Új privát üzeneted érkezett!

Zsana
Köszönöm, jólesik, hogy mondod Kép Be fogok számolni milyen volt, most még nem árulom el, hová megyünk, nehogy lebeszéljetek. Lehet, hogy lesz ott is vmi net-kapcsolat, és akkor majd jelentkezni fogok. Holnap délben megyünk, addig még benézek délelőtt, mert már összepakoltam, csak még takarítani kell kicsit. Nem szeretek úgy hazajönni, hogy nincs tisztaság és rend. Tisztaságmániás mosómaci vagyok Kép
Vezso
vezso

Vezso,
Nem kempingezni mentek? vagy rosszul emlékszem?

Nem evéshez: tök hülye vagyok, déltől este 3/4 nyolcig nem ettem semmit, a meleg miatt nem voltam éhes, aztán mire hazaértünk a sétából, majdnem elájultam. Gabi csak tömte belém vacsi után még a csokit meg a cukros teát.Néha nem vagyok normális, elfelejteni enni????

KépKép
connie

Vezso!

Jó nyaralást! Kép

Juszti!
Az agyhártyagyulladás ellenit mi is beadadattuk! Kép

Ildi

delfinke

Eszter
Tényleg nagyon szép a kislányod. Dórinak is van egy hasonló kalapja, olyan kislányosak benne. Formás baba Luca Zsófia, gondolom, mozgékony is.

Vezso
Miért félsz, hogy elmegy a tejed? Van valamilyen erre utaló jel? AZ én cicieim is mások, mint eleinte, ez teljesen normális. Úgy szoktam megállapítani, melyik teltebb, megnézem, melyik nehezebb. Reggel, amikor jó telítettek, akkor egész feszesek.

Connie
Nem csodálom, hogy ebben a melegben elfelejtesz enni, én általában reggel nem eszem, csak ha nagyon éhes vagyok. Először van, hogy 1-kor eszem valamit. Amúgy meg állandóan éhes vagyok. Ezzel ti is így vagytok?

Talival kapcsolatban: mi nem leszünk itthon 15-én, így a tali kilőve, majd szeptemberben.

Szerintetek miért van az, hogy akárhányszor rákattintok a melléklet feltöltése gombra, az ég világon semmi nem történik. Miért nem tudok képet feltenni?
pviki

Pviki
Tulajdonképp nincs rá utaló jel, hogy fogynna a tejem, csak mivel nem érzem őket olyan teltnek, mint az elején, néha olyan kényszerképzetem támad, hogy nincs benne semmi. De aztán kiderül, hogy van, és tényleg feszes lesz reggelre. Én is azt csinálom, hogy megtapizom,melyikben van több és avval kezdjük a szopizást, és közben be is indul a másik is. Azért írtam erről, mert nekem is volt olyan túlerőltetős nap után, hogy azt hittem, kész, vége, de aztán másnapra helyrezökkentünk, meg végül is Rozi sem reklamált.
Még kb két hónapig (ill most már másfél) csak anyatejet szeretnék adni.
Kár, hogy nem fogsz ráérni, de ami késik, nem múlik, majd szeptemberben eljössz a talira Kép

Connie
Na ugye, hogy el lehet felejtkezni az evésről, azt hittem, csak én vagyok ilyen butus, képes vagyok néha du 3-kor enni először, mikor már megfájdul a fejem. Egyébként meg pont reggel kell enni tartalmasabbat, illetve délig, és du már kevesebbet. Így volna ideális
De, jól emlékszel, hogy kempingezésről volt szó, csak most ölünkbe pottyant egy jó lehetőség és úgy tűnik ki is fogjuk használni. Hát, kíváncsi vagyok, milyen lesz, elmesélem, megígérem, már ha addig nem fogtok elfelejteni.Kép

Delfinke
Köszi Neked is! Kép

Lányok, egyszer felvetettem a Csemetéink csemegéi könyvet, hogy ismeritek-e és ma megnéztem egy könyvesboltban. Vannak benne nagyon jó ötletek, csak drága és sok benne a kép. De maga a szöveg rész, már amennyit el tudtam a boltban olvasni, az tetszett. Még nem tudom megveszem-e. De pl van benne avocados recept is és nem is gondoltam volna, hogy adható kicsinek (azt hiszem 8 hós kortól talán, nem emlékszem).
Vezso
vezso

Szia Zsana!

Visszaolvastam, nem csoda, h. nem érted.Kép most meg olyan késő van..., azért megpróbálom.
2 hónappal szülés után megjött a menzeszem. már kétszer volt, de mindkettő után - 8 napig tartott -, még esténként néha vérezgettem, ill. pecsételgettem pár napig. Ez mitől lehet szerintetek? Normális dolog-e? Járt-e így vki. közületek? Mert dokihoz megyek majd ugyan, de csak aug 16-ra volt időpontja egy hónappal ezelőtt, s az még sokára van nagyon!Kép

Vezso,
szupi nyaralást!

Nagia,
nekem is kevesebb a tejem (főleg estére) menzesz ideje alatt, gyakrabban szoptattam Natit, hosszabban szopizott többször váltott mellből. Írattam fel tápot, de nem váltottam még ki.
Még jó lenne 2 hónapig csak anyatej, most 4 hónapos.

Szép álmokat, aludjatok jól!
vAdri

Ui. Hadri, bocsiKép!
Vendég

jó reggelt!

Vezso: igen , elmúlt, köszi Kép

Delfinke : melyik típusút ? Bocsi a sok kérdésért. Amit Zsana küldött szerintem azt fogomk beadatni én is.

Tejszaporítás: egyik este mintha apadt volna a tej ill a cicin is éreztem kipróbáltam a sokat emlegetett urtica urens-t. Na több se kellett a cicimnek. Úgy bedurrant hogy a kézi mellszívóval evés előtt le kellett fejnem 80 mili jött 5 perc alatt és utána Boldi még megevett vagy 120-at ugyanabból!!!! Ajánlom mindnkinek!

Kaki téma. Boldi kakija ZÖLD lett. Normális vvagy kezdjek aggódni. És kissé nyálkás. ( Bocsi A részletezésért) eddi g mustársárga volt. Csak anyatejet meg egy kis forralt vizet kap.

Kép
juszti75

Jo reggelt!

Juszti, nekem azt mondta a doktorno, hogy barmilyen szinu kaki jo (zold, sarga, barna), ha a szaga nem kellemetlen.

udv, BJ
babjag

Juszti,
Nálunk is volt krémes aranysárgától a híg zöldig minden, és azok összes kombinációja is.Kép De ez a mindenféle normális, én is úgy tudom. Gondolom függ attól is, mi mit eszünk.

Vezso,
Most itt fúrhatja az oldalunkat a kíváncsiság 11-éig???? na ne már!

KépKép
connie

Juszti
Mi az az urtica urens? Lehet, hogy nagyon tájékozatlan vagyok, de nem tudom mi az.
Kakink nekünk is volt már zöld, meg a sárgától zöldig minden árnyalat (jó téma itt ma regel Kép), én is úgy tudom, mint Babjag.

vAdri
Nekem még nem jött meg a menzeszem, lehet, hogy ilyenkor még kicsit összevissza van, nem? Nem tudom, kár, hogy nem tudsz orvoshoz menni hamarabb. Esetleg egy telefon erejéig érdemes volna megkérdezni egy másik orvost. De azért ne izgulj, sztem ez előfordulhat szülés után.
És köszi, remélem a köv hét tényleg jól fog sikerülni Kép

Vezso
vezso

Connie
Milyen költői leírása a babakakinak Kép Egyébként az jutott eszembe, hogy ált nem a "mama" szót mondja ki először a gyermek, hanem a "kaki"-t Kép

Furdal a kiváncsiság? Semmi extra helyre nem megyünk, csak észrevettem, hogy az emberek furcsállják a kicsivel való utazást és ezért vagyok ilyen titkolózós. Ami érdekes, az az, hogy repülővel megyünk és a Zsófi még sosem utazott így, Veró már igen, többször is, a férjem mega fél életét repülőn tölti. Rozi se volt persze. Na, hát erre vagyok én kíváncsi milyen lesz neki. Mondjuk én is és a tesóm is pár hónapos korunktól kezdve utaztunk repülőn a szüleim munkája miatt, és ezek min 12-14 órás utak voltak. És semmi baj sem volt. Tengerpartra megyünk, pihenni semmi városnézés nincs.

Vezso
vezso

Vezso
Ha még olvasod Kép, állítólag nem gáz a repülő, csak szopiztasd gyakran rozit, főleg fel- és leszálláskor.
Azt hittem, azért nem akarod elárulni, mert félsz, hogy megyünk utánatok Kép.
zsana75

Vezso!

Most aztán esz engem a sárga irigység! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Most indulunk tornára, tiszta élmény ebben a dög melegben metrózni! Kép

Ildi

delfinke

vAdri
Nem tudom, nekem most ez az első szülés óta. Péntek reggel kezdődött, és nem akarom elkiabálni, de szerintem már vége is van.
Nagyon féltem tőle, mert úgy hallottam, hogy általában erősebb és fájdalmasabb szokott lenni szülés után az első. Én korábban iszonyatosan szenvedtem tőle, de most szinte semmi fájdalom nem volt, és ha tényleg vége van, akkor rövidebb ideig tartott, mint korábban.
Esetleg telefonon nem tudod megkérdezni a dokit?
Vagy az nlc-n a szakértők között van két nőgyógyász, esetleg próbáld meg őket, hátha hamarabb válaszolnak.
zsana75

Juszti
Lehet, hogy az UU-tól lett zöld, teákról is hallottam már, hogy okozhatnak ilyet, de tényleg nem gond.
zsana75

Valamint az After Eight is határozottan zöld kakit okoz.Kép

Vezso,
tényleg, mondta is Zsófi szombatonm, hogy fogtok repülőzni. Én nem botránkozom meg, skoat repültem az utóbbi 2 évben, és láttam pár pici babát is a repülőn, egész jól bírták.Kép Frankfurt-Szingapúrt pl. sokkal jobban, mint én.Kép

Nem tudom, mi van velem, de változatlanul nem vagyok jól, gyomrom is vacakol, meg folyton fáradt vagyok. Alig bírom elviselni ezt a meleget.Kép Meg gyanítom, hogy masszív vitamin és vashiányom lehet, legalábbis a terhesség végén volt, és nem látom okát, amitől megváltozott volna. Majd veszek Elevitet, úgyis le kell mennem patikába popsikenőcsért délután.

KépKép
connie

Connie
Vegyél mégegy tesztet, biztos ami biztos alapon Kép.
Elevittel vigyázz, bár téged biztos nehezebb átverni, mint engem, de a múltkor történt, hogy én is úgy éreztem, jól jönne egy kis vitamin, én is Elevitre gondoltam. Kértem is a patikában 100 db-ost, aszongya 5489 Ft. Meglepődtem, mert jóval kevesebbre emlékeztem (úgy 3700 körül), de mondom mindegy, legyen, nem mertem azt mondani, hogy ennyiért nem kell. Kiléptem a patikából, és szerencsére elkezdtem nézegetni a dobozt, és megakadt a szemem a lejárati határidőn. Kb. 2 hónapig volt még jó, tehát be sem tudtam volna szedni addig. Tudom, akkor sem lett volna bajom, ha beszedem a lejárat után, de inkább visszavittem, hogy cseréljék ki. Kiderült, hogy ez az egy volt, így kénytelenek voltak visszaadni a pénzt Kép.
Aztán itthon utánanéztem, és kétféle Elevit van, egy olcsóbb és egy drágább, csak én ezt nem tudtam.
zsana75

Connie
Remélem semmi komoly bajod. Vitaminhiány volna? Pihensz eleget? Vigyázz Magadra Kép Kép Kép
Köszönöm, hogy megértesz, nem mindenkinek ilyen a hozzáállása. Ngyon jó körülmények között leszünk, de azért mégis van bennem egy kis félsz a Rozi miatt. Na, biztos jó lesz, nem izgatom magam evvel tovább.

Zsana Kép
Köszi a tanácsot, gondolom azért mondod a le és felszállásnál a szopit, hogy ne duguljon be a füle. Jó ötlet. Kép

LÁNYOK, MAMIK! Kép Vigyázzatok Magatokra meg a Családra, az összes babit puszilom és kívánok Nektek kellemes időjárást, nyugis napokat, sok pihenést és olvasást! Kép Kép Kép Kép Kép
Ne felejtsetek el minket, 10-én, egy hét múlva este jövünk és jelentkezem rögtön! PUSZI! Kép
Vezso és a többi családtag Kép
vezso

Mindjárt hazajön a férjem, és elvisz a háziorvoshoz.
A terhességem 12. hete óta nem szedtem semmit szinte, mert minden kijött, csak valami minimális gyógynövényes vasat szedtem be szülés után. Az a baj, hogy nem is tudok vérképet csináltatni, a x. ker. egészségház egy katasztrófa, órákat kell sorbaállni a vérvételhez. Mindegy, hátha a házidoki mond valami okosat.

KépKép
connie

Vezso,
Sziasztok! Jó utat!Várjuk a jelentkezést 10-én.Kép

KépKép
connie

Vezso: UU= homeopátiás bogyó.

Jó utat nektek! Köszi a kakis tanácsokat. Kép nem rossz szagú csak zöld . Kép

Connie

majd írd meg mit mondott a doki. Azért csináltass szerintem is még egy tesztet.

Én is szedek elevitet mert nagyon gyenge voltam szülés után.

Kép
juszti75

Köszi mindenkinek a megnyugtató sorokat.
A menzeszem még nem jött meg, de mivel kb. 1 hónapja volt ilyen gyalázatos a tejcsi, ezért gondoltam, hogy az okozhatja a csökkenést.
Kb. 4-5 napig tartott, ami egy örökkévalóságnak tűnt. Lehet, hogy Bence elaludt volna a kevés tejjel, de annyira ordított, amikor levettem a ciciről, mert láttam, csak kínlódik, hogy nekiadtam a fagyasztott tejet. Oltári rossz íze van szerintem, nem tudom, hogy bírta meginni. :
Múltkor aztán hozott a párom egy teakeveréket, amit a szopis topicban említettek, abból ittam estére, éjjel becsomósodtak a melleim és jó kis hányingerem kerekedett. Na most azt nem tudom, hogy akkor betegedtem volna meg, azért, vagy a teától lódult meg a tejcsi. Viszont a teus azóta nincs rá ilyen hatással. Ha jól tudom, a tejapadás menzesz előtt jellemző, amikor megjönne, akkor áll helyre.
Most kb. 5-10 percnyi tejet talál a gyerek, vagyis annyira van energiája, hogy kiszopja, utána vagy lekapkodja a fejét vagy cumizik. Tutira nem elég neki, mert amikor fröcsizik a tej, szépen kortyolja. Ha préselni akarok a ciciból, minimális jön, de egy idő után, ha nem unja el a fiam, azért be-belövell a tej.
Viszont kaki szinte minden pelusban van, nem sokkal kevesebb, mint normális esetben, csak azt nem tudom, miből.
Iszom 2-3 litert naponta, többet nem kívánok, eszem is, most viszonylag nyugis is vagyok, iszom a szopis teát, eszem az Urtica Urenst, szoptatom is a bébikét, amikor kívánja (persze, ha 2-3 órát nem szopik alvás miatt, nem ébresztem fel, éjszaka pedig 4-7 órát alszik egyhuzamban), mi mást tehetnék?
Ez igazából szoptatós téma, de a ti gyerekeitek állnak korban legközelebb az enyémhez, hátha vannak közös gondjaink is. Bence 6-án lesz 3 hónapos. Kb. 2 kilót gyarapodott születése óta. Vannak is kis hurkái, de azért aggódom. Mi is szeretnénk elérni legalább a 6 hónap szopit.
Nagia

Boldi csörgőőzik Micimackóval :

Kép

Kép
juszti75

Nagia
Ha pisi-kaki van elég, akkor biztos nincs gond. Szerintem őket is megzavarja ez a nagy meleg, főleg, hogy a szopizás nem kis meló, abban méginkább kimelegednek.
Vilmos a mostanában mini adagokat eszik, viszont gyakran. Elalvásnál szenved legjobban, lefordúl a ciciről, forog, hánykolódik, vissza a cicire, közben rángatja a ruhámat, szoval szenved Kép, de szerintem ha normalizálódik az időjárás, jobban fogják érezni magukat.
Szerintem Bence gyarapodása teljesen jó, de ne ijedj meg, ha ez mostmár lecsökken, ez így természetes. Most kíváncsiságból visszanéztem, Vilmosom az elmúlt 3 hétben 240 grammot hízott.
zsana75

Sziasztok!

Nem nagyon tudok olvasni, mert egy internetes cukrászdában vagyok (a kaja ára lenetezhető, csak lassú a gép). Connitól tudom, hogy a nyári talin nem voltatok túl sokan, de azért a hőség ellenére remélem jó volt. Remélem, ősszel leszünk többen is és szervezünk rendszeres talikat!

Mi jól vagyunk, Panni éli világát, alig alszik, mindent megrág, de egyre többet van el egyedül (bár vannak foglalkozás-hiányos napjai, amikor csak általában karban kell tartani, de legalább dögönyözve mondókázni neki - pl ma is, biztos a front). Egyre jobban fölhúzza magát ülő helyzetbe ölből. Próbáltam megemelni a babakocsit, de úgy is ordít benne. Kép Pedig már igencsak jó lenne használni... Kép

Szomszédban teljesen bio dpesnót, paradicsom és répa van, szabadon szedhetjük, de a lökött kiscsaj egyiket sem eszi. A répát még bele tudom csempészni a főzelékekbe, de a többit nem. A sláger az őszi/kopaszbarack (akár krumplival is, 200-300 g) és az alma (még csak nyári almát evett). Ma próbáljuk a sárgabarackot.

Ezen az oldalon úgy látom, vannak gondjaitok a babákkal (még nem olvastam semmit el). Kép Nagyon sajnálom, remélem senkivel nincs semmi komoly és az is hamar elmúlik!!!

Kellemes további nyarat mindenkinek! Aug. 21-én megyünk haza, 22-én oltás. Kép Olvasok, amíg még van időm.

Kata
panni2005

Juszti,
már nem hasonlítanak annyira. Kép

Kép
Kép
Kép

Viszont a rágóka ugyanaz. Most kaptuk. Megmostam, másfél napig zenélt, beragadt az orra. Estére be kellett raknom a ruhák közé, különben megtaposom, annyira idegesített. Kép Aztán kiszáradt.
Nagia

Házidokival nem sokra mentem. Az enyém elhúzott fél órával rendelés vége előtt, és még engem néztett hülyének az asszisztensnő, hogy miért olyankor keresem. A másik, aki déltől volt, meg se vizsgált meg semmi, csak megkérdezte, hogy multivitamint akarok szedni vagy küldjön vérvételre. Ezért kár volt lemenni.Kép
Vérvételre kértem beutalót, valamelyik reggel majd bemegyünk.

Nagia,
Nem értem: pontosan miből gondolod, hogy nem elég a tejed?

KépKép
connie

Connie
Háziorvos Kép
Eljutottatok végülis jógára? Milyen volt?
zsana75

Sziasztok!
Kicsit eltűntem, mert befektettek a szülőszobára! Bementem 10 perces fájásokkal, lett belőle 3 perces, de nem tágult egy cm-t sem a méhszáj egész éjjel! Úgyhogy hazaküldtek a fájásokkal együtt! Most itthon szenvedek egyedül! Kép
berkiadri

Berkiadri,
SajnálomKép Most is rendszeres fájásaid vannak még? Rossz lehet most egyedül lenni. Nem is értem, hogyhogy hazaküldtek 3 perces fájásokkal?
Jól emlékszem, hogy az Istvánban szülsz? Megkérdezhetem ki a dokid? Csak kíváncsiságból.Kép

Zsana,
Még mindig nem, péntekre vett ki szabit a férjem, és a jóga veszélyesen közel van az irodájukhoz.Kép De ezen a héten már tényleg el szeretnék menni, remélem addigra rendesn fel tudok tankolni egy kis vasat.Kép

KépKép
connie

Húúú Adri, nem irigyellek! Én is töltöttem egy éjszakát a szülőszobán, valami borzalmas volt, aztán engem is haza akartak küldeni. Szerintem ez volt a legrosszabb az egész szülésben.
Melyik szobában voltál?
A múltkor kérdeztem, de asszem nem válaszoltál, hogy merre laktok?
zsana75

Connie
abból, hogy pl. a bal cicit eddig akár 10 percig is szívhatta a gyerek, nem mélázott el, hogy nem jön, most meg 2-3 perc alatt kivégzi, meg a másikat is, utána már csak cseppek, aztán, ha elég kitartó, azért talál benne, de ez hosszú küzdelem. Kép Illetve éjszaka, amikor termelődik elég, szépen folyamatosan szívja, vagyis érzem, hogy sokkal több jut neki, mint nappal, kiváltképp estére.
Nagia

Másik kérdésem: kifehéredhet a folyamatos nyáladzástól a gyerek szája? Olyan, mintha valami kimarta volna neki, pl. só.
Úgy nézem, huzatot kapott a szeme, zöldesen váladékozik. Elég ezt kamillás vattával mosogatni?
Nagia

Nagia: hát igen már nem annyira hasonlítanak. De azért még kicsit igen Kép

Kép
juszti75

Nagia,
De reklamál is Bence ilyenkor, hogy nem elég neki?

Ez a kimaródás nem lehet szájpenész? ezeket inkább a gyerekdokinak kellene megmutatni.Kép

KépKép
connie

Connie,
most is nagyon görcsöl a hasam kb. 3 percenként. Már nem tudom meddig bírom ezt elviselni, de a doki azt mondta, hogy vasárnap kell mennem vissza CTG-re meg vizsgálatra, ha addig nem folyik el a magzatvíz. Meg ha nagyon görcsölök akkor is vigyen be a férjem. Erre ő azt mondta neki, hogy akkor haza sem hoz! Nem tudom mit csináljak, nem merek visszamenni a kórházba! Olvastam, hogy te sem vagy valami jól. Jobbulást kívánok!

Zsana,
nem tudom mi a neve a szobának, de a folyosó legvégén jobb oldalon a sarokban voltam. Mi Alsónémediben lakunk.
berkiadri

Mindenki olyan jó képeket tesz fel, így én is megpróbálkozom az elsővel, igaz még a pocakban van, de megmutatom mekkorában! KépKép
Adri és a pocaklakó Martin
berkiadri

Sziasztok
Vezso tudom mar nem olvasod de jo nyaralast kivan az egesz csalad nektekKép
Adri miert hagyod magad hazakuldeni????
Mondd meg hoyg nem biztositott a gyors korhazbaeres stb stb azert nem ertem hogy lehet egy orvos eniyre felelotlen.
Aki torpejenek mar jon a foga nektek is kevesebbet eszik a mano mert drasztikus kajacsojkkenes allt elo nalunk, ma kiprobaltik a zoldborsot hat torpenek nem izlettKép asszem ram var a maradek.

Kép
vaktyuk

Adri
Én a középsőben voltam anno, de baromi kényelmetlen volt az ágy (mármint "aludni" rajta). Nekem azt mondták, ezek csak jósló fájások, mert a ctg nem mutatott semmit. Mondjuk én tágultam.
Gondoltam, átugrunk szórakoztatni, ha itt laksz a közelben, de így akkor nem.

Vaktyúk
Mi van veled mostanában? Nagyon ritkán írsz. Dolgozol?
Vicces, hogy ékezetek nélkül írsz, egy pillanatra belegondoltam, hogy a zöldborsot én sem szívesen enném Kép.
Én nem tudom, mennyit eszik.
zsana75

Zsana,
Én meg olvasom, hogy Vaktyúkéknál kivan az egész család, mert Vezsóék mennek nyaralni.Kép

KépKép
connie

Kép Kép jolvan alakulKép
Egyreszt ez a meleg nagyon kikeszitett, masreszt most melozom jovo het vegeig delelottonkent szal nincs annyi idom csak este. Tegnap persze mindenki este volt en meg nem neztemKép
Kaki nekem sztem makom van a napi 1xi termelesre bealltKép

Kép
vaktyuk

Úgy látom, estére kihalt a netezős társaság...

Nagia
Teljesen normális, hogy estére kevesebb tejed van, de azt olvastam, hogy ilyenkor a babák kevesebbet is szopnak, mert este zsírosabb a tej, mint délelőtt, tehát ez a kevesebb mennyiség is elég neki. Azt is olvastam, hohy ahogy nőnek a gyerekek, egyre hatékonyabban tudnak szopni, így rövidebb ideig is tart. Például nálunk még egy hónapja egy óra volt egy szopi, most ez általában 20-30 perc. AZ elején meglehetősen intenzív, aztán gyorsan bealszik a lány, ilyenkor noszogatni kell, hogy egyen. Szerintem egy idő után már csak cicizik, de néha azért hallom, hogy nagyot nyel.
Az alapján, amit írtál, nekem nem tűnik úgy, hogy gond lenne, de persze én nem vagyok szoptatási tanácsadó.
Én azt veszem észre, hogy a tej mennyisége nagyban függ attól is, előző nap mennyit evett. Ha egyik nap szépen, sokat szopizott, másik nap is érezhetően több van, és fordítna. Ez a kereslet-kínálat elve. Szerintem ne aggódj, szoptass sokat, biztos vagyok benne, hogy tudod 6 hónapos korig kizárólagosan szoptatni.
Jól emlékszem, hogy ti költöztetek Veszprémbe?

Connie
Voltál már korábban is jógán? Milyen? Õsztől mi is tervezzük, hogy megyünk. Kíváncsi vagyok, hogy tetszik. Én a kismama jógát nagyon szerettem.
pviki

Connie,
nyugtalan a gyerek szopi után, biztos, hogy hiányzik neki a tej. Este kb. 30-at talál a ciciben, utána 120-at simán megeszik a fagyasztottból. Biztosan tudom, pár napja jól lakott minden etetéskor.

Viki,
igen, mi költöztünk. Van itt ismeretséged?
Nagia

Nagia
Nem lehet, hogy ez egy növekedési ugrás, azért nem elég neki? SZoktad mérni a szopikat? Ilyenkor azt tanácsolják, hogy nagyon gyakran kell szoptatni, hogy beálljon a tejtermelés: egyik cici, másik cici, majd vissza az elsőre, addig, amíg jól nem lakik. Viszont, ha fagyasztott tejet adsz neki, azt úgy értelmezi a szervezeted, hogy nem kell többet termelnie. Kitartás, biztos hamarosan rendeződni fog.
Igen, van egy barátnőm, aki sokáig ott lakott, de pár éve Pestre költözött. Egyébként én is nem messze születtem, Tapolcán. Nagyon szeretem azt a környéket és a várost, Veszprémben is sokszor voltam. Mindig úgy gondoltam, ha nem Pesten laknék, akkor ott szívesen élnék. Te hogy érzed magad? Korábban hol laktatok? Mennyire vagy ismerős ott?
pviki

Berkiadri,
Javaslom a zuhanyzást. Nekem nagyon bejött. Fél óra alatt 4 ujjnyit tágúltam Kép

Igyekszem visszaolvasni, meg a képeket megnézni, de rengeteget írtatok Kép

Angéla
angéla

Sziasztok megkaptuk a 4hos oltast szegenyke magyon sirtKép most pilledt el.
Adri nekem a mikroemelgetes hozta meg a hatasat de ezt senkinek nem tanacsolom, meg ha esetleg van egy jo kis hasmenesed az is segit a tagulasban.

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Vaktyúk! Kép Szegény Csipet!
Marcika küld neki egy haveri kézfogást! Kép Kép Kép
Szerencsére nekünk már csak egy oltás van hátra, utána csak a 15 hónapos! Kép Nemhiába, öregszenek a gyekőcök! Kép

Tegnap szegény Manó ismét végigsírta a tornát, én meg mellette könnyeztem! Kép Kép Úgy elfáradt szegény, hogy úgy öltöztettem hogy aludt közben! Kép Kép Kép Kép

Ildi

delfinke

Ildi koszi CSipet orommel veszi Marcinak meg sok gyogypuszit kuld a letapadt es a laza dolgokraKép
Remelem nem sikeredett tul buzisra?
Mi meg ket het mulva kapunk egyet mert beadatom az agyhartyagyuszit is.Meddig kell meg hetente egyzser vinnetek? Hova viszitek a pottomot merre van a Deveyni intezet?

Kép
vaktyuk

Azt hiszem, Viki, sajnos nem növekedési ugrás, illetve emellett lehet még az is. 20 percig folyamatosan szokott a kettőben tejet találni, most meg csak kínlódik. Közben nézem, préselni próbálom a cicit, de csak csöppen vagy szivárog. Nem mérem a szopást, akkor még idegesebb volnék, ennyi idő alatt kb. sejtem, hol is tart a gyerek. Este tényleg kimerültek már a készletek, nem volt értelme szenvedtetni a gyereket, csak a fejét kapkodta. Kép Ha szopi után még 120 millit vidáman megeszik, gondolom, nem szopott eleget. Kép
Nagia

Sziasztok!

Tegnap egész délután nem láttam a topikot.Kép

Vaktyúk, Ildi!
Ákos is küld egy-egy haveri hátbalapogatást a fiúknak, és jobbulást kíván.KépKépKép
Ránk is még egy csomó oltás vár, mert az agyhártyagyuszisból jövő héten kapja az elsőt.

Nagia,
Tényleg, nektek most lehet a 3. hós ugrásotok, nem?

Viki,
Én évekig jógáztam rövidebb-hosszabb megszakításokkal. Kismama koromban a Jógaszülésre jártam, amíg Réka tartotta, de aztán elment szülni, és aki helyettesítette nem annyira jött be nekem.
Majd bezsámolokhogy a baba-mamás milyen. Akkor ősszel lehet, hogy találkozunk a jógán?Kép

Most nyomatom magam tele vassal, bélszín, és vastabletta formájában, és kezdek jobban lenni, de nagy sportteljesítményekre egyelőre még nem telik tőlem. Pedig le kellene mennünk patikába, de pillanatnyilag nem tudom elképzelni magam, amint a 7,5 kilós manóval mászkálok az utcán.Kép
Hátha délutánra jobb lesz.

Vaktyúk,
Te mit dolgozol délelőttönként?

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?