Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tök jók a képek, tök cukik a babák! Kép

Itt vagyunk ám mi is, csak manó nem hagy írni. (néha olvasni se Kép )
Lehet h csak az idő miatt, de rengeteget alszik. kb 1,5-2 órát van fennt egybe aztán alvás 20p - 2ó változó, h épp mennyit. nem sok ez egy kicsit? Nálatok mennyit alszik a Babó?

Most épp szájpenészünk lett Kép szerintetek hogy lehet ezt csinálni szoptatott babánál, h kaja után bekenni a kérdéses részt, ha cicin alszik el?

A taliban benne vagyunk mi is, bár nekünk is vannak még oltások kb. mikor Conniéknál (Roland is megkapta/kapja az agyh. gyul. ellenit)

Zsuzsi
zsisske

Én is hozzászolnék még a szopis témához... csak most jöttem Kép

Én is hasonlóan aggódós vagyok mint Nagia. Parázok azon, hogy nem elég a tejcsi, vagy majd nem tudok lépést tartani a növekvő igényekkel. Connie, biztos emlkszel, hogy hetekkel ezelőtt állandóan téged kérdeztelek, hogy hogyan eteted Ákost. Nagyon sokat segítettél, de persze önbizalmat nem adhattál. Azért magamnak kell megküzdenem. Igen, önbizalomért kell küzdenem, nem tejcsiért Kép Erre most tényleg rájöttem. A nagy melegben gondoltam, Grétinek innia kell, és két napon keresztül óránként etettem, akár kért akár nem Kép Mert hát had igyon, ki ne száradjon Kép Kép Kép pedig biztos kért volna, ha szomjas... de én biztosra akartam mwnni Kép És ez a két nap utáni reggelre rengeteg tejcsi lett. Hát nálam így működik. A gyakori mellretétel bejött Kép 7-én leszünk 3 hósak, most még nem érzékelem a fejlődési ugrást, lehet hogy nem is fogom, mert beelőztem a kiscsajt, és két napon át tömtem, de ha lesz ugrás, nem félek. (csak egy kicsit Kép )

Akiren
akiren

Nagia,
most visszaolvasok, sajnos nekem mielőtt először megjött Manó szószerint elkezdte kiköpdösni a tejemet.Kép Erre a Liga sem tudott mit mondani, csak azt, hogy biztos valamit ettem előző nap. Sajnos ez nem volt jó tipp mert nem ettem semmi spécit csak húst krumplival uis nálunk még hasfájás is volt.
Utána visszaállt valamennyire a tej, de fiam állandóan sírt, hiába volt cicin, és hiába fejtem, hiába szedtem homeós bogyót stb. 3 hét múlva újra menzi ... nem részletezem. Fiam még nincs 4 hós, de én 4X lettem nagylány. Az első két alkalommal rohantam dokihoz, hogy biztos a sebem, mert csaszis voltam, de ő "megnyugtatott".
Egyet javasolok,ne aggódj, mert az árt a tejnek.Kép Remélem sikerül még legalább 2-3 hónapig szoptatnod.KépKép
Vaktyuknak igaza van, gyakorlatilag ahogy elkezdtem menstruálni fiam választotta el magát. Bármilyen durva is.Kép

Sziasztok!
Jó volt a Balcsi, már tegnap óta itthon vagyunk, csak épp Harry Pottert - mert olyan függő is vagyok - olvastam angolul és lefoglalta minden szabadidőmet. Igazából azért Gyűrűk Ura rajongó vagyokKép Legalább lesz kivel megbeszélni ezekt a gyermeknek ha még "divat" lesz.Kép

Lehet, hogy elmebajosak vagyunk, de Ákos fürdött a Balatonban és a velencei tóban is és nagyon élvezte.Kép

HiányoztatokKépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Zsisske,
Fogas kérdés.Kép nekünk kaja előtt kellett volna kenni, ha anno szájpenészt talál a doki bácsi, de nem az volt.

Ákos is kb. így van ébren, 7-kor kelünk, másfél óra múlva alszik egy órát, utána másfél-2 óra múlva megint alszik kb. 3,5 órát, és délután is van két rövidebb, kb. 45 perces alvása. Tudtommal ebben a korban ez teljesen normális. Mondjuk ma többet aludt, az idő miatt, nemrég már mi keltettük.

KépKép
connie

Vizimanó,
Te is hiányoztál, a talin is emlegettünk.KépKép

Harry Pottert én is szeretem, de csak az első 4 kötetet olvastam, szintén angolul, mert utána megszakadt a kapcsolat azzal a barátnőmmel, aki "szállította" az angol köteteket.Kép De a legtutibb mind közül a Gyűrűk Ura.Kép

Megyek fürcsiztetni, sztem ma már nem leszek este, nagyon elhatároztam, hogy befejezem a pulcsi ujját ma.Kép

KépKép
connie

Szia VizimanoKép Kép Kép
Hianyoztal mar nagyonKép
Hogy vagytok? Fiacska? Gondolom akkor elvezte o is a nyaralastm,es szinte a legjobb idot fogtatok ki.

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Jó régen nem jártam erre. Most nem tudok visszaolvasni, mert jóformán 1 hónapja nem olvastam semmit. Sajnálom, de nálunk most minden nagyon kusza. Nem szimplán kusza, hanem nagyon-nagyon! Kép(
Remélem, lesz még kedvem jókat nevetni ezen is, mint idáig majdnem minden nehézségen, de most még csak sírni tudnék, de azt a legnagyobb fiam letiltotta. Szegénykém tisztára szorong, ha engem sírni lát. Számolja, hogy hányszor sírtam már (mióta ő eszmél)...
Úgy tűnik, a férjem elválik tőlünk. Szörnyű ezt leírni, nem is kívánom senkinek ezt az érzést. Pláne a jelen helyzetben. Fel nem foghatom. Talán nem is lehet. Remélem, nem is kell. Én még reménykedem, hogy valaha ezt vissza akarja csinálni.
Szóval csak azért írtam ezt le nektek, mert egyrészt jó kiírni magamból, másrészt pedig azért, mert jó tartozni sok helyre. Például ide is. Meg most nekem itthon nincs, akire támaszkodhatom.

Azért igyekszem az élet napos oldalát nézni. Ilyen a három kisfiam szeme. Főleg Bernát a nagy mosolybajnok. Õk még nem sejtik, hogy milyen szemét helyzetbe kerültek. Most keresünk gyermekpszichológust, aki tanácsot tud adni, hogy hogyan mondjuk el. És főleg mit, mennyit. Nyilván a szerelmi háromszöget nem, de azért valószínűleg a legnagyobb csak rá fog kérdezni, hogy hova költözik a papa. Én pedig hazudni nem akarok. Kemény az élet már egy ilyen kis ötéves tökmagnak is. A francba!!!!!!!!! Kép(

Holnapra szebb napot mindenkinek!
Dorka
dorka

Jajj Dorka! Nagyon sajnalom!!!!!

Erre nem tudok mit mondani........ Pont tegnap gondoltam rad (mert te is HIETE-s voltal, es nekem te segitettel a legtobbet)

Tenyleg nagyon sajnalom, hogy ilyesmi megtortenhet.....

BJ
babjag

Dorka!

Ha segít, írj az alábbi topikba. Nem tudom, segít-e, de lehet, hogy már az is oldja a benned lévő feszültséget a tehetetlenségtől, h. olvasol v. tanácsot adsz... vagy nem tudom...

http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/discus.cgi

vAdri
Vendég

Bocs, elbénáztam.

Házasság, család / Házasságban üjra egymásra találni

vAdri
Vendég

Dorka
Ez tényleg borzasztó. A bátyám pár éve került ilyen helyzetbe, ő is elköltözött otthonról, és otthagyta a két fiát. De csak három hétig bírta. Azóta minden ok. Csak biztatásként, hátha ...

Délután nem tudtam jönni, látom, azóta szopi témában felborzolódtak a kedélyek.
Nagia
Szerintem sem Zsana, sem én nem tettünk neked szemrehányást, legjobb tudásunk szerint próbáltunk válaszolni, és lelket önteni beléd. Azt hiszem, ennek a topiknak ez is a dolga, hiszen - gondolom, hasonlóan hozzám - a legtöbbeteknek nincsen sok olyan barátnője, akinek hasonló korú gyereke lenne, és ezeket a dolgokat meg tudná beszélni. Azt hiszem, az anyává válás egy nagyon nehéz folyamat, és mindenkinek megvan a maga félelme. Kinek a tej mennyisége, kinek más. És azt is gondolom, nincsen olyan anya, akinek ne lettek volna/vannak/lesznek gondjai a szoptatással. Azért írjuk, amit írunk, hogy segíteni próbáljunk egymásnak. Zsana és én is nagyon elkötelezett vagyunk a szoptatás mellett, lehet, hogy ezért tűnik úgy, hogy néha kicsit keményebben fogalmazunk.

És hogy tovább borzoljam a kedélyeket
Eszter
Te miért hagytad abba a kizárólagos szoptatást??? Nálatok minden rendben volt. Volt tejcsi, lányod ügyesen szopott. Minden ok volt. Tudom, hogy a gyarapodással nem voltál megelégedve, de a dokinő is azt mondta, hogy ez elég, az ultrahang is mindent rendben talált. (Dóri az elmúlt hónapban is csak 380 g-ot hízott.) Miért adtad fel az elveidet?
Hidd el, hogy a súlygyarapodás nem minden. A baracktól, az almától nem fog jobban hízni. A tápszertől igen, de gondold végig, a babádnak mi a jobb. Ha van elég tejed és minden ok, akkor az anyatej vagy a tápszer? Tudom, hogy az én véleményem nem sokat számít, de én a helyedben nagyon gyorsan elraktám a tápszert, a cumisüveget, és elfelejteném az egészet. AZt hiszem, erre mondják, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve...
pviki

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok én is, ha lehet.
Rég óta olvasgatlak benneteket, a szegedi fórumba szoktam írogatni, de mostanában nagyon megcsappant ott a forgalom. Kép
Nem tudom, hogy mi még a tavaszi babákhoz tartozunk e a május 20-ai születéssel, remélem igen Kép Nagyon jó benneteket olvasni, nagyokat szoktam nevetni néha rajtatok, és sokat okosodni is Kép
És minden baba csodaszép!!!!!

Connie: Emlékszel, tőled kértem tanácsot szopi-ügyben! Jó hírem van: mostanában egyre kevésbé fájnak a melleim, egyre jobb a szoptatás, és már nem azt érzem minden egyes kajálás előtt, hogy a fene egye meg már megint szoptatni kell! Hogy mi történt? Fogalmam nincs. Ugyanúgy szoptattam mint eddig, ill. ülő helyzetből áttértem a fekve-szopiztatásra és valószínűleg a melleim hozzászoknak lassan az új funkciójukhoz!

Dorka: Nem ismerlek, de nagyon sajnálom ami történt/történik. KépKépKépKép

Nagia: Épp a szegedi topikba volt erről szó nemrég, hogy állítólag 3 hónapos kor körül van egy tejcsi-csökkenés, de utána visszatér!
Egyik lánynak 3 hét és 1 nap után jött vissza a tejcsije, előtte tök sok volt neki, aztán esténként kellett 100gramm pótlást adni (tápszer) a lányának, és aztán egyszercsak visszajött a teje. És többen is mondták, hogy nekik is így volt! Na meg ugye a növekedési ugrás...

Berkiadri: Megszületett?????

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

A szoptatás és a rettegés kapcsolátáról még csak annyi jutott az eszembe, hogy kb két hónapos volt Dóri, amikor lelassult a gyarapodás üteme, és a kívánatos 650-700 g-ok helyett volt, hogy egy nap 500 g-ot sem evett meg. Minden nap állandó rettegésben telt, mennyit fog enni a gyerek. Minél jobban szorongtam, anál kevesebbet evett. AZokban a időszakokban, amikor megpróbáltam ellazulni, és nem folyton a mennyiségre gondolni, Dóri is érezhetően többet szopizott. De a szorongásom egyáltalán nem múlt el, ami a teljes kiboruláshoz vezetett. Persze ettől nem evett jobban, ő is sokat sírt evés előtt, nem akarta elfogadni a cicit. Ezt persze még most is csinálja, csak már nem annyira durván és én is türelmesebb vagyok. Nagyon rossz érzés volt, és a legrosszabb az volt, hogy nagyon mérges voltam rá, amiért nem akart enni. Lehet, hogy nem is volt éhes. Aztán lassan eljutottam oda, hogy eszik, amennyi neki kell, ő ezt jobben tudja, hízik, amennyit hízik, ezen már nem parázok. Azóta én mindenképpen kiegyensúlyozottabb vagyok, és remélem, ezt ő is érzi. De ez sok időbe telt, néhány sírással tarkítva. Ezt csak azért írom le, hogy senki sem tökéletes és a saját szorongásaink legyőzőséért mi tehetünk a legtöbbet. Én nagyon akartam, hogy ezen túllegyek, és megpróbáltam minden segítséget igénybe venni. Persze a legtöbbet a férjem segített, aki sokat bátorított.
Szóval csak ennyi jutott még eszembe.
pviki

Sziasztok!
hűűű, micsoda klassz vita alakult ki szopi ügyben! Én szeretem, ha értelmes vita van, emberi hangon, mert szerintem előbbre visz! PViki: igazad van, de NEM TÁPSZERT ADOK, HANEM A SAJÁT TEJCIMET!!! (Bocsi, a kiabálásért) Ma nem voltam gép előtt és egyben olvastam el mindent, így Dorka jelentkezést is, és tudjátok az jutott az eszembe, hogy na ez ám a probléma, nem tejcsi/tápszer...Már ami Dorkával történik. Persze nem akarom senki problémáját lebecsülni, kérlek ne értsetek félre! Dorka, így ismeretlenül is, nagyonnagyon sajnálom, sajnos csak közhelyeket tudok írni: hogy gondolj a gyönyörű gyermekeidre, próbálj ne összeomlani. Ha segít, meséld el, mi történt, persze nem akarok a magánéletedben turkálni, de hátha jobb, ha kiírod magadból, legalábbis azt a részt, amit meg tudsz osztani másokkal.
A szopis témához visszakanyarodva: én az első perctől tudtam, hogy ennek rossz vége lesz, a saját hülye fejemet verhetem a falba...És most már azt mondom, hogy ment volna a lefejt tejci Horvátországban a lefolyóba... mert ugye ott kezdődött, nem volt szivem kiönteni, mikor kemény 36 dekát hízott előző hónapban a fittnessbabám. És én "széllel szemben" küzdök 4 hónapja, a férjem nem értette soha, hogy miért nem kapja meg a lányunk a lefejt tejet, pedig már kezébe nyomtam szopis könyveket, cikkeket... Most este cici helyett cumisüvegezik és én néha ordítani tudnék, mikor hallgatom, hogy "ugye milyen szépen kerekedik a pofikája?". Ha most normális eredményt mutat majd a mérleg, akkor meg tutira megkapom, hogy milyen jó is, hogy etetjük a lefejt tejjel... PViki, Connie, Zsana, Akiren, és persze mindenki akinek van véleménye: szerintetek vissza tudom még szoktatni arra, hogy este is csak cicizzen? Most esténként cicizés után (ami max 10 perc...) kap 1 deci tejet. Utána még szopizik egy kicsit... Csökkentsen fokozatosan az adagot? Tiszta vicc: közben meg 3 deci tejet lefejek naponta, pedig már lusta vagyok, csak este és reggel fejek, utána már nem...
sziasztok,
Eszter
wester2004

Eszter
Bocs, ez nem derült ki számomra.Lehet, hogy korábban írtad, csak azt nem olvastam. Kicsit megnyugodtam, hogy nem adsz neki tápit. Biztos vagyok benne, hogy vissza lehet szoktatni, csak nem tudom, hogyan. Talán amit leírtál, az lehet a cumi-mellbibmó zavar. Csak a szokásosat tudom mondani: szoptatási tanácsadó.
Ezt a lefejt tejes dolgot soha nem értettem pontosan nálatok. Miért adod oda este a lefejt tejet? Nem eléd neki amit szopizott este? És miért fejsz még mindig? Én az elején is nagyon utáltam, és örültem, amikor már nem kellett. Mindez hogy befolyásolja a hízását? Lehet, hogy ezt is leírdat már, csak nem emlékszem rá.
Bocsánat még egyszer, nem akartalak megbámtani.

Jó éj mindenkinek.
pviki

jó reggelt lányok!

Tiszta trutyi idő van Kép

Holnap reggel ( hajnalban) megyünk le édesanyámhoz Békéscsabára. 2 hétig leszünk távol már előre hiányoztok Kép

A férjem a második hétre lejön hozzánk az első héten ketten leszünk + a nagyi.

Már nagyon várom. 4 hónapja nem voltam "otthon". Remélem Boldival is minden rendben lesz és élvezi majd a kiruccanást.

Ha ma már nem tudok jönni akkor előre is elköszönök, mindenki vigyázzon magára és majd jövök!

Puszi

Juszti

Kép
juszti75

Dorka!

Tudom hogy sovány vigasz de nagyon sajnálom ami történik Kép

Komolyan.

Nem is tudok semmi okosat írni Kép

Kép
juszti75

Dorka!

nagyon-nagyon sajnálom Kép
szorítok, hogy a dolgok javuljanak
sok erőt és kitartást!

Zsuzsi
zsisske

Sziasztok!

Dorka, nagyon sajnálom ami Veletek történik, remélem még visszarendezhető a dolog, minden esetre rengeteg eneregiát küldök Neked!

Szopi-tápszer téma,
nehéz eset, látom elég komoly vita alakult ki, de azt hiszem tényleg csak tanácsot adjunk egymásnak és ne ítélkezzünk senki felett, mert éppen elég ezt mindenkinek lejátszani önmagában!
Én 3 hétig a szülés után ebbe voltam belebetegedve, hogy én már soha nem leszek "igazi, jó anya", mert az én gyerekem kap pótlást a cici mellé, mert manapság mindenhol mindenki ezt hangoztatja. Én megpróbáltam mindent, homeós bogyó, teák, fejés, masszírozás, pihenés, védőnő segítség, .... de nem volt elég Marcinak. Viszont a mai napig van tejem és a kaja szükségletének a 30%-ra elég, pedig ő már 6 hónapos de még minden kaját cicvel kezdünk. Amikor a 3. búbánatos, lelkibeteg hetem után elhatároztam, hogy ettől még jó anya leszek és nem idegesítem magam a szopi témán, onnantól kezdve sokkal több tejem volt.

Juszti jó nyaralást, remélem jobb időtök lesz!!!

Angéla, csodálatos a csemete, látom nálatok is a négykézlábazás van műsoron!!!

Egykis hétvégi pancsi kép a balatonról, imáda a "nagyvizet", bár itt csak a kiscsónakban hűsöl:
Kép

Ja és a legnagyobb újdonság, hogy vettünk Marcinak igazi autósülést, most a Megatoysban 20-ezerrel kevesebb kuponnal és nagoyn élvezi, mert végre kilát és engem is lát vezetés közben:
Kép

Szép napot és kellemes hétvégét Mindenkinek, megyek porszívózni és csomagolni, mert emgyünk győrbe anyósomékhoz!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

TAmesz nektek is jó utat óvatosan vezess. Marci nagyon jófej az új autós ülésben, igazi komolya nagyfiú Kép

Kép
juszti75

Connie,

köszi Kép örülök, h a fiúk közt csak 1 nap van, mert bár tudom, h minden baba tök más, Ákos meg Roli sztem elég egyformán haladnak Kép
Mondjuk én is gondoltam, h tán az idő miatt is alszik többet, de mégis jó tudni, h nem csak ő ilyan alvómanó mostanában.

és nektek mivel kellett volna kenni kaja előtt?
mert nálunk ez kicsit 'önkényes', mert a dokinéni szabin volt, tehát csak én gondolom, h szájpenész, és a védőnő csak annyit mondott, h borax-glicerin(ha így kell írni) recept nélkül kapható a patikában.(éljen a védőnői tanácsadó testület (ha gonosz voltam, bocs)) azt már én gondoltam, h kaja után kell kenni (ill olvastam vmelyik könyvben) remélem jól csinálom.

Juszti,
jó nyaralást

Zsisske
zsisske

Sziasztok!

Dorka!
Nagyon-nagyon sajnállak Benneteket. Ez egy borzasztó és kilátástalan helyzet, de Te megoldod. Hinni kell. Pozitívan gondolkodj. Már ha ebben a helyzetben lehet.

Nagyon jók a talis fotók. Gyönyörűek a babák. Nagyon irigykedek ilyenkor, hogy én vidéki vagyok és az ilyen összeruccanásokból sajna kimaradok.

Szopi ÜGY:

Adél 6 hónapos volt tegnap előtt és csak szopizik. "Okos" kismamák (nem a netről, hanem a szomszéd utcából) azt tanácsolták, hogy miért nem próbálom cumisüvegből tápszerrel etetni, és hogy az Õ hasonló korú babájuk már mindent eszik. Teljesen el voltam ájulva. Miért próbálkoznék tápszerrel, ha szerencsére van elég tej. Miért erőltetném (még) a darabos kaját, ha nincs foga még és a gyümit és kiköpi, még nem érett szerintem rá. Ja és a cumisüveget még hírből sem ismeri.

Kalocsán is sz.r az idő. Egész nap esik. Kimozdulni nem lehet sehova. Eddig a hőség miatt voltunk a lakásban , most meg a hideg eső miatt. Igaz tegnap Tesco-ztunk egy kicsit. Adél mindent szájtátva bámult. Irtó édes volt.

Juszti!

Jó mamizást. Én is voltam anyuéknál Solton 1 hétig, maga volt a mennyország. Végre egyész nap nem egyedül (ill. Adéllal) kellett lennem.
Érezd nagyon jól magad!

Szerencsére nekem még nem jött meg a mensim. Igaz nem is hiányzik. 1X volt kb. a szülés után 6 héttel, azóta semmi. Résztvétem annak aki már sokadszorra lett nagylány.

Mindenkinek jó babázást!

Edit

Kép

Kép
ditke75

Dorka!

Annyira sajnálom én is.Kép Nem is tudok, mit kívánni, csak erőt és kitartást. Szegény csemetéid is.Kép

Ha érdekel, én ismerek gyermekpszichológust, én hozzá jártam kapcsolatanalízisre, ha érdekel, írj egy mailt, és megadom a számát. De aug. 15-ig most szabin van.

KépKép
connie

Zsiske , Ditke köszi Kép
na megyek pakolok mert soha nem leszek kész. ( amíg Boldi alszik )

Kép
juszti75

Juszti,Tamesz,
Jó utat, jó nyaralást! (Knézi után szabadonKép)

Zsisske,
Nekünk is a bóraxos-glicerint ajánlotta a gyerekorvos, úgy, hogy egy gézdarabot az ujjad köré tekersz, és azzal kened be a száját, vagy a cicidet kened be vele, és ő leszopogatja. De nekünk tutira kaja előttre mondták.
Roli meg Ákos tényleg fej fej mellett haladnak.Kép

Eszter,
Sztem ha elég elszánt vagy, vissza tudod szoktatni, főleg így, hogy szopiztok még előtte utána. Sztem az lehet a baj, hogy este már fáradt a szopizáshoz, és ilyenkor jobban tetszik neki a cumisüveg, mert abból könyebben jön a tej. Sok türelem kell és következetesség. Sztem a szopis topikban tudnak tanácsot adni, mit csinálj, én csak a szakirodalmat tudnám idézni. Vagy pedig hívj fel egy szopis tanácsadót.
Sajnálom, hogy a férjed nem támogat ebben.Kép

Szopi témában sztem egyetértünk itt mindannyian: a legjobb az anyatej, de ha nem megy, nem megy, attól még senki nem rossz anya, ha tápszert ad a babának. Meg aztán másodszorra biztosan sokkal okosabban fogunk csinálni mindent.Kép Vagy majd állunk kétségbeesetten a vadi új problémák előtt.Kép

Manóka ma hajnali 4-kor ébredt, akkorát trottyantott, hogy ha öt percet várunk még a tisztábatétellel, elönti a hálót a kaki.Kép Próbáltam enni joghurtot, sztem attól megy a hasa. Így két hónapig megint semmi tejtermék.Kép

KépKép
connie

Zsisske!

A szajpenesz a durva allapotaban olyasmi mintha turo lenne a nyelven illetve a szaj tobbi reszen is feheres (tejszeru) foltok vannak, csak epp onnan tudod, hogy nem tej, hogyha ki akarod lazan torolni akkor nem lehet eleg konnyen. A Borax glicerin hasznal ellene, megoli a gombat. Nekem anno ugy mutatta a vedono, hogy egy steril gezlapot tekerjek korbe az ujjam kore es arra tegyem a boraxos glicerint es azzal kell kitorolni a szajat eleg erosen, kis simogatasokkal nem fog elmulni. Es amire figyelj, mindent torolj at boraxos gilcerinnel ami a szajahoz kerult, a cumit, a melledet (szopas elott-szopas utan), mert mi azt jatszottuk hetekig a fiammal, hogy egymasnak adtuk ezt a franya gombat!

Ja es meg valami A borax glicerint tenyleg odaadjak recept nelkul, DE SOKKAL OLCSOBB, ha feliratod receptre.

Remelem ez segit, ha van kerdesed szolj, sajna ebben a temaban profi vagyok.

Udv, BJ
babjag

Babjag,

köszi, akkor megkezdem a 'szakszerű' kezelést Kép, remélem úrrá leszünk hamar a dolgon.

Zsisske
zsisske

Dorka!

Tudom hogy ez nem segít, de nagyon sajnálom és kitartás! Kép

Jégvirág!
Üdv a csapatban! Kép

Ildi

delfinke

Eszter,
Még az jutott eszembe, hogy megpróbálhatnál pótlást adni a Szoptaníttal is. Ill. itt: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_elsohathonap4 a lap alján vannak tippek hogy másképp lehet odaadni a pótlást vagy lefejt tejet, cumisüveg helyett.

KépKép
connie

Jégvirág,
Örülök, hogy javul nálatok a helyzet.KépKépÉs üdv a csapatban.

KépKép
connie

Így tudok huncutkodni, anyának lassan ki kell kötnie mert lemászok! Kép Kép Kép Kép KépKép

delfinke

Delfinke!
Nagyon cuki a huncutka!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Eszter,

Én nem értem, miért adsz elvileg szopi közben pótlást? 10 percig szopizik, azt írod. Akkor éhes még, és sír, vagy az álmosságtól nem akar tovább szopizni?
Szerintem, ha csak 1 decit kell adnod, akkor arról le lehet szoktatni, az nem olyan, sok, hogy akár este, ha váltott mellekből szoptatod huzamosabb ideig, akkor termelődjön.
Ha az álmosságtól nem akar szopizni, akkor én hagynám aludni.
Nálunk van olyan este, hogy fürdés után tudom hogy éhes, de csak üvölt, nem hajlandó a cicit bekapni, látszik, hogy nagyon fáradt. Akkor nem eröltetem, elaltatom, és fél óra múlva magától kel fel, hogy éhes Kép és akkor szopizik... ha nem kelne, akkor talán felébreszteném Kép

Lányok!

Volt nálunk a védőnéni, kérdezgette, hogy Gréta mit tud már. Sajnos hason fekve nem emeli fel a fejét. Vagy békésen fekszik, vagy próbálkozik, de akkor csak üvölt bele az ágyba Kép Védőnéni mondta, hogy próbáljak segíteni neki. Hogyan tudnám tanítani neki a fejemelést?
Most 7-én lesz 3 hónapos, szerintetek nagy baj, hogy még nem emeli fel a fejét? Esetleg valami baj lehet vele?
Egyébként a vicc az egészben az, hogy még újszülött korában is jobban megemelte a fejét mint most....
Ja, és a kezét sem nézegeti, de ha valami a kezébe kerül, akkor azt vadul tömködi a szájába. Ez így biztos rendben van, de miért nem nézegeti a kezét?

Kép Ma megint megjött. Már harmadszorra Kép
Nekem sosem volt rendszeres, így nagyon csodálkozom, hogy szülés után most miért kell neki így sietnie és ilyen pontosnak lennie???
Még szerencse, hogy Gérti az egészet fel sem veszi Kép Nincs kevesebb tejcsi, és ugyanúgy eszik ilyenkor is Kép

Akiren
akiren

Timurr!

Régen jártál itt.
Már megint a net vacakol, vagy nyaralni vagytok? Remlem nem valami baj van.

Akiren
akiren

Sziasztok

Dorka nagyon nagyon sajnalom, erre szinte az ocska kozhelyeken kivcul nem is lehet mit mondani.Kép
Na oltas hiszti letudva ma nekiallt inkabb meregbol forogniKép
Ildi
Marci lassan mar uyg ul mint a nagyfiukKép
Tamesz milyen ulest vettetek ha meg lehet kerdezni?
Jegvirag udv sztem nem vagy se keso se korai hanem kozepmezonyKép
Adri most mar tuti megszult szegenyke.

Kép
vaktyuk

Zsisske,
Valérnak is volt szájpenésze és Õ is cicin aludt el. Előtte töröltem le a nyelvét és a száját. Vigyázz, mert törölni kell nem bekenni! Bekenéstől nem múlik el.

Angéla
angéla

Dorka,
Tudunk esetleg valamiben segíteni? Van veled valaki, aki meghallgat?

Angéla
angéla

Sziasztok
Dorka
Én is nagyon sajnálom,ami Nálatok történik,kívánom,hogy sikerüljön úgy megoldani a helyzetet,ahogy Te szeretnéd.

Juszti
Nagyon jó nyaralást Nektek-és szebb időt,mert ez a mostani kiborító!

Tamesz,Delfinke
Édesek a ManókKép

Vizimanó
Tök jó,h be merted vinni Ákost a Balcsiba.Én is úgy szerettem volna látni hogy pancsizik az apukájával,de nem mertem még beengedni,mert alapjáraton is olyan érzékeny a bőre,melegben különösen érdekes dolgokat produkál,féltem,h összeszed vmit.Pedig biztos élvezte volnaKépTi hogy vittétek be?Csak a lábát,hasát belelógatva vagy hogyan?

Vince nagyon sokat nyüglődik,különösen este nehéz vele,elalszik szopi után,atzán kb 20 perc múlva felébred és üvölt,mint a sakál,dühösen nyomogatja sz ínyét.Lehet h jobban nő a fog éjszaka?Kép Na,ezért a kérdésért nem kapnék doktori fokozatot,az tutiKépLehetséges h egy 5 hónapos gyerek most lett hasfájós?Nem tudom mire vélni ezt az éktelen sivalkodást..Kép
Megpróbálok én is képeket feltenni,ha nem bánjátok.

Zsana
Te hogy reagáltad le anyós akcióját?(Kérés ellenére hütőteletömés)Te meg szoktad neki mondani ha valami nem tetszik?Nálunk az is lehet a baj,h eddig mindent lenyeltem,de most már egyre alacsonyabb az ingerküszöböm,elegem van h kerülgetjük egymást,ott tartok h kerüljön minden felszínre aztán lesz ami lesz,nem akarom emészteni magam miatta,nem ér annyit az egész nő.
Virág
villes

KépKépKépKép
villes

ezt még gyakorolnom kell,egymás mellé sikeredett a négy kép.de legalább már tudok kicsinyíteni,hurrá!
Virág
villes

Villes!

Vince nagyon édes ahogy gyömöszöli a lábát a szájába! Kép

delfinke

Delfinke
Köszönjük a dícséretetKépTényleg nagyon vicces ebben a pózban és milyen mérges ha nem sikerül begyömöszölni a lábát a szájábaKép
Virág
villes

Õ az én Brumi haverom:
Kép
Jajj mindjárt eldőlök: Kép
Kép

delfinke

Õ az én Brumi haverom:
Kép
Jajj mindjárt eldőlök: Kép
Kép

delfinke

hopp ez 2x ment, bocsi! Kép Kép

delfinke

Villes , Ildi: Nagyon jófejek a manók. Timurr én is gondoltam ám rád hogy merre lehetsz? Hiányzol!

Kép

NA megyek pakolok tovább. Puszi nektek.

Kép
juszti75

Akiren
köszi az érdeklődést jól vagyunk.Két hete nem írtam és te vagy az első aki észrevette,köszönöm.Olvasni,olvasok,de a hülyeségeimet megtartom magamnak.Ha érdekel olvasd Maja naplóját.Volt vendégség és keresztelő.(többek között.)http://www.babaszoba.hu/services/blog/majababa
Nálunk szerintem itt a 3 hós ugrás ami kicsit előbb van,mert csak 13.-án lesz 3 hónapos.De napok óta,mindkét cicit kiszívja,van hogy óránként,teljesen kétségbe tud esni Maja,amíg átrakom a másik cickóra.De nem esem kétségbe,hogy nincs elég tej,mert íy szaporítjuk fel,ha gyakrabban szopizik,a végére jóllakik.

Dorka
Nagyon sajnálom.Kép

Édesek a fiúk!

Timurr
Vendég

Juszti
Köszönöm,nagyon jól esettKép.
Jó nyaralást nektek!

Timurr
Vendég

Sziasztok Anyukák!

Én ebben a topikban még teljesen új vagyok, da a második kislányom nekem is idén tavasszal született, ezért godoltam, hátha tudtok segíteni.
A K vitaminnal kapcsolatban lenne kérdésem. Az első kislányom 6 hónapos koráig kapta, azaz addig, amíg kizárólag szopott. Most viszont azt mondta a gyermekorvos - ugyanaz - , hogy elég 4 hónapos korig adni a picinek, akkor is, ha még javában csak szopizik.
Próbáltam utánaolvasni, és azt találtam,hogy a "hivatalos" gyermekorvosi álláspont szerint 3 hónapos korig is elég, csak a biztonság kedvéért adják mégis 6 hónapig, illetve a kizárólagos szopi végéig (a hozzátáplálás megkezdéséig).
Az lenne a kérdésem, ti meddig adtátok/adjátok a K vitamint? Mint tanácsolt a dokitok?
Köszönöm a válaszokat: Z i t m i
zitmi

Dorka!

Nagyon sajnálom. Nem értem, hogy hogyan képes egy Apa elhagyni a gyerekét/gyerekeit. Remélem meggondolja magát és ha mégsem, akkor gyorsan betoppan valaki az életedbe, aki feledteti Veled ezeket a heteket. Sajnos csak együttérezni tudok, segíteni nem.

Eveka

Kép
eveka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?