Sziasztok,
Kb Noé bárkája óta nem jártam erre, és most is csak átfutottam ezt az oldalt, és megakadt a szemem Lilla kérdésén.
Nekem nemsokára 9 hósak lesznek a fiaim, és még mindig szopiznak. Mivel mellette ott van még egy alig 2,5 éves lányom, ezért a kezdeti szopival én is gondban voltam. Szerettem volna igény szerint, de akkor egész nap csak ültem volna a sarokban a szopipárnával
Ezért az lett, hogy min 2 óra kivárás, és akkor szigorúan egyszerre szopi, amíg igénylik. Mondjuk nekem ebben is szerencsém volt, mert kezdetben max 20 percet töltöttek cicin, ma már fejenként 5 perc alatt belaknak
Éjjel is egyszerre ettek, ha egyik éhes volt, kapott a másik is, akár éhes volt, akár nem
Kb 3-4 hét alatt tökéletesen beállt a rend, és nagyjából 3óránként jelentkeztek a jussukért. Az ikrek sokkal alkalmazkodóbbak, mint az egyedüli babák!
6 hóig csak anyatejet kaptak, majd a hozzátápival mára odáig jutottunk, hogy ebédre kanállal 200-250g, de utána egy órával már szopizni szeretnének (tehát tkp még nem váltottunk ki szopit
) De nekem ez nem gond, mivel így egyszerre alszik a 3 törp délután és én is szusszanok egyet.
Éjjel még kétszer ébrednek szopizni!
puszi: heppi