Pusszantyú!
BKriszti és a többi kriszták: Boldog névnapot!
Szmercsa, ne izgulj, nekem a doki 5 perces fájásoknál javasolta az elindulást (vagy vérzés, vagy magzatvízfolyás esetén). Azt mondta, hogy a fájásnál legalább 5 másodpercig betonkemény (itt kopogtatta a falat, illusztrálandó a helyzetet
) a pocak. Persze szerintem, hogy mikor kell elindulni, az attól is függ, hogy milyen messze vagy a korháztól. Én kb. félórára (csúcsidőben másfél, de csak a normál bejutás esetét néztük meg), így mondta az 5 perceseket. Persze végigmondta, hogy hogyan fog szaporodni a fájás, és hogy ezt nem lehet összekeverni semmivel. Bár nem értem, hogy akkor miért van olyan sok téves riasztás, amitől mosolyognak az orvosok és a szülésznők ... Na és talán már írtam, hogy az se bizti, hogy nem áll le a szülés, az egyik kolleganőm babája 3 perces fájásoknál gondolta meg magát, és még bent maradt egy hétig. A másik kolléganőm nem is érzett haskeményedést, csak erős hátfájást, felhívta a dokit, az meg mondta, hogy menjen be, éppen ügyeletes, megnézi, hogy mi van. A párjával Gödöllőről bevonatoztak Pestre, a doki meg mondta a férjnek, hogy visszaszaladhatna hálóingért az asszonynak, de siessen, ha apás szülést akarnak. Kb. egy óra alatt megfordult a pakkért egy barát segítségével, és utána fél óra alatt megszületett a baba is. A tanulság: nem vagyunk egyformák, és sokfajta szülés van. Bízzál az ösztöneidben, de ha kétségeid vannak, inkább menjél be potyán a korházba, szerintem. Egyébként nagy drukk, hogy minden rendben menjen.
Üdv az újaknak.
Jucc: jó pihit, bár nem mondanak valami jó időt, de én is egyetértek, essen éjszaka, nappal meg süssön a nap, de ne legyen 30-nál több fok.
Csilla: a pocakcsík alkat kérdése. Én csak ritkán, sima testápolóval kenegetem és semmi stíra nincsen rajta. Sokan kenegetik speckó drága krémekkel és mégis kialakul. Ha valakit megnyugtat, akkor kenegesse (szerintem a pocaklakóval való kapcsolattartásnak is jó, az ember nézi, simizi a pociját és elmélyülten mosolyog, a pasim meg hülyének néz
). Ha kialakul a stíra, akkor meg lehet a szépségipar újabb remekeihez fordulni: a bőrfeszesítő, csíkhalványító kencékhez, szérumokhoz, varázsszerekhez
.
Ehhez a szomorú sztorihoz nem tudok hozzászólni, nem biztos, hogy a beteg gyerek az oka, sok pasi hagyja ott, ilyen nyilvánvaló ok nélkül is az asszonyt. (Az apám 20 év házasság és 3 egészséges, normális lánnyal hagyta el a mamámat.) Én tegnap véletlenül kapcsoltam valamelyik kereskedelmi csatornára, ahol a fitnessz Norbi éppen azt taglalta, hogy ők külön fürdőt használnak a nejével. Nem tudom, kinél hogy van, néha én is szeretnék külön fürdőt, ha sietni kell, vagy ha a pasim nem öblíti ki maga után a kádat (van akinek nem kell szólni ezért?
), de alapvetően jó elmerülni, akár közösen is a habokban. A mesterkélt távolságtartás nem öli meg az intimitást?
Bocs, megint sok lett.
Dudukly (32+)