Új privát üzeneted érkezett!

Nagia,
Közben már válaszoltál is.Kép
Te iszol-eszel eleget?

Adri,
Tényleg, én is a legjobban a kádban tágultam vajúdáskor.

KépKép
connie

Vaktyúk és Connie!
Marcika köszöni szépen! Kép
Most éppen elaludt, és szerintem nyakig kakás, csak úgy bűzölög! Kép
Vaktyúk!
A Moszkva térre járunk,ott a Dévény központ!
Hogy meddig kell járni még nem tudjuk; de az a szokás hogy amíg nem kezd el járni! Kép

Ildi

delfinke

Connie,
2-3 liternél több nem megy le. Kép Kevés? Enni eszem, amennyire éhes vagyok. Tömni kellene magamat? Nem tudom, mi a megoldás, azt hiszem, ez már genetika. Én úgy érzem, tényleg mindent megteszek, de lassan kiesek a 95%-ból.
Nagia

Connie van egy boltunk es most anyu elmegy szabadsagra es helyettesitem napi 3 oras meloKép a sajat uzlet atka, szinte szulni is onnan mentem volna hacsak nincs egy koltozkodesKép.
NAgia nem kell ennyre elkenodni, tenyleg klassz dolog a szoptatas de en az osszes LLL-es tanacsadot lelonem... 95%, es akinek a hormonhaztartasa miatt megy el pl??? Ezt nem lehet bizonyitani csak radsutik hogy "persze mert biztos nem akarsz" le kell szarni mennyi idos is a torped
3 honapos mar elmult nem?
Ildi nem irigyellek a metrozasert oda foleg amiylen genny paras ido volt tegnap.
Tenyleg a hasrafordulas megy mar Marcinak mert most CSipet is ugyanazt csinalja kiforditja a fejet mint valami gerincnelkuli es at akar fordulni de meg a kezet elfelejti kivenni maga alol akkor meg behergeli magat es uvolt, nem hiaba oylan mint "azannya"Kép

Kép
vaktyuk

Viki,
Veszprémmel kapcsolatban elfelejtettem válaszolni. Én nemesvámosi voltam, ezért nagyon rossz most városon. Egyébként elég jól ismerem a várost.
Nagia

Vaktyúk,
szombaton lesz 3 hónapos, szóval annyira már talán nem tragikus a helyzet, ha pótolni kell, csak azt nem értem, miért csappan így meg egyik napról a másikra. Kép
Nagia

Vizimanonak ment ugy el a teje hogy megjott, azt hiszem az egyik naprol a masikra, nem akarok hulyeseget mondani nemsokara itt lesz o is majd elmndja.
Nekem meg fokozatosan ment el hiaba logott egesz nap a mellemen amikor meg enis hittem ha akarom lesz cimu mondatban semmi sem lett.
A masik poen epp anyu mondta tegnap o ket eves koraig szopizott es allati valogatos volt anno azt mondta neki marmint a nagyaynamnak a gyerekorvos a nagyobn sokaig szoptatott gyerekek valogatosabbak nem tudom igaz e en csak leirom...
Ill teljesen kikesziti az anya csontrendszeret mert total elvonja a kalciumot.
En ugy gondolom a 2 eves korbani szoptatas mar kicsit sok.

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Connie
Ne menj patikába, esik eső, fúj a szél, még jól meg is fázol, az meg nem hiányzik.
Akartam már mondani, hogy a szoptatásportálon vannak képek a szombati rendezvéynről, ha érdekel.

Vaktyúk
Oltás Kép Én úgy értettem, hogy jövő héten fogja kapni, és dolgoznod is akkor kell. Végülis így a jövő hét második felére is lehetne tervezni a talit.
Egyébként meg lelövés helyett tudom, javasolni, hogy ki kell próbálni (legközelebb) úgy csinálni, ahogy szerintük célravezető, és ha úgy sem megy, akkor lehet köpködni. Kép

Nagia
Azt azért tudnod kell, hogy a dolgok egy része fejben dől el. Szerintem próbálj megnyugodni, és tényleg ne parázd túl a dolgokat. Pisi-kaki rendben, gyarapodás rendben, genetikai ok nem lehet, mert a génjeid nem változtak, tehát ha eddig ment, ezután is fog. Picit több önbizalomra lenne szükséged. Gondolj arra, hogy a fiad gyönyörű, jól összehoztátok, ügyesen megszülted, eddig sem halt éhen, ezután sem fog. Kép
zsana75

Nagia,
Nem kevés, annyit egyél-igyál, amennyi "elég". Vagyis se nem sok, se nem kevés neked. Azt olvastam hogy ha túl sokat iszol, az se jó, csak annyit kell, amennyire szomjas vagy. Csak azért kérdeztem, mert van aki elfelejt időnként enni vagy inni.Kép Lásd pl. engem tegnapelőtt.Kép
Õszintén szólva én már az elejétől nem értem, miért parázol annyit azon, hogy elmegy a tejcsid.Kép Sztem mindenkinek vannak olyan napjai, amikor kevesebb a tej estére, persze ilyenkor én is megijedek, de aztán ezek a napok ahogy jöttek, mennek is. Meg aztán neked ott a lefejt tejcsi a hűtőben. Bár nekem szép kis hajtóerő az, hogy se lefagyasztott tejcsi, se tápi nincs itthon, úgyhogy addig szopizunk ilyenkor, amíg jól nem lakik, 20-30 perc szünetekkel két szopi között.KépReggelre aztán már általában fürdök a tejben.Kép

Mérleget visszaadtuk, így már tényleg nincs ami idegesítsen, hogy mennyit eszik.

Zsana,
Képeket mindjárt megnézem.

Vaktyúk,
Hát...a párom másfél éves koráig szopott, és egyáltalán nem lett válogatós.
A 2 évet én is soknak tartom. Bár a fene se tudja, hétfőn voltak itt barátnőmék a gyerkeikkel, az egyiküké másfél éves, a másiké egy éves és két hónapos, és még elég sokat szopiznak, és ez olyan normálisnak látszott, pedig régebben nekem a 1,5 évi szopi is soknak tűnt.Kép Azért én valamikor 1,5 és 2 éves kora között tervezem elválasztani, persze ez rajta is múlik, majd meglátjuk. Szeretnék pihenni a tesó előtt.Kép

KépKép
connie

Sziasztok:-)
Bocs,h így eltűntem de mégis eljutottunk nyaralni,tegnap jöttünk haza.Olyan hirtelen jött az egész,úgy volt a kocsi miatt nem is tudunk menni,de a férjem elvitte vmi gyorsszervízbe és még kedd délután lementünk a Balcsira.Nagyon jó volt,végre friss levegő,ez hiányzik a legjobban,csak az volt a gáz,h padlástérben kellett aludni az amúgy is 40 fokban,gondolhatjátok:-)Aludni?A fiam minden éjjel 2 óránként kelt és napközben se tudtam aludni,de legalább nem kellett ezt az afrikai időjárást a "világvárosban" töltenem,már ez megérte.

Írtó sokat írtatok:-)Tök jó,h szóba került a menstruáció kérdés,mert persze most nekem is megjött(szülés után 5. héten volt vmi,de most már tudom,h ez az igazi,az semmi nem volt )és én is nagyon féltem,h akkor most vége a szopinak,de egyenlőre semmi gond,lekopogom.

Nagyon jók a talis képek,irigylek mindenkit aki ott volt:-)

Jövő héten nekünk is 5 hós oltás,tök jó,h utána már csak 15 hós lesz.Vince nagyon sokat nőtt és egyre ügyesebb.Legújabb tudománya h bekapja a nagylábujját,pedig nem gondoltam h képes lesz rá a nagy pocijától,de vannak még csodák.A kiságyban már lejjebb kell rakni az ágyat,mert újabban kukucskál kifele a fejvédő fölött és a kezével kapazkodik az ágyba,félek egyszer rájön,h akár fel is húzhatná magát és onnan nézne szerte szét:-)

Láttam megint téma volt a sok jótét anyósKép Az enyém is kavar már megint,olyanokat mond a férjemnek,ami nem igazKépSlusszpoén:arra jöttünk haza,h kitakarította a házat,lehet h én vagyok hülye,de én azóta rosszul vagyok,h a személyes cuccaim között turkált portörlés címen,és annyiba nem vesz,h előtte megkérdezzen,szeretném e h kitakarítson.Azt hiszi,h ez a férjem legénylakása én csak egy gyerektojó gép vagyok,aki érdekes az a férjem és az unokája.Erre hazajönni...Kép Hócipőm tele van,ráadásul a férjem is neki ad igazat,mondván h ő csak jót akart.Kinek?
Na megyek,visszaolvasok,mert még a töredékéig se jutottam.
Szép napot mindenkinek
Virág
villes

Nagia
Osztom Zsana véleményét, próbálj pihenni és megnyugodni. (Ez a legnehezebb, néha most is rám jön a frász, hogy éhenhal a gyerek.) Ha eddig sikerült, akkor valószínűleg, csak átmeneti probléma, és sikerülni fog megbirkózni vele. Érdemes megpróbálni beszélni egy szpotatási tanácsadóval, hátha tud mondani valamiét, miért lehet ez a tejcsökkenés. Biztos, nagyon nehéz lehet lelkileg, szerencse, hogy van lefagyasztott tejed. Bele se merek gondolni, mit csinálnék hasonló helyzetben, mert én ezt a lefagyasztós dolgot eléggé elhanyagoltam és egy zsacskó sincs a hűtőben.
Kitartás!
Nemesvámos ott van Veszprém mellett közvetlenül, ugye? Hova jártál suliba? A barátnőm a Lovasyba.

Connie
Az jó lenne, ha együtt járnánk jógára. Még nem tudom, mikor megyünk először, de majd jelzem.

Szeretem ezt az időt. Dóri ilyenkor mindig akkorákat alszik. Most ébredt fel, délelőtt kb egy órát volt ébren.
pviki

Virág
Durva ez az anyósos dolog Kép. Nálunk pont tavaly ilyenkor történt hasonló. Szintén nyaralni mentünk, erre az időre megkapták az egyik lakáskulcsot (egyébként nincs kulcsuk hozzánk szerencsére). Mikor indultunk haza, telefonált a párom nekik, anyós egyből kérdezte, hogy vásároljanak-e valamit nekünk. Krisztián mondta, hogy nem, köszi, nem kell semmi, kicsit még össze is vitatkoztak rajta, mert anyós erőszakoskodott. Útközben vettünk ezt-azt, amit szerettünk volna, erre hazajövünk, és tele a hűtő Kép.
Tehát a különbség annyi, hogy nálunk megkérdez dolgokat, de a választól függetlenül azt csinálja, amit ő gondol.
zsana75

Ugy volt hogy jovo het de atrakattam mara igy meg belefert a 4 hetbe is, es itthon is vagyok meg 2 napot, csak hetftol melozom.
Vegigolvastam a www.lll.hu-t es probaltam is aszerint de nekem allatira nem jott be, egyreszt azert mert csipet uvoltott mint a sakal ha nem volt eleg kaja, e shibaba logattam meg a mellemen semmi csak jobban behergelte magat, ill a fejes na az nekem egyaltalan nem ment.
Virag nem irigyellek anyosert hmm turkal? De gaz istenem remelem en sosem leszek iylen

Kép
vaktyuk

Virág,
Nekem anyukám turkált bele egyszer a táskámba, mikor otthon voltam, mert volt benne egy könyvtári könyv, aminek szte koszos volt a fedele, ezért bezacsizta. Tök kiakadtam én is, minek turkál a cuccaim között.Kép Meg egyszer nálam aludtak, és amíg én a fősulin voltam szombaton, kitakarítottak, aztán hetekig nem találtam semmimet.Kép

Tök jó, hogy mégis tudtatok menni nyaralni.Kép

Vaktyúk,
Bár nekem bejött az lll, de némelyik tanácsadót rém arrogánsnak találtam én is, a netes levelezések alapján.Kép Meg valószínűleg ők tényleg nem élték át, milyen, ha üvölt a baba a kajcsi után, valszeg csak az ment tanácsadónak, akinek nem volt sok gondja a szoptatással.KépValahol persze érthető a elvakultságuk, végül is nekik az a dolguk, hogy a szoptatást propagálják, de azért lehetnének toleránsabbak.Kép

KépKép
connie

Connie nagyjabol ott az iagazsag ahol irod a ketto kozott mert persze igenis propagalni kell mert ez a tremeszetes isten nem teremtett egybol mellenk egy tapszergyarat isKép

Kép
vaktyuk

Zsana,
Ahogy kinézek az ablakon, asszem ugrott a patikába menés.Kép
Te voltál már az I. ker-i LLL baba-mama szopis csoportban?

Viki,
Oké, jógát majd "megbeszéljük".Kép

KépKép
connie

Egyébként nem tudom, mennyire ismert, de a tápszergyárak előtt pl. tehéntejet adtak, ha nem jött össze a szoptatás. Keresni kellett egy olyan bocit, aki ugyanazon a napon született, mint a baba, és a bocimama tejét kapta a baba is vízzel hígítva fele-fele, vagy egyharmad-kétharmad arányban. Nagymamámék idejében még így volt.

KépKép
connie

Egen a feles meg negyedes tej es tsai, anyam ezzel baszogat adjak azt a gyereknek.

Kép
vaktyuk

Régebben teljesen másként etették a gyerkőcöket.Én pl.6 hetes korom után már simán főzeléket ettem! Kép
Tibinek már 4 hetesen főzeléket adott az anyja, akkor ezt tanították az anyának! Kép
Furcsa!

delfinke

Sziasztok!
Nagia, én teljesen megértelek! Írtam nektek is, hogy hízlalás miatt elkezdtük tömni a babát, én ugyan nagyon nem akartam, de már nem volt erőm vitatkozni... Hogy mérhető eredménye van-e, azt nem tudom, de ránézésre úgy tűnik, mintha kerekedne... Hát majd kiderül... Viszont az esti kajálások tragikusak. Sikerült egy szívesen szopizó babát esténként rászoktatni a cumusüvegre.. Tudom, nem lett volna szabad, de se a kiskanál, se a pohár nem jött be... Most ugyanaz van, mint nálatok, tépkedi a cicit, s már sír is, s ha meglátja a cumisüveget, rácsap...Eddig legalább ha jól megpakolta a pociját szívesen cicizett, de két napja már az sem. Szerintem egyszerűen a szervezetem azt az üzenetet vette, hogy köszi, estére nem kell annyi tejci... Az a mázli, hogy napközben minden rendben van, ilyen szempontból igaza van a Suttogónak, hogy lehet hol ciciből hol cumisüvegből táplálni a babát. Szóval azért én azt javaslom, hogy próbáld cicin tartani, bal-jobb aztán megint bal jobb, ha kell félpercenként cserélgesd. Esetleg próbáld megdolgozni mellszívóval a melled, hátha nehezen indul a tejleadó reflex, így rá tudsz segíteni. Kérd meg a párod, hogy masszírotta meg vállalad, az is segít a reflexben. Nekem egyébként az esti babamasszírozás sokat segített, érezhetően több lett a tejcim! Szóval amíg bírod ne táplálj hozzá!!! És szoptass kétóránként, kétmellből. Tudomtudom nagyon nehéz, állati rossz érzés, hogy a baba rángatja a cicidet és nem jön belőle semmi.. Próbálj felkelni vele, sétálni, akár cicin, akár a nélkül, suttogj a fülébe, énekelgess neki halkan. Ami a legnehezebb, próbálj megnyugodni, és ha nagyon nem vált be se séta, se a váltott mellből szoptatás, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül!!!! add oda a tejcit! Ne legyen bűntudatod. Vaktyúkkal egyetértek, jó dolog a szoptatás, de az LLL-esek időnként túlzásba esnek, az egyébként is önbizalomhiányos kismamának, akinek gondja van a szoptatással nem a legjobb szöveg, hogy "mindenki tud szoptatni" és hogy csak elhatározás és információs szükséges. Egyébként Te milyen adagokat fagyasztasz le? Fejni tudsz még? A 7-7-5-5-3-3 perces fejés tényleg hatékony, én csinálom minden este... MTücsök: Te hogy vagy, eltüntél, bocsi, csak eszembe jutottál, Te is kértél szopis tanácsokat...
Eszter
wester2004

Nem nagyon akarok belemenni ebbe a szopis dologba megint, mert ebből mindig csak a vita van, az meg ugye senkinek sem jó.
Szerintem a gond főleg az, hogy az anyukák nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel. Ha előre utánanéz valaki a dolgoknak, akkor könnyebb, mert tudja, hogy mi miért történik, tudja, hogy lehetnek (és valószínűleg lesznek is) problémák, de nem kell megijedni, mert a nehézségeket át lehet vészelni. Ez is jó példa, amit Vaktyúk írt, hogy Kiccsirke üvöltött, mert nem volt elég kaja. Ez viszont gyakori ciciztetéssel rövid időn belül orvosolható. Meg amiről a múltkor már írtunk, hogy sokszor már a kórházban rosszul indul a dolog. Tudom, a más dolgában könnyű okosnak lenni, de mondjuk, ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy tápszert ad szopi után, mert szerinte éhes marad a baba (ide most írhattam vona bármi mást), akkor hiába van a szoptatási tanácsadó. Ha nem fogadják el a tanácsaikat, nem tudnak mit csinálni, ők nem azért vannak, hogy a hibás gyakorlatra azt mondják, hogy igen, persze, csináld csak úgy.

Szerintem nekik is voltak gondjaik, én egyet ismerek közülük, aki az elsővel nagyon sokat szenvedett, a következőnél már tök másképp csinálta, akkor már jobban sikerült, és pont azért lett szopis tanácsadó, mert rájött, hogy mennyire fontos a szakszerű segítség.

Felestej: na képzeljétek el, hogy amikor a fiam (vagy Conni Ákosa) attól a tejterméktől is szenved, amit mi eszünk, mit csinálna, ha feles tejet kapna. Kép
Vaktyúk, anyukádnak ez miért fontos? Tehenészete van? Kép

Connie
Nem voltam még egyik csoportban sem, a közelünkben nincs sajnos.
zsana75

Zsana,
Ezzel a tehenészet dologgal felvidítottál Kép

Angéla
angéla

Nagyon jó képeket tettetek fel a gyönyörű kissrácokról és kislányokról. Már egyik sem baba Kép. Akkorát nőttek.

Valér imád zuhanyozni Kép
Kép

És így mászik: (még lassan haladKép)
Kép
angéla

Még pár szót a szopiról, tényleg nem akarom hergelni a hangulatot, ez itt nem az a hely.

Viki, Zsana,
én a Bence 3 hónapos fejlődése alatt szinte nap mint nap szoptatós oldalakat bújtam, ne beszéljünk arról, hogy ki felkészült és ki nem. Ezt látatlanban senki nem állíthatja a másikról. Tudom, hogy mindent megteszek a sikerért, mert rémálmom a tápszer. A gyerek valóban nem hal éhen, de ha belegondolok, milyen ingerült vagyok, ha üres a gyomrom, talán érthető az aggodalmam. A folyadékról nem is beszélve, amire szüksége volna a gyereknek.
Egy ismerős értelmiségi anya közvetlenül az lll-től kért tanácsokat, rengeteget, soha nem tudott úgy szoptatni, hogy pótolni ne kellett volna. Pedig ő aztán igazán felkészült volt. Nagyon sokan akarnak igazi anyák lenni, de valamiért ez nem sikerül, sokszor önhibájukon kívül. Ez fájdalmas, és ha még pofonokat kapnak felkészült tanácsadóktól, attól legalább még duplán támad bűntudatuk.

Én nem tudom, Vaktyúk mit tett a szoptatásért, de ahogy érzem a hozzászólásaiból, neki is van némi bűntudata, hogy nem sikerült. Nem hiszem, hogy támadni kellene.

Viki,
én a Közgazdasági gépírójába jártam, utána pedig levelezőre, de teljesen véletlenül ismerhetem a lányzót. Vámos ott van, igen.

Connie,
én sosem úszom a tejben, ha belefeszülök sem. Kép

Eszter,
az utóbbi hetekben, mióta elköltöztünk, nyugodtabb vagyok, mint bármikor, tehát megintcsak ott tartok, hogy miért???
Nagia

Kép
Kép
angéla

aranyosak a képek Kép

csajok lassan de biztosan haladok a honlap féle dologban egy pár kép már fent van ha valakit érdekel Kép ömlik felénk az eső a séta ugrott. Boldizsár a játszószőnyegén " szirénázik" gagyog motyog .. stb Kép

http://kep.tar.hu/julovas

Kép
juszti75

angéla

Juszti,
Nagyon jók a képek Kép

Angéla
angéla

Nagia nekem igazabol nincs buntudatom komolyan mondom mert tudom amit lehet megtettem, az, hogy nem hagytam uvolteni a ygereket lehet hogy nem anyatejbarat dolog dehat ez van, es gyakori ciczes amikor szo szerint a gyerek egesznap a mellemen log az mar nem is gykori hanem folyamatosKép dehat mind1, amugy ugy vagyok vele hogy szinten az osszes szopis oldalt vegigolvastam, es ha okosabb is lehet de tejben gazdagabb nem lettem az ott elolvasottaktol, hiaba probaltam.
Nem a teheneszet miatt /nincs neki/, hanem azert mert en is azt kaptamKép es ugy gondolja az jo.
Lehet hogy szemet vagyok ezert a mondatomert de leirom az osszes okos tanacsadonak csak 3 napra kivanom, hogy elje at azt miylen ha nincs barmit csinal, es utana itelkezzen ha valaki esetleg tapszert ad a gyerekenek.

Kép
vaktyuk

Feles tej: anyu nagynénje is feles tejjel etette a lányát anno, és mikor mondtam neki, hogy Ákos nem bírja, ha tejterméket eszem, azt mondta, hogy ez biztos valami új divat, hogy allergiások a babák a tehéntejfehérjére.Kép

Szopitémában sztem legalább ekkora gond az is, hogy az egészségügyieknek sincsenek megfelelelő ismereteik.Kép Ill. nem tudnak elvonatkoztatni attól, amit 20-30 éve tanultak az egyetemen, főiskolán. Vagy csak egyszerűen egyszerűbb a védőnőnek javasolni a pótlást, mint vacakolni az anyukával.Kép Sztem elsősorban az ő dolguk lenne az információnyújtás, és a támogatás. Én pl. nem nagyon olvastam után a szoptatásnak, mert eszembe sem jutott, hogy kellene. Csak aztán az első hetekben bújtam itt a netet alvás helyett, mert manó nagyon sírt. És nagyon sokmindent csak angol honlapokon találtam meg. Szóval sztem nehéz infóhoz jutni. És ha utána még meg is kell küzdeni a védőnővel, meg a gyerekorvossal...

KépKép
connie

ó köszi Kép virul a fejem Kép

minden nap töltök fel csak apránként.. Kép jó munkához idő kell.

Kép
juszti75

Angéla VALÉR elbűvölt. Kész vagyok tőleKép olyan feje van hogy legszívesebben agyon puszilnám Kép bocsi de nagyon jó fej.

Kép
juszti75

Angéla,
Valér már igazi nagyfiú.Kép
Ti hogy zuhanyoztok vele? Még nincs meg a kádunk, de ebben a nagy kánikulában olyan jó lett volna együtt ázni Ákossal.Kép

KépKép
connie

Nagia
Ha pofonnak nevezzük azt, hogy valaki esetleg mást mond, mint amit hallani szeretnél, akkor lehet, hogy tényleg sok pofont kaptál, akár itt, akár máshol.
Szerintem te is tudod, hogy a felkészültség az egy dolog, az, hogy valaki túlaggódja a dolgokat, mert ilyen típus, az egy másik dolog, de ezért semmiképpen nem egy szoptatási tanácsadó a hibás, és nem egy másik ember, akinek sikerült a szoptatás.
Szerintem mindenki igazi anya akar lenni, és ez sikerül is, attól függetlenül, hogy szoptat, vagy nem szoptat. Itt is vannak néhányan, akik egyáltalán nem, vagy csak részben szoptatnak, mert nekik így jobb, így nyugodtabbak. Azt hiszem, nekik nem is írt senki negatívat ezzel kapcsolatban, sőt azt sem mondta, hogy miért nem így vagy úgy csinálta/csinálja.
Vannak viszont, akik tanácsot kérnek, illetve azt mondják, hogy szerintük mindent megtettek, de nem ment, pedig nekik ez nagyon fontos lett volna. Ilyenkor az ember megpróbálja elmondani, hogy hol ronthatták el. Ezt segítő szándékkal tesszük. Ha ez valakit bánt, akkor ne kérjen tanácsot.

Egyébként, ha neked az segítség, hogy valaki azt mondja, hagyd a francba, nekem sem ment, azt a segítséget megkaphatod, de nem tőlem.

Egyébként nem csak én, de többen is mondták neked, hogy nálatok úgy tűnik, minden rendben, csak te aggódod túl egy kicsit a dolgokat.
Tulajdonképpen mit vársz?

Kérdésem költői volt, nem kell válaszolni, részemről szeretném ezt lezárni.
zsana75

Szopis témákban Zsana nagyon szigorú.Kép

Juszti,
Jók a képek és szép mennyasszony voltál.Kép
Olyan hihetetlen, hogy ilyen picik voltak.KépÉn már komolyan várom a következő gyerkőcénél ezt a kezdeti időszakot, amit remélhetőleg a szopis gondok nélkül még jobban fogok élvezni. Olyan hamar elmúlik.Kép

KépKép
connie

köszi Connie. Te is szép voltál , megnéztem már a képeket az esküvőtökről.

igen, én is várom a mini korszakot. Olyan kis tündérek , ártatlanok... Én imádom szagolgatni , simogatni a mai napig és sose fogom megunni. Még sok kisbabát akarok!!!!!

De legalább még kettőt.

Már biztos utáltok az agyh. gyull. oltásom miatt Kép

nekünk menjugate-t írt fel a doktornő. De még mindig nem tudom beadassam e. Annyira bizonytalan vagyok.

Vagy nem ? Kép Kép Kép

Kép
juszti75

Zsana,
Írtam neked mailt.

Juszti,
Mi is kettőt szeretnénk még.

Mennem kell, manó befejezte a kakilást, most már nincs el magában.Kép

KépKép
connie

Connie
Kezdek lenyugodni, de szerintem segíteni csak annak lehet, aki hagyja, és Nagia hozzászólásán (amit Vikinek és nekem címzett) jól felhúztam magam.
Egyébként pedig szerintem neked is, nekem is és mindenki másnak is lett volna alkalma elrontani, ha a saját fejünk után megyünk.

Angéla
Valér már megint nagyon ügyes. Vigyázhatsz rá, ha mindent ilyen korán kezd! Még jó, hogy nem lány Kép
zsana75

Sziasztok!

Juszti!
Nagyon jók a képek!

Nagia!
Szerintem nem attól IGAZI ANYA valaki mert szoptatja a gyerekét!Ezzel nem értek egyet, és ez durva volt egy kicsit!
Nekem is tápszeres Manó, sőt még a szülés élményét sem élhettem át(császár) mégis igazi anyának érzem magam; és gondolom ezzel Vaktyúk is így van!
Én úgy voltam vele, hogy vagy van egy folyamatosan üvöltő babám és én halálra stresszelem magam; vagy pedig egy tápszeres de nyugodt kiegyensúlyozott gyerekem nyugodt anyával!

Nekem ennyi a hozzászólásom a szopis témához!Kép

Pusz

Ildi

delfinke

Zsana!
Nehogy nekem ess a hozzászólásom miatt, félek tőled! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ildi

Ui.csak poén volt, nehogy neheztelj rám!

delfinke

Valér köszöni a dícséreteket Kép

Connie,
Apuci egyszerűen beállt vele a zuhany alá, a nagy meleg miatt Kép
De nagyon tetszik neki.

Angéla
angéla

Angela nagyon helyes kispasi a fiad asszem uldozheted a csajokat majd melloleKép
Juszti nagyon helyesek a kepek, en is valamelyik nap
nezegettem a korhazi meg a "kiskori" kepeket hat hihetetlen miylen nagyot nonek 2-4 honap alattKép

Kép
vaktyuk

Ildi,
olvasd el még egyszer, ami Zsana írt az igazi anyákról!Kép

Menzesz alatt nekem is kevesebb volt, hallgattam rátok, meg magamra, és nem adtam neki mást csak több órán keresztül - legalábbis nekem úgy tűnt - szopizott, "katonásan" (bal-jobb-bal-jobb...)
Vége lett a menzesznek, meg ekkor volt 3 hós nekem is, s egy reggel dőlt belőlem a tej, azóta is sok van. (kopp-kopp) De sztem ez gének, meg hormonok, meg a csillagok állása, meg hit, önbizalom és társai...

Gyönyörűek a gyerekek, gondoltam poénból megeresztem, h. jól néz ki a gyermeked atyja is.Kép Nem az poén, h. jól néz kiKépKépKép

Juszti, gratula!

Szép délutánt:
Adri

Ui.: én anyósom - jól kijövünk - többször hangoztatja, h. ő a világ legjobb anyósa. Csak nem érti, mi bajom, h. ha itt (az övék a lakás) elromlik vmi., elmesélem, s akár vasárnap reggel 8-kor csönget a szerelő. S közli, h. anyósom szólt neki.Kép
Vendég

2_gyerek!

Olvastam! Kép
Örülök, hogy sokan így gondolják, de többen vannak akik nem! Kép

Ildi

delfinke

Delfinke,
az igazi anyaság érzését magamra értettem, milyen jogon ítélném el azt, aki tápszert kényszerül adni a gyerekének? Kiváltképp, hogy lehet, én is e sorsra jutok. Ott les a szekrényben egy doboz, de még nem bontottam fel, csak idő kérdése.

Zsana,
mit vártam? Ezt a választ. Köszönöm a megértést, gondolom, neked rengeteg hasonló problémád volt már az életben. Kívánom, hogy ne is legyen.

Bocs, Csajok, ez a téma örök vihart fog kavarni, elnézést, hogy nálatok kerestem vigaszt.
Nagia

Nagia,
igenis jó helyen jársz, csak nem vígaszt, hanem tanácsot kértél. Szerintem hallgasd meg mindet, aztán dönts bölcsen.

Én is percenként gondoltam mást, mi lenne a jobb... Felírattam egy tápot, de nem váltottam, a polcon a recept. Nem adtam semmit, úgy voltam, h. "csak még ma este, ha mást nem, cseppenként kifacsarom magamból, s úgy adom neki". Aztán egyszer csak minden visszatért a régi kerékvágásba. Ez volt nálam most. A kisfiamnál anno az, h. 2 hónap alatt 10 dekát hízott, és a védőnő mondta, h. kezdjem a főzelékeket és tejpépeket... 5 hónapos volt akkor. 16 hónapos koráig szopizott, s egyáltalán nem válogatós. Jóétvágyú, mindenevő...

Befogtam:
Adri
Vendég

köszi a dicsérő szavakat. Most pirulok is rendesen . hihi Kép

Kép
juszti75

Na, mosogatás közben gondolkodtam még a szoptatáson...
Az ősember korában más volt az életmód, étrend stb.
A tápszergyárak kereslet-kínálat alapon működik - fogjuk rá -, de az kétségtelen, h. szükség volt rá, azért lett.
Tényleg nem volt régen, de volt szoptatós dajka, meg tehén stb.
Szerintem nem lehet mindig a régmúltra (mert anyáink múltján nevetünk, ugye) hivatkozni, mert akkor máris gondolkodnunk kell az allergia és (sok más betegség) dolgon...

Fogalmam sincs, ebből mit ki mondott, csak ezek jutottak az eszembe. Mára eldugulok, megígérem!

Üdv, szép estét, boldog babázást:
vAdri
Vendég

Nagia,
Ne haragudj, de hetek óta elég sokan (köztük Zsana is) próbálnak neked segíteni, meg lelki támaszt nyújtani, a szoptatás topikban is meg itt is, miközben a tanácsokat és a vigasztalást is rendre visszautasítod, akármit mondunk, az nem jó. Ezek után nem csoda, ha nem értjük pontosan, hogy mit is szeretnél tőlünk. Főleg, hogy azzal én is egyetértek, hogy nincs olyan nagy baj nálatok a tejcsivel, csak több önbizalom kellene, eddig is nagyon jól vetted az akadályokat, hiszen még egy gramm tápszert sem kapott a fiad.

KépKép
connie

Angéla,
Végre feltelepítettük hozzám is a képszerkesztő progit, és kicsit javítottam Ákos első képein, meg átméreteztem. Feltennéd ezt majd a táblázatba alkalomadtán:
Kép
Nem túl jó, mert telcsis kép, de talán elmegy olyan piciben. Sajnos az első napokról nincsenek jobbak.Kép
Köszi!

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?