Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Tegnap voltunk dokinál, megvolt az első CTG-m. Milyen izgis! Volt is rajta egy vagy kettő MAJDNEM 40-es méhösszehúzódás. Na jó, inkább 30-as. Hát mondjuk 36. héten talán még nem kéne mást remélni. De doki azt mondta, 37. héttől (jövő kedd!!!) nyugodtan jöhet a baba. Megnyugtatott, hogy egyáltalán nem olyan nagy az UH alapján mint amire számitott ő a hasam méretét látva (naugye), és hogy ha most 3 kg a baba, akkor valószinű max 3,5 kg-val fog születni. Az pedig nem óriásbébi. Én egy átlagosan kicsi babát szeretnék. Öcsém nagy baba volt, majdnem 4 kg, és emlékszem olyan volt, mintha nem is újszülöttet kaptunk volna. Persze lehet ha nem a húgomon edzek, aki asszem 3,3 kg volt, akkor fel se tűnik.

Vérvizsgálat alapján még mindig 0 Rh+ vagyok, nincs ellenanyagom (ti néztétek párotok vércsoportját? nem kéne?) és minden rendben vizelettel is, vérnyomással is. Vérnyomásom kizökkenthetetlenül 110/70 körül mozog. Vércukor 4,4. Szal minden tök jó.

A CTG azonnali kedvenc lett. Imádok mindenféle műszaki ketyerét ami azt mutatja, mi történik a testemben. Itt lehet nézni is, hallgatni is, gombot is adnak nyomigálni, hát ez engem órákig elszórakoztatna. Most mondhatjátok, nem is vagy te kockafejű, Pistike...

36+3

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és mostantól hetente mehetek CTG-re. Jobb mint a mozi...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

És jövő péntek az utsó munkanapom. Mindenki szabin van rajtam meg egy fiatal srácon kivül, aki parázik, hogy neki kell levezetni majd a szülést, mert meg van róla győződve hogy itt fogok a nyakán megszülni. :D Próbáltam neki elmagyarázni, hogy ez sajna nem ilyen hipp-hopp megy, de pont akkor besétált egy kolleganő aki persze természetesen tudott ellenpéldát, valaki aki pár óra alatt szült. Hát olyan is van. Csak mindig másnak. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,
nagyon tetszik a lelkesedésed, ezt már szeressük!! Kép
És örülök, hogy minden rendben Veletek Kép
Tegnap éjfél körül, már olyan jóslófájásaim voltak, amiket már komolyan éreztem! Kép Derékból induló alhas felé, mint a menzesz görcsök, én nem vagyok doki, de remélem, hogy a méhszáj is kezdett kinyílni, mert az a trutyi jön az emberből, enyhén vérzik, ez állítólag annak a jele, hogy elkezdett kinyílni a méhszáj. Éjjel is keltem fel arra, hogy fáj, már reggel is volt ilyen "fájásom". Szerintem alakul a dolog. Kismanó iszonyatosan sokat fészkelődött tegnap, de mikor fájt, olyan csendbe lett, hogy elképesztő Kép Szerintem ő már tud valamit a kis huncut Kép
Megann,
erre a hétre szavaztátok meg a szülést, tessék még egy kis időt adni nekünk, hiszen 7.-ére írtak ki, addig még van két teljes nap! Kép
Tudjátok, hogy mi az egyetlen parám?? Ugye tudni fogom, hogy mikor kell a kórházba elindulni??
szmercsa
szmercsa

Szmercsa!

Pont tegnap kérdezett ki a dokim, hogy ugye tudom-e mikor kell beindulni a kórházba? Majdnem mindenre jól válaszoltam...

1. 10 perces fájásokkal. A 10 perc azt jelenti, 10 perc szünet van két fájás között. Nem azt, hogy 10 percig fáj. (Csak mondom, mert a néni aki az előadást tartotta, annyira hangsúlyozta, hogy biztos van aki félreérti...)

2. Ha élénk piros vért látsz. Ha csak rózsaszines trutyi, azzal nem kell bemenni.

3. Ha elfolyt a magzatviz. Akkor viszont minél előbb.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A "fájás" jelenthet méhösszehúzódást is azon mázlisták számára, akiknek a méhösszehúzódás nem fáj.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!Kép

Megvolt tegnap este a mozi, a Saharát néztük, hát nem volt tényleg túl jó Benianyu!KépKépKép
Igazad volt!

De a Bruce Willises jó nagyon, igaz akció film, de izgi végig.

Viszont baromira keményedtem egész éjjel megint, 3x pisi, úgy hogy megint nem aludtam.
ez mostz már így lesz végig???

Jól lehűlt, aminek örülök, csak azért egész nap ne essenKép

Megann!Kép

Nekem is úgy feszül már a hasam, szerintem már nem is bír ki többetKép

Jövő héten szerdán megyek dokihoz, de csak nőgy.vizsgálatra, remélem utána még lesz egy UH.

Kiváncsi vagyok mennyit hízott a Drága!!!Kép

Na megyek lustizni!

Ma ilyen kedvem vanKép

Puszika

Mea(34+5)

Mea
mea

Bodza! Tegnap kérdezted Újpesten a babamasszázst! A csaladineten ezt az infót kaptam a moderátorunktól:

"Nálunk az Erdősor utcai rendelőben van egy védőnő, Polyák Gabriellának hívják, akkor kezdte újra tartani a tanfolyamait, amikor Eszter született. 5hetesen ő volt a legfiatalabb a csoportban, de voltak fél év körüli lurkók is. 233-1414 a védőnők telefonszáma, ha érdekel, ezen meg tudod kérdezni. (Tömegközlekedéssel sem gáz kijönni, a fekete 20-as végállomása utáni megállóból már látszik az épület.)"

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,
10 percig tartó fájás!!!! Kép szép lenne! Asszem többször is átgondoltam volna a szüléskérdést.
Egyébként a dokim nekem is elmondta, ha vérzés van, vagy elfolyta magzatvíz azonnal menjek be.
Ezek a fájás dolgok nem világosak számomra, vajon mi minősül fájásnak??? Na mind1 Kép csak lesz valami.
szmercsa
szmercsa

Szmercsa:

Szerintem bármi ami rendszeresen jön-megy fájásnak minősül. Van olyan nő aki nem érzi igazán fájásnak a dolgot, csak keményedésnek, görcsnek, stb. Szerintem a lényeg hogy ha 10 perces rendszerességgel jelentkezik, bármi is legyen az, menj be. Max hazaküldenek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,
én annyira szeretnék megúszni egy potyautat Kép Nem azért mert ciki, de jó lenne!
Éjszaka jelentkeztek 10 percenként a fájások, nem éreztem igazán rendszeresnek, és nem mentem, és milyen jól tettem Kép
Asszem legjobb lesz, ha bízom a természetben és az ösztöneimben Kép
szmercsa
szmercsa

Szmercsa:

Miért lenne ciki? Õk is nagyon jól tudják, hogy az emberi szervezet ilyen. Lehetnek ötperceseid is amik elmúlnak és szépen hazaküldenek (jobb esetben, ez magánvélemény volt). Tehát nem hiszem hogy rossz szemmel néznének rád, hogy csinálod a műbalhét, egész egyszerűen ilyen a folyamat! Ezt a szülészeten tudják a legjobban.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Először isKép
Üdv a most csatlakozóknakKép
Sose későKép

Megann!
Nagy Gratula a vizsgához!Kép
Nem is kellett volna izgulni.

Szmercsa!
Ez egyre izgibbKép
De próbálj meg majd egy sort írni, ha beindul, hogy mentek a kórházbaKép
Megy a drukk ezerrel!

Tegnap voltam dokinál.
Hála az Égnek, nem a májammal van gond.
Ez sima allergia, de már azt sem tudom, hogy mitőlKép
Viszont a zsíranyagcserém nem jó. Nem is eszem zsíros ételeketKép
A vizeletemben találtak némi fehérjét és vörösvértestet. Ezért vasárnap gyüjtögetnem kell. Hétfőn labor. Pénteken kell visszamennem. Akkor UH. Utána CTG. Mostmár hetenteKép
Viszont a lombik miatt már szept.5-én be kell majd feküdnömKép
Bízom benne, hogy valahogy kibulizom, ne kelljen ennyivel előbb befeküdni. Inkább naponta vagy 2 naponta bemegyek. Megőrülnék odabentKép
Persze csak akkor ha a baba jól van. De szerintem ha bármi gond lenne, akkor úgyis császár lenne. Nem értem miért kell befeküdni. Bemennék 5-én, ki tudja mikor szülnék, mondjuk 13-án és még 5 napot bent. Vagy 2-3 hetet nehezen tudnék elviselniKép
Jó, a babáért mindent, de ha tényleg jól van, akkor az én stresszelném csak a napi tehetetlenségemmel. Mert valljuk is be, a kórház dög unalom, még akkor is ha jók a "szobatársak" is. Nem szeretem a tétlenséget.

Na hagyjuk.
Most megpróbálok visszaolvasni egy kicsivel többet. Nagyon sok mindenről lemaradtamKép
Meg tele vagyok házimunkával isKép

Puszi!
Szebb napot mindenkinek!
Angelani
35+1

Kép
angelani

Hú Szmercsa nagyon izgi márKép
Mindannyian nagyon szurkolunk majd Nektek!!!Kép

Mea
mea

Pusszantyú!

BKriszti és a többi kriszták: Boldog névnapot!

Szmercsa, ne izgulj, nekem a doki 5 perces fájásoknál javasolta az elindulást (vagy vérzés, vagy magzatvízfolyás esetén). Azt mondta, hogy a fájásnál legalább 5 másodpercig betonkemény (itt kopogtatta a falat, illusztrálandó a helyzetetKép) a pocak. Persze szerintem, hogy mikor kell elindulni, az attól is függ, hogy milyen messze vagy a korháztól. Én kb. félórára (csúcsidőben másfél, de csak a normál bejutás esetét néztük meg), így mondta az 5 perceseket. Persze végigmondta, hogy hogyan fog szaporodni a fájás, és hogy ezt nem lehet összekeverni semmivel. Bár nem értem, hogy akkor miért van olyan sok téves riasztás, amitől mosolyognak az orvosok és a szülésznők ... Na és talán már írtam, hogy az se bizti, hogy nem áll le a szülés, az egyik kolleganőm babája 3 perces fájásoknál gondolta meg magát, és még bent maradt egy hétig. A másik kolléganőm nem is érzett haskeményedést, csak erős hátfájást, felhívta a dokit, az meg mondta, hogy menjen be, éppen ügyeletes, megnézi, hogy mi van. A párjával Gödöllőről bevonatoztak Pestre, a doki meg mondta a férjnek, hogy visszaszaladhatna hálóingért az asszonynak, de siessen, ha apás szülést akarnak. Kb. egy óra alatt megfordult a pakkért egy barát segítségével, és utána fél óra alatt megszületett a baba is. A tanulság: nem vagyunk egyformák, és sokfajta szülés van. Bízzál az ösztöneidben, de ha kétségeid vannak, inkább menjél be potyán a korházba, szerintem. Egyébként nagy drukk, hogy minden rendben menjen.

Üdv az újaknak.

Jucc: jó pihit, bár nem mondanak valami jó időt, de én is egyetértek, essen éjszaka, nappal meg süssön a nap, de ne legyen 30-nál több fok.

Csilla: a pocakcsík alkat kérdése. Én csak ritkán, sima testápolóval kenegetem és semmi stíra nincsen rajta. Sokan kenegetik speckó drága krémekkel és mégis kialakul. Ha valakit megnyugtat, akkor kenegesse (szerintem a pocaklakóval való kapcsolattartásnak is jó, az ember nézi, simizi a pociját és elmélyülten mosolyog, a pasim meg hülyének nézKép). Ha kialakul a stíra, akkor meg lehet a szépségipar újabb remekeihez fordulni: a bőrfeszesítő, csíkhalványító kencékhez, szérumokhoz, varázsszerekhezKép.
Ehhez a szomorú sztorihoz nem tudok hozzászólni, nem biztos, hogy a beteg gyerek az oka, sok pasi hagyja ott, ilyen nyilvánvaló ok nélkül is az asszonyt. (Az apám 20 év házasság és 3 egészséges, normális lánnyal hagyta el a mamámat.) Én tegnap véletlenül kapcsoltam valamelyik kereskedelmi csatornára, ahol a fitnessz Norbi éppen azt taglalta, hogy ők külön fürdőt használnak a nejével. Nem tudom, kinél hogy van, néha én is szeretnék külön fürdőt, ha sietni kell, vagy ha a pasim nem öblíti ki maga után a kádat (van akinek nem kell szólni ezért?Kép), de alapvetően jó elmerülni, akár közösen is a habokban. A mesterkélt távolságtartás nem öli meg az intimitást?

Bocs, megint sok lett.

Dudukly (32+)
dudukly
Isaszeg

Falina,

annyira sajnálom Kép pici Babó miért nem fordul meg vajon?? Van még esély rá, hogy magától megteszi?? Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek.
Rókica tuti írta már Neked, mert ő annyira okos Kép
de ez az Enkin-féle torna sem segített???

Akik idegenkednek az orvosi beavatkozástól, azok számára is van lehetőség, hogy elősegítsék a fejvégű fekvés kialakulását. Enkin módszerének sikerét több száz eset bizonyítja. Kivitelezése roppant egyszerű: a kismamának ébren töltött ideje minden második órájában tizenöt percet térd-könyök helyzetben kell töltenie. Közben akár olvasni, rejtvényt fejteni vagy zenét hallgatni is lehet. Így kilencvenöt százalékos az esélye annak, hogy a faros magzat két héten belül megfordul.
szorítok!!!!!!!

szmercsa
szmercsa

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Egyesek milyen későn fekszenek le:-) Én tízkor már eldőlök és megszakításokkal tízig képes vagyok aludni.

Hari ez komoly rizikó tényező, nem akarlak megijeszteni, hogy a párod cigizni fog a lakásban.
Kihangsúlyozták. Még nem késő, de ha megvannak a babák akkor sem az meghallgatni legalább az előadást. Megmutatják, elmesélik mit kell tenni risztás esetén, bemutatják az újraélesztést. Családonként 2.000.- ft, keddenként 16 órától van a Madarász kórházban. T: 450-37-00
Engem nagyon megnyugtatott, hogy részt vettem rajta.

Megann az állatkáknak valóban jobb szabadban, nagyobb élettérben éldegélni. Mi is panelban lakunk, és egyelőre maradunk is. De úgy gondolom Dánielem csak jobban járt velem, mint az utcával. Befogadott kiscica. És olyan hálás, úgy szeret engem mint egy kutyus. Persze ha tehetném én is biztosítanék Neki kertet. De csak arra van lehetőségem, hogy néha kivigyem a telekre. Bár, ha lenne kertünk folyamatosan aggódnék érte, mert a kertesházas cicák azért elég nagy veszélynek vannak kitéve autógázolás és kutyák szempontjából.

Nekem szeptemberre 5-re jósolták Picurkát. Ennek nagyon örültem, mert én szeptember 6-án születtem, meg Apukám is és gondoltam milyen jópofa lenne, ha netán Õ is. Most már úgy vagyok vele, hogy jó lenne, de legjobb lenne már túllenni rajta.
A dokim nem jósolgatott elöbbi időpontokat a vizsgálat alapján. Hétfőn voltunk. A méhszáj teljesen zárt az biztos.
Szerintetek, hogy mekkora fütyivel születik az mérvadó abban, hogy mekkora lesz Neki nagykorában?

Ugyan az nem esik jól, hogy esik az eső de jobb, mint a 36 fok. Pedig én normál állapotomban imádom a meleget, de most nagyon szenvedtem. És kb 2 kg víz egyből megragadt rajtam. Ezt nagyon gáz. Olyan volt a lábam napokig, mint egy kiselefántnak.Most egész emberi, estére lehet hogy megint bedagad.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok Lányok!

Remélem, nem gond, ha én is csatlakozom hozzátok. Régóta olvasgatlak Titeket, és nagyon tetszenek a hozzászólásaitok! Eddig egy másik topikban "szólogattam" hozzá a témákhoz, de az egy kicsit leült mostanában. És hát az ember mindig nagyon örül mások tapasztalatainak, tanácsainak.
Mi is első kisbabánkat várjuk, aug. 28-ra vagyok kiírva. Eddig nem nagyon stresszeltem magam a szülés miatt, de ahogy olvasgatom a hozzászólásaitokat, kezdek egy kicsit parázni. Közben meg iszonyatosan jó érzés pl. Szmercsa beszámolóját olvasni, akinél tényleg bármikor bármi megtörténhet már. Ilyenkor mindig elképzelem, hogy velem hogy fog ez az egész megtörténni, ill. tényleg, honnan fogom én is tudni, hogy itt az idő?

Van egyébként Valaki közületek, aki a Kútvölgyiben fog szülni?

Tovább szép napot (ebben a pocsék időben) mindenkinek!

Kuha (36+5)

Kép
kuha

Sziasztok lányok Kép Kép Kép!

Most olvasok vissza tegnap délután óta.

Ez a pocak nagyon komoly, szegény lány, ez meg fog neki látszani egész életében. Minden esetre, szerintem is alkat kérdése, ha kente volna is ilyen lett volna.

Hari,
Nagyon jó az UH kép! Nagyon édes a babád!

Juci6,
De poén, hogy te keresel palit az anyósodnak! Kép

Csilla,
Én elolvastam a sztorit és kivert a víz. De egy bunkó a pasi. Undorító. Viszont nem tudjuk a háttérinfot, az okokat. Szegény feleség, egyedül a beteg babával. Anyagilag hogy fogja bírni? És persze lelkileg még nehezebb lesz.

Megann,
Az én Apukám is cigizik, akkor is cigizett, mikor kicsik voltunk a tesómmal, sőt akkor még az Anyu is. Õ közben leszokott, de az Apu nem és nem is áll szándékában. Engem nagyon zavar, mert egyrészt nagyon egészségtelen, másrészt meg büdös. Beni is mondja már neki, hogy büdös a cigije. Sokszor van, hogy az Anyu kimossa Beni cuccait, én meg újra, mert a fürdőszobában is simán rágyújt és cigiszagúan száradnak meg.

Falina,
Még megfordulhat, van kb. 3 hete. Én is hallottam már erről a négykézlábas módszerről, hogy talán ha te olyan pózban vagy, akkor megfordulhat.

Roki,
Nálunk is már volt szó az irodában, hogy itt fogok szülni, azzal a különbséggel, hogy az egyik kolléganőm tanult szülésznő, kb 2-3 évvel ezelőttig gyakorolta is. Emiatt nem is izgulnék. Minden esetre elmondtam neki, hogy kit kell hívni, ha tényleg elkezdődne.

Mea,
Örülök, hogy a Bruce Willises jobb lesz, talán a jövő héten sor kerítünk rá.

Szmercsa,
Szerintem fogod tudni, hogy mikor kell indulni. Én is ezen paráztam, hogy fogom-e tudni, ráadásul Beni 6 nappal később jött és már izgatott, hogy mi lesz. Előbb is mentünk be a kórházba, mint kellett volna.
Bízz az ösztöneidben!!!

Dudukly,
Köszi a köszöntést. Titokban én is Kriszta vagyok ám!
És Boldog névnapot a többi Krisztának is!

Kuha,
Üdv neked is a csapatban!!!

Benianyu
30+6

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Minden Kedves Krisztinának BOLDOG NÉVNAPOT!

Kép

Kép
angelani

Angelani,
Köszi! Kép nagyon helyes ez a napraforgós szmájli.

benianyu

Falina
nyugi, még megfordulhat.Bár az igaz, hogy egyre kevesebb rá a helye.
Van rá valami homeos szer is, utánanézek neked, barátnőmnek használt.

Császár: hát-hm...A pociseb az ugye fájdogál. Sz*r köhögni és nevetni. Viszont ha altatnak, állandóan köhögnöd kell a tubus miatt, amit ledugnak a torkodon, ha nem muszáj, spinált vagy epidurált kérj inkább. Ha már tuti a műtét, kapkodj be Arnicát (szintén homeos cucc) és utána is, előkészíti a "terepet" és gyorsítja a regenerálódást mindenféle műtét után. (Majd megnézem a pontos potenciát és adagolást)
Én 1 hétig voltam utána kórházban, és amíg bent van a varrat, tuti nem érheti víz. Felül mosdóban, alulról meg tusival tudsz mosakodni. Közben ugyi vérzel, szal nem egy leányálom. Ha jól emlékszem még varratszedés után itthon is így mosakodtam, talán összvissz 10-12 napig a csaszi után. A varratszedés nem fáj! Nagyon féltem tőle én is, de a méhösszehúzó injekciót (napi 2x popóba) sokkal jobban utáltam.
Egy ismerősöm írta ezt(a babaszobán amúgy), amikor az aranykezű dokikról beszélgettünk (több szülése volt, nem mind csaszi) :

"Nekem burkot repesztett ,úgy hogy alig fájt, meg gátvédett bár azt nem egyedül.Turka közben meg lazán eldumálok Vele bármiről .
Ja meg a varratszedéstől paráztam csaszi után, erre leveszi a kötést, mondom dottore én ettől fosok, mondja hogy jó szálljak le.Hát mondom azért megcsinálhatja, ha már eljöttem, erre közölte,hogy kész van.
Röhögtem volna, de azt mondta nem annyira szabad.
Ja és a franciabugyis bikiniből senem látszik ki az a halovány 3hós heg, bár ez gondolom adott,hogy hol vágnak."

Sztem azt viszont próbáld meg kibulizni, hogy ha már csaszi, legalább várják meg, hogy elinduljon a baba. Akkor legalább ő is akarja, nem csak úgy egyszercsak váratlanul kikapják szegényt.

üdv
p 32+3
penna

Sziasztok!
Boldog Névnapot minden Krisztinek, Krisztának, Krisztinának!! Kép

Falina: én császáros voltam a fiammal, de semmit nem kellet használnom - teljesen lent, bikinivonalban vágott a dokim, szinte már alig látszik, viszont műtét utánra a haskötő az kellene!!Könnyebb a mozgás is ha rajtad van. Ez gyógy. segédeszköz boltokban kapható. Nekem Scudo Tex nevű volt, több méret van ebből is, rajta van, max. hány cm-ig jó, ez ilyen tépőzáras, de hallottam olyanról is ami olyan bugyiszerű. A kh-ban vigyázni kellett, ne érje viz a sebet, rá volt húzva ilyen hálós valami, meg zuhanyzásnál törölközöt tettem oda, hogy a hasamról ne folyjon rá a viz, és majdnem derékszögben zuhanyoztam, ez ugyan nem volt túl kényelmes. Otthon már nemigen kellett annyira vigyáznom, ha jól emlékszem. A lényeg: ha gyógyult a seb, mehet rá viz, de ezt úgyis elmondja majd a dokid.

Szmercsa: én a lányommal (1997,), mint első gyerekkel 5 perces fájásoknál indultam el előtte való nap ment el a nyákdugó, és még igy is azt mondták a kh-ban, hogy jóslófájások (nekem 5 percesekkel kezdődött az egész, tehát valahol megúsztam a nagy vajúdás folyamatát), kaptam nyugtatóinjekciót és bent tartottak. Ez éjjel 1-jor volt, hajnalban szóltam, nem igen érzek változást, az 5 percesek továbbra is jönnek. Akkor előkészitettek, nemsokára el kezdett folyni a magzatviz, 2 óra mulva meglett a lányom.
De természetesen mindenkinél más a helyzet. Én 5 percessel sem akartam először elindulni, mondván még van 2 hetem és hol vannak a 20, 15 stb. perces fájások? Aztán kis idő mulva lezuhanyoztam és mégis elindultunk. Szóval, első babánál legalább 5 percesnél már menni kell. Következő babáknál állitólag előbb, de ebben nincs tapasztalatom, a fiammal császáros voltam.Egy vizsg. után (hüvelyi, UH, CTG)hazamentem, pár óra mulva mehettem vissza, mert vérezgettem. Ott bent meg már szinte ömlött - elkezdett leválni a lepény, igy azonnali császár lett belőle)

Mindenkinek szép napot Kép
Judit
judy68

Sziasztok!

Na itten vagyok én is, máris fáradtanKép
Kimentem az építkezésre, aztán jól rátolattam egy nőci kocsijáraKép, szerencsére nekem semmi bajom és az ő autóján is csak halvány karcolások, azért elkérte a számom, hátha a férje másképp gondolja.Egyébként a nőci nagyon korrekt volt, én meg hülye bamba libaKépKépKép.
Talán az eső, talán a terhesség, de mostanában sokat bénázok.
Aztán kiszaladtam a piacra(már fő 3 cső kukori), most meg beraktam az 56-os rucikat a gépbe!
Lesz ami lesz 60 fokos kímélőre raktam, pedig a legtöbbre 40 fok volt írva, hát remélem nem csináltam nagy hülyeséget, de a 40 fokot kevésnek találtam!
És hihetetlenül elfáradtam ebbe a nagy semmibe!

Rókica!
De jó neked.......most irigykedem egy kicsitKépKépKép
Biztos nagy élmény lehetett a CTG!
Sajnos nekem még van 2 hetem az elsőigKép, pedig egyre inkább úgy érzem hogy jó lenne már ha közelebb lennék a szüléshez(Jézus, el se hiszem hogy ezt én mondom), de már igazán kezd kényelmetlen lenni, hogy a gyomrom a mellembe, levegőt venni se tudok, ha csak nem 60 fokban ülök, a mérleg is már megint följebb kúszott hogy a fene vinné el!
Na szóval el se tudom képzelni, hogy mi van, ha mondjuk én is tulhordom a babát, akkor még van minimum 5 hetem!
Bálna leszek, hátamon egy oxigénpalackkalKépKépKép,

Szmercsa!
Most nem azért de igazán szülhetnél már, legalább valami feldobná ezt a szürke napotKépKépKép
TESSÉK MEGSZÜLNI!!!!

Na megyek ledőlni amíg megy a gép!Tényleg ramaty az erőnlétem!

Megann 34+5

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Dombrádra megyünk a Tiszához.
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!
Indulunk, így nem tudok többet írni.

Puszi mindenkinek
Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Megann:

Jót mulattam az oxigénpalackos bálnán!!! Kép Hát nekem is van még 5-6 hetem ha a baba megmakacsolja magát. De már Daviddel elhatároztunk hogy minden trükköt bevetünk. Elő az összes olyasmivel amit tiltottak a terhesség elején! Lábmasszázs stb!!! :D Hátha kijön. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica
Még miket tiltottak ami elősegíthetné, hogy meginduljon? Én sem bánnám, ha kibújna.
Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

A francba, már majdnem bealudtam amikor a férjem rámcsörgöttKépKépTeringettétKépKépKép
Erre jól fölkeltem és bevágtam egy cső kukoricát!(Tessék ez elbálnásodásom biztos jeleKépKép)

Juci6, Rókica!

Amennyire én tudom, szülésindító lehet még, kimerítő gyalogtúra(tesómnál ezután indult meg szülés 38. héten), sex!
Mondjuk ha lehetne választani én az utóbbira szavozokKépKépFőleg hogy már lassan azt is elfelejtem hogyan kell csinálniKépKép

Kép

Kép
megann

Ja és baromira fájnak a mellbimbóim!Kép(amellett, hogy most pólóban ülök itthon és az előtejem cseppenként áztatja át a pólómat)
Na ez minek a jele????KépKépKép
Annak hogy élek, miKépKépKépKép

Na megyek inkább vasalni, mert még a végén kiakasztok mindenkit!

Rókica!
Csűrös Erzsike számát meg tudod adni??
Tudod én is meg szeretném fogadni, igaz még sose találkoztam vele, de csak jókat hallottam róla!

És még valami!Te a babának a szülőszobára külön csomagolsz rucit??Mit raksz a zacsiba??
Épp ezen tanakodom magamban, hogy mi legyen benne???

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Szülésindításhoz még egy jó tipp: törölközővel dörzsölgetni ill. masszírozni a mellet és a mellbimbókat. Ez nem csak ahhoz segít hozzá, hogy hamarabb elinduljon a szülés, hanem szoktatja a mellbimbókat a nagyobb igénybevételre, így majd szoptatáskor kisebb lesz az esélye a kisebesedésnek. A védőnőm ajánlotta. De szigorúan, csak a 37. hét után szabad csinálni!

Ildi 37+0

Kép
vrucsincá

Megann:

Erzsike telefonszáma: 20/913-3426

Babacókmók: Hát én 4-5 különböző méretű body-t fogok berakni, 2 angolpólyát, 2 hálózsákot, meg egy kis sapit. 4-5 db pelenkát is, biztos ami ziher, bár azt állitólag adnak. Meg anyagpellust egy párat. Asszem ennyi. Jó lenne már bepakolni. Mindig elodázom. :-/

Szülésbeinditó módszerek amelyek egyike sem bizonyitott, de egytől egyig kellemes! Kép

1. Szex. Jó sok. Mégpedig az orgazmus ami használ belőle (hátha beinditja a rendszeres méhtevékenységet, bár nekem ez eddig nem vált be a terhességem alatt... még csak nem is keményedik utána a hasam...) és a férfi ondójában van egy prosztaglandin nevű anyag, aminek puhitó hatása van a méhszájra. Szülésbeinditáskor is prosztaglandin zselével szokták kezdeni, a méhszájra kenik, persze a zselében sokkal több prosztaglandin van mint a férfi ondójában, de próba szerencse. Meg kell próbálni bennt tartani a méhszáj közelében a cuccot, magyarul szex után ne kelj fel azonnal, hanem hagyd "hatni" a "szert" . Kép

2. Mellbimbó birizgálás. A mellbimbó birizgálása (lásd majd szoptatás alatt) serkenti az oxitocin termelést, és mint tudjuk, szintetikus formában oxitocin infúzióval szokás meginditani a szülést mert méhösszehúzódást okoz. (Szülés után pedig a szopi alatt majd érzed, fájások formájában, hogy az oxitocin segit összehúzni a méhet eredeti méretére.) Ehhez viszont kitartó mellbimbó birizgálás kell pár órán keresztül többször egy nap. Hát akinek erre van ideje... Van aki azt ajánlja, állj neki a melleidnek mellpumpával. Szerintem kellemesebb, ha aptyuk csinálja. Kép

3. Csipős kaja. Sokaknál bélmozgást okoz, és a hasmenés beindithatja a méhösszehúzódást. A ricinus olajnak is ez a mechanikája, de azt nem nevezném kellemesnek, úgyhogy azt ki is hagyom. Pláne hogy sokan hánynak tőle. Még csak az kéne. Ja, és van egy állitólagosan tuti olaszos rántottpadlizsán recept, ami beinditja a szülést. De ha nem is, nagyon fincsi lehet! Sajttal és fűszeres paradicsomszósszal. Nyamm. Kép

4. Málnalevéltea. Szintén bélmozgást okoz, azt is mondják rá, rugalmassá teszi a méh izomzatát. Hát ezt nem tudom, de az tuti, hogy bélmozgást okoz. :D És finom.

5. Lábmasszázs. Állitólag van két akupresszúra pont a belső bokák felett kb 2-3 centire, amitől beindul a szülés. Hát ha nem is, ki ne élvezne egy jó kiadós lábmasszázst? Állitólag a kézen is van egy ilyen pont, a mutató és hüvelykujj közötti lebenyt kell szorongatni.

6. Homeobogyók: Arnica, Caulophyllum, Cimicifuga, Pulsatilla és Gelsemium. Én nem vagyok nagy homeós, nem tudom hogyan kell szedni őket, milyen higitásban, de állitólag gyógyszertárban lehet kapni kismama/kisbaba homeós füzetet, amiben minden le van irva.

7. Sok-sok séta. Olvastam olyat is, hogy járdaszegélyen kell gyalogolni, egyik lábad fent, másik lent. Vagy hintázni. Kép Vagy fitness labdán ugrálni. Csak óvatosan! Kép Mondjuk én szeretem a fitness labdát, mert jót tesz a gerincemnek amúgy is.

Szóval remélem adtam egy pár ötletet. Ha nem is válnak be, legalább lekötjük magunkat szülésig. Olcsó játék... Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csaszi:
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat a témában, várom azért még másoktól is!
Falina 37+0
falina

Sziasztok!

Visszajöttünk a nyaralásból. Szupi volt csak pár fokkal lehetett volna hűvösebb. Most meg ez a hülye idő. Brrrr.....Kép

Tegnap voltam dokinál is és azóta madarat lehet velem fogatni, ugyanis pocakbébi visszafordult. Így most ismét fejjel lefelé van. Nagyon remélem, hogy így is marad.
Falina, épp a visszafordulás esélyeit taglaltuk tegnap a dokival. Még simán megfordulhat a babód. Van olyan barátnőm akinek 3 nappal a kiírt időpont előtt fordult meg a baba és olyan is akinek a szülőszobán fordult meg a több, mint 4 kilós bébije (már épp előkészítették császárra). Szóval nem reménytelen!Kép

Penna,
Beírod majd a táblicskuba, hogy "Márton Ábel" nevű kisfiunk lesz?Kép

Megann,
Én Erzsike segítségével szültem Kristófot, és tényleg fantasztikus szülésznő. Viszont ha nem Siklós dr-nál szülsz, akkor nem sok esélyed van, hogy elvállaljon, mivel ők "párban" dolgoznak és más mellett nem szokott szülést vállalni. És még egy info: szept 16-28-ig szabin lesznek mindketten. Pánikolok is miatta rendesen, mert szept 25-re vagyok kiírva.

Szülésindítás:
Kristófnál a kiírt időpont előtt 11 nappal, késő este a Ctg még semmit nem mutatott. Aztán elmentünk a rendelés után késő este egy jó nagyot "Tescozni" és reggelre már éreztem az összehúzódásokat, estére pedig megszületett a kisfiam. Már megbeszéltük, hogy most is megyünk majd Tescozni.Kép

Humi
32+6
humi

Falina!

Látod, Falina én is hallottam már, hogy bármikor visszafordulhat a babó!
Ne add még fel, lehet ebből még normál szülés, csak bízz benneKépKépKépKép

Humi!
Gratulálok a bukfenchez!Kép
Örülök hogy jól telt a nyaralás!
Hát nem dobtál föl ezzel a szülésznő dologgalKép
Azt hittem ez pofon egyszerű lesz, felhívom, megbeszélünk egy randit, összeismerkedünk, CTG-n randizgatunk aztán együtt szülünk.Pedig én még időben is beleférnék szabi előtt(09.10)
Hát ugy látom nem!Kép
Gondolom arra sincs sok esély, hogy épp ő legyen az ügyeletes!
Sajnos viszont mást nem is ismerek, nem is hallottam róla!Egyszer kérdeztem a dokimat, aki az asszisztensét ajánlotta, de bevallom őszintén, ő olyan savanyúuborka típusnak tűnt és volt mégegy, akit szülőszobalátogatáskor láttam, bár nagyon kedves volt, mégsem az esetem!
Nem tudok véletlenül ajánlani valakit olyat aki már olyan jó 40 körüli!Azt hiszem ehhez a korosztályhoz lenne a legnagyobb bizodalmam!

Megann 34+5

Kép

Kép
megann

Megann,

Szerintem azért legalább próbáld meg felhivni. Ennyit megér a téma, max tényleg azt mondja, nem tud elvállalni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó estét Csajok!Kép

Ti jól vagytok?
Nekem úgy fáj a pocim, nem is tudom olyan feszes és kemény, és a derekam majd leszakad+ egyfolytában pipilnem kellKépKép
És ez már reggel óta, sőt már tegnap este is meg éjjelKép

Nem tudom mi lehet, tuti az idő miatt, de mit tegyek, ma már 3 db Magne B6-ot vettem be, vegyek még be???

Feküdni sem jó, akkor meg a derekam szakad le stb.

Szóval semmi nem segít sajnosKép

Csak én szenvedek ennyit így a vége felé???

Mert mindig csak én panaszkodomKépKépKép

Persze örülök, ha Ti jól viselitek!!!Kép
Csak én meg olyan ramatyul érzem magam, és tényleg nem csak bebeszélem magamnak.

Na majd még visszanézek később, hátha valaki válaszol isKép

Puszika
Mea
34+5

Mea
mea

Mea!

Nyugalom, én sem vagyok a csúcson!
Mondjuk nem fáj most különösebben semmim, szerencséreKép
Viszont délutántól a babó nem bír magával és össze vissza fogolódik odabent, nekem is folyton pisilhetnékem van, és csak azt várom, hogy hopp tényleg kilyukad a hasam és előbukkan a lábikója vagy a keze!KépKépKép
Nem tudom mi van, de szerintem most tágítja magának bent a helyet mert az én hasam is majd kilukad!

Rókica!
Most vasaltam ki a kis rucikat és hát csomagolnom kellene, de elakadtam!
Tehát amit írtál azt te a szülőszobára viszed, ugye???
És még ezen kívül viszel valamit, vagy majd behozatod a családdal a többit????
Nem tudok dönteni, olyan édes mindegyik, hogy fogalmam sincs melyikeket vigyem beKépKépKépKép
Segíts kérlek!!!

Megann 34+5

Kép

Kép
megann

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann:

Az én párom megvétózta a külön szülőszoba/gyerekágy pakkot, aszondja, nem hajlandó két különböző csomagot cipelni, úgyhogy én egybe csomagolok mindent. Szerinted több cucc is kell 3-4 napra a babának??? Hát ha úgy tűnik, akkor majd behozatok neki rucit, de szerintem ennyi elég lesz...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!Kép

Édes nagyon !!!Kép

Megann!Kép

Jó pakolástKép

Nekem már szerencsére nem kellKép

Mea
mea

Rókica!

Hát, ahogy hallom, vagy olvastam valahol, bizony bizony, elkél a napi több váltás is néha, mert bizony történnek balesetek, baba lebukja, átpisili stb...és a mama is bénázik az eljén, folyik a tej orrán-száján!
Én pakoltam: 2 hosszú ujjú bady, 1 rövid ujjú bady, 1 hálózsák, 2 rugi, 1 kising, 1 rékli kissapka, kiszokni, ja és a legfontosabbat el ne felejtsd, akartalak is emlékeztetni: kiskesztyű, vagy kiszonki a mancsokra.
Ja és én teszek be egy kis pamut takarót is, biztos ami biztos + 5 db textilpelust!

Ezt a szülőszobára tervezem, persze lehet hogy még idő függvényében a kis vékony pamutrugi helyett teszek be plüsst!
És persze arra is kell gondolni, hogyha teszem azt ilyen ratyi idő lesz, a hazahozatalhoz kell majd valami őszi overál, kocsikabát, vagy hasonló...
Aztán a többit majd nálunk is apa hozza be.
Ennyit is azért pakoltam, mert fogalmam sincs mekkora lesz a manó, vagy milyen idő lesz!

De ez már így is elég soknak tűnik, hihetetlen, még most se hazudtolom meg magamKépKépKép
Tudjátok, ha mi elmegyünk a párommal valahova, szinte 3X-os ruhakészlettel megyek, hogy legyen miből válogatniKépKépKép
Szerintetek, mi a férjuram véleménye a 3X-os bőröndkészletről???KépKépKép

Mea!
Te miket pakoltál???

Megann

Kép

Kép
megann

Most már megkérdem, bár lehet hülyének néztek, de me a különbség a rékli meg a kising között? Eddig azt hittem, a kettő ugyanaz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt! Kép

Rokica,
Nagyon édes a babátok!

Én sem tudom mi a különbség a kising és a rékli között, mivel mi egyiket sem használjuk.

Ilyen hülye időjárás mellett ténylg jó nehéz pakolni, nem lehet tudni, hogy 20 fok lesz vagy majdnem 40.

Viszont a Szent Imrébe nem kell vinni a babának ruhát, csak amiben hazajön. Pelust és popsikendőt kell, és anyagpelust is fogok, mert abból mindig többre van szükség.
Így Apa majd akkor hozza be a hazahozós ruhát, a hordozóval együtt, mikor jön majd értünk.

Benianyu
31

benianyu

Jó reggelt!

Rókica!
Amennyire én tudom, a rékli egyrészt pamutból van, amíg a kising olyan nagyon vékony inganyagból(engem a régi uttörő és kisdobosingekre emlékeztet csak még vékonyabb kiadásban).
Másrészt a kising lehet elöl végig gombos vagy hátul nyakba kötős, a rékli meg olyan jobbra is kihajtod az elejét, aztán balra is kihajtod a másik elejét, belerakod a babát és mind a két szárnyát visszahajtod a réklinek és oldalt a varrásból kilógó zsinórokkal kötögeted össze!
Na de majd csinálok képet kisrékliről meg kisingről!KépKépKépKép Ok???

Benianyu!
Egyébként anyukám is meg volt győződve, hogy nekünk nem kell ruhácskát bevinni, mert azt a kórház adja!
De hát az egyik kórház ruhát ad, a másik meg pelust!Kép

Ugye hogy milyen fogas kérdés ez a hőmérséklet!Kép

Na megyek, mert apa megjött a sarki közértből.
Nagyon bonyolult feladatot kapott tőlem, hozzon egy kenyeret, egy kalácsot, meg teavajat.
Hát nem most csörgött telefonon, hogy ő nem találja a teavajat és hogy az hogy néz ki egyáltalán, és hogy itt olyan nincs isKépKépKép
Mondom: Te jóember, akkor odamész az eladóhoz, és mondod, hogy adjon egyetKépKépKépKépKép
Na tessék ez az én páromKépKépKépKép

Na most megyek vajas kalácsot reggelizni kakaóvalKépKép
Remélem mindenki imádjaKépKép

Megann 34+6

Kép

Kép
megann

Most kaptunk az SMS-t, hogy féjem barátjáéknál(aki nem ment focizni a héten, mert mindenórás volt a felség) tegnap este megszületett a baba!KépKép
53cm,3250garamm és Máté lett, a MÁV-ban szült, majd jól kifaggatom, hogy mi hogy volt és továbbítom neketek(Mea) aki a MÁV-ban fog szülni

Megann

Kép

Kép
megann

MegannKép

Én a II.nőin szülök majdKép
De azért várom az élménybeszámolójátKép

Ma már jobban vagyok a teganpihoz kéest és ez az idő pont jó!!!

Ilyen maradhatna, nem túl meleg de süt a napocska isKép

Látom Megann Te is szereted a kakaót + kalácsot reggelireKép

Én is imádomKépKépKép

Teszek fel legújabb pocak képetKép
Ma reggel készítettem tükör előtt férjuram alsónadrágjában, merthogy abban alszomKépKépKép

Mea
mea

KépKép

Kép

Mea
mea

Kemény ez az alsó rajtamKépKépKép
Nem csoda hogy tegnap nem volt szexKépKépKép
(Na jó csak poénkodok, mondjuk tényleg nem volt, de kit érdekel az márKépKépKép)

Mea
mea

A kék alsóra gondolsz vagy a kockásra? :P

Szerintem a kék tök csini.

Szex meg most már tényleg több gond mint szórakozás, hacsak nem a férfi aktivizálja magát minden téren, de az meg milyen már, ott feküdni mint egy kiteritett bálna? Esetleg hanyattvágódott pingvin...

Bár lehet hogy egyszerűen ma kiemelkedően nyűgi és immobilis vagyok.

Mert azért még szokott kedvem lenni...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?