenlétben elöl tartjuk. hogy a jó pillanatokról nem maradjunk le KépKép
Vezso
vezso

Wester
Már az is jól esik, ha valaki reagál a problémákra. Ez az éjszakai ébredés semmi nem volt ahhoz képest, amit az elején szenvedtem a kisfiam miatt. Nagyon fájt látnom, hogy mennyire szenved. Arról nem is beszélve, hogy mindig szoptatáskor pisilte körbe a szobát vagy kakilt be, nyitotta ki az összes csapot, hogy felálljak és zárjam el. Ugrált rajtam, keservesen sírt..... Sokszor akartam abbahagyni a szoptatást, hogy nem csinálom tovább(máskor nem csinált ilyeneket, igaz szinte egész nap szoptattam), de szerencsére Hajnalka nem fogadta el sem a cumit, sem a cumisüveget (pedig három félét is vettem, hátha a formája miatt nem eszik belőle)

Patri
Vágj bele. Én küldök anyagot, vedd meg azokat a könyveket, amelyeket ajánlok vagy vedd ki könyvtárból (csak küld el milyen óráid lesznek, én felvettem sok anyagot diktafonnal és az alapján gépeltem le (igaz odaadtam már másoknak, de amit tudok visszakérek majd, meg sok anyag van még sz.gépen is). Szerintem meg lehet csinálni úgy is, hogy nem jársz órára, csak a vizsgákra kell tanulni, de akkor rendesen (én is sokat tanultam éjjel is) Most se fogok órákra járni, csak amire nagyon fontos. Be kell fejeznem, mert a kisfiam itt hisztizik mellettem (mindig ezt csinálja ha a gép mellé ülök, a tanulással köti össze. A lányom meg a másik szobában ordit.
Monika
monazsu

Vezso: Köszi, nagyon jól esett Kép
Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Connie,
mezítláb tényleg jobb, de parkettánk van, amin zokniba még mi is el-elesünk. Télen meg nagyon hideg van mezítláb (első emelet, alattunk semmi), bár nyáron sem meleg. Kép Gumis talpú zoknija van, de nem lesz elég télen.
Na jó, akkor kivételesen nem fürdetünk nálatok. Kép

Jajj, ébredés! Jegyzeteltem, majd folyt. köv. Kép

Kata
panni2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?