Új privát üzeneted érkezett!

Stella!

Most jovok ide, es pont teged olvaslak!!!! El sem hiszem, de orulok nektek!!!!!!
Nagyon vigyazz magatokra!!!!!!! Mikorra is leszel kiirva kb????? Aprilis?

Mi jol vagyunk, a 27. hetet tapossuk, de meg nem tudjuk mi lesz a picikenk... Nagyon bujkal...
De szerencsere minden rendben, oriasi a pocakom, csak mostanaban az alvas megy nehezen. Nektek nem volt gond az alvassal a 7.8. honaptol kezdve?
Jo lenne ha valaki irna valami jo kis tanacsot...
Lehet hogy lassan csak ulve tudok majd, haton, hason nem megy, oldalt fekve is mar elegge nyomja, meg zsibbad a fenekem...

Dorist most olvastam, nagyon sajnalom, hihetetlen, erthetetlen a dolog...

Virag!

Gratula a kiskucacoshoz!

Reditke!

Igyal sokat, jo sok asvanyvizet rozsaszint, de vagy 1.5 litert egyszerre, jot tesz a fejfajasnak...

dodo
26+4

KépKép
Kép
dodo32

StellaKép

Annyira örülök NektekKépKépKép Isten hozott ITT!KépKép

DodoKép

Hol bújkálsz mostanában?? Olyan ritkán jársz erre!

Z.

Kép
Kép
zituska28

Szia Zituska!

Igen ritkan irogattam, mert szabin voltunk 3 hetig, es a teli topicba irogattam tobbet, itt inkabb csak olvasgattam, nem mindig tudtam hozzaszolni. Majd ha megszuletik biztos lesz ezernyi kerdesem, es akkor majd jovok, ne felj!!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

CatKép
Köszi. A kis Porontyok ICSI bébik Kép!
Tényleg elég rég nem írtam már a megint megjöttbe. A tavaszi fagyibabás próbálkozásunk alatt teljesen elvesztettem a fonalat...

DodoKép
Gratula a 27. héthez!
Tényleg ennyire rohan az idő?? Hiszem még csak most lettél zebrás...
A doki még nem mondta, hogy mikorra várhatók a babók és meg nem mertem kiszámolni. Annyira hihetetlen ez az egész és annyi rossz történt már eddig, hogy el sem hiszem!

ZituskaKép
Neked is köszi! Örülök, hogy Ti is itt és jól vagytok!

Végre ide is bejelentkeztem, erre kénytelen vagyok táppénzre menni, mert rámtört a szédülős-hullafáradt-rákakomás álomkór Kép!
Úgyhogy ma még vagyok, de hétfőtől otthon pihi, és ott sajna nincs net Kép!
De mindent a babákért!!!
Stella

Kép
stella9

JóregKép

Stella: üdv ittKép Gratula a babákhoz, vigyázz magatokra!Kép Azért otthon bulizd ki magadnak a netet!!!Kép

Cat és ha van még zuglói kismami: az ötleteikre lennék kíváncsi. Van egy ismerős csaj, akinek most születtek meg a hármasikrei. Az egyik babára sorozatos műtétek várnak, míg a másik kettő (gondolom) előbb hazakerül majd a kórházból. Mondjuk az sem most lesz, mert 1400 és 1700 grammosak. A kérdésem: tud valami segítséget kérni pl. önkormányzattól a babák mellé? Az Otthon segítünk Alapítvány tudtommal "csak" heti 1-2 napon járna ki és nem szakemberek, hanem kismamik nyújtanak (leginkább) lelki támaszt a rászorulónak.

Cat: nekem Boriszról Boris Vian és Boris Becker jut eszembe...bár, remélem nem fog Bélám az utóbbira hasonlítaniKép
A férjemet meg agyonvágom...nem talál megfelelő nevet az utónévkönyvben...mi, lányok persze már megírtuk a listánkat, van is rajta 1-2 név, ami közös. A végén Apucit kizárjuk a névadásból!!!Kép

Pusza:
Jovi
23 (mindig elgondolkozom, hogy biztos jól számolok-e?Kép)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

JovikaKép
Sajnos itt zuglóban a 3-as ikrekhez sincs segítség. Mi is próbáltunk de nem sikerült. Egy alapítvány van aki heti 2 órára ad valakit, de az nem szakképzett. A Bethesdából lehet segítő szolgálatot kérni, ami csecsemősnővért jelent, de az horror áron van, megfizethetetlen. Ingyen csak nagyon beteg babákhoz támogatja a TB, pl. leukémiás, és szondán kell táplálni stb. Olcsóbb a bébiszitter, ha az Anyuka is otthon van a picikkel.

DodoKép
Atyaég már 27. hét. Hihetetlen. Lassan készülhet a gyerekszoba!

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat: ez a beteg baba (jelenleg) nagyon beteg. Nyitott hasfallal született (nem lehetett redukálni, hosszú történet...), ki tudja, mikor fog normál módon táplálkozni. Mindenestre köszönöm, a Bethesdát majd mondom nekik. Állítólag sok helyen a csecsemősök, szülésznők is kaphatók "szak-bébiszittelésre". Hátha sikerül segítséget találniuk. Igazából a nagyszülők messze élnek és/vagy betegek, így számításba sem jönnek.

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Császtok Csajszik!

BeaKép
Gyönyörű a kislányotok. Nagyon sok örömet és sok-sok átaludt éjszakát és hasfájósmentes időket kívánokKép Várjuk a szüléssztorit.

JoviKép
Nekem is Boris, A Becker jut eszembe, aki csalta az asszonyt. Szóval, ha minket kérdezel asszem ezt leszavaztukKép

StellaKép
A neved nekem is rémlik, de nem igazán emlékszem az előzményekre. Leírod csak a gyengébbek kedvéért? (persze, ha nem lesz otthon net, akkor nehéz lesz) Ja és óriási gratula a picikhezKépKépKép

DorisKép
megkövültem!!!Kép

VirágKép
Örülök, hogy jót nyaraltatok. Mi holnap megyünk 4 napra a Balcsira. Kiváncsi vagyok úgy mindenre. Milyen 2 gyerekkel …. Na meg azt a rahedli cuccost, amit vinnünk kell, mintha 2 hétre mennénk, valahogy majd redukálok. KistökösKép

CatKép
Szeptemberi nyaralásotokhoz kukk be ide: www.nadaspanzio.hu (állítólag jó)

BarbiKép
Nálunk detto. Eszter éjszakánként mikor úgy tartja kedve átsétál hozzánk és befekszik az ágyunkba (Zsófi születése előtt soha). Ugyanakkor meg másik nap mikor a dui alvásból felkel, hiányolja Sophie-t (ahogy ő hívja, úgy franciásanKép), és véletlenül nem találja a helyén, mert épp a teraszon szunyókál a tesó. Szóval néha ránktör egy kis féltékenység, de egyébként imádjuk egymást c. műsor megyKép És Te anyuka hogy vagy, jól viseled a mindennapokat?!Kép

Rólunk:
Kb 2 hete átestem egy mellgyulladáson, de másnapra kihevertem. Hétfőn Eszter lázas volt. Halvány gőz mi volt a baja, mert másnapra lement és azóta semmi. Zsófi egy angyalbaba kb. eszik-alszik. Így elég jól ki lehet bírni a kétgyermekes mivoltotKép

Na pusza, lassan kelnek a gyermekeimKépKép (most melyik arcocska is?!), meg itt vannak a burkolók rakják a lépcsőt és a teraszt és kérdés van
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok, Lányok!

Sajna most nincs időm hosszan írni (annyit írtatokKép, hogy alig győzöm elolvasni), lánykámnak ébresztőt kell fújnom, de mindenkinek köszi a kép-tippeket, a Dorisról szóló linket meg különösen, bár nagyon elszomorítottak a vele történtek. Megvan a véleményem a dologról, de inkább megtartom magamnak, csak szegény lányt sajnálom a két picúrral Kép Asszem, a férje nemsokára nagyon fogja sajnálni, hogy egy ilyen nőt (a gyerekei anyjátKép) képes volt elhagyni... Minden csodálatom Dorisé, aki óriási lelkierővel és szívvel bírja az életnek ezt a következő "húzását"...

Mennem kell, puszka mindenkinek, este megpróbálok válaszolni, meg talán képeket is feltenniKép

Csók!

Rita
knérita

Sziasztok mamik!Kép
Már több mint 1 hete nem néztem be hozzátok-nagyinál voltunk Sárváron, nagyon jól éreztük magunkat.A héten pedig indulunk Horvátországba nyaralniKépKép

A héten nagy események történtek velünk is: nagy örömmel jelentem, hogy Jocink állKépKép
Igaz,még segítek neki, h. hová tegye a kezecskéit, de nagyon édes, ahogy a talpacskáin áll és kapaszkodik az ágy szélébe.
Fogügyben is haladunk: már koccan a kiskanál a szájábanKép

BeusKép
Gyönyörűszép kisbaba Csenge!Szívből gratulálok nektek!
StellaKép
Gratula a két pocaklakóhozKép
Van ikres topik is, ott nagyon sokat tudnak segíteni majd a mamik, bár Cat és Orsi szintén a téma kiváló szakértőiKép

Drága DorisKép
Nem tudom mi történt veletek, csak Rita mondataiból hámoztam ki valamit, de szívből sajnálom.

Jóéjt mindenkinek!
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Bogár, akkor kezetfoghatunk, a kistesó jól kihozta ezt az alvási mizériát...Tegnap a védönö mondott egy jót, hogy mit lehetne még próbálni.
Náluk is ez volt ugyanis, de ö nem igazán engedte be a gyereket az ágyba,mert akkor a saját alvásának löttek (ez valahogy nálunk is igy van,mert csak egy pillanatig van "középen" Ádám,utána vagy rajtam, vagy a páromon fekszik, szó szerint.)
Szóval ö azt mondta,hogy tegyünk le egy fekhelynek is megfelelö valamit a szobába, hátha az is elég lesz,ha közös szobában vagyunk,nem muszáj annak ágyikónak lennie.
Tegnap kirpóbáltam, és elaldut ott is lennt,volt ott minden pléd, paplan,párna, akár a saját helyén lett volna...
Kiváncsi vagyok a továbbiakra,mert nálunk még nem volt két egyforma éjszaka...
Ezt leszámitva elég jól mennek a dologok, szerencsére Dani egy kis tündér, eszik-alszik,ahogy kell,és sokat nézelödik , mosolyog.
Tegnap lemértük, 6420 gramm,61 cm, két hónap alatt 3 kg hizott és 8 cm-t nött...A skálán abszolut az átlag feletti tartományban van, 90%-osak az adatai. (vagyis csak egy kevés százalék van a babáknak,aki még nála is magasabb, vagy nehezebb...)

Na, most ennyi, megyek,mert alszanak, ezt az idöt errefelé aranyban mérikKép

Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Most nekem is van egy kis időm írni, mert kölcsönadtam a nagyfiamat, a lányom pedig egy kis tündér!!!

Gratulálok az új pocakosonak!:-)

Bea, gratula a kiscsajhoz! Sok tejcsit és jó egészséget kívánok!

Barbi,
nálunk is ugyanez a helyzet! Szerintem most jött ki rajta a kistesó születése. (Épp Bogárral is tanácskoztunk, hogy ugyanez a helyzet nálunk is!!)
Nálunk annyi, hogy délután is és este is az altatásnál 1/2-1 órás cirkusz van. Én énekelni szoktam neki és már amikor elkezdem azt mondja, hogy anya ne menj ki. És ha kijövök tőle rákezd a hisztire. Apával már mindennel fenyegetjük (kukásbácsik stb.), de nem akarjuk beengedni az ágyunkba, mert sose tudjuk kirakni.
Volt mostnában két éjjel, amikor köztünk kötött ki, mert éjjel is elkezdett cirkuszolni, de ha nem muszáj, nem viszem be. Inkább ott ülünk mellette, amíg el nem alszik. De akkor elég nehéz megoldani, amikor még a Noémit is altatnom kell.

Noncsi egyébként nagyon jó csajszi. Teljesen beállt a napirendje. Viszont nagyon keveset alszik, 3-4 szer 3/4 óra. Az éjszakát cserébe átalussza. Hajnal 4-kor kel és 9-ig alszik.
Rengeteget mosolyog és gagyarászik. Kb. 5,5 kg majd a jövő hét után megyünk méreckedni.
Most már nem eszik annyit, mint kicsinek. Nagyon érdeklődik minden iránt és kapkodja a fejecskéjét szopi közben.
A Milcsi még mindig nem féltékeny, sokat puszilgatja (Õ az első aki kap Tőle puszit)!

Pusza mindenkinek
Hóvirág

Hóvirág
milianya

Sziasztok!

Barbi, Hóvirág, Bogár!

Nálunk is volt Hanna szüleltésénél egy nagyon rövid időszak, amikor Nátán minden éjjel nálunk kötött ki.
Mi sem örültünk neki, meg Hannát is féltettük, hogy esetleg ráfekszik. De nem tudtuk az ágyában tartani, meg sokszor fel se ébredtünk rá, hogy átjött.
Úgyhogy kitaláltuk, hogy a legkényelmesebb, ha a párnáját az apja lábához tesszk és keresztben fekszik az ágyban, mert úgy mindannyian tudunk aludni.
Aztán elmaradtak az átmászkálások elég hamar.
Nekünk ez így megoldás volt, azt nem tudtuk volna megoldani, hogy ne engedjük a mi ágyunkba, de mivel már régóta nem alud ott, meg van saját kényelmes ágya, nem féltem, hogy odaszokik.
Azóta nem is alszik velünk, nagy ritkán előfordul, hogy átjön, de nem rendszeres.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok, Lányok!

Csak egy próba-képfeltevés erejéig tudok itt lenniKép. Remélem, ezt a képet sikerült annyira lekicsinyítenem, hogy a rendszer végre beengedje.

Szóval Õ Jucika, a kedvenc macijával:
Kép

Puszi,
Rita
knérita

Rita! ugye engem nem felejtettél el?????Kép Hihetetlen milyen nagy már ez a lány! Édes, hogy ilyen mosolygos! Látom a fogacskák nem sietnek!

Nem voltam itt egy ideje, most olvasom csak hogy Doris egyedül maradt a babákkal? Sajnálom hogy a férje igy döntött, megdöbbentem én is

Mi még fogzunk nagyon, kint van 14 fog, de a felsö 2 szemfog még mindig nem akar áttörni. Ezektöl most nagyon szenved Orsi, de remélem már csak pár napig. Homeot nyomatom, ez segit neki

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Beáéknak gratulálok Csengéhez, nagyon szép baba!!!

Itt meg Orsi a barátnöjénél játszik:
Karmen
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

KarmenKép
nem felejtettelek elKép, csak elég zsúfi volt az utóbbi időszak, csak néha tudtam ide felnézni, de akkor ált. olyan fáradt voltam, hogy csak jöttem-olvastam-kiléptem...
Köszi a dícséretet Jucus nevében isKép Igen, nagyon vigyori őnagysága, folyton huncutkodik, meg mostanában egyre többet próbálkozik a hisztivelKép, aminek a kezelésével meg én próbálkozom, több-kevesebb sikerrelKép. Addig megy is a dolog, amíg a hiszti oka megszüntethető, de azon ált. kiakadok, amikor egy szimpla pelus-csere vagy esti pizsifelvétel is veszekedésbe fullad. Na, de nem ragozom, remélem, Orsi könnyebben kezelhető.
Orsi is nagyon nagy már! És nagyon szépKép! Szép a szemöldöke, szeded nekiKépKép? Valamikor régebben megnéztem a fényképalbumotokat, nagyon helyesek vagytok! Meg olvastam a tolvajt is, el tudom képzelni a bosszúságot, amit okozott. Bennünket is ért hasonló: az új autónk (19 éves újKép) éppen a második éjszakáját töltötte a ház előtt, mikor feltörték, és elvitték belőle a magnót, de ami igazán feldühítette a páromat, hogy a másnapra bekészitett kaja-pia (kenyér, ásványvíz, sör, rostos) is eltűnt.
Fogacska: Jucinak is több van, mint ami látszik (legutóbbi számolásom szerint 15, de ez lehet már több is), az az egy hiány megtévesztő: az a fránya jobb felső kettes az istenért sem akar kibújni, bár most úgy tűnik, mintha megindult volna.
Na, megyek, mert igazából szobatisztaság-ügyben akartam olvasgatni, csak megláttalakKép Megpróbálok majd priviben is írni, amint lesz egy kis időm. Még annyit, hogy mi most tesó-projectben utazunk, ti nem terveztek még?

Puszi,
Rita

Apukával:
Kép
knérita

Hahhóóóó AnyukákKép, KismamákKép!

Hol bújkáltok???

Rita!Kép

Nagyon tüncsi a lányKépKép, és öléggé hasonlít apucira!Kép

Zitus + BotiKép
22+4

Kép
Kép
zituska28

Rita! spontán probálkoztok? Doki mit mondott? Nekem Zádori szerint van esélyem a spontánnal, igy most mi is várunk. tényleg csupa apja!
Tényleg az a 2-es fogacska tévesztett megKép Olyan aranyos lehet hogy Jucinak van kedvenc kisállata, Orsi semmihez sem ragaszkodik. Szemöldöke nekem fel sem tünt, de már annyian mondták hogy most már én is látomKép Hü, hamarosan 2 évesek lesztek!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

RitaKép
Nagyon helyes a kiscsaj, és tiszta apukája! Próbálkoztok a szobatisztasággal ?

KarmenKép
Nagyon szép kiscsaj lett ez az Orsi! Tényleg manökken alkatú, és nagyon csinos is.KépKép

ZitusKép
Hogy vagytok ?

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép

Örülök, hogy Te már megvagy!Kép
Csak előkerülnek szép lassan a többiek is!Kép

Mi jól vagyunk, Botim nagyon aktív mostmár, szinte egész nap mocorog - és én imádom!KépKépKép Ma megyünk dokihoz, de csak a havi rendszeres látogatás, Uh nem lesz.
Enyém Apa megint elutazott, ezért van ennyi időm a neten garázdálkodni!Kép

KármenKép

Jól értem, hogy tesóprojektben vagytok?Kép
Ez nagyon jó hír!Kép Remélem gyorsan sikerül is!KépKép

Pussz!
Z.

Kép
Kép
zituska28

Kedves StellaKép

Én is nagyon gratulálok Neked/NektekKép, nagyon megörültem a jó hírnek, mikor olvastam.
Nagyon vigyázz magatokra, és Boldog babavárást kívánok.

puszi Alina és 15+0.Kép
Vendég

Kedves StellaKép

Én is nagyon gratulálok Neked/NektekKép, nagyon megörültem a jó hírnek, mikor olvastam.
Nagyon vigyázz magatokra, és Boldog babavárást kívánok.

puszi Alina és 15+0.Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!Kép

Csak egy gyors bejelentkezés: nagyon sokat írtatok az elmúlt napokban, csak részben tudtam visszaolvasni, de mindenkinek nagyon-nagyon köszönjük a jókívánságokat.Kép

Tegnap jöttünk haza a kórházból, sajnos péntek du-ra Csenge besárgult, így két napot rá kellett húzni a benntartózkodásra. Emiatt a kiscsaj sajnos nagyon aluszékony, ébresztgetni kell, és bár sokszor, de nem túl sokat szopizik. Így aggódunk is egy picit. Reméljük hamar megváltozik a helyzet.Az első éjszakánk itthon nem volt túl könnyű, gondolom a helyváltoztatás miatt a picur eléggé sírós volt, csak hajnal körül aludt el.

A szülés amúgy nem volt hosszú,este fél 12-kor ment el a magzatvíz, és délre lett meg a baba. Nem volt komplikáció, a nehézség csak annyi volt, hogy a babára 2x rátekeredett a köldökzsinór, ezért nem nyomta a méhszájat, ami így nem is nyílt. Úgyhogy jött az oxitocin, ami persze nem volt kellemes. A baba azért mindenért kárpótolt, gondolhatjátok.
Most mennünk kell, de igyekszünk minél többször bejelentkezni. Ne haragudjatok, hogy most külön nem reagálok a hozzászólásokra.

Bea+ Krisztián+Csenge Adél, aki ma 1 hetes

Bea
regibeus

Zita! Nem merjük még mindenfele elmondani, mert Orsira is sokat kellett várni. De ált. a 2. baba hamarabb össze szokott jönni, reméljükKép

Beus! Orsi is mindig aludt, örültem ha 30-50et szopizott 1 hónaposan is. Aztán késöbb se lett nagy étvágyú, mégis egészséges. Tudják mennyi esik jól nekik, erre már én is rájöttem

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

KármenKép

Ismerve az előzményeket, megértelek!
Én (csak halkan) nagyon-nagyon drukkolok a mielőbbi sikerhez!KépKép

BeusKép

Úgy elérzékenyülök mostanában, amikor valaki az első együtt töltött napokról mesél!Kép
Hihetetlen, hogy milyen közel van már ez nekünk is!!Kép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Csak nem bírtam kiKép, hogy ne nézzek be, de látom, alig van forgalomKép Én se sokáig maradok, hulla vagyok, eddig is csak azért ültem a gép előtt másfél órát, hogy az autóhirdetésünket feladjam - Apa helyettKép
Köszönöm a dícséreteket Juci nevében isKép Csak lehet valami köze az apjáhozKép, ha már ennyien mondjátok a hasonlóságotKép Amúgy elég "vegyesfelvágott", minden ősből van benne egy pici, aminek én külön örülök, hiszen igy mindenki egy picit magát is láthatja benneKép

KarmenKép
igen, most még spontán próbálkozunk. Zádori is max. félévet mondott, hogy ha nem jön össze, akkor mindenféle beutaló stb. nélkül egyenesen mehetünk vissza hozzájuk, csak egy friss hormonszint ill. spermiogram kell (nálunk "kiskatona"-gondok voltak, ha emlékszel). Nálam Juci születése óta változó intenzitással kitör az allergia ilyenkor, így a körzeti dokim azt javasolta, hogy a lombikkal várjuk meg az októbert legalább. Ebbe beletrafált, mert kb. akkor szándékoztunk a Kaáliba bejelentkezni. Szegény párommal most a Maca Vibe-t szedetem, nem lelkesedik a 3x1 szemért, de azért hősiesen kapkodjaKép, amikor nem felejti elKép Aztán meglátjuk, hogy érdemes volt-e, mert anyagilag azért jobban jönne egy spontán baba, mint a lombik a maga nem éppen olcsó gyógyszereivel (két lakáshitelt törlesztünkKép). Abba férjurammal bele sem mertünk eddig még gondolni, hogy egy esetleges sikeres lombikkal összejövő ikrekkel mihez kezdenénk? De ez még a jövő zenéjeKép
Ti mióta próbálkoztok? Csak nem védekeztek vagy tudatosan hajtotokKép a babára?

CatKép
egyelőre nem nagyon erőltetem a bili-kérdést, eddig egyszer sikerült belepisilnie. Van, hogy leveszem róla egy időre a pelust, máskor meg csak rákérdezek, hogy akar-e ráülni, de ált. nemleges a válaszKép, de nem vagyok ettől kétségbeesve, majd megérik rá agyilag, és akkor - állitólag - pár nap alatt szobatiszta lesz. Amúgy haladunk, mert szokta jelezni a pisit, a kakit is mondja - persze csak akkor, amikor már jönKép - de ezek a kis lépések kellenek szerintem. Ha benne a kaki a pelusban, akkor szól, hogy "Anya, kicseréli", és mire beérek utána a szobába, már fekszik az ágyon, lába az égnekKép, hogy szabaditsam meg a "püpü"-től Kép.
Ha van új képed a fiúkról, tennél fel? Ja, még meg sem köszöntem Neked, hogy segitettél a kép-méretezésben, már belejöttem a dologba, előbb-utóbb a saját albumomat is elkészitem, csak elő kell késziteni a képeket.

ZituskaKép
azt én is imádtam, amikor Jucikám dorbézolt odabentKép. Azért az első együtt-töltött napokban lesznek nehéz pillanatok is, arra készülj fel... Nem ijesztgetni akarlakKép, meg igazából a babó mindent megér, de jó azt előre tudni, hogy pl. a tej belövellése sem fenékig tejfel... Na jó, nem rémisztgetlek itt az éjszaka kellős közepénKép, inkább elmegyek alukálni (meg előtte még zuhi-fogmosás, úgyhogy éjfél lesz, mire leteszem a fejem)

BeusKép
ne izgulj, lesz az a tejci még több isKép, csak türelem, a babának is meg kell még tanulnia ezt a szopikázás-dolgotKép. Az szerintem jó, hogy sokszor szopizik, az inditja be igazán a tejtermelést.

Na, most már tényleg megyek, mert mindjárt leesek a székről...

Puszi,
Rita
knérita

SziasztokKép

Rita: remélem azért nem kell majd gyogyóra költeni, mert spontán összejön a kistesóKép DE: az országgyűlésnek szept.30.-ig meg kell hoznia a döntését arról, hogy hogyan, mi módon támogasság a lombikgyógyszereket. Bár valszeg. csak 2006.jan.1.-től fognak kapni a párok vmi hozzájárulást, vagy mittomén mit. Mindenesetre szept. végén az kiderül hogyan és mikor, de az nem kétséges, hogy lesz ilyen támogatás!
Hú, remélem azé' érthető, amit írtamKép

Tegnap bepotyáztam magam UH-raKép Más ügyben kellett anyuhoz mennem, aztán megkértem, hogy ha lehet, nézzük már meg BélustKép. Több, mint 1 hónapja láttam utoljára, ráadául Bogi is velem volt, így ő is láthatta a kisöcsitKép
Gyermekem ülőmagassága majdnem 21 centiKép Ha a 4,5-ös combiját, plusz a (gondolom) kb. uekkora lábszárát hozzáadom, akkor majdnem 30 centi!Kép
És popsival lefelé van, amit érzek is...állandóan reklamál, ha többet üldögélek, mint ami neki megfelelKép
Annyira hihetetlen...minden reggel meglepődöm azon, hogy pocakom vanKép

Ja, teszek föl egy 21. heti bélésképet a profilombaKép

Jovi
23+5

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

RitusKép

Nem riogatsz!KépKépKép
Igyekszem ezekre a dolgokra is felkészülniKép, és nem is félek tőlük, mert ennyi várakozás után a nehézségeknek is bele kell férjenek a nagy boldogságba!Kép

JoviKép

Hűű, jó nagy már BélusKépKép, na meg a pocakod is!Kép
Csini vagy nagyon!!Kép
Nevekkel hogy álltok?

Mi tegnap voltunk dokibánál, és minden rendicsek!
Sajnos Uh nem volt, az majd csak 6 hét múlva lesz. Nem tudom, hogy fogom kibírni addig!
Holnap meg megyek védőnőhöz, és valszeg a cukros beutalómat fogom kézhez kapni. Meg lemázsálnak, amitől elöre félek, mert szerintem most nagyon megindultak a kilók! Mostmár igyekszem tényleg csak akkor enni amikor éhes vagyok, de ez nem mindíg sikerül, mert csak megkíván az ember lánya valami sütikét vagy egyebet... Na meg tegnap este 11-kor éheztem meg.Kép

Puszi!
Zitus és BotiKép
22+5

Kép
Kép
zituska28

Zitus: neveket inkább hagyjukKép Aszontam a Zuramnak, hogy ha úgy érzi, hogy tud róla beszélniKép, akkor szóljon. Most hanyagolom nála a témát. A listánk egyébként megvan (mmint a csajoknak+nekem), 3favorit van benneKép
Bélus nélkül is nagy a bendőmKép Van némi fókaháj (sőt, inkább bálnahájKép) rajtam, de legalább nem fázik a gyerekKép
Én "csak" 6 (okos tám.nő szerint 8)kilót híztam eddig, de még most jön a java. Vége hamarosan a jó kis salizós-őszibarackozós időszaknak, jön a töltött kápi, meg a disznótorosKépKép Érdekes módon és abszolút nem kívánom az édeset, pedig egyébként...Nagyritkán azért lecsúszik egy kis fagyika, de a kedvenc Milkám fele itt áll (eldugva a szekrényembe, nehogy a kispipik megegyékKép) hetek óta.

Többiek el vannak tűnve??? A macska meg fel van mászva a fáraKép

Puszi:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi,
jó nagy a pocid 21. héthez képest, de tényleg csini kismami vagy!

Beus,
feltétlenül fejd a tejcsit (minden szopi után), hogy legyen több mire megjön az étvágya, nehogy tápszer legyen, ha nem muszáj!!!!

pusza
Hóvirág

Hóvirág
milianya

JoviKép
Én is 5-6 kiló körül híztam eddig, nem is ez miatt aggódom, hanem ahogy mondod jönnek a zura téli kaják!! Ajaj!Kép
Ráadásul nekem megy az édesség is, na jó, nem kiló számra, de megy...Na, hogy elpanaszoltam, most megyek és eszem egy kis kuglófot (ha egyszer az esik jól!!Kép)

Puszi!
Z.

Kép
Kép
zituska28

Rita! nekünk is ezt mondta a doki. Én néha összefutok vele a városban. Macát mi is szedjük, de max. 2*1-et ha nem felejti el. Nálunk is volt gond a kiskatonákkal. Most már nem védekezünk, tudatosanKép De csak nemrég kezdtük, nem mertem korán vállalni, tul fáradt voltam. Orsi éjjel is felkelt amig szopizott, nemrég hagytuk el

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

JoviKép
Szép kismami vagy!KépKép Kilókkal ne törődjetek, a szüléssel lemegy. csak utánna a szopi alatt kell vigyázzni, mert veszélyesen ugrálnak fel. Én legalábbis akkor nagyon meghíztam.

KarmenKép,RitaKép
Drukkolok a tesóprojekthez! Remélem hamarosan a kétcsíkossal jöttök, mindenféle beavatkozás nélkül.

Cat

Cat
Kép
cateye

SziasztokKép

Mingyá zavarba jövökKép Olyan béna fejeket tudok vágni a képekenKép

Cat: nem is izgatom magam a kilók miatt. A tám.nő izgatja magátKép Én szoptatás alatt inkább fogytam annoKép

Pusza:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok Kép
Csak gyorsan bekukkantottam.
Sajnos se visszaolvasni, se nagyon írni nem lesz időm, mert sajnos egy hete nincs otthon internetünk (valami mocsok vírus lehetKép ), és így csak egy kölcsöngépről nézek be.

Hétfőn voltunk nyakiredőn. 1 mm, úgyhogy szoper. Már 54 mm a bébi ülőmagassága és március 10-re vagyok kiírva.
A farcsontom rettentően fáj, ami doki szerint a nagyon hátrahajló méhem miatt lehet, de szerinte javulni fog, ha majd jobban kiemelkedik. Viszont az émelygés kezd megszűnni.

Vasárnap megvolt Bálint 54 fős szülinapi kertipartija. Időjárás kegyes volt hozzánk, nem esett. nagyon jól éreztük magunkat.

Most csak ennyi, szombaton meg elhúzunk nagyszülőzni és csak szeptember 7-én jövünk vissza apájához.
Mindenki vigyázzon magára és a kint és bent leledző apróságokra!
Puszi,
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit! 54??? nem semmi, klassz lehetett! Jo sok ajándékot is kaphatottKép Kép van róla?
Jó utat!

Cat! KösziKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Beus! Nagy gratula Nektek a kicsi lányhoz!!!!!KépKépKépKépKépKépKép

Rita, Kármen, édesek a csajok!

Jovika, szép méretes a pocakod, irigykedem ám!

Megjöttem "világjáró" túrámról, nagyon klassz volt!
Ja és megvan a fiunk neve, már egy hete nem változott! Zoárd Alexander lesz. Vélemény?

Pussszka!
K.
24+5

PS: Felteszek egy képet magamról, a hasamról és a Papusról. A Picadillyn készült....Kép
shaloya

Hát sajnos nem jön össze....KépKépKépKép
Nem tom hogy kell kicsinyíteni. Van a gépen egy kezdetleges photoshop, de az ovisoknak való, nem lehet vele semmit csinálni.
shaloya

Sziasztok!

ShaloyaKép
nagyon köszönjük. Csak kutyafuttában olvastam át a múltkor a hozzászólásokat, és ha jól emlékszem te kérdeztél rá a Jolika nevű szülésznőre. Engem ő vett fel a szülészeten, és éjféltől reggel 7-ig ő járkált be. Nekem szimpi volt, egy kicsit olyan lassú típus, de azt nem nagyon tudom elképzelni róla, hogy nem tűrné a nyavajgást. szerintem inkább olyan vigasztalós típus.

Lányok, segítséget kérnék. Csenge még továbbra sem szopik annyit, amennyit kellene neki az "előírásoknak" megfelelően. Összesen kb napi 350 gr megy le, és a doki nénink szerint olyan 500-at kellene már szopiznia. Ez önmagában még nem iegesítene (Karmen-én is így gondolom), de sajnos folyamatosan azt tapasztalom, hogy a kis drága enne, csak szerintem nincs elég tejem. A fejésnél max. 5-10 gr jön le, de az is kínkeservesen. Kb. 40 gr-ot tud szopizni egyszerre, de azt is majdnem 1 óra alatt szívja ki. A végén belefárad, és belealszik. Aztán egy óra múlva sír, rágja a kezét, és amikor megint cicire teszem, akkor mohón szopizni kezd. Amibe aztán megint belefárad, mert látom, hogy nem jön igazán neki elég tejcsi. A sárgasága még mindig nem múlt el teljesen, ezért is lenne fontos, hogy eleget szopizzon, mert a folyadéktól hamarabb elmúlna. A dokinéni felírt Nutrilon premiumot, hogy ha holnap, egy újabb napi mérés után is ennyire keveset eszik, akkor pótoljuk ezzel. Nagyon megijedtünk, én nem szívesen adnék már 1,5 hetes kortól tápszerpótlást, de az sem megoldás, hogy a gyerek 3 éjszakából 2 éjszakát végigsír. mert éhes. Lányok, mit csináljak? Fejek, szedek homeopátiás szert, iszok, amennyit csak lehet.

Bea

Bea
regibeus

BeaKép
Ne adjál tápszert neki semmiképpen. Mindkét cicit add oda neki, és minden szopi után fejjél. Az nagyon jó ha 1 órát van a cicin, mert az stimulálja a cickót. A Schöpfiben mondta a madam, hogy a legjobb tejcsináló ha disznózsírral bekened a cicit, és dunsztkötésbe teszed, majd lefekszel vele pihenni. Utánna szopi előtt langyos zuhany, és dőlni fog a tej.
Nekem bejött még az alkoholmentes sör, és sok-sok tészta.pl.szilvásgombóc
Csinálj horror fejést, amikor van rá időd. 7-7-5-5-3-3-1-1 percig mindkét cicit fejed.
Ha még ezek sem segítenek, akkor én még a helyedben beruháznék egy SNS szoptanít készülékre,és adnék még egy esélyt a cumisüvegezés előtt.
Nagyon szorítok, menni fog az. nekem is nehezen lett tejem, 10 nap után érte el azt a mennyiséget, ami a fiúknak kellett.

Cat

Cat
Kép
cateye

Még egy kérdésem lenne: anyatejet lehet szerezni valahonnan,(remélhetőleg csak átmenetileg) vagy ez is csak receptre szerezhető? Hogyan működik ez manapság?

Bea

Bea
regibeus

CatKép

és addig mit csináltál a fiúkkal? Mert az a gond, hogy a pici egész éjjel sír, nyöszög, amitől még jobban kifárad. Első este fél-1 óránként tettem cicire, de a végén persze már 1 perc után abbahagyta a szopit, gondolom nem jött belőle semmi. Egyszerűen nem bírom hallgatni, hogy sír, mert éhezik. Be kell valljam, a végén teát is adtam neki, pedig én sem ezekkel az elvekkel kezdtem. Mondanom sem kell, 1 óra alatt 60 gr teát nyomott be.Szóval most már úgy tűnik, nem ugyanaz a helyzet nálunk, mint Karmenéknél, vagyis nem a baba eszik keveset (hiszen mi sem vagyunk azonos étvágyúak), hanem ő enne többet, csak nincs.

Bea

Bea
regibeus

Bea,
Lehet, hogy furcsán hangzik majd, de ez többnyire bejön: fogd magad és feküdj le az ágyikóba egy egész napra (vagy akár 2-re), úgy hogy a picit magad mellé veszed, szorosan, testközelbe, lehetőleg legyen folyamatos bőrkontaktus. Amikor szopni szeretne mindig adj neki, a többi időszakot pihend végig (olvass, lazíts, stb...) úgy hogy valaki kiszolgál étellel, itallal (ez utóbbiból minél többel). Bármilyen furcsa, de csodákat lehet vele elérni. Ha pedig ez sem elég szerintem hívd fel valamelyik szoptatási tanácsadót! Én többször is kérdeztem őket. A tel.számok fönt vannak a www.lll.hu/telefon oldalon. Ja, és tápis pótlást tényleg ne adj!

Reméljük sikerül növelni a tejcsi mennyiségét. Kép
Humi
humi

BeaKép
A gyerekorvos írhat fel anyatejet. Mi kaptunk, mert ráírta a dokinő, hogy kis súlyuak a babák. Ez nem volt igaz, mert csak 2,5 kiló alatt született babáknál járna, mi efelett voltunk, de akármit ráírhat oknak. A Heim Pálból hozzák, és a Bolgárkerék utcába kell érte menni a védőnőhöz. Egy óbudai egy babás barátnőmnek is felírták, pedig Õ 3600-as szülte a kislányát. Hívjátok fel a dokinőt. Valakit láttam itt a neten is a Keres-Kínálba árult anyatejet. Ha megbíztok benne, akkor onnan is lehet venni. Úgy sajnálom, mert pont 1 hete dobtam ki a fagyóból a tejeket, hogy nekünk már nem lesz rá szükségünk.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Bea! én is neten hirdettem anyatejet, ismeretlenül is elvitték. Igaz akkor már 8 hós volt a baba. Amig kisebb volt tesom, meg közeli barátnöm vitte el. Szerintem is tudsz hirdetésre is venni, csak jobb lenne ajánlásra találnod valakit

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

BeaKép
Hívj fel! Tudok valakit! Nem tudlak elérni.

Cat

Cat
Kép
cateye

Bea Kép
pont azt akartam írni, amit Humi írt. Bújjatok össze 1-2 napra, legyen melletted.
Ez több szempontból jó lesz. Egyrész neked stimuláció, neki pedig megnyugvás.

és egy dolgot sosem feledj el! Ha nem megy, akkor az _nem_ a te hibád, a hangsúly azon van, hogy Ti kellet kiegyensúlyozottak legyetek, és a lehetőségekhez mérten kipihentek. Ha ehhez hozott anyatej kell, akkor azzal, ha tápis pótlással, akkor azzal!

én úgy gondolom, hogy még beindulhat a tejed, mert én sok mamit ismerek, akinek csak 2-3 hetes korban lett igazán sok teje.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bea!
Amíg bírod erővel, szerintem se adjál neki pótlást. Én plusz anyatejet sem adnék, mert a szopizás szempontjából az ugyanúgy pótlás. Ha jóllakatod azzal, akkor nem fog olyan intenzíven szopizni. Gondolom, hogy milyen nehéz és kétségbeejtő lehet, de ha sikerül túllendülni ezen az időszakon, tuti jól beindul majd a tejcsi. Nekem is bevált, amit Cat ír, a 7-7-5-5-3-3-1-1 perc, csak én nem fejtem, hanem a gyereket tettem egyik ciciről a másikra. Még most is szoktam a váltott cicit alkalmazni, ha kicsit növelni akarom a tej mennyiséget.
Ami még nagyon fontos, hogy bízzál magadban. Ne félj attól, hogy nem lesz elég tej, biztos hogy lesz! De ha esetleg mégsem, és végül pótlást kell adni, azért nem dől össze a világ.Az is rossz szerintem, mikor teljesen begörcsöltetik az anyukákat, és esetleg végül azért nem tud szoptatni.

Puszi, Alena

Kép
Kép
alena9

BeaKép
Én vagyok az élő példa, hogy nekem kellett sajnos pótlást adnom, mert nem volt az elején elég tejem, de utánna beindult. Mi úgy jöttünk haza 6 napra a kórházból, hogy nappal volt tejem, de bent a kórházban éjjel is megetették őket táppal, amitől jól beájultak, így nem volt gond a csecsemősöknek velük. Én bizony az első éjjel éjfélig bírtam hallgatni, hogy ordítanak mert éhesek, utánna felhívtuk a Schöpfit, és kértünk anyatejet. Szigorúan tilos adniuk, de emlékeztek ránk, és azért adtak. Nálunk nem volt felíratva tápszer előre (én optimista voltamKép), ezért kellett ezt csinálni. Egyébként tuti adtam volna nekik tápot. Így szerencsésen alakult, mert kaptunk anyatejcit. Még ezután 4 napig kellett pótlást adnom, mert kevés volt a tejem, de aztán belódult, a 45 perces szopik és a sok fejés hatására.KépKép Szóval adjál neki nyugodtan, ha már nem bírod idegekkel, mert sokkal fontosabb, hogy Te kipihent és kiegyensúlyozott legyél.

Cat

Cat
Kép
cateye

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?