Beatrix,
mindig meglepodok, milyen szepek a kislanyaid!!! Tiszta csoda, hogy 3an egypetejuek, es milyen gyonyoruek!!!
Eniko,(Olajfacska)
szerintem az orvosod remeli, hogy befordul a masik baba is, alapvetoen szeretik a "sima" szuleseket. Az viszont nagy kitolas veled, ha mindkettot vegig kell szenvedned!! erre ra kene meg egyszer kerdezni.. nalunk egyertelmu csaszar volt, szoba se kerult soha sima szules (ez 3nal ertheto), de nem bantam en se egy percig sem!!! nem hianyzott semmifele szuleselmeny! A kihordasuk volt a szenvedes, szoval megkuzdottem ertuk
Vikta,
tudod ok szuletesuk utan kb 5.perctol a PIC-en voltak, a lanyok 3 hetet, Beni meg 4-et. Elso 3-4 napban nem ettek szajon at, utana lassan 3-4 grammot, majd noveltek nekik egyre. Mindig 3 orankent!! A PIC-en ez volt a rendszer, es az elso pillanattol erre szoktattak oket. Szoval semmi fajdalom. Itthon ok is probalkoztak neha az atallasoknal (mikor 4orazni kezdtunk), de en egy ilyen kegyetlen genyo anya vagyok, hogy kivartam az idot, es ugy kaptak enni. Ha sirtak akkor is. Akkor dajkaltam oket, zeneltem nekik, probaltam figyelmet elterelni. Ha kozben enni adtam, akkor megint borult minden, csuszott az etkezesek sora, kovetkezo "tervezett" etkezesnel nem voltak ehesek stb..
De csak akkor alltunk at ritkabb kajara ill ejszakai nemevesre, mikor lattam, hogy csokkent a taplalkozasi lendulet (nyammogtak) ill ataludtak az ejjeli kajalast, csak toltottuk belejuk. Tehat igen, ok sugalljak am a rendszert, csak be kell allitani, es aztan nem szabad hagyni elcsuszni oket.
Es lehet h neha orditanak, mert olyan nap van, de nalunk pl egy kis etetesek kozotti viz vagy tea (nekem elfogadjak) ill most mar higitott almale sokat segit, megnyugszanak. Sokszor nem is ehesek, csak nyafik, es az etkezes egyfajta vigasz nekik.
Es igaz lehet, h tapszereseknel ez egyszerubb folyamat, mert allando a tapanyagtartalma, nem ugy mint az anyatejcinek. De ismerek olyan anyatejest, aki az elso 6 het utan rendszerben szoptatott, szoval nem kivitelezhetetlen
Es kulonben is, kesobb is mindig mindent megenged az ember a gyerekenek, amikor az sirva fakad? Neha sirnak a gyerekek csak ugy is, es nem biztos, h ennie kell. Igy kommunikal. Egyelore.
Vasalas: en csak azert vasalok, amiert a sajat ruhaimat is, mert jobb ugy lenni benne, meg mert szeretem ha szepek a babaim