Új privát üzeneted érkezett!

Baba
Ezek szerint Neked sem lesz egy pehelysúlyú a fiacskád... Sebikém a 34. héten 2700 g körül volt, és 4200 g-mal végeztünk... Kép

Zseppy
Ne parázz ezen, nekem is végig elől volt a lepény, egy időben elérte a méhszájat is, de azért szerencsére fekvésre nem ítéltek! És cipeltem is ezt-azt, persze csak amennyit egy kismamának amúgy is szabad...

Orbis
Huh, nem semmi a leányzó!!! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Szerencsésen átpakoltuk a fél lakást a hétvégén. A páromnak a lábujjkörme, nekem a jobb csuklóm bánta. Szerencsére a gyerek is bent maradt az emelgetés ellenére. Most már jöhet a bababútor Kép
Utána pedig begyűjtöm a kölcsön babarucikat és kisakkozom a végén, hogy még mit kell venni.

Eszti, Baba, még egyben vagytok?
Baba, ne kívánj magadnak hatalmas fájásokat, szerintem a gyors szülés jobb perspektíva :o)
Eszti, neked mekkorára becsülik a pocaklakód?

Otyka, mit szeretnétek, kislányt, vagy kisfiút?

Cas, tudsz 30. hét körüli méretet is mondani?

Kati 30+1

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!
Katica!
Egyben, egyben Kép Most meg majd túlhordom, figyeljétek meg! Eddig fenyegettek mindenféle koraszüléssel, most meg a többórás csatangolásra is csak a bordáim rugdosásával válaszol... Kép

Cas, ne riogass, engem azzal biztatott a nő az UH-on, hogy ez alapján inkább 3,5 kg, mint 4... Kép Csütörtökön megyek megint, na az már biztosabb lesz...

baba
37+4
baba76

Baba
Nem akartalak ijesztgetni!!! Kép
Mondjuk az utsó hetekben iszonyatos étvágyam volt, és nem is nagyon fogtam vissza magam, szóval lehet, hogy ezt nem kellett volna... Kép (Komolyan a párom már röhögött, amikor hazaérkezvén már megint a konyhában ügyködtem vmi sütin. MINDENNAP! KépKépKép)

Kati
30+6: 2059 g-nak becsülték.
A pakolást bízd másra legközelebb!!! Én is tologattam 1 db szekrényt, másnap éjjel mentünk is befelé, ahol bentfogtak egy jó kis magnéziumkúrára... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas,nekem is most kezd visszajönni az étvágyam Kép Sütizni nem sütizek, de egy hete álltam le a rendszeres csokievésról (mert megmázsált a védőnő Kép ), viszont minden este azon töröm a fejem, mit egyek másnap Kép

Amúgy a front hiperérzékennyé tett, tegnap krokodilkönnyeket hullatva akartam elköltözni (mert ugye senki sem ért meg), aztán békésen elaludtam a párom karjában... Reakció: reggel közölte, ezek az érzelmi dolgok a legnehezebbek ebben a terhességben Kép

Holnapután UH!!!!

baba
37+5
baba76

Sziasztok

Úgy néz ki, a csuklómon kívül nem okozott maradandó károsodást a hétvégei pakolás.

Már alig várom, hogy lejebb menjen a pocakom, mert napok óta nem bírok enni, pedig éhes vagyok.
A babám tuti akkor kezdi el rugdalni a gyomromat, amikor enni szeretnék. Ennek vasárnap meg is volt az eredménye, visszadolgozta, amit megettem :o(
Tegnap is úgy vacsoráztam meg fél órai próbálkozás után, hogy a párom közben simogatta a hasamat Kép
Ma megint ebéd előtt 10 perccel kezdte, tuti valami beépített szenzora van, hogy ennyire ki bírja számítani Kép

Baba, én már hetek óta érzékeny lettem, és csak egyre romlik. A hét végén már azon is sírva fakadtam, hogy a párom lezúzta a lábujját, pedig neki fájt, nem nekem.
Õ is közölte, hogy nehezen bírja már a könnyeimet Kép
Olyan műsorokat pedig hónapok óta nem enged nézni, ahol beteg gyerekekről van szó.

Kati 30+2

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

"Szegény" férfiak! El kell viselniük az érzelmi hullámokat! KépKépKép (Megkérdeztem, így utólag is ezt emelte ki az én férjem is...) Mondjuk én is képes voltam az egyik pillanatban villámló szemekkel veszekedni, aztán hatalmasat nevetni, végül krokodilkönnyeket ontani... Kép

Baba
Én is képes voltam hajnalok hajnalán kelni, és ágybareggelit vinni az embörnek, csak keljünk már és reggelizzünk, mert éhenhalok! (Pedig előző este bőven be is vacsoráztam. Kép)
Most legalább van sok gyümölcs, amivel ideig-óráig becsaphatod magadat, de februárban-márciusban? (CSak a sütik maradtak! KépKépKép)

Kati
Nálunk egyértelműen kiharcolta, hogy egyek végre vmit! Addig ugrabugrált, aztán ahogy a kaja kezdett elérni hozzá is, nyugi lett és beszunyált. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Katica, ha lejjebb megy a pocakod, az állandó pisiléstől mész a falnak, hiányzik ez neked???? Kép

Cas, a párom csak azzal biztatja magát, hogy a Kispapakönyvben (amit megkapott a terhesteszttel egyidőben) azt írják, a szülés után pár hónappal visszakapja a feleségét, a régi természetével.. Mi elég sokat húzzuk egymást általában, de mostanában néha látom, inkább nem is froclizik, nehogy sértettség vagy bőgés legyen a vége.. Ezzel párhuzamosan én sem értem magam...

Kaja: nekem az édes cuccoktól megélénkül, de szerencsére a gyomromat 22 hete nem bántotta...

baba
baba76

Baba
Én kb. mostanra értem el nagyjából a régi önmagamat. Mi is sokat ugratjuk egymást, de a terhességem vége felé, meg amíg a babó pici volt az én párom is igyekezett visszafogni magát, nehogy sírni vagy veszekedni kezdjek! Kép
Ja, és a "régi önmagam" azért kiegészült egy kótlós-anyatigris vonulattal... KépKépKép De ezzel is imád bosszantani. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Lányok,
Nekem a Párom pár hete kérdezte:"most megint viseljelek el úgy 10 hónapig?"

Éppen jobb kedvem volt és csak elküldtem a fenébe, aztán nagyot röhögtünk együtt. De azért mondtam neki, hogy csak irigykedjen, mert Õ úgysen élheti át amit én és én már 9 hónapja ismerem a babánkat, Õ meg akkor kezdi csak az ismerkedést.

Katica,
Doki bácsi azt mondta lehet lány, de egyáltalán nem tett hozzá semmit. Szóval szerintem csak poénkodni próbál...
ja, és többet ne pakolássz ennyit.

Na, a nagyfőnök már dörömböl, hogy ide akar ülni!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok

Kati, egyben vagyok még én is, de most nagyon nehezen viselem, iszonyatosan kínoz a gyomorsav...
Nem tudom most mekkora lehet a leányzó, mert utoljára a 35. héten voltam uh.-on, akkor volt 2500 gramm, a 38. heti meg kimaradt mivel arra a bizonyos flómetriásra kellett mennem, de szerintem kb. 3300 gramm lehet már.Aztán lehet hogy tévedek.
Holnap reggel ctg és találkozom Szigeti drnővel, már nagyon kíváncsi vagyok.

Érzelmileg már azt hiszem én is eléggé labilis vagyok..
Remélem mindannyian jól vagytok lányok.

Eszti / elvileg 3 napra a céltól /
eszti2

Sziasztok!

Egy praktikus kérdésem lenne. Mennyi pénzt szokás adni mostanában egy szülésért az orvosnak?

Ha valaki válaszol, akkor plíz, inkább e-mailben: aszinai@freemail.hu.

Köszönöm!

Ádám
brollop

Sziasztok

Ahogy olvastalak titeket, sokkal jobb kedvem lett Kép

Tegnap este már teljesen kiborultam, mert 2-3 perc pihenőkkel folyamatosan kínzott a lányom. Még vacsizni sem tudtam, aminek köszönhetően éjjel gyomorégésre keltem. Így lehet, hogy inkább a pisilésre szavaznék, csak a gyomorrugdosás már abbamaradna.

Párom megnyugodott, hogy egyszer még viszontláthatja a kevésbé érzékeny lényemet is Kép

Zseppy, szerintem ő jól látta azt, nekem is a 16. hét környékén mondta poénkodva, hogy mondjuk legyen lány, és igaza volt.
Ha tényleg lány lesz, akkor tiéd lesz a tökéletes családmodel, egy fiú, egy lány :o)

Eszti, éjszaka veled álmodtam, hogy szülni mész. Nekem egyenlőre egy pohár tej csillapítja legjobban a savamat, neked nem segít?
Ha hazaengednek még, akkor írj, milyen volt a ctg, és tetszett-e a dokinő?

Kati 30+3

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica,
Ha egyébként is zavar a gyomorégés (evés mellett is) nekem az Espumisan-t javasolták az előző babámnál. A gyógyszerész meg mondta, hogy a Rennie-t lehet szedni terhesen is.
És mi még szeretnénk ám még egy babát! Szóval valamelyik nem biztosan túlsúlyban lesz:o))))

Eszti,
csomagolj! Nekem is voltak ilyen álmaim az ismerettségi körömmel kapcsolatosan és meg is lett az eredménye.

Képzeljétek, a Párom a gyerekkel megbeszéli, hogy mi történt, amikor Manócskánk született. valami hihetetlen, ahogy Õ elérzékenyülve kérdezgeti "emlékszel,amikor apa kezébe adtak..." aztán a gyerek meg kiröhögi és előadja a saját verzióját...Jókat röhögök rajtuk.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok.

Hazaengedtek, ctg tökéletes lett szerencsére.
Holnap nem kell mennem, de péntektől kezdve minden nap ctg + amnio. Amiről azt mondták nem túl kellemes, de mi az ami mostmár kellemes?!
Dokinő nagyon helyes, igazán kedves volt. Mondjuk most nem sokat beszélgettünk, de majd pénteken, akkor úgyis vesz magzatvizet.De legalább picit megnyugodtam.

Zseppy, teljesen össze vagyok csomagolva, már csak indulni kéne..
Kati, de jó lenne már.A tejet nem próbáltam, mert nem szeretem, de most hogy írtad ki fogom próbálni, hátha...

Eszti
eszti2

Sziasztok

Zseppy, 3 gyereket akartok, ez szép vállalkozás Kép

Eszti, remélem bejön az álmom, és hamarosan a kezedbe foghatod a haslakód. Ha mégsem, akkor már a hétvégén is naponta nézegetnek, vagy csak hétfőtől?
Örülök, hogy tetszett a dokinő, remélem megnyugodtál kicsit.

Babókám ma is igyekszik minden kaját kipréselni belőlem, remélem rövidesen leszokik erről a nem kellemes tornáról. Egy előnye azért van, rá sem bírok nézni az édességre, de más kajára sem.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Eszti! Nagyon drukkolok! Az amnio miatt nem irigyellek, állítólag ritka sz@r... Kíváncsi vagyok, mikor leszel kismamából anya Kép

Zseppy, nagyon tisztellek, én most így az első terhesség vége felé (bár nem volt teljesen sima babavárás, de azért nagyon extra sem) azt mondom, nekem ebből egyszer elég... (bár apa szerint várjunk a szülés után egy évet, akkor leszek beszámítható, hogy nyilatkozzam..)

Katica, nekem ennyire azért nem volt durva a pocakfelszállás Kép Én enni azért tudtam, ha nem is akkor ettem a fél ökröket (annak most van itt az ideje) Kép

Cas, az anyatigris vonalat mi már részben megéltük a macskánál Kép Amikor hajnali kettőkor az állatorvosin végeztük, mert a macsesznek hasmenése volt (és 2 perc alatt hazazavartak, mert nem volt semmi baja, csak túlzabálta magát), akkor közölte a párom,hogy a gyerek esetében a gyermekbetegségeket ő ítéli majd meg, én ha lehet a szakirodalmat se olvassam Kép

Brollop, szerintem érdemes megkérdezni az orvost, ha nem mond semmit, akkor az egyszeri vizitdíj 10*-e, amit befolyásolhat az elégedettséged is...

baba
37+6
baba76

Baba,
Mielőtt az első babával terhes lettem akkor 3-at akartunk. Aztán hasonlóan nyilatkoztam, mint Te. Nekem 2,5 év kellett, úgyhogy fel a fejjel, a Párod meg legyen türelmes...

Betegségek megítélése nem ennyire egyszerű. Bár egy éjszakai ügyelet után én is azt mondtam inkább várunk türelmesen. A gyerkőcnek iszonyatosan fájt a hasa. A vizsgálat annyiból állt, hogy doki végig mérte szemmel, majd közölte, ha reggel is így fáj, akkor vigyük fülészetre...

Eszti,
Úgy hallottam jön a melegfront hétvégén. Kitartás hátha segít...

Baba,
Melyik vizitdíj? mert a dokimnál más a gyógyszer, a vizsgálat, a tanácsadás és a citológia árfolyama. Ráadásul most a kórházba járok hozzá, itt meg nincsen. Ez a "hálapénz" dolog olyan kínos:-( Én inkább mondanám, hogy annyi, amennyi nem terheli meg a családot.

Katica,
Kitartás. Próbálj meg sokszor tényleg nagyon keveset enni...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Kati, nagyon bízom az álmodban!!Péntektől kezdve folyamatosan mennem kell, szombaton is, vasárnap is, hacsak addig nem történik valami kicsi CSODA..KépImádkozom a szülő nők IstenéhezKép

Baba, az a helyzet hogy unokatesóm is azt mondta hogy állati rossz, neki pl. nagyon fájt, de ez van, ha meg kell csinálni hát rajta..Nekem a rossz AFP miatt volt amniocentézisem, az sem volt valami lélekemelő dolog.

Zseppy, várok én már mindenféle frontot, valamelyik csak rásegít.

Kati, jobban vagy?Tudtál enni?

Jó éjszakát Lányok.
Eszti
eszti2

Sziasztok

Mi kettőt szeretnénk és ezen egyenlőre a terhességem sem változtatott. A gerincem miatt ennél sokkal szörnyűbb dolgokat kellett már elviselnem, és annak még eredménye sem volt. Tegnap kérdezték tőlem, hogy nem félek-e a szüléstől. Belegondoltam, félni nem félek, inkább várom, mert szeretnék már babázni. Valahogy sokkal könnyebben megbírkózik az ember olyan fájdalommal, amiről előre tudja, hogy nem fog napokig tartani. Ti evvel hogy vagytok?

Tegnap hagyott vacsizni a babókám, csak utána trappolt ezerrel :o) Kirakta a lábacskáját a gyomrom helyére, amit finoman megcsikiztem, élvezet volt, hogy mekkora rugást kaptam érte Kép

Én is egyre jobban észreveszem magamon, hogy míg magammal szemben profi orvos vagyok, a szeretteimnél egy kis lázat is túl tudok izgulni.

Eszti, megint veled álmodtam, remélem most már tényleg bejön. Majd erősen koncentrálok a sikeredért :o) Ha elindul, azért szólj a párodnak, hogy annyit írjon ide nekünk, hogy finisben vagy Kép

Kati 30+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok

Kati, igazából nekem sem igazán a fájdalommal van gondom, maga az ismeretlen, a teljesen kiszolgáltatott szituáció, hogy nem tudom mire számítsak,engem ezek aggasztanak egy kicsit..
Ami engem még elborzaszt, az a vér látványa, a különböző orvosi kütyük, meg ilyenek, naaaa, ezektől tök rosszul vagyok.
Tegnapi ctg-t egy szülőszobában csinálták, mert sokan voltunk és hogy ne kelljen annyit várni, de egyedül olyan ijesztő volt ott ülni 20 percet, néha már rendesen légszomjam voltKép

Hát ennyi álom után, már tényleg történnie kell valaminek..Kép

Baba, ma vagy uh-on?

Eszti
eszti2

Sziasztok!
Ma voltam ctg, doki, uh Kép A törpe rendes kissrác, 3528 gr-ra becsülték, mocorgott a ctg alatt rendesen, a koponya szépen illeszkedett, de méhszáj zárt. Nem szülünk... Kép Már kezdek beletörődni, most a túlhordásra hajtok..

Eszti, az említett érzésekre én mindig túlkészülöm magam, azaz mindent elolvasok a témában, mindennek utánanézek, 3* megnéztem a szülőszobát stb. Nem tudom, mire lesz elég Kép

Zseppy, igazad van, a mi szempontunkból az a legjobb, ha annyit adunk, amennyit gondolunk és ami nem terhel meg minket - ugyanakkor szerintem az orvosnak is joga van megszabni, hogy azt a készenlétet, hogy te bármikor berántsd otthonról és ő hagyja esetleg ott a vasárnapi húslevest, azt mennyiért adja.. A legrosszabb a szabályozatlansága, ez a ciki kéztördelős hogykérdezzekrá és a végén a borítékolás... Mert lehetne úgy is, hogy akár egy biztosításból vagy a saját pénzedből (mindegy) a terhesség elején kiválasztod a dokit, megegyeztek, szerződtök és akkor ő azért a tarifáért otthagyja a húslevest is... Kép Mert most ugye csak bízhatsz benne, hogy a reménybeli pénzért bejön... Na mindegy, ez engem iszonyat bosszant, bocsi a kirohanásért Kép

baba
38+0
baba76

Sziasztok!

A ctg-ről jutott eszembe egy "vicces" sztori, ami a Margitban történt meg nemrégiben:
Egyik ismerősöm még a kiírt időpont előtt járt ugyan, de befektették a kórházba, mert a baba nyomta a máját. Így hát onnan járt a ctg-re, mint ez alkalommal is. Beült a géphez, rácsatolták, és várt türelemmel. Mivel már volt azelőtt is tudta, hogy nagyjából mennyi ideig tart egy ilyen vizsgálat, és kicsit gyanús lett neki a dolog, amikor már 10 perccel többet ült bennt a megszokottnál. Az összes orvos, ápoló, szakember eltűnt a környékről, így nem tudott senkinek szólni, hogy ő már közel egy órája bent van. Így hát nem tudott mit tenni várt tovább türelemmel, mivel a géphez nem mert nyúlni, nem akarta elrontani. Az volt az egyetlen "szerencséje", hogy korábban a kórházban elcsórták a telefonját, így most minden értékét (egy kölcsön kapott telefont) is bevitt magával a vizsgálatra. Mikor már közel másfél órát ült bent, felhívta a kórházat, hogy jó lenne ha valaki "kiszabadítaná" odabentről,mert már nagyon unja az ücsörgést! Kép
Végül jöttek az ápolók, és nem győztek tőle elnézést kérni.Kép
Ettől kezdve az összes ctg-re telefonnal ment már, nehogy előforduljon vele mégegyszer ugyanez! Kép
Egyébként egészséges babának adott utána életet! Kép (vigyetek ti is kikapcsolt állapotban)
Jópofa, nem???

Aisa és Hajni
odex

Baba,
Teljesen igazad van. Viszont akkor is más a szitu, aki végig a terhesgondozást a magánrendelőbe járva csinálja vagy sem. Egyébként tényleg az lenne a legjobb. Bár elgondolkodom, hogy az elmúlt 10 évben mennyi egbizt-et vontak és cserébe mennyi szolgáltatást kaptam...

Eszti,
mars szülni:-)))

Képzeljétek érzem a pocaklakomat. Párommal nem tudom mi van, mert egyáltalán nem érdekli...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok

Még mindig egyben..Kép
Mondjuk ma fájdogált napközben a hasim, de ki tudja?!

Baba, elég nagy a pocilakód.Kép
Zseppy,ez tök jó!Párodat hogy hogy nem érdekli?

Picit félek ettől a holnapi vizsgálattól, de majd tudósítok.
Vigyázzatok Magatokra!
Eszti
eszti2

Odex Kép Kép Kép

Zseppy, na igen, az a másik része a dolognak, a levont egészségbiztosítás. Ha belegondolok, hogy 8 éve dolgozom, nem rossz fizetéssel és a baba tervezés alatti egy-egy doboz gyógyszeren túl + a mostani vas és szőlőcukor recepteken túl (ez utóbbi ugye kb. 20 Ft), a vizsgálatokon túl gyakorlatilag mindent magánban vettem igénybe, akkor nagggggggggyon ideges leszek Kép De az most nem tesz jót, így hagyjuk Kép

Miért nem érdekli a párodat? Eleinte én is azt hittem nem érdekli, aztán kiderült, hogy csak fura volt neki, hogy valaki ott mocorog a pocakban... Kép Ma már egész jól elvannak a kissráccal Kép

Eszti, neked ma van elvileg a nagy nap, ugye???? Remélem, ottfognak és egy babával a karodban írsz legközelebb! Nagyon szurkolok!

baba
baba76

Sziasztok

Tegnap vettem a bátorságot és elindultam igénybejelentő lap gyűjtés ügyileg a városban. Hát nem egyszerű az eset.
Bár közgazdász vagyok, de még mindig hiszek a mesében, arra gondoltam, hogy mindent egy helyen el lehet intézni, aztán az állami szervek majd tologatják egymást között a papírjainkat. Hát nem :o(
Az OEP-nél a munkabérhez kötődő TGYÁS és GYED igénylőket lehet sorbanállás után beszerezni, a többi miatt a MÁK-hoz kell menni. Na az valami balkán. Kisebbségiekkel tömött az ügyfélszolgálat, még a 4 napos /jól halljátok/ gyerekkel is sorban áll a frissen szült anyuka. Itt is kb fél óra volt a nyomtatványhoz való hozzájutás.
A nyomtatványos hölgy kedvesen ajánlgatja, hogy inkább postán adjuk fel az igényeket, mert 5-6 óra a szokásos várakozási idő.
Erre én csendesen megkérdeztem, hogy a gyerek születési anyakönyvi kivonatával mi lesz, mire mondta, hogy azt pár hét után visszaküldik.
Mivel arra mindenhol szükséged van, így kizárt a postázási lehetőség.
Szóval kispapákat jobb valami idegnyugtatóval útra bocsátani Kép

Eszti, a már szült kismamák nekem azt mondják, hogy abban az állapotban semmi nem tud zavarni, csak hogy mikor jön már a gyerek. Más nem fog eljutni a tudatodig. Remélem igazuk van. Én csak attól tartok, hogy ne akarjon az ügyeletes és saját dokimon kívül más megvizsgálni, én erre ugrok Kép(

Baba, ha még növeszted 2 hetet, akkor te is pályázhatsz a 4kg körülire Kép)

Egyébként én hiszek abban, hogy a dokik többsége nem a pénzért csinálja a munkáját, így nem hiszem, hogy bármelyikük is jobban megterhelne egy családot anyagilag, mint amennyit megengedhetnek maguknak. A tiszta lapokkal való felállás, viszont tényleg egyszerűbb lenne.

Megjegyeztem, ctg-re telefont bekészíteni. Egyébként a szülőszobákban nincs nővérhívó gomb, vagy valami hasonszőrű bevezetve?

Zseppy, gratulálok, a párod pedig bizti csak fáziskésésben van, vagy akkor fogja igazán izgatni a dolog, ha már ő is érezheti a hasadon keresztül.

Eszti, pedig folyamatosan sugárzok feléd Kép Drukkolok, hogy jöjjön már ki a csöppség!

Kati 30+5

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica,
Nekem azt mondták ezeket a nyomtatványokat az interneten le lehet tölteni. Akkor legalább egy sorban állással kevesebb... hirtelen el kezdtem gondolkodni mi van még a TGYÁS-on és a GYED-en kívül, de aztán leesettKép))

Szerintem Párom be van sértve, mert kioktattam. És mivel a gyereknek mutattam először (mert éppen fürdött), még féltékeny is... Bár az elsőnél sem volt hajlandó beszélni a pocaklakóhoz. Szerinte hülyeség az egész. Nagy ritkán megsimogatta a pocakomat és kész. Ehhez képest szerintem nagyon jó apuka és nem látszik meg a kezdeti nehézség.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy

Részben tényleg le lehet tölteni, de nem mindent. Inkább azért választottam a személyes megjelenést, mert szájbarágósan végigkérdeztem a szükséges mellékleteket, meg azt is tudni akartam, hogy a páromat pontosan hová küldjem.

Sajna a párok teljesen máshogy élik meg a terhességet, mint mi. Nehéz nekik átérezni az olyan dolgokat, amik kívülről észrevehetetlenek. Én is magyaráztam sokat, hogy mit érzek, még úgy a 20. hét körül, de nem kötötte le, inkább az én lelkesedésemen mosolygott. Õ sem beszélt hozzá felszólításra, de egy idő után azt vettem észre, hogy magától elkezdte Kép
A 4D óta pedig minden nap kommunikál vele. Most már tudja kihez beszél, így könnyebb.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Ezek a mindenféle papírok intézése azért nem annyira katasztrófa, mint ahogy azt elkiabálják! Nekem a férjem intézett mindent, és sehol nem várt órákat, olyan volt, hogy ha látta hogy sokan voltak, visszament máskor, más időszakban. Igaz nem dolgozik messze a "tetthelyektől".
aranyhold

Sziasztok,

Még mindig semmi változás, voltam ctg-n, amin az elején persze aludt a drágám, de felébresztettükKép
Ezt a megzatvízszín megnézést meg elhalasztotta a drnő vasárnapra, mert a belső méhszáj teljesen zárt, úgyhogy nem lettem megkínozva.

Hú, mennyi császár volt ma..
Van egy kismama, ugyanahoz a dokihoz jár elvileg mint én / aki ugye szabin / szerdán taliztunk, nem lett jó a ctg-je, ment flómetriára, és ma látom, bent van, pedig még több mint 1 hete lett volna.Mondta hogy rossz lett a flómetria, fogyott a baba, úgyhogy Õt is császározták.Remélem Mindketten jól vannak.
Szóval kifejezetten nagy volt ma a nyüzsi odabent.
Szegény védőnőm, meg naponta hívogat, mikor lesz már baba..Kép

Kati, én is letöltögettem nyomtatványokat, majd meglátjuk mire elég.

Aranyoasak vagytok, hogy így szurkoltok, remélem tényleg hamarosan eljutunk a célig..

Eszti
eszti2

Papírok
Az én férjem is reggel nyitásra odament, elintézte a dolgokat, aztán már jött is haza - nem volt gáz.

Ja, és megvettem a Nők Lapját, van benne egy cikk Magenheim dokinővel és Pécsi Zita szülésznővel (ő volt az egyik szülésznőm), érdemes elolvasni, ha nem voltatok előadáson...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Eszti, azt szeretném írni neked, hogy nekem csináltak magzatvízszín vizsgálatott, ott a Margitban, a kiírás napján, és nem volt fájdalmas, csak kellemetlen. Úgyhogy e miatt, ne izgulj!! Meglesz az a baba, már nem soká!
Szorítok a többi kismamának is!Kép

Jóéjt
Kata

Kép

Kép
tikata

Sziasztok,

nemrég értem haza, voltam ctg-n, aminek az elején rendesen mozgolódtunk, majd babácskám úgy döntött, beszundizik, ezért Musztafa Dr / Õ volt ügyeletes /, úgy döntött csinál egy flómetriás uh-ot. Egyszer már csináltak ilyet a 38. héten, akkor minden rendben volt, viszont a rendes uh elmaradt.Kérdezte hogy miért nincs 38. heti uh, én meg mondtam, hogy nekem azt mondták fent a ctg-n hogy elég helyette a flómetria, hát egy kicsit elképedt, hogy már pedig kellett volna csinálni.
Na, mindegy, úgy tűnik most is minden rendben, viszont nézett méreteket és már majdnem 4 kg a "pici" haslakóm..Kép
Tanácsolta hogy jó lenne ha holnap a Szigeti drnő nézne magzatvízszínt, hát remélem már sikerül neki.

Kata, köszi az infót, remélem hamar alakulnak már a dolgok.Kép

Baba, Kati, Zseppy Veletek mi újság?

Eszti
eszti2

Sziasztok

Eszti, már úgy drukkoltam, azért néztem most is be, hogy hátha baba híreket hallok. Mostantól még jobban drukkolok!
Az azért megnyugtató, hogy minden rendben volt a ctg-n. 4kg Kép
Csupa óriás baba fog születni. Persze ez nem baj, csak elsőre elég megerőltető.

Haslakóm azóta is nagyon eleven. Ma voltam a kétgyerekes barátnőmnél, el volt hülve mennyit dolgozik a hasamban a babóka. Azt mondta neki ilyen nem volt. Én kezdem megszokni, most már kevésbé kínoz meg. Néha még játszom is vele, amikor megcsikizem a talpát Kép

Remélem lányok igazatok lesz az ügyintézéssel.

Én csak csütörtökön megyek uh-ra, addig csak saccolom a méreteit.

Holnap is bekukkantok, remélem tényleg nem lesz vészes a magzatvíz vizsgálat, ha mégis sor kerül rá.

Addig is jó hétvégét!

Kati 30+6

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Eszti
4 kg?! Akkor sok sikert és kitartást!!! Kép Ne ijedj meg, azért azt is "simán" meg lehet szülni, nekem is sikerült, szóval menni fog! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

megint itthon, ctg tökéletes lett, magzatvíz teljesen tiszta, és abszolut nem volt rossz, picit kellemetlen, mint a rákszűrés, de elviselhető.
Éjszaka voltak pici görcseim, de elmúltak.
Holnap reggel kell mennem ctg-re és csinálnak egy uh-ot is, hogy tisztában legyünk vele mekkora "pontosan".

Kati, kíváncsi vagyok mekkora a babód!Bár szerintem csütörtökön én már bizti bent leszek a kórházban, gondolom addig már nem várnak.

Cas, remélem igazad lesz, már olyan jó lenne találkozni Vele.Kép

Eszti
eszti2

Sziasztok

Eszti, az a baba nagyon jól érezheti magát a hasadban Kép)
Azért az megnyugtató, hogy minden rendben van vele, csak napról-napra nagyobb lesz.

Az én leányzóm továbbra sem adja fel a folyamatos mozgást, dörömbölést. Szombat reggel pedig arra ébredtem, hogy csuklik. Kb 5 percig tartott és olyan vicces volt. Úgy tudom ez nem árt neki, csak fejleszti a tüdejét.

Baba, merre vagy?

Kati 31+1

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Helló,
MEgvettem a múltheti nőklapját. Olvastam a cikket is.

Eszti,
A cikk alapján az 5.napon megindítják a szülést. Az nem holnap lesz? Hol vagy?

Katica,
Én is ezt tudom a csuklásról. Még jó, hogy csak azt mondod vicces volt. Utána a gyomrod hogy állt?

Ügyintézést nekem előzőnél a munkahelyem intézte, én itthon kitöltöttem a papírokat és párom bevitte.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Itt vagyok, itt vagyok, csak a hétvége elég zsúfolt volt, apa betöltötte a 30-at egyfolytában ünnepeltünk KépAzóta is azt nyögöm, de a babának semmi jele... (pedig mindent bevetettünk :D)

Eszti, szerdán megyek 11-re ctg-re, nem találkozunk Kép Bár ha éppen szülni fogsz... Kép A magzatvíz vizsgálattól eléggé félek, már a csütörtöki vizsgálat sem esett jól (nem az a felpattanunk és túlesünk rajta érzés volt, hanem egy kicsit kellemetlen..)

Zseppy, asszem szerda lesz az 5. nap Esztinek, 19-re volt kiírva... de lehet, hogy tévedek...

Katica, neked se legyen sokkal jobb, legyen neked is szép nagy a babád Kép Aztán egyszer úgyis leszáll a pocak, akkor élvezheted megint az evést... Kép
baba
38+4
baba76

Sziasztok

Zseppy, szerencsére a csuklásnál bal oldalon lent rázkódott a hasam, így a gyomromat ez idő alatt békén hagyta.

Sajna csak az a munkahely intézi teljes körűen a papírjaidat, aki tb kifizető. Az enyém nem az, mondjuk a T-GYÁSt, és GYED-et, így is rajtuk keresztül kell intézni a foglalkoztatói igazolás miatt. A családi pótlék és az anyasági támogatás miatt viszont a LÕportár utcába kell menni, ahol a balkáni körülményeket tapasztaltam.

Baba, ezúton is húzogatom a kispapa fülét!
Ezek szerint neked sem kényelmes a hátadon feküdni? Én kb 5 percig bírom, aztán kezdek megfulladni.

Igen, Eszti péntekre volt kiírva. Ezek szerint a hét végére már haza is engedhetik Kép

Kinek mikor indult lefelé a hasa, hogy be tudjam lőni a gyomor-szabadulásom időpontját -o)

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica, és ez a hátonfekvés még rosszabb lesz, ha jön a szédülés Kép

Könnyebbedés a 35-36 héten kezdődött, de egy jó hete tudok falni Kép
baba76

Sziasztok

Én is elolvastam a Nők Lapját. Inkább mosolyogtam rajta, mint új infót hozott volna, de azért nem panaszkodom Kép

Eszti eltűnt, ez lehet, hogy jó jel? Remélem már babázik :-)

Tegnap betévedtünk párommal a Brendonba árakat nézegetni, azt hiszem most kapott először szívszélütést. Elég szörnyű, hogy a nálunk gazdagabb EU-s országokban minden babaholmi olcsóbb, mint itthon. A minőségről pedig ne is beszéljünk. Pl formatervezett gyerekkádakat láttam, ami divatozni tuti jó, de fürdetni nem sokáig, mert olyan keskeny, hogy a gyerek hamar kinövi.

Kati 31+2

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica,
Brendonban vásárolni szerintem nagy anyagi felelőtlenség Kép Ha gondolod -és még nem térképezted fel az üzleteket - szívesen küldök listát a megfizethető bababoltokról, babakelengyelistával stb., a lányokkal csináltuk az nlc-n... Kép
Nekem ami nagyon bejött a Brendonban, az a játékok, igyekszem a családot is abba az irányba terelgetni, hogy az ott kapható Fehn és Mamas&Papas cuccokból válogassanak, de ezen kívül szerintem nem nagyon éri meg...

Esztivel vajon mi lehet?
baba
baba76

Sziasztok,
Remélhetőleg Eszti babázik már. Innen is, akkor gratula!!!

Baba,
küldheted a listát, bár nekünk olyan sok mindent nem kell venni, de azért van egy-két alap dolog. pl: babakkocsi, öltöztető szekrény...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Elküldtem Kép
baba76

Elküldtem Kép
baba76

Baba!
A listát tudnád küldeni nekem is? Én is kíváncsi lennék rá, és még elég sokmindent kell vennünk!

Előre is köszi! (osztheimer.hajnalka@fibermail.hu)
Odex

Aisa és Hajni
odex

Baba!
A listát tudnád küldeni nekem is? Én is kíváncsi lennék rá, és még elég sokmindent kell vennünk!

Előre is köszi! (osztheimer.hajnalka@fibermail.hu)
Odex

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok!

Hajnalban 3-tól hatig mértem a jóslófájásaimat, majd elaludtam.. Vidáman mentem ctg-re, hátha szülünk..

Na nem... ctg lapos mint a fene, a gyermek kalimpál vígan, méhszáj pedig zárt.

Jövő hét csütörtökön megyek megint...
baba
38+6
baba76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?