Sziasztok!
Húúú, nem lehet titeket követni!
Még csak tegnep reggelnél tartok az olvasásban.
Ildi,
nagyon szorítunk Marcikának, hogy jól visekje ezt a sok tortúrát! És megfordult!
De jó, úgy örülök!
Connie,
mi hétfőn voltunk az Árkádban oltás után (Panninak a legjobb gyógyír a plázázás
). Ákos is csücsülni próbál.
Olyan fura, nemrég még pocakosak voltunk, most meg már...!
A saját önzőséged az igény szerinti szopi! Röhej! Ha az ember előre tudná, mikor eszik a gyereke, szerintem könnyebb lenne az élete! Panni mindig séta közben az utcán vagy padmentes helyen lesz éhes, ill. amikor belekezdek vmi házimunkába.
És Panni is már amióta lát, szórakozik azon, ha más eszik, de szerintem nem esett még le neki, hogy a főzelékét kanalazva ő is ugyanezt csinálja.
Majd mutatok neki egy tükröt.
Az IKEÁ-ban vettünk egy etetőszéket 4900 Ft-ért (a célnak megfelel, kisszék és asztal van - még nincs összerakva
). Mert Panni eddig gyönyörűen kanalazott az ölemben ülve, de most nézegetős korszakát éli és vagy a hónom alá bújt, vagy ha előre nézve ültettem (magától mindig fölül evéskor), hátravetett fejjel nézett engem.
Etetés: Árkádban vettünk a bioboltban kukorica-, rizs- és köleskását, mert a doki néni azt mondta, ezt egyen Panni gyümölccsel és vajjal, mert kell a szervezetének és nagyon egészséges. Imádja! (Panni tápszeres, már főzelékezünk.) Állítólag vaj vagy olaj kell, mert abban vannak aminosavak, amitől a D-vitamin fölszívódik. És Beba HA 2-es tápszert írt az 1-es helyett. Szóval az van, hogy reggel és este tápszer, tízórai gyümölcslé (eredeti és egyfajta gyümölcsből kinyomott egyszerre), ebéd főzelék, uzsonna ez a kása, vacsira és éjszaka ha kell, tápszer. Na persze ez nem mindig jön így össze, azért Panni is igény szerint eszik. Viszont a kásától szomjas lehet. És mivel Panni mindent őszibarackkal, nagy ritkán almával eszik, azt mondta, lehet az ízekkel van baja, lassan próbálhatjuk a mi kajánkat kósoltatni vele. Én már próbáltam neki a gulyásból a krumplit, ill. a paprikáskrumplit (nem erőset), de kiköpte. Tejtesó első gyereke (tápszeres volt) viszont a banánról a pörköltszaftért mondott le (addig a spanótot is banánnal ette, utána meg mindenbe kellett egy csöpp pörköltszaft).
Dalmi,
végre Kócról is látunk képet.
És micsoda kistündér Lencsi!
Ditke,
hát őrület, mmit tudnak a kölykök változni pár hónap alatt!!!
Babus,
nagyon jól fest Kristóf!
Ilyenkor sajnálom, hogy Pannit már elígértem...
Akiren,
azt írta a Doktor néni könyve, hogy ebben a korban a babák ülő helyzetbe húzzák magukat és nem akarnak lefeküdni. Ha maguktól csinálják, azt jelenti, hogy már elég fejlettek hozzá.
Ültetés: én hagyom Panninak, ha föltornássza magát, tegye. van, hogy a babakocsiban fölül, egyik kezével támaszkodik, másikkal játszik. Ha elfárad, visszadől. (Ez még nem ülés, mert támaszkodnia kell). Viszont ha olyan helyzetben van, amiből nem tud fölülni, hiába akar, én nem segítek neki. Inkább hagyom próbálkozni (azzal erősít) és ha hisztizik, elterelem a figyelmét. Nem akarom, hogy pár év múlva kiderüljön, hogy mégiscsak árt a gerincnek, ha kitámasztva ültetem. Majd pár hét múlva úgyis csinálja magától, minek siettessem.
Kinga,
ne izélj! Remélem, azóta írtál!
Többet szeretnénk tudni rólatok!
Angéla,
de jó a táblicsku! Így mindig tudom, Panni hány hetes!
És már 87-en topikolunk!
Hihetetlenül ügyes fiad van! Jó ötletet adtál: a kisautót mi is bevetjük (ha kapok olyat, amiről semmit nem nyelhet le).
Engem is érdekelnek a szüléstörténetek!!!
Hüpi,
én anno fürödtem bebetonozozz aljú kútgyűrűben és imádtam!
Bár én olvastam terhesen ezt a bödönt, nem értettem, miért jó. De láthatóan Valér imádja.
Nekem tetszik Ádám, de nincs Évám.
Panni meg foglalt.
Juszti,
hol vagy??? Mikor megyünk a Ligetbe?
(Na nem ebben az időben gondoltam.
)
Réka,
a kenguru pántja hülye, apuci 2 órát "szórakozott" vele, hogy megemelje, mert nekem is alacsonyan lógott a gyerek.
Vezso,
kösz az érdeklődést!
Szúráskor sírt, amikor fölvettem, nevetett. Utána jól volt. Estére fájt a lába (a tetanuszos), akkor nyügizett. Bár nem volt hőemelkedése, adtam neki kúpot, így jól aludt. Másnap de. dilizett, de inkább a foga miatt, du már semmi baja nem volt. Ma éjjel álmában evett, és még mindig alszik fél 10 óta!
Hátam egyre jobb!
Véletlenül elcseréltük ma apával a párnánkat: apa is jobban aludt, nekem sem fáj a hátam, szóval így marad.
Jó sok voltam. Na olvasok tovább.
Kata