Új privát üzeneted érkezett!

Connie,
hát eddig semmi gond nem volt a holdállások miatt, de minden lehet. Bár inkább a fogára gyanakszom, csak semmi nem használ. Kép

Nyuszimanó,
hát ha ma Panka-Panna nap van, akkor ilyen napokra válasszunk más nevet a lányoknak! Kép

Vezso,
elég állat lehetett a tanító néni! Kép Elég sok általános iskolás tanítót és tanárt küldenék más pályára! Egy időben ezért akartam iskola igazgató lenni: hogy mindenkit kirúgjak és keményen ellenőrizzem a fölvett kollégáimat...

Kata
panni2005

Mindez második osztályban. Minden napom avval telt, hogy tanulás együtt, az összes cerka és tartozék leellenőrzése stb, aztán helyrehozni Zsófi lelkét, és önbizalmát. Aztán du olvasom, hogy megint vmi nem volt jó és megint fekete pont, meg beírás, meg egyes. És ez így ment minden nap. A problémák így részben a tanárnő maximalizmusában rejlettek.
Maga a Zsolnay módszer sem lett a szívem csücske és aki kitalálta, avval jól elbeszélgetnék erről arról. Nagyon szerteágazó az anyag, a gyerek nincs tisztában mit kellene tudnia és mit nem, mert pl magyarból 8 db tankönyve volt.
Az egyik könyv pl technikai meg egyéb szakszövegekkel van tele, és ezek lennének az olvasmányok, mese kb a könyv 7 %-t teszi ki, akkor sokat mondok.(Van irodalom könyv mesékkel ebből két-három verset és mesét olvastak csak el, kb 15 oldala 140-ből). A szövegek megértése és magyarázata rendkívűl bonyolult, aki jót akar szórakozni, olvasgassa, mi bulikon szoktunk belőle ismerősöknek felolvasni. Ide is hozom, néhány cím és idézet:
"Kondérban végzik a hegyi gorillák?" idézet: "Az Állatvédő Szövetség munkatársai afrikai országokban (Kamerun, Zaire, Gabon, Kongó) jártak. Az út mentén mindenütt majomvégtagok kínálták magukat. Az erdőirtást végző munkások nyomán felfegyverzett orvvadászok lepték el a területet. Velül érkezett a bozóthús a piacokra, mészárszékekbe. ez természetese, sokkal olcsóbb, mintha a munkásokat másféle élelemmel kellene ellátniuk a fakitermelő társaságoknak...."
Nincs is türelmem további idézetekhez. A felét nem értik a gyerekek, meg borzasztó a szöveg is, kész horror. Napi egy ilyet adtak házinak, plusz kidolgozni.
folyt köv
Vezso
vezso

Mindemellé jött a többi tantárgy, matek főleg, mert a tanárnő a környezetórákat és tornát nem tartotta meg, illetve a környezetet kb 3 nét alatt akarta bepótolni velük félév végén, és torna egy sem volt. Azokon az órákon is magyar, meg matek. A tananyagon kívűl rengeteg extra fénymásolat (amit a gyerekek mindig elhagytak, ez is egyes persze),meg extra könyvek, amik nem is voltak a tananyaghoz tartozók Pl Karácsony előtt kellett kidolgozni azt a témát fénymásolt anyagból, hogy hogyan viselkednek az állatok a kánikulában (!?).
Na, nem szaporítom a szót, órákig tudnék panaszkodni. Beszéltem a tanárnővel évközben többször is, mindegyik szülő, és semmi nem változott. A délutános tanárnéni mondta nekem bizalmasan, hogy ugyan felveszik 4-ik után e tanárnő osztályából a gyerekeket a legjobb gimibe is, csak van akinek nyugtatót kell szednie (!). És hogy az a cél, hogy minden gyerek szupi okos legyen és felvegyék.
Közben a gyerekek kidőlve és rettegnek, mert hiába tanulnak és készülnek, semmi sem jó. És a szülők meg véresre izzadják magukat. Ja és aranyfülbevalónál kisebb ajándék Karácsonyra a tanárnéninek szóba sem jöhetett.
folyt köv (legfeljebb senki nem olvassa Kép)
Vezso
vezso

Vezso,
jujj, ez a szöveg! Alsóban??? Az is elmebeteg volt, aki ilyen tankönyvet írt, no meg az is, aki megrendelte!

Már régen kérdezni akarom: Van, akinek a babája rázza a csörgőt? Mert Panni szereti, ha rázzuk neki, de eszébe sincs ilyesmit csinálni a megevésén és nézegetésén kívül (pedig ráztam a kezét, amikor benne volt).
Másik kérdés: a babaszőr (Panni feneke csupa szőr Kép ) mikor kopik le?

Megyek, mert annyit forog, félek, baja esik. (Épp nem sír.)

Kata
panni2005

Aztán elkezdtem gondolkodni mi legyen. Ráadásul a Veronika épp 4-ikes volt ugyanitt (az ő tanára lazábban vette a dolgokat de ő is furcsa volt,túlontúl is laza pl ha utánanéztek gyerekek dolgoknak, olvastak a témáról, azt mondta felesleges. Nem motiválta a gyerekeket, kicsit megfáradt a tanításban, az volt az érzésem). Ez egy négyosztályos ált isk és a nagyobbik lányomnak mindenképp kellett iskolát keresni.
Zsófit mindenképp el akartam innen vinni, hamarabb kellett volna megtennem, így is sérült a lelke ennyi idő alatt is.
Ennyi a sztori nagyjából, de az egész suliváltás megviselt félévkor nagyon (pocakosan) és most ez a suli nagyon jó. Azért nem másik ált isk-ba vittük, hanem alapítványiba, mert kiscsoportok vannak (12 fő), gyermek igénye szerint haladnak, de mégis megtanulnak mindent ami a tananyagban van, nem Zsolnay-módszer, max 1 órányi a lecke, van művészeti oktatás és rendes tornaóra és millió apró dolog, amivel motiválják a gyerekeket, pl versenyek, fesztiválok. És mindemellett részben angolul folyik a tanítás. És imádják a sulit a gyerekek Kép
Vezso
vezso

Még egy-két gondolat és abbahagyom. És elnézést kérek, azoktól, akiket mindez nem érint, de most jólesett kiírnom magamból Kép
Nem gondolom, hogy minden ált isk ilyen, de a lakhelyünk megszabja, miből választhatok, és túl messzire nem tudom őket vinni minden nap. A környékünkön (Budapestet is beleértve) a szóbajöhető sulikban Zsolnay-módszerrel tanítanak. Tehát, mégha másik tanárt is kapnánk, a tananyag ugyanaz. Aztán az idegen nyelvű oktatás nekünk nagyon fontos, mert az egész család valszeg külföldön is fog élni és kell az angol, minél hamarabb. Egyébként is kell, a heti két óra semmire sem elég.
És még az is lényeges, hogy tul képp nekem is tanári diplomám van, tanultam pszichológiát stb és ennek ellenére elfogadom, ha a tanár más módszerekkel tanít, de ez nekem is sok volt már. rendkívűl tisztelem a tanárokat, kár, hogy ma Magyarországon nem becsülik meg őket jobban, mindenféle szempontból. A jövő nemzedékét fogják a szülőkkel karöltve felnevelni.Kép

Kata
Rozi rázza és iszonyú erővel fejbe is csapja magát néha a csörgővel. Túl nagy darabokat nem merek neki adni, inkább textileseket, vagy kicsi műanyagokat. A szőr meg biztos elmúlik a kispopón, jelentem, nekünk is van!
Mikor fogok én varrni?!
Vezso
vezso

Vezso,
köszi! Kép És örülök, hogy ennyi rettenetes iskolanap után megtaláltátok az igazit! Kép Jó varrást!

De akkor már csak az a kérdés: baj, ha Panni még nem rázza a csörgőt (elmúlt 5 és fél hónapos)?

Kata
panni2005

Sziasztok!!!

Mukika!!
Köszi mégegyszer, hogy eljöttél és találkozhattunk személyesen is!!KépPici lányod élőben még szebb, igazi kis hölgy!!KépKép
Sajnálom, hogy Bazsi épp aludt, mondtam is neki, hogy nem illik ám a randin elaludni ilyen szép lány mellett. Elmondtam neki, hogy milyen szép is Lizi, azt üzeni hogy vigyázzon magára és legyen nagyon jó kislány, és ezentúl bárki ellen is megharcol érteKépKép
1 órától 1/2 5- ig aludt, jól elfáradt a mai napban. Legközelebb majd jobban megszervezzük a dolgokat, de ez most nagyon hírtelen jött.

Jégvirág
Majd legközelebb hamarabb jelzem szándékomat, de ez most egy váratlan alkalom volt.

Vezso
huhh elég forró témába nyúltál!!Kép
Ez az iskolarendszer és oktatás úgy ahogy van rossz!!
Az én középső lányom írás-olvasás problémával küzd. Már az óvonőnek szóltam annak idején, hogy valami nem stimmel Orsival nem reagált rá. 1. osztályban pedig vért izzadtunk olvasás ,írás tanulásakor. Itt is szóltam a tanítónéninek, hogy valami nem jó, de állandóan azzal jött, hogy gyakoroljunk.2. évben aztán volt egy felmérés ahol végre kaptunk egy papírt, hogy diszlexia gyanús. Irány a nevelési tanácsadó ahol egyből elismerték, hogy ilyen gond áll fenn nálunk. Nagyon jól leplezte Orsi a dolgokat kimutatták, hogy korához képest átlagfeletti az IQ-ja és ráadásul nagyon szorgalmas is.javasoltak plussz órákat iskolai keretek között, de ez valahogy elmaradt, mert a diri a statisztika feltupírozása végett nem ismerte el, hogy vannak az intézményben ilyen gyerekek.Most ott tartunk, hogy 4-5ös tanuló kivéve a helyesírást ami pocsék,hiába a sok gyakorlás a betűtévesztés a mai napig fenn áll. AZ olvasmányos tantárgyakat önnállóan tanulja, szeret iskolába járni.
folyt. köv.
zsuba31

Sziasztok
Úgy látom, hogy vissza kell, hogy olvassak, hogy megismerjelek benneteket. Hát két hónapról van szó, nem lesz rövid, mert úgy látom, hogy nagyon beindult ez a topik
Mukika
Jó, hogy szóba hoztuk, hogy a többiek nem jelentkeztek, mert volt hatása

Patri
Én is a Pécsi Tudományegyetem személyügyi szakára járok, csak már szeptemberben a 2. év 2 félévét kezdem. Félévet halsztottam a pici lányom miatt.
Monika
monazsu

A tanítónéniktől nem kaptam szinte semmi segítséget az iskolától sem, én vettem a rengeteg könyvet, kézségfejlesztőt és járattam óraadótanárhoz.
ingyenes könyv
nálunk pl. vissza kell adni évvégén a könyveket így ingyenes. Hiába mondtam, hogy pl. Orsi csak úgy tud tanulni, hogy kiemelővel aláhúzza a fontos részt, vagy ő rendszeresen elő szokta venni az előző év anyagát is a jobb megértés vagy felelevenítés végett, nem adnak. tavaly ezért inkább fizettem. A gimis lányom szintén így van, nem tudom ha éretségire készül honnan , kitől koldulja el az alsóbb évfolyam könyveit???Kép
Ebben nem tudom mi az ingyenes!!!!!!!
Mondanak sok szépet, de az igazság nagyon más tud lenni.

Bocsi másoktól, hogy ilyennekkel traktállak benneteket.
zsuba31

Kép
Kép
Néhány kép a pici lányomról és a kisfiamról
KépKépKép
monazsu

<font color="808080">Akiren! A doktor nénid figyelmébe ajánlom: Az anyatej összetételét alapvetően nem befolyásolja az étrend, kivéve a szélsőséges éhezés, alultápláltság (ilyenkor csökkenhet az átlagos zsírtartalom), illetve a vegán, minden állati eredetű táplálékot nélkülöző diéta esetét. Ha kizárólag növényi étrenden él az anya, több vizsgálat tanúsága szerint előfordulhat, hogy csak saját B12-vitamin szükségletét képes fedezni, kisbabája pedig, a tartalékok kimerülése után, nélkülözni kénytelen ezt a fontos vitamint. Az anyatej jód és C-vitamin tartalmát befolyásolhatjuk étrendünkkel, míg a vastartalmat, zsír, cukor és fehérjetartalmat nem. /Ezt most a Szoptatásért Magyar Egyesület oktatóanyagából másoltam, de ha kell elővadászom azt a tanulmányt is, aminek alapján ez íródott./

Üdv:

Zita</font>
pzita

Wester
Már annyit írtak, hogy most vettem észre, hogy írtál a szopis problémámra. Sajnos napközben én nem tudok pihenni, mert van egy örökmozgó 3 és féléves kisfiam, aki a húga születése óta nem alszik napközben. És a szopizás is nagyon megviseli (most már azért alakul). Mondjuk nem árt, ha most már nem hízik annyit a pici lányom, mível a születési súlyához képest (3270 g)nagyon sokat hízott, most 7200 g, és 64 cm (18 cm-t nőtt 4 hónap alatt). Csak az éjszakázást nagyon rosszul viselem, mert napközben nem tudok még egy kicsit sem pihenni.
Monika
monazsu

Monazsu

Tündéri hajasbaba a kicsi lányod!!KépKép
A bátyó is nagyon helyes legényke!!Kép
Nehéz az éjszakázás nagyon én pl. szülés óta még egyben nem aludtam 5 óránál többet.
Kitartás lesz jobb is, én is ezzel vigasztalom magam.
Magamról, 4 gyerekőc van 16, 14, 9éves lányok és a 3,5 hónapos Balázs anyukája vagyok.
zsuba31

Hú de pörögtetek délután.Kép Mi baba-mama jógán pörögtünk, most volt egy kis nyügizés is, mert egy gyakorlatnál a hasamra kellett "ültetni" Ákost, és után már nem volt hajlandó többet feküdni, és addig rikácsolt, amíg ezt fel nem fogtuk.Kép Utána viszont élvezte.

Vezso,
Ez rémes, amiket a suliról írtál.Kép Én nem tudom hogy fogom bírni a gyerekeim suliba járását, világéletemben lázadó típus voltam, semmi tekintélytisztelet sem szorult belém, ráadásul ha a gyerekemről van szó - mint kiderült - bárkire ráborítom az asztalt.Kép Biztos ki leszek tiltva a suliból.Kép
Mi az a Zsolnay módszer? És milyen alapítványiba járnak most?

Zsuba,
Én Erdélyben nőttem fel, ott ugyanígy voltak ingyenes tankönyveink.

Monazsu,
Pici lányod nagyon hasonlít rád, és sztem a kisfiad is.Kép

KépKép
connie

Connie

Engen csak az bánt nagyon, hogy megkapom lépten nyomon, hogy ingyenesen kapjuk a könyveket és közben pedig vissza kell adni. A másik pedig a fenti okok, ezzel tulajdonképpen hátrányba kerültünk a többiekhez képest.
zsuba31

Elhiszem, nem is azért írtam, mert olyan jónak tartom, nekünk sokszor összefirkált meg összetépkedett könyvből kellett tanulunk, egyébként meg elvárták, hogy mi ne firkáljunk bele, így aláhúzni sem lehetett. De jól hangzott, hogy ingyenesek a könyvek.Kép

KépKép
connie

Zita,

Köszönöm, hogy utánanéztél, nagyon jólesik, hogy ennyien próbáltok nyugtatni.
Már kezdem magam túltenni a tegnap hallottakon, csak az a baj, egy hónap múlva oltás, és ha a kiscsaj tovább hízik ilyen ütemben, akkor nem tudom mit kapunk Kép Kép

annak azéret örülök, hogy az étrend nem befolyásolja a zsírtartalmat, mert már kezdtem nagyon-nagyon hibáztatni magam a tej minőségéért.
Úgy látszik a tejem az egyik szélsőségbe tartozik, míg másoké meg nem elég tápláló. A középutat keresi mindenki, gondolom Kép Kép
A kiscsajt meg elfogadom, hogy alkatilag ilyen, és a tejcsivel nem tudok kárt okozni neki sem most, sem a későbbi időkre kiterjesztve.

Akiren
akiren

Zsuba
Igen , vissza kell adni hallom én is Kép Gondoltam, hogy megvárjuk milyen könyvek és bizony mégis megveszem, ha olyan, amihez alá kell húzni, meg ilyenek.
Vezso
vezso

Zsuba
Tudom, hogy problémás ez az egész iskolarendszer, próbálok haladni a dolgokkal. Viszont, ha lehet, kivonnám a gyerekeket ebből a teljesítménykényszeres hajtásból, mert attól, hogy mindenhova kemény felvételik vannak és még az apróbetűs részt is kívűlről kell tudni, attól még nem lesz okos a gyerekem. Legfeljebb stresszes és egyéb.
Én azt szeretném, ha a gyerekeim a tanulás öröméért is tanulnának és nem azért, mert muszály. És szerencsére most ez így van, eddig is tanultunk itthon is mindenfélét, pl Anyu tanítja a Verót keleti történelemre, meg írástudományra stb, én is mindenfélére, rengeteget járunk könyvtárba is. De ha megutáltaják vele pl az olvasást, akkor hova jutna el? Zsófinak itt ebben a suliban most az olvasás az egyik kedvence, pedig eddig utált olvasni, mert olyan hülyeségeket kellet olvasnia.
folyt köv
Vezso
vezso

Fú csajok, most indulunk megyünk megint haza a szüleimhez, de majd írok...van véleményem nekem is az oktatásról meg mindenről...
na rohanok...

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsuba
Közben hazajött a párom, vacsi stb. Most már lecsengtek az esti tennivalók.
De viszont nagyon érdekelt amit írtál. Ez a dislexia nehéz ügy és sajnos nem veszik észre az iskolákban. Az a baj, hogy az olyan gyerekek, akik nem terhelhetők a végletekig (mert lelkileg megviseli őket), vagy vmi oknál fogva eltérnek az átlagtól (zseni vagy épp pont nem az), azokat a mostani oktatási rendszer nem fogadja be. És néha pont a nagyon okos gyerekek kallódnak így el. A dislexia annyira nagy probléma és nem vettem észre, hogy foglalkoznának vele. Állítólag a Zsolnay-módszer azért is jó, mert megelőzi ezt. Nahát, pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Nálunk nem merült fel, de pl Veronika osztályában kb 10 gyerek van aki dislexiás és nem is vette észre a tanár (!?). Arról nem is beszélve, hogy ennek a módszernek köszönhetően a gyerekek nem tudnak helyesírni, pocsék a lányaim helyesírása, nincsen fogalmuk mi a főnév vagy állítmány. Jó, mivel együtt tanulunk, meg már másik módon is tanulnak az új suliban, ez már megváltozott, szerencsére. De a régi osztályukban igen okos és művelt gyerekek küszködnek hasonlóval. Akkor, nem értem, miért nem a hagyományos módon tanulják ezeket a nyelvtani dolgokat?!
Annyit szeretnék segíteni a gyerkőceimnek. KépHálistennek nyitott, aranyos gyerekek és főleg Veronika, nagyon okos és művelt is. Rengeteget olvas és egész beásta magát érdekes témákba, kész egyiptológus. Lassan én tanulok tőle. És ez jó. Nagyon jó Kép
Rozi alszik a csudaszép új rucijában, olyan édes, mosolygós volt egész nap! És van tejem!!! Tök jó, úgy örülök, hogy minden ok. Kép És itt hever a család egy ágyon és tv-zik, és még a párom is itt van! Kép
Vezso
vezso

Vezso,
Akkor kapcsold ki a gépet, és indulás a családhoz.Kép

De mondja már meg valaki, mi az a Zsolnay módszer!!!!

KépKép
connie

Zsuba!
Nagyon szívesen, mi is örültünk, hogy elmentünkKép Pont hazaértünk, mire kajálnia kellett a kiscsajszinak. Oké, rendben, Lizi megengedi, hogy Bazsi harcbaszálljon érteKép

Monazsu!
Hát csak Babus reagált a dologra, nem? De olyan fura tényleg, hogy pont azok tűntek el, akik létrehozták ezt a topicot. Na, de nincs mit tenni.

Timurr!
Köszi a Lizi dícséretet, Te sem nyithatod panaszra a szádat Maja szépségével kapcsolatbanKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Vezso,
akkor szaladj Te is! Kép
Dislexia: volt tanítványom, amikor én 10 éves voltam, hogy azt sem tudtam, létezik ilyen, mégis észrevettem. Tehát csak oda kéne figyelni a gyerekekre. A gond az, hogy egy csomóan nem is akarnak tanítani, csak valami diplomát szerezni, aztán mivel nem találnak mást, maradnak a pályán. Tényleg alig volt évfolyamtársam, aki azért ment tanárnak, mert az akart lenni! A másik, hogy lehet, hogy tanítani akar, szuper tanárnak érzi magát és nem az. Nem értem, bizonyos szakmáknál (pl. orvosoknál is) miért nem végeznek valami képességvizsgálatot a felvételkor, az egyetem/fősuli közepén és a dipi kiadása előtt. A másik, hogy mi az egyetemen (ált. isi fölső tagozatán és középisiben taníthatunk) pszichológiából 0-3 éves kor között tanultunk. Tinikről semmit. Betegségekről (pl diszlexia, diszkalkulia és bármi más) semmit. Tehetséggondozásról azt, hogy tarts szakkört. De hogy ott mit csinálj, semmit. Valahol a felsőoktatásban kéne változtatni először. De persze minden hülyét fölvesznek (már bocs) addig, amíg fejkóta van, mivel abból él az egyetem is. Na ennyi, mert nem ez a topik. Bocs, de nekem is ki kellett írnom magamból. Kép

Jajj, úúúúúúúgy fáááááj a hátam tegnap óta!!!! Kép Kép Kép Nem tudom, mi lehet! Nekem alapból mindig fáj a tornász múltam miatt, de ilyet még nem pipáltam! Először azt hittem, levegő szorult be a szárnyam alá, de este alig tudtam elaludni, semmilyen póz nem volt jó, algopirineztem. Ma már végig keresztben a szárnyamtól szárnyamig fáj, a gerincem csontja is és az izom is begörcsöl. Talán megemeltem magam? Volt már valakinek ilyen? Alig tudok mozogni, levegőt venni. Panni meg anyás, rohangáltam vele le-föl egész nap. A kenguru aztán végképp betett. Mit csinááááljaaak?

Jó éjt!

Kata
panni2005

Szia Monazsu Kép
Én sem ismerlek, és megpróbáltam pár hete visszaolvasni az egész topikot, de feladtam ...
Gratulálok mindkét gyermekedhez, aranyosak, a fiad nagyon vagánynak néz ki, biztos az is. Nekem 3 lányom van, 11, 8 évesek és 5 hónapos a kicsi. Pomázon lakunk és minden érdekel, szeretek beszélgetni tul képp bármiről, imádom a gyerkőcöket, na és a férjemet is. Az idegenforgalomban dolgozunk, hobbink az utazás,olvasás, meg gyűjtjük a jó filmeket, szeretünk finomakat enni is.

Connie
A Zsolnay-módszer lényegét próbáltam megérteni, nem tudom összefoglalni rendesen, pedig a neten is összeolvastam róla egy csomót. Állítólag könnyebben tanulnak meg a gyerekek így olvasni, mert nemcsak szótagolva, hanem szóképekkel is olvasnak. A módszer próbálja kiküszöbölni a dislexiát. A nyelvtant más módon tanítja, de nekem ez nagyon zavaros (pedig nyelvtanban világéletemben menő voltam). Maga a magyar tanítás próbál amolyan világismeretet tanítani is. Első hallásra jónak tűnik, azóta volt egyetemi csopitársaim, tanárok, rengeteget panaszkodnak erre a módszerre. Pont azt, amit írtam itt, pont azt nem nyújtja. Legalábbis nem találkoztam senkivel, sem szülő, sem tanár, aki meg lenne elégedve. Ehhez képest jó sok suliban tanítanak így. Nem tudom miért. A mi régi sulinkban megkérdeztem az igazgatónőt és azt mondta, nehéz megváltoztatni ilyesmit, mert be vannak tanítva a tanárok erre a módszerre már, meg ugye a tanterv is erről szól, meg a tankönyvek közül is ezeket ismerik. És tapasztalják a negatívumokat, de mégsem változtatnak. Nem értem!!
Az új suli Szentendrén van, kéttannyelvű művészeti ált iskola, melyet egy alapítvány működtet. Kisebb csoportok vannak, és abszolút gyerekcentrikus a tanítás. Nem fél pl a gyerek megkérdezni, ha vmit nem ért. És addig gyakorolják vele, amíg nem megy. Pl du, ha kell, a leckeírás közben a tanár külön foglalkozik egy gyerekkel csak, és a többivel egy másik. És a leckeíráson kívűl otthon már nem gebed meg a gyerek, tud játszani is. Mert ebben a korban még kell játszani is. Délutánonként különböző művészeti ágakat tanulnak, pl festés, dráma, agyag, szobrászat, szövés, bőrmunka stb stb. A gyerekek összetartanak, figyelnek egymásra, elég szoros a közösség. Nekem ez az elején nagyon furcsa volt, mert nem vagyok ehhez szokva.
A zeneiskola a szomszédos épületben van, ezenkívűl a táncot, amit a lányaim tanulnak, (akrobatikus Rock'nRoll és egyéb mai tánc) a szintén pár lépésre lévő művelődési házban tudják csinálni. Az iskola neve Alkotó Gyermekek Tanodája (AGY Tanoda).
Vezso
vezso

Ja, Muki írásáról jut eszembe:

Babus,
én olvastalak titeket, mielőtt írni kezdtem volna, így ismerlek annyira, amennyire topikból lehet! Még az elején válaszolgattunk is egymásnak. Kép Bizti, nem tudsz újra bekapcsolódni? Kép Meg szerintem nem baj, ha többen vagyunk, mert így mindig van, aki tud segíteni, új témákat vet fel, stb. Nem? Kép

Kata
panni2005

Connie
A párom horkol Kép A gyerekek meg a Robin Hood végét nézik, most még tévézhetnek, na de szeptembertől már nem. Most is csak a célirányosan kiválasztott műsorokat. Rozi alszik Kép
És akkor ne legyek itt ? Kép
Vezso
vezso

Kata
Nem lehet, hogy sokat cipelgetted Pannit? Egy kis nyújtógyakorlat? Nem lenne jó?
Rémisztő, amit írtál a felsőoktatásról Kép Szomorú vagyok, de az biztos, hogy megtalálom azt a gyerekeimnek, ami a legjobb lesz. Mert muszály, ők a jövő nemzedéke.

Mukika, Zsuba
De jó, hogy tudtatok találkozni!!KépKépKép Könnyen megismertétek egymást?

Mukika
A topik látogatói sokat változtak, valóban, hátha mégis visszajönnek a régiek? Azt tudom, hogy én nagggyon örülök, hogy befogadtatok Kép Kép Azt hiszem, ugye?? Kép Kép
Na, most már eltűnök..., mielőtt lelőttök. Kép
Vezso
vezso

Monazsu!
Hát ez szuper, hogy TE is odajársz. És nehéz? Akkor Te is a Manók mellett csinálod, ha tudnál részleteket irni nagyon klassz lenne.
Édik a "babáid" tényleg nagyon hasonlítanak Rád főleg a lányod.

Vezso!
Érdekelne, hogy milyennek képzeltél? Persze mindenki irása alapján kialakul egy kép a másikról, nekem is meglepetés egy-két arc, de túl sok kép nincs az Anyukákról, úgyhogy tessék lehet Anyukás képeket is feltenni.
Nálunk is megy a Robin Hood, na de szeptembertől nálunk sem, de a lányom szerint csak én vagyok ilyen maradi. Szerintem is pihenni kell suli alatt, nálunk a péntek meg a szombat az esti tévézős. (persze ha olyan a film)
A suli témához csak annyit, hogy a lányom egy iskola mániás már június végén várja a sulit és nem a barátok miatt, ő szeret tanulni, meg sportolni, színjátszózni. ÚGyhogy nagyon mázlista vagyok vele, nem sokat kellett vele még tanulnom, nem tudom Beni milyen lesz, de majd ráeresztem a nővérét. Nálunk is az osztályfőnök igyekezett kedvét venni a tanulásnak, mert nem volt éppen a kedvence,de most igazán ötödikben tudott kiteljesedni, mert már sok tanár értékeli őket, és nagyon szorgalmas még pluszba.
Mit varrsz? Én már egy hete elkezdtem Beninek egy hálózsákot, remélem mire kinövi meg is varrom.

Akiren!
Nagyon várjuk ám Grétike képeit, mert Beni már nem tud enni az izgalomtól. Szerintem ő most nem hízik olyan ütemben, de azért nem mondja meg senki a nagysága alapján, hogy három hónapos, olyan fél évesnek nézik. Nálatok is ez a helyzet Grétivel?

Connie!
Viszont látom Ákos éhezik ám, hogy kukackát meg medvét kell ennie, meg persze előtte megbirkóznia velük. Nagyon aranyosak a képek, én nem tudok ilyeneket csinálni Beniről, majd adok a kezébe valami diszkrét állatkát.

Kata!
A hátfájás most nálam is mindennap fenn áll, de feküdj le a földre és húzd fel a lábadat és gurulj ide oda. Nekem néha az is nehezemre esik, hogy a földre lefeküdjek úgy fáj mindenem. Meg persze ha fellógatod magad az is jó, mert a gerinced egy kicsit megnyúlik, na ez már nekem nem megy. A sok Manó cipekedéstől van tuti egyébként.

Holnap megyünk a telekre, és csak kedden jövünk haza, úgyhogy nagyon lefogok maradni, szerintem már én is függő vagyok.
Patri
patri

Na sziasztok!
Azt hiszem egy napot rá kell majd szánnom arra,hogy visszaolvassam amiket irtatok,mert nagyon pörög itt az élet,én pedig elég ritkán tudok csak jönni,ezért,ha esetleg valaki irt nekem annak bocsi,majd válaszolok,ha el tudtam olvasni mindent.
Kész vagyok ,Bazsinak még mindig 0 foga van,és annyira szenved!!Tök sajnálom..KépKép
Le kell mindig foglalnom,hogy minél kevesebbszer jusson eszébe.
Ti hogy vagytok ezzel?
Sziasztok :KingaKépKép

Kinga
skinga

Panni
Én este amikor lefekszem, akkor még semmi bajom. De két óra alvás után elkezd fájni a hátamon a lapocka környéke. Etetés, egy kicsi mozgás még segít. Majd alvás. 3-4 óra ismételt alvás után már nagyon fáj a hátam, Úgy, hogy alig bírok felkelni a síró Ádámhoz, akit alig bírok felemelni, pedig 6240gr volt a múlt héten.(Pedig nem vagyok egy nyámlila alkat.) Megetetm, majd ismét megpróbálok aludni. Sikerül.De ekkorra már megfordulni sem tudok az ágyon, csak kínkeservesen nyöszörögve. Ilyenkorra általában feladom az alvást.KépMondván majd délután alszok. Ez ritkán jön be. Ezt említettem a dokinak, és a védönőnek, és azt mondták, hogy tornázzak, szopassam kényelmesen a babót, és hogy kenegessem diclofenaccal. Én? egyedül? naponta 3*? a hátam közepét? Hogy????????????? Nekem már három és fél hónapja tart ez, és megpróbálok vele együtt élni.KépSajnosKép

Akiren
Azon nagyokat mosolyogtam, hogy te fogyokúrázzál, hogy a babód foggyon. Ha jól emlékszem te sem vagy valami szumó alkat (50 kg).Kép (Bár én lennék ennyi!ahKép) Ebból fogyni? Hova? Ez kész röhej ez a védönő! Ne hallgass rá!

Vezso
Connie Ákosa sem tud kakilni? Vagy csak úgy rotyizzanak együtt?Kép FELÕLEM. Csak vigyázzanak a billentyüzetre!KépKépKép

Angela, Connie
Köszi a gyedes infokat!
hüpi

Sziasztok
Megkaptuk az oltast, minden oke csak plussz extra hiszto, nem tudom mi tortent a fiammal, de elviselhetetlen lett bocs, hogy ezt irom ejszaka orankent kelt , nappal egyfolytaban nyuglodikKép sztem a foga masra nem tudok gondolni persze a dokineninel foylamatosan vigyorgott mint a tejbetokKép
Vezso Zsolnay modszer szokepes olvasas????? Az egy kalap szar en ezert tanultam meg nehezen olvasni es ezert nem tudok meg mindig elvalasztani szotagolni rendesen...... Anyek anno azt hittek hulye vagyokKép es azt sem hiszem el mia francnak kell mar decemberre az elsosoknek irni olvasni szamolni szinne anno amikor meg en jartam suliba az elso az alapokrol szolt.....
Rakok fel ket kepet igy nyuglodte alomba magat oltas elott a foltok a sutotok ebed de sztem lattatok menniyre forog szoval mindig visszajon kis kajeszKép
Kép
Kép
Kép

Kép
vaktyuk

Hüpi,
Az én Ákosom nagyon is tud kakilni.KépKész tortúra volt megtalálni a megfelelő pelust, amiből nem jön ki.

Vaktyúk,
Sajnálom, hogy fiacskád ennyit nyügizik. Ákos küld neki egy baráti ölelést.Kép

KépKép
connie

Sziasztok, jó reggelt kívánok!

Este csak olvasgattalak Benneteket, nem volt erőm írni.
Nagyon hiányzik vmi. torna...

Kedves Topikindítók!
Írjatok, nem akarunk kitúrni Bennetek, hanem tanácsokat, jó sztorikat stb. szeretnénk hallani, ha egyáltalán beszélhetek a többiek nevében.

Oktatás:
szóképes olvasás nagyon rossz. Beigazolódott, h. sok negatív következménye van...
A módszerekben nem hiszek, a tanítóban-tanárban igen. Kitalálhatnak bármi újat, ha a pedagógus alkalmatlan. Amelyik meg alkalmas, az egyszál krétával is élvezetes, eredményes tanítást művel.
Én is sokat szörnyülködtem, kikből lesz tanár. (Koleszos voltam fősulin, így még közelebbről láthattam a "felhozatalt".)
És igen: nem azért mennek tanárnak sokan, mert megszállottan azok akarnak lenni, hanem mert oda elég a vitt pont, v. abból a tantárgyból ötöse volt, amit felvételinek választ...
A tanítóknál pedig még sz.rabb a helyzet. "Diploma kéne, lány vagyok, elmegyek tanítóképzőbe."
Pedig az alsós évek a legmeghatározóbbak sok szempontból.
6-tól 18 évesig tanítottam minden korosztályt, látom, mi van...
Módszertant a fősulin jobban tanítják, meg a ped. és pszich. tárgyak is gyakorlatiasabbak. Ilyen szempontból örülök, h. egytemre fősuli után mentem, s addigra már volt tanítási tapasztalatom is.
Nagyon a szakmai oldalt nyomják a felsőoktatásban, de azt is haszontalanul, ész nélkül.
Pl. nyelvtan: se a gyerek, se a szülő, se a tanárok jó nagy hányada nem észmunkát vár...
Az irodalomoktatás folyamán pedig csak magával az irodalommal nem találkoznak a középiskolai tanulmányok során. Persze most nem vagyok a reformokkal teljesen képben, de amit hallok, nem nagyon biztató.
Öncélú az egész.
Én pl. állandóan vívódtam: ott volt az érettségi követelmény - amellyel nem értettem egyet - és a tanulást nem igazán kedvelő, olvasást kerülő gyerekek (akik nem tehetnek róla, sok oka van, h. így alakult...).

Na és a számonkérés, az osztályzás megér egy újabb misét.
Teljesítménykényszer, nem az információért, sa jegyért tanulnak. Jól megtanulják a munka örömét...

Na, most itt félbehagyom, mert nagyon belehergeltem magam...

Szép napot, és bocs, hogy OFF voltam, és hosszú:
vAdri
Ui.: ha kuszák a mondataim, bocsi, de itt nyüzsög mellettem a 2 pasi...Kép, visszaolvasni, meg nincs időm.
Vendég

Sziaztok!
Próbáltam visszaolvasni,de nem hagynak ezer dolgom van és Maja nagyon nyügencs,reggel is fél órás hiszti ment mire elaludt.

Akiren
Na ne má!Ne csináld ezt itt a topikban a legtöbb baba kb. olyan súlyú,mint Gréti.Ne foglalkozz ilyen hülyeségekkel,hogy őt vagy magadat diétára fogod.Õ ilyen és kész,Maja most hetente 10-15 dkg-at hízik én meg attól féltem,hogy megszólnak hogy kevés erre azt mondták,hogy gyönyörűen hízik,itt nálunk szerintem kitünterést kapnál,hogy ilyen szép a súlya.És ez nem vitamin és ételfüggő,én Maja 4 hetes zigóta kora óta minden nap szedem az elevitet,szoptatás alatt is,erre megszületett 49 cm-vel és 2600 grammal,az első perctől fogva erős mint egy igazi kisbika,és először hízott ő is többet,de most nem annyira.Ha kevesellnéd a hízást rakhatnád többször cickóra,de kevesebbszer nem ahatsz neki,én nem is értem,hogy mondhatja zt valaki,hogy ne adj neki enni.Tökéletes Grétike,és az összes baba a saját ritmusa szerint fog majd ízni,alakulni,lehet maja elkezd majd enni minden félét aztán duci lesz,mint én.(remélem nem)Ja és én is mindig adok neki cicit amikor csak kéri és a szalonnától át a kacsazsíros kenyérig mindent eszek,az anyósom nem épp up-date konyhájáról nem is beszélve.KépJó bő lére eresztettem,a lényeg:csak így továbbKépKépKép
És tényleg nagyon eggyütt vannak a lányaink fejlődésbenKép

Vezso
Aranyköpések jöhetnek még gyerekszájból.

Nem lehet egyszerű kérdés az iskola,sok ilyen sztorit hallottam már.Én most úgy gondolom,ha ilyen probléma jelentkezik,hogy (szerintem) igen súlyos probláma van egy tanár miatt átkell íratni valahova minél elöbb.

Ti mit mondtok amikor rákérdeznek:és milyen baba?Mert én azt mondom mikor milyen,minekhazudjak néha hisztis néha angyal.Úgy néznek rám,mintha nem akarnák elhinni.Vagy ez is olyan kérdés,mint a hogy vagy?amire azt kel válaszolni kösz jól.Én arra sem mindig azt mondom.Kép

Voltunk maminál,van ott is kiságy,de vittünk:babakocsit,hordozót,pihiszéket,fürdősmacit,egy nagy bőrönd ruhát,a játszószőnyeget.Mint aki 1 hétre megyKép.Féltem nem fog Majababa jót aludni,de mebarátkozott hamar akörnyezettel és tök jót aludt.És már kétszer elaludt,hogy nem ringattam meg semmi,hanem csak hozzábújtam.
Másnap szegény jól meglett dögönyözve,indítottunk a mamámnál az öegotthonba,ahol a nyanyák rávetették magukat és összeviszta fogdozták,meg csókolgatták,én meg menekültem,a dédinek még a szeme is könnyes volt úgy örült neki.Amint kihoztuk töröltem a kezét törlőkendővel.Aztán az utcá 5 ismerős állított meg,aztán a barátnőm is megdögönyözte,utána jött felvátva 3 rokon,egész nap kényeztetve volt és persze ott volt egész nap a mami meg a papi,nagyon szerteik ezt a kisszarostKép.Utána mentünk még egy helyre,ott már szóba sem akart állni senkivel maja.

Most mondjátok meg mi baja lehet,reggel is sírt és mopst is úgy ébred?
Kép
Timurr
Vendég

Szziasztok
CSak egy kis bekukk megyunk vasarnapig balcsira..
Timurr a fiam kijelentette a maga modjan, akarja MAjat örrrrrrrrhKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!!!!

Vezso
Az oktatásban teljesen laikusként ott látom a hibákat, hogy a gyerekekre hatalmas információ döppinget zúdítanak!!Annak idején mikor én voltam sulis hetente voltak gyakorló órák minden tárgyból ami most sajna nincs idő hiányában.Az olvasás, betűtanulás olyan erőltetett menetben megy, hogy nincs a gyerekeknek idejük begyakorolni. Csoda, hogy nem tudnak, nem szeretnek olvasni????
És valóban vannak olyan nevelők akik kényszerből és nem elhivatottságból lettek tanítók, tanárok. Persz itt is vannak kivételek hála az égnek.
Sajnos én nem tudtam sulit váltani, így nekem maradt a rengeteg beszélgetés Orsival, és a sűrű iskolalátogatás a tanárokkal,és a dirivel, szépen megértően a többi gyerekemre való tekintettel.
A találkozás nagyon jó volt, igaz csak rövid ideig tartott,de talán lesz majd még egy szervezettebb is!! Én már ott voltam a játszótéren, Balázs üvőltött a fáradtságtól és akkor jött egy vékony ,nevetős és nagyon fiatal lány!!Kép
Óvatosan nézelődött, hogy kihez menjen, de egyből hozzám jött. Beszélgettünk egy pár szót,Bazsi közben bealudt,én megcsodáltam milyen formás, csinos és szép Lizike. Balázs mellett olyan apró, de nem baj, mert így legalább majd megvédő Bazsi a hajhúzogató, lapátot elvevő, homokot szóró zsiványoktól Lizit!!!KépKépKép

Az én hátam is nagyon fáj, reggelente alig tudok lejönni a lépcsőn, igen csak markolászom a korlátot, sőt már néha el is zsibbad félek nehogy valami komolyabb baj legyen.

Valóban jöjjenek vissza a topikindítók!!!! Olyan jól és hasznosan tudtatok írni a gondokról, bajokról és persze az örömökről is, ezért jöttünk ide, mert jó egy ilyen társaságba tartozni és bekapcsolódni a beszélgetéseikbe!!!!!
zsuba31

Sziasztok!

Hátfájósoknak nem tudok segíteni, csak sajnálni tudom őket. Kép Borzasztó lehet!

Babócák ééééééédesek Kép

Mukika, Zsuba: De jó nektek, hogy találkoztatok! Legközelebb mi is megyünk, csak szóljatok időben, mert már késő délelőtt olvastam csak a minitaliról Kép

Timurr: Mi is hozzuk a fél lakást ha jövünk a szüleimhez Kép Jövőre akarunk menni nyaralni, kell 2 kocsi, különben nem férünk. Kép Kép
Én is szoktam mást is mondani, ha megkérdezik hogy vagyok, nem csak azt, hogy: köszi jól Kép
Milyen babára azt válaszolom, hogy: Nagyon jó. Kép

Oktatás: Adri és Kata nagyon jól leírták a lényeget! Azok után amit láttam és tapasztaltam az egyetemen, munkahelyen, azt mondtam, hogy nagyon meg fogom nézni milyen ember kezébe adom a gyerekem majd ha eléri az iskoláskort. Szörnyű, hogy milyen tanárok vannak!
Zsolnay módszert nem ismerem én sem, nekem is 5. osztálytól fölfelé érettségiig van jogosítványom tanítani, és gimiben tanítottam, nem tudom mi megy alsóban. Vezso amit írtál az borzasztó. Anno engem is ilyesmiért írattak másik suliba. Nagyon maximalista volt a tanító nénim, és irreális dolgokat követelt. Volt hogy az egész család be volt fogva, hogy a házi feladatom hiánytalan legyen, és sokan a tanító/tanár/értelmiségi rokonok se értették mit kell csinálni. Volt hogy környezetből madarakat kellett felismerni képről. Lexikonokba meg mittudom én hol nem jártunk utána, és akkor se tudtunk minden madarat beazonosítani, meg ilyenek...Kép
Én is maximalista voltam, színötös voltam mindig, ill. egyetemig Kép Akkor azt mondtam, elegem van Kép Úgyhogy kicsit lazábbra vettem a figurát. Esküszöm kevesebbet tanultam az egyetem alatt mint pl. gimis koromban. Viszont ovis korom óta tanárnak készültem, hiába mondta anyu, hogy nem vagyok normális, hogy nem látom milyen nehéz és hálátlan pálya ez (ő is tanár). De úgy voltam, hogy majd én megmutatom a világnak! Kép
Egyetemen nagyon kevés a módszertan és a gyakorlat, ez nagy kár. Kép És fűt-fát felvesznek tanítani az igazgatók. Én is meg voltam lepődve, hozzám csak 1x jött órát látogatni, matek órára a matek szakos igazgatónő, informatika órámra be se jött soha. Szóval akármit is csinálhat az ember. Kép
Nehéz ügy ez az oktatás. Tanárnak-diáknak-szülőnek egyaránt. Tisztelet az nincs. Az a baj, hogy egyik irányba se. Majdnem lepetéztem amikor egyik 9-es srác közölte velem, hogy tele van a nemiszerve (persze nem ezt a szót használta), mert rászóltam, hogy nem kéne az előtte lévő üres széket rudosnia az óra közepén. Ez egy kezelhetetlen osztály egyébként, az összes tanár égnek álló hajjal jön ki tőlük.
Szóval botrányos.
A tanárok többsége meg nem is való tanárnak. Vagy még tapasztalatlan (mint én), vagy már belefásult. Kép Tisztelet a kivételnek, mert vannak nagyon jó tanárok is.
Vezso, jól tettétek, hogy sulit váltottatok.
Na, offoltuk a topikot már nagyon. Bocsi a többiektől.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Kata,
Pannikánk mit csinál? Marci Mamánál van, ott szokta továbbképezni magát kertészkedésben, biztos ki is fáradt, szerintem már alszik. Csak úgy mondom, h. egyedül veti le az éjszakai pelust, dobja a kukába, és veszi föl az "igazi bugyit"Kép (alsógatyaKép )

Reggeli párbeszéd:
- Mamához akajok menni, Anyaaa!
- Felöltözöl, aztán ott az autóm kulcsa, már mehetsz is.
- Ha nem indítod el, nem tudok vezetni, Anyaaa!
KépKépKép

Jut eszembe, Vezso, nagyon aranyosakat mondtak a gyerekeid, írj még, lécci, ha van!
Olyan okosak ezek a kicsi emberek. Csak a suli teljesen elrontja őket. Elfelejtenek érdeklődni, gondolkodni...

Jégvirág,
Anyukád melyik suliban tanít? (Ha nem vagyok tolakodó...)

Varrás, kötés
Olyan ügyesek vagytok! Majd tesztek fel képeket az elkészült holmikról?

No, megyek:
vAdri
Vendég

Semmi gond az offokért.Kép Legalábbis engem érdekel.
És tényleg meg kell tanulni decemberig írni-olvasni? Akkor már nem jobb, ha megtanítjuk őket előre? Igaz, én anno már karácsonykor az Egri csillagokat olvastam, de nem szóképes olvasást tanultunk szerencsére. Egyébként is meghaladja a képességeimet, hogy felfogjam, az miért jó.

Jégvirág,
Gondoltam rád hajnalban,mikor azt álmodtam, hogy Ákos már egyetemista, akkora szakállal, mint amekkora apjának van, és még mindig szopizik.Kép

Timurr,
Mi is úgy nézünk ki, mint egy vándorcirkusz, mikor megyünk a szüleimhez.
A "milyen a babára" én vagy azt mondom, hogy jó, vagy szép nagy, vagy azt, amilyen éppen akkor. Erre nincs is jó válasz.

KépKép
connie

Timurr,

Kösz, de már túltettem magam a dokin. Szerencsére jövő tavasszal építkezünk, s ha sikerül ősszel már el is költözünk innen a lakótelepről (meg ebből a városból is), és lesz másik gyerekdokink Kép Csak addig ne cseszegessen Kép Kép
Egyébként a dokinktól ti is kapnátok, ugyanis Maja meg túl sokat nőt cm-re!!!!! ha jól emlékszem. Dokinő erre nem tudom mit mondana, mit csinálj, hogy ne nyúljon ennyire Kép Kép Kép

Lányok, lehet hogy hülye kérdés, de a pizsit (vagy ki mit használ éjszaka) milyen gyakran váltjátok? De most ne hogy azt írjátok, hogy lekakilja, lepisili akkor naponta Kép Kép
És rugit (ha kell, és ősszel kelleni fog) naponta tisztát adtok rá?

Akiren
akiren

Sziasztok!

A téli topicból vagyok.

Vaktyuk!
Engem érdekelne a mellszívó.
Az e-mail címem: b.k.33@freemail.hu

Köszi!

Bojti és Gábriel

Kép
bojti

Vezso!
Igen jó volt, hogy találkozni tudtunk, Zsuba már leírta, hogy hogy történt. Egyébként az a nagyon fiatal lány elmúlt már 28, csak öléggé gyerekfejem vanKép És tényleg így volt, odaértem a megbeszélt színhelyre és skubiztam, hogy hova is kéne menni. Bár nem voltak sokan, így odapróbálkoztam.
Amúgy nagyon furán hangzik tőled, hogy ugye befogadtunk-e, hiszen Te 100x inkább idetartozol mint én, sokkal de sokkal aktívabb tag vagy itt!Kép

Timurr!
Én a milyen a babára azt szoktam mondani, hogy nagyon sokat változott, sokat javult.

Akiren!
Jó a kérdés, én esténként a body-kat 2 naponta cserélem, a pizsinek használt tipegőt meg kb 3 naponta, asszem. de gőzöm nincs amúgy, hogy hogy kéne. Ja, nappal a tipegőket én van, hogy nem 1x adom rá, pláne mert nem egész nap van ugyanabban, mert ugye reggel még hűvösebb van, aztán ha melegszik, akkor könnyítek a gúnyáján, úgyhogy van, hogy másnap is rá lesz adva ugyanaz a ruha.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Ja, Connie!
Jót röhögtem a szakállas szopizós ÁkosonKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Connie!

Elképzeltem én is ,hogy Ákos egyetemista és még szopizik! Kép
Előttem az a kép van, hogy Marcika suliba jár és még mindig cumisüvegből eszik! Kép
Vagy pl.20 évesen megy sörözni haverokkal, és viszi a cumisüvegét!

Ildi

delfinke

Ildi,
Ez jó, cumisüvegből sörözni.KépKép

Akiren,
Ákosnak nincs külön pizsije, hanem fürcsi után tiszta ruhát adunk rá, és abban alszik. Bodykat naponta cserélem, mert bele is izzad, a rugikat nem, általában 2 naponta csak, ha se kaki se pisi nem jön közbe. Ha hálózsákban altatjuk, azt olyan 4-5 alvás után mosom. A plüss hálózsákját ritkábban, azt csak nagy hidegben vetjük be, és akkor rugi is van rajta, így az nem igazán koszolódik.

KépKép
connie

Sziasztok
Hű de sokat írtatok megint. Győzöm követni.

Vezso
Gratulálok a gyerekekhez, hogy bírod??? Bár a nagyok gondolom most már segítenek. Sajnos az én időtöltésemet a gyerekeken kívül most a tanulás tölti ki. Azaz nem sajnos mert élvezem az iskolát, kikapcsol ha ott vagyok. Amúgy szeretek(nék) olvasni, sportolni (futni), jókat sütni (nagyon édes szájúak vagyunk)

Mukika
Azért remélem a topik indítók is olvasgatnak bennünket és azért majd írni is fognak. Én is csak januárban csatlakoztam. De azt el kell ismerni, hogy most nagyon beindult a topik. Viszont az is igaz, hogy sokszor mire ide tudnék ülni annyira fáradt vagyok, hogy elalszom.

A kislányom szerintem is nagyon hasonlít rám. Főleg az ilyen korú képeim, megdöbbentő olyan, mintha saját magamat látnám. A kisfiam meg maga a hurrikán ha beindul. De én is és a férjem is nagyon mozgékonyak voltunk, vagyunk.

Patri
Hát nem lesz könnyű. Bár attól függ, hogy lesz e segítséged. Szívesen küldök majd anyagot. Most sajnos be kell fejeznem, mert vár a kókuszgolyó készítése.

Monika
monazsu

Zsuba
Köszi, sokkal nagyobb haja volt, csak levágtuk, mert nagyon melege volt és izzadt.
Most már tényleg megyek golyót csinálni.
Monika
monazsu

Sziasztok! És Éljenek az Istvánok!

Élek még, csak nagyon nyomi vagyok ma. Éjjel rosszat álmodtam (nem a szakállas cumizós Ákost) és egész nap csak kóvályogtam, meg a török út óta meg vagyok fázva és ma tetőzött. Az álmom a Zsófi és az iskola témája miatt lett, mert az volt benne, hogy nem tudok értemenni du az iskolába és már este 7 van és nem tudok vele beszélni és tudom, hogy sír és...Kép Szóval rossz álom volt. A megfázás meg a légkondi miatt lett, egyszer írtam, hogy milyen tüdőgyulladást szedtem össze így pár éve. És már kb 10 napja nem bírom magam kikúrálni, plusz még itthon nyitva hagyok éjjelre egy ablakot, és igencsak hűvös levegő jött be. Biztos be sem takaróztam rendesen. Ha nem múlik a köhögés (eddig csak be voltam rekedve), mehetek dokihoz.
És szeretett volna a párom ma a városban csavarogni gyerekestül, de nem mentünk, mert először is ő dolgozott még tovább, mint gondolta (még most is), és különben sincs kedvem a tömegnyomorban a babakocsival menni.
Délelőtt megnéztük az István a király-t a tv-ben, és együtt énekeltük velük, ebben ki is merült a mai ünneplés.
Nem akartam írni, nehogy túl sok legyek itt. Kép
Vezso
vezso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?