Új privát üzeneted érkezett!

De, de topiktéma, ez egy olyan baráti társaság, ahol mindenkit érdekel mindenki problémája. S tényleg nem akarok bepofátlankodni.
Így már egészen más, h. egyeztettek, aztán meg nem tartották magukat a megbeszéltekhez.

Azt figyeltem meg, h. az esküvőkkel amennyi jó dolog együttjár, annyi baj is van a legtöbb esetben. S a násznép, meg a pár is talál számára furcsa (jobb esetben) dolgokat...

Én néha a szimpla vendégséggel is bajban vagyok. Vendégként is, meg vendéglátóként is. Sosem vagyok biztos benne, h. elég-e a vitt/kínált dolog stb.
Bár én általában nagyon bizonytalan vagyok. Nem szeretek dönteni. Az anyagiakat meg utálom...

Nati 2 napja nyügi, sztem a foga. Dentinoxos bedörzsölés után mosolyog.

Adri
Vendég

Connie,
holnap 4. hós szuri nálunk is. Kép

Natit pedig kistigrisnek hívjuk, mert folyton sárkánybébi hagokat hallat. Már kezdek aggódni a hangszálaiért.

Vezso, oszt. tali téma tök igaz!Kép

Az ötlet pedig tök jó. Nagyon figyelmes, törődő vagy!

Adri
Ui.: este jövök még, ha nem bánjátok, és ha lesz egy kis időm!
Szép napot kívánok!
Vendég

Vezso,
Ez a gáztűzhely elég gáz.Kép 50-60-ért már lehet jót kapni, az albérlőnk tavaly vett. Én a helyükben kipótolnám, amit anyukád adott, dehát nem vagyok a helyükben.

Barátnő: nálunk mondjuk az irigység mellett a másik probléma, amit korábban írtam, hogy foglalt pasira hajt, amit többszempontból is helytelenítek, ráadásul nagyon unok már lelki szemetesláda lenni.És hát a szingli meg a kisgyerekes életforma annyira különböző, hogy lehet, hogy nem is tudnánk miről beszélgetni, ha nem lenne mire panaszkodnia.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Átvészeltük az éjszakátKép

Most jönnek a 4hós szurik nálatok,szegény babók.Szerintem nem vagyunk jobban betojva tőle,mint kellene,gondoljatok bele mekkore az a tű és mekorka a babák lába,bárcsak az én sonkámba menne a szuri,de nem ezekbe a pici lábikókba.

Vezso
Nekem is van ilyen barátnőm,érdekes dolog,azt hiszem vannak ilyen emberek és kész,ha megint sikerül vele beszélni tök jól ellesztek aztán megint megszakad a kapcsolat.

Gáztűzhely:én simán megmondanám,hogy nem véletlen adott anyukád 50.000-et annyit szánt rá,ha 100.000-et szánt volna rá akkor annyit adott volna nem?Ez olyan gáz!Főleg,hogy ők szedték le az esküvői asztalt.Na mondjuk nálunk meg a dekoráció lufikat osztogatták a gyerekeiknek(idő elött) szabályosan ment a harc értük.

Olás helyére én is 5cm-es rugalmas kötözőt teszek,tegnap csak egyszer csúszott le.

Patri
Hogy van a manóka?

Nagyon aranyosak a babáitok a képeken,tök jó lehet,hogy személyesen is ismeritek egymástKép

Timurr
Vendég

sziasztok!

Szerintetek elrontom azzal a lányom, ha napközben szopzva altatom? Apja szerint igen Kép Az az igazság, hogy egy ideig ment nálunk is a Suttogós módszer, de egyszer vmit elszúrtam, vagy túl korán vagy túl későn pakoltam az ágyikójába, s csak nyügizett, nyügizett nem akart elaludni, azrán már sírt is. Bementem, felvettem, visszatettem, de csak nem aludt. Aztán előkaptam a cicit, s mivel jó fáradt volt, olyan szépen bealudt rajta, hogy öröm volt nézni. Azóta (kb 2 hete) így altatok... Szopi nálunk is olyan, hogy már minden érdekesebb, ha tíz percig rá tudom benni a kajára az már jó. De tutira eszik, mert olyan emberesek tud büfizni, hogy öröm hallgatni, s időnként bukik is jó nagyokat. Amíg hosszan evett, csodaszámba ment ha böfizett. Szóval eszünk, aztán egy-másfél óra játék, s ha elkezd ásitozni, szemét dörgölni, indulok fel vele. Cici, aztán vagy elalszik, vagy ha nem is, akkor elpilled, cumizza az újját, s úgy alszik el. Az az igazság, hogy nem tudom, ilyenkor eszik-e, vagy cicizik, de legalább éri inger a melleimet, és őszintén szólva olyan jó érzés, hogy "rendesen" hozzámbújva eszik, nem köpködi, nem nézeget. Kicsit úgy vagyok, ahogy Vezsó, Te írtad, pedig én már nagyon várom a hozzátáplálást, kíváncsi vagyok, mennyire fog hízni, tudjátok, a szokásos parám... Tudom azt is, hogy ez nem csak Róla szól, hanem rólam is... Én nehezen zárok le, engedek el dolgokat, biztos vagyok pl abban, hogy ezért volt, hogy majd' két hétig túlhordtam a babát, sw az első egy-két hétben én nagyon vágyakoztam a pocakos létre. Hónapokba telt, míg el tudtam hagyni a "pocakpárnámat", még akkor is a hasam alatt volt, mikor már régen a bölcsőben ringatózott LucaZsófi.
Szóval szerintetek alvászavaros lesz így a babám?
Talis képek nagyon jók, ugye nem csalja meg Ákos a lányomat???
Gyógyító puszikat küldünk az oltott lábacskákra!
sziasztok,
Eszter
wester2004

Timurr!
Örülök, hogy jól van Maja!

Hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy akiknek most lesz a 4 hós szuri, ott lesz-e oltóanyag.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Patri,
4. képen Panni és Rozi. Kép Ja, Vezso már írta. Kép
Tali ügyben pedig a gipsz igazán ne feszélyezzen!!! Tudjuk, hogy van, mert kell, és kész.

Connie,
nagyon jók a képek!!! Panni keze meg itthon is legtöbbször bemozdul. Kép

Vezso,
köszi! Kép De Rozi volt a legnagyobb dumás! Mindjárt igaziból is mondja, hogy mama! Kép
Barátnő Kép Már én is vesztettem el egyet Panni miatt Kép Hát, vannak ilyen emberek.
Receptet várjuk! Kép
Szerintem ilyenkor anyukádnak kicsit dinkának kéne tettetnie magát: az alkalmi siketség igazán hasznos betegség. Kép

Ildi,
mégegyszer köszönünk mindent! Kép Kép Kép És oszt nem hisszük, hogy a nasiból akarsz megélni! Kép

Dorka,
szegények! Jobbulást Bálintnak!!!!!!! Kép

Elalvás: hát nem tudom, Panni két estét leszámítva soha nem aludt el magától... Kép Mindig ringatással vagy evés közben. Ez utóbbi egyre ritkább. Most ő is (cumisüveges) minden mással foglalkozik evés helyett. Majd szeptembertől egyedül leszünk itthon, talán akkor csöndesebb lesz és újból nappal eszünk éjszaka helyett. Csak reménykedem...

Kata
panni2005

Wester,
Itt már többen kitárgyaltuk, hogy a Suttogó csak addig jön be, amíg el nem kezdi a babákat annyira érdekelni a külvilág, hogy képetelenek maguktól kikapcsolni. Ákos is kb. 2 hete csak cicin alszik el. Engem nem igazán izgat, mert így legalább eszik és gyorsan elalszik. A kiságyban úgyis csak nyügizne, sírni meg nem hagyom. Amúgy sem nagyon értek egyet azzal, hogy ilyen pici babákat rendre kell szoktatni.Kép Biztos vagyok benne, hogy 2 év múlva már nem cicivel kell majd elaltatni napközben.Kép

KépKép
connie

Vaktyúk,
Tudd meg léci Csipettől, hogy tanított-e mást is Ákosnak azon kívül, hogy hogyan kell egész délután nyűgösködni és hangosan sírni? Csak hogy tudjam, mire számítsak.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!
Csak egy pár mondat erejéig foglalom le itt a képernyőt.
Nem tudom, hogy ti hogy csináljátok, de én olyen fáradt vagyok,hogy állva, ülve eltudnék aludni.Kép Ugyanis nappal csodaszámba megy, ha a manó 1 óránál többet alszik. Addig én teszek-veszek. Amikor meg fönnt van, akkor meg igényli, hogy vele foglalkozzak. Este 7-8 körül megy aludni, aztán alszik 1-2-ig, és utána beáll a 3 órás etetésre. A férjem 11-12 felé ér haza, őt még mevárom, beszélgetek egy kicsit vele, így lesz kb. 1 óra. aztán etetés, kicsi alvás. És így tovább.
Amikor még nem volt Ádám, akkor képes voltam egy nap 12-16 órát aludni. Az orvos erre azt mondta, hogy alacsony a vérnyomásom, és hogy igyak kávét.De ugye azt most nem lehet.Kép Sajnos.
Van még valaki ilyen helyzetben, vagy csak én vagyok a mormota?KépKépKép

Folyt köv.
hüpi

Itt vagyok Kép
Voltam fogorvosnál, hétfőn megyek megint. aranyos idős hölgy és a patinás rendelő (vadiúj) utca végében van. Egyelőre a töméseket csinálja és a végére hagyom a legjobbat, foghúzást Kép Egyébként hatezret fizettem eddig a Belvárosban kilencet, ugyanezért. És nem is kell beutaznom Pomázról.

Köszi, jókat reagáltatok, én is írok kicsit. megérdemlem, elvégre voltam fogorvosnál, jár nekem vmi jó Kép

Tűzhely: sztem egyébként az lehetett, hogy a vőlegény szülei, akik gazdagok, rábeszélték őket a drágább tűzhelyre, ha már lúd, legyen kövér. Nehogy már egy ötven-hatvanezer forintos tűzhely legyen az új lakásban...Olyan ciki az egész, azt hiszem tényleg az a legjobb, hogyha kipótolják ők. Végül is evvel az erővel egy félmilliós tűzhelyet is választhattak volna. Tán olyan nincs is. Kép

Connie
Ákosnak Rozi hiányzik, azért ilyen ma Kép Bár látom, hogy megint elveszítjük az ő udvarlását is ... Nem tudtam, hogy más is pályázik ÁkosraKép

Adri
Gyere este, persze, miért bánnánk? Próbálok majd jönni, a férjem kapott valami vip jegyet egy ma esti focimeccsre, amit a tv is közvetít, nem tudom milyen meccs. Szóval egyedül leszek a lyányokkal.

Eszter
Rozi nagyon sokszor alszik el cicin kezdettől fogva, és nem bánom. Olyan édes ilyenkor, szinte mosolyogva alszik el. Sztem evvel nem rontod el a kislányodat egyáltalán. Kép
Vezso
vezso

Hüpi
Nekem is alacsony a vérnyomásom, néha 90 / 60, és iszom kávét, sok tejjel, amolyan kapucsínófélét, naponta 2x is. És szoptatok, de nem vettem észre a babán semmi extra aktivitást emmiatt. Nem bírnám, ha nem ihatnék kávét, állva elaludnék.

És a csokis süti receptje:

Brownie (amerikai csokis-diós)
Gőz felett felolvasztok 10 dkg margarint és 20 dkg étcsokit. Szeretek bele még több csokit tenni, néha plusz 5-10 dekát is. Fel lehet használni "döglött" csokimikulást vagy csokinyuszit is, de akkor nem lesz olyan szép sötét. A tegnapi is tejcsokiból volt.
Külön tálban 15 dkg cukorral elkeverek 3 tojássárgáját, pár csepp vaníliaaromát, egy-két káváskanál őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget. Lehet reszelt narancshéjat is, finom lesz tőle. Kell még bele egy csipet só és kb 10-15 dkg dió.
ha ezt összekevertem, jön bele az olvasztott csokis keverék, meg 15 dkg liszt, és a 3 tojás felvert fehérje.
Sütőpapírral bélelt kerek tepsiben szeretem sütni, elég hamar kész, 180-190 fokon kb 20 perc.

Vezso
vezso

És íme egy finom, amolyan lélemelengető forró csokis ital (Nigella recept)
Olvasztott csoki, rum, fahéj, méz ízlés szerinti arányban forró tejben elkeverve. Ezt hóesést nézve lehet merengve elkortyolgatni. Ahogy nézem, lassan a hó is fog esni.
Vezso
vezso

Hüpi,
Nekem is alacsony a vérnyomim, én is 2x kávézom, nescafét, reggel és délben. Napi max. 400 mg koffeint lehet, az kb. 3 rendes, erős kávé lenne. Én azóta érzem magam újra embernek, mióta elkezdtem megint kávézni.Kép

KépKép
connie

Lányok,
Hát ez elképesztő, ma még csak úgy tudott elaludni a manó, hogy betettem a kiságyába és otthagytam. Nem is nyügizett. Én nem értem, hogy működik ez a gyerek, csak próbálok kétségbeesetten lépést tartani vele.Kép

KépKép
connie

sziasztok!!!

Én pár hete azon voltam kétségbe esve, hogy mennyit alszik Bazsi napközben és most meg már egyáltalán nem akar aludni, ill. csak pillanatokra megszunnyad.Jajjjjjjj nagyon fárasztó!!
Én is zambina kezdem magam érezni ez miatt, hisz napközben én sem tudok pihenni ezért. Éjfélkor fejek utóljára, etetek még 1/2 1 körül , és reggel 5-1/2 6 körül kezdem a fejést, nagyon fárasztó.

Dorka
Jobbulást fiacskádnak!!!

Vezso
tényleg gáz ez a tűzhely!!Szerintem is nyugodtan meg lehet mondani, hog mennyi az ajándékra a keret.

Mukika
Pedig sokat gondoltunk Lizire, biztos ezért nem aludt napközben!!
zsuba31

Sziasztok!
Tényleg ihatok kávét? Hát az nagyszerű lenne.Pedig nekem azt mondták, Védőnő, rokonok, stb, hogy mellözzem. Néha ittam egyet egyet amúgy sutyiban,(mert már nem bírtam) És azt vettem észre a fiamon, hogy nem tud elaludni, csak nagyon nyügizve. Mondjuk lehet másra is fogni.Kép
Vezso
Esküvő- Képzeld, velünk hasonló történt a családban. Az unokatesómnak az anyukám a kereszanyja. Most lesz az eljegyzése!!!!, és csak az anyum és a bátyám hivatalos rá (ők még ketten együtt laknak), pedig még legalább 3 család van itt, akit illett volna meghívni, hamár eljegyzés, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy anyum megkérdezte, hogy mit is szeretnének, és ők mondták, hogy mit nem. Mikrót, porszívót, edénykészletet...stb. nem.
Kérdem én, nem csak esküvőre szoktak ajándékokat venni? Már eljegyzésre is? Vagy mi ez az új módi?
Na mindegy csak érdekesség képpen írtam le, hogy nálunk meg ez volt.
Csak ennyit szerettem volna írni. Jó éjszakát mindenkinek!Kép
Hogy megtanultam ezeket a fejecskéket!
Szilvi
hüpi

Szilvi
Nem tudom a kávéra minden baba egyformán reagál-e, de én tényleg belepusztulnék, ha nem ihatnék. Még a terhesség alatt is javasolta az orvosom a vérnyomás miatt. A kávéfőzőt nem tömöm meg és hígítva iszom: megy bele tej, vagy tejszín, kis fahéj, vanília, vagy kakaópor - nem mind egyszerre, ez csak kényeztetés! A forró bögrével leülök és valami jót csinálok. Ilyenkor szoktam netezni is. Nem lett a baba hiperaktív vagy ilyesmi. Próbáld ki, hátha beválik, ha meg nem ittál vmi finomat! Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!

Connie!
Kép
Ezt elmentettem(kép mentése más néven) és így garázdálkodok vele!Kép
Ok, akkor legközelebbi bulira viszem az összes cuccot ami maradt! Kép Kép Kép Kép
Csak majd valaki jöjjön értem kamionnal! Kép Kép

Manóm ma is védidbőgte a tornát; szerintem ez most már így marad! Kép Kép Kép
De a kengurut nagyon élvezte(a hátam már kevésbé); de így sokkal kényelmesebb volt mint babakocsival bénázni!

Na megyek kölökfürdetésre, pusz nektek!

Ildi

delfinke

Szilvi
Manapság már a gyermek óvodai ballagására is ajándékot vesznek, érettségire autót ... Furi, mert aztán semmit nem értékelnek a gyerekek. Én is megpróbálok megadni a gyermekeimnek amit tudok, de pl autót nem fognak kapni 18 évesen, az biztos. Az esküvő kapcsán meg azt találom furcsának, hogy mindenük megvan már, ezért igen extra ajándékok kellenek, pl digitális fürdőszobamérleg meg ilyenek. És olyan bevásárlókörút szaga van az egésznek. Magát a menyasszonytáncot is anno azért utasítottam el a saját esküvőnkön, noha tudom, hogy ez egy hagyomány.
A vőlegény aranyos egyébként, mindenkinek szimpi, az unokatesómat is nagyon szeretem, csak a mamája nem igazán nevelte meg a 3 gyereket. Néha viszont olyanokat csinálnak, hogy teljesen ledöbbenek. Amúgy mind a 3 gyermek huszonéves saját lakással jó ideje, a menyasszonynak 2 is van. Nem is tudják elképzelni mi az az albérlet, vagy az, hogy apránként összerakni vmt. Ez tul képp nagyon jó, de nincs semmi értékítéletük, mert minden csak úgy az ölükbe hullik.
Ez nekem is dilemma, hogy mennyit adjak meg anyagi szempontból a gyerekeimnek, de azt tudom, hogy szeretném, ha a földön járnának és nem lennének elszállva maguktól emmiatt.
Vezso
vezso

Szilvi,
Itt elég sokan kávéznak, és még nem vettük észre, hogy kevesebbet aludnának tőle a babák.
Az LLL honlapján is azt írja, hogy elég kevés megy át a tejbe, ezért kis mennyiségben lehet fogyasztani.

KépKép
connie

Huhhh Vezso ez nagyon nehéz!!!!
A mai gyerekek ilyen szempotból nagyon kegyetlenek és nagyon megszólják, lenézik azokat akiknek nem megy olyan jól. Ezért a szülők erőn felül is néha,de előteremtik a rávalót.
Amelyik gyerek meg olyan ezt ki is használja.
Én egyformán nevelem/neveltem a lányokat és az egyik nagyon megérti a dolgokat a másik pedig nem.Ez azt hiszem nem csak a neveléstől függ, sajnos!!
bocs ez már a nagyobb gyerekek témájába tartozik, de nekem már vannak!!
zsuba31

Ildi,
Oké, majd megyek érted.Kép

Vezso,
Nálunk sem volt mennyasszonytánc, jól is nézett volna ki, mikor mindenkitől pénzt kértünk. Ill. mondtuk, hogy ha akarják, megvehetik a könyvespolcokat is. Szép lett volna, ha családonként egy-egy bútorelemmel beállítanak.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!!

Vezso!! Nagyon fincsi recepteket írtál le, azt hiszem én is ki fogom próbálni!!

Eszter!!
Nem hiszem, hogy elrontod a lányodat, én is így szoktam elaltatni napközben ha már nagyon nyügi, aztán így van fél órám, órám, hogy kicsit haladjak a háztartással is (de olyan is van, hogy csak 20 percre hunyja le a kis szemeit..Kép), de már attól is teljen kicserélődik, az előtte kezelhetetlen , nyügis gyerekből, angyali, mosolygós baba lesz.....ennyit jelent 20 perc..:??

Ma elvittem kispasimat csajozni, egyik barátnőm kislányát látogattuk meg aki 2 hónapos, hát elég hamar kifáradt a kislegényke, a végén olyan sírásba torkollott a légyott, hogy haza kellett jönnünk..Kép)
Felteszek nektek egy igazi, kisírt szemű, nyügis képet..Kép

lassan megyek altatni, de majd még benézek

üdv.

kinguKép
cica29

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de most végre kényeztettem magam. Voltam fodrásznál, melíroztattam a hajam, és közben a pasi itthon dorbézoltak.Kép

Zsana,
jó olvasni tőled, és jó volt látni téged fényképen.Kép Ne maradj el teljesen, hiányzolKép

Alvás/altatás,
nálunk sosem volt olyan hogy kaja közben elaludt Manó, ill. ma történt meg először.Kép Korábban olyan hasfájós volt, hogy kaja közben is ment a visítás, és kiflibe kunkorodás.Kép Vagy ha nem is kaja közben, akkor rögtön utána indult a fáááj-fááj ordítás/sikításKép Így mi azt szotuk meg, hogy napközben odafekszem mellé, simogatom ő meg újabban az arcomat markolássza, és mivel ez ingerszegény környezet, ill. én szépen egyenletesen lélekzem, elalszik. Én azt mondom mindig neki, hogy itt vagyok, segítek neki elaludni, és nem megyek sehová amíg el nem alszik, és a világ is meglesz 20 perc múlvaKép Este pedig a kiságyában alszik el, miután én kajcsit követően mesélek neki és utána leteszem.Kép

Barátnő,
én a legjobbat akkor veszítettem el amikor férjhez mentem.Kép

Vezso,
gáztűzhely ügyében tényleg az a legjobb, ha anyukád megmodja, hogy nem kíván ennél többet adni.Kép Nagyon kínos helyzetKép Mi anno pénzt kértünk, és aztán megvettük ami kellett, ill. kipótoltuk, és mindenkinek mondtunk valamit, hogy tőle van.Kép
Köszi a felajánlást, de én székesfehérvári vagyok, így nem hiszem, hogy útba esnék a köv talira menet. Most azon gyesztrálom apit, hogy cseréljük le az autómatKép Akkor voltatok hozzánk közel amikor Kislángon voltatok. Ha legközelebb mentek - gondolom az nem túl gyakran van - találkozhatnánk.KépKép Öcsém lakik Pesten. Mi nem költöztünk oda, mert a férjemnek itt volt kialakult ügyfélköre - ő ügyvéd - én meg itt kaptam a bíróságon állást.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vezso,
köszi a receptet! Kép

Connie,
én már sárga vagyok az irígységtől! Kép Bár ma Pannival is lényegesen kevesebbett kellett táncikálni az alváshoz. Kép De hogy kamionod is van! Kép

Ildi,
azért ami romlandó, vagy lejár a szavatossága, nyugodtan egyétek meg! Kép (Meg a többit is. Kép )

Jó éjt!

Kata
panni2005

Vizimanó Kép
De jó, hogy írtál, már azt hittem vmi baj van. Végül is van alibid, most én is irigykedhetek a kényeztetésért? Kép
Tudom, hol laksz, és ennek tudatában mondtam, amit mondtam. És fogok szólni, ha arrafelé megyünk. Volt a hétre tervbe véve egy balatoni hajózás, van egy meghívásunk, de a rossz idő miatt e héten elmarad. De sosem lehet tudni Kép

Megyek aluszkálni, bár még tudnék írni, csak nem szeretném, ha elegetek lenne belőlem KépKépKépKép

Vezso
vezso

Vezso,
szép álmokat, az jót tesz a tejnek is.Kép Köszönöm amit írtálKépKép

Kép

Kép
vizimano

Kata,
Hupsz, most már kénytelen leszek kamiont szerezni.Kép Majd a babakocsit az autó után kötjük.Kép
Ákos ma nagyon sokat aludt, szerintem lefárasztotta a tegnapi bandázás.

Szia VizimanóKép,
Én is hiányoltalak. Holnap kezdem én is a nagygenerált (arckezelés, gyantázás, melírozás), egy hetes program, mert egyszerre csak egyre tudok elszabadulni, de a keresztelőre rendbe akarom szedetni magam. Sőt, holnap az updatet is elkezdjük családilag (remélem az anyatej update 1-esKép), de az nem hiszem, hogy a keresztelőn már látszani fog.Kép

Mennem kellene aludni, de most rajtam van a dili, nem Ákoson, ő már alszik.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Dorka: Jobbulást a betegeknek!

Barátnők: Nekem is a 2 legjobb barátnőmmel elég hülye helyzet lett amióta elmondtam nekik, hogy babát várunk (na ez szép magyar mondat lett), azóta látványosan kerülnek mint egy leprást vagy nem is tudom. Mondjuk egyik még próbál jópofizni, hát nem jó színész, a másik nem is jelentkezik. Ennyit a barátnőkről.
Viszont tok sok olyan barátnőm akivel nem is voltam olyan nagyon jóban, meg jönnek gyakran babázni, egyik minden alkalommal hoz Grétinek valami apróságot, szóval van pár aki lelkes, de van akiben nagyot csalódtam. Kép

Marqueza: Suttogót nem olvastam, lövésem sincs miről szól, bár lehet kezdek rájönni Kép
Bár eszembe se jutott, hogy én akkor most rendre szoktatom a lányom vagy ilyesmi, csak így alakult, aztán meg majd alakul ahogy alakul, ő a főnök nálunk. Kép
De majd 1 hónap múlva helyzetjelentek Kép

Vezso: A rokonotoktól szerintem ez a pofátlanság fogalmát kimeríti maximálisan. Egyébként ilyen drága gáztűzhely mit csinál? Mos-főz-takarít-gyereket nevel?
Meg kell mondani, hogy bocsi, ennyinél nem tudok többet adni, kész.

Hüpi: Szüléselőkészítőn nekünk azt mondták délután 3-ig lehet kávézni (1 pohárral) az nem baj, persze lehet 3 után is ha nem akarsz aludni jszaka, mert a babát ébren tartja a kávé Kép
Én soha nem kávéztam, nincs ezzel problémám, max. 3 in 1-es cuccot iszok olyan nescafésat, nagyon ritkánm, és az én vérnyomásom is 90/60 körül van és volt is mindig Kép

Delfinke: Szegény Marcika! Kép
Viszont jól láttam, hogy Pannival nyalakodtak?????????????? Micsodadolog ez?!?!?! Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Patri!!

Én a Heller Farkas Idegenforgalmi fősuliba járok, most vagyok 3-os még van 1 évem + szakdoli írása, ami nem lesz könnyű babócám mellett, de én ezt tudtam amikor vállaltam!!
Ha ti ilyen nyugisak vagytok, szerintem nem lesz gond, Apája tuti meg fogja tudni etetni!! Mi cumisüvegből adtuk neki a tejcsit és azt simán elfogadta, de mást nem iszik meg belőle!!
Te hová fogsz járni? Hány éves a suli?

jó éjszakát mindenkinek

kingu
cica29

Sziasztok!
Nem bírtam aludni az éhségtől. Elfelejtettem vacsorázni. De ezt most bepótoltam! Így 11 tájban.Kép
Hurrá, akkor megyek kávét főzni. No nem most, azért teljesen nem hibbantam még meg, hanem holnap.
Köszönöm szépen a hozzászólásokat ez ügyben.Vezso, Connie, Jégvirág.KépKépKép
Mostmár tényleg megyek aludni.
Holnap apa itthon lesz, és lesz egy-két elintézni valónk, de azért még estefelé benézek.
Üdv Szilvi
hüpi

Sziasztok
Most tudtam csak ideszabadulniKép
Connie azt mondta semmi mast bar erdekes nem tudom o kitol tanulta????????
ma is ugyanez volt a musor sztem kifarad es elfelejt aludni masra mar nem tudok gondolni, meg nyuglodik a cumisuvegekkel az egyiki lyuk tul nagy masik tul kicsi szoval talaljam kiKép
KEpek nagyon jok lettek Kép Kép

Kép
vaktyuk

Sziasztok,

olvasgatlak benneteket, de még csak most regisztráltam, mivel eddig baromi lassú volt a netünk. Nagyon hasznos és jó dolognak tartom, hogy hasonló korú babák anyukáival lehet beszélgetni.
A kislányom, Panka 2005. április 8-án született, tehát 4 hónapos múlt.

Szeretném a segítségeteket kérni, hátha van valakinek valami jó ötlete az alábbi problémára (Lehet, hogy volt már szó ilyesmiről, de Panka nem nagyon hagy időt nekem az olvagatásra):
Panka eddig éjszakánként 1-2-szer kelt fel szopizni, utána visszatettem az ágyába és aludt. Fürdés után eszik utoljára, eddig 5-7 órát aludt egyhuzamban. Ezután 2,5-3 óra múlva ébredt legközelebb. Újabban azonban 3-4 órát alszik fürdés után, utána viszont van, hogy óránként többször is felsír, keresi a cicit, kalimpál, és csak szopival alszik el újra. Emiatt az első ébredés után már az ágyunkban marad, nem tudnék hozzá 6-8-szor felkelni. Úgy tűnik, ilyenkor nincs is igazán ébren, ha szopizhat, utána minden rendben, viszont ha nem kap azonnal cicit, felébred, és úgy üvölt. Ma éjjel is ez volt a program. Reggel, amikor nyüszíteni kezdett, felébresztettem, és azonnal vigyorogni kezdett. Tehát jókedvűen ébred, kipihentnek tűnik. Napközben általában 2-szer alszik fél-másfél órát. Egyébként még csak szopizik, anyatejen kívül mást nem kap.
Van valakinek valami ötlete? Kérlek, segítsetek, ha tudtok! Előre is köszi!

A babák egyébként nagyon aranyosak, bár még nem nagyon tudom, ki kicsoda, de nagyon jók a képek!

Üdv:
Anita
nyuszimanó

Szia Nyuszimanó Kép

Üdvözöllek köztünk Kép
Ebben a korban az anyatejes babácskák sokszor felkelnek éjjel, mi ezt többször is elpanaszoltuk itt egymásnak. Nem tudom miért van ez, mert úgy érzi az ember, hogy a nyugodtan alvós gyermek visszafejlődik.
A mi Rozink 5 hónapos és ugyanezt csinálja, amit írsz. Az első éjjeli kelésnél, ami néha 1-kor van, néha 3-kor, összevissza, odaveszem magunkhoz és utána ha többször is szeretne szopizni, akkor "kéznél" vagyok neki.
Biztosan ez is elmúlik majd, főleg ha már más ételt is kapnak.
Írj azért magadról kicsit többet Kép Van egy Pannink itt a topikban, az utolsó netes találkozón ő van rózsaszín rugiban. Kép

Lányok Kép Mi ma egy kicsit elmegyünk csavarogni, főleg vásárolni: pellus, Rozinak rucik, a nagyoknak iskolás dolgok (fejenként 12 ezer forintos bónokat kapnak a gyerekek az iskolakezdésre, és abból sokmindent meg lehet venni), meg van itt Budakalászon egy extra ruci turkáló, csak márkás holmival és oda is benézünk. Főleg a 11 éves lányomnak tudunk ott nőcis dolgokat venni. Most a H & M-ben, a SCS-ben, nehéz volt neki vásárolni, mert ezek az ejtett derekú nacik (ez a menő most)nem jönnek be, kinn van a fél dereka és fázós típus. Szoknyákban sem találtunk neki pofásat, csak felsőket, meg kiegészítőket. Zsófinak vettünk egy csomó mindent akkor, ő el van látva. meg a Marks&Spencerben is megnézem van-e vmi jól leárazva magamnak Kép

Vezso
vezso

Jégvirág,
védem Marcikát, mert semelyik lánnyal sem állt szóba. Nem Marcit nyalja Panni, hanem Csipetkét. Kép Õ ugyanis lovagias volt, és egész jól tűrte ezt az attrocitást. Kép Szegény lányom mindenkit megerőszakolt, de nem talált viszont szerelemre. Kép Talán túl rámenős volt. Kép
De olyan édesek voltak a babák!!! Kép Kép Kép

Nyuszimanó,
üdv köztünk! Kép Hol szültél? Születéskor méretek? És most? Kép
Panninak is volt ilyen anyás korszaka 4 hónapos kora körül éjszakánként. Aztán fejlődési ugrás miatt evvett éjjel, most meg azért, mert nappal evés helyett nézelődik. Addig ő is átaludta az éjszakát (9-10 órákat aludt egyben). Szóval most ilyen korszak következik. Kép

Kata
panni2005

Vaktyúk,
Ákosnak biztos az volt a baja tegnap, hogy már álmos volt, de nem ért rá aludni. Végül fél 7-kor elaludt, 9-kor felköltöttük fürcsizni, aztán 5-ig aludt, és szopi után még fél 8-ig!
Most meg öbállóan megkezdte a hozzátápit a babatornáztatóval.Kép

Délután megyünk a pszichi nénihez, akihez jártunk Pocakákossal kapcsolatanalízisre, kíváncsi vagyok, mit szól majd Ákoshoz.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!
Jégvirág!
Ez rágalmazás; Marcika tök hűségesen viselkedett! Kép Ezt a többiek is tanusíthatják! Csipet jó haver felkiáltással feláldozta magát; és hagyta hogy Panni zaklassa! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Szóval nem volt semmi csajozás, pedig jó kis csajok voltak, de ő Grétit szerei!
Kép Kép

Nyuszimaó!
Üdv köztünk! Kép Kép Kép Kép

delfinke

Sziasztok,

köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Leginkább az aggasztott, hogy sokszor már éjfél előtt kezdi nyűglődést Panka.
Napközben egyébként 2-4 óránként eszik, és általában csak az egyik ciciből kap, ami úgy tűnik, elég neki. Amikor intenzívebb növekedési szakaszban volt, néha kérte mindkettőt.

Kata,
a János Kórházban szültem, Panka 3400g és 52 cm volt. Azóta eléggé megnőtt, tegnapelőtt 7,5 kg és 65 cm volt, bár ez egy itthoni mérés volt, lehet, hogy nem mértem olyan pontosan a hosszát, mint a védőnő.

Egyébként a IX. kerületben lakunk, és eddig nem igazán sikerült más babákkal összejönnünk, 2 kolléganőm babáival járunk össze néha, de ez most nyáron nehezen egyeztethető össze. Hétvégenként általában hazamegyünk a nagyszülőkhöz Kecskemétre, ott aztán megy a kényeztetés.

Vezso,
nekünk is időszerű lenne néhány dolgot venni a kiscsajnak. Első gyerek ugyan, rengeteg használt ruhát kaptunk rokonoktól, de egyszerűen olyan tempóban nő a kisasszony, hogy most nem nagyon találok rá méretes darabokat, főleg amikor naponta 2-3 garnitúrát is "elfogyaszt".

Nem jártok véletlenül tornázni valahová? Szülés előtt jártam az Aranytízbe kismama tornára (közületek nem járt oda valaki véletlenül?), jó lenne megint menni, de most nyári szünet van, egyébként meg nem nagy élmény babakocsival metrózni, de az Arany jános utcánál legalább a felszínig visz a mozgólépcső.

Na, egyelőre ennyi, a kisasszony tiltakozik.
Legközelebb próbálok feltenni róla képet is.
nyuszimanó

Nyuszimanó,
Mi baba-mama jógára járunk az Aranytízbe a manóval, péntek délutánonként 3-tól. Holnap is megyünk. Eddig egyszer voltunk, de mind a kettőnknek nagyon tetszett, úgyhogy fogunk járni rendszeresen. Egyébként meg itthon van tornázós kazim, csak sose jutok hozzá.Kép

Vaktyúk,
Azt el is felejtettem írni tegnap, hogy szuper a pelus, eddig ez a legjobb, amit próbáltunk.

KépKép
connie

Sziasztok!!

Nyuszimanó!
Nálunk is szokott lenni hasonló, hogy nehezen elalszik és kis idő múlva keservesen elkezd sírni, de még csukva vannak a szemei, van olyan eset, hogy megsimizem a buksiját és akkor még kicsit nyöszörög, de visszaalszik, viszont olyan is van, hogy erre a mozdulatomra még keservesebben elkezd sírni, na akkor jön a kiságyból ki, cicire rá, attól megnyugszik, utána megpróbálom visszavarázsolni a kiságyába! Sajnos kénytelen vagyok őt visszatenni, mert ha magunk között hagynám a nagyágyban , Apája olyan mélyen alszik mint egy medve, forog jobbra-balra, félnék, hogy véletlenül ráfekszik a gyerekre. De ha hajnalban úgy 5-6 körül ébred Boti, akkor ott szoktam már hagyni magam mellett, mert akkor figyelek mindkettőjükre!!!!(néha olyan mintha 2 gyerekem lenne..Kép

Megkaptuk a 4 hós oltást, szegénykém annnyira sírt, úgy sajnáltam, könnyes is lett a szemem, nagyon rossz volt asszisztálni!!! Talán ezért nem lennék jó orvos, nem bírom nézni ha valakinek fáj valamije....
Utána már jobb volt, mérgesen nézte a dokit az ölemből, aztán távozáskor annyit mondott a dokinak: "Ühm" (nem fordítanám le.........Kép

mindenkinek szép napot

kingu
cica29

Lányok!!!

Szeretnénk Manónak utazóágyat venni, hol és milyet érdemes??? Nektek milyen van??

előre is köszi

kingu
cica29

Sziasztok!

Szia Nyuszimanó! Az én 2. gyermekem, Natália 2005. ápr. 9-én született. Van egy kisfiam is, Marcell, ő nov.-ben lesz 3 éves.

Ma kapja a kislányom a 4 hós oltást. Nagyon izgulok.

A kisfiamhoz másfél éves koráig minden éjjel fel kellett kelnem, a kislányom 2 hónapos kora óta éjjel 8-12 órákat alszik egyhuzamban. Pár napja 11-éjfél között tudom csak letenni, de aztán nem kel fel reggel 9-10 körülig. Sokszor akkor isén keltem. Nem tudom, mitől, én féltem a legjobban az éjszakázástól, a kisfiamnál volt módom megtapasztalni, milyen strapás.

Nati nekem is gyorsan nő. 49 cm-rel született, 3 hósan 65 cm volt, 2,84 kg volt világrajöttekor, 2-3 hete pedig 5,62 kg, ha jól emlékszem. É is csak anyatejes. Kisfiamat 5 hós kortól kellett hozzátáplálnom, addig volt csak elég neki...

Vezso,
jó csavargást!

Hüpi,
én is kávézom, igaz csak keveset.

Connie, Vizimano
holnap megyek fodrászhoz ééééééén iiiiiis! Nagyon várom, márciusban voltam utoljára. Aztán vmikor kozmetikushoz is kéne, mert borzalmas a bőröm most (no megt a kényeztetésKép), meg a pedikűrösnek is tudok munkát adni.
Nagygenerál, ez jó!

Fiúsanyukák,
van egy eladósorban lévő lányom, igaz vidéki.Kép
A lányosanyukák gondolom féltenék a lánykájukat a kicsit öregecske fiamtól.

Gyönyörű napot nektek! Szorítsatok oltásügyben, nagyon izgulok.

vAdri
Vendég

Vezso,
Mikor írtál utoljára a játszószőnyeg kapcsán? Utoljára tegnap 18:40-kor kaptam tőled mailt, de arra válaszoltam is este. Azt megkaptad?

KépKép
connie

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni abban, hogy egy 3 hós baba hogyan jelezheti ha éhes? Ugyanis az én Gréta lányom mintha hajlandó lenne végre ritkábban enni. Kép Kép de nem szeretném félreérteni a jelzéseit. Már nagyon szeretném, ha rendeződne nálunk ez a kajcsi ügy. 2 hós koráig 1-1,5 óránként evett, aztán most már hetek óta 2-2,5 óránként jelentkezett, de most mintha 3-at is megvárná, sőt még tovább is. Most nem tudom, hogy ez tényleg az-e, hogy ritkítaná az evések számát, vagy nála is előjön az, hogy már 3,5 hónapos lesz, és a külvilág jobban érdekli mint az oly gyakori evés.
És ha a külvilág iránt érdeklődik, és azért nem akar enni, akkor hagyjam rá?

Connie,
Írtad valamelyik nap, hogy Ákos szinte egész nap cicizett. Ez felborítja ilyenkor az egész evési rendszert? Mert néha nálunk is van ilyen nap, és akkor teljes a káosz. Nem tudom ilyenkor mennyit eszik, mikor várható hogy újra kéri. Kép

Patri,
Gréti nagyon örül, hogy Beni olyan sokat gondol rá Kép Kép Õ is kíváncsi már a "nagy"fiúra Kép Kép és azt üzeni, hogy szívesen ápolná a lábacskáját, és drukkol neki, hogy minél eőbb rendbejöjjön Kép Kép szeretne Gréti Benivel táncolni a következő bababulin Kép Kép Kép Kép

Ma megyünk 3 hós oltásra, nagyon-nagyon-nagyon szorítsatok !!!

Akiren
akiren

Sziasztok!

Kata, Ildi: Huhh, nagy kő esett le Gréti szívéről, hogy nem csajozott a lovagja Kép
Bocsi, hogy gyanúba hoztam, de nem volt világos, hogy ki kivel van Kép

Kingu: Nincs utazóágyunk.

Nyuszimanó: Üdv!

Vezso: Vásárolni nekünk is kéne Grétinek melegebb rucikat, de sehogyse hogy eljussak odáig...

Rucik: Connie a múltkor fölvetette, hogy milyen ruhákat fogtok ráadni a babákra a hidegebb időkben. Ennek a kérdésnek nagyon örültem, de úgy vettem észre nem írt senki rá....úgyhogy ha lehet én is földobom még egyszer...hátha...

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Akiren: Az én Grétim is ritkán szopizik, naponta kb. 5x. Ma például reggel 7-kor szopizott eddig csak. Õ elkezdi szopni az ujját, öklét, ha éhes meg nyöszög és mondja, hogy: ajjajjajjj Kép

Oltásosoknak kitartás!!!!!!!!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Akiren,
Nálunk teljesen felborult már mindenféle rendszer, Ákos kb. 12x szopizik egy nap, de van hogy csak 2-3 percet.
Ma pl. 5-kor felébredt, még sötétben megszoptattam, de nem aludt el, mert kakilnia kellett. Túlestünk rajta, tisztába tettem, szopi alvás. Aztán felkelt, szopizott, játszott, megint szopi és alvás. Felkelt, játszott, eszébe jutott, hogy szopizna, kb. 3 percig bírta, persze 20 perc múlva megint kért, további játék, aztán megint szopi, alvás. Ez eddig 7, és még csak dél van.Kép De sztem ebben van olyan is, amikor csak megnyugtatásnak kellett. Már én is gondolkodtam, hogy félreértek nála valamit, és olyankor is megszoptatom, mikor nem cicit akar, de általában próbálkozom mással is, és ha egyik sem válik be, akkor biztos cicit kér.
Ez úgy 3 hete van, előtte ő is csak 6x evett egy nap, és olyan 2,5-3 óránként. Igaz, akkor még cumival aludt el.

Jégvirág,
Kezdenek nálam körvonalazódni a ruhaügyek: veszünk majd télire egy jó vastag, kapucnis overált, ha lehet olyat, amin van kesztyű és lábtyű is. Õszre meg plüssrugi + kocsikabát, ill. pulcsik. Van vastag anyagom, akarok neki kötni egy olyan hosszú vastag pulcsit, ami a sarkáig ér.
Kata ötlete a talin szöget ütött a fejembe, hogy normál rugira kocsikabátot adni + még egy nacit ráhúzni.
Én eddig ennyit találtam ki. Itthonra maradnak a pamut bodyk és rugik, mert meleg szokott lenni a lakásban.

KépKép
connie

Sziasztok!

Remélem tudok feltenni egy két képet Adélról. Már 6,5 hónapos. Az apja szerint igazi "szigeti veszedelem". Minden után nagyon érdeklődik, mindenbe beleüti az orrát. Kis kotnyeles. Nagyon szépek a babák. Irigykedek megint a talitok miatt.

Nézd van már egy fogacskám:
Kép

És a kispasiknak egy meztelenkedő fotó:
Kép

Sziasztok!

Megyek mert Adél felébredt a hatalmas 10 perces alvásából és reklamál.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Hát ez csúcs!
Betojok, ha csak nekünk nem jutott szuri!
Nagyon jó lett volna túlesni rajta, már rég elfelejtette volna az egészet a Pici husikám.

Kingu!
Boti nagyon édes, na és ezek a loknik....

Edit!
Adélnak jól áll az 1 fogacskaKép

Zsuba!
Köszi, hogy gondoltatok ránk, és szegény Bazsi emiatt nem tudott aludni... kárKép De jövőhéten újra kell a szorításotok!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?