Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi!
Az anyós-após kérdés úgylátszik sehol sem habostorta! Nekem holnap jönnek és ittlesznek hétvégén. Ez a még elviselhető pár nap kategóriába belefér, bár most már igazán senkit sem kívánok a hátam közepére sem! De azért a sógornőmék is eljönnek, meg még két unokatesó családostul...
Majd a kórházba kipihenem magam.

Az anyasági segély összege jó hír, azt nem tudtam, hogy gyerekenként jár. Legalább a doki és szülésznő pénzén felül marad a babákra is. Végül is az lenne a célja!!!

Eramaci, csaj így akkortovább! Jó lesz minden. Hát igen ugrálni azt tudnak odabent. Nálam már a helytágítás akció folyik ezerrel.

Cat!
Csak azért izgat a súlyuk, hogy ne kelljen gyomorszondás etetés. Kolléga ikrei születtek a 30. hétre és ott az egyik babának a szondával szúrták ki a gyomrát abba halt bele. Nem vagyok orvos nem tudom a tényeket csak amit ők meséltek. Azt hiszem műhiba per is folyik, ezért nem is akarok állást foglalni, de borzalmasan hangzik. És nagyon szomorú eset.
olajfácska

EramaciKép
Üdv itt. Nekünk Symbaba van, én szerintem be se tudnám emelni a csomagtartóba olyan nehéz.Kép Ja, és nem akármekkora csomagtartóba fér be... Egyébként teljesen jó, nekünk a célnak megfelel.
Mi mondjuk úgy vettük, hogy tudtuk max. 1 évig fogjuk használni, aztán úgyis eladjuk majd.

EnikőKép
A lányok 2040 g és 1840 g-mal születtek 35+6-on. De nálunk már az utolsó két hétben nem fejlődtek, és a fejátmérő is ezt mutatta - mindig volt pár hét elmaradás az UH alapján mért kor és a tényleges között. Ne izgulj, tuti minden rendben lesz. És ahogy CatKép írta, a bent töltött idő számít.

Januárban visszamegyek dolgozni, szóval kb. 2 hete nekiálltam a gyerekeknek helyet keresni. Itt a bölcsödék magánkézben vannak, egy vagyonba kerülnek (800 euro/hó/gyerek!!!). Az egyetemibe alig van hely, nem hiszem hogy sikerül oda bejutnunk. Megbízható gyerekfelügyelőt meg nem tudom honnan fogok leakasztani... főleg olyat, aki nem kér egy vagyont a két gyerek után...Kép Kép Kép Nem elég csapás, hogy ilyen hamar el kell szakadjak tőlük, még ez is!Kép
Bocs, a sok panaszért.

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Ez nagyon rosszul hangzik ez a bölcsi. Jövő áprilistól nekem is mennek, először megpróbáljuk államiba, hátha felveszik őket, aztán ha nem, akkor magánba. Itt 60 ezer/gyerek. Ez sem olcsó az itteni bérekhez, emg ahhoz, hogy nekem max gyedem van, de ez nincs ennyi.KépKép Itt olcsóbb egy bébiszittyó állandóra, mert az már havi 80 ezerért eljön, de én félek rábízni a gyerekeket. Lehet, hogy ez az én hülyeségem.
Muszáj visszamenned ? Pénz miatt vagy a munkahely nem vár tovább?

EnikőKép
Persze vannak sajnálatos esetek, de a legtöbb nem az, nem szabad ebből kiindulni. Nem ebszélve arról, hogy a 30. héten volt. Senki nem hirdeti, hogy az Õ gyereke is kapott szondát, és most teljesen egészséges, értelmes gyerkőc, mert arra nem fgyel senki. A 35 . héten már különben sem hiszem, hogy ilyentől kellene tartani. Meg egyet mindig elfelejtenek az emberek, hogy ezek a szerkentyűk nem károsak, hanem segítenek megmenteni a babákat, akiket régen esély sem volt megmenteni. Szerintem ennek kell örülni, hogy a tudomány már itt áll.

Cat

Cat
Kép
cateye

Gyöngyi!
Hát nem semmi külföldön a picikkel! Arra nem gondoltál, hogy magyar baby-sitteretek legyen?
(Tudod valami 20 éves, csinos...csak hogy a férjed is örüljön) Az enyém mindig azzal poénkodik, amikor a takarítónő kérdés előjön - lehet, hogy kellene - hogy rendben, de csak 25 év alatti kubai!
Enikő
35-1
olajfácska

Cat!
Mindig megnyugtatnak a szavaid!
Szerintem is óriási dolog a tudomány fejlődése (csak hozzáértők kezébe lenne mindíg!)

Az előbb beszéltem egy szülésznővel, ha bennt leszek találkozunk! Tök aranyos volt!
Puszi!
Enikő
olajfácska

Enikő

Nálunk ugye muszály volt a szonda, az első 3 hétben csak azzal ettek, és utána is még vagy 2 hétig alkalmanként. Soha semmi nem volt, csodálkoztunk is, hogy milyen gyorsa és profi módon küldik le nekik, meg se nyekkennek tőle. És ha gyenge a baba, sokkal jobb neki úgy, mert nem neki kell enni. A súlytól nem sok minden függ, Niki már 1 kilósan gyönyörűen cumizott, így ő utnáa már nem sokszor kapott szondán, Dávid viszont hiába volt nagyobb, ludta volt szopizni, cumizás nem ment, így tovább volt szondás. Egyébként tényleg sajnálatos eset, amit írtál, de tutira nem ez a tipikus. Veletek nem fog előfordulni! Amúgy is nagyok vagytok már hozzá. Még a szigorú SOTe-n is 1500 felett cumiztatnak, máshol még hamarabb.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat Kép
sokat rágódtam én is ezen a bébiszittyó dolgon, bölcsi... stb. és társai. De én úgy vagyok vele, hogy egy bölcsiben sokkal több gyerek jut 1 bölcsisnénire, mintha itthon vigyázna csak a kettő maszatra valaki. És honnan tudod, hogy a bölcsis néni megbízható? ill. hogy a szittyó nem?
no, rágódásai végeredménye, hogy keresek egy szittyót, akik remélhetőleg a fiúk is szeretni fognak.

Ma visszaköltöztünk Pestre. Levit eléggé megviselte a változás, 1 óra nyöszörgés után aludt el... szegényke totál fáradt volt már a végén, 2szer próbáltam cicin elaltatni, de úgysem ment, majd harmadszorra sikerült csak.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok! Kép

Mi is előkerültünk Kép Gyöngyi jólesett a hiányolás Kép

Pár napot voltunk a nagyinál és az unokahugaim teljesen elkényeztették a fiúkat, így nekem is alig volt gondom Kép
De itthon semmi időm, sőt apa is dögrováson van ma.

Erimaci Kép üdv. közöttünk Kép mi kilógunk Kép én az elején egy kiságyban altattam őket, és egy nagyobb méretűben még most is elférnek napközben, különben játszósszőnyeg, éjjel pedig szivacson alszanak mellettünk.

Gyöngy, horror árak Kép és biztos rossz ilyen picinek otthonhagyni őket Kép

Cat Kép igaz én kerestem ilyen kocsit, csak pénzünk nincs most rá, és lehet (ha lesz pénzünkKép nekünk is behozzák O.o-ból.

Voltunk neurológusnál, a fiúk teljesen egészségesek Kép viszont az baj, hogy nem hajlandók forogni, sőt ha hasra tesszük őket szétordítják a fejüket, így most minden nap egy kicsit többet kell hasra tenni őket és tornásztatni. Amúgy én is látom, hogy le vannak maradva, de remélem ez később nem lesz vészes Kép Kép
Viszont pár napja annyit "dumálnak" hogy nem lehet tőlük híradót nézni Kép

Doris Kép ha néha olvasol bennünket: nagyon hiányzol, és szólj ha valamiben tudunk segíteni!

Gergő zongorázni tanul az uncsitesójától:
Kép

Petike örül:
Kép

Szilvi

Kép

Ui: tudom nem idevaló téma, de sütöttem itthon kenyeret csomó maggal, nagyon büszke voltam a fejemre Kép Kép

Sz.

KépKép
sziszus

CatKép
Pénz miatt is, munka miatt is. Én tanulok itt (doktori képzés), és ha nem megyek most vissza, akkor amit eddig csináltam semmit nem ér. A tudományban nem lehet sokat várni, mert teljese elavulnak a dolgok amit addig csináltál... Egyébként ha nem találunk semmit/senkit normális áron, akkor nem is érdemes visszamennem, mert többet adunk ki a gyerekfelügyeletre, mint amennyi ösztöndíjat kapok...

OrsiKép
Szerintem ha tudsz olyan bébiszittert találni, aki megbízható és be is válik, akkor sokkal jobban jársz. Itt egyébként azért is olyan drága a bölcsi, mert sokkal kevesebb lurkó jut 1 bölcsis nénire. A CatKép által említett áraknál 2 gyerekre meg tuti meg is éri a bébiszitter.
Milyen bajnokság ért véget? Valami vizes sport?

Gyöngyi

bgy

SziszusKép
Jó hírek.Kép Örülök, hogy jól éreztétek magatok! 4 hósan már forogni kéne tudni?! Egyáltalán hivatalosan mikor mit kell tudni? Tudósítsalak az olasz babakocsi piac helyzetérö?Kép Ha minden igaz, akkor a barátnöm a hétvégén járja körbe a kérdést, és ha sikeres lesz, akkor a jövö héten már gazdagabbak leszünk 1-el...Kép
Nagyon ügyi vagy!Kép Milyen kenyeret sütöttél? Kenyérsütögépeset vagy sütöben? Régen én is gyártottam öket gépben, de sajna itt nincs... söt a receptek is otthon maradtak valamelyik doboz mélyén...

Szerintetek az öblítötöl lehet extrán száraz a lányok nyaka és füle töve (szabályosan hámlik)? Kb. akkor jött elö, amikor elkezdtem öblítöt használni a ruháikhoz.

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!

Kicsit eltüntünk,de mindig olvastalak benneteket.Örülök,hogy mindenki jól van!
Nálunk a hét nagy híre,hogy a Beni és a Marci is átfordul a hasáról a hátára!És még csak most múltak 14hetesek!
Hétfőn voltunk utógondozáson és a professzor nagyon meg volt elégedve a fiúkkal!Mire szerdán mentünk koponya uh-ra,már a koraszülött osztályon mondta a dokinénink,hogy hallotta milyen ügyik a fiúk és mennyire dicsérte őket a dokibácsi!

Enikő!
A gyomorszonda miatt ne görcsölj,nagyon profi módon teszik le.Láttam jó párszor és a fiúk észre se vették,hogy mi történt.Gondolj arra,hogy ez segít neki megerősödni! De szerintem,te már olyan jól bírtad,hogy ha most szülnél,se lenne gondja a piciknek.
Egy régebbi kérdésedre válaszolva:
Győrben nem kapkodják el a flow-t.Nem tudom miért.Nekem csak akkor csináltak,amikor már a kórházban voltam és az oszt. vezető főorvos mindenképpen meg akarta velem születni a fiúkat,ezért nst íratott ki.Erre a dokink azt mondta,hogy legyen flow,mert 3-asnál kizárt a jó nst.Összesen 2szer csinálták,pedig tök egyszerű dolog és ha már megultrahangozz,akkor azt is megcsinálhatná.

Kép

Kép
edit73

Most érkezett az sms a Bernadett-től ( régiek emlékezhetnek rá),hogy ma délelőtt megszülettek a 3-as ikerei:
Max 1500gr, Keira és Brooke 1740gr-osak.
Jól vannak. A furcsa nevek az angol férje miatt vannak!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Képzeljétek a lányok szülinapjára én is kaptam Apátol ajándékot.
Egy spanyol utat!(marbella)
A lényeg hogy négyesben gondolta.Először nagyon örültem,de most már nagyon izgulok.Nem merek szólni mert nagy örömmel,sok pénzért készült erre a meglepire.Már felvetettem hogy a lányokat maradjanak de Õ hozni akarja Õket.Jó helyen lennének,nálunk vigyáznának anyuék rájuk,bár még szoptatok ezért ez se alegjobb.
Annyira akartam már kimozdulni,most megkaptam és itt bénázok.
Ki volt közületek 1évessel nyaralni?És kettövel?

Cat!
A fotoalbumba vannak a szülinapos képeink,Dorina és Lilla,1 éves szülinap név alatt.
Fenyő
törpefenyö

T.fenyőKép
Lehet, hogy én vagyok láma, de nem találom az albumot, csak valami régit. Be tudnád tenni a a linkjét ?

Hát kemény dió lesz a nyaralás, én pihenésnek nem nevezném a két picivel. Mi még csak Egerben voltunk lent velük pár napot, de én hullább voltam amikor hazaértünk, mint amikor elmentem. Egy gyerekekre nem felkészült helyen elég nehéz velük, ha az ember nem tud etetőszéket, kiságyat, járókát vinni. Na most aztán jól megnyugtattalak mi ?KépKép
Bocsánat nem ez volt a szándékom, de én veled értek egyet, hogy jobb lenne a csajokat itthon hagyni a nagyszülőkre, főleg ha ilyen készségesen el is vállalják őket. Jó fejek!KépKép

SziszusKép
Jó husik a fiúk! Ne izgulj a forgásuk miatt. Szerintem a szülők túl nagy hangsúlyt fektetnek erre, hogy ki mikor mit csinál, de nem igazán számít. A neurológusok szerint is 8 hónapos korukra kell biztosan fordulniuk mindkét irányba, így van még időtök. Nálunk Samu későn kezdett el forogni, mégis felállt 7 hósan, és mászni is hamarabb tudott mint Oli. Nem jelent semmit.

Azt hittem Te ültél le bugyiban Gergővel zongorázni. Már kezdtelek irigyelni, hogy milyen karcsú vagy!KépKépKép

EditKép
Gratula Bernadettnek!Kép Nagyon szép súlyban vannak a babák, és szép neveik vannak.

A te fiaid is nagyon ügyesek!Kép
Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziszus!

Én is Cattel értek egyet!Ne görcsölj rajta! Az én nagyfiam mászni csak az oviban tanult meg,mert anno ezt a lépést kihagyta.Valami sánta kutya-féle csúszászt produkált helyette.De 7hósan felállt és menni már 10hónaposan ment!

Cat!
Kösz a dicséretet!Büszke is vagyok rájuk,pedig soha nem voltak hason 5percnél továnbb,mert iszonyúan üvöltöttek.Most viszont nagyon élvezik, bár még csak a habtapin tudják megcsinálni.

Edit

Kép

Kép
edit73

Teszek fel néhány új képet a fiúkról:

Oli és Marci a habtapin:
Kép

Benike édes álma:
Kép

Dávid ébredése:
Kép

Oli a bébitornáztató alatt:
Kép

Marci a babakocsijában:
Kép

Kép

Kép
edit73

Sziasztok! Kép

Gyöngyi Kép megköszönném a babakocsiinfókat. Sima sütőben sütöttem a kenyeret Kép
Semmi okosat nem tudok öblítőügyben mondani, én az elejétől használok nekik, és eddig semmi baj.

Edit nagyon ügyesek a fiaid Kép és mind a négy nagyon szép KépKépKépKép

T.fenyő Kép én sárgulok az irigységtől Kép talán jobban tudnál pihenni a csajok nélkül, de gondolom milyen nehéz itthagyni őket.

Cat Kép hát Kép zongorázni sem tudok Kép Kép és kicsit öregebbis vagyok, persze csak 21 évvel Kép és jópár kilóval több Kép Kép

Forgásügyben egyre tanácstalanabb vagyok, azért napi háromszor végigcsináljuk amit a doki javasolt, szeptemberben pedig úgyis megyünk Dévényi kontrollra.

Ma sem megyünk sehová Kép apa takonykórja egyre rosszabb Kép Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!

Mi sem megyünk sehová, apa éjszakázik a hétvégén.
Nektek milyen tornát írtak elő?És ki tanácsolta? A neurológus?

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
Jobb felső sarok,fotoalbum,albumok megtekintése,fent ABC-ből kiválasztani a 0-9 -et,1 éves szülinap cimszó.
Bocsi a távirati stilusért de rohanok idegeskedni az utazási listámmal.
Fenyő
törpefenyö

Eniko,
szonda miatt ne izgulj!! En meg ilyet nem is hallottam.... szamtalanszor csinaltak a PIC-en, lattam is, semmi veszes nem volt benne, fel sem vettek a gyerekek, nem is fajt, meg semmi. Nekem rosszabb volt belegondolni milyen lehet..Ok meg szepen gyarapodtak tole, amig nem voltak eleg erosek.
Eramaci,
udv itt. A Symbaba kocsim van nekem is (Beni gyerek meg mindig csak kenguruban setal), ez olyan mint a Bergon, csak kb 10ezerrel olcsobb. En nagyon szeretem, a lanyok jol erzik magukat benne, jol fekteteheto, ultetheto, minden. Konnyunek nem pillesulyu, az biztos! De en fel le cipelem az elso emeletrol egymagam, szoval elbirhato gyenge nokent is. IzmositKép
Edit!!!
Gratula a fiukhoz. Olyan szep pufikKép Es a johir: Beni atfordult nalam is!! Hason alszik ugye, letettem, nem akart aludni, es addig ugyeskedett, mig megfordult. Ott alltam felette, lattam is. Visszaforditottam, erre ujra megcsinalta, es az arcomba nevetett. Majd megzabaltamKép Varom a csajok mikor csinaljak utana. Nahat, hogy pont az 1300grammos kis "vakarek" kezdiKép
Fotokat kosziKép

Gyongyi (BGy)
A fulton a hamlas nekunk is volt Natinal, semmitol nem mult, sebes is lett, aztan a drneni felirt egy kenocsot, azt mondta ez egyfajta anyagcsere eredetu dolog, koszmo-szeruseg, magatol nem mulik! Kentuk, most mar alig latszik. Szoval mutasd meg dokinak sztem. De lehet, h tenyleg az oblitotol van nalatok, nyakon nekunk nem volt. De en nem oblitozok semmit nekik!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Pocakosok!
Eladó 2 db 60*120-as bükk kiságy kókuszmatraccal, három magasságban állítható, 2 pálcája kivehető
Ár: 12000 Ft/db
Kép

Eri
simones

Sziasztok!

A szondához én is ugyanazt tudom hozzáfűzni, mint a többiek. A fiúk az első két-három hétben szondán kapták a tejcit, semmi bajuk nem lett tőle. A folyamatos infúziók nyoma látszik a kezecskéjükön meg a lábacskájukon, de a szonda tényleg egyáltalán nem ártalmas.

Az én fiaim nem forgolódnak, kétszer fordult át Gergő a hasáról a hátára tiszta véletlenszerűen, de ennek is vagy három-négy hete.

Edit!
Nagyon szép a családod. A picik pedig nagyon ügyesek. Már én is nagyon várom, hogy így ügyeskedjenek. Tegnap a dokinéninél Gergő majdnem megfordult, de csak majdnem. Azt hiszem, ebben én is hibás vagyok, mert Gergő nem szeret hason lenni, így meglehetősen keveset fektetjük hasra. Annak, hogy megforduljon, ugye az az első számú feltétele, hogy hasra tesszük.
A dokinénink szerint nem késtünk le semmiről, azt mondta, normál időre született babák is fél éves korukig kell megtanuljanak forogni.

Anett!
Hihetetlen, hogy épp a "pici" fiú az ügyesebb. Láttalak ám valamelyik nap a múlt héten sétálni, de csak messziről.

A fiúk tegnap kapták meg a három hós szurit. Gergő meg sem nyekkent. Csak vártam, hogy mikor sírja el magát, de nem is sírt. A délután és az este viszont annál rosszabbul telt.

Mindenkinek további szép napot.

Az Eri kiságyaira én lecsapnék, ha nem lenne meg nekünk már a mostani.

Pussz,
Annamari

És két kép még oltás előttről:

Gergő:

Kép

Ádám:

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziszus!
Bocs, hogy ismeretlenül megszólítalak, Cateye írta, hogy keresel/tél (?) Aria Twin babakocsit. A miénk eladó szinte új állapotban. Ha érdekel, kicsit feljebb elolvashatod a tudnivalókat róla. :-) Illetve itt az e-mail címem: galibaba@citromail.hu.
Köszi, hogy elolvastál, és bocs, ha zaklattalak. :-)
Eszter
galibaba

Sziasztok!

Anett!

Ez tök jó!Nagyon küzd a "kiscsávó",hogy lehagyja a csajokat!Nehogy már egy nő ügyesebb legyen!!!Igazi pacák!

Annamari!
Micsoda formásak ezek a kishapsik!Édesek ebben a szerelésben!
Megkérdezhetem,hogy milyen ülésetek van?Ez 9-18kilóig való?
A mi fiaink is utáltak (az Oli még mindig utál) hason lenni!Csak mióta át tudnak fordulni,azóta bírják.Merthogy abban a pillanatban ahogy hasra teszem őket,hátra fordulnak.De egyenlőre még csak a habtapin!Az ágy puha nekik.
Én ha mégegyszer kezdhetném,sosem erőltetném a hason fekvést.Nálunk a legtöbbet az Oli volt hason,mert ő nyugodt természet és ritkán üvölt miatta.Míg a Beni meg a Marci azonnal sírt,ha hasra tettük.Mégis ők tanultak meg előbb átfordulni.Szerintem nincs összefüggés a 2között.Ez inkább alkat kérdése.Oli szemlélődöbb,"agyra" gyúr.Míg a másik 2 (ők az egypetéjűek) virgoncabb,elevenebb gyerekek.
Valószínűleg nálatok is ez lehet!Ne kínozd őket,menni fog az anélkül is!
Én ma már az Olit csak akkor teszem hasra,ha a másik kettővel játszom és csak addig,amíg meg nem nyikkan.Õ is meg fogja tanulni.

Enikő?
Hol vagy? Ugye csak pihizel és azért nem láttalak egyik fórumon se?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok Kép

Nem győzök visszaolvasni Kép

Kórházi bentfekvés: engem biztos ami biztos alapon a 33. héten befektetett az orvosom és a betöltött 38. héten szültem! Saját tapasztatalatom, hogy a bentfekvés sokat segíthet abban, hogy a babák minél tovább bent maradjanak - én idehaza biztosan nem tudtam volna ennyit pihenni és akkor tuti, hogy korábban érkeztek volna a picik. Persze a lelkemnek borzalmas volt az a 6 hét semmittevés, ráadásul vidékre költözött a nagylányom, így őt sem láttam Kép Az eszemmel tudtam, hogy ennek így kell lennie, de mégis nehéz volt. Rengeteget olvastam, barátkoztam (néhány lánnyal azóta is tartjuk a kapcsolatot) és sok-sok látogatót fogadtam! Végülis eltelt az idő valahogy - most persze jó lenne egy-egy fél nap lustálkodás Kép Nekem heti két CTG és két flow volt, ez utóbbi kapcsán nézték a méreteket is. Az UH pontosságáról viszont nekem is megvan a véleményem, szerintem irtó sokat tud tévedni! A fejátmérő/combcsont stb. kapcsán talán még nem is nagy a tévedés, de a súlybecslés az szerintem puszta találgatás! Azt ugyanis nem látja a gép, hogy az a baba mennyire sovány vagy éppen husi. Nekem mindhárom gyermekem kifejezetten kis fajsúlyú és vékonyan jöttek a világra, így az UH-on mindig túlbecsülték őket. És láttam a kórházban olyat is, hogy kis babát jósoltak és mégis viszonylag nagy súllyal született meg.

Bébiszitter: lehet, hogy sokat megbotránkoztok és felelőtlennek neveztek, de én az internetről (babaszoba.hu) vadásztam le a bébiszitteremet, aki immár 10 hónapja gyakorlatilag a családunk tagja. Én tavaly szeptemberben ugyanis feltettem oda egy hirdetést, hogy kislányom mellé segítséget keresek és arra jelentkeztek többen is telefonon. A legelső telefonáló nagyon szimpatikusnak bizonyult, találkoztunk is személyesen és úgy gondoltam, hogy akkor "kipróbáljuk" egymást. Bíztam a saját emberismeretemben és nem csalódtam! Egy kedves, megbízható, lelkes, gyermekszerető, rendszerető és rugalmas segítőtársra akadtam, aki ha kellett, napi 12 órán át velünk volt (én az ikrek miatt már nem emelgethettem Dorkát,a férjem pedig sokat utazott a munkája miatt). Most is segít még nekem, minden délelőtt jön és én akkor nyugodtan lehetek a picikkel, ő kimegy Dorkával a játszótérre, megetetei, stb. Szóval szerintem az internetes keresés is lehet eredményes Kép

gabus
gabus74

Gabus Kép
én egyáltalán nem botránkozom meg, csak valahogy ezen a téren nem vagyok ennyire magabiztos. Nem tudom, hogy ki tudnám-e választani azt, akire a gyerekeinket merném rábízni... de lehet, hogy csak túlaggódom a dolgot.
Most egy kedves ismerősömre várok, akinek lehet, hogy átkerül hozzánk a bébiszittere, ha ez nem jön össze, akkor kaptam már 2 nevet, felhívom őket, és meglátjuk, mi lesz.
(az biztos, hogy lesz Kép)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Mi is ismeretségi körben kerestünk bébiszittert.Az volt az első szempont,hogy valamilyen gyakorlata legyen ( azon túl,hogy vannak saját gyerekei)- csecsemő ápoló a végzettsége és hosszú évekig dolgozott bölcsiben.
Aztán hogy mindkettőnknek szimpatikus legyen az első találkozásnál.És csak próbára "vettük fel" és ezt neki is megmondtuk.Ha nem tudunk együtt "dolgozni",akkor békében elválunk!
De úgy néz ki,hogy bevált!
Szerintem bízz az ösztöneidben és tudatosítsd az illetőben,hogy egy bizonyos idő után ( mondjuk 1hónap) újra megbeszélitek a dolgot és ha valamelyikötöknek nem felel meg,akkor elválnak útjaitok.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Olajfácska.
A lányom nem kezd sírni ha a fiam bömmböl. Ha leteszem őket egymás mellé,Dia tágra nyílt szemekkel bámulja ahogy a másik bőg.
Persze van kivétel.
Pl. esténként. Akkor ahogy nézi, egyre jobban legörbül a kis szája, és rákezd ő is.

A terhességem alatt is végig szinte egy méretüek voltak. Nem volt nagy eltérés. :-)))

Az újabb "szokás":
abbahgyni az evést, és elkezdeni üvölteni.
És bármit csinálhatok, semmi eredmény. Majd belefárad és elalszik. Ezt az Ákos egyszer, de a kisasszony már többször is megcsinálta velem.

Szabina
moon

Orsi Kép
Szerintem bízz magadban Kép Persze az elején én is otthon maradtam a bébiszitterrel, mindent elmondtam /megmutattam neki, hogy én pl. hogyan pelenkázom be a Dorkát, mit eszik, hogyan fektetem le, stb. Aztán pár alkalom után még mindig otthon voltam én is, de már elvonultam egy másik szobába, utána pedig szép fokozatosan el mertem menni otthonról. Nekem érdekes tapasztalat volt, hogy egy gyakorlatilag vadidegen ember hogyan tud hetek alatt az életünk részévé válni, én sem hittem volna, hogy ennyire jó kapcsolat alakul majd ki közöttünk. Én nagyon sokat tanulok a mai napig a Bettitől (így hívják a segítőmet), rengeteg mondókát tud és miután két gyermeket már ő felnevelt, így nem meglepő, hogy sok tapasztalata van egyéb téren is. Nem erőszakosan, de elmondja, hogy ő hogyan csinálta/csinálná és én vagy megfogadom, vagy nem. Szerintem nagyon jó dolog, hogy tudom, hogy számíthatok valakire, mert sokszor nagyon nehéz egyedül. Most sokat segített nekem az Anyukám is, de holnap már utazik haza, végülis letelt már az én "gyermekágyas" 6 hetem Kép Jövő héttől pedig délelőttönként továbbra is jön a Betti, de délután már egyedül leszek a három gyerekkel. Hát remélem, megbirkózom majd velük Kép Próbálok képet feltenni róluk, de nem tudok (túl nagy a file).
És tényleg Orsi, neked miért kell a bébiszitter? Dolgozni akarsz visszamenni vagy csak kikapcsolódásképpen?
gabus74

Kép
gabus74

Kép
gabus74

Kép
gabus74

Kép
gabus74

Kép
gabus74

Még egy utolsó kép Dorkáról Kép

Kép
gabus74

GabusKép
Gyönyörű családod van! Minden elismerésem!KépKépKép Édesek az ikrek, hogy az egyik kopasz a másik hajas.KépKép

AnnamariKép
Nagyon helyesek a kölkök az utazó szerkóban.KépKép

T.fenyőKép
Végre megvan a szülinapi album! Hát nem volt tök egyértelmű! De a képek kárpótoltak a keresésért. Nagyon szép család!

EriKép
Ha nem lenne ágyikónk én megvenném a Tiéteket, mert nagyon szuper!

Bébiszitter: Mi is szereztünk egyet, nagy vívódások után. A párom az új munkahelyén nagyon sokat dolgozik, így nekem késő délutánra és estére kellett segítség. Ismerős ajánlására találtunk egy nála bevállt lányt, akinek van gyakorlata. Először úgy sem hagyom itt a fiúkat rá, hiszen nem is ez a cél, hanem, hogy én is itt legyek, és besegítsen. Ha majd összeszoktunk, akkor jön a ráhagyás.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Edit, a neurológus ajánlotta a tornát, vagyis inkább egyensúlyfejlesztő gyakorlatok. Szívem szerint én sem eröltetném, de kicsit rámijesztett Kép

Annamari Kép csodaszépek a pasik Kép Kép

Eszter Kép Köszi, én kerestem ilyen kocsit, de sajna most nincs rá pénzünk.

Gabus Kép gyönyörűek a gyerekeid Kép Kép

Képzeljétek az előbb Gergő vagy 10 percig gőgicsélt Peti felé fordulva (P: háttal volt), mire egyszercsak Peti odafordult és összenevettek, és tovább gőgicséltak együtt Kép Persze, biztos csak véletlen, de nagyon édesek voltak Kép

Itt esik Kép Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok mamik,

gyors bejelentkezés! Üdv mindenkinek! A babáitok olyan szépek, hogy elszorul a torkom amikor meglátom őket. Már több mint egy hete kórházban vagyok, most hazaengedtek eltávra a hétvégére. Egyik délután keményedni kezdett a pocakom. A baj az volt, hogy rendszeressé vált, kb. fél óránként. azonnal lefeküdtem, vettem be magnéziumot, de nem csökkent. Fájni nem fájt és vérezni sem kezdtem. Kibírtam az éjszakát és másnap reggel irány a kórház. A doki megvizsgált és bizony kinyílt a méhszájam C=2100! Kaptam 3 napig infúziót, majd gyogyikat. Szerencsére azóta nem fordult elő. Egy hét után ismét megvizsgált és nem nyílt tovább, de szigorú ágynyugalmat rendelt el a dokibácsim. A babák jól vannak, kb. 500 g/db és 25-27 cm. Még nagyon picik és én folyamatosan retteget, hogy idő előtt viágra jönnek és elveszítem őket!!! Ma este megyek visssza és remélem az ismételt vizsgálatok után is minden rendben lesz. Valahogy a dokim nem akarja a méhszájösszevarrást!

Sokat pityergek és jól esne néhány jó , biztató szó! Hétfőn töltjük a 22. hetet.......

Tesókám fogja olvasni a hozzászólásaitokat és hozza a híreket nekem. Mindenkinek további kellemes nyarat kívánok!

M.
kmoncsi

Szia Moncsi!

Azt gondolom, igazán nincs okod pityergésre. Itt többen vannak, akik nyitott méhszájjal, fekve nagyon sokáig kihúzták. Én, sajnos, nem tartozom közéjük, de annak ellenére, hogy a 31. héten szültem, nagyon szépek, és főleg egészségesek a fiaim. Meglátod, minden rendben lesz, csak ne aggódd halálra magad. Egyébként Lilla is 30 hétre szült és ő is ugyanezt mondhatja el a gyerkőceiről. Szóval ne aggódj. Ma már tényleg annyira fejlett a tudomány, hogy akár 5-600 grammos babák is túlélhetik a koraszülést, és ami még fontosabb egészségesen felnőhetnek.
A fiaim is 8 hetet voltak kórházban, nekünk sem volt egyszerű, de látod, minden ok. Fentebb megnézheted a koraszülötteim. Ott a fényképük. Most sajnos rohannom kell, de majd jövök. És szorítok, hogy minden rendben legyen Nálatok.
A babákkal pedig beszéld meg, hogy nekik a pocakban a legjobb, mert az anbyaméh a legjobb inkubátor.

Puszi,
Annamari

Gabus!
A gyerekek csodaszépek. Dorka pedig nagyon huncut. Látszik a szemén, hogy nagy csibész.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Kmoncsi!

Kitartás!Ne arra gondolj,hogy ide előtt megszületnek,mert azt ők is érzik!Beszélgess nekik és minden nap mond el,hogy mennyire jó helyen vannak ott bent.Persze azt is beszéld meg velük,hogy meddig kell bent maradniuk.Ez tiszta pszichológia,de hidd le,sokat segít!Csak higgyj benne és ezt megérzik a babák is!
És persze mindent tégy meg 100%-osan,amit az orvos mond!
Tüdőérlelőről esett szó?Kinyílt méhszájat is összevarrnak?Szerintem egy bizonyos időn túl ( én eddig úgy tudtam,hogy a 20. hét) már nem varrnak,mert beindíthatja a szülést.
Vagy nem így van?
Addig is drukkolok ezerrel,hogy minden simán menjen!

Sziszus!

És mit mondott a neurológus?Persze csak ha nemtitok!
Tündériek lehettek a fiúk,ahogy egymásnak gagyorásztak!Ez biztos nem véletlen,lesz ilyen máskor is!

Gabus!

Szépek a babáid!És milyen kis csintalan a Dorka!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Moncsi, szerintem az a legfontosabb, hogy ne aggodj!!!! Tudom, h ez a legnehezebb, de nyugodtnak kell lenned. Es tenyleg, belejuk kell szuggeralni a kituzott szuletesi idot, h akkor talalkozzatok eloszor, es ne korabban.
Es fekudj, fekudj, fekudj!!!! En a 16. hettol fekudtem, vegig. az a legjobb a kemenyedes ellen. Mit szedsz? a Magnesii Citrici a legjobban szivodod magnezium, ezt adtak a korhazban is. 3x2.
Az infuzio meg annyira hatasos, h most egy ideig biztosan nincs miert aggodnod!!! En a 31. heten fekudtem be, akkor volt 1-2 kemenyedes, kaptam masfel napig a Mg infuziot es sose lett tobbet kemenyedesem!!! Fel a fejjel!!! Ha kiengedtek, akkor biztos jol is vagy. A dokik biztosra mennek.

Annamari,
jo volt hallani a hangod, bar tevedesbol hivtal maKép Kép En meg sose lattalak setalni!!! Legkozelebb ha tudsz gyere oda!! A fiaid hihetetlen husik!!! Buszke lehetszKép

Anyukak!!!
Par napja kaptuk meg a 3honapos oltast (kozel 4 honaposan, hiszen megiscsak koraszulottek). Mindegyik be is lazasodott, nyugos is lett estere. Aztan masnapra kihevertek. De Nati lanyom, a kis orok vigyori, jokedvu babam azota hihetetlen nyugos, siros, sehol sincs el csak kezben. Nem tudom masra fogni, csak a szurira ezt a valtozast. Volt nalatok, valakinel ilyen? Miert sinyli meg ennyire? (Nem beteg, mert jol eszik, jol alszik, csak azota sokkal passzivabb, kevesebbet mosolyog, es nagyon nyugos) Mikor all helyre a dolog??? (szuri szerdan volt)
Pls help!!!

Kép
nettke

Moncsi!

Kitartás! Csak azt tudom mondani amit a többiek: sokat "beszélgetni" velük és mondani nekik, hogy maradjanak bent. Én a 25. héten kerültem kórházba, de nem ennyire, hanem félig kitágulva és így is kibírtuk a 30.hétig! Judyt még tovább! Nekem az volta a kitűzött cél és mikor betöltöttük, aznap meg is születtek, de egészen már miatt: Niki már nem kapott elég tápanyagot. Én hiszek benne, hogy segít, ha nagyon akarod!

puszi, Lilla

Lányok!

Ma egyfolytában zabálnának a kölkök, vagx szopnak, vagy bőgnek. Mérni már nem mértem őket pár napja, de lehet, hogy újra kezdem. A szopi után max 50 ml tudok kifejni a 2 mellből. Olvastam róla, h 3 hó körül megnő az étvágy és állandóan rajtam csüngenének, aztán majd beáll a többlettermelés. De én félek, hogy most nem termelődik annyi, mint amennyi eddig. Volt valaiknél ilyen? Nem akarnék nagyon üvegből se adni, bár az látszana az egyszerűbbnek. A szakértők szerint akkor nem lesz elég később se.

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat!
Örülök,hogy megtaláltad a szülinapos képeinket és köszönjük dicséreted.Képzeld a férjem nem irgalmaz és utazunk mind a 4en.Anyuék meg árasztják a negetiv energiákat a "felelőtlen"ötletünk miatt.Nálunk az agyhártyagyull.elleni oltást már beadta a doki néni a 4 és az 5 honapos oltással együtt.

Gabus!
Édesek a babáid!

Moncsi!

Nem lesz semmi baj,hinned kell benne!Ágynyugalom,és pozitiv gondolkodás!
törpefenyö

Sziasztok!
Moncsi! Én is Veled vagyok gondolatban. Ahogy a lányok írták, no szorongás, sok-sok pihenés.

Szia Edit!
Köszi, hogy gondoltál rám. Igen, pihenek, azaz ez már nem pihenés, végem van.

2 napja nagyon nehéz lett. Szétszakadok, úgy érzem. Főleg a bordáimnál feszítenek nagyon. Te láttál, igazolhatod milyen egyszálbelű vagyok, komolyan alig bírom ki. Feküdni sem jó már.
Nem tudom meddig bírom majd a kórházban.

Holnap reggel befekszem.
A féjem mindig behozza kinyomtatva a levelezéseteket, úgyhogy legyen ám olvasnivalóm!

Köszönöm az eddigi sok-sok segítséget, tanácsot bíztatást.

Vikta! Akkor minden jót,könnyű szülést, egészséges babákat! Remélem gyorsan eltelik ez a pár hét és már a szopi, sírás és alvás témáiban értekezünk éés várjuk a lányok tanácsait.

PocaKosok kitartás! (A vége nem leányálom, de azért benntartani a babákat amíg lehet!)

A legutóbbi babafotók is gyönyörűek, bocs de nem megy egyesével, már megint keményedik és feszíííííííííííííít!!!!!!

Puszi-puszi!!!
Enikő
(aki elérte a 60 kg-ot. A lábaim nem bírnak el. Nem tudok felállni guggolásból. És folyton bepisilek. Na jó ne folytassam ugye...)

35+2 ÉS egy öt éves
olajfácska

Moncsi Kép mi is beszállunk a drukkjainkkal Kép Kép higyj a babákban és magadban! Kép és bizz az orvosodban.

Edit Kép persze hogy nem titok. Kell őket vízszintesen és függőlegesen emelgetni a fejünk fölött, nagylabdán hason hintáztatni őket, megfogatni velük a bokájukat (összefogjuk kezüket lábukat) és oldaltra görgetni őket. Ezeket mind élvezik is, de amikor piciket segítve hasrafordítjuk őket és nem vehetjük ki a kezüket, hanem nekik kell kitornázni, azt nagyon utálják Kép

Nettke, szegény Nati Kép nálunk is nagyon zokonvették a fiúk az oltást, Gergő fájdította is a lábát még másnap is de aztán elmúlt. Sajna nincs ötletem.

Lilla, szopihoz sajna nem tudok szólni. (tudom nem vígasz, de ma az én fiaim is felváltva nyüszögnek, nekem is fáj a fejem, lehet valami hülye front van.)

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus

Lányok köszönöm szépen! Lassan megyek vissza és nagyon sok erőt adtatok nekünk! tesó majd jelentkezik!
M.
kmoncsi

MoncsiKép
Bár már nem olvasod, de én is nagyon drukkolok nektek! Higyjél a babákban, és az orvostudományban. Tényleg feküdj sokat, felpolcolt lábbal, és nem lesz gond. Összevarrni csak a 24. hétig varrnak, de gondolom már nyitott méhszájat nem akar a dokid varrni. A tüdőérlelőre kérdezz rá nála, hogy kaphatnál-e. Én azt kívánom, hogy csak novemberben halljunk a szülésedről!KépKépKép

NettkeKép
Ha így megviseli a kis Natit az oltás, akkor kérdezz rá legközelebb, hogy kaphatnátok-e az újfajta oltást. Orsiék is már ezt kérték az 5 hósnál, mert az Õ fiait is nagyon megviselte az oltás. Igaz fizetni kell érte, de megéri. A tüneteket, meg lehet enyhíteni homeopátiás golyócskával, amit az oltás előtti nap és az oltás napján kell beadni nekik.

T.fenyőKép
Nagyon jó pihenést kívánok Nektek. érezzétek jól magatokat, és gyere majd fájdítani a szívünket a szép képeiddel.Kép

SziszusKép
Ilyen labdán hintáztatást nekünk is mutatott a dokinéni anno, meg, hogy pelenkára tegyük rá őket, és azzal hengergessük jobbra-balra, majd át a hasukra. Így fejlődik az egyensúlyérzékük.

LillaKép
Próbáld sűrűbben mellre tenni őket. Nekem is 3 hónapos korukban kezdődtek a gondok, kevés lett a tejci, és 2 óránként raktam mellre őket. Sajnos nálam nem sokáig oldotta meg a helyzetet, de Te sokkal ügyesebb vagy, és megoldod szerintem.

Cat

Cat
Kép
cateye

Gabus!
Gyönyörű mind a 3 gyerkőcöd.Kép

Annamari!
Húú, de nagyok már a fiaid.KépVagány kis pasik.Kép

Edit!
Nagyon szép családod van.Kép

Sziszus!
Már 4 hósak elmúltak a fiúk?Tényeleg repül az idő.
Nagyon szépek.Kép

Moncsi!
Én 27 hetesen kerültem be a kórházba 2100-al.
28 hetesen lett 1111 a méhszáj, és így is szerencsére 36 hét + 4 napra születtek meg a fiúk.KépDe ez tényleg szigorú fekvés volt!!!
Kitartás!!!

T.fenyő!
Én is meglestem az albumotokat.Nagyon szépek a lányok.Kép
Jó nyaralást nektek.Kép

Enikő!
Drukkolok nektek!!!Kép
Már nemsokára kezedben tarthatod az ikreket.Kép
Valaki hoz majd hírt rólatok?
Talán a férjed?Képet tesz majd fel?

KRISTIN merre vagy??????

Mi kedden voltunk 9 hetesek.
Ákos 5330g 59cm, Attila 4940g 57cm.
Íme két friss kép:

KépKép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Gabus Kép
bébiszitter segítségként kellene. Karcsi sokat dolgozik, fürcsire vagy utána jár haza, és nekem ez most sok lett. Kép
lehet, rossz anya vagyok, de most úgy érzem kell hetente 1-2 óra, amikor csak magam vagyok, amikor el tudok menni pl. egy picit tornászni, mert este nem akarok ill. lehet erőm sem lenne már hozzá.
Ezért keressük.

Minden baba gyönyörű!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Kép

Moncsi Kép Nagyon drukkolok, hogy még sokáig bírjátok így egyben! Nem lesz könnyű, de erősítsd magadban, hogy bárhogyan is lesz, ki fogod bírni! Egyetlen cél lebegjen előtted: egészséges, érett újszülöttekKép Sikerülni fog, ne izgulj Kép
Judyt Kép Irtó édesek a fiúk, olyan "nagyfiúsak" ezekben a kantáros gatyókban Kép
Törpefenyő Kép Egy élmény volt az album Kép Szépek vagytok Kép
Enikő Kép Kitartást kívánok, már nincs sok hátra! A kórháztól ne félj, pihenj sokat (már ha bírsz még Kép)

Lilla Kép A múltkor kérdezted, hogy mi hogyan eszünk. Most már csak naponta 7 alkalommal esznek a gyerekek és ebből egy vagy két alkalommal kapnak tápszert (az éjfél körüli etetésnél). Egyébként fürdés után (ami általában fél 7 körül kezdődik) alszanak egy nagyot, ám utána 3 óránként ébrednek. Érdekes, hogy szinte majdnem mindig Annamari ébred, majd Bátor talán a mozgolódás miatt egy picit később sír csak fel. Igyekszem őket egyszerre szoptatni. Ez kb. 5-8 percig megy, majd Bátor elkezd fészkelődni és olyankor őt kiteszem a büfipadra. Bátor ezután sokszor nem is fogadja már el a mellemet, pedig látom, hogy éhes marad. Ilyenkor megyek a hűtőhöz, előveszem a lefejt tejet és megmelegítem neki. Annamari hajlandó szopizni akár egy órán át is, így ő nem kap üvegből kiegészítést. Jellemzően 120 grammokat esznek mindketten, de ma pl. este 150-eket ettek. Nálunk több részletben megy az evés, mert úgy látom, hogy sok levegőt nyelnek mindketten és így időnként meg kell őket büfiztetni. Egy-egy etetés kb. egy órán át tart. Azt látom viszont, hogy Bátor mintha már nagyobb szüneteket tartana két evés között, de én a saját dolgomat megkönnyítendő őt is felébresztem. Szerintetek jó ez így? Vagy hagyjam aludni (csak akkor attól félek, hogy az egész napom csak etetésből fog állni)?

Orsi Kép Nem vagy rossz anya, mindenkinek jár egy kis kikapcsolódás! Drukkolok, hogy találj egy megbízható segítséget!

gabus
gabus74

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?