Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Jó sokat írtatok, szeretem olvasgatni!!!!!
Megnéztem az összes babaképet és naggyon aranyosak mind:Adél (igen csaábos a meztelen kép!!Kép , Lizi, Balázs, Panka, Maja, Bazsi, Alexa mennyi baba és mind milyen édesek!!!!!!

Nyuszimanó, Erika!!
Köszi a tippeket az utazóággyal kapcsolatban, igazából nem állandóra kellene, csak ha néha a nagyiéknál alszik picur, vagy netán valahová elutaznánk akkor pár éjszakát töltene benne, ezért nem is akarok semmi hiper szuper, beszélő, táncoló kiságyat venni, de azért jó lenne ha az alja merev lenne, ha netán majd hajlandó lesz őfelsége felemelni a nagy fenekét akkor tudjon benne állni ( már ha megbírja..Kép )

Zsu!
Örvendek, hogy jelentkeztél, látom Alexa is szépen fejlődik!!
Voltatok a 3 vagy a 4 hós csípőszürésen? Mi elmentünk és ott derült ki hogy a doki szabin van..Kép( így majd jöv. hét után ismét megyünk.....

Eszter!
Nálunk is vannak "extracicizések", szerintem is csak a kis lelküknek kell ez, vagy szomjasok és 5-6 perc alatt már letudják a dolgot..Kép Van, hogy annyira fáradt és nem bír elaludni, akkor egy ilyen cicizés gyorsabban álomba ringatja.....

Súly probléma: engem is folyton kiborítanak, ismerősök vagy idegenek az utcán, mindenki jön avval, hogy jaj mekkora gyerek és hogy milyen kövér meg ilyenek, hát mit csináljak vele, fogyóztassak egy 4 és fél hós babát?? Igaz hogy tényleg nagyobbnak tűnik a koránál, de hát ő ilyen....én várandósságom alatt Elevitet szedtem majdnem 6. hóig, lehet azért ilyen óriás ez a bébi? (most nem szedek semmit) Ahogy már írtátok, én is azt hallottam, hogy amikor elkezdenek mozogni, mászni, menni, úgyis lemozogják!!!!!!

Oltás: nálunk nagyon gáz volt ez a 4 hós, szegény annyira de annyira sírt, de az még csak a kezdet volt, mert egész nap extra nyügi volt, folyton ölben volt, csak így tudtam megnyugtatni+cici, kapott 2 kúpot és most alszik.......úgy sajnáltam szegényt, annyira más volt a sírása mint eddig, igazi fájdalmas sírás volt.....ugye holnapra ez már jobb lesz?? hány napig van ennek ilyen hatása??

mindenkinek jó éjt

üdv

kingu

ja és ma is voltunk csajozni, kicsit nyűgösen udvarolt, de azért volt egy kis simi, kézszorítás, ruhamarcangolás..Kép
Íme:
Kép
cica29

Hüpi,
<a href="http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/gyed" target=_top>GYED igénylő</a>

vAdri,
Azért kell a születési anyakönyvi kivonat, mert arra írják rá, hogy mikortól igényelted a GYED-et. Kép

Angéla
angéla

Marqueza
Kiderült, hogy én nem is tudom mi a kocsikabát Kép
Ezért vagyok én itt,van még nekem mit tanulni...Kép De én csak overallt veszek, és kész. Hozzá egy helyes sál-sapka együttes, kesztyűs lesz maga az overall, az külön most még nem kell. Még nem fog hógolyózni.Kép És csak egy sapi lesz, az overall kapucni alatt.

A ducibb babákról annyit, hogy a most 11 éves Veronikám igen szép michelin baba volt (anyatejes), de már 1 éves korára ledolgozta a sok edzéssel a súlyfelesleget (polcramászás, fiókokból anya bugyijainak kipakolása, újságok módszeres széttépese stb). Kép És most épp néztem, milyen kis karcsú leány lett, kis csini, nekem tetszik Kép
Nem hinném, hogy anyatejjel túl lehetne táplálni egy kisbabát, különösen, ha a mami vitamint sem szed. Én bevallom, most semmi extra vitamint nem szedtem, mert az előző gyermekeknél annyira jó kis étvágyam lett tőle és az egyébként is van Kép

Zsuba
Én mennék szívesen, minden taliban benne vagyok Kép Kitárgyalnánk jól a sokgyerekesek gondjait, nem merek sokat írni ilyesmiről itt, nehogy megharagudjanak a többiek...Kép És én is sokszor idősebb nénikének érzem magam, különösen, hogy pl amikor a múltkor kértem a gyorsétteremben hosszúkávét, azt mondja nekem a pultos 16 éves kislány, hogy "Mit tetszik kérni?". Hátra is néztem, hogy nekem szólt-e. És igen. Kép
Vezso
vezso

Hüpi
Ez a kakidolog nem lehet túl kellemes Nektek, együttérzek, bár nekünk most nincs ilyen problémánk. Azért elmesélem, hogy a Veronikának (aki 11 most) kb 3 éves kora körül, amikor a szobatisztaság már kialakult, volt egy időszaka, amikor félt a saját kakijától és nem mert kakilni. Sokszor 5 napig, és akkor már nehezen is ment. És kialakult az ördögi kör. Beöntést kellett neki adni, ilyenkor, borzalmas egy dolog lefogni e célból a gyereket. És az segített, hogy jöttek az amerikai barátnőmék, az ő kislányával együtt biliztek (mindenki a saját bilijén persze) és fogták egymás kezét közben, megvan videón. Rájött, hogy más is szokott kakilni. Addig is mindent próbáltunk, de csak a vele egykorú segített neki. Tanulság nincs, de arra gondoltam, pl Connie Ákosával kellene őket összehozni egy közös trotyira Kép, nem jó ötlet?
Vezso
vezso

Eszter
Írd meg a vérvétel-részeredeményt, ha megvan, és úgy sajnálom szegény kislányod, hogy a fejéből vették le a vért, még nem is hallottam ilyenről
...

Timurr
Aztán erre az ottalvásra is kíváncsi vagyok, gyere majd, kicsi Majának is mennyi haja van!! Kép

vAdri
Annyira édeseket mondanak a gyerkőcök, nem? Zsófinak (8) még mostanában is vannak jó beszólásai. Gyűjtöm is őket. Ezek örök kincsek, ezek a kis aranyköpések.
Szemelvények:
"Mami kiborult a víz, mert én kiborultam."
"Mami, hol vagyok megint?"
"Én még nem fogkeféltem!"

"Ez milyen alma?"
"Starking" -mondom én, erre elgondolkodik
"Te csináltad?"

"Hó papi?" (Hol van papi?)
"Szállodában. tudod, mit csinál ott?"
"Jáccik"

Téli reggel kijövünk a házból, Zsófi kérdi:
-Mami, hová tettétek a havakat?
-Nem tettük sehová. elolvadt.
- Jaj, szegények (olyan sopánkodó arccal)
Vezso
vezso

Jó reggelt! Illetve jó napot!

Ma nagyon leamortizáltan keltem.Kép Nincs is valami fergeteges jókedvem.Kép

Sztem alkati kérdés inkább, hogy melyik baba mekkora, én csak a 12. hétig szedtem vitamint, most meg csak 3 hete szedek, mégse egy kis darab Ákosom. Egyébként meg bírom az ilyen okos tanácsokat, hogy etessük ritkábban, csak azt nem mondja meg senki, mit csináljunk velük, hogy ne üvöltsenek éhségükben.

Vezso,
Viszont ha már nem nagyon kapunk télire rugikat a babáknak, akkor éjszaka miben lehet őket altatni. Pizsi + zokni vagy harisnya + hálózsák? A takarót lerúgja.
Aranyosak ezek a Zsófi aranyköpések.

Lányok,
én a gyedhez nem egészen ezt a nyomtatványt kaptam a MÁK-nál, hanem volt egy másik, aminek ez csak a pótlapja volt, és bár az adatok kb. ugyenezek rajta, másképp nézett ki, és nem az oep-hez kell küldeni.
http://www.allamkincstar.gov.hu/kozlinfo/kozerdekukozlemenyek/csaladtorvmod

KépKép
connie

Connie
a pizsamás megoldás lesz nálunk.
Miért amortizáltad le magad? Mit csináltatok éjjel? Kép
Mi meg ma elmegyünk a Mesterségek Ünnepére. és au előbb meg belenorítottam a joghurtom a billentyűzetbe...
Vezso
vezso

beleborítottam bocsi
vezso
vezso

Vezso,
Sztem csak az van, hogy a legmélyebb álmomból keltett Ákos reggel, ilyenkor nehezebben térek magamhoz. Meg biztos hiáynzott az esti szénhidrát löket.Kép

KépKép
connie

Connie
Értem.
Mi meg nem tudunk menni csavarogni, mert nem fér a kölcsönbabakocsi az autómbaaaa!!! Kép Kép Kép
Vezso
vezso

Jó reggelt mindenkinek! (bár már inkább nap van)
Úgy látszik, ez a mai nap nem indult túl jól senkinek sem. Panka lányom 6 után nem volt hajlandó visszaaludni, ami nem is lenne olyan nagy baj, ha nem negyed 1-kor kezdte volna a nyűglődést. Na sebaj, hátha a nappal jobb lesz, mint az éjszaka.

Vezso,
jók a lányod aranyköpései!
Egyébként én sem tudtam, mi az a kocsikabát, mert ugye ha olyan, mint egy sima kiskabát, akkor mitől kocsikabát?! Kép
Remélem, jól bírja babód a csavargás hiányát. Az enyém bőszen tiltakozik mindennemű sétamegvonásra.

Connie,
remélem, sikerült már magadhoz térned! Kép Nekem még mindig nm nagyon sikerült, úgyhogy szólj, ha van valami jó tipped!
Ha más nem, talán a babás jóga jókedvre derít!

Mi ma délután hazautazunk a szüleimhez Kecskemétre, holnap pedig a Vas megyei rokonok következnek, Pankát remélhetőleg nem viseli meg a hosszú autózás. (Egyébként nem szokta, a kocsiban mindig alszik, de hát ki tudhatja előre ebben a "visszafejlődős" korszakban...)

Mindenkinek szép napot!
nyuszimanó

Nyuszimanó,
"Egyébként én sem tudtam, mi az a kocsikabát, mert ugye ha olyan, mint egy sima kiskabát, akkor mitől kocsikabát?!" - hát a marketingtől.KépKépKép
Én is csak onnan tudom, hogy mi az, hogy rá volt írva a boltban a címkére.Kép

Kezdek éledezni különben, mert tervezgettem, miket varrok meg kötök manókának őszre-télre.

Még egy pizsis kérdés: ha mondjuk flanel a pizsi, akkor sztetek elég rá egy ujjatlan hálózsák éjszakára? Végül is takaróval sem állig takarnám be. Panelben lakunk, úgyhogy elég meleg szokott lenni éjszaka is, le is szoktuk venni a fűtést a hálóban, így olyan 20 fok körül van éjjel.

KépKép
connie

Vezso,
Hogy van a billentyűzeted?

KépKép
connie

Sziasztok!

Zsuba: Későn szóltál Kép Nekem jó lett volna találkozni. De most olvastam csak. Kép

Marqueza: hmmm...én Grétim is elég nagy babának számít. Vagy nem? Õ 3 hónapos lesz holnap és tegnap méricskélték, 6130 gramm és 61,5 cm. És én szedtem az Elevitet terhesség alatt is és most is szedem.
Viszont én is kb. ilyen paraméterekkel rendelkeztem ilyen idős koromban. Ja és van olyan ismerősöm aki végig szedte terhesség és szoptatás alatt az Elevitet, és nádszál vékony kislánya van.

Ruhák: Én is mindig gondban vagyok a nevekkel, amikor én kocsikabátot kértem akkor egy olyan felsőt adtak az üzletben ami olyan mint egy pulcsi csak elől gombos (kardigán vagy mi): ilyen (ez akkor készült amikor jöttünk haza a kórházból, és megálltunk egy helyen újságot venni, apukám kivette a hordozóból):
Kép
És 2 sapka van rajta. A kórházban így adták rá hazajövetelkor, mert volt bent 2 sapkája, és ők öltöztették! Utána nem adtam rá soha 2 sapkát.

vAdri: Anyukém is ének tanárnő. Kép Az jó, hogy az irodalom magánügy. Tetszik a mondás Kép Nagyon igaz!

Látom senkit nem dobott föl hogy ma is fel kellett ébredni. És ma Gréti is fölébredt fél 5-kor hajnalban szopizni, pedig ilyent ezer éve nem csinált. Ugye nem kezdődik a visszafejlődés máris? Bár utána visszaaludt, csak szopizott.

Fú engem nagyon zavar, hogy Gréti veszettül szopja az ujját, öklét, ruháját, ami jön.
Éjszaka is arra ébredtem, hogy szopja az öklét, amire rácsúszott a hálózsák ujja, tehát az volt tiszta nyál. Hihetetlen, hogy másodpercek alatt mit össze nem tud nyálazni.
Szóval ez az ujjszopás aggaszt.
Ja és tegnap extra keveset aludt, délután 10 perceket max. így jött össze délután 2-től este 11-ig kb. 1 óra alvás! Aztán 11 körül már olyan álmos volt, hogy ordított még a cicin is, percek múltak el, mire megnyugodott, és elaludt.

Vezsó: Zsófiduma jóóKép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
Ez korosztályos, hogy mindent szopiznak és rágnak, ne aggasszon. Ákosnak is minden játékáról csak ez az egy dolog jut eszébe.KépKülön az ujját ritkán szopja, inkább az öklét, de azt is sztem rágja, mert az én kezemet is rágni szokta, nem szopni. És ha majd indul a foguk, az még ilyenebb lesz. Egyébként miért aggaszt?

Ja, nekünk is iylen van kocsikabát címen, csak kék.

KépKép
connie

sziasztok!

bocs, hogy így ismeretlenül írok, de szoktalak benneteket olvasgatni, bár az énfiam már 9 hónapos, de olyan jó olvasni, hogy nektek nagyon hasonlóak a gondjaitok-örömeitek vannak, mint nekünk voltak anno. így egyfajta visszaigazolást kapok.

na a lényeg! az utazóágy témához akarok hozzászólni: ha nem akarsz valami nagyon extrát, cica29, akkor az alapmodellt most a budai auchanban megkapod akciósan 8990 Ft-ért, 14990 helyett. nekünk ugyanilyen van (persze nem akciósan vettük), és nagyon meg vagyunk vele elégedve!!(nagyon sokat használjuk, előtte mindig kölcsönkértünk, de ez a csúcs!)

további jó babázást!!

ildi
matt07

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a biztatást és segítséget a súlyproblémánkkal kapcsolatban.
Elég vacak éjszakánk volt. Gréti nem viselkedett ma éjjel sem másképp mint eddig, rendszersen kelt fel szopizni, én meg adtam neki a cicim, ő lelkesen evett, élvezte és megnyugodott, imádom Õt, de néha könnyes lett a szemem, tök lelkiismeretfurdalásom volt, hogy megetetem Kép Kép Kép Kép Kép Kép kérdem én, bűn hogy megetetem ha éhes???
Olyan hülyéket is álmodtam Kép Kép
Remélem elmúlik ez rólam, mert ugyanúgy szeretném adni Grétinek a cicit, csak a dokinő nagyon kiakasztott, és a fülemben csengnek szavai Kép Kép nem voltak rosszallóak a szavai, de éreztem belőle hogy velem nagyon elégedetlen Kép Kép Kép

Elevitet szedek, azt ezennel akkor abbahagyom, hátha lesz eredménye Kép Bár terhesség alatt is szedtem, és nem lett nagy Gréti...

Egyébként én nem vagyok nagydarab, 50 kg vagyok már ezer éve... Még iskolába is alig akartak felvenni 6 évesen, mert nem értem el a kötelező súlyt. Párom sem volt pufók gyerek, mostanában van már súlyfeleslege, de csak azért mert nagyon ellustúlt.

Akiren
akiren

Sziasztok!

Ma kétszer írtam levelet és mind a kétszer vissza is dobott a rendszer, nagyon dühi voltam, mert válaszoltam ám Gréti babának küldtük is erősítő puszikat Benivel, de mivel nem tudtam megírni a levelemet szegénykét megviselte a szuri. Mi megkaptuk a küldött gyógypuszikat, és nagyon frankón viselte a szúrásnál volt egy kis sírás, de aztán felvettem és meg is nyugodott. A borogatás rajta maradt, és kapott kúpot, amit kb. 10 perc múlva ki is kakilt, bár a kúpot nem láttam. Délután kicsit nyűgös volt, nem evett este, de ezt leszámítva ma már ismét a régi vigyori volt.

Akiren!
Szegény Grétit akkor megkínozták a sok hercehurcával, pedig Beni gondolt ám rá. A súlyát nos mi is mértük eláruljam, pont három hónap és 7800 gramm. ehhez 63 centi, a széles mellkasa pedig 42 cm. Elfér rajta Gréti kis feje. ÚGyhogy ne idegesítsd magad szépen eszik a doki biztos girnyó aztán féltékeny a súlyára. Én azt mondom, hogy majd lemozogja amikor mászni kezd. Nézd én sem vagyok dagadt(most egy kis plussz van rajtam) a férjem sem bízom benne, hogy majd leadja.

Van ám újságom is keddig NINCS GIPSZÜNK HURRÁ, HURRÁ, olyan jó, lehet emelgetni, gyömöszölni, és ma előszőr, ha letettem hasra felemelte a fejét és nyomta fel magát, eddig csak fúrta bele a kis fejét a pelusába és balhézott. Szóval ma volt élményünk.

Kingu!
Én a Pécsi Tudományegyetem személyügyi szervező szakát kezdem szeptemberben. Remélem, hogy Benike is úgy gondolja, hogy azért hagyja majd Anyáját tanulni. Jár a Te sulidba egy kolléganőm Zsigó Márti nem ismered véletlenül. Azért nagyon ügyi lehettél, hogy eddig sikerült végig csinálnod a sulit. Az, hogy gyesen voltál (és ingyenes az oktatás )végig azt hogy jelezted a suli felé?

Ja és köszi az invitálást Vezsó a következő buliba igyekszünk majd ám menni.

LÁNYOK NEM TUDOK KÉPET FELTENNI, NEM ENGEDI A GÉP, HOGY A MELLÉKLET FELTÖLTÉSÉVEL FELRAKJAK KÉPEKET. TI, HOGY CSINÁLJÁTOK?????
A múltkor pedig sikerült, szóval nem vagyok hülye csak nem tudom, most miért nem vagyok rá képes.
Patri
patri

Még valami:

Szerintem én vagyok a szoptatási tanácsadók álma. Csak cici van, Gréti még cumisüveget nem is látott, cumival éppen kapcsolatba került, de csak annyi időre míg jó messzire nem köpte. Szóval 3,5 hónapot csak cicin töltött, evéssel, vígasszal, komfortszopival. Hát ennek ez lett az eredménye. Majd felhívok egy tanácsadót, hogy erre mit mond Kép Kép

Akiren
akiren

Na végre sikerült, a fene egye meg, szóval Benike itt olyan kis törökbasásan ül.
Patri
patri

Connie: De Gréti sokat szopja az ujját, úgy rendesen, így:
Kép

Még nem fogja meg tudatosan a dolgokat, úgyhogy mást nem gyömöszöl a szájába csak az öklét, ujjait. És szabélyosan szopizza a hüvelykujját. Pedig hagyom komfortcicizni. De úgy veszem észre, hogy ha tehetné egész nap szopizna valamizt. Mindegy hogy cici vagy ujj. Cumija ugye nincs.
Nem tudom megfogalmazni, hogy miért aggaszt.
Talán azért is mert azt mondja mindenki, hogy majd az egyetemen is az ujját fogja szopni meg ilyen marhaságokat. Nem tudom. Csak zavar. Nagyon. Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok
Latom erdekes a tema kocsikabat stbKép en azt fogom csinalni van kb pokroca a kolyoknek abba becsavarom mar ha hagyja magat ha nem akkor meg ki kell talalnom valamitKép
Ma megyunk agyharty szurira nem tudja valaki mennyire belazasodos?
Cica29 akkor ha jol latom a 4hos csipoficam vizsgalaton meg ti sem voltatok.Be kell jelentkezni elore vagy ez is olyan mint a 6hetes?
Sikerul a kis kek papirt valahol elhagynom de annyira sztem nem gaz mert teljesen negativ volt az eddigi lelet.Te mikor es kinel szultel?

Kép
vaktyuk

Sziasztok:-)
Már megint ezer éve nem voltam,de a fiam megirigyelte duracell nyusziékat és most már se éjszaka,se nappal nem alszik,hihetetlen hogy bírjaKépMost épp azzal próbálkozunk,h korábban(8-9)között fektetjük az eddigi 10-11 helyett,de hajnalra már teljesen kialussza magát,ma is 5-6ig fent volt és csak azért aludt vissza,mert nem szóltam hozzá,csak némán figyeltem mit csinál a szőnyegen,gondolom elunta a dolgot.Mondtam a gyerekdokinak,h éjszaka megint többször kel,mint kiscsecsemő korában,erre azt mondta adjak neki vizet.Minek?Hogy még üvöltsön is?A vizet nappal sem issza meg,miért inná meg éjszaka?
Megkaptuk az 5hós oltást.Ti tudtátok,h ez is kétcombos?Én nagyon meglepődtem,de Vincének meg se kottyant,túlvagyunk rajta,most 10 hónap nyugi(mármint oltásilag)

Gyed igénylés:Nekem az oep-hez kell küldeni és az anyak-i kiv-on kívül a magánnyugdíjpénztár belépési nyilatkozatot is kell csatolni, de lehet h azért mert vállalkozó voltam szülés előtt.Azt hiszem az anyak-i kiv-ot azért kell csatolni,mert a hátuljára pecsételik,h mit igényeltél.Kitalálhatnának vmi más szisztémát is,tényleg hihetetlen,h milyen nehézkesen mennek a dolgok.De még az a szerencse,h lehet postai úton is intézni,a déli szélnek lenne kedve ott szobrozni órákat a gyerekkel.

"Súlyos" babák:én is nap,mint nap megkapom,mekkora ez a baba,pumpáljátok? és ehhez hasonló vicces megjegyzéseket(most az 5 hónapos mérésen volt majd' 9 kiló és csak anyatejes),idegeneknek ezért már idősebbnek mondom,mint valójában,mert unom már hallgatni a szöveget.Én is úgy tudom,h anyatejjel nem lehet túletetni,és ha már mozogni fognak,lemennek a zsírpárnákKép Én Maternát szedtem a terhesség alatt,most csak néha néha kapok be egy egy darabot,nem szedem folyamatosan,szóval nem hiszem,h attól nőne ilyen iramban a gyerek.

Nagyon jók a talis képek,mi pont aznap kaptuk az oltást,pedig Delfinkéék itt laknak a szomszédbanKép(Mi Kispestiek vagyunk)Mindegy,majd legközelebb.

Nagyon édik a babák,tök jó nézegetni a képeket!
Na felébredt a manó(mennyit aludt?20 percet talán!Én ebbe beleőszülökKép
Majd még jövök,szép napot Nektek!
Virág
villes

Patri,
Lehet, hogy túl nagy a kép.

Akiren,
Sztem nincs értelme éheztetni egy ilyen pici babát, kicsit korai még a fogyókúra. Sokkal több kárt okozhatsz neki, ha hagyod sírni a kaja után (másképp nem tudom hogy lehet kevesebbet szopiztatni), mint ha most sokat eszik. Ne legyen lelkifurdalásod, hamar eltűnnek majd ezek a hájacskák, később kell odafigyelni, hogy ne chipsszel meg kólával tömjük őket.
Majd meghatározzuk a dokinéninek is, hogy mennyit ehet, és milyen időközönként, és többet akkor sem kap, ha könyörög.Kép Egyébként meg nem hiszem, hogy az ő dolga, hogy hogy eteted Grétit, ez sztem nem orvosi kérdés. Mondjuk a mi dokink nem is szól bele egyáltalán, meg a védőnő se, pedig Ákosunk sem egy kis darab. Néztem egyébként én is egy átlagtáblázatot,aszerint nemcsak fogyóztatnom kellene a manót, de vissza is vágni.
Bocsi, kicsit felmérgelődtem a dokitokon.Kép

KépKép
connie

Akiren: Dehogy bűn hogy megeteted, nekünk is azt mondta a doktor néni, hogy majd legkésőbb 2-3 éves korukig ledolgozzák a súlyfelesleget. Egyébként is szopizik, nem lesz semmi baja!!!! Pár év múlva soványabb lesz mint akármelyik lány innen Kép Főleg hogy a szülei sem nagydarabok!!!
No para! Kép

Bea

Patri: Beni nagyon ügyes! Kép Csak képet nem látunk Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kép

1 kép az én óriásbébimrőlKép
Virág
villes

Bea,
Hát egyelőre sztem nem nagyon tudsz vele mi csinálni, kivéve, hogy cumit adsz neki. Az első hónapokban állítólag nagyobb a szopizási igényük, ebben lehet is valami, mert Ákos kb. 3 hete, és mióta fog és gyömöszöl, szép nagy ívben köpi ki a cumikat.Kép
Én ujjszopós voltam gyerekkoromban, de azért az egyetemre már abbahagytam.Kép De a hajamat még mindig csavargatom elalvás előtt.Kép
Apukámék megpróbáltak leszoktatni az ujjszopásról, bekenték csípőspaprikával, majd kininnel, és jóízűen leszopogattam, és vártam a következő ízesítést.Kép Apu meg azt hitte, elromlott a kinin, és megkóstólta, és egy napig köpködött utána, annyira keserű volt.Kép

KépKép
connie

Connie,

Még azt is mondta a dokinő, hogy lehet, hogy nekem kellene diétáznom, úgy talán nem lenne olyan zsíros a tej, és akkor nem hízna. Szerintem meg akkor én is fogynék (így tartom a súlyom, hogy normálisan eszek), és nem a tejcsi zsírszintje lenne kevesebb, hanem a mennyisége. Kép

Egyíébként én még azt is olvastam, hogy a tej olyan összetételű, amit a baba igényel. Ez a zsírosságára is igaz, szerintem Kép

Akiren
akiren

Sziasztok LÁnyok!
Sajna most nincs időm visszaolvasni, mert apa külföldön van és egyedül húzom itthon az igát, de lenne kérdésem, lécci segítsetek, ha tudtok!

Alvás mizéria: Balázs kb. 1 hós korától tök jól átaludta az éjszakákat, úgy 9-től 5-6-ig. Hajnalban mindig elkezdtett tekeregni, meg nyöszörögni, bizti fájt a hasa, de nem ébredt fel rá, így hagytuk aludni. Az elmúlt hetekben viszont volt olyan, hogy már nagyon kínlódott, olyankor felvettük és böfi pózban rottyantott is rendeseket - utána szépen visszaaludt.
Viszont kb. 1 hete éjfél körül felébred és kalimpál meg nyöszörög addig, amig oda nem megyek és visszadugom a szájába a cumiját, akkor, mint akit fejbevertek alszik tovább. Na, de ezt éjféltől óránként csinálja! Korábban sose ébredt éjjel, most meg 6-7 alkalommal is. Nincs valami tippetek, hogy ez mi lehet? Tuti nem a hasa fáj, viszont folyik a nyála ezerrel, tömködi az öklét, esetleg lehet, hogy fogzás bántja?

A másik kérdésem az lenne, hogy tudja valaki a szoptatási tanácsadó telcsiszámát? A bőrgyógyász felírt nekem pimafucin kúpot meg bactroban krémet(ez utóbbit a sérült anyajegyemre), és nem tudom, merjem-e használni. Connie, esetleg Te tudod, lehet-e ezeket most használni?

Előre is köszi a segítséget!

Pusz,
e

Kép
emma8

Akiren,
Én is így olvastam, meg hogy az, hogy te mit eszel, nem befolyásolja a tej összetételét. Pl. hogy a vitaminok se nagyon mennek át bele.

KépKép
connie

KépKép
connie

Sziasztok!

Engem hál istennek nem izélget a doktornő, hogy ne adjak enni törpének!Kép Pedig 5hónaposan ő is 9kg kb(jövő héten mérik). Nekem sem akarják elhinni, hogy ˝csak˝5hónapos; de engem túlzottan nem érdekel!Kép Kép Kép Kép
Ne adjak enni a gyereknek ha kéri?Azt hiszem lenne is nemulass meg sírás hegyek!Kép Kép Kép

Ma voltunk bent a melóhelyemen a GYED-et intézni; kenguruval utaztunk!Végig gagyarászott a 85-ös buszon, hangosan nevetett és sikongatott! Majd megzabáltam olyan édes volt! Kép Kép Kép Kép

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Húúúú, iszonyú napja van Panninak. Bármit csinálok, nem alszik, a karomban üvölt. Reggel 8-tól próbált elaludni fél 1-ig. Kép Már vetkőztettem, öltöztettem, sétáltunk, letettem, szomszédoltunk, pelenkáztunk, itattam, etettem, játszottam, énekeltem, zenét hallgattunk, mondókáztam, ciciztettem, cumiztattam, csöndben voltam, minden pózban tartottam, ringattam lassan és gyorsan, hűtős rágókát adtam, ínyt masszíroztam... Mi lehet?????

Adri,
ok, akkor csak a hozományban kell megegyeznünk. Kép Mi egyiptomi szokás szerint adjuk férjhez Pannit: mindent a fiú hoz. Kép Na jó, mondjuk engedhetünk egy picit, ha a fiad az apjára is tud vigyázni... Kép Kép Kép

Vezso,
engem érdekelnek a többgyerekesek gondjai, mert én is az szeretnék lenni! Kép

Kocsikabát: amikor anyukámék és mi gyerekek voltunk, akkor a kocsikabát olyan kötött pulóverféle volt, ami hátul volt gombos és úgy végződött, mint a body.

Fölébredt! Kép

Kata
panni2005

Sziasztok!

Ma kétszer írtam levelet és mind a kétszer vissza is dobott a rendszer, nagyon dühi voltam, mert válaszoltam ám Gréti babának küldtük is erősítő puszikat Benivel, de mivel nem tudtam megírni a levelemet szegénykét megviselte a szuri. Mi megkaptuk a küldött gyógypuszikat, és nagyon frankón viselte a szúrásnál volt egy kis sírás, de aztán felvettem és meg is nyugodott. A borogatás rajta maradt, és kapott kúpot, amit kb. 10 perc múlva ki is kakilt, bár a kúpot nem láttam. Délután kicsit nyűgös volt, nem evett este, de ezt leszámítva ma már ismét a régi vigyori volt.

Akiren!
Szegény Grétit akkor megkínozták a sok hercehurcával, pedig Beni gondolt ám rá. A súlyát nos mi is mértük eláruljam, pont három hónap és 7800 gramm. ehhez 63 centi, a széles mellkasa pedig 42 cm. Elfér rajta Gréti kis feje. ÚGyhogy ne idegesítsd magad szépen eszik a doki biztos girnyó aztán féltékeny a súlyára. Én azt mondom, hogy majd lemozogja amikor mászni kezd. Nézd én sem vagyok dagadt(most egy kis plussz van rajtam) a férjem sem bízom benne, hogy majd leadja.

Van ám újságom is keddig NINCS GIPSZÜNK HURRÁ, HURRÁ, olyan jó, lehet emelgetni, gyömöszölni, és ma előszőr, ha letettem hasra felemelte a fejét és nyomta fel magát, eddig csak fúrta bele a kis fejét a pelusába és balhézott. Szóval ma volt élményünk is ennek örömére teszek fel képet.
A fejkendős menő csávós képet igazából Grétikének küldjük, de meg lehet nézni másnak is.

Kingu!
Én a Pécsi Tudományegyetem személyügyi szervező szakát kezdem szeptemberben. Remélem, hogy Benike is úgy gondolja, hogy azért hagyja majd Anyáját tanulni. Jár a Te sulidba egy kolléganőm Zsigó Márti nem ismered véletlenül. Azért nagyon ügyi lehettél, hogy eddig sikerült végig csinálnod a sulit. Az, hogy gyesen voltál (és ingyenes az oktatás )végig azt hogy jelezted a suli felé?

Ja és köszi az invitálást Vezsó a következő buliba igyekszünk majd ám menni.
Patri

Kép
patri

A fejkendős menő csávós képet igazából Grétikének küldjük, hogy igy Benike igy fog nénzi, ha Grétikét megkörnyékezik.
De meg lehet nézni másnak is.

Kép
patri

Kép
És még két kép az egyiken a tesóval.

Kép
Itt pedig Anyával.
patri

Patri,
Benike, a rettentő, irtóra aranyos.Kép

Kata,
Sajnálom.Kép Telihold? Ákos olyankor sosem alszik napközben, igaz ő tegnap tartotta a teleholdas napját, nem ma.

Vezso,
Én is úgy vagyok, mint Kata: szeretnék többgyerekes lenni, ezért érdekelnek a ti gondjaitok/örömeitek is.

Egy kicsit hadd dicsekedjek: tegnap délután voltunk a gyerekpszichológusnál, akihez kapcsolatanalízisre jártam Pocakákossal, és teljesen el volt ájulva a fiúcskától, hogy milyen kis értelmes és erős (és természetesen szépKép). Ákos meg egyből vigyorgott rá, mint a tejbetök, lehet, hogy megismerte a hangját?
Viszont azt mondta, hogy a szülés utáni enyhén dilis állapotra, ami a hormonoktól volt, számítanom kell a következőknél is, mert ha már attól is bőgtem, hogy ránéztem a gyerekre, valszeg nem lesz sokkal jobb a másodiknál-harmadiknál sem.Kép Inkább készüljön fel a család, hogy megint ámokot fogok futni.Kép

KépKép
connie

Teszek már fel én is képet:

Itt Ákosomra rálépett egy nagy kukac:
Kép

De aztán kiütötte a kukacot és még egy macit is:
Kép

A karmolást a homlokán magának csinálta, nem győzöm vágni a körmét.

KépKép
connie

Bocsi igy visszaolvasva elég nagy káoszt csináltam, de a lényeg, hogy fent vannak a képek, valószínűleg a kiterjesztésével voltak problémák.

Nézem ám a többi babát is tündériek, egyik szebb mint a másik.
Bea ari vagy, hogy reagálsz a nem létező képemre, de most már tényleg felkerült.

Akiren!
Szerintem a szumosók fej-fej mellett haladnak, úgyhogy ne izgulj, engem nem cseszegett a dokim, persze csak próbálná meg.Valószínűleg jó zsíros a tejed és attól kapkodja a kilókat, persze ez nincs egyenes arányba a Te súlyoddal.

Patri
patri

Sziasztok,

Connie,
szerintem a flanel pizsamára télen is elég az ujjatlan hálózsák. Ákos nagyon édi! Kép A körömvágás nálunk is állandó program, hetente 2-szer kell vágni Panka körmét.

Jégvirág,
szerintem ne aggódj az ujjszopás miatt, ez nálunk is program. De később, amikor már jobban érdeklik majd a dolgok, mindkét kezére szükség lesz a játékhoz, nem fogja az ujját szopogatni. Persze majd akkor, ha a játékról nem csak a szájba tömés jut majd eszükbe. Kép

Emma,
ne aggódj az éjszakai óránként kelés miatt, Panka is ezt csinálja, és tegnap tudtam meg a többiektől, hogy nem az én lányom ufó, másoknál is előfordul ebben a korban. Kép

Kata,
Panka szintén egész nap nyügizik, csak nyugicicin lógva hajlandó abbahagyni a sírást. Úgy látszik, ez nem a Pannik és Pankák napja. (meg az anyukájuké sem) Kép

Patri,
Beni nagyon cuki! Kép

Na befejezem, indulunk haza, és még nem pakoltam össze, a párom leszedi a fejemet, mert mindjárt hazaér. Kép

Jó hétvégét mindenkinek!
nyuszimanó

Lányok!
Aztaaa, elmentünk a corába, erre annyi írtok, fél órája olvasom...KépKépKép
A billentyűzetet próbáltam gatyába rázni, mert egyelőre be sem merem vallani a ház urának mit ettem össze itt, netezés közben. Úgyis ha majd szaglani kezd rájön..Kép Bele is pusztulok, hogy nem tudom kitakarítani, de szétszerelni ne fogom.
Na mindegy. Azóta pár dolgot leejtettem, meg ilyenek, viszont vásárlásba menet senkit nem ütöttem el...Kép
Vettünk ezt azt, főleg Rozinak rugikat, meg bodykat, mert amíg lehet, ilyen egybedolgokat adok rá. Nem szeretem ha kinn van a dereka egyik gyereknek sem. Na persze, az iskolás cuccok, amiket tegnap vettünk, a corában olcsóbbak, mi meg elmentünkmesszebb ugyanazt többért megvenni. Most már mindegy, csak dühített kissé.

Jégvirág
Sztem az pont jó, hogy szopizza az ujját, mert megnyugtatja magát vmivel. Kell nekik ez az élmény, a szopizás, cicin, vagy máshogy, akár cumival. Meg annyi minden kell nekik pár évesen is, amivel meg tudják magukat vigasztalni, kis alvókák pl, meg más is. És biztos nem fog nagykorában is cumizni, apránként leszokik róla. Ne aggódj emmiatt Kép Kép

Akiren
Ez borzasztó, hogy a dokinéni lelkifurit ébresztett benned azért, mert ekkora a baba és hogy éjjel is megeteted. Én nem hallgatnék rá, az biztos, egyik fülemen be, a másikon ki. Az én dokim meg pont megdicsért, hogy zsíros, tápláló tejem van (pedig vegetáriánus vagyok). Azt meg végképp nem tudom elfogadni, hogy Téged akar diétára fogni. Az anyatej milyenségét sztem így nem lehet befolyásolni, viszont, tuti kevesebb lesz. Az egészet nem értem, mármint a dokidat.Ilyen a tejed és kész. A baba pedig szép, normál súlyú lesz.
Érteném az egészet, ha már nem anyatejes lenne, mert a gyermekkori elhízás igen veszélyes lehet, és sok kisgyerek eszi a chipset chips-el, meg kólával, meg rengeteg ketchup a tésztára stb. A ketchup-ben 22%nyi a cukor! Szóval nagyobb korban vigyázni kell, a fogakra is, de most ilyen pici babát nem lehet fogyóztatni. Meg Téged sem.
Ügyes vagy és ne marcingold MagadKépKépKépKépKép
Vezso
vezso

VillesKépKép
Ezt a vizet nekem is erőltetik a környezetben, pont tegnap az egyik barátosném, aki mellesleg 4(!) éves koráig szoptatta a másidik gyermeket, és 2 évig gyakorlatilag anyatejen kívűl csak tejbegrízt adott, mondja nekem, hogy adjak sok vizet, mert akkor nem fog annyit szopni a baba. Hát, én pont azt szeretném, hogy ne kapjon!! És pont ő mondja!! És annyira győzködött, hihetetlen, pedig sztem ő pont nem jól csinálja a dolgokat, a kicsi mindenhova felmászik, leesik, és az anyukája nem szól rá, mert túl jószívű és kedves. Igazi tündérlelkű ember, nem mer nemet mondani és a gyerek ezt jó alaposan ki is használja. de a múltkor pl olyat tett ez a lány, amivel majdnem meg is ölte a gyerekét. Képzeljétek, amikor született a Rozi, akkor a gratulációs sms-ben írja, hogy náluk is épp kórhá van soron. Na erre felhívtam és ki is akadtam. Meséli, hogy belázasodott a kislánya (4 és fél éves) és 39-40 fok, és nem akart inni semmit, enni meg pláne, de azt ilyen lázasan megértem. De az ivás abszolút élet-halál kérdés ilyenkor- És a 4-ik napra elájult a kislány, mentő vitte kórházba, ki volt száradva annyira, hogy nem tudtak tőle vért venni, mert szinte meg volt alvadva a vére...
Na és ez a lány mondta tegnap, hogy itassam a Rozit éjjel. Jó, mi?
Vezso
vezso

Patri
Édesek a képek, mennyit szenvedtél mire sikerült felrakni Kép És teljesen más vagy, mint amilyennek képzeltelek... Azt hiszem Tücsök mondta a talin, hogy ő is mindenkit másnak képzelt el. Érdekes ez, a neten való ismerkedés. Kép
Szumósok, ez jó...

Connie
Megint nagyon jók a képek, amiket feltettél!
Én is megtámadom most a varrógépet. és örülök, hogy végül is nem mentünk el messzebbre, mert dörög az ég, itt Pomázon legalábbis.
Vezso
vezso

Vezsó: Örülj, hogy nem ment tönkre a billentyűzeted Kép Azért óvatosan a szétszedéssel meg kitakarítással, anyósom mosogatott már el billentyűzetet (férjemmel a hajunkat téptük kínunkban, amikor telefonált, hogy hát ő csak elmosta, és nem működik) Kép Kép Szal a billentyűzetet ne mosogasd meg ne is töröld vizes ruhával ha nem muszáj (ha muszáj, akkor is csak óvatosan, hogy bele ne menjen víz), ha meg leöntöd valamivel örülj, hogy nem lesz baja Kép

Vásárlás: Kép én is olvastam: http://index.hu/gazdasag/magyar/vasar0817/

Köszi az ujjszopásos hozzászólásokat, megpróbálom nem idegesíteni magam vele.

A srácok ééééééééééédesek mind!!!! KépKépKép
Puszi az összesnek! Persze csak tőlem! Gréti ma piheni ki a fáradalmait, tegnap biztos megint Marcikával bulizott. Kép Egész nap alszik ma a lányom!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jégvirág
Hát ez az, ezt a cikket én is csak most fedeztem fel! Nem is számolo ki, mennyi a különbség, egy biztos vettünk egy csomó spirálfüzetet és 120 ft-al olcsóbb a corában darbja, vettünk vagy 13-at legalább. Ha csak ezt számolom, az is sok... Na, mindegy már, a lényeg, hogy több dolog nem kell, csak fehér blúz a Verónak, meg cipők (torna, utcai, szép cipő). Szerencsére hurkapálca, meg festékek, meg az ilyen apróságok (amik elég sokba kerülnének) sem kell, mert alapítványiba járnak, és ott ezt kapnak. Még jó, ha már egyszer fizetünk a suliért. Az iskola nagyon szuper, a lányok alig várják, komolyan. Inkább az utolsó fillérünket is kifizetjük az iskoláztatásukra, de tényleg jó legyen. decemberig államiba jártak és a Zsófi miatt váltani kellett, mert szorongott. Na erről sokat tudnék mesélni, de nem biztos, hogy érdekelne Benneteket. Szóval "csak" füzetek és írószerszám kell. Könyvet ingyen kapnak, mert 3 gyermek van. Ezt idén tapasztaljuk először és jólesik. Az ebéd is jóval olcsóbb így nekik, mert ezt is támogatják. Rengeteg pénz az iskolakezdés akárhogy nézzük.
Vezso
vezso

Jégvirág
Még azt elfelejtettem, hogy fültisztítópálca, pzs lett bevetve a billentyűzet megtisztítására, semmi víz, de akkor is, szerencse, hogy működik. Egy Sylvester Stallone filmben a filmbéli mamája kimossa a stukkert szép alaposan, mert olajos volt (hihi). Ez is hasonló sztori).
Na megyek varrni, meg teregetni, egy kis vasalás is jöhet stb.
Vezso
vezso

Vezsó: Engem érdekel miért szorongott a lánykád! Tanár vagyok, tudod. Kép

Jaja, Stallonés film Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vezsó,
Köszi, már kezdek megnyugodni. Kép Hála itt mindenki segítségének és támaszának. Kép

Connie,
Köszi a cikket, az is jól helyrebillentette a lelki békémet Kép

Patri,
Beni nagyon cukkkki kis srác Kép Kép Kép Kép Kép
Na majd lefényképezem Grétit, hogy friss 7,9 kg-os képet láthasson róla Beni Kép

Akiren
akiren

Jégvirág
De aztán tényleg megyek varrni! Kép Most leírom, olvasd majd el. Kép
Vezso
vezso

Jégvirág
Nemcsak a Zsófi szorongott 1-2-ikban, hanem kb az osztály kétharmada, többek között szín kitűnő tanulók is (bepisilt pl minden éjjel az egyik jótanuló kisfiú). Zsófi elsőben még nem annyira, de másodikban szó szerint fizikailag reszketve ment suliba minden nap. Volt amikor sírtam, miután elindultak, annyira sajnáltam. Hogy miért?
Túlzott követelmény és az elvégzett munka nem megfelelő értékelése. Napi 4 órányi leckeírás, ami lecke nagyrésze csak szülői segítséggel végezhető (pl diktálás). Mivel egy idő után már du Zsófi elaludt a kimerültségtől és sokszor 3 órát is aludt (nem volt szívem felkelteni), a lecke egy része reggelre maradt. Ezek után 16 db egyest szedett össze egy félév alatt, mert ha pl egy sornyi matek nem szépen lett leírva, vagy hiba volt benne, egyes. Ha hiányzott egy füzet, egyes. Folyt köv
Vezso
vezso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?