Új privát üzeneted érkezett!

biobaba

a gyógyszertárban kapható papír törlőkendő is megteszi, mert az sem szakad el, és biológiai úton elbomlik

http://www.lelegzet.hu/archivum/2004/05/3028.hpp
biobaba

Szia Ági, BiobabaKép
Köszönöm az infokat, megnézem és kipróbálom mindhármat.

Szia KláraKép
Átvenném a megmaradt Nowotex betétet.
Írok mélt.

Majd beszámolok, melyik hogy vált be.
és köszönöm a gyors hozzászólásokat.

Pusz: vikta
vikta

Sziasztok!

Hátha másnak is aktuális: pisifolt kivétele matracból.
Kell hozzá: egy rakás törölköző/konyharuha/rongy (amit utána ki tudsz majd mosni). 3%-os hidrogénperoxid. Szódabikarbóna. Puha kefe/kemény szivacs.

Az eljárás röviden: Ha friss a folt, törölközővel felitatjuk a pisit (addig nyomkodjuk törölközővel, amíg több nem jön fel). A foltot beáztatjuk hidrogénperoxiddal, 5 percig rajta hagyjuk. Törölközővel felitatjuk megint, SZÁRAZRA (fontos).
A szag eltávolítására szódabikarbónát dörzsölünk bele, és éjszakára rajtahagyjuk. Reggel leporszívózzuk.

Részletes leírás itt: http://houseofstrauss.co.uk/modules/wfsection/article.php?articleid=453
kat_ica

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Országunk harmadik nagyvárosában sajnos nem lehet kapni mosószódát! Renedelni? Egyik helyen igérték, de ...
Szóval ha valakinek van otthon egy zacskóval, dobozzal akkor légyszi írd meg a gyártót, forgalmazót!
Jópáran rendelnénk!
Előre is nagyon köszönöm!
Textilpelus ügyeben, ajánlom szíves figyelmetekbe:
http://www.littlelamb.co.uk/itemlist.php?clasrefr=products
Egy angliában élő ismerősöm ajánlotta! Méretben van egy kis különbség,de nagyon jó fejek!

Előre is köszi!
k
kriszta13

Szia Kriszta!

Én az Ökoszolgálatnál veszem a mosószódát, 2kg-s kiszerelésben, papír"zacskóban", nincs rajta semmi felirat. Szerintem hívd fel őket, hátha tudnak segíteni. Van egy ingyenesen hívható számuk: 80/269-446.

Szurkolok! Kép

GyeZsu
gyezsu

GyeZsu!
köszi!Megpróbálom! Bár mobilról nem lehet hívni! majd vezetékesről!
MEnnyibe kerül?
k
kriszta13

GyeZsu!
Képzeld már jártam az oldalukon csak nem néztem jól körül!
Enyje, benye!
Most megteszem!
k
kriszta13

Sziasztok!

Kicsi komposztalo lada sajat kezuleg. Kb 1200 Ft-bol kijon, es 60 l komposztot bir(csurig tomve 64). Elkeszitese igencsak egyszeru. Auchanban vettem 6 db 40x40 cm jarolap neven futo dolgot. Ossze lehet szegecselni. A 6. lapot azt csuklosra kell csinalni, mert az lesz a teteje, h a gyerkoc ne tudja kiszedegetni. Ezt madzag segitsegevel igen jol meg lehet oldaniKép Szoval, ha vkinek nincs kertje, de azert egy picit szeretne komposztalni abbol a cuccbol, ami ertekes, de egyebkent kidobna a szemetbe, akkor fel ora alatt osszehozhat egy ilyet.
Komposztalasrol: http://www.humusz.hu/kiadvanyok/gombacska/index.html

Biobaba
biobaba

Egy email-listán kértem tanácsot komposztálással kapcsolatban, és valaki megosztotta velem a módszerét. Ez is a "nincs elég hely komposztálni" kategóriába tartozik.

Ez a nő egyszerűen apróra vágta a konyhai hulladékot, és beletette egy nagy virágtartóba, rétegezve. A tetejére mindig tett lenyírt füvet, homokot a homokozóból, virágföldet, ilyesmit (hogy a szagot és a legyeket távoltartsa). Ja, és még alulra beletett néhány kicsírázott krumplit. Ahogy nőtt a komposzt mennyisége, úgy nőtt a krumpli is. És a komposztból nagyon gazdag föld lett, fél év alatt. (Krumpli ehetetlen volt, de állítólag hatalmas muskátli nőtt abban a földben utána).

Kati
kat_ica

Domestos helyett:
gyogyszertarban kaphato 70%-os alkoholba zsalya- es levendulaolajat kell keverni. Ezt szobai viragpermetezobol spriccelve bmit le lehet fertotleniteni. 2 perc hatoideje van. Utana nedves ruhaval at kell torolni a feluletet. Van, amit nem szoktam. Tulajdonkeppen elparolog. Hutot is ezzel szoktam kitorolgetni. Es most a peneszt is lepermeteztem vele. Ez letezik keszen is (Sonett fertotlenito), de hazilag elkeszitve lenyegesen olcsobb.
biobaba

Biobaba, milyen arányban kell keverni az alkoholt és az illóolajokat?

GyeZsu
gyezsu

100 ml alkohol 5-5 ml olaj, szerintem jo lehet marKép

Biobaba
biobaba

Köszi!

Lányok, egyszer valahol volt már szó a hajmosásról. Én pár éve nem mosom már a hajam samponnal, csak sima vízzel. (Előtte WU2 sampont használtam, de min. 2 hetente mostam csak hajat.) Mondjuk nekem jó hajam van, nem zsíros nem száraz - viszont göndör, és csak úgy lehet kifésülni, ha tiszta víz. (Ebből következően fésülködni sem szoktam naponta...) Katának se mostuk még a haját, csak vizeztük. Fürdetni is csak gyógyszertári fürdetőkrémmel szoktuk, de nem is mindig "csutakoljuk le", van, hogy csak tiszta vízzel mossuk le.

Ti mit használtok a hajatokra, illetve a gyerek hajára?

GyeZsu
gyezsu

Szia Gyezsu!

Mi Laverat, ill Weledat hasznalunk. Ezek naturkozmetikumok. Bioboltban aruljak, meg a biopiacon is szokott lenni.

Biobaba
biobaba

GyeZsu,

Én is nagyon szeretem a Weledát. Hajat mosni kb. kéthavonta szoktam, most épp egy növényi alapú folyékony szappanom van ("saponaria" ?). Van benne nimfaolaj is, ezt azért jó mert a tetvek nem szeretik. (Nekem rasztás hajam van, és tavaly kaptunk egy kis "ajándékot" Lili apukájától Kép Utána egy ideig paranoiás voltam). Mosakodásra vagy ezt a szappant, vagy Weleda babaszappant.

Lilinek semmit, vízzel mosom, a haját is. Néha használunk Weleda babatestápolót. És egy bio-napkrémet (nem fürdetéshez Kép) Ha megfogta a nap, akkor bekenem olívaolajjal. Olvastam valahol, hogy regenerálja a bőrt, napozás után kell használni.

Kati
kat_ica

Arctisztitasra tok jo a natur citromle. Nem az, ami tele van adalekanyagokkal, hanem ami 100%-os. Abban van citromolaj is, nem szaritja ki a bort. Legalabbis ez, ami nekunk van.

Es meg novenyi szappant szoktunk hasznalni.

A Weleda egyebkent azert is jo, mert kornyezetbarat csomagolasokat hasznalnak. Lavera hasznal muanyagot, de azt bele lehet tenni a szelektiv kukaba, mert PET.

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Megelőztetetk: pont az lett volna a következő kérdésem, hogy szerintetek kell-e egyáltalán hajat mosni. Ha Kata haját nem szoktatom hozzá a samponhoz, akkor valószínűleg nem is fog rá kelleni, igaz? Kép Apukája kb. kétnaponta mos hajat, mert hogy zsírosodik Kép Mondtam már neki, hogy ez egy ördögi kör.

Én DM-os naptejet használok, állítólag abban sincs semmi "kemikália". Naptejjel nem nagyon tudok kísérletezni, mert Katának szőke haja és hófehér bőre van - és sajnos a bőre érzékenységét tőlem örökölte Kép Ez a csípésekre is igaz, csütörtök este megcsípte a szeme alatt egy szúnyog - hát még most is fel van dagadva a szeme, alul, felül, és piros - kis pandamaci Kép Mondjuk az is igaz, hogy kozmetikushoz se kellett soha járnom, mert az arcbőröm mindig is rendben volt. Remélem, ezt is örökölte Kép

Biobaba, nem itt írtad, de hol voltál te pénteken biopiacon? Kép Éjszaka nézegettem az interneten keresztüli rendelés lehetőségeit, meg a készétel házhozszállítást. De jó lenne végre eljutni veled biopiacra... (Tudom, hogy nem rajtad múlik Kép)

Környezettudatosságom újabb lépése: "A" kategóriás hűtőt vettünk, tegnap pedig a kiégett égők helyére energiatakarékos izzókat. (Miután öcsém azt mondta, ha nem energiatakarékos izzókat használunk, akkor nem sok jelentősége van annak, hogy "A" vagy "B" kategóriás hűtőt veszünk.)

OFF
Próbálkozunk a bilizéssel. Kata sokszor már a pisinél is szól (akkor is azt mondja, kaka), de a bilire nem nagyon szeret ráülni. Tegnap délelőtt pedig "szivatott" minket, állandóan berogyasztott, még nyögött is egyet, közölte, hogy kaka, majd nagyokat kacagott Kép Huncut egy csajszi, az biztos.

GyeZsu
gyezsu

Szia Gyezsu!

A Mammutban szokott lenni. Pek, meg zoldseges pentekenkent a biobolt elott. En penteken meg csak ott voltam. Allitolag van a Vasarcsarnokban is, de azt nem tudom, meg felek is, h mi van, ha az nem is bio, csak ramondjak. Persze el kene menni megnezni, mert igazolniuk kell. De akik a Mammutban vannak, Azokrol tudom, kik. Remelhetoleg meg mindig ok vannak ott , es nem masok. Bar papir ott is kerheto.

Nekem sincs semmi baj a borommel Tok jo. Ezzel is takarekoskodhat az ember. Igaz, szerintem ez is onfejleszto. Ha tini korodban elkezded a kenegetest, akkor egyre inkabb kell, mert tonkremegy a borod. Nalunk volt 70%-os alkohol, aztan anyukam azt mondta, toroljem le azzal az arcomat, ha koszos, v zsirosKép Itt Budapesten azert jon le a szep szurke maszk, ha a citromlevel letorlom a kepem.

Energiatakarekos izzo csak akkor energiatakarekos, ha min negyedorat eg. Ugyanis a felmelegedeshez hasznal annyi energiat, amennyit a normal izzo negyed ora alatt. Szoval wc-be nem tul joKép Es ebben is van higany, ami miatt veszelyes hulladekkent kell kezelni majd kodobaskorKép

Egyszer beszeltem egy olyan lannyal, aki evente 2x mosott hajat. Nagyon szep , hosszu haja volt (de nagyon hosszu !, es dus). Egy ido utan ontisztulova valik a haj, csak sokat kell fesulkodni, azt mondta. No meg persze a szaga ellen ki kell talalni vmit. Feltehetoleg illoolajKép

Biobaba
biobaba

Ez a pénteki Mamut jól hangzik, ez nem volt a Biopiacos honlapon, basszus, tegnap még el is tudtam volna menni Kép Most egy ideig nyaralni fogunk (apró részletekben), közben pár napig szalma is leszek, de az hétfő-kedd-szerda lesz júli utolsó hetében.

Hát mi az egyik energiatakarékos izzót WC-zuhanyzóba vettük... (A másikat a kinti lámpába.) De ezt a WC-zuhanyzósat szoktam égetni éjszaka (mint jelzőfény), úgyhogy nagy gond nincs Kép Hulladékudvarba kéne vinni a kiégett izzókat is? Még egyszer sem sikerült eljutnom a hulladékudvarba (a nyitvatartása nem valami barátságos, bár kismamaként már azért megoldható lenne), csak gyűjtöm, gyűjtöm a fáradt olajokat a garázsban Kép Biobaba, felfedezted már a Kelenvölgyi parkolóban a veszélyes hulladék konténert?

GyeZsu
gyezsu

Szia Gyezsu!

Meg nem.

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

GyeZsu,
Nekem is hófehérkém van Kép De én mégis inkább árnyékban tartom, ill. hosszúujjút adok rá, ha muszáj kimenni. Naptejet akkor használok, ha egész nap kint vagyunk, szóval órákig. Az idén "napoztatom": minden nap kint van a napon egy kicsit, naptej nélkül. Persze nem a déli órákban, inkább késő délután vagy reggel 8-9 körül.

Hajmosás: szerintem a sampon jól összezavarja a faggyúk zsírtermelését, és ráadásul megfosztja a hajat is a természetes olajoktól.
Biobaba, az én hajam már nem szagos, már akkor sem ha megázom az esőben Kép

Most írtam alá egy petíciót, hogy a város gyűjtse a műanyag flakonokat is a többi dologgal. Nálunk a tejet is műanyagban árulják, szinte csak az van a kukánkban (mármint műanyag), amióta komposztálunk.

Kati
kat_ica

Sziasztok!

Pedig én is olyan szívesen venném a joghurtot üvegben! Kép (A tejfogyasztásunk elég rapszodikus, arra a "hosszanfriss" tej teljesen megfelelő, azt meg biztos nem lehet üvegbe tenni Kép.)

Ezen a hajszagon én is elgondolkodtam, de szerintem az én hajam sem szagos, csak ha füstös helyen vagyok kénytelen tartózkodni.

Nagy bánatomat nem is meséltem nektek: a múltkor vettem az Ökoszolgálatnál "bio"tusfürdőt, nem emlékszem, pontosan, mi volt benne (borsmenta?), de nagyon finom illata volt, szerettem nagyon. Erre egy idő után "megbuggyant". Hát igen, úgy látszik a bolti tusfürdőkbe tartósítószert is tesznek. Mindenesetre ha legközelebb is veszek az Ökoszolgálatnál tusfürdőt (márpedig szeretnék Kép), akkor kisebb flakont viszek.

GyeZsu
gyezsu

Gyezsu, hol tartottad?
Mi felevre be szoktunk vasarolni, de meg nem buggyant meg soha. Remelem, nem is fog. Egyebkent meg persze, h teszenek tartositoszereket a kozmetikai keszitmenyekbe!
Nekem egyebkent a mososzodaval szokott meggyulni a bajom. Megkemenyedik, es kalapaccsal kell szetvernem neha, h hasznalni tudjam. Akkor meg szall mindenfele, es pruszkolok.

Nekem a zacskok a fobiamKép Emlekszem, meg 15-20 eve, ha vki elvitt egy zacskot a boltban, akkor mar csunyan neztek ra az eladok. Csak azert remlik, mert pont elottem kiabaltak vkivel, h vitt egy zacskot. Ma meg mar mindenhol a zacskokat nyomjak az ember kezebe. Nem gyozom hajtogatni, h nem kerem, nem kerem. Ennek ellenere vhogy mindig kerul zacsko hozzankKép

Es sajna a biopiacon is tobbnyire muanyagokba csomagoljak a tejtermekeket, teszik a vasarolt zoldseget, hust. Amig kimertek, addig vittem vissza a dobozkakat, de mar elore csomagoltak. Zoldsegnek van nalam kosar, meg vaszonszatyor, meg a zacskokKép Szoval ott is mondani kell mar lassan, h nem kerem a zacsitKép Igaz, az egyik bioboltba lehet vinni zacskokat az erre nem gondolo vasarlotarsaknakKép Persze a muanyag dobozkak meg vihetok a muanyagos kukaba, dehat akkor is.

Hat az izzadsagtol is lehet szaga a hajnak.

Ja, tegnap olvastam, h sok helyrol a muanyagot Kinaba viszik, ahol pulovereket csinalnak beloluk. Biztos jo viselet.
biobaba

Szia Biobaba!

Meglepő módon a zuhanyzóban tartottam Kép nagy babatusfürdős flakonban. A zacskókat én sem szeretem. És nem értem, hogy pl. a pékségben, a zöldségesnél mért nincs papírzacskó? Komolyan mondom, ki is fizetném azt a pár forintot, amibe kerülhet. Vagy lehet, hogy csináltatni kéne, és egyszerűen abba szedni a péksütit? Kép

gyezsu
gyezsu

Van olyan pekseg, ahol van papir. Valoszinuleg olcsobb a muanyag, meg sokan panaszkodnak, h a papir nekik nem jo, mert kiszakad. Lehet, h ez is benne van. Ha mar csinaltatnal, akkor jobb, ha kisebb fajta vaszon szatyrot zerzel be. Az egyik keznuves boltban regen lehetett kapni 50 Ft-ert. A Bem mozi kornyeken. Mashol dragabban lattam uolyat. De varrni se nagy durranasKép (OFF bar nekem epp 1 hete rejtelyes modon magatol elindult a varrogepem, es mire odaertem, leegett a pedaljaKép) ON

A tarolast azert kerdeztem, mert mi csak egy kis mennyiseget tartunk a furdoben, a tobbi nagy flakonban huvos helyre van teve.
biobaba

Sziasztok!
bocs a betolakodásért...
tudjátok-e esetleg, hogy Szegeden hol lehet mosószódát venni?
Reni

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Szia Reni!
Szerintem legjobb, ha elmész a Vidrába. Ha még nincs szeptembertől lesz, mert ilyen irányba bővülnek!
Üdv: Éva
stef

Éva!
köszi szépen!

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért. A mosható nadrágpelenkárol szeretnék kérdezni. Megnéztem a honlapokat, de nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik a jó. Mi a tapasztalat, melyik a jobb, biztonságosabb, az amikor külön van még egy védőnadrág, vagy ha együtt van? Újszülöttnek is érdemes már ilyen pelenkát venni? Milyen márka a jó?

Előre is köszönöm.

Üdv: Orsi

Kép
sorsoly

Szia Orsi!

Tema alaposan koruljarva:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/23625.html?1122384112

Miutan mar vegigprobaltam par dolgot, szerintem vmi belso, ha azt akarod, h olcso legyen, akkor tetra, v az un mull-pelenka. Ez gyorsan szarad, akar tobbet is hajtogathatsz egybe. Gyapju kulsovel. Ejszakara esetleg gumibugyi. Ebbol en most a Kushiest hasznalom, es elegedett vagyok vele. De csak este van a gyerkocon.

A nadragpelusok: a Monapelnek tonkrement a tepozarja, bugyi nelkul mar nem tudom raadni. A Popolini, Kushies tepozarja meg jo. Egyebkent nincs kulonbseg a belsokben mas szempontbol.

Biobaba

Ujszulottre is nyugodtan adhatod.Foleg a hajtogatost.
biobaba

Sziasztok Lányok!

A Művészetek Völgye idejére levonulok a terepről. Aztán meg valószínűleg nagymamámat kell majd őrizni, de nem adom fel a reményt, hogy gyapjúkülsőt vegyek, pénteken biopiacra menjek a Mamutba, és kipróbáljam az Ergót. Az ember soha ne adja fel az álmait Kép

Azért azzal had dicsekedjek, hogy a bilizés nagyon jól megy már, pedig Kata még csak 17 hónapos. Az a rossz, amikor nem itthon vagyunk, pelus van rajta, és akkor szól, hogy kaka (a pisi is kaka, meg a puki is Kép). És akkor azt kell mondanom, hogy Kata, most nincs itt a bili, engedd bele a pelusba Kép Mert mondjuk a Művészetek Völgyében sem cipelhetem magammal a bilit, hogy mindig kéznél legyen Kép

Szép napokat mindenkinek!

GyeZsu
gyezsu

Szia Gyezsu!

Nem lehet ott megpisiltetni egy felreeso fuves helyen?

Biobaba
biobaba

Kedves Soroly! Létezik CAROLINO is!
Erről itt nemigazán szokott szó esni!
www.carolino-bebiteka.hu
stef

OFF

Stef, itt mindenki csak arrol ir, amit kiprobalt.

Biobaba

ON
biobaba

Így van Biobaba!
Ezzel egyetértek!
Éva
stef

Sziasztok!

Köszi az infókat. Most már csak boldogulok. Kép)

Üdv: Orsi

Kép
sorsoly

Ez erdekes:
Kevesebb gyerek, tobb pelenka. Vajon miert?
http://www.acnielsen.hu/hirek/122.htm

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Nemetul tudoknak Basel szelektiv hulladekgyujteserol, igazan tanulsagos:
http://www.stadtreinigung-bs.ch

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Irogatok azert ide neha, hatha feleled a topik.
Syoval a gyerekem is nagyon kornyezettudatosKép Allandoan szedi fel a szemetet az utcan, es kozli, h kuka. Tegnap meg felszedett vhol egy zacskot, es abba kezdte el gyujtogetni a szemeteket, aztam kidobatta velem egy kukaba. Gondolkodtam, h hagyjam-e, koszos lesz a keze stb. Aztan ugy dontottem, h meg tudom torolni a kezet, ugyh inkabb nem nevelem ki belole, h zavarja a szemet a szemet.

Es ha vki tarsashazban lakik, elvileg lehetseges a tarsashazi szelektiv hulladekgyujtes.
http://humusz.hu/index.php?id=humusz&p=52#q18

Biobaba
biobaba

Biobaba,
én olvasgatom a linkeket Kép
Van egy honlap a régebben említett lebomló "műanyag" zacskókról: www.degradable.net Még nem néztem meg, ezért nem is írtam róla eddig.

Kati
kat_ica

Környezettudatos Anyukáknak!

Az Ecopel Kft forgalmaz Popolini mosható textílpelusokat,külsőket,fürdőpelenkákat, pelenkabetéteket (Olyan mint a novotex volt!!), természetes babatermékeket (borostyánkő lánc, gyökérből készült rágóka, szoptató és nyugtató párnákat, mindent ami természetes!!

Na és ez nem utolsó sorban azért is fontos, mert sok a műszálra allergiás kisbaba, a Popolinik pedig bőrbarát(pénztárcabarát)termékek,nézz utánna www.popolini.com, telefonon is szívesen segítünk!
Tapasztalatokat is várunk!
E.
ecopel

Környezettudatos Anyukáknak!

Popolini textílpelenkák, pelenka betétek (olyan mint a novotex volt!), természetes babatermékek (cseresznyemag zsák, borostyánkő lánc, gyökérrágóka,szoptatópárnák, gyapjú külső), fürdő pelusok kaphatóak az Ecopel Kft-nél,nézzetek utánna, www.popolini.com!
Várjuk a tapsztalatokat is, akár emailben vagy telefonon is!
E.
ecopel

Sziasztok,

júliusban szóba került a hajmosás, de én csak most olvastam. A gyermek haját élete másfél éve alatt még csak kétszer érte sampon, viz is csak a nyári pancsolások alkalmával. Nem büdös, nem zsiros, és reméljük igy is marad. Ámde a feje bőrén látszik, hogy kissé koszos, olyan sötétbarnás korpaszerüség van rajta. NEm hullik, teljesen rá van rakódva. Ti tapasztaltatok ilyet? Ha igen, mi a teendő? Gondoltam olajos vattával való letörölgetésre, de azt azért talán le kellene mosni a hajáról. Vagy nem? Naegyszóval tanácsot kérnék.

köszi
orsi
orsko

Szia Orsi!

Ez nálunk is van Kép Én arra készülök, hogy babaolajjal bedörzsöljem, azt rajta hagyjam egy ideig, aztán ledörzsöljem ezt a "koszmót". Eddig csak egyszer csináltam, "kiskorában" (Kata is másfél éves Kép). Akkor nem mostam le utána, csak törölközővel megtöröltem. Mi egyébként még egyszer sem mostuk a haját samponnal - mégis imádom a haja illatát Kép

Ha minden jól megy, csütörtök reggel a fair trade-ről lesz szó a Civil Rádióban. Nagyon érdekes téma, én is most nyáron találkoztam vele először: http://www.fairvilag.org/

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Ez nekünk is van, vagyis Lilinek, csak nem mertem rákérdezni Kép. Nyáron kezdődött, így arra gondoltam, talán a fejbőr védekezik a káros napsugarak ellen(?), Lilinek még nem valami sűrű a haja.
Azt hallottam, olívaolajjal be kell kenni este, és reggel kimosni. Sampon helyett talán szódabikarbónával? (vízzel elkeverve)

Erről jut eszembe. Hallottam olyanról, hogy szódabikarbónát használnak dezodornak. Ki is próbáltam néhány napig. Hatásos volt, csak kicsit macerás. Hátha valakinek tetszik az ötlet Kép

GyeZsu,
Ez jó hír. Én már évek óta csak fairtrade-kávét iszom, Magyarországon eddig nem kerestem. Talán hamarosan ott is lesz. Vagy már van?

Kati
kat_ica

Kati, a fair trade nálunk még igencsak gyerekcipőben jár. De majd megkérdez(tet)em az interjúban azt is, hol lehet ilyen termékeket beszerezni. Interneten te is meghallgathatod: www.civilradio.hu A szódabikarbónát vízzel kell higítani, vagy hogy lesz belőle dezodor?

GyeZsu
gyezsu

GyeZsu,

Hajmosáshoz még nem próbáltam, ahhoz vagy higítanám, vagy a vizes hajba dörzsölném. Dezodornak egy kis port a kezembe vettem és odadörzsöltem (mintha hintőpor lenne).

Kati
kat_ica

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?