Új privát üzeneted érkezett!

Berkiadri

Bocsánat, hogy nem jól olvastam az előző írásod, időközben Angéla segített, én voltam figyelmetlen Kép
Sajnálom, hogy a szülés vége így alakult, azt meg még jobban, hogy a sebészeti része csak 3x-ra sikerült. Ne félj, én is kiabáltam a kitolásnál, nem is tudom elképzelni, hogy azt lehet teljesen csendben csinálni. Biztos van akinek sikerült.
Szájpenész a szájban benne van. Ha a száján középen látsz egy hólyagocskát, az normális, mert az a szopóspárna a szájon, vagy hogy hívják. Tedd mellre ahányszor kéri, én még akkor is mellre tettem, ha csak hozzám akart bújni és nem volt éhes. Különösen, ha van sok tejed, mert így ki is szívja, meg a tej mennyisége is idomul a baba szükségletéhez. Elméletben. A szoptatás kész művészet, sok apró buktatóval, de megér minden fáradtságot. Kép
Szegények babácskáknak nem könnyű a külvilághoz szokni. Az éjszakák is beállnak majd idővel, babától függ mikor. Kép
Vezso
vezso

A gyermekek mind nagyon aranyosak.Kép

Vezso,
jó kis napotok volt tegnapKép
Sajnálom, hogy szegény férjednek ilyen helyzetben van apukájaKép

Kata,
Ákos is akkor dilizik mint Panni.Kép Én azt figyeltem meg,hogy míg a többi bébi a hidegfront érkezésekor aluszékony - én is így vagyok ezzel, Ákos olyankor dilizik.Kép Míg amikor itt mindenki diliről panaszkodik Ákos egy alvóangyal, és ált. melegfront van.Kép
Ti hogyan adjátok a homeobigyótKép Hányszor mennyi golyót feloldva?

Ildi,
sajnálom, hogy így sikeredett a szülőkkel a buli.Kép

Félek a jövő hétvégétől, mert már nem tudok mit kitalálni, hogy ne menjünk szüleimhez, hisz vettek a Lurcinak kiságyat, van babakocsi is.Kép Sosem gondoltam volna, hogy a gyerek születése eltávolít bennünket egymástól.Kép De mit tegyek, ha Ákos 11-14 között alszik nappal, szüleim meg 14-16 között sziesztáznak - akkor is ha kisördögök esnek az égből - és uuuutálom, hogy ilyenkor csendben kell lenni és nem lehet mászkálniKép Minek kellünk mi akkor oda? Múltkor is felhív anyukám, Ákos épp dilizett. Kérdezi mi a baj. Mondom dili van. Nyűgös a gyerek. Letettem a játszószőnyegre, ott kb. 5 percig elvolt, aztán jött a vegyélfel-vegyélfel nyürrögés. Anyukám megjegyezte: "nem igaz, hogy nem tudja magát lefoglalni a gyerek" De igaz, mert még nincs 4 hónapos, és ha nyűgös,akkor talán azért vagyok, hogy segítsek neki.Kép
De nincs mit tenni menni kell, mert legutóbb jún 2-án voltunk.

Kép

Kép
vizimano

Elnézést kérek, hogy néha tele vagyok helyesírási hibákkal, de gyakran elszáll az irományom, ezért csak gyorsan elküldöm, és sokszor át sem olvasom. Bocsánat Kép
Vezso
vezso

Vizimanó
Nem olvastam vissza teljesen a szülésedig, de a konfliktus akkor kezdődött? Minden családban vannak ilyen súrlódások, nem ismerek senkit ahol ne lenne. Nem értem miért van ez. Az ember mindent a legjobban szeretne csinálni és sehogy sem jó némely családtagnak, nem?
Én is sajnálom az apósomat, de igazából a férjemet, mert nem egy idilli családba született.
Vezso
vezso

Vezso,
azt akartam még írni, hogy én pedig a szopi miatt irigyellekKép Te még tornázhatsz amennyit akarsz, én Ákost már nem szoptathatom.Kép
Konfliktus nagyon bonyi dolog, nem akarom ezzel terhelni a topicot.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó
Jól van, persze, megértem, azért sajnálom, tényleg, hogy ilyen a helyzet a szüleiddel. Lehet, hogy megváltozik majd jó irányba. A mi családunkban is voltak mélypontok, pl Apu miatt, de aztán kiderült minden a szív/érrendszeri bajai, meg depressziója volt, és megoldódott. De mégis jobb lenne, ha nem is lennének ilyen konfliktusok.
A szopi megy igaz, majd tornázom később. Csak, tudod, szeretnék már nem úgy felkelni az ágyból, hogy itt fáj, ott fáj, mint a saját öreganyám. Nem is tudom elképzelni, hogy tudtam futni pl a Margitszigeten? Most olyan lehetetlenségnek tűnik, hogy egyáltalán képes voltam rá.
A szopi mostanában nem olyan könnyű, mert állandóan nézdegél közben, nekem meg ömlik a tejem. Elkezd szopizni és ha valaki megszólal, vagy bármi hangot hall, vagy vki belép a szobába, azonnal abbahagyja áés figyeli mi történik. Aztán újra szív egy kettőt és megint abbahagyja. De nagyon rossz, mert közben meg beindul a tejtermelés. Aztán meg bedühödik, hogy sok megy egyszerre a szájába. Éjjel jól eszik, akkor semmi külső inger nem éri a sötét szobában Kép
Épp most kaptam nem jó hírt, szomorú vagyok kicsit. KépA férjem előmenetel előtt áll, és lehet, hogy nem kapja meg. Ill a riválisát 8aki jóbarátja) próbálja rábeszélni ő, hogy fogadja el. Maga ellen beszél, nem értem. Kép
Vezso
vezso

sziasztok,

bocsi, kicsit off leszek, de most válogatok képeket albumba és találtam egy képet a Picurról és a Húgomról, olyan szépek mindketten. Tesóm emiljével van vmi gáz, szóval sorry, de felpakolom ide a képet, hogy meg tudja nézni. Szegény Tesóm rég látta a babát, mert veszélyzetett terhes, Pesten lakik, s nem utazhat!Kép
wester2004

Vaktyúk!
Milyen tali lesz, csak olvasgatom, hogy nagyon szervezítek, de nagyon nem mélyedtem bele, gondoltam Ti páran úgyis összejártok, főleg a Manók éjszakai sörözésre. Akkor csak a jövő héten nézek el oda, nincs messze, majd a lányommat elcsalom.

Vezso!
Nagyon rendi vagy, hogy igy gondolkozol az apósoddal kapcsolatba,én nem lennék ilyen lojális. Én is voltam egy ilyen ismerősömnél, hogy a lányomat aki szintén kicsi volt, nem mertem letenni az ágyra, olyan kosz volt. És még ott is kellett enni, a levesbe volt minden nem odaval (nem irom le mi) két nap múlva szépen be is sárgultam (májgyulladást kaptam) azt mondta a doki, hogy ha baromi nagy undorral eszik valaki valamit, összelehet szedni. Úgyhogy átérzem a helyzetedet.
Nálunk a szoptatás hasonlóan zajlik, de ő dumál közbe, olyan mintha enne és fú valami eszébe jut, kilöki a cicit és szövegel. Elég nehéz mostanában szopiztatni, mert mindig van valami mondani valója. Ja a tejcsi meg csak jön mint a szökőkút, néha az egész arca tiszta tejcsi.
Milyen előmenetel előtt áll a férjed?

Berkiadri!
Nagyon helyes Martin baba, sok egészséget és tejcsít kívánok, egyen amikor csak jól esik neki, majd szépen kialakítja a maga kis ritmusát. A szájpenész az első két hétbe jöhet elő, de a lányok már irták mivel kezeld. Nekünk nem volt, szerencsére.

Marqueza!
Köszi a tippet az sincs nekünk messze, majd azt is megnézem, nagyon szép kis rucikat raktál fel, felcsigáztál. Az a thermó macis nagyon tetszik. Megnéztem a honlapjukat, klassz dolgok vannak.

Vizimanó!
Te is megvagy áldva szuper szülőkkel, nem igazán értem, hogy miképpen gondolják, egy picibaba ütemezze át az alvását, mert ők sziesztáznak.
Anyukádat meg szintén nem értem, hiszen Te is voltál gyerek akkor meg tudnia kell, hogy egy pár hónapos baba nem kezd el újságot olvasni és Tv-t nézni, hogy lefoglalja magát.

Lányok a derekam és a hátam olyan mint a beton, annyira fáj, hogy reggel a kelésnél úgy kell féloldalassan felnyomnom magam. És ilyenkor nem is lehet tornázni, mert én valami ilyesmit terveztem mostanába??

Patri
patri

Patri
Próbálok legalábbis lojális lenni apóssal, annyira katasztrofális az állapota, hogy nem is lehetne másképp. Mivel nem igazából tartjuk a kapcsolatot, végül is majdnem mindegy mit érzek, vagy teszek vele kapcsolatban. De azért az dühít, hogy a férjemtől annyi minden elvett anno, az egész gyerekkorára rányomta a bélyegét az, hogy elhagyta őket.
A koszt meg nem bírom elviselni, rosszul vagyok, ha olyan helyen kell lennem, mint az ő lakhelyük. Nem is tudok elfogadni enni, vagy inni semmit, nem is tudom Neked hogy ment. Komolyan, még a pisilés sem megy, inkább előtte a búzamező szélén elintézem... kínálnak mindenfélével elég erőszakosan, de én kitartok és az sem érdekel, ha ez veszekedésbe torkollik.

A szopiztatás tényleg nehéz mostanában, ma is küzdünk néha, pont olyasmik miatt amit Te is írtál. Az aggaszt csak, hogy a Zsófi lányom (most 8 éves) pont ezt csinálta és kb fél éves korában egyik napról a másikra abbahagyta a szopit magától, nekem pedig sok tejem volt akkor is.
A férjemmel kapcsolatban ködösen fogalmaznék, egy lépésre van álmai pozíciójától és most bizonytalanodik el magában. Túl sokáig volt szabin, lehet (két hét). Majd akkor mondok többet, ha kialakultak a dolgok, nem baj? Férjem ma kezdett dolgozni és bennt alszik a szállodában, holnap este jön haza először. A gyerekek meg a nagyinál társasoznak és egész nap egyedül vagyok a Rozival. És takarítás közben netezek. Kép

A torna, ahogy Vizimanónak is írtam, nálam is azért lenne már jó, mert nehézkes kezdek lenni és utálom. Azért is mert én egy mozgékony emberke vagyok és nem szeretek tunyulni. De a szoptatás az első. Olyan lájtos gyakorlatokat 10 percig lehet csinálni, nem?
Elképzeltem Vizimanóék babáját (a szép szempillájút), ahogy újságot olvas. Kép

Marqueza
Nekem is tetszik a macis felső, lekoppinthatom? Köszi a tippet Kép

Vezso
vezso

Vizimanó

Írtad, hogy tornázol vmelyik Rékára. Melyikre, mert annyi féle van és én csak a bombajó kismamát ismerem, de az már/mégKép nem aktuális. Nekem is leginkább fenék-comb-has torna kellene, a súlyzózást annyira nem szeretem, abból minél kevesebb. Megadnád a nevét a kazinak? Már elértem a terhesség előtti 54 kilót, de van mit feszesíteni.Kép Meg a közérzeten javítani...

Vezso

Kíváncsi lennék a felsőre, felteszed majd?

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Mi Visegrádra mentünk kirándulni, nagyon jó volt, és persze nagyon fárasztó.Kép És szuper szopis élményekkel tarkítva, mert Ákosomra a napi egyszeri fél órás szopija a visegrádi vár kasszájánál jött rá, ahol a legtöbb ember a legjobban ráér, és rajtunk kívül semmi látnivaló nem volt.Kép Egyszer meg az út szélén kellett megállni, akkor meg minden mellettünk elhaladó autónak utánafordult, persze cicivel a szájában.Kép

Patri,
A terhesség alatt voltam egy varrótanfolyamon, majd valamikor szeretném folytatni, mikor már el tudok szabadulni egy egész szombat délelőttre.Kép Már vagy tíz éve terveztem, hogy megtanuljak, azóta itt porosodott a varrógép a gardróbban.

Berkiadri,
Gratulálok Martin babához, olyan aranyos.Kép Szoptasd csak meg, mindig, mikor kéri.Kép Mi éjszaka úgy csináltuk, hogy mindig félhomályban tettük tisztába, csendesen beszéltünk, nem játszottunk vele, hogy vegye észre a különbséget. Később, mikor picit nagyobb volt, kialakítottunk egy esti menetrendet a lefekvéshez (masszázs, fürcsi, szopi), hogy tudja, most kell majd jó nagyokat aludni.Kép

Torna: az nlc- szopis tanácsadó azt írta, hogy fokozatosan növelve a terhelést lehet tornázni, és ésszerű diétát is lehet tartani (nem muszáj somlóit enni sportszelettelKép).
Hát és nyaktornát én minden reggel csinálok, különben olyan vagyok egész nap, mint az Ózból a bádogember.

Vezso,
Van többféle méretű terpeszpelusunk is, mert elsőre mi se találtuk el a méretet.Kép

Vaktyúk,
Én is megnézném azokat a ruhákat. Bár turikban nem nagyon tudok vásárolni, de hátha belejövök egyszer.Kép

KépKép
connie

Marqueza
Persze, hogy felteszem majd, de még el kell készíteni. Be vagyok most havazva, a nyaralás után sok a házimunka Kép De, most pont a varrós dolgokat pakolok, és jár az agyam közben. És annak a macisnak olyan aranyos szabása van, maga a maci is helyes a zsebbel Kép

Connie
Gondoltam, hogy kirándultok, megint közel hozzánk Kép Azokat a szoptatásokat jól elképzeltem Kép Hú, hányszor álltam az elmúlt 19 év alatt annál a pénztárnál az én kis turistáimmal... Lehet hogy egy szoptatós anyuka jobban tetszett volna nekik Kép Bár a kilátás fenséges onnan, nem?
És mégegyszer köszi a pellust, elhozod mindet akkor? Nem tudom melyik kell? Én mivel segíthetnék, hogy viszonozzam?
A somlói a sportszelettel Nálad bejön, azért mondtad? Én inkább a csokimousse-t szeretem, meg a karamellkrémet, meg a fagyit, meg...Kép Kép
Még mindig nem tudom hogyan állok ki a kocsival, a gödör egyre nagyobb a kapunk előtt Kép Kép Egész nap dolgoztak kint.
Vezso
vezso

Sziasztok!
Hű jó sokat írtatok,nincs is időm visszaolvasni,Majababa délután tiszta nyügi.Mondanom sem kell tegnap éjjal sem alukált úgy ahogy kellett volna.

Connie
Ok.szólj bármikor,jó lehetett így a szopi.Nálunk is az van és ez így nem buli,szív kettőt a kisasszony és már más fele takinget,egy óra múlva meg éhes.

Vizimanó
Rá se ránts,max. ége a sziesztának,valamit valamiértKép

Berkiadri
Gratula itt isKép

Marqueza
Jók a rucik,picikédről képed van?

Nagyon boldog szülinapot kívánunk a kis Marcikáknak!Sok-sok puszit küldünk és virtuális ajándékot
KépKép
Timurr&Maja
Vendég

Sziasztok!

Boldog Marcell napot!!!!

Vezso,
mindent megtesztek Roziért! Minket a doki néni anno külön figyelmeztetett, hogy melyik ortopédushoz menjünk. Mint másoktól megtudtuk, azért, mert van egy elmebajos, aki "csak" a gyerekeket nem szereti meg az aggódó kismamákat (ő is olyan, hogy a gyerek miért kakil, sír, él, stb.). Terpeszpelust valamelyik nagy bababoltban is láttam.
Anyósék voltak. Állatkert jó volt, mi ketten a férjemmel megnéztük az állatokat (többiek 1-1 pillantás és kész, de az az ő bajuk). Nem volt semmi gubanc. Kiscsajom megint sokat nőtt. Sajnos a haját is növesztik (Nem lenne gond, mert nagyon dús és korom fekete, hullámos haja van, csak épp lóarca lesz tőle. Dehát ugye egy kislánynak kötelező a hosszú haj náluk.) Sokat volt az ölemben, játszótereztünk vele, így föl sem fogta, hogy féltékenynek kéne lennie Pannira és tulképpen ő az, aki miatt nem találkozunk mostanában. Panni viszont tök kikészült, mert anyós úgy ordít, hogy sem enni, sem aludni nem tudott igazán. Ez van. Kosz: ismerős, azért sem visszük Pannit hozzájuk.
Fog. Kép Kaphatsz érzéstelenítőt, mert csak helyben hat, de a dokid is biztos tudja. Nekem terhesen fogdokit kellett váltanom és az új eleve szinte mindent érzéstelenítő nélkül csinál, de alig-alig fájt néha (pedig az előző doki művét nem volt könnyű rendbe hozni), arany keze van. És olcsó. Kicsit lökött, de sebaj. Ha érdekel, írj mailt.

Nagia,
eltettem a lapot a kedvencekhez. Kép
Mi tápisok vagyunk, gyümölcslé4 hótól, főzelék 5 hótól. Mindenünk az őszibarack! Kép De szerintem is ha van tej, szoptass! Most úgy sincs szinte semmi adható gyümölcs, majd ősszel lesznek jók, amikor abba a korba kerültök. Ha nincs tej, sztem a műtápnál jobb a természetes kaja, de a tejnél nincs jobb.

Patri,
minden rendbe jött a kislány lábával (pedig anyós hanyagolta nagyon és mindent megtett, hogy ne javuljon, de ez más tészta). De ne legyél gyenge!!! Akkor csinálsz rosszat, ha gyenge vagy! Szorítok, hogy minden rendbe jöjjön!

Berkiadri,
gratulálok! Húúú, tényleg ilyen picik voltak a mieink is! Kép Élvezd ki, míg sokat alszik és keveset sír! Kép Mielőbbi regenerálódást neked! És igen, szoptass sokat! Inkább termelj túl, mint kevesebbet.

Vizimano,
homeobigyó 1*2 golyó. Nekünk a frontra nem válik be. Kép

TALI: időjárásjelentés miatt szerdáig tuti nem telkezünk. Mehetünk mi is a talira? Kép Mikor lesz és most akkor hol? Ja, és ha találkozunk, már most mindenkitől előre elnézést kérek, mert tanár létemre szégyen gyalázat, de iszonyatos a névmemóriám... Kép

Panni éjjel 2* is ébred enni mostanság. Kép Miért?! Eddig kb este 9-től reggel 6-7-ig aludt. Nappal meg dilizik. Kép Tökre anyás. Kép Én meg tökre fáradt...

Kata
panni2005

Kata,
Delfinkénél lesz a tali végül, kedd délután 1 órától. Mindenki hoz nasit, meg üccsit, más nem kell. Ide: gurzo@tvnetwork.hu írj mailt, és akkor küldi a címet, azt mondta.Kép

Vezso,
Nem is tudom...KépIgazából szeretném kölcsönkérni, de legalább megnézni kedden a Norbi update-et. Bár az azt hallottam, napi használatra kell, mert a listák benne a lényeg.

Ákos is változtatott az alvási szokásain.Kép Már legkésőbb 8 körül bealszik, és hiába keltjük fürcsizni, alig szopizik utána, és hajnali öt körül ébred. Ma már csak átvittem a nagyágyba és a sötétben megszoptattam, vissza is aludt 5 perc alatt.

KépKép
connie

Sziasztok!

Bocsi, nem otthon vagyunk, hanem a szüleimnél és itt modemes internet van, olvastalak benneteket, de nem tudok reagálni midenre.

Berkiadri:
Szájpenész nem tudom milyen, nekünk nem volt, de volt valami fehér cucc a Gréti szájába, doki néni látta, nem szólt semmit, rákérdeztem, hogy ez nem szájpenész??? És mondta, hogy nem, ez tejcsi...anyatejes babáknál az elején a tej lerakódhat a nyelven. Ez volt nálunk.
Akkor azt mondta a doktor néni, hogy a szájpenész az túrós és mindenhol van, az inyén, oldalt, nyelvén, és nem lehet letörölni ézlappal. Ecsetelni kell azzal amit a lányok már irtak (bocs nincs hosszú i).
Szóval próbálj meg benyúlni a kissrác szájába gézlappal, és letörölni a nyelvét, és ha van rajta valami, kakor az tej, ha nincs, szájpenész. Én igy tudom.
De azért mutasd meg doktor néninek vagy védőnőnek.
Ja, és a szopós párnácska az meg a felső ajkukon van, és az időnként leesik, újra keletkezik....nekünk is volt, már nincs ilyesmi.

Egyébként gratulálok a kisfiadhoz még egyszer, gyönyörű. Szülésedért nem irigyellek. (Én ugyan nem jutottam el a kitolásig, de a magzatviz elfolyásától 14 órát vajúdtam, utána lett császár, hát mitnemondjak...)
No, de lényeg ott piheg a kiságyban Kép És ez a fontos!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Connie
Viszem a könyvet, természetesen, úgyis olyan drága, minek vennéd meg, a köv taliig jó? Anyu lesz a következő, aki kérte Kép A lényegét könnyű egy idő után megjegyezni, június vége óta már belejöttem. Nem szigorúan csinálom, pl most nyaraláskor ettem jégkrémet du amit csak de szabad Kép De ez 1x-2x belefér egy szoptatós anyukának. Az eredményem eddigkb 5 kg mínusz és pl a combomból 5 cm! jött le (6 hét alatt). Ez jó nem?

Kata
Köszi a "fogas" válaszokat, van két fogorvosom is, és most itt helyben Pomázon próbálok ki egyet. Nem szeretnék a babával a Belvárosba járni. Még nem jelentkeztem be, de holnap be fogok, ha a férjem megnézte a telefonszámot (az utca végében van, csak most az építkezés miatt nehézkes innen kimenni). Azért a foghúzást nem vállalom be érzéstelenítő nélkül Kép
Azért végül is egész jól sikerült a nap , nem? És az idő is ok volt. Hallom, hogy micsoda viharos idő lesz éjjeltől Kép
Gyere Te is atalira, persze, szegény Delfinkét jól megrohamozzuk Kép
Vezso
vezso

Vezso,
Köszi.Kép 5 kg hat hét alatt tök jó. Muszáj fogynom nekem is, mert nem akar helyreállni a lábfejem, nehezen tudok elindulni ülés vagy állás után, és sztem amíg ekkora túlsúly van, nem is fog rendbe jönni.

Kata,
Engem viszont érdekelne a fogorvosod, nekem is, meg a férjemnek is mennünk kellene már, több fogal is.Kép Kész vagyon.Kép
Következő tali majd nálunk lesz, szeptemberben már úgysem lesz parkban letelepedős idő valószínűleg.

KépKép
connie

Vezso,
szorítok, hogy minden jól alakuljon férjednél.Kép
Szüleimmel nem olyan rossz a helyzet, majdnem minden nap telefonálunk, csak más lett.Kép Soha nem tenném meg, hogy bántsam őket, hisz a SZÜLEIM, akiknek nagyon sokat köszönhetek.Kép Apuval kifejezetten jó a kapcsolatom, csak anyukámmal vannak gondok.Kép Egyes időszakokban repked, máskor meg teljesen a padlón van. Amikor kérdeztem, hogy nem-e lehet-e hogy betegség (nagyon finoman) akkor nagyon megharagudott rám.Kép

Panni,
köszi a választ. Nekünk segített már egyszer a homeobigyó a frontra. Többször nem mertem adni.
Örülök, hogy jól sikerült a mai nap.Kép Örülök, hogy maradsz velünk.Kép

Connie,
aranyos lehetett a kirándulásKép

Marq,
azt hiszem az a címe, h "Add önmagad" (az van ráírva, hogy -5kg/hét) Van vmi diéta is a kazin. Az update szellemében, hogy este már nem szabad szénhidrátot enni, meg ilyenek.Kép

Patri,
callanetics tornát nem próbáltál, annak vannak kifejezetten olyan gyakorlatai amik jók a beállt izmok "ellen". Callanetics, pici mozdulatokból tevődik össze, és naggyon jó.Kép

Timurr,
még mindig gyönyörű a hercegnőKép

Ákos legújabb mutatványa, hogy elindul a fr. ágy egyik oldalától görögve, majd amikor "megérkezik" a másik oldalra, elindul vissza.Kép Olyan kis édes ahogy kisandít, hogy figyelek-e?

Kép

Kép
vizimano

Vezso!
Nálunk az anyós aki elég passzívan áll az egyszem unokájához, ha telefonálnak is akkor az após érdeklődik, de az anyós az nem. A vicc az egészben, hogy a szomdéd kerületben laknak, de én nem fogom törni magam az tuti.Én is baromi mérges vagyok rájuk, mert marhára nem foglalkoznak a fiúkkal, unokájukkal, az én szüleim meg állandóan nyüzsögnek (néha túl sokat is) de ha valami gondja van a férjemnek rögtön anyámat hívja. Azt sem tudják, hogy most megint beteg, mert azt mondta a férjem, hogy minek mondja, úgysem fogják fel és szerinte nem is érdekli őket. Ha ilyen szüleim lennék hát nem is tudom mit csinálnék. Ja és mondom a három hónapos unokát egyszer látták. A veszekedéstől én sem állok messze, szerintem nagyon megkönnyebülnék.
Nem biztos, hogy Rozi is ugyanazt fogja csinálni mint a lányod úgyhogy ne idegesítsd magad ezzel.
Ok persze csak érdeklődtem, gondolom ilyenkor nehéz a feleségnek jó tanácsot adni.
A mozgás nálam is alap lenne, de már ha a szőnyegre lefekszem attól is fáj a hátam, hát hogy még hintázzak előre-hátra na az most nem megy, talán oldalra. Egy kicsit.
Milyen talit szerveztek?

Connie!
Nagyon jó ám, ha tudsz varrni, de sokszor nem éri meg leülni a gép elé, mert olcsóbban megveszed. Csak maga az élmény, hogy Te csináltad, én most varrtam Beninek egy plüss együttest nagyon édi lett királykék és olyan szép zöld ami megy egymáshoz. Nézelődtem és egy ilyen olyan kb 4-5000 körül lenne, nosza megcsináltam na jó nem egy nap alatt, mert már hetek óta folyamatban van, de mára elkészült. Túl sok időm nekem sincs.

Timmur!
Maja nagyon bájos kis hölgyemény, szerintem ez a pasizós mosolya,olyan kis kacér.

Kata!
Érdekelne a kislány története ha lenne időd szívesen venném, az anyóst meg jól hátba veregetném, piszkafával, ha tudatossan igyekezett a kislányt tönkretenni, Undorító!!!
Persze próbálok én marha erős lenni, és tornáztatom ha van rá mód, de inkább a gyúrom a kis lábát, mert a gipsz miatt az izmok meg izületek meg a kis bőre eléggé lemerevedik. Egy kiló krém aztán mehet a gyömöszölés.

Vezsó!
Az nagyon jó az 5 kiló minusz, és azért rendesen betudod tartani?

Patri
patri

Connie,
köszi! Kép Fogorvosos mail ment.

Delfinke,
írtam mailt. Tuti, hogy ez így jó neked? Ennyi vendégeskedés ilyen gyors egymásutánban??? Nagyon köszönjük a lehetőséget!!!!!!!!!! De tényleg, ha meggondolod a dolgot, nyugodtan szólj! Akkor még mindig variálhatunk!

Fogyókúra: a szomszéd lánynak most 8 hós a fia. 3 hónapja eszik Norbi kaját, 15 kg-ot fogyott (az 5 kg jó!!! Kép ), és több teje lett! Mostanában néha bűnözik is, mert azt mondja, jobban érzi magát a bőrében, mióta így eszik, de néha kell neki az energia. Kell is, mert 3 fia van és megint babát vár (erről nem tehet, mert kivonták a forgalomból a fogamzásgátlóját és az, amire áttért, úgy látszik, gyenge volt az előző után).

Patri,
hát a kiscsaj történetét szerintem már a többiek unják, meg egy egész horror-regényt lehetne belőle írni (és messze nincs vége). Ha érdekel, majd inkább személyesen, bár annyi a fordulat, hogy kívülállónak szinte követhetetlen. Az egész tragédia oka a magyar jog (ami általában jó, csak erre az esetre nem - de ilyen eddig összesen 2-szer volt az országban), másfelől (bizonyos személyeknek) a pénzről van szó. Kép
Neked kitartást a gyömöszöléshez és jó eredményt!
Tali: a topikunk talikat szervez nagyobb gyakorisággal, mint a Babanet. Ez lesz a második (az első pocakosan volt - én akkor még nem voltam a topik tagja - és nem jött össze, mert rossz volt a helyszín, nem találták meg egymást a csajok). Először most a Margit-sziget volt a cél, de rossz időt mondanak, ezért Delfinke fölajánlotta, hogy náluk lehet. Connie az előbb írta, hogy mikor és hogyan.

Jó éjt!

Kata
panni2005

Connie
Az rossz lehet, az a lábfájás, nekem a hátam fáj a túlsúlytól (meg hogy emelgetem a babát). Sztem nyugodtam elkezdheted az Update-t, majd mesélek még róla, ha akarod, mert az eredmények önmagukért beszélnek. És főleg, hogy azóta is csak anyatejet kap a Rozi hercegnő. Nem kell éhezni, csak átstrukturálni az étkezést. De igazából egy-két alaptételt kell csak megjegyezni, semmi bonyolult dolog nincs. Viszont érdemes a szöveges részt elolvasni, mert az külön kedvet csinál, érdekesnek találtam. A Da Vinci kód tetszett végül?

Vizimanó
Köszi, hogy szorítasz, ki tudja mi lesz. Nekem így is jó,ahogy most élünk, csak ne dolgozna annyit a párom. Viszont a jó hír az, hogy úgy néz ki az egyetlen főnöke, akiről jót nem tudok mondani, elmegy, szerencsére. Halálba stresszelt mindenkit állandóan. Kép
Én is úgy gondolkodom a szülőkkel kapcsolatban, mint Te, mindent nekik köszönhetek, szó szerint. De pl Apu nem tudta sokáig feldolgozni, hogy már nem ő diktál, hanem van saját életem, meg súlyos depije volt a betegségek miatt és nem akarta elfogadni. És pár éve robbant egy nagy vita, mert azt találtam mondani, hogy orvoshoz kéne mennie. 2 évig nem állt velem szóba! Persze, ahogy azóta írtam egyszer, még súlyosabb depressziója lett, és egy időben a mániás depresszió: egyszer pörög és agresszív és mindenen felkapja a vizet, aztán mély depi. Szörnyű. De most már elfogadja, hogy beteg, ez már nagy szó, és javulgat, már eszik is. Egész jól van. Hihetetlen, hogy "ledarálja" a depi az embert. Nálunk ezek voltak a fő konfliktusforrások.
Ákos nagyon ügyes, hogy ilyen komoly helyváltoztatásra képes már! Kép Nem jössz a talira?
Vezso
vezso

Patri
Épp most írtam egy hosszút és elszállt...
A varrásban én is az alkotást szeretem, teljesen amatőr vagyok, régebben egész jó cuccokat varrtam a burdából, mostanában meg inkább foltvarrást, meg barbieruhákat, függönyt. Connie már profi, majd hozzá járunk tanfolyamra Kép
A tali biztos jó lesz, jössz? Kép
A diétát tartom, de inkább életmód, mint diéta, mert nem éhezésről szól, hanem mindent ehetsz, csak nem mindegy mikor és mennyit. Mindenki meg tudja benne találni, amit szeret. És működik, egy barátnőm is mondta nemrég, hogy evvel fogyott le, pedig mindig duci volt. Neked nincs túlsúlyod, nem?
A nagyszülőkkel kapcsolatban: toleráns vagyok és kompromisszumokra hajló, de határozott és egy ponton túl nem engedek. A toleranciát a munkám során fejlesztettem ki jól Kép
Vezso
vezso

Sziasztok

Vizimano lehet csuszik a dolog meg nem tudtam elvinni a szervizbe azt a szarhalmazt de a heten mindenkeppen viszem mert megyunkKép

Tali
Mikor kezdodik egy korul jol olvastam?

Adri sok sok gratula gyonyoru a fiadKép

Connie neked is viszem a pelust mi mar ki is probaltuk tokeletes semmi baja, tehat nem masodosztalyu vagy iylesmi, csak nem walt disney hanem vizilovas dehat ez legyen a legnagyobb gondKép

Tulajdonkeppen akkor kijon a talira?Ha valakit kell es Gyál kornyeke vagy Csepel kornyeke szivesen elviszem.

Kép
vaktyuk

Szia Vaktyúk Kép
Mi megyünk a Rozival, biztos. Repcsivel értem tudsz jönni, vagy inkább helikopterrel? Kép Állítólag ki fogok tudni állni, szépen mosolyogtam a munkásokra Kép Remélem beválik Kép

Hová mentek? A Vizimanóékhoz?
Vezso
vezso

Szisztok.Én most járok itt elöször. Illetve egy pár napja már olvasgatlak benneteket, csak nem sikerült még magamat regisztálni.
Van egy kisfiam, Ádám,aki 2005.április 27.-én született a MÁV korházban, 3450 grammal, és 54 centivel. Mostanra már 6240 gramm, és 63 cm.
Íme egy kép rólunk!
Üdv.Szilvia Kép
hüpi

Vezso
SimanKép Igen talizunk Vizimanoval ha a kopcsim is ugy akarja, meg viszek neki pelust.
Udv SzilviKép

Kép
vaktyuk

Vaktyúk
Disznóság Kép És mi mikor talizunk a Vizimanóval?

Szilvi
Szia, légy üdvözölve köztünk! Kép
Vezso
vezso

Hmm hat en erre nem tudok valaszt adniKép
Kerjetek meg jojjon o is egy taliraKép
Vizimanooo gyere te is el egy taliraKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Szilvi!Üdv köztünk! Kép Kép Kép

Timurr!Köszi, nagyon tetszett Marcinak! Kép Kép

Vezso!
Tudod meglepődtem volna ha normálisan viselkedik a család; ezt vártam tőlük! Kép Kép Kép

Mindenki megkapta az e-mailt?Remélem érthetően írtam lea megközelítést! Kép :

Tegnap tök jó volt a Rómain; vagy 5órán keresztül sétáltunk!Jött egy baráti házaspár is, a 11hónapos lányukkal! A kislány folyton rá akart mászni Marcira; de ő elutasította! Kép Gondolom hűséges Grétihez! Kép Kép Kép

Na pusz nektek, megyünk gyúrni (Marcit viszem tornára)! Kép Kép

Ildi

delfinke

Hű, de későn feküdtetek tegnap.Kép Én fél 11-kor már aludtam, hogy hátha ötkor kelni kel, de ma hatig aludt manó.Kép

Patri,
Általában olyat szoktam varrni, ami olcsóbb, mintha megvenném, pl. bodyt, rugit nem. De a kertésznacit anyagáron 1500-ból ki tudom hozni, és még jól is szórakozom közben.KépCsak ezt a munkastílust kellett megszokni, hogy fel kell ugrálni közben.Kép De nem igazán vagyok profi, ahhoz többet kellene gyakorolni, és nem csak a függönyvarrást.Kép

Vezso,
Én is burdából varrok, vettem négy régebbi gyerekburdát, az elég lesz a következő 10 évre.Kép

Szilvi,
Üdv a fedélzeten. Ádám nagyon kis formás.Kép

Kata,
Köszi a fogorvost. Külön jó, hogy pontosnak kell lenni, mert manóval nem tudok órákat várni.

Vaktyúk,
Hát nem is tudom, ha nem walt disneys...lehet, hogy Ákosnak nem fog tetszeni...Kép
Talit Ildi javasolta egy körülre korábban, még a szigetre, gondolom, akkor úgy jó, ha ebben az időpontban rohanjuk le.Kép

KépKép
connie

Jó reggelt!

Tök sokat aludtam, mert Pancsa "csak" 1* kelt éjjel, regel apa vissza altatta és még ráhúzott fél 9-ig durmit. Jaaaajjjj, de jó volt! Kép

Szia Szilvi! Jó, hogy szaporodik a topik! Kép

Ildi,
köszi a mailt! Érthető. Kép

Kata
panni2005

(Reggel két g...)
panni2005

Sziasztok!!!

Pár napja olvasgatlak benneteket és nagyon sok hasznos infót szereztem általatok, amit ezennel is köszönök.Ha nem gond én is szeretnék közétek bekerülni.
Először is szeretnék gratulálni a babákhoz,megnéztem a képeket nagyon édesek mind!!!!
Kisfiam idén március 28-án született a kútvölgyi korházban 3200gr és 53cm-el, első baba. Étvágya kiváló így most már 7200gr. Igazából annyi az aggodalmam, hogy napközben nagyon keveset alszik..(van olyan nap, hogy fél órát, vagy másfelet..jobb esetben kettőt)Kép( Mindenki azt mondja, hogy egy ekkora babónak sokkal több alvásra lenne szüksége....a ti babáitok mennyit szundiznak??
Amúgy a kútvölgyis topikban is szoktam irogatni néha.....
megpróbálok feltenni egy képet a kisfiamról

Mindenkinek szép és naposabb időt kívánok

Üdv.,

kingu és boti baba

Kép
cica29

Sziasztok!

A téli babás topikból vagyok, és azt szeretném kérdezni, használ-e tőletek valaki mosható nadrágpelenkát.
(Nem tudom, mi a pontos neve, úgy néz ki, mint az eldobható, csak ki lehet mosni).

Ha igen, légyszi osszátok meg velem a tapasztalatokat, megéri-e erre beruházni,jobb-e, mint a textilpelenka, illetve rosszabb-e, mint az eldobható.

Köszi!
Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Vaktyúk
Már kérdeztem Vizimanót, hogy jön-e, de még nem válaszolt. Remélem a kocsid megjavul időben Kép

Delfinke
Jó tornát Nektek! Kép Még nem írtam mélt, de ma fogok Kép

Connie
A burda szabásminták a legmegbízhatóbbak és jók a régiek is, főleg kisgyereknek nem kell a legutóbbi divat. Én gomblyukazni nem tudok szépen.
Nem tudok én sem belekezdeni semmi komolyabb dologba, mert fel kell ugrálni állandóan, ezt vagy azt csinálni. Amikor elkezdődik a suli a nagyoknak, talán több időm lesz. Az ágytakaróm is félig van meg, még pár óra munka és kész.

Szia Kingu Kép
Gratulálok utólag is a kisfiadhoz, csodaszép, és üdv itt, örülünk Neked Kép
Az én Rozim kb egyidős a fiaddal (márc 16, most 7300 g kb)és ő is egy időben kifejezetten keveset aludt napközben. Nem volt nyűgös, nem sírt, de nem aludt egyben fél órát. Kb másfél órát egy nap, ahohy írod. Nézegetett, kiegyensúlyozott volt, ezért nem aggódtam. És elmúlt ez a korszaka egy idő után.
Hihetetlen hogy a fiadnak mennyi haja van! Kép Rozi már kopi lett, pedig rengeteg haja volt születéskor. De a nővérei is így voltak, aztán derékig érő hajuk lett Kép
Könnyen született? És még árulj el vmit magadról, hogy jobban megismerjünk Kép

Uxi
Eldobhatós pellust használok, és használtam a többi gyerkőcöm esetében is. Ez egy dilemma, hogy környezetvédelmi szempontból melyik jobb, mert a moshatót, meg mosni kell, az sem környezetbarát. Meg ezek az eldobhatósak nagyon kényelmesek és mi sokat megyünk ide-oda, utazunk, nem tudnék a moshatóval akkor mit kezdeni. Egyébként is annyit kell mosni a családra (3 gyerek + férj), hogy ahogy mondani szoktam, másodállásban mosómaci vagyok.
Első babád lesz és gondolkodol a moshatón? Hát, én nem javaslom, de majd a többiek is elmondják mit gondolnak.
És tök jó, hogy benéztél Kép, most hányadik hétben vagy?
Vezso
vezso

Timurr!

Képek Lucáról:

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Kép

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Vizimanó!
Köszi a címet, beszerzem.

Vezso
Gondoltam, hogy előbb megvarrod, és csak utána tudod feltenni...Kép

Cica és Hüpi!
Üdv, gratulálok a gyerekekhez!Kép Nem vagyok valami aktív tagja a topicnak, inkább csak olvasok, tényleg sok a hasznos infó.

marq
Kép
Kép
marqueza

Uxi,
mi vettünk moshatót, és vagy egy hónapja adtam el őket, féláron.Kép Nekünk nem vált be, mert Ákos annyit pisil, hogy csuromvizes lett két óra alatt mindene a textilpelusban. Mondjuk nekünk még az eldobhatók közül is időbe telt, mire kiválasztottuk azt, amiből nem folyik ki semmi.Kép De sok lett volna vele a pampucolás is, a kakit vakarni se volt aztán kedvem, és ecetszagú volt az egész lakás az áztatóvíztől.Kép Valahogy egyszerűbbnek tűnt az egész, amíg csak olvastam róla.Kép

Szia Kingu,
mennyi haja van a fiadnak!
Egy időben az én fiam is keveset aludt, de annak az volt az oka, hogy nem vettem észre, mikor álmos. Most már, hogy jobban figyelek, és lefektetem, mikor már látom a jeleket, többet alszik. Kb. másfél-két óra ébrenlét után fárad el, és délelőtt általában hosszabbakat alszik, mint estefele. Kivéve hétvégén, mert akkor egész nap van apa, meg jövünk-megyünk, és akkor nem ér rá aludni.Kép

KépKép
connie

Marqueza
Imádni való a kiskóciKépKépKép

Vizimanó
Ákosunk merre jár?Nem akar fényképezkedni?

Cica
Boti baba is gyönyörűKép

Adri
Én úgy tudom a szájpenész az egész száját belepi és nem tudod letörölni,mint a tejecskét.Azzla a boraxos kutyafüléval kell kenni.

Kacérkodunk még tovább
Kép
Kép
Kép
Timurr
Vendég

Egy pár friss kép!
Hogy mondod?:
Kép
Jól megtépem anyát Kép
Kép
Jól becsajoztam, csak Jégvirág Grétije meg ne tudja! Kép :
Kép

delfinke

sziasztok!
Hát, aranykezű mamik, irigyellek Bennetek, én most azon gondolkodom, hogy a kötőtudományom kellene felébreszteni, mert olyan jó lenne, ha hordani vmit, amit én csináltam! Szerintem itt tényleg nem az ár a lényeges, hanem hogy szívünket-lelkünket beletesszük, nem?Kép
Uxi!
Én javaslom a mosható pelenkát! Nekünk kushies van és elegedett vagyok vele. A www.spelta.hu oldalon mindent megtalálsz, nagyon korrektek, e-mailben is lehet rendelni, s nagyon gyorsan kiszállítják. Egyébként mi "vegyes üzemmódban " vagyunk, azaz itthon a moshatós pelus, de sétára eldobhatót adok rá és persze akkor is, ha utazunk. Tényleg nem nagy macera, kell egy jól zárható műanyag vödör, abban gyűlnek a használt pelusok az ecetes áztatóvízben, aztán 60 fokon kell kimosni ecettel, szódabikarbónával, s nem kell vasalni. Mi 10 darabot vettünk, plusz mosható betét és papírbetét is. Ez azért jó, mert ha mázlim van, akkor csak a papírbetét lesz kakis. (nagggyon szoktam fülelni, ha hallom a rotyogtatástKépBocsi, bemásolok ide pár bekezdést, engem nagyon megfogott.
"Képzeljük el, hogy eldobható pelenkával pelenkázzuk gyermekünket, és a használt pelenkákat nem a szemétkukába dobjuk, hanem egy külön helyre, mondjuk a házunk mellé. Egyes adatok szerint, ha a baba pelenkás kora alatt (kb. 27 hónapig) így cselekednénk, hozzávetõleg 4-6000 darab pelenka kerülne a mi “kis” szemétdombunkra, ami kb. 1- 1,5 tonnás kupac lenne. Gondoljunk abba is bele, hogy mi lenne akkor, ha nemcsak mi, hanem minden eldobható pelenkát használó szülõ ezt tenné!? A babás házak mellett sorakoznának a kis szeméthegyek. …És a víziót még mindig lehet fokozni: az eldobható pelenkák igen nehezen, több évtized alatt bomlanak le. Mi történne akkor, ha ez 50 évig így menne?

…És a gondolatsor végén talán az a legdöbbenetesebb, hogy ez nemcsak játék! Hogy ezek a szeméthalmok nem a szemünk elõtt nõnek, attól még a probléma létezik!

A hulladék okozta környezeti terhelés mellett a papírpelenkák gyártása során pusztulnak az erdõk, nagy mennyiségû víz szennyezõdik el. A klóros fehérítéskor dioxin szabadulhat fel, ami a legkisebb mennyiségben is ártalmas az élõlényekre.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a környezetvédelem egy olyan probléma, amit majd “MÁSOK” megoldanak. Pedig ez nem így van! “Gondolkozz nagyban és cselekedj kicsiben!” Csupán azzal, hogy a textilpelenkát választjuk, hatalmas tettet viszünk véghez és a gyermekeinknek egy tisztább világot ígérünk."
Hátha vkit még sikerül meggyőzni, a következő méret a tipegő 10 kiló felett, ahogy itt híznak a babák, hamarosan elérikKép De tényleg nem akarok "téríteni", erőszakosan meg főleg nem, lécci ne értsetek félre!
sziasztok,
Eszter
wester2004

Eszter,
Valszeg a márka sem mindegy, mi Monapelt vettünk. De lehet, hogy a lányok kevesebbet termelnek, mert eddig csak lányos anyukáktól hallotam, hogy bevált a pelus.Kép Mondjuk mi 10 pelussal nem is mennénk semmire, kb. 30 kellene.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Igazából még nem tudom, melyiket válasszuk, de lehet, hogy hosszabb távon megérné a mosható.

Eszter, 10 darab ebből elég lett?
Megnéztem a honlapot, de az nem derült ki (vagy csak nem vettem észre), hogy ehhez kell még venni külön külsőpelenkát is? (Mint régen a gumibugyit a textilpelenkához).

Vezso, igen, első babánk lesz, a 30. héten vagyunk.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi,
Ha javasolhatok valamit: vegyetek pár darabot, és próbáljátok ki, és ha jó, akkor vegyetek még. Meg akkor látszik az is, mennyi kell belőle, ez babatermelésfüggő. Nekünk pl. 10 pelus az egynapi adag.

KépKép
connie

Eszter
Ez mind nagyon szép. Apukám nagy környezetvédő (hivatalból is) és hidd el nem a pellusok a gond a világon. A dolgok nagyban zajlanak és mi kis pontok vagyunk benne. Nem azt mondom, hogy ne tegyük meg amit lehet. Mi szelektíve gyűjtjük a hulladékot ezer éve, a 80-as évek közepe óta. Az éghetőt a kertben elégetjük, a szerves megy a komposztba és a többi a kukába, és így rendkívűl kevés szemetet termelünk.A gyerekeknek ez teljesen természetes már. Kérdem én, ki teszi ezt meg az országban, pl a nagyvárosokban? Nem tudják az emberek megtenni, mert nincs rá hely, sajnos. Pl a lakótelepeken, ahol ma az ország egyötöde él (!) hová tennék az emberek a szerves hulladékot? Jobb esetben lehúzzák a wc-n. Az édes víz még nagyobb kincs és pocsékoljuk. Bonyolult dolog ez. Dolgoztam egy időben tolmácsként az egyik pártnak, mindegy melyiknek, és komoly tanulmányok folytak pont a pellus dologról, a végén kiderült, hogy nem olyan egyszerű a kérdés mint gondolnánk. Nem is lett belőle semmi. Sajnos. Hál istennek már megjelentek a szelektív gyűjtők egy csomó helyen, de még igen gyerekcipőben járunk. Amíg az USA nem írja alá a kiotói egyezményt, fogok használni eldobható pellust, bár törekszem a környezetvédelemre a magam szintjén.
Megértelek, egyébként, és jó, hogy van aki erre is gondol. De ez nem olyan egyszerű kérdés.
Vezso
vezso

Ezt a trutyi időt, elakartam menni, a Beniről készültek (hagyományos) fényképek, kiváltani, de hát ilyen esőben hogy induljak el. Pedig olyan kíváncsi vagyok.

Kata!
Ok persze ne untassuk a többieket, de elég rémesen hangzik, majd ha egyszer személyesen találkozunk akkor elmondod.
A tali izgalmasan hangzik, és most hol lesz, mert az jó,hogy Delfinkénél lesz, de cím stb.
Majd nálunk is lehet. Szerintem mi nem tudunk most menni, mert nincs kocsink, csak jogsink, és a babakocsival én csak alacsonypadlózatú buszra tudok felszállni. A kenguru most a gipsze miatt kilőve, úgyhogy nálunk ez elég problémás lesz, de szívesen mennénk majd.

Vezso!
Én tanultam a varrást négy évig, de inkább már csak a magam örömére varrok.De azért biztos tudok valamit tanulni Connietól. Majd értekezünk.
A talival kapcsolatban már Katának irtam fent.
Ez a diéta tényleg érdekelne, olyan 6-7 kiló plusz van rajtam, de még szertnék leadni, mondjuk jövök-megyek, kilómétereket a babakocsival, meg van lépcső a lakásunkban na ott is robogok ezerrel.
Mit is dolgozol, bocsi ha irtad már? Az jó ha a munkád miatt ilyen toleráns vagy.
Én még nem fejlesztettem ki a nagyszülőkkel kapcsolatban.

Lányok elállt az eső, szerintem elhúzzunk a képekért, drukkoljatok, hogy mig vissza nem érünk ne is essen. A Manókám ma egész nap alszik, pedig nem bulizott, szerintem az eső miatt.
Ha visszaértem majd még irok, mert van ám még mit.
PAtri
patri

Patri
Állítólag egész héten ilyen idő lesz, legalább péntekig, vihart is mondanak.Kép
Nem is volt igazi nyár.
Kata nem is olyan régen elmesélte a kislánnyal kapcsolatos szörnyűségeket, ha van időd, olvasd el, kb 2-3 hete, nem emléxem. Borzasztó Kép
Merre laktok? Kb?
Az Update tul. képp egy ún glikémiás index életmód: a vércukorszint szinten tartása a cél. Délelőtt szabad szénhidrátokat enni, és keveset, és du fehérjéket, rostokat. Kerülni kell a tartósított élelmiszert, pl porított levesek, mert hasznos energiát kell magunkhoz venni. Fehér kenyér helyett teljes kiőrlésűt választani, kevés tészta, inkább grillezett, párolt húsok, halak, tejtermékek (ha lehet sovány), gyümölcs, zöldség - ebből lehet korlátlanul (pár kivétel van, pl szőlő, banán, szárított gyümölcs). Nem kell éhezni és ez a legjobb, meg az, hogy tul képp teljesen tiltva semmi sincs. Ha pl csokit szeretnék enni, ehetek, de csak de és 1-2 kockával. Lehet alkoholt is fogyasztani, pl vacsoránál egy pohár száraz bor v pezsgő ok. Úgy is lehet ezt az életmódot folytatni, hogy senki sem veszi észre. Torna is kell mellé, de ezt egyelőre nem merem annyira erőltetni, pedig jólesne.
Munka: idegenvezető és tolmács vagyok, voltam nyelvtanár is. Érdekel minden, a reáldolgokhoz nem annyira értek. Viszont szeretem pl a csillagászatot.

eszter
Még azt szerettem volna írni, hogy az ideális az lenne, ha olyan eldobható pellus lenne (jó minőségű), ami lebomlik könnyen. Azt én is használnám. Tudom, hogy van ilyen, és ismerős használ is, de nem jó minőségűek. És ha kakis lesz a ruha, akkor ugyanott vagyunk. Ne haragudj, amiket írtam csak bosszant, hogy a kis emberek megpróbálnak megtenni amit tudnak a környezetükért (már aki tényleg megteszi), de addig semmit sem ér az egész, amíg nagyüzemben hatalmas országok gyártanak sokkal ártalmasabb hulladékot és ebben élünk nap mint nap. Érted ugye? A papám annyi szörnyűséget mesélt erről Kép

Uxi
Akkor már "csak" 10 hét, elröpülgyorsan Kép Sok egészséget kívánok Kép

Megyek, annyi minden csinálnivaló van.
Vezso
vezso

Sziasztok!
Delfinke nagyfiad egyre jóképübb kispasasKép, persze muszáj is, hiszen oly szép topikcsajok, mint pl Luca és Maja csak így rúghat labdába! Persze tudom, Grétike a kiválasztottKép
Boti baba, hajasbabaKép Nem ééééér, hogy egy fiúnak ilyen hajkoronája legyenKép Csodaszép!
Szilvi, üdv a topicban, gratula fiacskádhoz! Írj majd többet magatokról!
Vezsó, tdom, hogy nem oly egyszerű a képlet, nálunk a párom környezetvédelmi szakember, szóval nekem nem igazán volt opcionális a pelenkavásárlásKép Nekem szerencsére bejött, meg az is igaz, hogy csak kb 2 hónapos korától használtuk, az első időben nem hiszem, hogy belefért volna ez is. Na és arról én sem voltam meggyőzhető, hogy utazáskor is ezt használjuk, no nem... Mi is szelektív gyűjtjük a hulladékot, tölthető elemeket veszünk. De egyébként persze igazad van, szemét USA!!!
Eszter
wester2004

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?