Új privát üzeneted érkezett!

Wester,
Jókat nevettem. Némi szörnyűlködéssel egybekötve, hogy mi vár még ránk a következő pár hónapban.Kép

Kezdek egyre jobban kétségbeesni az utazás miatt anyumékhoz. Írtam már korábban, hogy viták vannak az igény szerinti szopi miatt velük, és nem tudom, mit csináljak, hogy ne torkolljon veszekedésbe ez a négy nap, amíg náluk leszünk.Kép Mert most - azon kívül, hogy felidegesít - nem túl nagy baj, hogy pampognak a telefonba, attól én még azt csinálok, amit akarok. De ha ott leszünk, és folyamatosan mondják majd, én meg ugye nem úgy csinálom, ahogy ők gondolják - hát abból nagy veszekedések néznek ki.Kép

KépKép
connie

ja, egyébként Vaktyúk is mondta, hogy náluk is lehet tali, amíg jó idő van, mert ott a kert, vagy csak augusztus végéig? nem értettem pontosan.

KépKép
connie

Wester
Ez nagggyon jó....KépKépKép Sírtam a nevetéstől Kép
Vezso
vezso

Connie: Nem irigyellek. Kép Szerencsére nálunk ilyesmin nincs vita, engem is igény szerint szoptatott anno anyukám, úgyhogy maximálisan támogat ebben, és szerintem akkor veszekednénk ha nem így lenne.
Amúgy ő épp hétvégén mondta nekem, hogy mennyire más vagyok én, mint ő volt anno amikor megszülettem. Mennyivel másabb dolgok vannak, és hogy sokkal több mindent tudok mint ő akkor, tájékozottabb vagyok, stb. És hogy jó nekünk. Kép
Pl. elég nehezen tudták megérteni Gréti születése előtt, hogy miért nem textilpelenkába pelenkázom majd a Grétit miért papírba, mert az olyan drága, és a régi textilpelus is tuti jó, biztos lusta vagyok mosni, mondták ők Kép
Aztán most rájöttek, hogy hát igen, ez így sokkal egyszerűbb.
Már nem szólnak bele a dolgainkba szerencsére. Utoljára az esküvőnkbe kotyogtak bele, voltak is viták...nehezen fogadták el, hogy már nem az ő kicsi lányuk vagyok. Pedig 19 éves korom óta 45 km-re lakok tőlük, de amikor férjhez mentem akkor jöttek rá, hogy hoppá, felnőtt a lány Kép
Sokat véltoztak, és szerintem a Gréti miatt. Most csak ő a fontos, imádják, az ő érdekében meg béke van. Kép

Egyébként közölhetnéd velük, hogy a te gyereked, úgy "rontod" el ahogy akarod, te neveled, ők csak kényeztethetik Kép Onnantól kezdve meg egyik füleden be a másikon ki.

Nálunk az én nagyanyám a húzós. Mondjuk az igény szerinti szopit még ő is támogatja, ő ilyenekért szól, hogy: rosszul fogom a gyereket, ugye betakarom a hasát mert megfázik és attól kakil zöldet, ugye már több vízbe fürdetem, jajj miazhogy a Gergő (férjem) fürdeti, hogy mered kiadni a kezedből (itt jegyzem meg hogy eddig 1x fürdettem én, mert akkor épp bedurciztam a páromra Kép ), ugye kap D vitamint, az nagyon fontos, te is szedhetnél D vitamint ám, fogd be az orrát ha csuklik, pici citromot is adj neki olyankor....és így tovább és így tovább.
Egyik fülemen be, a másikon ki. Sőt már szinte meg se hallom. Õ anyuval ellentétben nem hiszi el, hogy elég tájékozott vagyok ilyen téren.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Nem hiszem el...Mindig visszadob a gép
vezso

Tettem fel új képeket:
www.kutasgreta.fw.hu

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dalmi
Azt vettem észre, hogy akkor nem alszik el jól, ha aznap sehová sem megyünk, tegnap ugye esett az eső...Kép
Miért gondolod, hogy Lencsike pocija fájt?

Jégvirág
Küldhetnél nekem Szegedről pirospaprikát, mert amit most használok az nem épp piros, kalocsai, és épp most főztem egy adag slambucot, ezen a paprikán dühöngök...
Nem tudok írni, mindig lebomlik a net...Kép
Vezso
vezso

Vezso: Mi az a slambuc?
Írsz az e-mail címemre egy lakcímet, küldök paprikát, ha gondolod a szegedi jobb Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Connie
Biztos jobb lesz az a hétvége, mint amilyennek most tűnik. De, én beszélek, közben pedig egy idő után én biztos nem tudnám megállni, hogy ne válaszoljak vissza...Az a nehéz, hogy nem fogadják el, hogy felnőttél. Az én helyzetem inkább Jégvirágéhoz hasonlít, de előtte végigjártuk Anyuval, amit írtál. Most is mond olyat néha, amit nem fogadok el, de nem szólok, hallgatok, úgysem élünk együtt. Tudom, hogy nem akar rosszat, de mégis nehéz ilyenkor. A nagyimmal még többször nem értünk egyet, az anyósomat meg már meséltem...
Kár lenne azért, ha a keresztelőt ez elrontaná, nem?
Vezso
vezso

Jégvirág
Jaj, nehogy komolyan vedd, csak néha olyan színű paprikákat lehet kapni, hogy nem is vagyok biztos benne, hogy paprika...
Slambuc: alföldi étel, úgy tudom, Anyukámtól tanultam, olyasmi mint a krumplistészta, csak meg kell pirítani a tésztát, és van benne kolbász, zöldpaprika is. Van tarhonyás változat, a paraszttarhonya, és az a slambuc tesója, a tésztának más a formája. Egytálétel, nagyon szeretjük, mindkettőt.
Vezso
vezso

Sziasztok,
Soha nem írtak nekem ennyien Kép. Ez tök jó.

Valér a vödörben áll csak fel. Kb. egy hónappal ezelőtt állt fel benne először. Akkor nagyon meglepődtem és nem hagytam neki. Szegényt állandóan visszanyomtam, nehogy a gerince, csontocskái megsérüljenek. Sohasem tanítottam erre. Most már nem tudom visszanyomni Kép. Ezzel szórakozik: feláll, leül. Volt, hogy a kiskacsáit a kezébe adtam, hogy eltereljem a figyelmét, akkor kacsákkal a kezében kapaszkodás nélkül állt fel.Kép Mondjuk a vödörben a hátát megtámasztja, talán ezért könnyebb neki. Kép Nincs járókája, inkább helyette vettünk egy szőnyeget a nappaliba és arra szoktam letenni. Igaz 1 percnél tovább nem marad rajta Kép Ez egy ilyen izgő-mozgó gyerek. Előbb elfáradok, mint Õ Kép. Van, hogy nagyon sokáig elszórakoztatja magát, van, hogy rajtam lóg Kép

Vezso,
A "vödör" kifejezetten babafürdésre van kitalálva. Sokat vaciláltam, hogy ezt vegyem, vagy rendes kádat. Nem bántam meg a döntést Kép

Wester,
Nagyon találó Kép

Mi is szeretnénk menni a tlálkozóra. Lehet? Kép

Hozzátáplálás: Valér állandóan kinézi a kaját a szánkból, úgyhogy kap ezt-azt néha. Répa nem jött be neki Kép. Minden mást szeret. Kép Almát különösen. De ezeket inkább desszertnek adom, és nem is kap minden nap.

Angéla
angéla

Sziasztok!

Wester2004!

Györesz tuti nem bánja, mert én kaptam E-mailben és az őszi babásokhoz tettem beKép
Õ onnan másolta.
Állítólag igazKép Kép Kép
Természetesen én sem bánomKép

Viszont egy nagy kérdéssel jöttem hozzátok (már megint)Kép

Ma voltam CTG-n. Ott már 60 feletti fájások is voltak. Két napja egy kicsit görcsölgetek, de nem vészes. De megint használok megelőzés képpen Klion-D kúpot. Az ugye ki szokott folyni. A CTG után éreztem, hogy elég erősen csordogál valami. Azóta is többször. Szerintetek ha a magzatvíz csordogálna, azt meg tudnám különböztetni? Ja! Utána bementem UH-ra. Ott rendben találtak mindent és átlagos magzatvizet írtak a papírra. Enyhén sárgás-fehéres a folyás. Bocsi, hogy undorító, de nem tudom másképpen leírni. Nincs "kóros" szaga sem.
Én úgy hallottam, hogy a szülés beindulásánál a baba nem mocorog. Viszont a mi babánk elég élénk még. Most is mocorgott, annak ellenére, hogy elég sokat keményedek.
Szerintetek kihúzzuk holnapig?

Előre is köszönöm a válaszokatKép
Legyen szép napotok!
Angelani
37+5 (már nem lenne koraszülött)

Kép
angelani

Angelani,
Patikában lehet kapni olyan betétet, ami a magzatvízszivárgást kimutatja.
Én is csak utólag jöttem rá, hogy szivárgott a magzatvizem Kép.
Mit mondtak UH-n, mekkora a baba?

Angéla
angéla

Angéla,
Hát persze, gyertek.Kép
Ha nincs járókátok, mit csinálsz Valérral, ha magára kell hagynod?

Jégvirág,
Hát ez lesz, bár megmondtam már nekik, hogy az én gyerekem, úgy rontom el, ahogy akarom, de úgy látszik ismételgetni kell. Egyáltalán nem képesek elfogadni, hogy felnőttem, mióta együtt vagyok a férjemmel, minden fontos dologban összevesztünk - mármint én meg a szüleim, nem tetszik nekik, hogy nem irányíthatnak.

Vezso,
remélem, tényleg nem lesz olyan rossz. Főleg, hogy ott lesz a férjem is, olyankor nem mernek annyira szekálni. Én meg majd megpróbálom befogni a nagy számat.Kép
Slambucot én menzán ettem először, azóta is ki nem állhatom.Kép Pedig az igazi, bográcsban főzött állítólag nagyon finom.

KépKép
connie

Connie,
Nem szoktam magára hagyni Kép (legalábbis igyekszem). Egyben van a nappali a konyhával, ha főzök, akkor is látom, hogy mit csinál Kép. Mostanában egy kicsit felgyorsult és a virágokat vette célba Kép. Kertbe is ki szoktam magammal vinni. Fodrászhoz már 4 hónapja nem járok (magam festem a hajam, olcsóbb is és utálok várni Kép. A számítógép a bárpulba van beépítve (ideiglenesen) innen is jól látom, hogy mit csinál.
Ha nagy a csend, akkor huncutkodik Kép

Na pusz.
angéla

Hát én sem órkára gondoltam, de wc-re csak ki kell menni.Kép Meg ajtót nyitni a hülye postásnak, aki folyton rátámaszkodik a csengőre. Most még nem gond nálunk, mert Ákos nem tud elmászni, neki is van egy játszószőnyege. De később sztem úgy se lesz biztonságos, hogy pl. főzés közben félszemmel tartom.

KépKép
connie

sziasztok! visszatértünk Békéscsabáról. Jó volt nagyon Boldi sokat nőtt. Majd jövök részletesen is d emost mennem kell. ( tegnap megkaptuk a 3 hós szurit, volt nyűgi )

Hiányoztatok! Kép

Juszti és Manó Boldizsár Kép

Kép

Kép
juszti75

Postásnak nem nyitok ajtót Kép (úgysem hoz pénzt Kép). Távirányítós a kapu, úgyhogy nem kell kimennem, ha jön valaki Kép WC esetén a kiságyba szoktam betenni.

Angéla
angéla

Itt is találtam hozzátápis cikkeket:
http://www.szoptatasportal.hu/taxonomy/term/11

Angéla,
Úgy könnyű, távirányítós kapuval.Kép
A mi postásunk egy őrült, volt már hogy szoptattam és nem akartam ajtót nyitni, képes volt percekig csengetni, úgyhogy kénytelen voltam kimenni.Kép De egyszer hozott pénzt is.Kép
Csak azért nyaggatlak a járókával, mert mi még nem vettünk, és vacilálok, hogy vegyünk-e. Bár én a konyhából nem is látok rá, úgyhogy ha akkor kell főznöm, mikor ébren van, nem tudok mellette lenni. Kiságyat meg akarom őrizni csak alvásra.

Juszti,
Ezek a szemek! ez a tekintet!Kép

KépKép
connie

kis menő ingben Kép
Kép

Kép
juszti75

Dalmi!
Pár nappal ezelőtt én is pont azt "sérelmeztem", amit Te, méghozzá, hogy tök rossz, hogy azok közül egy csomóan eltűntek, akikkel együtt izgultunk az akkor még pocaklakó babáinkért.
Lencsike gyönyörű!

Angála!
Amikor megláttam az "állós" képet, ezt mondtam:"Beszarok, Valér áll!!!!" Hihetetlen ,hogy ennyire nyomon tudod követni ezt a sok embert a táblázattal kapcsolatban.

Connie!
ha az én szüleim olyanok lennének, mint a tieid, nekem tuti előbb-utóbb úgy bedurrantanák az agyam, hogy közölném azt az egyszerű mondatot, hogy semmi közük hozzá!

Babus!
Kristóf baromira helyes kispasiKép

Holnap,ha minden igaz és lesz oltóanyag, akkor 4 hós szuriKép/cidricidricidri/

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Juszti!
Boldi is nagyon édes!

Az én Lizikém meg éhun é:
Kép
Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Angéla!
Nagyon köszi, de sajnos arra most nincs "keret".Kép
Marha drága.
Az UH-on azt mondták, hogy átlagos mennyiségű magzatvíz. Na meg, hogy nem egy óriás bébiKép
Kicsike, de rendben van.
Most már jobban is vagyok.
Bízunk benne, hogy kivárja az éjféltKép

Még egyszer köszönöm!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Bocsi, hogy én sem tudok mindenre reagálni amit írtok, mert ritkán jutok oda, hogy írjak is, most is már panaszkodik a bébim, de gyorsan írok pár sort.

Nagyon aranyos minden babakép és én is elámultam, hogy Valér már feláll. Bendi is nagyon szeret függőleges helyzetben lenni, de őt még én tartom. Kép

Engem is leterhel a babacipelés, mivel Bendi már majdnem 9 kg, de nekem egy-két hónappal ezelőtt rosszabb volt, sztem edződöm. Kép

És nem tudom, hogy mit tegyek, mert Bendi megint visszatért az éjjeli 3-4 -szeri szopira, pedig ezelőtt már régóta csak egyszer kelt. Most pedig megint 3-4X. És nem lehet növekedési ugrás, mert már 5 hónapos és ráadásul ez már kb. 3 hete így van. Nem lehet, hogy mégis hamarabb kéne hozzátáplálni, elég nagy baba?

na ha sikerül lenyugtatnom Bendit akkor még jövök.

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Ronggyá áztam, most értünk haza a tornáról! Kép Kép

Vezso!Én kérni slambuc, Ildike imádja! Lécci, lécci, lécci!Kép

Jégvirág!Megmutattam Marcinak az új képeket Grétiről; erre elkezdett vigyorogni meg kiabálni!Kép Hát nem tudom mit akart mondani! Kép Kép Kép

Vaktyúk!
Most azonnal hozd át Csipetet, és mutassa meg Marcinak hogyan kell a hasáról visszafordulni! Kép
Állandóan a hasára fordul, ennek mondjuk örülök!Amikor a hasán fekszik, gondolom rájön hogy ezt ő utálja! Kép De mivel visszafordulni nem tud még, anya után kiabál! Kép Kép Kép Kép
Olyan édi!

Ildi

delfinke

Ruz,

Valér is 1x kelt eddig, 2-3 hete pedig 3szor is eszik esténként. Kép

Angéla
angéla

Sziasztok
Azt meg CSipetnek is meg kene mutatni Kép csak neha sikerul tegnap ota azt csinalja hogy belekapaszkodik a jarokanak a racsaba es nem erti akkor miert nem tud fordulniKép ill elkezdte ma reggel a kezet nezegetniKép veegre
Tali
Tolem nalunk barmikor lehet ha jo ido van, mivel elegge szar a lakas elrendezese oylan talira mint ami az Ildinel volt nem nagyon lehetseges sajnosKép max 3 emberes buli, de en nem szervezek titok talikatKép
Ruz hogy birod az ejszakai keleseket ennyiszer meg?????

Kép
vaktyuk

Vaktyúk,
Ja értem. Akkor majd jövőre nálad tartjuk a közös szülinapi kerti partit,KépKépKép, de most sztem nem zaklatunk.Kép

KépKép
connie

Szeretnék írni, de nem tudok, bocsánat, baj van a netünkkel KépKép
Vezso
vezso

Vaktyúk

Nehezen. Kép Ezért kérdem, hogy mit lehetnek tenni ellene. Mindenesetre 6 hónap csak szopi ide vagy oda mi kóstolgatunk. Mindig csak pár kanállal gyümiket, barackot, almát de legalább szokja egy kicsit. Hogy fél éves korára már rendesen tudjon enni, ne akkor kelljen kezdeni. Igaz, hogy még ülni nem tud, meg a fogai sem bújtak ki, de 74-es és 80-as ruhákat hord meg ugye ez a sok éjszakai felkelés, ez a félév csak szopi is egy átlag nem?

Angéla

Te mit adsz neki enni?

Babus

Neked meg már akartam mondani, hogy nagyon édi Kristóf, meg nagyon helyesek ketten az apájával együtt. Kép Szerencsés vagy két ilyen jóképű pasassal. Kép

Meg gratulálok mindenkinek a keresztelőhöz, akinek volt!

Connie

Szerintem se idegeld magad anyádon. Látod az anyák, anyósok már csak ilyenek, nem lehet velük mit csinálni. Van néhány szerencsés ember, akinek nincs gondja velük, de legtöbbünknek kijut a jóból, úgyhogy próbáld nem felidegesíteni magad rajta, egyik füleden be, másikon ki. Tudom nem könnyű, de még mindig ez a legjobb megoldás családtagok ellen. Kép

Dorka

nagyon jók a képek a fiúkról Kép jó öltet ez a babamegőrzés Kép

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Nem tudom mikor jutok el oda, hogy az egy havi lemaradásom pótoljam, de a képeket megnéztem, és gratulálok mindenkinek, mert nagyon édesek a babócák. Már olyan nagyok, bezzeg egy éve még nagyokat hánytunk Kép (bocs).

Na, majd jövök.

Puszi,
Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

én még ott tartok, hogy a tali tök jó volt, ha lesz kövi, mennénk arra is. de csak ha szóltok mert egy hete nem tudtam be se nézni. Kép
Roli egyszerűen letehetetlen, és csak akkor alszik ha ott lát maga mellett. ráadásul ezt napközbeni alvásoknál 20 percenként ellenőrzi Kép
tegnap megkaptuk a 4 hós oltást, tegnap is ma is extra nyügik vagyunk Kép
uh. bocs hogy nem reagálok semmire, majd azért remélem normalizálódik a helyzet és tudok olvasni is írni is.
Zsuzsi
zsisske

Sziasztok!

Connie,
Anyu engem is gyakran fel tud húzni. Egész nyáron azzal csesztet ha itt van, hogy ha nem takarom be a gyereket és nem adok rá zoknit, meg fog fázni!!! Ha itt van, állandóan takargatja(heti 1 nap) hiába mondom neki, hogy a többi 6 nap nincs takargatva, és mégsem fázott meg. Kép
Most meg, mikor a doki miatt úgy kiakadtam, (Gréti súlya miatt) nem hogy megértő lett volna, csak annyit mondott, hogy ő már régóta mondja, hogy éjszaka teáztassam!!!!! De ti itt megértettetek és segítettetek Kép Kép Kép

Akiren
akiren

Connie, de örülök, hogy végre sikerült megvenni a keresztelős cuccokat!

Juszti, irtó helyes a kis lurkó a kisingben!
Majd mesélj a nyaralásról!

Kinga????

Kép
emma8

SziasztokKép

Ruzicsky
KösziKép

Angéla
A Megatoysban vettük a kisnadrágot KristófnakKép

Boldi, Lizi és minden baba gyönyörűKép

Babus

Kép
babus2005

Huh!
Végre sikerült géphez jutnom,a manó nem nagyon hagyott napközben!Kép
Nagyjából sikerült is elolvasgatnom mindent az utolsó depis hozzászólásom óta.
Tegnap kicsit besértödtem,azért bucsuztam el Töletek,szar napom volt.Bocsi.
Szóval:
Emma
Köszönöm a bíztató szavakat,megfogadtam a tanácsod,vagyok.Jól esett,köszi mégegyszer!
Jégvirág
Hát igen,összeszokott nagyon a pesti csapat,és ezért éreztem magam én is kivülállónak.De mostmár majd megpróbálok többször jönni,mert tetszik az itteni élet!KépBabatalikra nem hiszem,hogy tudunk menni,de nekem ez is tök jó,hogy itt tudunk beszélgetni.
Angéla
A táblázatba hogyan tudok beirni?Tudom bénázok,de nézd el nekem,és segíts légyszi!
Amúgy érdekelne,hogy hol lehet ilyen fürdetövödröt venni gyerekeknek,mert marhára tetszik!!!KépTök édi a kisfiad benne!
Villes
Neked is köszike a biztató szavakat,tegnap picit rossz passzban voltam.Kép
Vezso
Bébikaja receptek engem is érdekelnének,mert mi is elkezdtük a hozzátáplálást,és szeretnék inkább én kotyvasztani a Bazsinak kajákat friss dolgokból!
Magamról:33 éves vagyok,3 kisfiam van(az elözö házasságomból kettö:Tamás14 és Márk11,a mostaniból pedig Balázs 2005.márc.3án szül.)
Szülés elött Komáromban minöségbiztositás terén dolgoztam,nagyon szerettem csinálni,hiányzik is!
Angelani
Pocaklakó még a helyén?Egyébként a kúp is csordogálhat elég szépen!Én,amikor a Balázzsal 32-33 hetes terhes voltam,be kellett feküdnöm 10 napra a kórházba,mert 1 ujjnyira megnyílt a méhszájam.Ott kaptam én is ilyen kupot.Mondták,hogy ne lepödjek meg,mert elég szépen fog belölem folyni.Szóval azt hittem,hogy felkészültem.Na de akkor elindult...Ugy megijedtem,hogy dobtam egy cukaharát az ágyból,mert arra gondoltam,hogy na most aztán folyik a magzatvizem,de jött a növér,és megnyugtatott,jót röhögtünk.Igy visszamenöleg vicces,de akkor lesápadtam rendesen!!Szóval lehet a kup is.De a 60-as fályások már szépek ám!
Nekem ugy mondták anno,hogy amikor már 80-100 körül vannak,akkor élesedik a dolog.Ha sokat keményedik a pocid,az nem tul biztató.Mondjuk nekem az utolso hetekben szinte folyamatosan keményedett.A Bazsit a 38-dik hétre szültem,de már nem nagyon birtam volna tovább.Nem igazán volt helye már a pocimban.4kg-mal és 57 cm-rel született.Ja!?Mozgásról--->nekem a szülés alatt is mozgott folyamatosan,azóta sem hagyta abbaKépKépKép
Ruzicsky
Nem lehet,hogy jönnek a babád fogai?Én ugyanigy vagyok a Balázzsal,átaludta az éjszakákat,és amiota fogzik,azota 2-3-szor is felkel éjjelente,és nagyon nyugtalan.

Hát ennyi fért bele mára nekem,sziasztok!!
Kinga

Kinga
skinga

Még valami.
Képek kicsiny családomról itt vannak,ha valaki kiváncsi ránk:http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=5882
Sziasztok mégegyszer,jó éjt!
Kinga

Kinga
skinga

Sziasztok!
Lassan jegyzetfüzetet teszek a gép mellé,hogy el ne felejtsem mire akarok reagálni,mire végigolvasom,miket írtatok.Kép

Vezso
Köszi a turiinfót,azért jó tudni,h már nincs tülekedés.A receptek közkinccsé tétele nagyon jó ötlet!

Connie
Nagyon köszi a linkeket,mind a hozzátáplálásról,mind a mozgásfejlődésről.Tényleg minden kérdésemre választ kaptam.
Sajnálom,h anyukáddal ilyen a helyzet,de talán az ünnepi alkalomra való tekintettel nem fog veled perlekedni,meg sokan is lesztek,nem?
Te írtad,h közel laksz az Europarkhoz?Ha igen és bkv-val jól megközelíthető,én is szeretnék menni a talira,ha nem baj.

Wester
Örök hálám Györesz szösszenetéért!Visítoztam a röhögéstől,nagyon rég nevettem már ilyen jótKép

Ruz
Vince is 5 hónapos és ő is újra felkel enni 1-2 óra körül,pedig volt idő,amikor "csak"4-5 körül kelt,és most pár hete nálunk is ez a helyzet,erősen zombisodom is tőleKép Ráadásul nappal is csak 2x40 percet alszik,így esélyem sincs,h ledőljek 1 kicsit..Nekem is megfordult a fejemben,h mivel 9 kiló,lehet,h már nem kap elég energiát a tejcsiből.Ennek ellenére még szoptatom,de a kóstolgatást mi is elkezdtük.(barack,alma,illetve ma vettem neki sütőtökpürét,mert már nagyon kíváncsi voltam,minden gyerekes bnőm azt mondta,imádták a gyerekeik..Vince fanyalgott és berzenkedett erősen,de érdekelte.Össz három kiskanállal kapott és most olyanokat durrogtat,h az csak na.Vajon ettől?)

Skinga
Tök jó,h maradtál.Próbáltam megnézni a képeket,de még nem sikerültKépTovább próbálkozom.

Virág
villes

Kinga,
Milyen néven keressük az albumodat? A link, amit betettél a főoldalra mutat, nem a te oldaladra.Kép

Virág,
Igen, én írtam, hgy közel lakom az Europarkhoz, ill. elég közel, a Hungária körúton, 1-es vilivel lehet jönni, onnan öt perc gyalog.
Aki jönne a talira, írjon mailt (cím a profilomban), küldök címet, meg útleírást.Kép majd később pontosítjuk, hogy az 5.-i héten melyik napon legyen.

Emma,
És uccsó pillanatra kész lett a naci is, már csak a gombokat kell felvarrnom, meg apa küzd a patentokkal.Kép

Közben nekiestem mégis gumit cserélni az ajándéknacikban, mert kitaláltam, hogy ha bodyra adom rá a póló+rövidnacit, jó lesz ujjatlan body helyett, és akkor azt már nem kell vennünk erre a pár hétre, amíg még kellene. Vettünk baró zoknikat a C&A-ban, Vaktyúk, köszi a tippet.Kép

KépKép
connie

Bocs, ujjatlan rugi helyett.Kép

Valemylik este már betegre röhögtük magunkat, úgy belekveredtünk a ruhadarabok nevébe, arról nem is beszélve, hogy a pamut bodyt folyton úgy mondtam, hogy "páámut báádi", minél jobban koncentráltam, annál inkább elrontottam.Kép

KépKép
connie

Na megyek aludni, leamortizálódott a helyesírásom, pedig el is olvastam, mielőtt elküldtem.Kép

KépKép
connie

http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=5882
Connie,bocsika,rontottam.Talán igy jo lesz,ha nem,akkor Kinga és családja néven vagyok.

Szia:Kinga

Kinga
skinga

Képzeljétek 2 percenként lebont nálunk a net...Kép Nem tudjuk miért, és így nagyon nehéz írni, de megpróbálok mindjárt. Ez egy teszt is, hogy elmegy-e.

Villes
Én már régóta jegyzetelek .. Olyan sokat ír mindenki Kép

Zsisske
A tali óta most írtál csak, már kezdtem azt hinni, hogy nem érezted jól magad, de látom, hogy nem ez a helyzet, szerencsére Kép Kép Kép
Sajnálom, hogy Rolival most nehéz időszakotok van, vége lesz ennek is, meglátod. Mire feleszmélsz,már érettségizik Kép
Vezso
vezso

Kinga,
Ákosnak nagyon tetszett Bazsi.Kép
Mondjuk nekem is. És hát a nagyfiaid...Próbálom időnként elképzelni, milyen lesz majd az élet, mikor a fiam (meg a leendő tesói is), már ilyen nagyok lesznek.KépTényleg, milyen? és hogy fogadták a tesót?

Lányok,
Nem tudom, mit csináljak, Ákos most is itt ül az ölemben, az asztalon támaszkodik, de ül. Nem tudom mennyire hagyjam.KépMert sztem az se jó, ha visszanyomkorászom fekvésbe folyton.

KépKép
connie

Skinga
Örülök, hogy visszajöttél, és nagyon gratulálok a 3 gyermekhez!! Jó korán kezdtél babázni, nekünk 3 lányunk van, de én az elsőt 27 évesen szültem. Sajnos, mert jobb lett volna kicsit korábban, csak a férjemmel, az én nagy ő-mmel 24 évesen ismerkedtem meg. És ugye ő is kell egy ilyen dologhoz. Mármint babát összehozni. Kép
Dorog nincs messze, azért! Mi Pomázon lakunk, az is kemény 13 km a Belvárostól. És a két nagyobb fiad Veletek lakik?

Ruz
Hozzátáplálás terén hasonlóan gondolkodunk, mert annyira lassan szokják az új ízeket. Az őszibarack az első próba nálunk, mindennap egy-két kávéskanálnyit fogad el, vagy még annyit sem. De sztem ez ok így, úgysem fog egyik pillanatról a másikra enni főzeléket.
Éjjel én is többször felkelek Rozihoz, de kibírható. Ja és sokszor a cicánk ébreszt, meg wc-re is kimegyek...Azért jó lenne már kb 8 órát egyben végigaludni... Meg egyre érik bennem a gondolat, hogy megszököm a férjemmel vhova két napra...Jó lenne, de még nem lehet a babát másra bízni.
Vezso
vezso

Connie
Az egyik könyvemben (Dr R.C.Woolfson: Boldog baba), a 4 hós babánál írja:
"Ültesse a gyermeket biztos helyre, ami nem csúszik, és a kicsi nyújtsa ki V alakban a lábát. Ha megtámasztja a hátát, akkor a baba képes lesz ebben a pózban hosszabb ideig folyamatosan ülni. Ha túl gyorsan fordul el vmelyik irányba, előfordulhat, hogy a feje megbillen. "
Az 5-6 hósnál:
"Tegyen köré párnákat, mert a baba még könnyen eldől. A baba biztosan tartja a fejét." És utánafordul dolgoknak.
Másik könyvemben:4-5 hós korában párnákkal kitámasztott helyen üldögélhet a baba, kicsit hátradöntve, mert hajlamos az előrebukásra"
Azt írják a könyvek, hogy ezt a babák nagyon élvezik, mert jobban tudnak játszani így, mint fekve. És azt is, hogy mozgás terén a gyermek ambíciói még túlszárnyalják képességeit nem boldog , amikor rádöbben a valóságra, hogy még nem képes ezt v azt megcsinálni, pedig szeretné.
folyt köv
Vezso
vezso

Közben lefektettem manókát.Kép
Nagyon bejött, hogy a pólót és a nacit bodyra adom rá (ma ki is próbáltam), mert így a dereka sincs kint, és a póló is kevésbé csúszkál fel.

Vezso,
Hol van már az a napsugaras reggel?Kép

Még egy kérdésem lenne: ti meddig hagyjátok tornázni a babátokat, miután már jól felidegesítette magát azon, hogy nem sikerül, amit akar. Ákos tiszta hisztis tőle egy idő után, ha pl. nem éri el a játékot, amit kinézett magának. Csak nem akarom rögtön odaadni neki, általában kivárom, amíg elsírja magát. De nem tudom, jó ez így? ti hogy csináljátok? Meg ugye van amiben nem is tudnék segíteni neki.

KépKép
connie

Megint írtam és nem ment el Kép Kép
Kimásoltam egy adag szöveget és nincs sehol, de dühös vagyok!!! Később próbálom újra...

Képzeljétek!
A szüleim szerint elrontjuk a Rozit!!! Mert nem hagyjuk sírni! Pedig sokkal önállóbban játszik, mint anno a tesói. Persze, sokszor felveszik ők is, de nem lehet elkényeztetni egy ilyen picit még.
A könyveimben is olvastam, hogy a fyegelmezett baba félszeg és tétova lesz, mert azt érzi nem méltó a szeretetre.
Vezso
vezso

Vezso,
Köszi. Azokban a cikkekben, amiket a neten találtam tegnap, nem igazán támogatták a baba ültetését, csakhát nem hagyhatom feküdni és emiatt panaszkodni egész nap. És már nagyon jól tartja magát, majd este csinálunk képet. Már ha el nem felejtjük, mert kozmetikushoz is megyek, meg pakolni is kell már, holnap délelőtt indulunk anyuékhoz.
Másrészt teljesen egyedül sztem még jó sokáig nem tud majd felülni, csak ha felhúzza magát. De kapaszkodva már egész jól ül, és valahogy el kell kezdeni, különben hogy tanulna meg egyensúlyozni, hát biztos nem a fekvéstől.

KépKép
connie

Sziasztok!

Húúú, nem lehet titeket követni! Kép Még csak tegnep reggelnél tartok az olvasásban.

Ildi,
nagyon szorítunk Marcikának, hogy jól visekje ezt a sok tortúrát! És megfordult! Kép De jó, úgy örülök! Kép

Connie,
mi hétfőn voltunk az Árkádban oltás után (Panninak a legjobb gyógyír a plázázás Kép ). Ákos is csücsülni próbál. Kép Olyan fura, nemrég még pocakosak voltunk, most meg már...! Kép Kép
A saját önzőséged az igény szerinti szopi! Röhej! Ha az ember előre tudná, mikor eszik a gyereke, szerintem könnyebb lenne az élete! Panni mindig séta közben az utcán vagy padmentes helyen lesz éhes, ill. amikor belekezdek vmi házimunkába.
És Panni is már amióta lát, szórakozik azon, ha más eszik, de szerintem nem esett még le neki, hogy a főzelékét kanalazva ő is ugyanezt csinálja. Kép Majd mutatok neki egy tükröt. Kép
Az IKEÁ-ban vettünk egy etetőszéket 4900 Ft-ért (a célnak megfelel, kisszék és asztal van - még nincs összerakva Kép ). Mert Panni eddig gyönyörűen kanalazott az ölemben ülve, de most nézegetős korszakát éli és vagy a hónom alá bújt, vagy ha előre nézve ültettem (magától mindig fölül evéskor), hátravetett fejjel nézett engem.

Etetés: Árkádban vettünk a bioboltban kukorica-, rizs- és köleskását, mert a doki néni azt mondta, ezt egyen Panni gyümölccsel és vajjal, mert kell a szervezetének és nagyon egészséges. Imádja! (Panni tápszeres, már főzelékezünk.) Állítólag vaj vagy olaj kell, mert abban vannak aminosavak, amitől a D-vitamin fölszívódik. És Beba HA 2-es tápszert írt az 1-es helyett. Szóval az van, hogy reggel és este tápszer, tízórai gyümölcslé (eredeti és egyfajta gyümölcsből kinyomott egyszerre), ebéd főzelék, uzsonna ez a kása, vacsira és éjszaka ha kell, tápszer. Na persze ez nem mindig jön így össze, azért Panni is igény szerint eszik. Viszont a kásától szomjas lehet. És mivel Panni mindent őszibarackkal, nagy ritkán almával eszik, azt mondta, lehet az ízekkel van baja, lassan próbálhatjuk a mi kajánkat kósoltatni vele. Én már próbáltam neki a gulyásból a krumplit, ill. a paprikáskrumplit (nem erőset), de kiköpte. Tejtesó első gyereke (tápszeres volt) viszont a banánról a pörköltszaftért mondott le (addig a spanótot is banánnal ette, utána meg mindenbe kellett egy csöpp pörköltszaft).

Dalmi,
végre Kócról is látunk képet. Kép És micsoda kistündér Lencsi! Kép

Ditke,
hát őrület, mmit tudnak a kölykök változni pár hónap alatt!!!

Babus,
nagyon jól fest Kristóf! Kép Ilyenkor sajnálom, hogy Pannit már elígértem... Kép

Akiren,
azt írta a Doktor néni könyve, hogy ebben a korban a babák ülő helyzetbe húzzák magukat és nem akarnak lefeküdni. Ha maguktól csinálják, azt jelenti, hogy már elég fejlettek hozzá.

Ültetés: én hagyom Panninak, ha föltornássza magát, tegye. van, hogy a babakocsiban fölül, egyik kezével támaszkodik, másikkal játszik. Ha elfárad, visszadől. (Ez még nem ülés, mert támaszkodnia kell). Viszont ha olyan helyzetben van, amiből nem tud fölülni, hiába akar, én nem segítek neki. Inkább hagyom próbálkozni (azzal erősít) és ha hisztizik, elterelem a figyelmét. Nem akarom, hogy pár év múlva kiderüljön, hogy mégiscsak árt a gerincnek, ha kitámasztva ültetem. Majd pár hét múlva úgyis csinálja magától, minek siettessem.

Kinga,
ne izélj! Remélem, azóta írtál! Kép Többet szeretnénk tudni rólatok! Kép

Angéla,
de jó a táblicsku! Így mindig tudom, Panni hány hetes! Kép És már 87-en topikolunk!
Hihetetlenül ügyes fiad van! Jó ötletet adtál: a kisautót mi is bevetjük (ha kapok olyat, amiről semmit nem nyelhet le).

Engem is érdekelnek a szüléstörténetek!!! Kép

Hüpi,
én anno fürödtem bebetonozozz aljú kútgyűrűben és imádtam! Kép Bár én olvastam terhesen ezt a bödönt, nem értettem, miért jó. De láthatóan Valér imádja.
Nekem tetszik Ádám, de nincs Évám. Kép Panni meg foglalt. Kép

Juszti,
hol vagy??? Mikor megyünk a Ligetbe? Kép (Na nem ebben az időben gondoltam. Kép )

Réka,
a kenguru pántja hülye, apuci 2 órát "szórakozott" vele, hogy megemelje, mert nekem is alacsonyan lógott a gyerek.

Vezso,
kösz az érdeklődést! Kép Szúráskor sírt, amikor fölvettem, nevetett. Utána jól volt. Estére fájt a lába (a tetanuszos), akkor nyügizett. Bár nem volt hőemelkedése, adtam neki kúpot, így jól aludt. Másnap de. dilizett, de inkább a foga miatt, du már semmi baja nem volt. Ma éjjel álmában evett, és még mindig alszik fél 10 óta!
Hátam egyre jobb! Kép Véletlenül elcseréltük ma apával a párnánkat: apa is jobban aludt, nekem sem fáj a hátam, szóval így marad. Kép

Jó sok voltam. Na olvasok tovább.

Kata
panni2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?