Új privát üzeneted érkezett!

Vezso

Azt mondják ha valakinek megjön a menzesze, akkor a tejcsinek más íze van és lehet emiatt szopizik most kevesebbet?? De ne add fel, tudom ez nagyon nehéz hiszen én is voltam így és majd megőrültem amikor láttam hogy sír és a mellem puha, de hidd el ismét rendbe fog jönni és nem lesz semmi baja babádnak ha netán kicsit kevesebbet eszik ebben a pár napban..!!! Nekem annó nagyon sokat segített a La Leche Liga honlapja én abból merítettem erőt, ha gondolod olvasgasd, nagyon jó dolgok vannak ott!!!
Boti is azt csinálja mostanában, hogy szopizik, és ha bármit hall pl. apja megszólal a másik szobában, rögtön elkezd nézelődni és ez így megy tovább, aztán ha látom, hogy inkább nézelődésbe megy át a dolog, hagyom..Kép
Én azt mondom várj még a tápival pár napig, szerintem rendbe fog jönni, ilyen esetben sokan túl hamar feladják, tápszert adnak és akkor persze, hogy kevesebb lesz a tej, mert a baba kevesebbet szopizik így kevesebb tej is termelődik...ez egy ördögi kör!!!!!
cica29

Bocsi, a cím: www.lll.hu/leche

kingu
cica29

ja, amúgy az is lehet, hogy nem ettél rendesen, ilyen nálam is volt, pl. az elején amikor hazajöttünk a korházból jó pár hétig nem volt étvágyam, alig ettem valamit, hát meg is látszott a tejtermelésen, aztán utána megfogadtam a sok "jó" tanácsot:egyél sokat , igyál sok rostos levet mert attól lesz tejed, ez mind igaz is volt, de így akkora lettem, mint egy kisebb méretű Milka tehén, hát ez van......én is szeretném legalább a 6. hóig kihúzni a szoptatást....reméljük mindkettőnknek sikerül!!..Kép)

üdv

kingu
cica29

Cica29, Kingu
Köszönöm, annyit segítesz most, komolyan. KépNem akarom feladni! Az megnyugtat azért, hogy van itthon tápszer, mert ma szó szerint ppánikba estem, ami nem jellemző rám, hogy éhezik a kicsi. Olyan szörnyű érzés, nem? Akkor tudod, Te is milyen. Minden erőmmel azon leszek, hogy legyen tejem, minél több, ha lehet. Köszönöm, megnézem a honlapot, eddig nem foglalkoztam vele, mert Rozi már a 3-ik baba és elég gyakorlottnak éreztem magam. De most ez olyan hirtelen jött. Megyek aludni, hátha sikerül, feküdj le Te is, aztán jó fáradt leszel miattam. És köszönöm. Kép
Vezso
vezso

Vezso,
Remélem a mai nap már jobb.Kép Mióta Ákos is nézelődik szopi helyett időnként, én is érzem néha úgy, hogy kevesebb a tejem, de ez nem igaz. A pisis-kakis pelusokat figyeld, meg a gyarapodását. Tegnap egyébként nálunk is egész nap cicin lógás volt, és volt, hogy ordítva fejeztük be a szopit, de nem éhes volt, csak nem volt már kedve enni. Egy-egy szopinál 4-5-ször is lehet mellet váltani esténként, úgy csak összejön, amennyi kell, vagy kicsit várj (pl. 20-30 percet), és kezdjétek újra. Nekem ez mindig bejött, esetleg közben lezuhanyoztam meleg vízzel is.

Majd még jövök, de manó még alszik, férjem már nem tusol, úgyhogy kihasználom az alkalmat.

KépKép
connie

Nem tudok visszaolvasni sorryKép
Szoval Patri ha szeretnel jonni szivesen elviszelk stb stb akik voltak talin tudjak a szamom kerd el toluk es megbeszeljuk.
Akik voltak elozo talin szamom meg lehet adni nyugodtan.

Kép
vaktyuk

Connie, Kingu
Én is remélem, hogy jobb lesz ma. Elég rossz éjszakám volt, nem tudtam elaludni kb fél kettőig, meg olyanokat álmodtam utána, ami szintén nem esett jól. Rozi is jó sokszor felkelt, de tudtam neki elég tejet adni Kép Éjjel megittam egy liter gyümilevet még és próbálok nem idegeskedni.

Vaktyúk
Láttam, hogy felajánlottad Patrinak korábban is, tök rendi vagy Kép
Vezso
vezso

Vezso,
persze, hogy Rozi is másképp viselkedik, meg neked is kevesebb a tejed! Tegnap és ma is, ahogy látom, tökre mások a babák az időjárás miatt! Ettől ne ess pánikba, légyszi!!! Valószínűleg rád is hat a front, Rozira is, plussz most meg Te agyonidegesíted magad, ami megint nem használ és ez az idegesség meg kihat Rozira is. Szóval nyugalom, nincs egyáltalán semmi gond, csak front és a Te parád. És most ezzel a tudattal kezdj relaxálni, alfába menni, vicceket olvasni, vagy mit tudom én!!!! Föl a fejjel!!! Vigyori fejecskék: Kép Kép Kép ...

Pl Panni fél 10-től 7:45-ig aludt, és alig evett (100 g-ot a 300 helyett). Szóval pár napot még várj, mielőtt parázni kezdenél! Kép

Kata
panni2005

Vezso,
szerintem is próbálj meg ne aggódni, az árt a legtöbbet. és simán lehet, hogy az az egy napi kaja kimaradás okozza a kevesebb tejcsit. nekem ha egy vacsi kimarad, reggelre alig van mit reggeliznie manónak. meg nálam akkor is kevesebb a tej ha nem alszom eleget.
ugyhogy nyugi, pihi, kaja Kép
és ha Rozi túl sokat nézeget, próbáld te is 'sötét kamrában' etetni Kép most nálunk is ez megy, mert Rolit is csak az első 2 percben érdekli a cici, utána már minden érdekesebb.

Zsuzsi
zsisske

Kata, Zsuzsi

Nagyon köszönöm, hogy próbáltok segíteni Kép Annyira jólesik!!!Kép
Tegnap azért aggódtam, mert semmit sem tudott este már szopizni és úgy éreztem, éhes, és semmit sem tudtam volna neki adni... És az borzasztó érzés. De azt látom, hogy a nézdegélés Nálatok is fennáll.
Ma már nőttek a cicik Kép És próbálok pihenni meg minden, amit írtatok. De azért a talira mehetek? Kép Sütnék vmi finit Kép
Vezso
vezso

Jó reggelt mindenkinek!!

Igaza van Katának is, ne stresszeld magad mert az kihat Rozi babára is, ezt magamról tudom, mert végigcsináltam idén egy kemény vizsgaidőszakot és én amúgy is kicsit hajlamos vagyok túl reagálni dolgokat, na ne félj a vizsga napokat Boti is igen keményen végigordította, folyamatosan cicin akart lógni, én meg idegeskedtem, hogy hogy fogok annyi tejet fejni neki ami elég lesz, hogy a vizsgám alatt otthon anyum vagy a párom megetesse, esküszöm jobban idegeskedtem emiatt mint a vizsga miatt . Szóval először nyugodj meg és mosolyogj babádra mert ha ő látja és érzi, hogy mamája kiegyensúlyozott akkor ő sem lesz ideges.......próbáltál inni tejelválasztást serkentő teákat?? (Lactoherb, Fitolac, mondjuk én egyszerű csipkebogyóteát iszom, az is tejképző!!!), egyik ismerősömnek a rostos gyümilevek jöttek be, neki attól sok teje lett.......
Na remélem meggyőztünk itt mindannyian akik izgulunk érted, hogy NO pánik, nincs baj, fel a fejjel anyuka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
én is sok sok vigyorit küldök :o :o :o

üdv
kingu
cica29

bocsi a vigyorik nem sikerültek Kép(

majd most Kép Kép Kép
cica29

Vezso,
Egyetértek Katával.Kép

Kata,
Nálunk a sikeres altatásnak egy titka van, akkor kell próbálkozni, mikor álmos.KépPl. volt olyan, hogy este a szokott időben nem akart elaludni, több, mint egy órát altattuk. Következő alkalommal kihoztuk pizsiben a nappaliban, még velünk volt egy órát, aztán álmos lett, cicire tettem, és 5 perc múlva már aludt is. De neki jó elalvókája volt azért mindig. Ringatni már nem lehet, mert simán kiforog az ölemből.

Marq.,
Nálunk ugyanezek a "tünetek" vannak, ezért gondolja a férjem, hogy a foga. Kérdeztük a sógoromat is, hogy van-e tuti jel, de azt mondta, hogy csak ha kibújt már a foga, akkor tuti, hogy azért nyügizett.Kép

Hihi, manóm épp magára pakolta a babatornáztató egyik lábát, és békésen nézeget alóla kifele.Kép

Kingu,
Én nem foglalkozom azzal, ki mit rosszal, de nem is igen szól bele senki szerencsére. Én gyerekem, én felelősségem, és úgy csinálom, ahogy sztem a legjobb neki.Kép Sírni mi sem hagyjuk, ez alapelv nálunk.Kép Olyan már volt, hogy kicsit nyügizett, és bealudt játék közben, de az egyre ritkább.

Na, közben eldobta az egész tornáztatót, és be is rottyolt.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Tehát akkor ma 1órakor nálunk, remélem mindenki megkapta a címem! Kép Kép
Azért ne egy úszómedencés, örökpanorámás házra gondoljatok; azt már meguntuk és inkább az Újhegyire jöttünk! Kép Kép Kép Kép Kép

Na pusz mindenkinek!

Ildi

Ui: Marcika nagyon örül, hogy jönnek a haverok; majd megtanítja Csipetet és Ákost mindenféle turpisságra! Kép Kép Kép Kép

delfinke

Kingu
Még nem ittam a Rozinál ilyen teákat, csak az előző gyerekek szoptatásánál. Azért nem, mert rengeteg tejem volt, és folyt, meg minden és nem akartam ennél többet. És amióta az Update szerint élek, még több tejem lett. Ezért is ért váratlanul ami tegnap történt. De ma veszek ilyen teákat délelőtt.
Ha fokozatosan elapad majd, az ok, csak ilyen hirtelen lett volna vége, az kissé sokkolt.
Már megnyugodtam, csak kissé nyúzottnak nézek ki a kevés alvás miatt.
Nagyon köszönöm a lelki támaszt Kép

Nálunk mostanában Rozi újságot szeret olvasni. Tegnap is megkaparintott egyet az ágyon, egy Kismamát és simán széttépte az első lapját. Tetszenek neki a színes képek.
Felébredt őfelsége minihercegnő Rozália.
Vezso
vezso

Delfinke
Csalódott vagyok az úszómedence hiánya miatt Kép Annnyira számítottam rá...Kép Kép Kép
Megjött a cím, mindjárt megnézem a térképen. Még azon dilemmázom, hogy a nagylányaimat itthon hagyjam-e, mert mégiscsak sokan leszünk, nem? Végül is hányan leszünk, nem tudod?
Vezso
vezso

Vezso!

Hát őszintén mondom, nem számoltam meg! Kép Komolyan már nem is tudom hányan leszünk,tehát össznépi számlálás!Ki jön? Kép
De szerintem nyugodtan jöhetnek a lányok,ők is elférnek! Kép
Bocs az úszómedencéért, de ígérem a háztetőre kirakok egy lavórt, köré egy pár műpálmát, és olyan lesz mintha nyaralnánk! Kép Kép Kép Kép Kép

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Vezso,
talira jöhetsz Kép de a sütés szigorúan tilos! Kép Ma ha lehet, inkább pihenj, mint házimunkázz! (Kivéve, ha ez téged NAGYON pihentet.)

Kingu,
a nagy vigyor nagy o-val jön be,azaz : O (szóköz nélkül)

Connie,
ok, mi is csak akkor kezdünk altatni, amikor már többedszer törli a szemét, ásítozik és elkezd nyafogni is hozzá. Tegnap este az volt a gond, hogy félálomban már körülnézett, meglátott valami érdekeset (ki tudja, mit, amit addig nem látott Kép ) és ettől fölébredt. De dilis volt, mert igazából aludni akart, hiszen álmos volt. Szóval elég lökötten viselkedett. Kép Egyébként azóta sem evett és most is alszik. Lehet, hogy az elmúlt 2 hét kialvatlansága jön ki rajta? Kép

Na de tényleg, ha már álmos a baba és aludni szeretne, hogy lehetne elérni, hogy magától aludjon el? (Hamár mi is elkényeztettük. Kép )

Delfinke,
ok, ok, de ne felejts el a lavór fölé napocskát akasztani, mert az most nagyon elkelne! Kép Mi jövünk (párom visz minket, de ő nem akar holmi babákkal és mamákkal társalogni, mert most épp nagyfiú Kép Szerintem még meggondolja magát, hacsak meg nem makacsolódik, mert olyan is tud lenni Kép )

Kata
panni2005

Kata,
Sebaj, előbb-utóbb megint lesz papás-mamás-babás tali, és akkor lesznek ott más nagyfiúk is.Kép

Egyedül elalvás: hát sztem nem lehet elérni, hogy egyedül aludjanak el, csak valamennyi sírni hagyással. Ákos csak addig aludt el egyedül időnként, amíg cumizott. Én egyébként a hálóban altatom, kicsit le is húzom a redőnyt, hogy ne legyen annyi fény, este meg kislámpánál persze. Szopival azért könyebb bealtatni, mert akkor csak engem lát, ilyen szempontból szerencsések vagyunk. Amíg lehetett ringatni, addig ülve ringattam. Amiket a Suttogóban írt, hogy hogyan tanítsam meg egyedül elaludni csak addig működött, amíg nem érdekelte ennyire a külvilág.

KépKép
connie

Vezso,
Sztem se süssél ma, majd legközelebb. Bár gyanús, hogy azért tűntél el, mert konyhatündérkedsz.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!
Nem tudom már ki írta, hogy tejköve van… le tudná írni, mi a helyzet vele azóta? Előfordult máskor is? Sajnos úgy néz ki, hogy hasonló cipőben járokKép Tegnapelőtt óta be volt durranva a jobb cickómnak majdnem fele és nem ürült ki, hiába szopiztunk, csak még keményebb és kellemetlenebb lett. Tegnap este nekiestem: forró vizes zuhany, borogatás, fejőgép, nem használt semmi. Akkor jutott eszembe, hogy itt már szóba került a téma és esetleg lehet tejkő. Megvizsgáltam közelebbről a mellbimbómat és három helyen is kissé fehér pontokat találtam, amiket kinyomkodva kijött 3 db nagyon kicsi (fél mm se) tejkő! Utána több, mint 1 deci tejci és a megkönnyebbülés következett. De ez olyan rossz! Nem akarok úgy járni, mint a csajszi az LLL-es cikkben! Mondjuk én nem is vagyok olyan megszállott, de jó lenne szoptatni ameddig lehet. Szerintem sokkal kényelmesebb, mint a tápi-készítés. Azt hiszem korábban is egy-kétszer előfordult, de akkor magától kijött egy idő után a kő. Van valakinek valami ötlete mit lehet tenni? A veseköveseknek milyen diétát írnak elő? Mondjuk húst eddig sem ettem.(8 éve) Talán a tejkő kialakulása is hasonló, nem tudom. Addig is reménykedem, hogy nemigen fordul elő többé.

Anyós-após, anyu-apu: nálunk mindenki nagyon jó fej és abszolút az unokához igazodnak szerencsére, biztosan nagyon rossz lehet, ahol nem így van.

Látom, többen is érdekeltek fogyókúra-ügyben Kép A neten nincs leírás valahol a Norbi-féle módszerrről? Engem is érdekelne.

Timurr!
Örülök, hogy nektek is jól sikerült a hallásvizsgálat! És Maja egyre szebb, ahogy nőKép

Ma jó napunk volt. Beni vagy aludt, vagy hisztizett egész nap, de inkább aludt Kép
Kép
Nagyon helyes, aranyos minden babóca a képeken, jó látni, ahogy nőnek… a sajátunkon úgysem vesszük észre.
Üdv mindenkinek!
Franciska és Benedek
Kép
Ui.:Közben felhívtam egy LLL-es tanácsadót, aranyos volt és ellátott jó tanácsokkal, remélem túlleszek hamar ezen a tejkő-ügyön.
Kép

Kép
Kép
pfranciska

Franciska,
drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Jó, jó, fogyókúra, de valami tipp a hízásra? Én 2 nap alatt képes vagyok 4 kg-ot fogyni, de 1 hónap szenvedéses hízókúra 1 kg-ot hoz. Kép És ne higyjétek, hogy ez nem probléma!

Kata
panni2005

Panni üzeni: ". u x0xxxxxxxxxxxxvvv vvvvvvvvvvvvvvv 0", mindezt nagy sikoltozással. Lefordítom: Nagyon várom már a talit! Kép

Kata
panni2005

Kata!

Oké, napocska felakasztva, tiszta tengerpart! Kép Kép

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Vezsó, én is hasonlókon estem át a múlt héten! Akkor jött meg először és már napokkal előtte olyan érzésem volt, mintha kevesebb lenne a tejem. Aztán elkezdtem mérni a manót és kiderült, hogy a 120 grammok helyett 60-at eszik Kép
Vettem gyorsam fitolac teát, meg naponta bevágtam egy üveg stella artois alk. mentes sört és sűrűbben tennem mellre manót, mindkét cicire (nálunk eddig egy szopi alatt csak egy didiből kapott). Pár nap alatt meg is lett a hatás, közben a mensim is elmúlt - tegnap reggel 3.5 decit fejtem a két ciciből miután ő bedurrantott 200 grammot!
Szóval nyugi, nem lesz gond, tuti amiatt lett kevesebb, mert megjött, de vissza fog jönni a mennyiség!

Franciska, nagyon jók a képeid!!!
Viszont ezek a tejkövek...Nem irigyellek. Még jó, hogy észrevetted, és ki tudtad nyomni. Figyu, ezek hol jönnek ki? Úgy mint egy pattanás, vagy a tejcsatornákon keresztül ürül?

LÁnyok, szúnyogcsípésre mit lehet kenni? A bőrgyoygim szerint fenisztilt, de abban meg hisztamin van, amit nem szívesen nyomatnék a gyerekre. Szerintetek?

puszi,
e

Kép
emma8

Vizimanó!
Örülök, hogy Ákos jól viselte a szurit, nagyon remélem, hogy mi is hasonlóan fogjuk (habár nem tudom elképzelni, kissé pesszimista mivoltom miatt, hogy a 2 szurit jobban viselje,mint az 1-et).

Zsuba!
Köszi, hogy gondoltok ránk, be vagyunk sz..vaKép
Bazsinak Lizi puszi(ami olyan, hogy megnyalogatja az arcom)!Kép

Marq!
Hihetetlen sérója van a kisasszonynakKép

Jégvirág!
Tudtam a fizetős szuriról, habár a dokinénink nem említette, én meg 1 hónappal ezelőtt elfelejtettem megkérdezni, most meg már késő bánat.
A klinikán szültem, eredetileg a Molnár G. betege voltam, csak ő külföldön volt, így éjszaka az ügyeletesek birizgáltak, reggel meg a Molnár mindenkori helyettese Kormányos Zsolt vett a kezei közé. A csaszi oka, hogy a méhszáj nem simult el teljesen (1 cm maradt a magassága) és ennyi óra alatt, maxi oxitocinnal is 3 cm-nél stagnált a tágulásom. Úgyhogy én már könyörögtem a császárért, és mondtam, hogy ha nem műtenek, akkor legalább lőjenek már le, vagy oltsanak el.

Vezso!
Tényleg biztosan helyre jön a tejci kérdés. Nekem is volt már többször ilyen pánikom. Mondjuk nekem van a fagyba egy jó rakat tej, amit vész esetén használunk(szerencsére Lizi nem válogatós és elfogadja, pedig jó rossz az íze). Eddig még rendeződött mindig a dolog(kopp-kopp). És tuti, hogy az ideg az nem segít, bár könnyű mondani, hog ne legyen ideges az ember ilyen helyzetben. Ja, és nálunk is abszolút megy a nézelődés és ez tény és való, hogy nem jó az inger szempontjából, de én azt szoktam mondani, hogy hát nem tudom megerőszakítani a cicimmel a pindurt. Lizi napi 6x eszik, ebből az esti és az éjszakai tekinthető normálisnak.

Pfranciska!
TejkőKép Én sajna nem tudok segíteni.

Bendi, Boti!
Édesek vagytokKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Még mindig a szüleimnél, ma este megyünk haza, tehát még mindig nincs hosszú i betűm, és ezer éves a billentyűzet és előfordulhat, hogy kihagyok betűket.

Vaktyúk: Milyen büntiről van szó???? Miért kell dolgoznod?

Angéla: Köszi, hogy bekerültünk a táblázatba, de honnan tudtad a paramétereket, hogy hány kg, cm volt, meg hogy 39+3 napra született????
Viszont ha lehet kérhetnék egy kis javitást, mert nem a Női klinikán szültem, hanem a Szegedi II-es kórházban. Kép Bocsi a szőrszálhasogatásért. Kép

Alvás: Hajjajjj, azok alapján amiket irtatok, lehet hogy Gréti nem jól működik vagy mi csinálunk valamit rosszul??!?!?
Szóval nálunk az van, hogy nem altatunk. Napközben ha játszunk vele, és észrevesszük hogy álmos, vagy hagyjuk és elalszik magától, vagy esetleg betesszük a kiságyba, de simán elalszik egyedül. Semmi nyűgösködés nincs. Általában. Ha túlpörög akkor nyűgös, ilyenkor szopizik és közben alszik el. Sokszor van, hogy egyedül elvan napközben mellettem a tornázó alatt, nézelődik, beszélek hozzá vagy jön velem mosni, főzni, takaritani, ilyenkor hordozóba van, ha kifárad elalszik. Este fürcsi után még játszunk vele, kijön a konyhába velünk amig vacsorázunk, utána maratoni szopi következik, büfi, kiságy és szépen pár percen belül egyedül elalszik. És nem sir. Ha véletlenül nyűgös, akkor felvesszük, sétálunk vele, vagy még szopizik. Soha nem hagyjuk sirni!!!
Egyszerűen igy alakult. Az első 1-2 hónapban még esténként sétáltunk vele, ringattuk, igy fél óra múlva elaludt, utána megpróbáltuk, hogy csak simán betesszük a kiságyba szopi után, hát úgy 5 perc alatt aludt el. Kép
Ja és kb. 3 hete kor óta nem ébred éjszaka. 10-11 körül este elalszik és reggel 7-ig birja kb. utána szopi és visszaalszik. Általában.

Tegnap nagyon keveset aludt napközben, délelőtt nyűgösebb volt, délután már nem, de nem nagyon aludt, este pedig 1 órán át szopizott, ez azért ritka nálunk, még este is. Tök üresnek éreztem a cicim, Gréti szopizott, utána beszélgetett a melleimmel, szopizott, kiköpte, beszippantotta, játszadozott, dumált nekik, én meg azon aggódtam, hogy biztos nincs elég tejci azért csinálja.
Aztán 11-kor kifáradtam, férjem is elaludt már, büfiztettem (nem a férjem Kép), és mondom megpróbálom berakni a kiságyba. De nagyon fel volt pörögve még simán játszott volna, dumált rengeteget, soha ennyit még nem egyszerre mint tegnap este. Olyan kis vidám volt. De gondoltam biztos még éhes...no mindegy, azért leraktam, villanyt leoltottam, lefeküdtem én is és füleltem, hát kb. 5 perc múlva hallottam, hogy szépen egyenletesen szuszog (addig se volt egy nyikk se). A pláne az egészben, hogy ma reggel 9-kor ébredt!!!! És tök boldog volt, és vigyorgott és kicseréltük a pelust és dumált és nem kért cicit...csak csodálkoztunk a férjemmel, hogy hogy birja...utána szopizott, férjem játszott vele, most alszik a nagyágyon a tornázó alatt. Kép

Ja egyébként ugye a szüleimnél vagyunk, ők nyaralnak, nincsenek itthon, mi csak felügyelünk 4 napig a házra (nyaralunk...csak ne lenne ilyen ocsmány idő), férjem 2 nap szabit kért Kép

Patri: A mellbimbóra jó a Bepanthen is, és nem kell lemosni szopi előtt, a PureLan is nagyon jó (védőnőmtől kaptam egy pici mintát), én most Avent-os mellbimbóvédő krémet használok, ez is jó.

Vezso: Én is szoktam parázni szopi miatt-tejcsi mennyiség. Pihenj amennyit csak tudsz, igyál szoptatós teát, Urtica urens homeóbogyó is van tejcsitermelésre (erről bővebben nem tudok nyilatkozni, még nem volt rá szükségem), igyál sört. Kép Egyél sok levest meg mindenfélét.
Ami nekem beválik, a sok palacsinta meg szilvásgombóc, tuti jó tejtermelők Kép
Egyél sok szénhidrátot!

Pfranciska: Tejkő KépKép Nem tudok segiteni.
Mázlid van a nagyszülőkkel!

Emma: Szúnyogcsipésre nekünk a védőnő azt mondta, hogy doktor nénivel irassak fel krémet, ami ilyen pici babáknak jó! Gyógyszertári keverék.

Minden baba gyönyörűséges!!!

Jó talizást nektek, érezzétek jól magatokat, kicsit irigykedek. Kép Majd tegyetek föl képeket!
És Marcikát sokszor pusziljuk, és reméljük nem csábul el!

Uhh, de hosszú lettem...bocsi.
Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Pfranciska,
nekem volt tejkövem. nekem is az egyik tejcsatornát zárta el a kis fehér homokszemnyi 'miteszer'. azóta figyelem, de semmi nem volt. most se tudom akkor mitől volt, mert én nem változtattam igazán semmit, se kaja, se más ügyben. szóval érdemben nem tudok hozzá szólni igazán én se.
csak figyelem és ha látnám a jelét, kiáztatás, és kinyomás. jobbat nem tudok.

Zsuzsi
zsisske

Jégvirág!

Marcika üzeni, hogy nem fog elcsábulni semmi csajozás! Kép
Bár szerintem csak a szája jár Kép majd figyelek ám rá!

Ildi

delfinke

Jégvirág,
Egy hónapja még nálunk is így volt az alvás, mint most nálatok. de most már általában túlfel van pörögve a fitalúr hozzá.Kép Bár szigorúan véve én sem altatok, mert mindig elalszik szopi közben.

Na megyek kajcsizni,aztán irány a tali.

KépKép
connie

Sziasztok!
Köszi minden bátorítást és tanácsot, nagyon jó érzés hogy segíteni szeretnétek nekem Kép
Úgy néz ki, ma ok lesz a tejecskével minden, eddig legalábbis így van. Kép
Konyhatündérkedtem kicsit, igen, de semmi komoly!
Milyen sokat írtok most! KépMost nem tudok írni többet, mert taliii....Kép
Lassan indulunk, még vennem kell ezt azt útközben. A lányaim a papájuk munkahelyére mennek, úszni, meg ebédelni.
Delfinke, lavór Kép
Vezso
vezso

Na, itt a napocska; a meleghez meg majd tüzet rakunk! Kép Kép Kép
Kép

delfinke

Elindultunk

Kép
vaktyuk

Jó találkozást nektek Kép Kép

Vezso (druszám Kép )
Örülök, hogy a tejcsi termelés már rendeződik nálad Kép Tényleg ne izgulj Kép Jó sok tejcsi-szaporító ötlet elhangzott itt, de én is tudok Kép
A szénhidrátot, mint tejcsi-növelő alá tudom támasztani Kép
Egy-egy jó kis palacsintázás nálam is bedurrant cickókat okoz. És még a vajas-mézes kenyérre esküszöm Kép Kép

Akiren
akiren

Vezso,
ugyanilyen időszakom volt két hete, akkor a meg nem jött menzeszre gyanítottam, tegnap viszont a lakásbeázás zaklatott fel úgy, hogy estére talán csak 2-3 tejbelövellés marad a kölöknek. Idegtépő, mert nálam is teljesen hullámzó a tejtermelés. Múlt héten nagyon szépen volt, most meg 1,5-2,5 óránként teszem mellre a gyereket, ráadásul a gyakori etetéstől szép zöld a kakija. 4-5 nap, mire visszaáll a régi rend, sajnos addig valahogy ki kell tartni.
Remélem, nálatok nem az a helyzet, hogy a menzesz miatt minimálisra csappan a tejcsi, mert a múlt héten találkoztam egyik fórumostársammal és ő épp a gyermek ezen időszakában kezdett el először hozzátáplálni jó vizes krumplipürével az anyatejhez, aztán a bőtermő cicik végleg leálltak anyatejcsit termelni, nagyon bezavartak neki a hormonok.
Szóval nyugtasson, egy hónapban én is egyszer-kétszer küzdök ezzel a drasztikus apadással, este előkerülnek a fagyasztott tejek, van, amikor alig eszik belőle a gyerek, de inkább ahhoz nyúlok, mint a tápszerhez. Majd ha nagyon muszáj lesz.
Egy másik fórumostársam pl. a DM-ben kapható tejpépet adta 3 hósan a babának pótlásként. Én is nagyon ragaszkodom az anyatejhez, de ha más nem lesz, nem hagyom éhezni és visszafogyni a gyerekemet. A környezetemben nagyon sokan tápszereznek a gyerkőc 3-4 hónapos kora óta, egyszerűen nem ment nekik sem, akárhogy törekedtek.
Ne csüggedj, várd ki türelemmel a 4-5 nap keserves időszakot, etesd sűrűn a babát, és ha más nem lesz, kérdezd meg a védőnőt, javasol-e a tápszeren kívül valami kajcsit már, amit manapság 6 hónapos kortól adnak. Anyáink idejében már 3 hónapos kortól adtak gyümilevet, krumplit stb. Persze az allergiától mindenki fél, viszont a gyereknek enni kell!
Nagyon sok kitartást kívánok, gondolj arra, hogy más is át- és túlélte már ezt az időszakot, viszont ha hozzá kell táplálni minden próbálkozás ellenére, tedd meg!
Bocs a hosszúért, lehet, hogy az anyatej pártiaktól megint kikapok, pedig én is az vagyok, viszont azt is megtapasztaltam már, milyen az, ha éhes a gyerekem. Csiszár Jenő mondaná: én egy autentikus hang vagyok. Kép
Nagia

Emma 8!

Szúnyogcsípésre mi a patikában kapható rázókeveréket használtuk. A neve: Suspensio zinci aquosa. Folyékony, fehér, használat előtt alaposan fel kell rázni, kis vattapamacsot megnedvesíteni vele, aztán mehet is a csípésre. Cinkoldat, tehát gyulladásgyökkentő hatású.
Recept nélkül valamivel több mint 400 forint volt. Ha felíratod, olcsóbb.
Szia: Zitmi
zitmi

bocs, gyulladáscsökkentő, és nem gyökkentőKép
Zitmi
zitmi

Jó talizást mindenkinek!!!Kép
Azért gondoljatok ám az itthon lévőkre is!!!
itt egy mai kép az én manócskámról!!

Kép
zsuba31

Sziasztok!
Hát nem tudom milyen napunk lesz,de a délután kegyetlen votl.Maja reegel kapta meg a szurit,aludt utána két órát,majd fent volt picit,megint aludt és akkor már úgy ébredt,hogy ordított.Folytak a könnyei,kiizzadt annyira sírt,mondanom sem kell borzasztó volt,adtam neki kúpot aé addig erőlködött amíg kikakilt mindent amit tudott kúppal együtt,ezt azóta mégegyszer megjátszottuk,mindkét alkalommal,adtam neki panadolt utána.A kúp nálunk nem jön be,oedig azt mondják az jobb.Ráadásul miután megkapja csak sír amíg ki nem kakilja magát és szopizni sem akar úgy ordít,hümmög.Most bealudt,annyira sajnálom úgy szenved.Van aki panadollal húzta ki az oltási napot?Lányok ügye holnap már jobb lesz?

Taliról várom a beszámolót és képeket!

Mukika
Lizi hogy van?Remélem jobban,mint Maja!!!

Vizimanó
Ákos már el is felejtette a szurit?

Zsuba
Édes a kis kendős manóKép

Jégvirág
Gréti átalussza az éjszakát és magától elalszik!FőnyereményKép

Pfranciska
Édi BeniKép
http://www.norbi.hu/index.php?p=update
Timurr
Vendég

Timurr!
Szegény Maja, nagyon sajnálom! Holnap már csak jobb lesz. Nem tudom miért nyomakodja ki a kúpot, nekünk általában bent marad. Én a végére szoktam rakni egy kis hidrofiles krémet(a gyógyszertári fürdető), hogy jobban be tudjon csusszanni.
Lizi ma jól van, mert holnap lesz a szurink, nagyon be vagyok fossintva, remélem nem lesz nagy kibukás.

Zsuba!
Nagyon édes a kislegény (nem hiába Lizi "pasija")Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Timurr!
Ja, és borogassad a lábiját 1000-rel, mert szegény kis puninak lehet, hogy az is fáj.

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika
Ja azt hittem Lizi is ma kapja,akkor te még parázol addig én meg az éjjel miatt.
Most talán kicsit jobb.Én is borgatom meg beis kentem a végét a kúpnak,nem az a baj,hogy egyből kilöki bent marad csak utánna addig ordít amíg ki nem kakil mindent magából,még enni sem hajlandó addig,megpróbálom panadollal kihúzni ezt a napot.A kúp akkor jól van fent nem bedugom amíg eltűnik és összefogom a lábiját igaz?

Timurr
Vendég

Huh, ez az utolsó mondat nekem egy kicsit rejtéjes.

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Bár sejtem mi lehetKép Szóval én úgy szoktam, hogy bekenem egy picit a végét, felrakom a popijába, és ahogy eltűnt a kúp, rögön összeszorítom a két farpofát és szorítom egy darabig.

Lehet, hgoy Majának nem megy fel rendesen? Olyan, mintha ingerelné, és azért nyomja ki magából. Mert magamról tudom(a kórházban adtak kúpot), hogy ha csak éppenhogy bemegy, akkor kakilási ingert csinál. Én is azt hittem, hogy most lesz aztán fosi, és egy csomó ideig kinlódtam a budin mire "megszültem" azt a sz.r kis kúpot.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki
Hát igen elég hülyén tudtam leírni,dehát hogyan tudnám másképp.Én is így csinálom ahogy írtad.
Ja hi-hi most nézem még el is írtam,hiába állandóan kapkodok.A mondat helyesen:A kúp akkor jól van fent HA bedugom amíg eltűnik és összefogom a fenekét igaz? Dea hgyleírtad én is így rakom fel,jobban nem lehet feltenni!

Timurr
Vendég

Sziasztok
Mi mar megjottunk mano persze mar az uton beajult, kozben en elrohantam vasarolni addig apajaval volt a garazs elott es szundizott kivettem most az ulesbol egybol alszik mint a bundaKép
www.adac.de/Tests/Kindersitze/tab.asp?ComponentID=116291&SourcePageID=116434%230
www.oeamtc.at/netautor/html_seiten/kisitest_2005/gesamt.html

Kép
vaktyuk

A lenyeg
Timurr en adtam neki panadol babyit levitte az is, probaltad ugy hogy elotte esetleg meghomerozod es utana kapja a kupot?
Esetleg felbevagva?
Ildi a fenti linkek a 2005os tesztek

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Ízelítő a mai taliból:
Roland, előtte Panni
Kép
Rozi mosolya
Kép
Connie és Ákos
Kép
Csipet és Marcika
Kép

delfinke

Sziasztok!!

Remélem jól sikerült a baba-mama találkozó!!!Kép)

Kata!!
Köszke!! most már jön az igazi vigyor Kép Kép Kép

Timurr, Muki!!

Én is így szoktam a kúpot a gyerekbe imádkozni, egyszer nálunk is azonnal kilökte a kis drága, de aztán valahogy visszatuszkoltam. Jaj engem ez a kúpos dolog annyira megvisel, az elsőnél a gyerek is ordított én is majdnem sírtam, szóval kész lelki stressz..Kép( Én egyre jobban aggódom, mert a gyerek már lassan 5 hónapos és még a 4 hós oltását nem kapta meg, azt hiszem holnap fel is hívom a dokit, mert nem tetszik ez nekem..Kép(

Zsuba!

Nagyon édi a kispasid, igazi huncut csibész feje van..Kép)

Vezsó!
Örvendek, hogy kezd minden nálad rendbe jönni!!

Tegyetek majd fel képeket a taliról!!....

szép estét, könnyű elalvást a babóknak..Kép)

üdv.,

kingu
cica29

Sziasztok!
Nagyon édesek a babák!KépKépKép

Maja nem azonnal löki ki a kúpot,hanem egy idő után elkezd nyögni és addig ordít amíg kinem kakál mindent,addig sem enni sem kommunikálni nem hajlandó.Dehát jobban nem lehet felrakni.Beis krémezem elötte.

Timurr
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?