Sziasztok!
Olvaslak titeket, de eddig nem mertem írni, mert én szeretek mindenkinek válaszolni, itt viszont olyan mennyiségű hozzászólás keletkezik egy nap alatt, hogy szerintem a 2004. első babái topikban nincs ennyi archívum, mint itt
De a szoptatás témát nem tudom kihagyni...
Kata lányom ma 18 hónapos, kistesó a pocakban 8 hetes, Kata is szopifüggő volt, de már egy hete nem szopizik. Nekem egyébként nem a mellbimbóm fájt, valahogy fizikailag nem esett jól egy idő után a szopi, úgyhogy egy idő után el is vettem tőle a cicit (csak az elalváshoz - éjszakai visszaalváshoz kellett, de a csillogó szemek meg a vetkőztetés nálunk is megvolt
). Vígasztalásul maradt az, hogy simogathatta a pocakomat. Aztán a múlt héten végigment a családon a hányós-hasmenős vírus, ami nálam nagyon szarul létben és hányingerben jelentkezett - na akkor nem voltam hajlandó szoptatni (amúgy is mindig jobban émelyegtem, ha elkezdett szopizni) két napig, és azóta sincs szopi. Helyette simogatás van. Leginkább a lábát, főként a talpát kell masszírozni-simogatni. Fárasztóbb, mint a szopi
, de ezt is szeretem.
Egyébként az az érdekes, hogy úgy éreztem már előtte is, mintha elapadt volna a tejem, és azóta se feszült egyáltalán, néha érzem, hogy egy-egy csepp kijött. Még nem hívtam szoptatási tanácsadót, pedig nagyon érdekel a dolog biológiai háttere, mert egy hete, amikor orvosnál voltam, és mondtam, hogy Kata még szopizik, akkor ő meg azt mondta, hogy akkor már le sem fog állni a tejtermelésem.
Na, jól kibeszéltem magam
Ahol vannak már testvérek, azoknak a tapasztalatait szívesen venném
Az álom témához: nekem liftes álmaim voltak az előző terhességem alatt meg már most is volt egy - ez tuti a szüléshez kapcsolódik. Az az érdekes, hogy egyre kevésbe nyomasztó a liftezés az álmaimban. (Egyébként nincs liftfóbiám, de ezekben az álmokban mindig kezelhetetlenné válik a lift, és az elég rossz érzés - de a végére mindig ura leszek a helyzetnek
Máj témához: én is iszonyúan kívántam előző terhességem alatt, le is emeltem a májkrémet mindig a polcról - aztán elolvastam az összetevőit... És visszatettem. Egyszer csináltam magamnak, de az nem sikerült olyan jól. Lehet kapni biocsirke-májat is, abban remélhetőleg nincs annyi méreganyag.
Na, most már tényleg eldugulok.
Gratula minden kismamának, jobbulást a rosszullevőknek, egy kalappal az UH-ra menőknek
GyeZsu