Új privát üzeneted érkezett!

Connie!
A 12 evészet az jó sok!Picit gyanús is, hogy ennek vagy a fele "csak" cicizés, vagy ivászat, nem?

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Néhány kép Liziről, nem kis részben Bazsi miattKép

Kép
Kép
Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Uhh!
Látom levelezek magammalKép

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika,
Ákosom ránevetett Lizikére.Kép

Én is inkább 12 cicizésnek hívnám, biztos nem eszik ennyiszer, sztem se. De mondjuk nem zavaró, mert max 10 perc egy szopi. Ha még mindig 40 perc lenne, mint az elején, meg is őrülnék.Kép

KépKép
connie

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Ilyeeeen méééérges vagyooook!

Sziasztok!

Elmentünk oltásra, de ZÁRVA AZ AJTÓ, ÉS EGY ÁRVA KUKK SINCS KIÍRVA!

Ott tanácstalankodtunk pár anyukával (és babával), végül a szabadságon lévő védőnéninket voltam pofátlan zavarni (lelkes, kedves és barátságos), ő mondta, h. nincs tanácsadás.

Ráadásul vasárnap a gyerekekkel hazamegyek Apukámhoz egy időre, s míg én 2 hétben gondolkodtam, úgy tűnik, jöhetek haza jövő szerdán.
Bár védőnéni mondta, h. egy kis csúszás nem számít, de Nata 9-én született, 2 hét múlva meg már szeptember...

Bocsánat, hogy itt őrjöngök, de most jöttünk meg, ráadásul az elvileg szobatiszta kisfiam, megérezve hogy Apát kétségbe tudja ejteni: össszesza.ta magát, mire hazaértünk. Na, ez is nagygenerál volt ám!KépKépKép

Cipő:
a szandál kicsi a fiamnak, veszek egyet most, kicsit nagyobbat, ősszel megy oviba, majd jó lesz benticipőnek.
De a zárt cipőjét is eléggé végigéri a lába. Amúgy télre meg bundás lábbelit vennék.

Melegruha:
én is a pamutrugira még egy gatya megoldást választom őszre, télire meg overall és zsák (babakocsiba való). Kispulcsira nagypulcsi stb.

Õszi sapi meg valszeg kendő, meg kötök is kendőt, és csak polár téli sapit kell vennem...

Szép napot, és már nem is vagyok mérges, h. kiírhattam nektek!

Edit,
Adél bámulatos azokkal a gyönyörű nagy szemeivel!

Üdv:
vAdri
Vendég

Mukika,
Lizi is gyönyörű édi bébi!
vAdri
Vendég

Sziasztok
Engem is elért a szopi probléma. A kicsi lányom, aki eddig átaludta az éjszakát, most már két - három hete éjszaka is két óránként ébreszt. Két hete volt 7 kiló négy hónaposan, egy kilókat eddig havonta hizott. Most két hét alatt hizott 20 dekát. Szóval gáz.
A talis képek nagyon helyesek, nagyon klassz, hogy tudtatok találkozni.
Mukika
Úgy látom, hogy a régiek közül sokan nem jelentkeznek.
Monika
monazsu

Connie,
tök jó, hogy jártok babás jógára, majd mi is kipróbáljuk, bár most és jövő hét pénteken nem érünk rá, de utána vaószínűleg megjelenünk majd.
Nálunk a nagyon gyakori evészetek időjárás változáskor vannak, abból ugye kijutott bőven mostanában. Ha nincs semmilyen fronthatás, 3,5-4 órát is kibír 2 szopi között, ha nyűgös az idő miatt, akkor 1,5-2 óránként eszünk. Napközben is szopi közben alszik el, így ha a fáradtság nem esik egybe a ssoron következő evési idővel, akkor 2-3 plusz szopit is beiktatunk, de ezek kb. 5 percig tartanak, majd elalszik.

Kingu,
nálunk éjszaka nem megy a saját ágyba varázsolás, így azért, hogy Apa rá ne feküdjön, Pankát a másik oldalamra teszem (a fal mellé, leesni nem tud, én pedig nem fekszem rá.)
Utazóágy: attól függ, milyen gyakran használjátok. Mi 2 hónapja vettünk a Megatoysban 10000 Ft-ért egy ABC Design (Holiday Fun) márkájú ágyat, de az éppen kuponakciós volt, 10000 Ft-tal volt olcsóbb, mint eredetileg. Ez az ágy semmi extra, de lehet kapni olyat is, ami szerintem praktikus, hogy vannak kerekei is. (ennek nincsenek) Ha sokat lesz bene a baba, azért nem túl jó a miénk, mert nem teljesen merev az alja, kicst süppedős, így a felállós korszakban lehet, hogy nem a legjobb választás. Persze drágábbakat is lehet kapni, határ a csillagos ég. Van olyan is, aminek meg lehet emelni a fekvőfelületét, hogy ne kelljen a földig hajolni. Néhányhoz tartozik pelenkázó és zenélő-forgó játék is, ezek persze annyiba kerülnek, hogy annyiért már egy rendes kiságyat is vehetsz. Ami még szerintem praktikus lehet később, hogy vannak olyanok, amiknél az egyik oldalon kicipzározható ajtó van, így a nagyobb gyerekek kijöhetnek, ha felébredtek. A babás újságok az ABC Designt , a Gracot és még egy márkát ajánlanak, ami most nem jut eszembe. Egyébként tényleg attól függ, hogy milyen gyakran és mennyi időt tölt benne a baba.

Adri,
kitartás az oltásnál, nálunk elég szörnyű volt, de szerintem én rosszabbul bírtam, mint Panka, és be sem lázasodott utána. Megnyugtató, hogy már csak az 5 hónaposon kell átesni, és utána sokáig nem következik semmilyen nyúzás.

Edit,
Adél édes!
nyuszimanó

Még egy fotó Adélról. A kedvencem:

Kép

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok!

Kingu, örömmel olvaslak itt (is)! Én már ritkán irogatok, de majd' mindennap olvasom a topikot. Elég nagy a forgalom, nem is nagyon tudom követni, ha egy-két nap esetleg kimarad.

Mi jól vagyunk, Alexa nagyon aranyos, nyugis baba, bár egy kicsit lustika. Ritkán sír, sokat mosolyog, sikongva kacag. Kép
Csak szopizik, remélem, minél tovább elég lesz a tejcsi.

Íme egy kép róla:

Kép

Üdv mindenkinek, szép napot kívánok!
Zsu
tothzsuzsi

Connie!
Ákosnak baráti Lizi puszi a ránevetésértKép

vAdri!
Köszi

Monazsu!
Igen, a régiek közül jóformán senki nincs itt(kivétel:énKép; Zsana, csak ő most pihentet;Angéla;és nagyon néha Babus). Én azért hiányolom őket, habár én sem egy őrült sűrűn vagyok.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Kép
monazsu

Jajj, bocsánat Timurrt és Akirent kihagytam, remélem mást nem, ha mégis akkor bocsi!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki,Monazsu

Én olvasom rendszeresen a topikot, de mivel a régiek közül, akikkel anno még együtt kezdtük(Timka, Tamesz, Jimbone, Eveka, Borbolya, Nadine,Beatrix,stb...) szinte már senki sem vagy alig írogat, az újakat pedig nem ismerem, ők sem ismernek engem, nem tudok becsatlakozni a témába, így nem sok kedvem van már írni.

De a babák nagyon szépekKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Most olvasgattam elöször amiket irogattatok,tök édik a picurok!Nekem egy 5 és fél hónapos kicsi fiam van Balázs(a két nagy 14 és 11 mellettKép)2005 március 3-án született 57cm-rel és 4 kg-mal.Most 9.8kg,és nem tudom hány centi,régen mértem.Elözö hónapban volt 75cm.Sajnos mi már nem szopizunk,pedig imádtam szoptatni,de minden próbálkozás ellenére szépen lassan elapadt a tejem.KépA nyugtalan alvás nálunk is porondon van,este 8-9 óra körül eszik utoljára,és jó esetben hajnali 2-3-ig birja.A probléma nekünk a fogzás,sajna nagyon megviseli.1-2 hónapja még vígan átaludtuk az éjszakákat.Viszont nagyon ügyi,már forog szépen hátról hasra és vissza.
Üdv.:KingaKépKép

Kinga
skinga

Küldök Pankáról egy nem túl friss képet. Ha kicsinyítettem az újabbakat, akkor csatolok majd olyat is.Kép
nyuszimanó

Sziasztok!
Hú, de sokat írtatok!
És milyen helyesek a babaképek,szép szemű kis pincurok Kép Kép Én annyira örülök mindenkinek , aki ír, újonnan jött, vagy aki régen írt, mindenki irománya érdekel. Nekem hol kevesebb, hol több időm van írni, de mindig elolvasok mindent és rengeteget tanulok Tőletek! Kép

Mukika
Sztem bizonyos helyeken nem igényeltek elég oltást, az lehetett a baj. Én ezt akkor sem értem, de mindegy. Hiszen ezek az oltások életbevágóak, nem csupán holmi aszpirinről van szó.

Connie
Válaszoltam.
A téli rucikkal kapcsolatban: mi is egy téli kapucnis overallt fogunk beszerezni, mert akkor nem kell annyira aláöltöztetni a gyermeket. És így pl ha vásárolni megyünk, csak azt kell róla levenni, nem fog szegény megsülni a több rétegben. A nagylányoknak is ezt csináljuk, csak az overall két részes.

Megvettünk a lányaimnak mindent a sulikezdéshez és jól lefáradtunk mindannyian. Viszont nem jutottunk messze, mert akkora dugó volt a Szentendrei úton, hogy Pestre már át sem mentünk. Óbudán szereztük be a dolgokat. Viszont így a Rozinak semmit sem tudtunk venni, holnap muszály lesz. Nem lehet mindent egyszerre.
Vezso
vezso

Sziasztok,

vettem egy szandit Marcinak. Aztán majd vastagabb cipőt köv. hónapban, aztán nov.-ben meg egy csizmát, v. vmi.olyasmit. Hihetetlen, h. már ovis lesz.
Nati még mindig nem forog, egyszer-kétszer előfordult, h. hasról hátra billent, de fordítva semmi. Viszont a nagylábujja nagyon finom lehet, mert azt már eszi.
Meg húzza föl magát egyre erőteljesebben, de ültetni még jódarabig nem szabad, pedig dührohama lesz, h. nem húzom fel.

(Kicsit kuszák lenni enyém mondatok, mer' nekem kisfiam folyton beszélni, lányom meg ilyenkor szopiz-büfiz... Én meg lenni 3 éve itthon, s hiába írnás-olvasás-beszélgetés, agyam K.O.KépKépKép)

Üdv:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Gyönyörű minden baba!
Monazsu, lécci, lécci, ne parázz már!!! Az én fittnesbabának majd ennyi volt a maximális gyarapodása! Mivel én az eslő három hónapban betegre aggódtam magam a hízása miatt, rengeteget összeolvastam -hála Nektek is, mert Ti is tettetek fel jó címeket -szóval utánaolvastam, hogy a harmadik hónaptól lelassul a ygarapodás, s az addig 15-20 dekákat hízó babák csak 7-10 dekát gyarapodnak egy hét alatt. Ki is számoltam, hogy 4 hét alatt 28 deka (hát naná, nén az alsóhanggal számolok), ha ennyi lesz, okés. Na, még fölé is lőtt, sikerült 30 dekát hízni. Szóval szerintem nincs gáz. Egyébként biztos, hogy éhes? Nálunk egyszer-kétszer volt olyan, hogy forgolászott, keze a hasa alá szorult, s azért ébredt fel. Tudom, hogy fárasztó a sok kelés, de gondolj arra, hogy az okosok szerint az éjszakai szopi csinál tejcit! Ha fáradt vagy, napközben aludj Te is a Manóddal, ne foglakozz a háztartással!
Babus, szerintem be lehet kapcsolódni, ráadásul Te vagy az egyik legtapasztaltabb mami Kristóffal, jó lenne, ha sűrűbben jönnél!
Connie: hát ha a bealtatós szopikat is számolom, akkor mi is eszünk 8-10-szer. Én ezeket "extracicinek" hívom Kép
Megvolt a vérvétel, brutális volt, kis fejéből vettek Kép Az eredmény egy része holnapra, egy része jövő hét végére lesz meg. Lécci szorítsatok!
Eszter
wester2004

Sziasztok!

Mukika
Ez felháborító,hogy nincs anyag.Lizi nagyon szép kislányKép

Adri
Bár az is durva,hogy nincs kiírva semmi az ajtóra,azért a védőnő mondhatta volna neked.

És Panka is meg Balázs és Adél és Boti és Alexa meg minden baba aranyos,ma jó képes nap volt én is rakok fel.

Maja most már pár percig kinyomja magát hason,de mivel mászni akar és nem megy elfárad és tökre bemérged,sose tudom lekapni amikor olyan szépen tartja magát.

Télre én már vettem egy bundazsákot ami overállá cipzizhető és egy kiskabátot,ha valamilyen üzletbe megyünk(mindig meg lehet sülni a boltokba télen).

Maja is ugyanezeket a tünekteket produkálja amit írtatok,pedig ő még csak 3 hónapos.Minden fontosabb a szopiknál és éjjel is alszik 3-4 órát utána jó ha még 2-szer kettőt.Visszafejlődünk.Amikor jön a foga majd lehet nem is alszom?!?Napközben meg alig bírom bealtatni,már vörösek a szemei,de a székbe ahol eddig elringattam állandóan felakar ülni és nem tetsik neki,hogy nem lehet.Tiszta zizzent tud lenni.

Megyünk anyukámékhoz ez lesz az első éjjel,hogy ott alszunk,remélem nem lesz gáz.Megyek is

Sziasztok
KépKép
Timurr
Vendég

Kingu,

mi Budaörsön a Matti depoban vettünk utazóágyat Cam Nanna típusút. szintén semmi extra, nincs kereke, de nem nem süppedős az alja, összesen 7 lábon áll. 14900,- forint volt akciós áron. A célnak tökletesen megfelel. Már 2 utazáshoz használtuk, első utazáés előtt beletettem Lucát hogy szokja, így nem volt ismeretlen számára, sőt ismerős volt az alvókörnyezete. Itthon a teraszon szoktam használni altatásra. Egyébként itt is voltak drágább ágyak is. Ja és a Kismamma aug-i számában pont 10 fajta utazóágy összehasonlítása szerepel. Lehet hogy a neten is fent van a cikk. Ha érdekel a mAtti elérhetősége: www.matti.hu .

Üdv: Erika
gezenguzerika

Eszter!
Hogy miiiii? A fejéből vettek vért?! Uramatyám!!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Timurr,
nekünk is ilyne bébitornáztatónk van. Luca kedvence a sípolós elefánt :-)

Erika
gezenguzerika

Megjöttünk az oltásról Kép
Sajnos már itthon rosszul indult a dolog. 2-re mentünk, és Gréti 1/4 2-kor belaudt, fél óra múlva meg fel kellett ébresztenem Kép Kép Kép persze hogy nyügi volt a dokinál. Aztán kiderült, hogy az egész procedúrából a szurit viselte a legjobban. Dokinő vizsgálta, ordított, védőnő mérte a súlyát, visított, mérte a hosszát, üvöltött, mérte a fej- és mellkörfogatát, már levegőt is alig vett, úgy sírt. Aztán jött a szuri, végre a közelemben lehetett, és a szúrásra nem is sírt, csak mikor már nyomták bele a cuccot, akkor pityeredett el. Felvettem, és csend... Kép Kép
Aztán aludt 1 órát, és most a játszószőnyegén szemlélgeti a játékait. Aktivitás semmi, de azért jól elvan. Remélem nem lesz láz, nem fog nyűgösködni a továbbiakban, és az oltás helyén sem lesz fájdalom. Kép

Köszi Connie a segítséget. Megkérdezhetem, hogy Ákos most hány kg? Dokinő szerint Gréti túl sok, és mindenképpen erölteti, hogy ritkábban etessem, a lejenlegi 2-2,5 órák helyett 3 sőt 4! Tudom, hogy azt kéne, nekem is az a célom, de ha kéri, akkor adom neki, hisz igény szerint etetem. És egy-egy szopi tényleg csak 5-10 perc, néha még annyi sem. A dokinő azt mondta, hogy úgy 30%-kal eszik többet, mint kellene, ebből kiindulva ha az éjszakai szopik elmaradnának, rendben lenne?

Lányok, akik azon paráztok, hogy keveset hízik a baba, csatlakozom hozzátok, de az én parám az lesz, hogy sokat Kép De akkor is odaadom neki a cicit, ha kéri, hisz igény szerint szopizunk. Vagy ezzel rosszat teszek neki? Azon túl, hogy nehezebben fog mozogni, lesz más baja is attól ha túl sok anyatejet kap???? Ha igen akkor megvononm tőle Kép Kép

Akiren
akiren

Akiren,
én nem hiszem, hogy meg kellene vonnod Grétitől a szopit, hiszen az igény szerinti szoptatásnak tényleg az a lényege, hogy akkor kapja, amikor kéri. És én mindenhol azt olvastam eddig, hogy az anyatejes babkat nem lehet túletetni! Szóval szerintem ezen ne aggódj, én biztosan úgy etetném, ahogy eddig. Panka is 7,5 kg, pedig még csak 4 hónapos múlt (3,4 kg-mal született)
nyuszimanó

Nyuszimanó,
Gréti most a mérés szerint 7,9 kg Kép és 3,5 hónapos, és 3-mal született. Szerintem a dokinak ez nem tetszik.

Lányok,
A szúrás helyét mennyi ideig kell borogatni? Még éjszakára is tegyek rá, ha 14.30-kor kapott szurit? Meg holnap is?

Akiren
akiren

Akiren,
eszembe jutott még a kolléganőm esete is. Az ő babájánál 6 hónapos korig az volt a téma, hogy milyen nagy, akkor 8 kg volt. Most 9 kg, és 3 hónap alatt csak 1 kg-t hízott. Tehát ne aggódj, meg fog állni ez a gyors növekedés.
nyuszimanó

Adri,
ahogy elnézem, Panninak egy idősebb pasira lenne szüksége, aki jól ráncba szedi. Kép

Éhség: Panni köhögő hanggal jelez.

Skinga,
üdv! Kép Szép nagy fiú! Kép És csak 1 nappal fiatalabb Panninál... Kép Hol szültél?

Eszter,
szorítunk!!! De hülye volt, aki a fejéből vette a vért a keze helyett! Kép Tudom, hogy neki így kényelmesebb vénát találni, de a babának szerintem a kézből kényelmesebb. A nagy hajú babáknak jobb soruk van, nekik nem tudnak fejből venni.

Akiren,
állítólag a felnőttkori elhízás oka az, hogy babakorban több zsírt kap a delikvens, mint amire a szervezetének szüksége van. De ha ordít a gyereked, akkor úgysem bírod ki, hogy ne adj neki.
Holnap is borogasd!

Kata
panni2005

Nyuszimanó,

Nagyon remélem Kép
És tényleg nem akarok változtatni semmin, a tejcsi be van állva kereslet-kínálatra, ha én most elkezdek trükközni, lehet, hogy a tejem bánja. Kép
Nekem fontosabb, hogy szopizzon, mint hogy a dokinő elégedetlenkedik a Kg miatt. Csak akkor probálnám manipulálni a szopikat, ha ez Grétinek bármilyen okból káros volna. De ugye nem az?

Timurr,

Gréti ugyanúgy viselkedik mint Maja. Szerintem igencsak egyformák, és Gréti is csak 6 nappal idősebb Majánál Kép
Nálunk is alig van alvás napközben, pedig látszik rajta, hogy túlpörög, vörösek a szemei, de aludni aztán nem... Ha esetleg mégis, akkor az is rövidke Kép

Na de egy jó hír is Kép Kép
Gréti is emeli a fejét hasról, végre Kép Kép és meg is tartja, egyre hosszabb időkre Kép

Akiren
akiren

Akiren,
Nyuszimanónak is igaza van! Kép

Kata
panni2005

Akiren,
szerintem a szopi nem káros semmilyen szempontból.
Ráadásul amikor a babák elkezdenek jobban mozogni, forgolódni, el fog tűnni, ami most fölöslegnek látszik. Szóval nyugi!
nyuszimanó

Ja, és még valami (bocs, hogy ilyen sokat pofázok):
itt a babaneten a "rendelő" rovatban van egy "pufók anyatejes baba" téma, szerintem olvasd el, hogy mit válaszolt rá a hozzáértő.
nyuszimanó

Mukika, Jégvirág!!!

Holnap délelőtt megyek Szegedre nem találkozunk???
A párom megy az 1. belre én meg elkisérem bazsival, mert nem szeret egyedül menni. Eddig úgy volt, hogy az egyik lánnyal megy, de programja akadt.
zsuba31

Sziasztok!

Akiren,
sztem is örülj neki, h. szépen fejlődik. Én is és a párom is ducik voltunk, most pedig nem igazán vagyunk kövérek (persze rajtam még van kis felesleg, de már nem ad pánikra okot).

Kata,
Panni jól jár Marcival: mos, főz, takarít, vasal. A porszívó a kedvence, öleli, simogatja, megpuszilja.Kép Barátságos, gyengéd, szeret a gyerekekkel játszani, jószívű. Szóval ha ráncba nem is szedi Pannit, sztem neki pont egy ilyen határozott nőcire van szüksége.Kép (Ja, és elég jóképű a pasi - én pedig igyekszem jó anyós lenni, ha arra kerülne sor.KépKépKép)

Szép estét mindenkinek:
vAdri
Vendég

Akiren!!!

Ne parázz, elkezd a lányka mászni és lefogja mozogni a hurkácskákat!!Kép
A középső lányom is anno nagyon ducika volt,ő is csak anyatejes volt, most 14 évesen pedig egyszálbél!!Kép
zsuba31

Akiren és akik még a súly miatt paráznak
Nem szedsz pl Elevitet v valami ilyesmit? Volt osztálytársam tesója gyerekdoki, vele beszélgettem a múltkor, h. Luca 4 és fél hónaposan 7 kg, anyu hülyít állandóan ezzel, hogy milyen nagy, mert állandóan az én meg a húgom őskori babanaplóinkat nézi, hogy mi mennyik voltunk. Tény, hogy a mai gyerekek a mi generációnkhoz képest hatalmasok. Szóval az imerős doki azt mondja, hogy ennek a terhesség alatt szedett vitaminok, plusz szoptatás alatt szedett vitaminok az okai (tápszer is nagyon fel van tuningolva), ő pl sok nőgyógyásszal ellentétben nem javasolja a terhességi vitaminok szedését a szoptatás alatt. Lehet, h. te nem szedsz, ez csak a téma kapcsán jutott eszembe. Az meg saját magamtól, hogy annyi hormonkezelt cuccot eszünk tudtunkon kívül, ki tudja, ez nem játszik-e közre.

marq
Kép
Kép
marqueza

Adri

Jót nevettem azon, amit írtál (na nem a rendelőn), jó fej vagy, írhatnál gyakrabban!Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Vezso, Adri
Nekem első gyerek, így nem vagyok felvilágosulva, de mi a különbség lábzsák, overall meg kocsikabát között? És ti is két sapkát adtok a gyerekre?

marq
Kép
Kép
marqueza

Marqueza
Mindjárt írok, de addig kérdem: miért 2 sapkát? Nem értem.
Vezso
vezso

Marqueza
Sztem a lábzsák aza babakocsira csatlakoztatható rész. Az overall, az olyan mint a síoverall. A kocsikabát, meg olyan, mint egy hálózsák. Azt hiszem. Kép Kép
Vezso
vezso

A téli ruhákkal kapcsolatban még szerettem volna írni, hogy pont a télen lesznek akkorák a babáink, hogy már egyre kevesebb lesz a rugdalózó-választék. És ezért én valszeg fogok venni szép kis meleg harisnyákat a Rozinak, Ausztriában láttam szépeket, és azt adom fel a nadrág alá, vagy akár kisruhához. Mert most utóbb is néztem, hogy egyre kevesebb kifejezett rugi van 74-es méret felett, inkább a fiúknak kisnadrág-felső, a kislányoknak ruhácska-szoknyácska összeállítások vannak. Meg amit szeretek használni, az a lábfejnélküli rugira hasonlító egyberuha (Kép na, aki ezt érti, annak fizetek egy százast Kép). És ehhez is télen inkább harisnyát adok alá.
Vezso
vezso

Vezso

Köszi, de ha van overallod pl, akkor minek még egy hálózsák is? Vagyis kocsikabát? Az nem ugyanazt a funkciót tölti be?
Két sapka: ezt már több gyereken is láttam, már akkor sem értettem, minek kettő.
Én nem is bánom, hogy 74 méret felett nincsen nagy rugi választék, az olyan gyerekesKépKép A harisnya jó ötlet, jó meleg. Most még kiélem magam Luca öltöztetését illetően, néhány év múlva gondolom már beleszólásom se lesz. Ja, aranyos sztori: sógornőm mesélte, hogy a kisfiának mondta az óvónéni, hogy "milyen férfias vagy ebben a nadrágban", azóta nem hajlandó más ruhában oviba menni, sógornőm minden este mossa a nacit.
Jó éjt, Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!
Hát itt vagyok. Végigolvastam az előző nap irományait, ami fél órámba tellett.
Nálunk is hasonló a helyzet, hogy össze-vissza eszünk. Az éjszakai etetések jónak modhatóak, kb. 10-15 percesek, hatalmas két büfi, aztán alvás tovább. De már nappal kb. 2-2.5 óránként jó ha öt percen kereszül eszik. A másikrésze a kakilás. Szerintem mi még mindég hasfájósok vagyunk. Néha úgy kell kipréselni belőle kakit. Próbálkoztunk már infacollal,-nem segített, espumisannal,- nem segített, ánizsos-kamillavirág főzetü teával,- szerintem ez sem segít. Habár ebből az utóbbiból napi 100 ml megiszik. Van valmi ötletetek ez ügyben. Ti mit használtok hasfájásra?
Üdv és Jó éjt minden anyukának és babájának.SzilviKép
hüpi

Na látom nem reagáltok Bazsi randevú ajánlatára !!!
Ha véletlenül még is elolvassátok és netán még rá is értek én a klinika soron sétálgatok fél kilenctől. Egy kissé öregecske, egy kissé súlyfelesleggel rendelkező nénikét keressetekKépKép
Kép
zsuba31

Nyuszimanó,
köszi az oltásos drukkokat, elteszem jövő hétre.

Marqueza,
a 2 sapit én csak újszülöttkorban alkalmaztam, ill. az első hónapokban.
A lábzsák babakocsitartozék, az overall olyan mint a rugi csak olyan anyagból, mint a dzsekik, v. más babásabb vastag-bélelt anyagból. A kocsikabátra én azt hittem, h. az a kiskabát.

Én azt sem szoktam tudni, mivel takarjam be a gyereket. Még szerencse, h. inkább túlöltöztetem, mint lilul a szája a hidegtől.

/Írtam már, hogy ma voltunk, oltáson Natival- potyára -, s Marci (ahogy kitettük a lábunkat) "sz.r-helyzetbe" hozta Apát./
Esti fürdetéskor - Apa még nem volt itthon - Marci kérdezte:
- Anyaa, hoool voltáál Nativaal, mikoj én délután vigyáztam Apájaaaa?

Öntudat az van itt kérem!

Nati nem tudom mikor dől ki ma, de mostanában nehezen alszik el. Remélem, elég neki a tejem, s nem az a gond.
Tök jó, (szinte) mindenki parázik vmi. miatt.Kép)

Az én dokim sem adott semmiféle vitamint. Azt kérdezte, mikor érdeklődtem, nem kell-e, hogy van vmi. bajom? Mondta, h. nem kell felpumpálni a gyereket, majd ráér kint megnőni.
Én nem értek hozzá, nem is sokat töprengek rajta.

De én amúgy már rosszul vagyok a mérgező, E-s és társai kaják gondolatától is. (Aztán jóízűen megeszem.Kép)
Ha végiggondolom egy napomon mennyi ártalomnak vagyok kitéve, kész csoda, h. élek.
A szúnyogok bezzeg csak híznak az irtó-ártó szerektől...

Lejár a TGYS, tölthetem a gyedes papírokat. Azt nem értem, miért kell az aki. kiv.-ot minden alkalommal elküldeni...
Amúgy képtelen vagyok ilyen papírokkal megkérdezni. Biztos megérteném, ha érdekelne, de nem érdekel, csak bosszant.

Jégvirág,
még egyszer régen kérdezted, milyen szak: magyar-ének. A nyelvtant szeretem,ill. a nyelvészetet, az tanítani való. Az irodalom szerintem magánügy. Énekelést meg meg kell szerettetni, mert "zene nélkül mittérek één".Kép

Szegedre én is mennék szívesen, imádtam, csak nagyon messze van.

Na, nagyon hosszú lettem, s pechetekre el sem szállt!Kép

További szép estét mindenkinek:
vAdri

(Marqueza, ki a jópofa az Adrik közül? Én simán magamraveszem.Kép)

Tényleg, Berkiadri már itthon lehet?
Hadri is eltűnt, ő nyaral?
Vendég

Sziasztok!

Délután csavarogtunk, este meg varrtam egy kicsit, most úgy néz ki, nem félkész naciban kereszteljük a gyermeket jövő héten.Kép

Akiren,
Én úgy olvastam, hogy amíg csak anyatejet kap a baba, addig nem lehet túletetni, utána már vigyázni kell, mikor mást is kap. Pl. Delfinke mesélte a talin, hogy Marcika amíg almateát kapott inni, sokkal többet ivott, mint most, hogy vizet kap, mert az ízlett neki nagyon. Gondolom ilyesmikkel kell vigyázni a hozzátápinál is. Az igény szerinti szopira pont azt mondják, hogy megelőzi a felnőttkori elhízást. Amit meg most felszednek, az kb. kétéves korukra eltűnik, ha egészségesen étkeznek.
Különben az is számít, hooyg te meg a párod mekkorák vagytok, minket a férjem láttán senki nem cseszeget, hogy Ákos mekkora.Kép

Vezso,
Aha, akkor már értem miért hozott mindenki nacikat ajándékba. Ezek szerint a következő két évet nacik újragumírozásával tölthetem.Kép

A kocsikabát, amit mi vettünk, egy egyszerű kabátka, nem hálózsák.

Marqueza,
Két sapkát újszülöttekre ajánlanak a babakelengye listákban, de hogy később minek?

Ákos utálja a sapikat, és a múltkor megpróbálta lehúzni magáról, a végeredmény persze az lett, hogy a teljesen a fejébe húzta, úgy nézett ki mint egy bankrabló.Kép

KépKép
connie

Szia Hüpi!!

Kérdezted valamelyik nap, hogy mit csinál Bazsi?? mi nem vagyunk olyan ügyesek mint ti, egy kissé lustik vagyunk!!Kép
Hason nagyon utálunk a mai napig lenni, kb. 1-2 hete kezdte ovatósan emelni a fejét hason.
Különben rengeteget nevetünk, beszélünk.
Szereti, ha körülugráljákKép
zsuba31

"papírokkal megküzdeni", a többit nem is javítom... magyarszakKép

Jó éjszakát, szép álmokat mindenkinek!
vAdri
Vendég

Szia Adri!
Olyan kérdésem lenne hozzád, hogy írod a gyed paírok kitöltését. Honnét szerezted be? Mert nekem a munkahely intézte a tgyás-t, és utána csak annyi közöltek velem, hogy a gyedet már nekem kell intézni szeptemberben.De én ennek még nem jártam utána.SajnosKép

Zsuba
Ádám is rettentően imádja, hogyha körülötte forog a világ. Pl. ha ketten-hárman fürdetik, vagy öltöztetik, vagy beszélnek hozzá.Néha meg meg van sértődve, hogy belekerült a járókábaKépKépKép
Jó éjt
hüpi

Szia Hüpi!
Nálam is nekem kell/kéne, de mikor az ügyintéző hölgy látta, h. tényleg béna vagyok, és nem csak tettetem, megígérte, h. mindig küldi nekem az aktuális nyomtatványt, és eddig így is lett.
A munkahelyeden nem segítenek, ha szépen megkéred őket?

vAdri
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?