Új privát üzeneted érkezett!

Odex, persze, írj bátran: alufci(kukac)yahoo.com a címem!

Cas, a Bonifácot használjuk, Bonisrácnak, Boniarcnak és egyéb marhaságnak becézzük, de én egyelőre inkább kimondom, hogy Bonifác, valahogy a szép nevekkel így vagyok, a férjemet sem becézem nagyon, annyira tetszik a Kristóf név. Kép
A Bendegúz becézése jó kérdés, talán Bende, Degúz vagy Guzmi? Kép Szerintem ez majd kialakul. Azért kapott két nevet, hogy az unokaöcsénken okulva bármikor meg tudja választani, melyiket akarja használni. (A kissrác most megy iskolába és közölte nemrég, hogy attól fogva őt a második nevén kell szólítani,mert "megunta" az elsőt - végülis, 7 év alatt meg lehet unni egy nevet, igaza van. ;))

Akkor benézek majd a másik topikba is ha több időm lesz netezni (vajon mikor lesz az?). Kép
abessza

Abessza!

Köszi előre is, küldöm majd az emilt! Kép

Odex

26

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok!

Jár / járt valaki közületek a Margitba kismamatornára??? Érdekelne, hogy milyen, és hogy van-e értelme járni.
Én szeptembertől tervezném, talán akkor még nincs késő...

Odex

26 hét

Aisa és Hajni
odex

Katkamanó!
nem vígasztallak sok jóval, nehéz megtalálni a legjobbat, főleg hogy mindenkinek más a legjobb. Kép
Én nem vettem se légzésfigyelőt, se mellszívót előre. A kórházban kipróbáltam megnézegettem amit csak lehetett és ott lent a patikában végül Aventet vettem és nagyon bevált. Légzésfigyelőt pedig egyáltalán nem vettünk. BIztos, hogy szükséged lesz rá? Egyébként a benttöltött 5 nap alatt apucik szinte mindent meg tudnak venni, ami esteleg addig kimaradt, és bent is kaphatsz infót, ami alapján esetleg másként döntenél.
Persze ha az megnyugtat vegyél mindent előre, akkor olyan lesz, amit Te választottál, nem más.

Odex!
én már 2 hónapja tervezem, de még nem jutottam oda. Ha sikerül, írok róla.

Szilvi
szilvamag

Odex
Én jártam (13 héttől 36-ig) és nagyon jó volt!

Bébiseni kislánya tegnap 3 és fél óra alatt megszületett! KépKépKép
nikcsi

És szerintetek elég, ha csak az utolsó két hónapban járok a tornára? Időben egyébként mikor van? (délelőtt, délután stb.)

Bébiseninek és a babónak gratula! Kép

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok

Gratulálok Bébiseninek és a kislányának!

Nálam tegnap mindent rendben találtak, csak nagy a baba. A dokim már rémisztget 4kg feletti babával, de mosolyogva mondta, hogy nem kell mindenkinek 3kg-osat szülni Kép)
A bokadagadásom miatt folyamatos vérnyomásmérésre kárhoztatott, hiába mondtam neki, hogy az enyém alacsony. Azért a biztonság kedvéért mérni fogom, de szerintem nálam más az ok.
És Zseppy, most is jó kedve volt :o)

Odex, én is az utolsó kettő hónapban akartam járni, de lebeszéltek róla. Azt mondják, hogy többet árt a végén a megterhelés, mint javít a torna. Inkább sétára és úszásra bíztattak. Azért kérdezd meg a dokid.

Kati 28+5

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Bébiseninek nagy gratula. Húh, egyébként nem semmi az idő...

Katica,
Kérdezni akartam mi volt. Én imádom doki bácsit. Szerintem bennem működek a hormonok, hogy rosszabbul éreztem amgam. Főleg mivel azóta már 2x voltam és nem vettem zokon semmit. Sőt!!!
Nincs otthon vérnyomás mérőd? vagy legalább kölcsön kérni? vagy be kell járnod?
Figyuszz, nekem az előzőnél a vizesedés miatt egy napig csak reszelt almát lehetett ennem, utánna meg mindent só nélkül. Bio boltokban lehet kapni csökkentett nátrium tartalmú sót (meg nagy ritkán a tescoban). Szóval szerezd be és próbálj meg ezzel főzni. Egy-két vízhajtó tipp:
- zellerkrém leves (meg általában sok zeller)
- reszelt alma (töménytelen mennyiségben, rólam lement 2 kiló)
- 1 kifacsart citrom leve vízben reggel meginni (ez nálam bevált)
- állítólag a kávé is, de ugye most az nem jó
- próbálj meg beszerezni kompressziós kismama harisnyát (nekem normál volt és most szeretnék beszerezni, ma megyek megkérdezni a Batyin van egy bolt, ahol talán lehet kapni, megírom)

Odex,
Szerintem se kezd a végén, mivel már épp eléggé megvan terhelve a szived, mostmár csak ártanál vele. De beszélj a dokival.

Nikcsi,
Ha jól emlékszem Te szültél a Magenheim doktornőnél. Megírnád a telefonyszámát ahol be lehet jelentkezni? Képzeljétek, nem tudom mi történt hugicámnál szülésközben, de azt mondta nem megy vissza a 6 hetes kontrollra a dokihoz. Még a férje is elégedett volt, meg latívuskban beszélt a dokiról. Na mindegy. Szóval Õ szeretne most női nőgyógyászhoz menni...

Katkamanó,
ha a légzésfigyelő megnyugtat, akkor először javaslom a Madarász utcai kórházat. Ott azt hiszem még oktatásokat is tartanak. Tehát ott minden infot megkaphatsz...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Köszi az ötleteket Zseppy, majd próbálkozom ezekkel is. A reszelt almát imádom Kép)

Állítólag az én lábam nem vizes. Nem is dagad sehol máshol, mint a bokacsonttól a lábfejem felé. A jobb lábam már többször volt gipszbe, az néz ki most is sokkal rosszabbul. Olyan, mintha kificamodott volna, pedig nemis. Én arra gondolok, hogy bár nem híztam, de az átalakult testem, és a megváltozott súlyeloszlás miatt a bokaszalagjaim rosszalkodnak, ez megmagyarázná a bokafájást is.

A dokibácsi szerint viszont a magas vérnyomás, vagy az elégtelen májműködés okozhat ilyet. A vérképem rendben volt, a vérnyomásom is alacsony.
Szerencsére van vérnyomásmérőnk, és a védőnőm is méri minden alkalommal. Mindekttő folyamatosan alacsony értékeket mutat. Még a korlátozott kávéfogyasztást is megengedték a múlt hónapban. Szóval nem értem, de azért óvatos leszek Kép)

3,5 órával én is kiegyeznék Kép) Mi a titka?

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katkamanó
Megkaptam a mailedet, igyekszem mielőbb minél részletesebben válaszolni, de oltáson voltunk tegnap, így kicsit zűrösebbek ezek a napok... Szóval türelem... KépKépKép

Zkatica
Mekkora az a nagy baba most? (Kíváncsi vagyok, mert az én manócskám bizony 4200 g lett a végére... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Katica! Én alacsony vérnyomás mellett is baromira vizesedtem. Nekem is rendben volt minden más eredményem, mégis. Rajtam semmi nem segített. :-(
Azóta hallottam, hogy van valami homeos bogyó erre. Lehet, hogy érdemes lenne érdeklődni ilyen irányban is.
aranyhold

Sziasztok!

Katica, jó volt a ctg, csak két gép ment egyszerre, így nagyon kellett figyelnem, melyik tucc-tucc a fiam Kép Szerencsére szépen mozgott, hála a sport szeletnek, amit előtte ettem... A mellettem lévő kismama már két kört szaladt, fenyegették, hogy bent fogják, mert nem mocorgott a babája...

Vizesedés: nekem egy hete kezdődött, egyre rosszabb.. vicces, hogy csak a lábfejem dagad, a kezem sem... A doki mondta, nincs vízhajtó, tessék feltett lábbal pihenni, a szülésznő pedig javasolta a gyümiteát csak citrommal... A vérnyomásom nekem volt, hogy megugrott, de mióta itthon van egy vérnyomásmérő, tök jó eredményeim vannak - ha ezt előre tudom, már korábban beszerzem.. Most már vannak kis vizeletcsíkjaim is, azokat is használgatom.. Komplett minikórház van itthon...

baba
36+1
baba76

Sziasztok!

lábdagadásra gyógytorna!
nekem 2 perc alatt visszamegy tőle, meg persze egyébként sem árt Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Akkor valószínűleg kihagyom a terhestornát, ahogy ajánlottátok. Azért még megbeszélem a dokival is, meg persze függ attól is hogy a köv. uh-n hol fog elhelyezkedni a méhlepény. Lehet, hogy egyáltalán szó sem lehet majd arról, hogy természetes úton szüljem meg a kislányunkat.

Olvastam, hogy ti jártatok ezekre a szülésfelkészítő előadásokra a kórházban. Milyen a tapasztalat róla, érdemes elmenni? ÉN a szülőszobai részre volnék nagyon kíváncsi, de természetesen végig szeretném látogatni az összeset.

Nekem szerencsére nem vizesedik a lábam, csak tegnap egy kicsit sokat voltam talpon, és estére annyira elkezdett sajogni, hogy csak na... Alig bírtam aludni miatta egész este... Kép

26+3

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok

Voltunk mi is a Kárpát utcában a hétvégén 4D-s ultrahangon. Tényleg nagyon rendes a dokinő. A leányzónk pedig nagyon helyes. Fél másodpercre nem volt hajlandó nyugton maradni, így leizzasztotta a dokinőt, mire szívhangot tudott nála nézni Kép
A mérete 28+6 naposan 1870g, állítólag már 2 héttel haladja meg a korát. A képeken már látszik, hogy husis a kincsem, akár a mamája. Én még mindig nem híztam, de azt mondta a dokinő, hogy a babának ehhez semmi köze, ő úgyis elveszi, ami kell neki, de azért figyeljek a cukor fogyasztásomra.
Az ultrahangnak köszönhetően a párom végre tényleg elhiszi, hogy lánya lesz, mert megmutatták neki :o)

A bokám a hétvégi pihiztetésnek köszönhetően ismét emberi formát mutat, azt hiszem nekem is a felpolcolás tesz a legjobbat :o)

Baba nálunk is a papa átment védőnőbe, minden este vérnyomásmérés, baba nézegetés :o)
Baba, neked mekkora a picúrod?

Odex, szerintem érdemes felkészítőre járni, jók az előadók és még a kispapák is élvezték az előadást!

Kati 29+1

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Cas
Margitban nincs légkondi. Ha jól láttam a szülésznők jó nagy része is lecserélődött valamilyen oknál fogva, sőt ha jók az infóim sajnos Kató sincs. Kép

Zseppy
Én is találkoztam EGY olyan csecsemőssel, aki szívét lelkét kitette. Kép Mindenkinek ilyennek kellene lennie, persze azt is megértem, hogy minden nap nem tud mindenki olyan lenni, de legalább 80%ban! De én sem így tapasztaltam.
Persze hogy megadom a számot, csak aug. első 3 hetében nincsen. Nem tudom mikor tellik le a 6. hét? Ha pont ebben az időszakban, akkor javaslom Szigeti drnőt (remélem jól írtam a nevét)!

Kati és Zseppy
Igen olvassák a topicot az orvosok, sőt a csecsemősök is, én tapasztaltam saját bőrömön! Kép

Abessza
Igen gyere közénk a babásba is! Látod én is mindkettőbe jelen vagyok! Ja és persze gratulálok, a név meg nem semmi! Imádom a nem hétköznapiakat! Kép

Nanita
Béres dr-ról szülésem előtt itt rosszakat olvastam, megmondom őszintén, hogy féltem is tőle. Mármint azért mert tudjátok, hogy amikor szülni mentek nem valószínű, hogy épp a saját dokink van ügyeletbe, ha pedig nem, akkor az ügyeletes vizsgál meg. Nekem az volt az első, amikor mentem be, hogy megnézzem a táblát ki ügyel. Utólag kiderült, hogy szerencsére elnéztem! Kép Ugyanis Béres doki volt az. Egy rossz szavam sincs, bár elinte nem értettem mi a frász érdekli hogy hányas lábam van, de utólag ez is kiderült. Sőt a szobatársamnak ő volt a választott dokija és tök sokszor meglátogatta. Kép Ja egyszer volt egy kicsit cikis dolog. 3 ágyasba voltam Béres doki betege középső ágyon, erre egyszer bejött és megkérte, hogy ott mutassa meg a gátsebét. Szegény lány nagyon elpirult, én pedig inkább elfordultam. A szülési történetem meg febr. 25 után valamikor elolvashatod a topicba!
EDA én szerettem volna, de alkalmatlan volt a gerincem, szóval anélkül szültem! (Ja és 6-szor szúrták a gerincem.)

Katkamanó
Üdv a csapatban! Én is örülök, hogy akkor vannak fiúk is. Kép A babás topicba több lányos anyukák vagyunk! Kép
Mellszívó ügyben: babaneten is van keres-kínálba pl sok aventes mellszívó, én ajánlom figyelmedbe. Nyugodtan lehet venni használtam, mert ki lehet sterilizálni, főzni. Anyagilag így sokkal jobban megéri! Légzésfigyelőnk nem volt, és most sincs! Lányom 19-én lesz 6 hónapos. Ha nem kell majd valami oknál fogva, akkor itt a megfelelő topicban túl is adhatsz rajta.

Odex
Bébiseninek átadom, szegény még mindig bent van! Ja és lesznek is egy darabig. KépKép
A torna így a vége felé lehet, hogy inkább kín lenne, minthogy haszon. De egy próbát megér. Először is dokitól kell igazolás, hogy mehetsz. Időpont: én már fél éve jártam, akkor h, sze 15 óra volt, k,cs de 11, most biztos szabin van Anikó.

Nézegettem képeket és ez a kettő nagyon tetszett: első kép pont szülésem előtt 3 héttel, második szülésem előtti napon
KépKép
nikcsi

Nikcsi
a gátseb szobában való ellenőrzése megszokott dolog és nem csak a Béres dr.-tól, mert az én dokim is ott nézte meg, és a mellettem fekvő két másik anyukának is, akiknek szintén más-más orvosuk volt.
Először nekem nézte meg az orvosom és én is furcsállottam, de amikor a másik kettőnek is szép sorban megvizslatta a dokija, akkor meg nyugodtam, hogy úgy látszik ez itt szokás. De más kh-zal kapcsolatban hallottam még cifrábbakat is....

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Nikcsi,
A címem kutak@mail.datanet.hu Akkor légyszi küld el a doktornő elérhetőségét. Nagyon köszönöm. Én meg voltam döbbenve Hugicámon, de máshol is olvasam, hogy bizony létezik ilyen... Emlékszem is, hogy írtad a szülő ágyon meglátogattak. Biztos rám is ez vár:-)) Bébiseiéknél baj van? gyébként gyönyörű a kislányod, meg jó nézni ezeket a képeket.

Képzeljétek, 2 napja majd leszakad a fejem. Ma vettem be egy fél algopyrint, mert azt engedi doki bácsi, de folyamatosan hányingerem van már mellette. Az első babámnál is ez volt. Állítólag most kezd a sárgatest helyett valami más hormon dolgozni és elérni olyan szintet, ami ezt okozza. Hát, legutóbbi emlékeim szerint kemény 2 hét vár rám...

Cory,
ha ezt olvasod. Nekem bizony nem csökkent, viszont egyik napról a másikra elmaradt a hányinger. A végén már annyira rossz volt, hogyga megfordultam minden bajom volt. És mindig éreztem, ha sikerre vinném a projektet (hánynék) milyen jó lenne, de soha nem sikerült.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Mucus
Akkor OK, nekem furi volt. Ez olyan intim dolog szerintem! Kép

Zseppy
Mindjárt küldöm a mailt.
Igen szegény Bébiseni teljesen ki van. Más másodjára mondja, hogy ne menjek, mert kicsit ki van borulva. Először, amikor iszonyatosan bedurrant a cickója (ami persze szinte átlagos), most meg a picivel van baj. Pontos dolgokat nem akarok írni, nehogy miattam tudják, hogy ki is ő pontosan, és a végén kapjon miattam... Kép
Jobbulást! Kép
nikcsi

Sziasztok

Zseppy, nekem is sokat fáj a fejem, legtöbbször a gerincem miatt. A terhesség előtt nagyon sok fájdalomcsillapítót szedtem rá, de azóta csak nagyon ritkán. Nekem két dolog vált be, az egyik a hűtés. Lehet géles mélyhűtőbe rakható akut kapni, azzal hűtöm a fejemet ott, ahol fáj. Persze egyszerre csak 2-3 percet. A másik pedig megelőzésképpen a masszírózás. A páromat megtanítottam a fejmasszírózásra, amit még egy csontkovácstól tanultam. Szerintem ez tesz a legjobbat, mert rendberakja a fejben a vérkeringést. Ha gondolod leírom neked emilben hogyan kell csinálni.

Bébiseninek kitartást és sok szerencsét kívánok, remélem rövidesen minden rendeződik!

Lányok, miért gond az, ha valaki ide írogat, miért kell titkolni a véleményünket?

Kati 29+2

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Zkatica,
Szerintem azt fájlalják, hogy nem akkor és nekik mondod. De azért Õk is átérezhetnék, hogy akkor, amikor bent vagy kisebb gondod is nagyobb annál, hogy nekik fejtsed ki a véleményed. Ráadásul energia pazarló is. Biztosan Õk is sokat változnak annak hatására, hogy olvassák, amiket írunk ide.

Köszi Katica, nekem ez a hűsítő tapasz nagyon jól bevált. Végre nem fáj a fejem hajnal óta. Én most a gyerkőcöt fogom be fájdalom csillapításra. Annyira élvezi, hogy tud segíteni. Ma megyek Dokibácsihoz, és jönnek Apával megnézni a Kistesót. Már nagyon be van sózva a lelkem...

Bébiseninek kitartás. Minden rendben lesz. Ne gondoljon semmi rosszra, csak pozitív dolgokra. Én mindig magyaráztam Manócskának, hogy mit kell csinálnia azért, hogy haza mehessünk. Ez lehet, hogy hülyeség, de hiszem, hogy megértette és azért jöhettünk haza. Meg, azért nem kerültünk vissza...

Nikcsi,
Levelet megkaptam. Köszike. Hugicám már fel is hívtam.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Katica, 34+1 naposan volt legutóbb 2676 gr a kissrác, természetesen tartja az eddigi +2 hetét... egyébként 29+0-n 1745 gr volt Kép és akkor sem alulfejlett példány, úgyhogy gratula az óriásbébihez Kép Jövő hét csütörtökön (ha addig nem pottyan ki a bébi) megyek megint Uh-ra... egyébként a dokinő a kárpát u-ban olyan 3500 gr-os születési súlyt jósolt... Kép

Tegnap megjártam a védőnőt is, most a 31 és a 37 hét között felszaladt 4 kiló (összesen 7,5), javaslom figyelj a sófogyasztásra, nekem az tett be... Kép De azért így sem vészes...

Pénteken megint ctg Kép jövő csütörtökön (ha nem esek áldozatul valami időjárás változásnak Kép) UH....

Bébiseninek és Zseppynek kitartást, ez az állapot sem sokkal jobb a szétszakadó derekammal Kép

Cas, nekem is fiam lesz Kép

baba
36+5
baba76

ZSeppy, aztán kérünk beszámolót! Örülök, hogy jobban vagy Kép

Ma sokat gondoltam rád Baba, hogy mi lehet veled, ezek szerint elért hozzád az éterben :o)
Kivi leszek hány kiló lesz a végén, az majd nekem is támpontot ad. Szorítsd még pár hétig, ne pottyantsd el :o)
A sófogyasztás tett be? Ezt nem értem.
Nekem egyre kisebb helye van a gyomromnak, így egyre kevesebb kaja fér bele. Avval viszont tisztában vagyok, hogy nem fogom a végéig megúszni pár plusz kg nélkül, pedig jó lenne. Szépen csinin kijönni szülés után :o)

Jelentkezz, legalább pénteken a ctg után!

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Na itt vagyok Kép

Valószínűleg a kilók itt megállnak ill. ha felhagyok a sószegény diétával még jöhet fel egy kis víz, de zsír már nem nagyon rakódik... Kép A sófogyasztás azért tett be, mert nem tartottam sószegény diétát, mivel nem vizesedtem. Aztán abban a 38 fokos melegben valami megbolondult bennem és pár nap alatt sokat dagadt a lábam, a só pedig segíti a vízvisszatartást. A doki és a szülésznő is a pihenés + sószegény étrend párost javasolta - eddig úgy fest, bejön...

A gyomrod miatt ne aggódj, nekem pár napja szállt le a hasam, azóta a kajálás a régi, gyomorégés megszűnt, van helyette derékfájás és sok pisi Kép

Ja és most már mindenki azt kérdezi, mikor jön ki a baba, amitől enyhén idegbajos vagyok... Kép

baba
baba76

Sziasztok!
Ezer éve, még pocakosan írogattam néha, már biztos senki nem emlékszik, de most Nikcsi invitálására visszakukkantottam picit. Nem nagyon volt időm jönni, aztán hónapok múlva már nem mertem...
Most picit beleolvasgattam, gratulálok mindenkinek aki azóta megszült, és kitartás azoknak, akik még csak ezután következnek Kép
Mi remekül vagyunk, Boróka óriásbébi, fél évesen (pont tegnap volt fél éves!) 10 kiló, és 70 centihez közelít, dehát már születéskor 4 kiló volt majdnem.
Nagyon jó kislány, kisebb-nagyobb kilengésekkel egy hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, nagyon barátságos, jókedvű, nyugodt baba. Egy rossz szavunk se lehet, de persze ha lehetne, akkor se lenne Kép
Mutizok pár képet a dagiról:
Kép
Kép
Kép

mindenkinek minden jót, puszi:
Orbis és Boróka
orbis

Orbis,
Ezek a hurkák! Egyszerűen zabálni való.

Zkatica,
Na voltunk. Gyerkőc annyira nem élvezte, mert találkoztunk a Fogorvos nénikkel és szegény el kezdett üvölteni. De azért bejöttek. Szerintem tetszett neki, bár megijedt az asszisztenstől.
De a lényeg, fekhetek, meg nem emelhetek, mivel a méhlepény elöl tapad, sőt eléri a méhszájat. Szóval jól beparáztam. Már kezdtem jól érezni magam és tessék. Egyébként a baba jól van. De ettől függetlenül megnyugtatott, aztán elmagyarázta, hogy ez fog feljebb is menni és ne aggódjak, meg pihenjek sokat.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok,
új vagyok itt és azt szeretném megtudni, hogy tudtok-e valamit hányinger ellen. 7 hetes terhes vagyok és a nap 24órájában (na jó, ha alszok nem :-)) émelygek, ami kezd nagyon elviselhetetlen lenni. Amúgy nem vagyok egy hisztis típus, de ettől kiakadok.

Petra

petra73

Sziasztok.
Megint CTG után írok, de holnaptól van otthon netem, olyan jó lesz végre.
Múlt heti CTG - n nem akart a leányzóm mozogni, ezért elküldtek ún. flómetriás Uh-ra, amin szerencsére minden rendben volt, csak belustultunk egy picit.
Mai CTG n minden rendben volt, vizsgálat alapján is zárt a méhszáj, pedig múlt héten 1 ujjnyira nyitva volt.
Dokim jövő héttől nincs, pedig péntekre vagyunk kiírva, úgyhogy Szigeti Doktornőnél fogok szülni elvileg.Róla nem nagyon hallottam még itt, valakinek van valami infoja?Megköszönném!!

Abessza, Bébiseni GRATULÁLOK!!!
Picit irigykedem, mert megmondom öszintén már szeretnék túllenni rajta és otthon babázgatni.
De ez már a finish...

Baba, örülök hogy jobban bírod a dolgokat, én már előadásra nem megyek.
Most befejezem , holnap már tudok írkálni.
Sziasztok
eszti2

Petra,
Nekem az igazi citromlé + víz + jégkocka válát be. Az biztos, hogy akitől eddig hallottam mindenkinél a hideg dolgok jönnek be. De már hallottam a hideg kólát is. Esetleg még próbálkozhatsz jégkrémmel is, nekem az is bejött. de a tuti nálam a citromleves víz volt.
Ja, meg rájöttem, hogy muszály legalább keveset enni naponta 5x.

Eszti,
Végre. azért ne aggódj, még jön addi front is.
Azért szorítok, emlékszem még erre az időszakra...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Petra!
Nekem az segített sokat, ha - ahogy Zseppy is írja - hogy sokszor keveset ettem. Nem volt ugyan gusztusom semmihez, de nem vártam meg, amígy nagyon éhes leszek. Valami kekszet, kiflit, gyümölcsöt mindig majszoltam, és az segített. A hideg italok nekem is bejöttek, meg sosem indultam el otthonról üres gyomorral.

Kitartás, el fog múlni hamarosan! Kép

Orbis!
Nagyon helyes a kislány! Kép

26+6

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok

Orbis, gratula a babádhoz, nagyon tündéri :o)

Baba, só nélkül megvagyok, de amióta a 4d-n a minimális cukor és édesség fogyasztásra is felhívta a figyelmemet a dokinő, hogy avval csökkenthetem a gyerek túlnövekedését, azóta gerjedek az édesre Kép
Nem tudom, hogy ez valós, vagy csak a tilalom miatt fellépett állapot, de mindenesetre rossz. Lehet, hogy a végén a szülésre bevihető csoki is elfogy :o)

Tegnap megpróbált Vikim megfordulni a hasamban, percekig levegőt nem kaptam, párom pedig kétségbeesve kérdezgette, hogy mi bajom van. Szerencsére idővel feladta, de nem volt jó élmény. Valószínűleg nem olvasta a szakirodalmat, hogy mostanában már kevesebbet kellene mozognia :o)

Zseppy, a nővéremmel is így volt, de aztán rendeződött, pihenj sokat és akkor minden rendben lesz. Az emelésre pedig tényleg vigyázz, még a pár kg is sok lehet!

Petra, nekem a zöldtea jött be, a reszelt alma, és a buborékos hideg ásványvíz. Azt pedig csak erősíteni tudom, hogy az üres gyomor csak még rosszabb!

Szia Eszti, ezek szerint mostmár hallhatunk rólad? Dejóóóóó Kép
Hová kellett menned erre a spéci ultrahangra?

Kati 29+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok,

köszönöm mindenkinek az 'émelygés elleni' tanácsokat! Próbálkozni fogok, hátha valamelyik nekem is bejön. Azért kár, hogy ez az émelygés dolog így 'megkeseríti' ezt az első időszakot....:-( Persze lehetne rosszabb is!

Petra

petra73

Zseppy!
Tényleg vigyázz magadra, nekem is elölfekvő lepényem volt, elérte a méhszájat is, és a bajt még tetézte egy kialakult vérömleny is. Emiatt egész napos pihenésre voltam ítélve, a vérömleny azóta szerencsére felszívódott. A lepény most nem tudom hogy hogy helyezkedik el, mert az utolsó uh-n nem volt teli a hólyagom, és így nem tudta 100%-osan megállapítani, hogy eléri-e vagy sem. Remélem nem...

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok!

Eszti, végre te is itt.. Mikorra is vagy kiírva? Lehet, hogy találkozunk??? Holnap megyek ctg-re, kíváncsi vagyok milyen eredménnyel járok... Kép Az előadásra pedig szeretnék elnézni (a párom szerint már mindenképpen szülni akarok Kép), remélem, lesz hozzá erőm... Kép

Petra, szerintem próbálj ki mindent, amit csak tanácsolnak, valami majd csak bejön... Nekem szinte semmi nem jött be, volt, amit hetekig meg bírtam enni, aztán végül egyszer visszajött Kép A legrosszabb az volt, hogy egyszer még a 15. héten is rosszul lettem, pedig arra nem számítottam...

Orbis, gratulálok a kicsihez, mi is pufit várunk a 4d szerint Kép Remélem, kint ilyen vidám törpe lesz... Kép

Katica, a csokimánia nekem kb. a 32. héten tört ki és tartott a hétfői mázsálásig... a végén már a szelet csokikat szelidítettem, Kinder szeleteket ettem inkább, mert az mégiscsak tej Kép (éljen a marketing!)... Most viszont - hogy 3 napja nem ettem csokit- alig várom a holnap reggelt, amikor a ctg-re hivatkozva lenyomhatok egy Sport szeletet.. Kép

baba, aki ma 37+0 Kép
baba76

Sziasztok,

Új vagyok még itt a Babanetes fórumon. Nem tudtam mindent végig olvasni, nem tudom volt-e róla szó, de tudna valaki információval szolgálni Dr. Pálffy Istvánról?

elöre is köszi
Oty, 14+2

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka

Sziasztok

Petra, minden időszaknak meglesznek a nehézségei, és örömei is. Most már nem érzem annyira nehéznek az elejét, pedig a 16. hétig én is émelygős, futkosós voltam. Fel a fejjel, túl leszel rajta Kép

Otyka, üdv a Fórumon.
Pállfy dr, nem István, hanem Imre. Pillanatnyilag Zseppy és Én járunk hozzá. Kérdezz, mire vagy kíváncsi?

Baba, én még próbálok hősiesen ellenállni a kísértésnek. A poén csak az, hogy egyébként nem rajongok a csokiért, a fagyiért annál inkább. Most mégis a csokit kívánom :o(

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Huhh, tényleg Kép
Lányos zavarombanKép
Mintha nem 10 hete járnék hozzá Kép

Kép
otyka

Csak a szokásos érdekelne, milyen orvos? píz? stb...
küldtem volna privit, de nem tudom, h itt lehet-e?

Kép
otyka

Sziasztok,
végre itthonról írhatok...
Kati, azt az uh-ot ugyanúgy a 3. emeleten csinálták,mint ahol az összes többit, csak mivel leszóltak a ctg-ről nem kellett 4 órát várnom, csak 2-őt..Kép

Baba,majd írj a ctg-ről.Amúgy én jövő hét péntekre / 19-e / vagyok kiírva, meglátjuk mi lesz belőle,mert azért már éjszakánként szokott fájdogálni a hasam, azt mondják jóslófájások.

Egyébként én például abszolut nem bírom a csokit, viszont a fagyiért néha gyilkolászni tudnék...Volt olyan februárban, hogy elmentünk vásárolni, és én a szakadó hóban egy 3 gombócos fagyival távoztam a bevásárlóközpontból, az emberek meg bámultak a parkolóban, hogy tuti nem vagyok komplettKép

Viszont tegnap kérdeztem hogy ismeri-e valaki a Szigeti Dr-nőt, és nem nagyon válaszolgattatok.Lehet hogy új ott és ezért nem ismeritek?
eszti2

Otyka,
Ha tényleg olyan dolgokra is kíváncsi vagy, írjál nyugodtan, benne van a mél címem a profilban (rákattintasz a nevemre). Szerintem egyébként mi Katival egyszerűen csak Istenítjük a Doktor úrat. Szóval írjál nyugodtan és válaszolok. Szerintem ráadásul még egy hét sincsen köztünk, szóval vegyük csak fel a kapcsolatot:-)))

Tudom én, főleg az emelgetést. De amikor egyedül vagyok itthon a 4 éves Főnökömmel, neki nem tudom mondani. (Jobban mondva mondom, dehát...)

Ja, a keddi doki látogatás sztoriját nem is meséltem nektek. (lehet néhányan rám ismertek:-))

Szóval UH-ból kijöttünk, mert még rákszűrés is volt, és várakozunk. (gyerkőc az Õ szintjén tisztában van azzal, hog Õ császárral született). Szóval a sztori:
-Anya, most nem is voltál véres. De amikor összevágják a hasadat, és kiveszik a kistesómat. Aztán visszapakolják...
Persze ezt olyan hangosan, hogy a 2.emelet zengett. Dokibácsim meg is állapította, hogy ebből a gyerekből nőgyógyász lesz.

Petra,
Még azt is akartam írni, hogy innivaló nélkül sehova nem indultam el.

Eszti,
Szerintem most nincs itt hozzájáró egyszerűen.

Katica,
azért ne legyen lelkiismeret furdalásod! Próbáld meg kiadagolni a csokit és legalább ahhoz tartani magadat.

Baba,
Kérünk a ctg-ről tájékoztatót.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zsepy, Katica
Én is a ti dokitoknál szültem, mert az enyém elment szabadságra és leadott neki. Csak sok-sok jót tudok mondani róla!!!!!
hmmc

Zseppy,

Az italról csak annyit, hogy mindig is kevés folyadékot fogyasztottam, de most erőt vennék magamon. De azt se kívánom! Ha netán szomjas vagyok, akkor is max választhatok, melyikre gondolva fordul fel kevésbé a gyomrom. Nem hittem, hogy egy terhesség - pláne ilyen korai szakasza - így kiakaszt. Kicsit szégyenlem is magam. :-(

Petra

petra73

Petra,
Ne szégyeld! Remélem otthon pihengetsz és ilyen állapotban nem dolgozol!
Én se nagyon ittam, sőt figyelnem kellett, hogy legalább 1 liter folyadék lecsússzon, de most. Kísérletezd ki, hogy milyen állagú, illatú, hőmérsékletű lötyi a jó, mert én már arra gondolva jobban lettem.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok

Hmmc, örülök, hogy csatlakozol a dícsérők táborához :o)

Otyka, nekem egy margitos doki ajánlotta őt, mert szakmailag nagyon megbízható és tapasztalt. Már az első alkalommal belopta magát a szívembe. Nagyon izgultam, amit valószínűleg észrevett, és a maga megnyugtató kedves stílusába 5 perc alatt minden félelmem elszállt.
Azóta is teljesen elégedett vagyok vele, és megbízom benne. Ha nincs jó kedve, ami néha előfordul, olyankor nem érdemes a feltétlenül szükségesnél több kérdéssel zaklatni. Amikor viszont jó kedve van, akkor nagyon lélekemelő tud lenni és megnyugtató Kép
Ha Zseppy mellett engem is meg akarsz kérdezni priviben, akkor a zkata@freemail.hu emilen megteheted.

Eszti, az ultrahangos várakozás tényleg gázos. Nem tudom hogyan lehetne ezen javítani. Beszélgettél már a babával, hogy mikor akar megszületni? Kép
Szóval az utolsó heted, mindennel kész vagy a fogadásra?

Szigeti drnő régi darab a margitban, csak most nincs, aki hozzá járna. Esetleg a babás topikban is kérdezz rá!

Zseppy, a nővéremnél is pont a másodiknál volt ugyanez a gond. Nehéz volt megállni, hogy ne emelgesse a másikat, de nincs más választásod, és csak pár hét! Még mindig mosolygok a "jövendőbeli nőgyógyász Főnöködön". Okos gyerek! Kép

A páromat tegnap megkértem, hogy az otthon található csokikat rövid távon fogyassza el, és akkor nem lesz kísértés :o) Persze ő szívesen fogadta a felkérést, mostantól az ebédje mellé visz desszertet is Kép

Holnaptól kezdjük a lakásátrendezést, hogy legyen helye a pocaklakónak is. Lesz nagy rumli :o)
Most valahogy nem esik nehezemre, hogy a régi ruháimat, virágaimat elajándékozzam.

Kati 29+5

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok,

Köszönöm szépen a doki bácsiról írottakat.

Zkatica, mi is benne vagyunk egy teljes lakásátrendezésben, felújításban. Egyre lassabban haladunk, már csak abban reménykedek, h a baba születéséig készen leszünk.
Holott eredetileg augusztusig szerettuk volna befejezni Kép

Kép
otyka

Sziasztok,

Zseppy, én is így gondoltam hogy most nincs hozzá járó, megpróbálok visszaolvasgatni régebbi írásokat, hátha találok valamit....Tudod, csak mostmár eléggé izgulok és jó lett volna egy kis megnyugtatás..

Kati, hát igen ez az utolsó hét és nagyon remélem hogy fel vagyunk készülve, bár szerintem első babánál, nem lehet mindenre felkészülni, hiszen minden olyan más lesz, annyi minden megváltozik.Babaszoba nagyjából készen van, úgy gondolom hogy amire szükség lehet az első hónapokban azokat megvettük. Mondjuk szerencsém is van, mert a családban van egy 3 éves kissrác, így elég sokmindent Tőle megörököltünk, már ami egy leányzónak hasznos lehet. Akkor most Ti is belevágtatok a nagy pakolgatásba?

Baba, mi újság?Ctg-n minden O.K. volt?

Otyka, Te mikorra vagy kiírva?
eszti2

Sziasztok!!! Kép De jó, kezd megélénkülni a topic!

Mai ctg: a gyermek remekül érzi magát és köszöni, esze ágában sincs kijönni... Ami azért tragikus, mert még 6 napig van az imádott doktorbácsink és elmegy nyaralni Kép Természetesen van helyettese, aki szimpi, de lelkem mélyén bíztam benne, hogy most hatalmas fájásokat produkálok és szülünk.. Kép
Marad a jövő heti ctg és az UH Kép

Eszti, a párom a kiírásod napján lesz 30, ha hiszel a horoszkópban, elmondom, lesz a babával bajod elég, de imádnivaló lesz Kép

Petra, ne szégyeld magad Kép vagyunk ezzel így páran.. én csak azt sajnáltam mindig, hogy az elején nem látszik, hogy terhes vagy és attól zöldülsz Kép Inni mindenképpen próbálj sokat, én szénsavmentes ásványvizet nyomtam sokáig, az nem volt gáz, ha visszajött Kép

Zseppy, jó is a szakember a háznál! Én már előre készülök, milyen jó helyzetekbe sodor majd a fiam szája... Kép

Lakásfelújítók: én a 9. héten költöztem, a szállítók előtt 5 perccel még a wc felett görnyedtem, a párom meg kintről szólt, hogy siessek Kép (mintha rendelésre menne)

baba
baba76

Baba, hasonlóan jártam én is...
Dokim ma volt utoljára, így kerültem Szigeti Doktornőhöz, akit mégcsak nem is ismerek, próbáltam visszaolvasgatni, hátha találok valamit, de semmi... Biztos nagyon szimpatikus, meg minden, csak olyan jó lett volna tapasztalatokat hallani róla.
Most eléggé elkenődtem.24.-én jön vissza a dokim, így esélyem sincs rá hogy nála szüljek, mivel 19.-re vagyok kiírva, addig nem várnak, gondolom én..
Neked akkor most ki lett az orvosod?
eszti2

Sziasztok,

Február elejére vagyok kiírva. Az még messze van, de úgy szeretném már tudni milyen lesz a neme. Kép

Igazából mostanában látom milyen jó volt, h én csak émelyegtem, s semmi hányás, hányingerem nem volt.

Petra, állítólag az is jó, ha felkelés előtt fél órával eszel egy kis kekszet.

Nekem a pocim fájt jobban, mikor elkezdtek nyúlni a szalagok.

14+3

Kép
otyka

Eszti, Magenheim dr-nőnél szülök majd KépTök fura, hogy csak egyszer találkoztunk eddig, remélem, ha már így alakul, akkor legalább még egy ctg-t megvár a törpe, hogy találkozzunk...

Egyébként lehet, hogy várnak, csak az már nagy strapa lesz, minden nap ctg + amnio Kép Ma a ctg-n volt egy kismami, azt hiszem 10-re volt kiírva, annyi történt csak vele,hoy befektették...

Otyka, örülj neki, ha nem hánytál Kép
baba76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?