Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Nicika! Örülök, hogy a dokid megnyugtatott! A ciciedző módszer: frottírtörülközővel körkörösen kell dörzsölni a mellbimbót és a bimbóudvart. Így az idegek megedződnek, mire szoptatásra kerül a sor.
csirippiri

TunkaKép
Bármelyik reform vagy bio boltban.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Jó sokáig tartott olvasni a sok termést, de örülök neki.

Ma voltam először védőnőnél, aki nagyon kedves és megértő volt. Tartottam a dologtól, mert elég sok boszorkány van közöttük, de ez az asszony egy nagyon kedves teremtés. Nekem csak UH-k voltak eddig, semmiféle labort nem csináltak. A védőnő azt mondta, hogy vagy a doki, vagy a háziorvos fogja adni a beutalókat. Ti kitől kaptátok őket?

Hétfőn megyünk UH-ra (jön a férjem is), amit már nagyon várunk. Jó felbontású a gép, így szerintem már sok mindent lehet látni rajta. Annyira, anyira, annyira várom.

Mozgás: a védőnő is és a doki is azt mondta, hogy nyugodtan járjak edzésre úgy, ahogy eddig is tettem. Csak ha nem bírom, akkor vegyek vissza a tempóból. Nekem örömet okoz a mozgás, jólesik.

Mariannka

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Reditke! köszönöm, elmegyek és veszek ártani biztos nem árt ha ezzel és a vichy-vel felváltva kenem magam.

Cory! ma én is csjos kimenőn leszek anyucimmal elmegyünk vásárolgatni mivel jövő héten utazunk és akarok egy kér derékban kényelmes rucit venni!

Jövő héten találkozom a barátnőimmel és elárulom nekik a pocaklakókat!már úgy várom!én vagyok az első babás!ki fognak ugrani a bőrükből!

Nicika!
lehet hogy elkerülte a figyelmem de hol tudom megnézni a táblát?
tunka

Nicika, Csirippiri!
Ne haragudjatok, hogy belepofázok itt ismeretlenül a dolgotokba, de higyjétek el, hogy jószándék vezérel!
Nagyon vigyázzatok a mell dörzsöléssel edzetésével, mert megindíthatja a szülést!
Alternatív szülészeteken ezt alkalmazzák is szülés-megindítóként!
csak ennyit akartam, ha érdekel bővebben a téma, majd utána nézek.
Jó egészséget mindenkinek!

Vica

Kép
Kép
Kép
vica1982

LányokKép
Vica hozzászólásához csatlakozom.
Nekem nagyon-nagyon érzékeny volt a cicim (szerintem extrán nagyon) és féltem, hogy majd rettentően fáj a szoptatás.
Viszont mindenki ijesztgetett, hogy a melledzés felesleges, méhösszehúzódást okozhat és szülést indíthat, úgyhogy egyetlenegyszer sem csináltam.
És! Mikor megszületett a kisfiam egyáltalán nem fájt a szoptatás és imádtam szoptatni őt, úgyhogy szerintem hagyjátok békén a ciciteket.
És azt gondolom tudjátok, hogy ne mossátok semmivel, csak sima vízzel és ne is kenjétek.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Hova tűntetek?
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szia Cory!

Szerintem ebédelnek, vagy pihennek a többiek. Én speciel most dolgozgatok.

Mariannka

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Nicika!
elővettem a pocakosnaplót elkezdtem írogatni és beragasztottam az eddigi uh képeket. az elsőt amin a 2 petezsák van a 17.oldalra a multkori uh képeket pedig hátulra mert az 5 kép csak ott fér el!már 2 oldal betelt! és szerintem én ahányszor megyek orvoshoz készülnek képek!nekem 3 hetente kell járnom a nőgyógyászhoz mivel ketten vannak.szerintem mindíg úgy vizsgál majd meg hogy megnéz uh-val.

kinek mi a tapasztalata: állítólag 4 uh szűrő vizsgálat van, de a nőgyógyászhoz havonta kell járni.olyankor hogy vizsgál meg? a szokásos hüvelyi úton "bekukucskál"? mert az enyém szerintem minden alkalommal megnézi a piciket uh-val.
tunka

Tunka: hát a fiúknál nekem is csinált a doki uh-ot szinte mindig a saját gépével, plusz voltak a nagy uh-ok az sztk-ban. De mindig meg is vizsgált.
cory

cory
Budapest

Csirippiri! Köszönöm a ciciedző leírást!

Tunka! nicika.gportal.hu Ezen belül a
BÉBYSAROK/BABAKÉPTÁR/Babanet

Itt mindíg megtalálod a frissítéseket!

KépKép
nicika

Reditke! A mellemet még tusfürdővel sem lehet mosni! És hogyhogy nem lehet kenni? Mit árthatok vele?

KépKép
nicika

Sziasztok!

Az első babánkat várjuk, jelenleg 9 hetes vagyok. A babuci várhatóan 2006. március 8-ai lesz (egy kis nőnapi ajándék). Nekem idáig elég gyakran görcsölt a hasam, és étvágytalan is vagyok, bár émelygés, hányás szerencsére nincs.
Érdekelne, másnak is volt ilyen tünete?

Kép

Kép

Kép
lyly

Nicika Kép

Én a következőket tudom:
A mellbimbónál lévő Montgomery-mirigyek a szoptatás idején fertőtlenítő és védő váladékot termelnek, ami a kisbabának nagyon jó dolog.
Amennyiben a mellbimbó és a bimbóudvart szappannal vagy alkohollal mossuk, úgy ezen mirigy működését zavarjuk, pluszban a fenti szerek szárítják is a bőrt. A frottír törölközős dörzsölés pedig eltávolítja a bőr természetes savköpenyét.
Szóval a cicit körben úgy, mint a pocakot lehet kenni a csíkok ellen, csak közvetlenül a bimbót és környékét ne. És hát a dörzsőlés a fent részletezettek értlmében nem igazán javasolt.
Én ezeket tudom.
Puszi,
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

Csatlakozom én is Vica megállapitásához. A mellbimbó dörzsőlése valóban beindithatja a szülést, ha jól emlékszem amit a szülésznőm mondott, oxitocin termelésre serkenti a szervezetett. Annak idején amikor vártam hogy végre kibujjon a kisfiam, pont a szülésznőm mondta hogy segitsek rá a testemnek egy kis természetes oxitocin beinditásnak azzal, hogy a mellbimbót tekergetem, maszirozom.

Ami meg a kenését illeti Edit szakszerűen leirta, hogy mit és miért kell kihagyni a cicinken, érzékeny kis müszerünk van a mellbimbóban és az udvarban.

Szoptatáskor nekem sem volt semmi bajom igazán, ugyan az egyik mellbimbómat szépen megcsócsálta a fiam, de hamar rendbejött. A mellgyuszi már rázósabb volt, de tuléltük és azóta semmi baj nincs kopp kopp koppKép

CoryKép
Lent voltam egy kis bevásárló köruton a Savoyában, egy csomo mindent kiárusitanak gyerekcucból az Auchanban, vettem is gyorsan egy kisinget, egy pizsit, meg egy játszó egyberészést a töknek KépSzerintem egy misét megér lenézniKép

NicikaKép
Bekerülhetek majd én is a táblába? Milyen adatot küldjek neked?Kép

Tunka Kép
Tökre megértelek, hogy izgulsz, nálunk is igy volt, hogy mi voltunk az első babások a baráti körünkben, aztán mindenki kedvet kapott és sorra születtek a picik, most meg a tesók vannak porondon Kép
Mi még a szülőknek nem mondtuk meg a tesot, ugy vagyunk vele hogy még ráérünk, majd aug végén ha betöltöttem a 12. hetet rendesen.

puszi
Ági
9+1

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Lyli!

Én már olvasom a lányokat egy ideje, de hozzá még nem szóltam dolgokhoz, cvsak olyan jó volt olvasni Õket. Mi nagyon hasoműnló korúak vagyok (terhesség tekintetében). Én is 9. hetes vagyok, és március 7-re várható a baba. A hasam nekem nem görcsöl, viszomnt állandó hányingerem, émelygésem van, és mint itt többeknek rendívül érzékeny a mellem. Míg az első terhességemnél szinte észre sem vettem, hogy baba lakozik bennem, csak a vége felé fájt a hátam, és sok volt a gyomorsavam.
De valószínű a második trimesztert már jobban fogjuk viselni.

Mindenkinek jó baba várást!

Pusz,

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Ezt az őszi babaváróktól loptam Kép

"Szülésindításhoz még egy jó tipp: törölközővel dörzsölgetni ill. masszírozni a mellet és a mellbimbókat. Ez nem csak ahhoz segít hozzá, hogy hamarabb elinduljon a szülés, hanem szoktatja a mellbimbókat a nagyobb igénybevételre, így majd szoptatáskor kisebb lesz az esélye a kisebesedésnek. A védőnőm ajánlotta. De szigorúan, csak a 37. hét után szabad csinálni!"

Szóval ezzel még bőven ráértek Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Bocsi elfelejtettem, Üdv az újaknak!!!! Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Reditke! Akkor ezek a dolgok csak a szülés utánra vonatkoznak ugye? Mármint hogy a mellbimbót csak vízzel...

Ágiboszi! Nem tudom láttad-e a táblát, ott vannak milyen adatok kellenek! Persze csak amit meg akarsz osztani a többiekkel! Képet is tudok betenni, akár UH képet is!

És üdv az újaknak!

KépKép
nicika

Sziasztok!

Üdv az Újaknak!

Voltam tegnap az új dokinál! Még szedem tovább a progreszteront, de azt mondta, szép lassan fellélegezhetünk (de azért: kopp-kopp), mivel ma léptem a 12.hétbeKép
Sajna így a köv UH ideje egy picit csúszik, mivel szabira megy, így 13+4 naposan lesz aug.23-án. Gondolom az nem baj a tarkóredő mérés miatt, tudja azt a doki, hogy mikor kell csinálni a vizsgálatot. Azt olvastam, h a 12-14 hét között optimális, így beleesek ebbe a kategóriába. Legalább mire ismét láthatjuk, már még nagyobb lesz a bébi.
Csodálkozott kicsit, h még nem voltam védőnőnél és nincs kiskönyvem, de azt mondta, nem a védőnőtől fog megmaradni v elmenni egy terhesség. Azt mondta, UH-kor minden leletet megír,amivel mehetek a kiskönyvemért, h "igazi"kismama legyekKépKép
A baj csak annyi, h nagyon be vagyok, + leszek még jobban 23-ig. Végül is a lényeg, hogy minden rendben legyen!

Bocsi csajok, én már csak ilyen vagyok. Be nem áll a "szám"Kép

Anita (11)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Merre vagytok Mamik? Már mindenki alszik?
Kép
Na jó, megye én is. Majd holnapKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!
Jövök kicsit belebeszélni, ha nem baj. Remek apropóm van: ha minden jól megy február végére érkezik a harmadik babánk.KépKép
Mell edzés: alapvetően felesleges önkínzás, viszont túlaggódni se kell. Háztáji módszerekkel
Khm.. a kisközépsőm még szopik napi 3-4 alkalommal, de még egy keményedést se csinált nekem soha.Kép
Egy kiadós orgazmus jóval komolyabb oxitocin-vihart és méhösszehúzódásokat okoz, és mégis csak extrém esetben tilos a szex. (Én már azt is olvastam, hogy kimondottan jót tesz, mert segít a méh izmainak edződni. Végül is vmi 50 g-ból 1 kg izmot növesztünk oda a terhesség végére.)

Borcsa (a Boszi)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok Újak és Régiek!

Cicitéma: Nekem a tejbellövelés nem a cicimben fájt, bár olyan lett, mint egy hatalmas sziklatömb, hanem belázasodtam. Pedig igény szerint szopott (szinte állandóan) kezdettől fogva. A mellbimbót nem kell edzeni, mert attól függ, hogy kisebesedik-e, hogy mennyire kapja be a baba a mellet.

A csíkokat lehet kenni, de szerintem csak megnyugtatóul, hogy mindent megtettünk, mert ha gyenge a bőr alatti szövet, akkor csíkos lesz, sajnos.

Szerintem ha találtok a környéken kismamatornát és tetszik, akkor érdemes járni. Jól megmozgatja a medenceizmokat és az intimtorna része is hasznos, persze otthon is lehet tornázni. Én ehhez lusta vagyok, úgyhogy nemsokára elkezdek majd járni.

Cory: Gratulálok, hogy sokáig sikerül(t) szoptatnod, ezzel teszünk a legjobbat az elején a kis babóknak!

Mariann: Nekem a háziorvos írta a beutalót a vérvételre. A védőnő csak a kiskönyvet állította ki, azt mondta a többit az orvosok intézik, úgyhogy csak beszélgetni járok hozzá és megméri a vérnyomást, súlyt.

Fiúneveink: Ádám, Milán, Roland, Dominik, Viktor, Patrik, Valdó, Ádin
A Földi vezetéknévhez kell.

Eszti: Én is úgy gondoltam, hogy a terhesség előtt lefogyok, de nekünk is elsőre összejött a baba, így maradt a +10kg. Már az elején lebeszéltetek a fogyókúráról, úgyhogy majd egyszer...

Nekünk megvolt a tarkóredő mérés és nem látszik semmi, tehát eddig rendben!!!

Tünde (13+2)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

NicikaKép
Már terhesség alatt is jó, ha csak vízzel mosod.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Volt valaki már belgyógyásznál? A jövő héten kell mennem... És végre lesz nekem is kiskönyvem
márti26

Én már 3 hete voltam belgyógyásznál?
Márti! Neked ki az orvosod? És hova jársz dokihoz?

KépKép
nicika

Bocsi! Én már 3 hete voltam belgyógyásznál! Szóval az előző kijelentés volt és nem kérdés! Kép

KépKép
nicika

A Brendonban a kismamáknak való biztonsági öv-terelő most 9.990,- helyett 6.990,-, csak azért írom, hátha valaki meg akarja venni.

Ágiboszi: Nekem ajánlották a múltkor is az amniocentézist, de a 21. héten csináltak egy részletes genetikai UH-t, ott nem találtak semmi eltérést, így mi nem vállaltuk. Nagyobb volt a kockázat a vetélésre, mint a beteg baba.
Azt hiszem, ha az UH-n minden rendben lesz most sem vállalom.

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Az amniocentézis az az mikor a hasfalon keresztül magzatvíz mintát vesznek? Az akkor javasolt ha nem jó a nyakiredő eredmény? És hány hetesen csinálják? Csak kíváncsiságból kérdezem!

KépKép
nicika

Tünde: neked miért csinálták?
cory

cory
Budapest

NicikaKép
IGen, uh val kisérve a pocit megszurva vesznek ki magzatvizet és kb három, négy hét mulva van eredmény. Általában a 18-19. héten csinálják ezt a vizsgálatot. Legtöbbször a rossz AFP eredmény miatt javasolják, vagy ha már előfordult genetikai probléma a családban. 35 év felett javasolt a vizsgálat a korra tekintettel. Nekem is ezért csinálták, mert 36 és fél éves voltam.

Tünde Kép
Én bevállaltam a vizsgálatot, mert az ismerőseim körében van sérült gyermek és tudom milyen erőfeszitéseket tesz a meg a család, meg lehet vetni, de én erre képtelen lettem volna. Amugy fél százalék vetélési kockázatot adnak meg, ami normál esetben is megtörténhet aktiv élet közben.
Az I es nőin voltam, bevallom ledöbbentett hogy mennyire futoszalagon csinálják ott ezt a vizsgálatot, folyamatosan teltház volt náluk.

MártiKép
Én már voltam belgyogyásznál, és folyamatosan járni is fogok, vérnyomás és cukor ellenőrzése miatt. Mikor vártuk a fiam érkezését, akkor magas lett a vérnyomásom, és cukor intolarenciám volt, amit diétával tartottam karban. Ezért most mikor megtudtuk hogy babóca költözött a pociba, rögtön mentem dokihoz, kaptam vérnyomáscsökkentőt, sőt egész napos mérésem is volt, valamint tiz hetesen mehetek cukorterhelésre.

Voltunk tegnap esküvőn, hála az ég megkönyörült és nagyon jó volt az idő, a gyerek élvezte a vonatozást (elötte való nap bedöglött a kocsink Kép ) és az egész lagzi alatt meg nem állt, lányok én annyit mentem a gyerek után hogy a végére már alig birtam már a lábamat emelni. Reggel 6tól este 6 ig a gyerek nem volt hajlandó aludni, viszont felszálltunk a vonatra este és még el se indult de a gyerek eldölt és szunyáltKép

Hogy birjátok ezt a hülye időjárást, esküszöm lassan már bundabugyit kell felvennem, mert fázom.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Tünde!

A tarkó redő mérést mikor csinálják és mi a jó eredmény?
És miben különbözik a részletes genetikai UH egy normál UH-tól?

A terhességi csíkokkal kapcsoatosan mindenkinek tudom mondani, hogy én rendesen kentem magam és mégis lettek csíkok. Így szerintem is ez adottság, és akinek hajlamos a bőre rá, az szinte tehetetlen ezzel szemben. De nem hiszem, hogy ezt akkora tragédiaként kell megélni, mondom ezt most, de annak idején 10 éve én is nagyon magam alatt voltam tőle, ráadásul a férjem vette észre, mivel a has alsó részén jelentezik, amit akkor én már nem igazán láttam és ezért rá voltam leginkább dühös, mint a rossz hír hozójára.

Szerintem most majd százszor is meggondolja hogy szóljon-e!

Pusz mindenkinek

Paga

Gabi
paga

Paga Kép
Általában a 12. hét környékén mérik (12-13), hogy pontosan mi a jó eredmény azt adatban nem tudom, de ha baj lenne a doki ugy is rögtön szól.
A genetikai uhnál tetőtől talpig vizsgálják a babót, minden "porcikáját" leleltározzák, esetleges eltéréseket keresnek, amik figyelmeztethetnek hogy baj van. A normál uh ideje jóval rövidebb, vagyis inkább ugy mondanám hogy attól függ hol csinálják (magán doki-saját uh- hagyja hogy moziz, vagy korház-futószalag-ezer ember-néhány perc), általában csak azt nézik mennyit nőt a babó, keringés rendben legyen, magzatviz mennyiségét...

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Paga! Én úgy tudom, hogy a tarkóredő vastagságának jó esetben 1-3 mm között kell lennie, de a legjobb a 2 mm alatti eredmény. Ezt az egyik magazinban olvastam, majd megpróbálom megkeresni, és pontosan idézni. Alapvetően szerintem úgy is szól a doki, ha baj van, remélem senkinél sem lesz.

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ágiboszi! Neked mennyi a vérnyomásod hogy magasnak tartják?

KépKép
nicika

Ma reggel csináltunk pocik képeket! Nem lettek túl jók szerintem, de a lényeg látszik! Éhgyomorra lett csinálva, közvetlenül felkelés után, szóval ez a valós pociméretem!

KépKépKép

KépKép
nicika

Ágiboszi, Anita köszi az infót. A korom miatt genetikai vizsgálat előtt állok (36), de még nem döntöttem hogy megcsináltatom-e, a vetélési kockázat miatt. Meg a doki is azt mondta hogy ha egyéb vizsgálatok eredménye jó akkor nem szükséges.

Nikica! Szerintem nem nagy a hasad, olyan kis helyes szerintem nekem nagyobb, de az biztos hogy nagyobbról is indult, pedig csak 10 hetes leszek kedden. Ez van!

Sziasztok

Paga

Gabi
paga

Nekem is tetszik és tényleg nem olyan hatalmas!

Nicika 11+6

KépKép
nicika

Nicika: helyes pocid van. Nekem nagyobb, de hát ez még alapból van. Nekem látszani majd a végén fog csak, az előzőekből kiindulva. Zsoma a 33. hét végén született, és mikor először lementem vele sétálni, volt aki megkérdezte, hogy az enyém-e a gyerek. Na, mindegy, ez van Kép
cory 8+3

cory
Budapest

Nicika, nagyon aranyos a pocidKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok !!

Nicika szep a pocid ! :-)
Az enyem is novoget mar. Van olyan nacim ami mar ulve szorit.
Jar valaki az "SZTK"-ba orvoshoz? Azert kerdezem mert ugy hallottam elore csekken kell fizetni a fotokert amit UH-n csinalnak es en mar nem tudok az orvossal konzultalni mielott megyek. Szerintetek utolag is ki lehet fizetni?(meg nyaralok es pentekem megyek haza es hetfon mar mennem kell UH-ra)

Koszi Ilu
12+4 ha jol szamoltam:-)
czuli

Sziasztok!

Nicika!

Nagyon helyes a pocid!

Rám már csak egy nadrágom jó, a többi, amit hordani tudok már "kismamanadrág". Úgy vettem észre, hogy a fenekemről, combomról, fogyytam a hasamra meg híztam. Tehát a háj oda koncentrálódik! Védi a babómat! :-)))

Ja egyébként ti hogy álltok a házasélettel? Tegnap (óvatos) szerelmeskedés után elkezdett szúrkálni a hasam, elég kellemetlenül... eddig pedig nem volt semmi baj.

Ma reggelre semmi... Ti hogy vagytok ezzel?
csirippiri

Sziasztok!

Ilu: én ilyenről még nem is hallottam. Igaz, 2,5 éve voltam utoljára uh-on, de akkor ingyen adtak képet pocaklakóról az SZTK-ban (Szent Imre).

cory

cory
Budapest

Nicika, aranyos a pocid! Nekem is kb. ekkora. Kép
Utálom ezt a ronda időt, teljesen lehangol...Kép
Nicika, majd javítanád, hogy mióta próbálkoztunk? Mert igazából 1 hónapja csak. Köszi.
Nemsokára mész UH-ra, irigyellek Kép Kép. Én jövő héten kedden, majd küldök végre én is UH képet.

Többiek? Hogy telt a hétvége?

Nekem az eddigieknél többet feszült a pocim, biztos növekszik...Kép

Esztipeszti (11+5)
Vendég

Sziasztok!

Azt kérdezném tőletek, hogy valaki jár-e a Schöpf-Méreibe? Abba a topikba is szoktam írni, de ott már teljesen "kiöregedett" a csapat, mindenki szülés előtt áll, vagy már megszült, azért jó velük beszélgetni, mert a kórházi specialitásokról ők tudnak igazán beszámolni, de kicsit ott is fiatalodhatnánk.

Paga

Gabi
paga

Sziasztok! Ma vagyunk kereken 12 hetesek! Annyira örülök neki! Holnap pedig megkukkantjuk Picurit ugyanis megyünk UH-ra!

KépKép
nicika

Gratula Nicika!

De szeretnék már én is ott tartani!

De ami késik, az nem múlik!!!
csirippiri

Paga: én a második fiamat ott szültem, de pozitívat nem igazán tudnék mondani, úgyhogy inkább nem mondok semmit róla.
cory

cory
Budapest

Gratula a 12 héthez Nicika!
Mi pénteken leszünkKép Én is nagyon várom, főleg azt, hogy lássuk a bébit! Csak nekem késik egy kicsit az UH! LÁnyok, szerintetek nem baj, hogy 13+4 naposan lesz UH,tarkóredő-mérés? Amint írtam, úgy olvastam, a 14.hétig jó, de azért aggódom!
Eszti! Ebben a hülye időben nekem is többször feszül a hasamKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Lányok! Igaz az, hogy ma Magyarországon csak annak jár gyes, aki jelentkezett a 12.hétig terhesgondozáson? Mert akkor indulokKép EGyelőre utánanézek vhol!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?