Új privát üzeneted érkezett!

MamikKép
Köszönöm a poci dicséreteket.
A kerülete: 116cm (Dalma előtt 70cm körülivel indultam)
Hát lehet, h nem látszik, de eddig 14 kilót híztam. (persze a popsim meg a combom eltakartam, azon van feleslegKép)
Az UH adat már nem mérvadó, mert több, mint 1 hónapja volt.

EnikőKép
Azon ne keseregj, h neked nincs ekkora "görögdinnyéd". Szerintem nagyon jól mutat, de ezt cipelni is kell és e hét kedd óta vált az édes teher súlyossá. Egyszerűen hosszabb ideig nem tudok menni v állni, mert lehúz a hasam és le kell ülnöm.
Nem tudom mennyi összefüggés van a has méret és a gyerek súly között, de nekem egy gyerekkel is majdnem ekkora hasam volt. Azt mondják az okosak a has mérete alkati dolog.
Ha az uh-d rendben van ilyen hülyeségeken ne idegeskedj.

FenyőKép
Boldog szülinapot a lányoknak!!

LányokKép
Nagyon aranyosak a gyerekek. Mindig ezt írom, de ilyen szép kisbabákra mi mást is lehetne írni?

SzilviKép
Akkor az elég gáz lehet, h egyedül nem tudtok elmenni sehova. Az első hónapokban én sem akarok, de utána igen. Hányadikon laktok?

NettkeKép
Írtad, h beállították a PIC-en a rendszert. Gondolom akkor pár hetesek lehettek. Vagy mikor kezdték? És hogy? Mennyi idő alatt szokták meg a gyerekek? Mennyire volt nekik ez fájdalom?
Mi Dalmánál az etetés rendszerét 2 hónapos kora után kezdtük el. Lehet előbb is?? azért kérdezek ennyi mindent, mert én előbb nem mertem elkezdemi és "csak" egy gyerek volt.

egyszerre, külön szopizni és ciciből vagy üvegből. úgy olvasom mindenkinek más jó. hát kíváncsi vagyok nálunk mi válik be.

pusz: Vikta
33+5KépKép 14 hó Kép
vikta

ja és magunkról:

tegnap voltam doki bácsinál. a méhszáj szerencsére nem nyílt továbbKépKép és a mai állapot szerint még normál úton szülhetünk.Kép

viszont 2 héten belül a kórház vendégszeretetét élvezhetem.Kép "már alig várom."

Vikta
vikta

HeppiKép
Nálad h állt a leányzó az ikrekhez? (a korkülönbség nálunk kb uannyi lesz. Nálunk 15 nálatok 20hó)

Én Dalmánál nem vasaltam semmi ruhát (csak pelust). Kellett volna a ruhát is? Meddig? vagy félreértettelek benneteket?

Vikta
vikta

Sziasztok!

Ovaslak titeket,de mostanában nem nagyon volt idöm(kedvemKép)irogatni!

Rendszerhez szoktatás:Visszagondolva, nálunk el kellett telnie pár honapnak,mire be tudtunk állni.
A lányaimat 5-6 hetesen engedték ki a NIC-röl,ahol jo kisbabák voltak.Mármint csak abban,hogy nem sírtak,mert 10 percenként kellet visszarakni a helyükre a lurkokatKép
Mi teljes mértékben tápszeresek,illetve hozott anyatejesek voltunk,üvegböl ettünk.
Mivel elég kis sullyal születtek,eleinte én is megprobáltam igény szerint etetni,de ez hosszu távon nem jött be.Kb 3 hosak lehettek,mikor azt mondtam,hogy elég,és nekifogtunk rendszert kialakítani.
Rövid idön belül beállt,és 6 honapos korukban végre nekem is volt szusszanásnyi idöm.
Hétfön leszünk 3 évesek,és rosszabbak az ördögnélKép

Kép
beatrix2

Kép

Kép
beatrix2

KépKépKép

Kép
beatrix2

BeatrixKép
Boldog szülinapot a csajoknak! Gyönyörűek, és látom a cumit is "elhagytátok" már.KépKép Nem mondom, hogy meg tudnám különböztetni őket.
Gratulálok hozzájuk!

ViktaKép
Nem kell vasalni, csak én mániákusan vasalok, ez a zizim. A mi ruháinkat is, mert meggyőződésem, hogy sokkal jobb egy vasalt ruhába belebújni mint egy nem vasaltba. Puhítja és fertőtleníti a ruhákat, a törülközők meg jobb nedvszívóképességűek lesznek. Nekem adott volt, hogy a gyerekek holmijait is vasalom, és azt nagy örömmel teszem, de ez nem kötelező dolog.KépKép Én ebben és a rendrakásban stikkes vagyok.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép

Vikta Kép huuu, hogy repül az idő Kép kezd izgalmassá válni Kép
Különben a negyediken lakunk ...

Bea Kép csodaszépek a lányok!!! Kép mitől van rossz kedved? lehet néha kiírogathatnád mgadból ...

Cat Kép én is imádok vasalni Kép sajna a rendrakás, takarítás néha elmarad mert nincs időm, de a kupi meg szörnyen idegesít Kép

Szilvi
Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Vikta!
Szerintem 2 héten belül nekem is kórház lesz. Nagyon nem akarom. Esténként már úgy nyűglődök, csak apa lábmasszija meg egy kis beszélgetés tud jobb kedvre hangolni. Mi lesz velem egyedül odabent? Itthon olyan jókat alszom. Este 10-től, reggel 9, fél 10-ig. (Babások bocsi, majd változik tudom!)
Nekem ca. 106 cm a haskerületem. Na jó már megnyugodtam, de várom a szerdai uh-t!

Mamik!
Azt mondja a dokim, hogy megpróbáljuk a sima szülést, ha a második(aki faros) elakad, legfeljebb kivesszük császárral. Hallottatok már ilyet? Vajúdni is, szülni is, meg császár is! Nem ember(anya)kínzás ez? Aki úgy szült mennyire nehezen jött ki a második?

Szép, napos hétvégét! (Lányom még mindig sátorozik a mamáékkal!)
Puszi!
Enikő
34+1 és 5 éves
olajfácska

Sziasztok!

Köszönünk minden jó kivánságot!
A lányok már meggyógyultak és újra jó kedvüek!Kép
A szülinap jól sikerült,idén még csak szűk családi körben.Ajándék hegyek(a nagyszülök teljesen beindultak) a csúcs ajándék egy toligatos kismotor.A torta dobálás elmaradt,csak ruha csokizás volt!

Olajfácska!
Hááát,ezzel a sima szüléssel az a baj hogy nem kivánság műsor!Kérhetsz te bármit ott úgyis az lesz ami a babáknak a legjobb.(szerintem a császár)Nem akarlak ijesztgetni,elmondom nálunk hogy volt.
Az orvosom a 34.hétben nyaralni ment(no comment)vele tuti császárba maradtunk,átkerültem a Shöpf M.be és 34.héttől korház,a doki azt mondta valószinü császár(A baba fejvégü,B baba faros)de ha belóg a szülőcsatornába bármi akkor nem húzza ki,indul a sima szülés.A 37. héten spontán elment a viz,minden fájás nélkül és 20 perc múlva már a műtőben voltam elökészitve.Nekem és a babáimnak nagyon jó volt igy, nem siratom a "sima szülést"nekünk IGY volt sima!5nap mulva jöttün haza és egyáltalán nem fájt semmi.Kitartás!
törpefenyö

Szia Törpefenyő!
Örülök, hogy jobban vannak a lányok. Csokizós képek nincsenek?
Félreértettél, én nem akarok minden áron sima szülést, sőt. De egyszer régebben ezért már "kaptam" a lányoktól, hogy a császárt talán jobbnak gondolom. Az elsőt simán szültem. De szerintem is jobb a babáknak a császár, mint egy komplikált elhúzódó szülés.
Erre kérdeztem rá a dokinál, mire mondta, hogy mindenképpen próbáljuk meg a szülést (persze, ha rendben megy szerintem is), de ezt a szülünk is vágunk is verziót elég ijesztőnek tartom. Nyilván nem kerülhetem el a sorsomat és csak bízhatok benne, hogy a doki fogja tudni mi a jó a babáknak.

Tényleg "kis" pocakosainkkal mi újság? Olyan régen jelentkeztetek!

Bár ma senki sem aktív túlzottan. Majd estefelé?

Enikő
34+1
olajfácska

Én is betettem a profilomba a két fotoalbumos linket, ahová Zsófi képeit raktam fel.
E.
olajfácska

FenyőKép
Örülök, hogy jól vannak már a csajok. Szülinapos képek nincsenek ? Isten éltesse őket sokáig!KépKépKép

EnikőKép
Ez elég rosszul hangzik a vajúdós-szülős-császáros dolog. Nekem is A magzat fejvégű volt, és B faros, és rögtön azt mondták, hogy szó sem lehet spontán szülésről, mert összeakadnak. Mondjuk nekem a hasa sem ereszkedett le, és Oli sem csúszott be a szülőcsatornában, hanem fönt volt.
Nekem hiányoztak a fájások, de arra nem vágytam, hogy így is úgy is szüljek. A babáknak a csaszi volt a legjobb.KépKép Szerintem bízzál az orvosodban, hogy tudja a dolgát.

Nagyon aranyos kislány Zsófi. Olyan fura volt így végigkövetni, hogy mekkora komoly nagylány lett abból a pici dundi babából. Ezért nem szabad sürgetni az időt, mert olyan hamar megnőnek.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Felraktam a fotoalbumomba szülinapos képeket!
Enikő!
Zsófi nagyon cuki,esetleg megpedzegethetnéd a dokidnak hogy nyugodtab lennél ha egyféle szülésre kéne lélekben felkészülnöd.
Fenyő
törpefenyö

T.FenyőKép
Már csak az albumod URL-jét nem találom.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Beatrix,
mindig meglepodok, milyen szepek a kislanyaid!!! Tiszta csoda, hogy 3an egypetejuek, es milyen gyonyoruek!!!
Eniko,(Olajfacska)
szerintem az orvosod remeli, hogy befordul a masik baba is, alapvetoen szeretik a "sima" szuleseket. Az viszont nagy kitolas veled, ha mindkettot vegig kell szenvedned!! erre ra kene meg egyszer kerdezni.. nalunk egyertelmu csaszar volt, szoba se kerult soha sima szules (ez 3nal ertheto), de nem bantam en se egy percig sem!!! nem hianyzott semmifele szuleselmeny! A kihordasuk volt a szenvedes, szoval megkuzdottem ertukKép
Vikta,
tudod ok szuletesuk utan kb 5.perctol a PIC-en voltak, a lanyok 3 hetet, Beni meg 4-et. Elso 3-4 napban nem ettek szajon at, utana lassan 3-4 grammot, majd noveltek nekik egyre. Mindig 3 orankent!! A PIC-en ez volt a rendszer, es az elso pillanattol erre szoktattak oket. Szoval semmi fajdalom. Itthon ok is probalkoztak neha az atallasoknal (mikor 4orazni kezdtunk), de en egy ilyen kegyetlen genyo anya vagyok, hogy kivartam az idot, es ugy kaptak enni. Ha sirtak akkor is. Akkor dajkaltam oket, zeneltem nekik, probaltam figyelmet elterelni. Ha kozben enni adtam, akkor megint borult minden, csuszott az etkezesek sora, kovetkezo "tervezett" etkezesnel nem voltak ehesek stb..
De csak akkor alltunk at ritkabb kajara ill ejszakai nemevesre, mikor lattam, hogy csokkent a taplalkozasi lendulet (nyammogtak) ill ataludtak az ejjeli kajalast, csak toltottuk belejuk. Tehat igen, ok sugalljak am a rendszert, csak be kell allitani, es aztan nem szabad hagyni elcsuszni oket.
Es lehet h neha orditanak, mert olyan nap van, de nalunk pl egy kis etetesek kozotti viz vagy tea (nekem elfogadjak) ill most mar higitott almale sokat segit, megnyugszanak. Sokszor nem is ehesek, csak nyafik, es az etkezes egyfajta vigasz nekik.
Es igaz lehet, h tapszereseknel ez egyszerubb folyamat, mert allando a tapanyagtartalma, nem ugy mint az anyatejcinek. De ismerek olyan anyatejest, aki az elso 6 het utan rendszerben szoptatott, szoval nem kivitelezhetetlenKép
Es kulonben is, kesobb is mindig mindent megenged az ember a gyerekenek, amikor az sirva fakad? Neha sirnak a gyerekek csak ugy is, es nem biztos, h ennie kell. Igy kommunikal. Egyelore.

Vasalas: en csak azert vasalok, amiert a sajat ruhaimat is, mert jobb ugy lenni benne, meg mert szeretem ha szepek a babaimKép

Kép
nettke

Cat, T.fenyő,Nettke
köszi a dícséretet Zsófi nevében is.
És az utolsó képeken csak 3 éves, most pedig már 5! Gyorsan telik az idő, akármilyen közhely is.
Voltak az öt év alatt nyűgösebb, sírósabb, hisztisebb napok (Ti is tudjátok) néha én is kiabáltam vele (utólag utálom is magam), de imádom őt és az együtt töltött öt év minden perce csodás volt. És kár, hogy megnő. És csodás, hogy újra átélhetem az ikrekkel.
Azért vagyok már ilyen szentimentális, mert már nagyon hiányzik. Már két hete nyaral.
Már amúgy sincs rá energiám, hiszen minden nap egyre "terhesebb". De megérti. A világon a legjobb és a legőszintébb érzés ahogyan a gyerekeink szeretnek minket. És kutya kötelességünk rászolgálni erre!

Enikő
34+2 és 5 éves
olajfácska

Beatrix

Nagyon aranyosak a lányaid! Ritkán lát az ember egypetéjű hármasikreket... :-)))))))))))

Olajfácska/Enikő

Itt egy "kispocakos"... Sok köszönet ugyan nincs a jelentkezésemben, mert halálosan fáradt vagyok, 3-kor feküdtem le a költözködés után, persze még mindig dobozokból és fiókokból élünk...vakarom a lakást a koszból, szóval nem egyszerű. A törpökre figyelni alig van időm, lehet, hogy aktívabbak, mint gondolom, csak nem veszem észre... Netem most csak idebent van.

Sziasztok!
szilvibank

EnikőKép
Én is néha ráordítok a gyerekekre, de utánna mindig megbánom. Olyan ártatlanok, és szégyellem, hogy nincs mindig elég türelmem hozzájuk. Kép Azért igyekszem.Kép

NettkeKép
Senki nem tart szemét genyó anyának, mert hagyod sírni a gyerekeidet, nem is tarthat, mert mindenki csinálja úgy, ahogy neki a legjobb, és a lelki békéje megmarad. Te tudod hallgatni a bőgést, más nem. Kutya nehéz dolgod lehet 3 gyerkőccel egyedül, így nem csoda, hogy szükség van rendre és rendszerre. A spektrumos ikres filmben volt, hogy a 3-as ikrek tisztességes ellátásához heti 220 óra szükséges, ehhez képest 168 óránk van. Én felnézek minden 3-as babás szülőre, mert nekem a kettővel is az volt a bajom, hogy ellátom őket, de nem maradt igazán időm babázni velük, pedig külön-külön is nagy szükségük lett volna rám, sok-sok játékra, hentergésre, amit egy 1 babás családban a gyerekek megkapnak. Talán majd egymástól megkapják a gyerkőcök.

SzilviKép
Szuper, hogy beköltöztetek. Mi még sokáig dobozokból éltünk, amikor beköltöztünk a 33. héten. Szépen óvatosan pakolj csak, a gyerekszoba legyen kész, a többi ráér.KépKép

Volt valaki Szigethalmon az ikertalálkozón ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Bea!
Boldog szülinapot kívánok a lányoknak! Kép Kép Kép
Majd tegyél fel képeket is! Három torta lesz?

Tfenyő!
Nektek is boldog szülinapot!Kép Kép

Cat!
Hát, negyedik babát akkor tervezünk, ha a fiúk már suliba mennek, és nekem még lesz kedvem babázni kb. 36 évesenKép Ja, és csak kislányban gondolkodom, így a fiúk után...Kép

Tegnap mi is szülinapi bulin voltunk, egy étteremben, 3 és fél órahosszát, de a fiúk nagyon jól bírták. Egy darabig elvoltak a babakocsiban, utána megetettem őket, majd kimentünk egy füves részre játszani.Volt ott egy sereg unokatesó, simán elvoltak nélkülemKép

Lányok,
ti már vettetek őszi cipőt a gyerkőcöknek? Mi még mindig a nyári szandiban sétálunk, de időnként eszembe jut, hogy már olyan őszies az idő, lehet, hogy fázik benne a lábuk..

Ildikó
ildikó

KépKépSziasztok!

Köszi a dicséretett,mellékelek képet!

Bea

Kép
beatrix2

IldikóKép
Nekem nincs még nyári szandijuk sem, nemhogy őszi. Azt mondta az ortopédorvos, hogy csak akkor vegyünk nekik cipőt, ha már stabilan járnak az utcán is. A lakásba nem kell nekik egyáltalán, mert állítólag azért van a sok lúdtalpas gyerkőc, mert nem tudnak lábujjhegyezni elég sokat a szandálokban amit rájuk adnak. A lábujjhegyezéstől lesz jó erős a talpizom, és attól alakul ki a szép boltozat. Õszre már persze én is veszek majd nekik cipőt, de majd csak október környékére tervezem.

Én lassan overállokat keresek majd, meg farmer nacikat. De 27-én kiugrunk Bécsbe, és szerintem ott vásárolunk majd be.

A 3. gyerek akarása nálam angyon ingadozik. Egyszer szeretném, egyszer meg nem. Például ma nem, mert nagyon nyűgösek a 7végi pörgés után. Mindkét nap gyerektársaságban voltunk, és nagyon jól elvoltak, ma meg a rossz időben be vagyunk zárva a lakásba.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

KépKép

Kép
beatrix2

Sziasztok Kép

Köszönöm utólag is a sok jótanácsot szoptatás-pótlás-fejés ügyében Kép És örömmel jelentem, hogy megfogadva tanácsaitokat egyre több a tejem, már csak napi egy alkalommal kell pótolnom tápszerrel! És tudom szoptatni a babákat, néha egyszerre, néha egymás után. Már csak reggel kell fejnem, így egy éjszakai etetést átvállal a férjem a reggel lefejt tejjel. Szóval tényleg jól vagyunk, Bátor 4050 gramm, Ani pedig 3820.
Látom, így a finisben levő kismamik (Vikta, Enikő Kép )a szülést tervezgetitek! Én Dorkát sima úton szültem, és az ikrekkel is normál szülésre készültünk. A babák ráadásul jól is feküdtek, Ani fejvégű volt (ő volt az "A"), Bátor pedig haránt feküdt. Nálam a végén azért lett császár, mert a méhem túlfeszült, ami abban nyilvánult meg, hogy a 37. héttől teljesen leálltak a keményedések. Az orvosom azt mondta, hogy nem akarja megindítani semmi módon sem a szülést, így várjunk, hátha megreped a burok vagy elkezdődnek a fájások. Azért nem akart indítani, mert mondta, hogy ikres szülésnél félő, hogy nagyon elhúzódna így a vajúdás, ami a "B" magzatra nézve semmiképp sem jó. Így vártunk, két naponta volt CTG ami egy árva fájást sem mutatott. A 38. héten viszont Ani szívhangja romlott már egy kicsit, így az orvosom két napra rá megműtött. Én végülis nem bánom, hogy így alakult, tudom, hogy a piciknek ez volt a legjobb.

gabus
gabus74

Sziasztok!

Bea!
Látom, a lányok nagyon érdeklődve figyelik a tortájukatKép

Cat!
Ez jó, a mi gyerekorvosunk meg pont az ellenkezőjét mondja, hogy az nem jó hogy a fiúk sokat lábujjhegyeznek,sőt,javasolta, hogy bent is legyen rajtuk cipő....

Ildikó
ildikó

Cipő ügyben mi ennyit tudunk:
- a lábujjhegyezés nem túl jó, mert nem segíti a stabil állást, mi Levivel szinte már csak emiatt járunk dévényezni
- természetes talajon (fű, murva, homok... stb.) a mezítláb a legjobb, mert ott természetes módján fejlődik a láb
- mű talajon (kő, beton, parketta... stb.) cipő kell, mert ott már már erők hatnak a lábicskukra, amit kompenzálni kell.

nekünk eddig még nem volt cipőnk, az őszre majd lesz, de nem igazán a járás, inkább a hideg miatt.
szerintem a lakásban mezítláb fognak járni, de én ebben még nem vagyok biztos

Gabus Kép
örülök, hogy megoldódott a helyzet Kép

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Cipő: mivel a fiúk 1 éves korukban már nagyon jól mentek, ősszel használtunk cipőt. Addig csak mezítláb, ill. zokniban mászkáltak a fűben. Otthon majdnem mindig mezítláb vannak még most is. Eddig soha semmmi baj nem volt a lábukkal. Sőt a lábujjukat úgy használják, mint a kismajmok Kép

Eri
simones

EriKép
Nem semmik a fiaid! Hihetetlen mozgásigényük van. Ezt hogy bírod szuflával ?

Cipő: Itthon én sem adok majd rájuk, kint meg csak ha tudnak menni. Az a baj, hogy nekünk kő van a nappaliban, és félek tőle, hogy felfáznak. Majd valami megoldást keresek, pl vastag tapadós zoknit.

GabusKép
Nagyon ügyes vagy! Nekem is ilyen nehezen lett tejem, van akinek nehezen indul be. Emlékszem irigyen néztem a kórházban a szobatársamat, aki a szülés után 3 nappal lefejt 80 gr tejet szopi után a cicijéből, és extra sárga, zsíros volt. Persze a csajszi éjjel is felkelt téliszalámit enni, és tömte magát zsírhúsokkal. Mondjuk a súlyán is látszott.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Gabus!

Örülök, hogy segíthettem, látod, megy ez! Csak nem kell pánikolni, ha nehezebben indul be. Mondom ezt én, aki ugyanígy volt veleKép Éjszaka neked hányszor kelnek? Nálunk vagy 2-3 etetés megy üvegből, mert este 10-re én kidőlök és már nem esik jól a szoptatás. És méred őket? Mennyit szopiznak ki? Üvegből is elég nekik ugyanannyi? Az enyémek este sokkal éhesebbek, nem is tudnának annyit kiszopizni, már próbáltam, de hamarabb elfáradnak és csak hisztiznek- főleg Dávid.

Tegnap volt a drnénink, nagyon megdicsért, hogy csak tejen élnek. Meg volt elégedve a súlyukkal is.

Közületek adatott be valaki az ingyenes oltások helyett olyan újfajta kombináltat ami fizetős? Állítólag külföldön már tök régen használják és jobb, mert nem lázasít be, stb.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat!
Hát nemegyszerű, az biztos. Kép Ha nem ettem volna édességeket, most már jó pár kg-mal könnyebb lennék. Kép A mozgásigényük óriási, viszont beszélni nem nagyon hajlandóak. Úgy látszik valamit valamiért KépKép
Valózínűleg nemsokára majd sportolni fognak. Meglátjuk, hogy a bölcsiben/oviban mennyit mozognak. Kép

Eri
simones

SziasztokKép

Szülinaposoknak utólag is sok boldogságot!Kép

SziszusKép
Visszavonom a tápszerre vonatkozó kijelentésemet, úgy tűnik csak ha kedvük tartja akkor nem eszik meg...Kép Nálatok van valami változás?
Voltatok már neurológusnál?

AnnamariKép
Úgy tűnik a pasik nagyon egyformák, az én párom is azt kérdezte, hogy mit bízunk majd a segítségre... Most viszont tisztaság van, nincs egyetlen vasalatlan ruha sem...Kép

CatKép
A játszószőnyeg Tiny Love márkájú, ez spec. a Mothercare-ből származik, de itt mindenhol lehet kapni. Azt hiszem ez a legnagyobb a piacon (itt), ezért kaptuk ezt.

LillaKép
Milyen oltás van otthon? Mi itt 2 hósra kaptunk 2 db-ot. 1 db 5in1 (diftéria, tetanusz, szamárköhögés, Haemophilus influenzae B, gyerekbénulás) és 1 db Meningococcal C. Ugyanezeket kapjuk majd a 4 hós és a 6 hós oltásoknál. Otthon nem ezek vannak?

GabusKép
Nagyon ügyesek vagytok!Kép

Na megyek, mert megy a nyügi.

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!

Lányok,
ti beadatjátok/adattátok az agyhártyagyulladás elleni védőoltást? Nálunk most volt itt a doki, és említette, hogy még fel tudja írni egy éves korig, akkor nem olyan drága. Nem tudom, mit csináljak, a Napsugárnak nem adattam be annak idején.

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Még nagyon régen írtam ide, azóta sok minden történt.

Június 25-én születtek meg a babák, császárral. Ákos 48 cm, 2680 gramm, Klaudia 47 cm 2530 gramm.

Próbálok olvasni titeket, de sajnos nem igazán sikerült eddig.

REndszer még nálunk sincs, én eddig nem is erőltettem. Akkor esznek, amikor kérnek.

Ti hogyan fektetitek le őket? Ha ettek azonnal beteszitek őket?

Nekem a fiam a problémás, sokat sír, üvölt. Nem szeret a kiságyban egyedül lenni, azt hiszem. A kezünkbe szeret elaludni.
Van valakinek erre is ötlete?

Moon
moon

IldikóKép
Pont ma váltottuk ki az agyhártyagyuszi elleni oltást. Nálunk 11 hósan beoltja a dokinő őket. Igaz az Õ praxisában csak egy kislány halt meg ebben a betegségben, de én azt sem akarom megkockáztatni. A babaszobáról is ismerek egy csajt akinek a kislánya 7 hónaposan halt meg ebben.Kép

MoonKép
Gratulálok a picikhez!KépKép AZ én fiaim 3 hós korukig velünk aludtak egy ágyban, és így nem volt nyűg. A kiságyat gyűlölték, és addig ordítottak, amíg ki nem vettük őket belőle. Aztán 3 hónapos koruktól fogva egyik napról a másikra betettük a szobájukba őket, és azóta ott alszanak nyikk nélkül.

GyöngyiKép
Itt vannak az eu-s oltások: http://www.ketezeregy.hu/oltas/

Cat

Cat
Kép
cateye

BeatrixKép
Boldog szülinapot a lányoknakKépKépKép

EnikőKép
De jó, h feltettél képeket. Már nagyon kíváncsi voltam rátok. Csak az anyukáról hiányolom a képeketKép
Szerintem is sok egyszerre császár és normál (én normál párti vagyok) de hallottam már ilyen esetről.
Beszéld meg az orvosoddal!! Õ miért akarja így??

NettkeKép
Köszönöm a részletes választ. Azért kérdeztem , mert amit tavaly meg tudtam csinálni (az elején 12x is evett) 1 újszülött mellett azt most 2 (plusz a nagyobb) mellett képtelenség lesz.
Nem értem, h miért nevezed magad rossz anyának. Azt magadról gondolod v a környezet mondja? Nem ismerlek csak a profilodból a képeket és a hozzászólásaiadat de bizti nagyon is ANYA vagy. Én azt mondom próbálja meg más 3 kis csecsemővel egyszerre.
Én is uazt csináltam mint te, 3-4 óránként kaja, de a 2.-3. hónaptól. Én addig bírtam az összevisszaságot. Ne vádold magad inkább legyél büszke magadra, h 3 gyerekkel ilyen jól elbírsz. Nem emlékszem rá van segítséged?

BeatrixKép
Idén jó volt mert mindenki elfújhatott egy gyertyát. Jövőre h lesz?? Kép

CatKép
Dalma itthon is hord szandit az ortopéd orvos javaslatára. (3 hónapja megy egyedül)
Mezítláb a homokban v füvön jó neki; lakásban, sima terpen cipő.
Én csak Siestát veszek neki. meg Salust akarok még.

Szia GabusKép
Örölök, h a tejcsi egyre több és a pótlás meg kevesebb. Maradjon is így!!
Én nem nagyon érzen a keményedéseket. Most pl azt érzem, h a babók teljesen nekifeszülnek a pocimnak és nyomják. De ez néha fél nap, néha pár perc. Fájás nincs csak ha sokat megyek akkor alul.
A gyerkek mozognak minden nap többször. Habár a kisfiú sokkal többet.Kép

MoonKép
Gratulálok a gyerekekhez.KépKép

kérnék tanácsokat, a kórházi "nyaralásomat" mivel töltsem.
ki mennyi időt volt bent?
mivel foglalta el magát?
Min szenvedett?
Minek örült?

Vikta
34+3KépKép és 14hóKép
vikta

EnikőKép
lassan ránk kerül a sor. max 5 és fél hétKép

Vikta
vikta

Sziasztok!

Cateye! Köszi!

Vikta.
Én is féltem a kórháztól, de gyorsabban ment az idő, mint hittem. Szépen beosztják az idődet. MÁrmint a különféle vizsgálatokkal.
Az egyéb szabadidődben meg úgyis össze fogsz ismerkedni más kismamákkal, anyukákkal, akik mind elmondják a saját történetüket. Még új barátokat is szerezhetsz.
Én nagyon megszerettem pár embert a kórházi napok alatt.
Ráadásul a látogatók is jönnek.
Fennmaradó idődben, ha még van, akkor meg pihenhetsz és olvasgathatsz is. ( amig lehet )
Én két napot voltam "csak úgy". Ezalatt az volt a bajom, hogy minek kell bent lennem, feleslegesnek éreztem, mert kb 10 percre lakom a kórháztól. Majd kiderült, mégsem árt, ha itt vagyok. Mert a második napon éjjel elindultak a babák kifelé.
Aztán még bent voltam 11 napot, mert a babák lekerültek a PIC-re, tüdőgyulladás miatt.

Minden jót!

Moon
moon

MoonKép
elég szép súllyal születtek.
hányadik héten?
miért kellett a PIC-re menniük?
MILYEn vizsgálatokat végeztek?
barátnőm is ikreket várt és heti 1 vizsgálat volt.
"elindultak a babák kifelé"
ezen mit értesz? elkezdödött a szülés és azonnal császározni kellett?

akkor lassan már 2 hónaposakKépKép
mi etetés után betettük Dalmát az ágyba. arra figyeltem (amikor már pár hónapos volt és nem pár hetes), h éberen tegyem be és az ágyban aludjon el. így ha felébred uaz a környezet fogadja és visszaalszik. (tudom van aki cicin altatja el.)
amikor pár napos, hetes volt éjjel sokszor aludt rajtam, máshol nem tudott, de fokozatosan szoktattam vissza az ágyába. (ez neki is jó és én meg nem tudtam a hasamon a gyerekkel aludni.)

Vikta
vikta

Sziasztok!

Még teljesen új vagyok a topicban, most töltöm a 23.hetet, ikreket várok,de még nem tudom a nemüket, és egy-két gyakorlati tanácsot szeretnék kérni tőletek. Van egy nagy dilemmám, egy kiságyba, vagy külön-külön ágyba tegyem őket?
Illetve a Bergon ikerkocsiról van-e valami rossz, illetve jó tapasztalatotok?
Egyszerre, vagy külön-külön jobb őket szoptatni?
Ne haragudjatok, de mivel első babák lesznek, illetve iszonyúan izgulok minden miatt,kicsit szétszórt lehetek.
Nagyon megköszönném a segítségeteket, és remélem maradok is a topicban sokáig!

Eramaci
eramaci

Sziasztok!

Vikta.
Hétfőn töltöttem volna a 38 hetet, és szombat hajnalban lettek meg.
Tudtuk hogy császár lesz, mert a kislányom faros volt, illetve ez volt az első szülésem, meg a "hüvelyi adottságok" is azt diktálták, hogy ne legyen spontán szülés, a kockázatok miatt. De meg kellett várni, hogy elinduljon a szülésem, szóval kellett vajúdnom.
Akkor irtam ide amikor kb 26 hetesen voltak keményedéseim. Erre a doki adott gyógyszereket, amiket 37 hét betöltésekor kellett abbahagynom. Azért kellett utána már bemennem a kórházba, mert a doki szerint bármikor beindulhat a szülés, és a kockázatok miatt jobb ha ott vagyok. Nekem minden nap volt valamilyen vizsgálat. Minden nap csináltak 2 NST-t, délelőtt és délután. Ki volt írva a karotnomra heti 1 ultrahang, flow vizsgálat. Meg a császár miatt volt EKG, vizsgálat az aneszteziológussal stb. Aznap mikor befektettek, akkor volt főorvosi vizsgálat is. Ez kellett, mert ugye a bizottság megtárgyalta, hogy hogyan szüljek, merjék-e vállalni a spontán szülést.
Jó, hogy nem tették.
A fiam nem sírt fel.
Aztán úgy nézett ki, minden oké.
De mikor már bent feküdtem a kórteremben és még nem kellhettem fel, feljött egy doki és közölte, hogy a babákat levitték a PICre, mert mindkettőnek tödőgyulladása van. De ne izguljak, minden oké.
Totál kikészültem.
Még fel sem kellhettem az ágyból.
Azt mondta, ha már igen, akkor menjek le és meglátogathatom őket.
Később kiderült, a tüdőgyulladás azt jelenti, hogy magzatvizet nyeltek, és erre adtak nekik antibiotikumos kezelést, egy hétig.
Nem volt jó érzés. De biztos senkinek sem kell ezt bemutatni, mert sokak babája volt hasonló helyzetben.

Én abban bízom, ahogy nőnek a babák, hogy a fiam is jobban ellesz.
Még akkor is sír néha, ha a kezünkben van. PEdig nem fáj a hasa.
Legalábbis sokszor nem látom a jeleit a hasfájásnak.
Olyankor próbálok beszélgetni vele, egy ideig elvan. Aztán sétálunk vele, szintén csak egy ideig van el
Ha beteszem a kiságyába és egyedül van, akkor meg üvölt.
Nem tudom úgy altatni, hogy csak leteszem.
Talán ha idősebb lesz, nem?

Moon
moon

MoonKép
Ha idősebb lesz sokkal jobban ellesz. de este minden baba nyűgös, még az én két 10 hónaposom is. Kifáradnak a sok napi ingertől.

ViktaKép
Én csak 1 hetet voltam bent előtte, és 5 napot utánna, de soha nem unatkoztam. Én jól éreztem magam bent. Dumcsiztam a szobatársakkal, más ikresekkel, olvastam a pletyka lapokat, és jártam a vizsgálatokra. Volt napi két CZG-m, és napi 1 flow vizsgálatom, a kórházi nagy UH-n. ott a várakozásoknál is elment az idő, mert mindenkivel beszélgettem. Szerintem ott jobb helyen voltam mint itthon. Hamar elment az az idő.

EramaciKép
Gratulálok a babákhoz!KépKép Két külön kiságyat vegyél mindenképpen, mert eleinte még a saját kezeik is zavarják a piciket, mert csápolnak össze-vissza, nem még a másik is. Később meg ha már sokat mozognak, akkor zavarják egymást, egymásra másznak, felébresztik egymást. Nálunk lehetetlen lenne egy rácsos ágyban tartani őket.
Valakinek a másik ikres fórumon volt Bergon ikres kocsija. Olyan nehéz, hogy kikattant a derka tőle, és el kellett adni. Hatalmas az a kocsi, és nehezen irányítható. Mindenképpen ilyen nagy monstrumban gondolkozol ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Eramaci Kép
gratula a babákhoz. Nálunk a légzésfigyelő miatt 2 kiságy volt tervezve, de amikor pindurik voltak, mindkettőt leválasztottuk, hogy 1/3-2/3 arányba egy összcsavart takaróval, hogy ne legyen nekik olyan nagy és kuckós legyen. Keresztben feküdtek benne.
Nekem a külön szoptatás vált be, mert az egyszerre kettőt hektikus volt. Nagyon gyorsan szopiztak a fiaink, és állandóan figyelni kellett, hogy le vegyem őket a mellemről, majd büfi, majd vissza. Külön-külön legalább mindkettőnek megvolt az a 20 perc, amíg csak az övé volt a mami, bensőségesebb az egész.
Bergon kocsiról én is csak annyit hallottam, hogy nagyon nehéz, de állítóleg nagyon strapabíró is.

Moon Kép
én át tudom érezni, min mentél keresztül. Nálunk ugyanez a 3. napon játszódott le, amikor Máté elhatalamsodott a fertőzés, akkor átvitték a PICre megfigyelésre. Bennem is kisebb világok omlottak össze. Nekem az volt a legrosszabb, hogy egyedül voltam, a párom is csak 2-3 óra múlva tudott beérni, mert épp valami tárgyaláson volt.
Persze a PICen közölték, hogy szimulál a gyerek Kép mert olyan jól van, mint a csuda, csak a vérképe katasztrófális.

No, most már leszek sűrűbben Kép vége a bajnokságnak, ma költözünk vissza Pestre. Onnantól megy a régi kerékvágás.

Jut eszembe, itt még nem kérdeztem. Van valamelyikőtöknke bébiszittere? ha igen, honnan szereztétek?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Eramaci, én is gratulálok! Nagyon jó dolog ikreket várni. Az elején sokat izgultam, de egyáltalán nem lett olyan nehéz a terhességem, mint amivel ilyesztegettek (persze csupa ikreket nem szült emberkék). Azért vigyázz magatokra és a fokozott!! pihenést vedd komolyan.

Vikta! Ezt az 5 hetet Te se gondolod komolyan? :-)
Én már lassan szétszakadok! Nekem max 3 hét!

Cat! Hát hamarosan megtudom fogom-e én is "élvezni" a kórházi napokat. HÉTFÕN be kell feküdnöm.
Tegnap voltam dokinál, minden rendben, méhszáj maradt 2100-es. Azt mondta azért menjek csak be, mert őt megszólják, ha ikrest nem fektet be időben, és elindul valami.

De a méreteikkel teljesen összezavart. Nézte őket uh-n. Most centiket nem mondott, csak, hogy a B baba feje pont akkora, mint a számított kor, az A pedig még nagyobb is. Kérdeztem a súlyt utána, azt mondja az 'A' 2 kiló körüli a 'B' 1,6-1,8 kg között.
Néztem itthom egy táblázatban, ahol a 35. héthez 2,5 kg-os babát ír. Akkor, ha jó a fejméretük, miért mond ilyen kis súlyt?
Néztem a táblát közületek is a 35-36 hét körül született babák kb 2,5 kilósak voltak.

Kár volt megkérdeznem, úgyse lehet megsaccolni szerintem rendesen.
Viszont a 'B' harántba fordult.

Gabus, jó, hogy olvashattam a szülés-történetedet.

Moon! Amíg a kisfiú sír, addig a kislány elnézeget magában? Nem kezd rá ő is?
Milyen egyforma, nagy súllyal születtek! Nem volt köztük korábban sem különbség?

Enikő
35-1 és 5 éves
olajfácska

Vikta!
Az anyuka nem olyan fotogén, ezért hiányzik az albumból. Bár még mindig terhesen vagyok a legszebb, sokak szerint.
Mikor mész dokihoz?
Puszi!
Enikő
olajfácska

Sziasztok Mamik!

Nagyon örülök, hogy felmerült ez a kórházas téma, mert rendesen cidrizek tőle. Nálunk ugyanis eddig úgy történt, hogy otthon mindkétszer elfolyt a magzatvíz, bementünk, ment minden a maga útjám, most meg... Az otthoni helyzet is más, mert közben anyu meghalt, ergo pesti nagyi/segítség nem nagyon lesz. Ha a férjemnek túl nehéz lesz a helyzet az estig tartó munkával együtt, akkor az ovisunkat elviszik magával a szülei -igaz ő pont nagycsoportos lesz, nem szeretném, ha csúszna az iskola a hosszabb ott-tartózkodás miatt. Az iskolást ugye értelemszerűen nem vihetik (250 km). Még szerencse, hogy a gyerekek délutáni elhozásához már bejáratott segítségünk van, egy család. Velük megbeszéltük már most, hogy ha én nem mászkálhatok már sehová, akkor is igénybe vesszük őket. Minél tovább szeretnék otthon maradni, de természetesen első a kicsik biztonsága.
Már csak ma meg holnap dolgozom, az otthoni netünk átkötése folyamatban van, addig írok amíg lehet és ismét jelentkezem, de valósztínűleg csak otthonról.

Szilvi
szilvibank

Szilvi!
Pedig a vége felé elképzelhető, hogy nem mászkálhatsz (oviba, iskolába, stb) Függ sok mindentől, de úgy a 30-32. hétig vagy mobilis. Vagyis nálam ez volt.
A kórházi befekvés doki/szokás/kismama állapota függő. De azt hiszem a 37. hét amikor szinte minden esetben be kell feküdni.
De az is előfordul, hogy utána kell tovább benntmaradni a picikkel.

Nem tudnak esetleg a nagyszülők az utolsó hónapra hozzátok költözni? Esetleg felváltva?

Nekünk az a szerencsénk, hogy egy faluban lakunk anyuékkal, épp karácsonykor költöztek ide, rá egy hétre terhes is lettem!
Heteid száma?

Mamik!
Mennyi anyasági segélyt fogumk kapni?

Pusz:
Enikő
35-1
olajfácska

Sziasztok! Bocsánat a hirdetés miatt, de egy ikres anyuka javasolta ezt a fórumot. :-)

Peg Perego Aria Twin babakocsi eladó teljesen újszerű, gyönyörű állapotban! Amerikából érkezett, ahol nem használták az úton egyáltalán, és épületben is csak 4-5x (ott kocsival hurcolásszák a gyerkőcöket mindenhová a nagy távolságok miatt). :-)

Ez a legkeskenyebb, legrövidebb és legkönnyebb (8,1 kg) ikerkocsi mind közül. Mini lifteseknek, helyhiányosoknak ideális (mi is ezért vadásztunk rá). :-)

- lapracsukható váz, könnyen kitámasztható
- 5 pontos biztonsági öv
- háttámlái külön-külön több pozícióba dönthetőek
- kerekei rugósak, az elsők bolygósíthatók, vagy igény szerint fixálhatók, hátsók fékezhetők
- két, egymástól független kocsitetővel felszerelt

Az ominózus páciens (a miénk) sötétkék színű, és 60000 Ft.
Szívesen küldök képet róla. Mi nem használtuk egyáltalán (most is a dobozában van, amiben iderepült), mert mire a kistesó megérkezett, a "nagy" már nem hajlandó babakocsiba ülni (mi testvérkocsinak vettük).
Köszi, hogy végigolvastatok, üdv: Eszter

galibaba@citromail.hu
galibaba

Enikő

Azt nem bánom, ha a 30. hétig vagyok mobilis, reggelenként a férjem viheti őket, délutánonként meg a segítő család.
Anyósomék még aktívak, otthon rengeteget dolgozó vállalkozók, az ideköltözésről szó sem lehet. (Mondjuk hál'Istennek, mert 3 nap után úgyis egymás agyára szoktunk menni, annak meg mi értelme? Olyan ember nekem ne osztogasson tanácsot és ne mondjon gyereknevelésről véleményt, aki nem is maga nevelte fel a gyerekét, hanem 7 hónapos korában odaadta a nagymamának... Azóta persze javult az egymás közti viszony, de csak a gyerekeink megszületésével. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem segítenek, sőt sokat is, pl. ruhavásárlással, meg nyári gyerekvigyázással. A mostani helyzetről egy rossz szavam se lehet a korábbiakhoz képest.)

Ja, az anyasági segély:
Egy gyereknél a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225%-a, ikreknél 300%-a, de GYEREKENKÉNT. Ez kettes ikreknél jelenleg összesen kb 140.000,- HUF.
szilvibank

Sziasztok!
Nagyon köszönöm mindenkinek a gratulációkat!

Cateye :-)

Sajnos egyenlőre Bergont találtunk viszonylag olcsón, egyébként sem sokféle ikerkocsit lehet manapság kapni. Lakótelepen lakunk, úgyhogy a liftbe semelyik sem fér be, babakocsi tároló pedig nincs, úgyhogy máshogy nem tudjuk megoldani, csak ha az autóban tároljuk.Kicsit macerás lesz a közlekedés, de szerencsére a párom három napot dolgozik egy héten, úgyhogy lesz aki cipeljen.

Icsilya:-)

Én is a légzésfigyelő miatt inkább a két ágyban gondolkodom, de az elején szeretnék velük egy szobában lenni, oda viszont nem fér be, csak egy kiságy.De azért valahogy majd megoldjuk.
Nézegettem iker szoptatóspárnát is, azért megpróbálom majd egyszerre szoptatni őket, vagy sikerülni fog vagy nem. De ahogy a pociban viselkednek, nagyon nem egyforma vérmérsékletűek lesznek, úgyhogy lehet, hogy a külön-külön szoptatás lesz nekem is a jobb.

Olajfácska:-)

Köszi a bíztatást! Egyébként szerencsére eddig (ezt most lekopogom) semmi de semmi panaszom nem volt, minden vizsgálat tökéletes. Lehet, hogy azért, mert a kezdetektől itthon vagyok, és semmi stressz nem ér. A gyerkőcök nagyon virgoncak, úgyhogy esténként nem hagynak aludni, de pihenni sokat tudok!

Eramaci
eramaci

EramaciKép
Ha bergon fajtájúba gondolkodtok, akkor a Symbaba egy olcsóbb változata annak, és hasonló típus. Az befog férni a csomagtartóba ? Hát nagyon macera lesz az biztos cipelni őket az elején az biztos. Én a helyedben elgondolkoznék azon a megoldáson is, ahogy Orsi vitte a piciket korábban. Egy babakocsi és egy kenguru. Így beférsz a liftbe is, és egyedül is le tudod majd vinni őket. Átérzem a helyzetedet, emrt én egyedül cipelem le a 3. emelteről őket, lift nincs. Mondjuk nekünk a garázsban vannak a babakocsik, és ott átrakom őket.

GalibabaKép
Sziszus keres ilyen kocsit, jó, hogy betetted ide a hírdetést.

SzilvibankKép
Hát nem lesz egyszerű a 2 nagyobbat elhelyezni Nektek sem. Azért arra készülhetsz, hogy legkésőbb a 37. héten befektetnek, ha nincs semmi gond akkor is, de lehet, hogy még korábban.

EnikőKép
Ne izgulj a súlyukon. A 35. héten 2300 gr körül szoktak lenni a manók, de ez is alkat kérdése, mert van akinek kisebb van akinek nagyobb. Ez az UH-s súly becslés nagyon találgatás, nem pontos. Különben sem a súlyuk a mérvadó, hanem, hogy meddig tudod kihordani őket. Innen már minden nap egy ajándék, és nem hiszem, hogy bármi gond is lehetne.
Hamar eltelik már az a 3 hét.KépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?