Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Imádnivaló hurkák és nyálak és tekintetek!Kép

Zsuba
zt a motollás nótát én nem ismerem,a mint a mókust bepróbálom.

Tegnap vagy 20-szor énekeltem el a vukkot eléggé unom má.Van a z a Tomis róka ő most a tomi-vukk és nagyon teccik neki.

Dejó nektek megint tali.

Muki
Szerintem ez már egyéniség kérdése.Maja kiszúrja a számára szimpi embereket és beszélgetést kezdeményezKépNálunk pár percre elmarad anyukámnál,már apunak is odaadtuk (beteg és eddig nem merte meg fogni,de olyan boldog volt most),de pár perc a világ aztán jövök én.

Connie
Zokni kérdés megldódott?Képzeld vettem a dm-be baby zoknit a 0-00-ás sorból,erre itthon látom,hogy az egyik 18-20-as egymáshoz mértem őket a 0-sal és tök egyforma volt.Botrány.

Timurr
Vendég

Connie,
igaz, hogy pár nap van csak a gyerekeink között, de nem ereszteném össze a két fiút. Kiváltképp verekedni nem. Áki egész szumoharcos lett. Kép
Nagia

Jó reggelt Mindenkinek! Kép

Delfinke! Mi is boldog névnapot kívánunk a kicsinek! Kép Biztos szupi lesz a hétvégétek, ha jönnek a látogatók Kép
Mi mindig gondban vagyunk a névnapokkal, mert nincs olyan naptáram, amibe be lennének írva és csak a közvetlen hozzátartozók névnapját tudom megjegyezni. De pl a Zsófinak 3 névnapja is van egy évben és mindenki máskor köszönti fel a családban Kép Azt hiszem Rozi nap szept-ben lesz, az enyém aug 31-én, aki fel szeretne köszönteni Kép Kép

Emma 8
A kücsük bebe török kifejezés a nagylányaimnak pont nem tetszik, azt mondják, hogy nem a kicsi baba jut róla eszükbe, hanem, hogy úgy hangzik, mint köcsög baba Kép Igazad van, mert kellemesen csalódtam én is a törökökben, bár van török barátunk és ő is aranyos, de azért az emberekben mégis van jócskán előítélet. Pedig hiába voltunk Ázsiában, több szempontból inkább európaibb dolgokat láttam, mint itthon. Pl az utak sokkal jobb minőségűek, mint nálunk, az emberek toleránsabbak, vagy pl a repülőtér és környéke 100x tisztább és szervezettebb, mint Ferihegy. A városokban sokkal több a virág, díszjárda stb.
Az ortopédiát kérdezted és mi pont tegnap reggel mentünk, mielőtt kiugrottunk volna Bécsbe. Rozinak pár hétig ( szept 5ével kezdődő hétig)kell hordania keménybetétes pelenkát (gyógyszertárban lehet kapni?), mert nagyon enyhe 1 fokos eltérést talált a doktornő az egyik oldalon a csípőjén. Kép Le is szidott, hogy miért csak most mentünk, de az uh-s doktornő azt mondta minden rendben és most csak egy kontrollra mentünk, erre az ortopédián meg mégis találtak valamit. Olyan rossz volt, mert olyan benyomása lett az embernek, hogy nem teszünk meg a Roziért mindent. Kép
folyt köv
Vezso
vezso

Patri
Benike lába rendbe fog jönni, ezek szerint orvosolható ez a dolog, lehet, hogy még a végén futóversenyeket fog nyerni. Azért elég szörnyen hangzik. Én ki tudok borulni minden kicsi bajon is, ami a gyerekekkel történik, és csodálom, hogy Te nem. A barátnőm apukája a Baleseti Sebészeten van, ha kell, szólok neki.
Mi is befogjuk a nagyokat a házimunkába, megvan mindegyiknek a dolga, amit rehdszeresen el kell végezniük, sztem ez jó, mert egyre több munka van a gyerekek körül egyébként is, és nem győzném én sem. Meg aztán így tanulják meg a dolgokat, pl főzni. A kiskamasz dolgok még enyébb változatban jelentkeznek nálunk és remélem nem lesz nagyon elviselhetetlen, mert a környezetünkben látok pár elriasztó példát. Főleg az a baj, hogy anyagi szempontból elkapatják a gyerekeket és nem figyelnek rájuk eléggé.
A pszichológia és a filozófia nagyon érdekelt engem is mindig, a személyügyi szervezőnek ilyesmit is kell tudnia? A könyveket hol vetted a tanulmányaidhoz?

Vizimanó
Ez a Réka fitness biztosan jó lehet,irigy vagyok, én is szeretnék már tornázni nagyon, olyan rozsdásnak érzem magam Kép

Vaktyúk
Már én azt gondoltam, hogy vmi baj van, hogy nem jelentkeztél, de szerencsére nem. Kép És visszafelé köszönöm a nyaralási jókívánságokat is! Kép De jó, hogy szép ruhácskákat tudtál venni! Tegnap kimentünk az SCS-be, de annyit kellett várni a határon (másfél óra biztos volt a vendégmunkások miatt), hogy elég későn értünk ki és alig maradt idő vásárolni. Meg nem értem, hogy miért, de 7-kor minden bezárt. vagy nálunk is ekkor zárnak a bevásárlóközpontban a boltok? Nem is tudom. Azért sikerült pénzt költenünk így is Kép, de pont amiért mentünk, azt nem. Mármint szép elegáns ruhákat a szept elejei esküvőre, amire megyünk. Majd még körülnézek itthoni boltokban, de lehet, hogy varrnom kell.

Zsuba
Az iskolakezdéssel kapcsolatban mély együttérzésem, tudom milyen...Kép Annyi mindent kell venni, meg aztán azok a korai kelések...Nem várom!

Kata
Remélem jól sikerül az anyósos nap ma, és a kislánynak tetszeni fog az állatkert Kép A mesterekkel kapcsolatban igazad lehet, de amikor fel kell újítani vmit nálunk, mindig erről álmodozom, amit írtam. Matek, fizika... hú ezek a tantárgyak sosem mentek nekem jól, pedig a szüleim pont ehhez értenek a legjobban, én meg bölcsész lettem. Egyszer sikerült (1x!) 5-ös dogát írnom fizikából, nem tudom, hogy és be is kereteztem Kép
folyt. köv
Vezso
vezso

Jégvirág
Ezek az egy hónapos utak szuperek lehetnek, az a kár, hogy a páromat sosem engedik el ennyi időre szabira. Ti is szerettek utazni? És látom, hogy Te is matekot tanítasz, amihez én mátr nem értek semennyire, a számológépet tudom kezelni Kép És a lányaim némely matekpáldáját már 2-ikban sem tudtam megoldani, meg egy időben szorobánt tanultak, azt meg nem értettem egyáltalán. Hát, nem érthet mindenki mindenhez. Kép

Képzeljétek, fáj két fogam is.Kép Õszintén szólva eléggé elhanyagoltam a fogorvoshoz való járást és kb 5 lyukas fogam van, egyet meg ki kell húzni. Jövő héten el kell mennem mindenképp Kép Ja és még a torkom is fáj... És ma apósomhoz is megyünk, amit nem várok, mert sztem nem takarítanak otthon sosem és leülni sem tudunk. de muszály menni, mert nem jól van és ezer éve nem látogattuk. A férjem nem tudott sosem jó kapcsolatot kialakítani egyik szülőjével sem, elváltak a szülei rég. A papája felesége meg egy kész rémálom, ronda is és utáljuk testületileg mert rosszindulatú boszorka. és oda kell ma mennünk Kép Egy kis falu Székesfehérvár mellett.
Vezso
vezso

Vezso,
akkor egész közel lesztek hozzánk. Melyik falucska ez?
Nagia

Zsuba!
Akkor ezt megbeszéltükKép És tényleg a kiskönyvben.

Connie!
Szép kis hurkaKép

Nagia!
látom nálatok is frankón meg a nyálbubi fújásKép

Vezso!
FogKépaz kellemetlen.
Ja, és tényleg "köcsög babás" hangzásúKép

Timurr!
Szóval szerinted is egyéniség. Akkor jó, mert nem akartam, hogy én "csináljam" ilyen kis félősre.

Úgy birom a kis punást, ha vki idegen hozzászól, akkor ált-ban először küld egy vigyort és minden átmenet nélkül már biggyeszti is ki az alsó ajkát (gyönyörűen tudja görbíteni) és jön a nagy-nagy kajabálás! Ilyen biggyesztős képet sajna nem sikerült elkapni, pedig annyira sajátossága a picurnakKép Ja, mikor fodrásztól hazajöttem és ránéztem Lizire, akkor is biggyesztett, hát mondtam is hogy visszamegyek a fodrásznénihez és visszakérem a lóvét, ha ennyire rossz a sérómKép

Na most megint lemaradásban leszek olvasássalKép, mert ma anyósékhoz megyünk, holnap meg anyuékhoz.

Azért kellemes hétvégét nektek!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki
Azt a biggyesztést én is ismeremKép

Timurr
Vendég

Mukika,
ugyanolyan rapszódikus a kölkeink is. A nyálcsorgatás mellett imádom, amikor berreg is hozzá, mire tisztába teszem, folyik az orcámról a nyál. Kép

Lányok,
igaz, még kicsit a gyermekek hozzá, de találtam egy jó kis összefoglaló játékos oldalt. www.gribedli.hu
Aki tud külföldiül, annak pedig külön élmény lehet. Én csak sejtem, miről is szólnak. Kép

Van köztetek olyan, aki a gyermek fél éves kora előtt a tejcsin vagy a tápin kívül mást is ad a gyereknek? Mert a védőnő azt javasolta, ha átmenetileg kevés a tejcsi, toldjam meg kávéskanálnyi gyümilevekkel. Nem nagyon van bátorságom hozzá.

Most elég jó a tejhozam, de legalább sűrűbben is kér a gyerek. Gondolom, talán kevésbé zsíros, hamar átfut rajta. Vagy egyszerűen csak élvezi, hogy végre van mit enni. Kép Kép
Nagia

Nagia
Kisláng a neve a falunak. Nemsokára indulunk.

Connie
A tali továbbra is érdekel és remélem addigra sikerül vhogy kibányászni a kocsimat, merthogy ugye építik az utcánkat és per pillanat egy olyan gödör van a kapu előtt ami kicsit akadályozna a kiállásban Kép Kép Vmi csak lesz. Kép
egyébként már kérdezni is szerettem volna, hogy hogyan tartot Zsanával a kapcsolatot, emilen? A képek tündériek Kép

Mukika
Igen, ez a fogfájás vacak eléggé, mondjuk én vagyok a hibás. A terhességem előtt voltam utoljára fogorvosnál és aztán amikor a Rozit vártam hirtelen olyan romlás kezdődött, úgy éreztem, hogy minden fogam kilyukadt hirtelen, meg letört ... De mivel feküdnöm kellett és ponr t ülni nem volt szabad, nem tudtam elmenni, aztán arra gondoltam, majd, ha megszületett Rozi. Úgyhogy mehetek mostmár, eddig húztam, halasztottam, mert ki a fene szeret fogorvoshoz járni. Csak azt nem tudom érzéstelenítőt a húzásnál azt lehet-e adni, amikor szoptatok? ha vki tudja megírja?

Mindenki babája csoda aranyos, úgy szeretem a képeket nézegetni, nézegeti a család többi része is Kép

Elköszönök, sziasztok, este benézek.Kép
Vezso
vezso

Vezso,
Kitartás a hosszú útra, bár 1 óra alatt meg lehet járni, nem? Na meg a kedves nénikéhez is.
Nagia

Eszter!
Ne foglalkozz az abrakoltatással, annó (12 éve) engem is szekáltak, hogy mit adok a tejen kívül a négy hónapos lányomnak. Hát csak tejet, de nyolc hónapos koráig nem is kapott mást, és akkor is a túrós babánt szerette (meg az Anyukája is). Meg volt olyan közbe is, hogy Apukám megetette persze már nagyobb volt, csülkös bablevessel, szegény gyerek éhezett, ezt mondjuk velem is eljátszotta, semmi bajunk nem lett tőle, de már előre parázok, hogy BEninek is át kell esnie ezen.

Vaktyúk!
Címet is kaphatnánk, én úgyanis Erzsébeten lakom és tök közel lenne a lelőhely. Csepelen merre van?
Az a helyzet a műtéttel, hogy fél éves kor alatt nem is végzik ,addig meg nyújtják a feszes izmokat. Mi még nem is vagyunk nagyon vészessek, hoznak olyan babákat, hogy mind a két lába és a lábfej 90°-ban áll befele, de beszélgettem ott anyukákkal és dicsérik a doktornőt. Nézd tudom sok helyre lehetne menni, de sokan ajánlották az Ortopédiai Klinikát és már eddig is sokat javult a lába, talán a laikus nem is veszi észre. Van ismerős a Balesetin, de mindenhol csak gipszelnének fél éves korig.

Nagia!
Édes ezekekkel a buborékokkal, és az a fülhallgató, énekes lesz belőle az tuti, olyan frankón áll rajta.

Kata!
Igen én is ebben reménykedem, hogy mire mászik már híre-hamva sem lesz a gipszcsizmának.És a kislánnyal teljesen rendbe jött minden????
Azt mondta a dokicsaj, hogy van olyan babája aki akkor sír amikor nincs rajta a gipsz, elég rémisztő, Beni még remélem nem szokta meg annyira. A torna segít amikor nincs rajta, de az izmokat olyan szinten nem lehet húzni, tornával. Meg amikor tornáztatva van hát eléggé üvölt, én lightosabbban csinálom akkor nem veszi zokon Anyukám az kiméletlenebb na nála (most már annyira nem) de kiereszti a hangját. Nem szadista Anyukám, csak a javát akarja, én vagyok gyenge inkább,úgy sajnálom.

Connie!
Nem akarlak elkeseríteni, de nem is olyan hurkás a Manó, teljesen formás kis combokat láttam, és ha fiatalabb lennék (na nem irom meg mennyivel) el is csábulnék.

Timurr!
Én a múltkor a "Száraz tónak nedves partján"-t énekeltem az is elég gáz, de az jutott eszembe.Úgye ismeritek??

Vezso!
Hát igy olvasva igaza van a lányaidnak tényleg úgy hangzik a (köcsög baba), de ilyenre csak a gyerekek jönnek rá.
Hát ha a nővérére üt akkor biztossan fogja hurcibálnia az érmeket futásból.
A múltkor beszéltem a folyóson egy csajjal (vártunk a dokira) és ő mesélte, hogy amikor megtudta, hogy mi baja van a babájának olyan ideges lett, hogy elment a teje. Én is nagyon letörtem, de ha valaki odamegy és olyan gyerekeket lát, hogy azok az életbe nem fognak menni, és mindenféle deformitásokat találkozik, akkor gyorsan megnyugtattam magam, hogy hála a jó égnek csak ennyi a bajunk, és a kis életéből csak pár hónapot nyúzzuk a gipszel. Mondjuk vannak nagyobb gyerekek is tízen felül, ( a szülők nem vették észre, vagy nem foglalkoztak vele, nem tudom) szóval őket nehezebb meggyőzni. A múltkor az egyik üvöltött is, pedig csak gipszelték. Hogy hivják az ismerőst a Balesetin?
Neked hány évessek a lányaid? Én is igyekszem a kisasszonyt bevonni a dolgokba, és most a szünetbe sokat is vigyázz Benire amig én mondjuk főzők, de ha kell megcsinálja a palacsintát.
Ja ilyet is fogunk tanulni, a könyvek meg onnan vannak, hogy az egyik kolléganőmmel együtt jelentkeztünk és neki a munkahelyünk megvette a könyveket, én meg úgye halasztottam ő meg már lezavarta a félévet. Õgyhogy most nagy örömmel átpaszolta nekem.

Patri
patri

Vezso,
Még nem olvastam teljesen vissza, csak olvastam a terpeszpelust. Gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni, de elviszem keddre mind a hármat, amit mi vettünk, ha jó valamelyik, akkor kölcsönadom, Ákosnak már nem kell.

KépKép
connie

Na, végére értem, közben meg is ebédeltünk.

Patri,
Sztem is igen formásak azok a hurkák.KépA védőnő is mondta rá, hogy kemény húsú a gyerek, remélem nem a mézeskalácsházas boszi a védőnőnk.Kép
Drukkolok, hogy Benike minél hamarabb jöjjön rendbe.

Mukika,
Kösz a tippet, vettünk Ákosnak inget, macik vannak hímezve a gallérjára. Vettünk neki "játszószőnyeget" is ma
az intersparban, meglepő módon az is macis.

Nem tudom mi van ma vele, negyed 5-kor kelt, és kétszer félórát aludt eddig csak. Pedig délelőtt egy ismerősömék három lánya totál szétkapta a gyereket, de az is csak fél óra alvásra volt elég.Kép

Nagia,
Ha mást is adsz neki tejcsin kívül, mikor kevesebb a tejed, akkor megtöltöd a pocakját,kevesebbet fog szopizni, és a tejed még kevesebb lesz. Plusz 6 hónapos kor alatt könyebben alakul ki allergia az ételekkel szemben, mert még elég éretlen a bélrendszerük.
Mit hallgattatok vele, hogy ilyen meglepett képet vág?Kép nagyon ari.

Biggyesztés nálunk is van, mikor megijed, aztán rögtön jön a kiabálás.

És nyálbuborékokat is nagyon tud fújni.

KépKép
connie

Sziasztok4
Az én csajom egész délután alszik!Ajaj!Képzeljétek múlt éjjel 9-től fél 5-ig aludt,rá következő nap 2,5 óránként kelt és fél ötkor nem akart vissza aludni.Én nem értem ezt a gyereket van még valaki akinek ilyen változó a manó alvása?

Kép
Így alszik,most keltsem fel vagy mit csináljak,ha a éjjel is virraszt végkimerültségemben kénytelen leszek még több csokit enni.

Timurr
Vendég

Patri
Száraz tónak nedves partján döglött béka kuruttyul,hallgatja egy süket ember ki a vízben kuruttyul.
Na és itt meg áll a tudomány!Leírnád hogy van tovább?
Szégyen ,de a kis kacsa fürdiknek sem tudom a végét.help

Köszi

Timurr
Vendég

Lizi bejösz nekem!!Kép
Kép
Fújjuk eggyütt a buborékot!!Kép
Kép
zsuba31

Timurr,

Száraz tónak nedves partján
döglött béka kuruttyol,
hallgatja egy süket ember
ki a vízben lubickol.
Sejhaj denevér, bennünk van a kutyavér.
Sejhaj denevér, bennünk van a kutyavér.

Második szakaszt sajnos én sem tudom.Kép

KépKép
connie

Timurr!!

Sej haj denevér biciglizik az egér, sej haj denevér bennünk van a kutyavér. vagy valami ilyesmi!!Kép)

A Bazsi nótája:
Házasodik a motolla, házasodik a motollala-la, rátalált a piszkafára-ra-ra-ra,rátalált a piszkafára.
Hogy a bagoly ezt meg hallja, hogy a bagoly ezt meg halja-ja-ja-ja szalad a lakodalomba-ba-ba-ba, szalad a lakodalomba.
Egy kis ugri-bugri veréb, egy kis ugri-bugri veréb-réb-réb-réb letaposta körmehegy-gyé-gyé-gyét, letaposta körmehegyét.

nagyon aranyos hajasbaja a csajócád!!!KépKép
zsuba31

Timurr, Kép

Bocsánat a belekotyogásért!

A második szakasz:
A vak látja, hogy a sánta felugrik és elszalad,
kopasz ember haját tépi, a néma meg obégat,
ejhaj denevér, bennünk van a kutyavér,
ejhaj denevér, bennünk van a kutyavér.

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

He-he
Köszi csajok!Tudtam én,hogy valami kutyavér van benne.Kép
Pledit KösziKép
Connie kösziKép

Zsuba
KösziKép
Nagyon csábi tekintete van ennek a kis BazsinakKép

Ha felébred Maja (mert már megint bealudt) megmutatom nekiKép

Timurr
Vendég

Connie,
az apja egy film zárózenéjét hallgattatja vele, rém izgalmas lehet. Kép
Na, éppen ezért nem akarok én sem adni neki semmit, még ha csak kávéskanálnyit is ajánlott a védőnő.

Lányok, ezek a szopóizmok mindegyik gyerkőnél, fenomenális!

Timurr,
nem cserélünk egy napra kölköt? Enyimé kemény 1 órára dőlt le, de legalább egész nap sipítozott.

Úgy sajnálom, berekedt a hasfájásos sírástól, most mennyivel csöndesebben sír. Kép Kép Hát, sajnos nemigen múlik, bár még alig múlt 3 hónapos.
Nagia

Sziasztok:-)
Szeretném a segítségeteket kérni ?!!
Szerintetek fogzásra mi jó?
Viki szerintem egy hete fogzik:-(
Nagyon sokat sír nyűgös:-(
kb mennyi idő amig kibujik egy fogacska

Kép

Kép
edinka

Nagia
Szerintem megbánnád,nem alszik ám annyit valamikor egész nap összesen 2 órát.Most meg félek éjjel megint ügyeletes leszek egész éjjel,hogy ilyen jókat durmolt napközben.
Adsz neki valamit hasfájásra?

Timurr
Vendég

Timurr,
eddig nem adtam, bíztam a három hónap jótékony hatásában, de már feladtam. Azt hiszem, veszek Infacolt, azt többen dicsérték.
Gondolod, hogy nem alszik annyit éjszaka, ha nappal durmol? Szerencsére én nem tapasztaltam ilyet. Igaz, születése óta nappal összességében kb. 15 órát aludt. Kép Kép

Edinka,
mi kaptunk pár hűtős rágókát, bár a fiamnak még csak sejteni lehet a két alsó fogát. Van, amelyik gyerkőnek használ pl. a fogzselé, van akinek semmi. Patikában érdeklődj esetleg, de lehet, hogy Connie tud majd segíteni, érdemes-e ecsetelni valamivel.
Egyébként van valahol fogas topic is, nem?
Nagia

Sziasztok!

Hát végre túl vagyunk a vendégseregen; hororr volt!Kép
Tegnap apámékkal 2perc alatt összevesztem; apám 2perc múlva b...ni kezdett,bár ezt már megszoktam!Kép Utána anyámon megéreztem hogy ivott, és nem adtam oda neki a gyereket; a rossebnek hiányzik hogy elejtse.Erre anyám vérig sértődött, és elkezdett sírni! Kép Kép Kép Azt senkit nem érdekelt, hogy a gyerek miatt vannak itt!
Mai nap:jött Tibi családja; ők 11-en vannak!Mindenki egyszerre beszélt, és olyan hangzavar volt, hogy engem is zavart!Szegény gyereket kézről kézre adták; ő pedig nem értette mi van most!Kb 1óra múlva nem bírta a hangzavart és bőgni kezdett! Kép Teljesen kivagyunk Tibivel, egy ídőre elég a családból! Kép
Hát ennyit a mi hétvégénkről! Kép

Tali:én tényleg szívesen látok mindenkit nálunk ha rossz idő lesz; de ahogy gondoljátok! Kép
Én úgy gondoltam, hogy mindenki hoz magával egy kis nasit és egy kis üdítőt; és ennyi! Kép Kép Kép Kép
Aki jön az írjon nekem mailt: gurzo@citromail.hu és küldöm a címem!
Pusz:

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Olvasgatlak ám Benneteket, de válaszolni csak ritkán tudok.

Adélnak a fogzásakor a Dentinox zselével kenegettem (kamilla, lidokain.. stb. van benne) az ínyét. Szinte élvezte, ha maszíroztam.
1,5 foggal büszkélkedhetünk 6 hónaposan.

Minden baby gyönyörű. Tetszenek a fotók és a kerítőnői próbálgatások. Szuperek a "hírdetések" is.

Ígérem, ha tudok rakok fel fotókat, de Adél nappal max. 2x 1/2 órát alszik, és akkor pedig alig tudom utolérni magam.

Most elteszem magam holnapra, mert ma kirándulni voltunk végre 3-masban. Nagyon jó volt. Adél nagyon jól érezte magát.
Puszi mindenkinek.

Edit

Kép

Kép
ditke75

NAa ujra ittKép
Patri az uzlet az Ady Endren van ami lejon ut a Gubacsi hidrol egy lakotelepi haz aljaban azt hiszem 33 a szam talan nem tudom.
El sem hiszitek hogy jartam, nezegetni kezdtem a kovetkezo sulyu babauleseket es ugye mindenhol azt olvastam a Concord az egyik legjobb....
Ki is neztem egyet ujonnan kemeny 70eft szivtem is a fogam de mondom ha kell inkabb kolcsont veszek fel de ebbol a legjobb legyen, ezek utan megneztem az adac es az őamtc gyerekules teszt oldalat hat 2 csillagot kapott az otbol.... hogy ez milyen nagy atbaszas bocsi de szo szerint.
A Romer es a MAxi Cosi priori xp kapott negy csillagot csakKép szoval most ezeket nezem.
Ildi MArcikanak mi a merete 68 vagy 74?

Kép
vaktyuk

Köszi Vaktyúk, hétfőn megyek, körülnézek!
Patri
patri

Vaktyúk,
Tényleg ez a kettő a legjobb, én akkor néztem utána, mikor a hordozót vettük, nekünk Römer van.
Lehet hogy ezt a boltot mi is megnézzük. Szombaton is vannak?

Fogzásra én is a Dentinoxot tudom, meg a hűthető rágókát, és valaki mondta, hgy vizes textilpelust tett a fagyóba, annak a szélét is jó rágcsálni. Van Panadol baby fájdalomcsillapító szirup is, ha nagyon fáj.

Manóka szegény este 7-kor aludt csak el ma. De kb. egy óra múlva nagy sírásra rohantunk be, valami rosszat álmodhatott. Úgy sajnáltam, még percekig hüppögött.Kép Szopitól aztán megnyugodott, és el is aludt, fürcsi is félálomban volt. Remélem nem fog megint negyed 6-kor kukorékolni.

Viszont kiszabtam ma a kertésznaciját.Kép

Ildi,
Család KépKép. Holnap is lesznek még vendégeitek?

KépKép
connie

Vaktyúk!
Légyszí irjál többet, hogy milyen rucik vannak ott, és milyen árban. Te miket vettél a Manónak?
Van valami a házra kiírva?

Connie!
Szegénykém, olyan rossz őket látni, ha rosszat álmodnak, és sírnak amikor meg hüppögnek akkor olyan tehetetlen az ember, azért a cici az cici még jó,hogy van nekünk.
Milyen gatyót varrsz, tanultad vagy hobbi szinten csinálod? Milyen anyagból lesz?
Én is ma szabtam ki Beninek egy hálózsákot plüssből nagyon édi lesz.

Patri
patri

Patri
most epp lecsovesitettem sztem ami jo nagyjabol mindent megvettem.
HA esetleg jossz talira elhozok par rucit es megmutatom, altalaban prenatal, es c&a s ruhak ami itthon 4eftnal kezdodik, de pl turiztam es tommy hilfilger ruhat isKép igaz azt nem magamnak.
Mar asszem irtam telleg egy allati nagy szatyi cuccot vettem es 3800at fizettem.
Gyere talira...Kép

Kép
vaktyuk

Sziasztok Kép
Ily korán reggel már fenn vagyok, kialudtam magam, mert este korán kidőltem, annyifelé jártunk.
Meglátogattuk apósomat a feleségével (a rémálom boszi)és eléggé letörtünk, mint bili füle. Kép Olyan szerencsétlenek, még a kutyájuk is sánta, de azt a koszt amiben élnek, azt nem lehet elképzelni....Szó szerint nem lehet leülni se, a Zsófi pl felvette az egyik új szoknyáját, amit most vettünk és olyan koszos lett 2 perc alatt, mintha játszótéren lett volna. Viszont a boszi folyamatosan dohányzott, mikor ott ült a 3 gyerek. Egyiket elnyomta és már gyújtott is újra rá és messzebb sem ment. Én viszont igen, mert ezt nem bírom. Dohányozzon, ha szeretne, persze, csak ne a gyerekek mellett. Kép Apósom szívbeteg, a víz a tüdejébe megy és alig tud beszélni...És egész életébe sosem figyelt a fiára, tartásdíjat sem fizetett anno, amikor elhagyta a családját. Most már szánja bánja, mert érzi, hogy mennyire rosszul van. A férjem meg menekül már tőle, mert nincsenek jóban, dehát mégiscsak az apja. Régen ivott is, mármint az apja, de az italt és a cigit is le kellett tennie a betegségek miatt. Az a rossz mindezek mellett, hogy a gyerekek is úgy feszengenek ott, és még egy pohár vizet sem lehet inni, és még a wc-re sem merünk elmenni, a kosz miatt. Rozit ki sem mertem venni a hordozóból. Jaj, de nyomasztó az egész. Nem hiszem, hogy a közeljövőben odalátogatunk. És még, képzeljétek, azon erősködnek, hogy a gyerekek töltsenek ott pár napot a nyáron. Rosszul is lettek a gondolatra is, persze, mondtuk, jó, majd meggondoljuk...Kép Bocsánat, hogy ennyit írtam erről, de annyira rossz volt ott lenni.
Viszont hazafelé meglátogattuk az öcsémet Gyúrón. Nem ott lakik, csak van ott egy repülőtere Kép, komolyan. Vitorlázórepülőgépeket tart és mások is tarthatják ott a sajátjukat. A leghíresebb magyar műrepülő is ott fog hangárt bérelni nemsokára. Az öcsém egy motoros géppel felvitte egy 20 perces körre a családot, én a Rozival nem mentem, csak lennt idegeskedtem. Úgy élvezték, a Velencei-tó felett repkedtek Kép. Aztán még hazafelé a Vígszínházzal szemben beültünk a Szerájba (a legjobb török étterem Budapesten) és jót kajáltunk, elfeledve a délelőttöt. Már hiányzott a török konyha Kép Anyuéknak is hoztunk onnan pitás ételt, beadtuk nekik és megpróbáltuk az útépítés miatt megközelíteni a házat.
folyt. köv.
Vezso
vezso

Na, ez érdekes lett, mert egy nap alatt a házunk környékén olyan földtúrások születtek, hogy csak igen kacifántosan tudtunk valamennyire a közelben leparkolni. Egy hatalmas földkupac túloldalán sikerült, csak a kupacon kellett átjutni gyalog vhogy a házunkig. Épp leállítja a férjem a kocsi motorját, mikor megláttuk szemből az utcán jönni egy részeg ürgét, aki olyan sinusgörbében dülöngélt, annyira vicces volt. Ültünk ott a sötét kocsiban és rajta nevettünk. Erre egyre közelebb jött az előttünk álló földkupachoz és nem hiszite el, de elővette a micsodáját és elkezdett pisilni, az orrunk előtt, miközben alig állt a lábán. Hát, a könnyeink is folytak a nevetéstől...Kép Aztán vhogy átmászott a kupacon, még a gödörbe sem esett bele, elment a kocsink mellett dülöngélve és beköszönt, hogy jó estét, csókolom aztán továbbment. Akkor már mi is ki mertünk szállni a kocsiból. Olyan vicces volt az egész.
Ennyi minden történt velünk tegnap.
Vezso
vezso

Connie
Ha tényleg tudsz ilyen pellust hozni, köszönöm Kép, akkor nem veszek, de nem tudom, hogy mekkora kell. Azt sem tudom hogy kell ráadni, még sosem láttam ilyet, akkor majd megmutatod? A lányaimnak nem kellett sosem, most is csak rövid ideig kell, szerencsére.

Delfinke
Részvétem a család miatt,nehéz ügy ez, mert ugye sokszor a legközelebbi családtagokkal a legnehezebb...
Ha már el van döntve, hogy Hozzátok megyünk, írok ma mélt és viszünk minden nasit, nehogy csinálj vmit! Kép Kép

Jókat mulattam a versikéken, ahogy összehoztátok többen a Száraz tóbant...Kép A lányaim rengeteget tudnak, meg dalocskákat is, meg aztán jó sok ilyen könyvünk is van, ha kell még ilyesmi Kép

Rozi mostanában nem fogzik, vagyis nem panaszkodik rá, viszont mindent töm a szájába. Most mi egyelőre nem használjuk a Dentinoxot, de amikor fájt az ínye nagyon, pár hete, akkor segített neki.
Szépen alszik napközben is és olyan aranyos, mosolygós. Egyre jobban és tudatosabban fog, meg gőgicsél is. Tegnap megint mondta, hogy mama, legalábbis úgy hangzott, annyira fel lehetett ismerni, a gerekek teljesen lázba jöttek, hogy beszél a Rozi. Alig tudtam őket meggyőzni, hogy ez nem tudatos, és csak véletlen gőgicsélt olyasmit, hogy mama.
Veszo
vezso

Sziasztok!

Vaktyúk!
Törpe már 74-es ruhákat hord! Kép

Connie!
Szerencsére már tegnap letudtunk mindenkit; ma már senki nem jön.Ma kicsit elmegyünk itthonról;kimegyünk a Rómaira sétálni! Kép

Na pusz nektek:

Ildi

delfinke

Még azt szeretettem volna mesélni, hogy pár napja kigyulladt a mikrónk, jó mi? Csak úgy, magától, nem volt benne semmi, és egyszer csak lángok törtek elő belőle és jó büdös lett. Még szerencse, hogy itthon voltunk, ébren és azonnal észrevettük. Belegondolok, mondjuk éjszaka történik mindez... Ezt a mikrót anyósomtól örököltük, olyan meghatározhatatlan márkájú és mivel nincs digitális kijelzője, nem szerettem használni. Előtte sosem volt mikróm, mert a kicsi konyháinkba nem fért. Most nem jött meg a kedvem, hogy vegyünk másikat. Kép Mostanában sok hasonló dolog történik velünk, itt az ideje lottószelvényt venni, hátha abban szerencsénk lesz.
Építik az utcánk, hurrá, így vasárnap reggel ..Kép
Azért itt jól elvagyok magamban a neten. Megyek reggelizni, meg takarítani, van mit, mert a nyaralás előtt tudtam csinálni utoljára Kép
Vezso
vezso

Sziasztok !
Hazaértünk a kórházból ,jól vagyunk.Martin nagyon jó baba.Sokat alszik, szopizik,keveset sír.Kép
berkiadri

Berkiadri!

Gratulálunk, nagyon szép Martin baba!Kép
Majd születéstörténetet kérünk ám!Kép Kép
Sok sok tejcsit,sok boldogságot és egészséget kívánunk a legifjabb topicos bébinek és szüleinek! Kép

Ildi&Marcika

delfinke

Szia Berkiadri! Kép Kép

Gratulálunk!!! Kép Köszönjük a képet! És nagyon szép napokat kívánunk Nektek együtt!
Milyen pici a manócskád a képen, úgy értem már el is felejtettem milyen pici is egy újszülött Kép
És keveset szopizik vagy keveset alszik? És Te hogy vagy?

Delfinke
Mégsem mentek a Rómaira?

Vezso
vezso

Berkiadri
Most látom, hogy aludni alszik. Miért gondolod, hogy keveset szopizik?
Vezso
vezso

Berkiadri,
Gyönyörű a babád Kép

Vezso,
Adri azt írta, hogy "Sokat alszik, szopizik,keveset sír" csak a sír a kép aljára került Kép

Angéla
angéla

Patri, Vaktyúk, és akiket még ruha érdekel

Mi az Üllői úton járunk egy babafelszerelésboltba, ahol többnyire használt ruhák vannak. (C&A, Nexty, stb) Nagyon jókat lehet kifogni, olyan 500 Ft/darab. Cím: IX. ker., Üllői út 163., nyitvatartást nézzétek meg a www.babaruhabolt.hu oldalon. Megpróbálok feltenni fotót néhány ott vásárolt ruháról. Ja, és ha már kinőtte a gyerek, visszaveszik, persze valahány %-ot levonnak.

marq
Kép
Kép
marqueza

Vezso!

Most ébredezik Manó, és indulunk is! Kép Kép
Szerintem a bababanda éjszaka megit sörözött, mert Marcika totál kivan dőlve! Kép Kép Kép

Ildi

delfinke

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Du. még néhány rugdalózót is próbálok feltenni, mert az elem most merült le...

marq
Kép
Kép
marqueza

Delfinke, Vezso, Angéla,
köszönjük a jókívánságokat!
A szülés nem tartozik a legjobb élményeim közé, legalábbis azután, amikor jöttek a bonyodalmak.
Vasárnap voltam reggel CTG-n, majd megvizsgált a doki és mondta, hogy még nem szülünk. Amikor fel akartam kelni a vizsgálóról elfolyt a magzatvizem, úgyhogy maradnom kellett. Minden ment rendesen, ahogy kell, bár kaptam oxitocint és EDA-t is. Amikor már tolófájások jöttek, mondták, hogy mindjárt meglesz a baba. Mindent megpróbáltam úgy csinálni, ahogy mondták, de nem igazán ment, mert úgy éreztem, hogy mindjárt szétszakad mindenem. Ordítottam a fájdalomtól. A doki megvizsgált és kiderült, hogy a baba feje nem jól állt be és nem fér át a medencémen. Ekkor azonnal vittek a műtőbe. És meglett a kisfiam, akit annyira vártunk! Velem nem volt minden rendben, mert a rengeteg műtét miatt alig tudtak "összerakni". Harmadszori nekifutásra sikerült összevarrniuk, hogy végre nem véreztem sehol. Most sem vagyok még a helyzet magaslatán, de Martin megér minden szenvedést és fájdalmat!
Az előző üzenetben a kép bekerült a szövegbe. Helyesen: sokat alszik, sokat szopizik és keveset sír!

Lehet a babámnak szájpenésze, ha csak szopizik? Valami fehér kis hólyagocskák vannak a száján. Mit lehet vele csinálni?
Szerintetek az normális, hogy nappal 2-3 óránként ébred fel szopizni, éjjel viszont szinte fél óránként enne? Adjak neki éjjel ahányszor kéri?
berkiadri

Berkiadri,
gratulálok kisfiadhoz, sok boldogságot, erőt és egészséget kívánok mindannyiótoknak.Kép Sajnálom, hogy a szülés így végződött, de az a lényeg, hogy végre együtt lehetsz fiacskáddal.Kép

Lehet szájpenésze a babának. De legjobb, ha megmutatod a dokinak. Szájpenészre a borax-glicerines száj, ill. cici áttörlést javasolják.

Szopi ügyben: nem akarok nagy tudósnak kinézni, mert nekem nem jött össze, de én adnék neki cicit amikor csak kéri, lehet, hogy csak komfortszopizik, de ezzel segíti a tejtermelést is, és szüksége is van rád.Kép Jó ez nem hangzik okosan. Igazából azok tudnának jó választ adni akik most is szoptatnak.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?