Sziasztok
Tegnap vettem a bátorságot és elindultam igénybejelentő lap gyűjtés ügyileg a városban. Hát nem egyszerű az eset.
Bár közgazdász vagyok, de még mindig hiszek a mesében, arra gondoltam, hogy mindent egy helyen el lehet intézni, aztán az állami szervek majd tologatják egymást között a papírjainkat. Hát nem
(
Az OEP-nél a munkabérhez kötődő TGYÁS és GYED igénylőket lehet sorbanállás után beszerezni, a többi miatt a MÁK-hoz kell menni. Na az valami balkán. Kisebbségiekkel tömött az ügyfélszolgálat, még a 4 napos /jól halljátok/ gyerekkel is sorban áll a frissen szült anyuka. Itt is kb fél óra volt a nyomtatványhoz való hozzájutás.
A nyomtatványos hölgy kedvesen ajánlgatja, hogy inkább postán adjuk fel az igényeket, mert 5-6 óra a szokásos várakozási idő.
Erre én csendesen megkérdeztem, hogy a gyerek születési anyakönyvi kivonatával mi lesz, mire mondta, hogy azt pár hét után visszaküldik.
Mivel arra mindenhol szükséged van, így kizárt a postázási lehetőség.
Szóval kispapákat jobb valami idegnyugtatóval útra bocsátani
Eszti, a már szült kismamák nekem azt mondják, hogy abban az állapotban semmi nem tud zavarni, csak hogy mikor jön már a gyerek. Más nem fog eljutni a tudatodig. Remélem igazuk van. Én csak attól tartok, hogy ne akarjon az ügyeletes és saját dokimon kívül más megvizsgálni, én erre ugrok
(
Baba, ha még növeszted 2 hetet, akkor te is pályázhatsz a 4kg körülire
)
Egyébként én hiszek abban, hogy a dokik többsége nem a pénzért csinálja a munkáját, így nem hiszem, hogy bármelyikük is jobban megterhelne egy családot anyagilag, mint amennyit megengedhetnek maguknak. A tiszta lapokkal való felállás, viszont tényleg egyszerűbb lenne.
Megjegyeztem, ctg-re telefont bekészíteni. Egyébként a szülőszobákban nincs nővérhívó gomb, vagy valami hasonszőrű bevezetve?
Zseppy, gratulálok, a párod pedig bizti csak fáziskésésben van, vagy akkor fogja igazán izgatni a dolog, ha már ő is érezheti a hasadon keresztül.
Eszti, pedig folyamatosan sugárzok feléd
Drukkolok, hogy jöjjön már ki a csöppség!
Kati 30+5