Nicika
IGen, uh val kisérve a pocit megszurva vesznek ki magzatvizet és kb három, négy hét mulva van eredmény. Általában a 18-19. héten csinálják ezt a vizsgálatot. Legtöbbször a rossz AFP eredmény miatt javasolják, vagy ha már előfordult genetikai probléma a családban. 35 év felett javasolt a vizsgálat a korra tekintettel. Nekem is ezért csinálták, mert 36 és fél éves voltam.
Tünde
Én bevállaltam a vizsgálatot, mert az ismerőseim körében van sérült gyermek és tudom milyen erőfeszitéseket tesz a meg a család, meg lehet vetni, de én erre képtelen lettem volna. Amugy fél százalék vetélési kockázatot adnak meg, ami normál esetben is megtörténhet aktiv élet közben.
Az I es nőin voltam, bevallom ledöbbentett hogy mennyire futoszalagon csinálják ott ezt a vizsgálatot, folyamatosan teltház volt náluk.
Márti
Én már voltam belgyogyásznál, és folyamatosan járni is fogok, vérnyomás és cukor ellenőrzése miatt. Mikor vártuk a fiam érkezését, akkor magas lett a vérnyomásom, és cukor intolarenciám volt, amit diétával tartottam karban. Ezért most mikor megtudtuk hogy babóca költözött a pociba, rögtön mentem dokihoz, kaptam vérnyomáscsökkentőt, sőt egész napos mérésem is volt, valamint tiz hetesen mehetek cukorterhelésre.
Voltunk tegnap esküvőn, hála az ég megkönyörült és nagyon jó volt az idő, a gyerek élvezte a vonatozást (elötte való nap bedöglött a kocsink
) és az egész lagzi alatt meg nem állt, lányok én annyit mentem a gyerek után hogy a végére már alig birtam már a lábamat emelni. Reggel 6tól este 6 ig a gyerek nem volt hajlandó aludni, viszont felszálltunk a vonatra este és még el se indult de a gyerek eldölt és szunyált
Hogy birjátok ezt a hülye időjárást, esküszöm lassan már bundabugyit kell felvennem, mert fázom.
Ági