Új privát üzeneted érkezett!

Cas,
Bizony. Tegnap bementünk, mert annyira fájt a szemérem csontomnál bal oldalon, hogy már ülni sem nagyon tudtam. Pedig tényleg semmit nem csinálok! Szóval gyors uh is volt. Gyönyörű, már amennyi így látszik. most elkezdtem gondolkodni a 4D UH-n. Szóval azt mondta doki bácsi napi 3*1 magne B6 és pihizés. ha nagyon fáj akár algopyrint is vehetek be. Valószínűleg a tartó kötőszövet nem bírja követni a tempót.
De a lényeg. Egyeztet kardiológussal és akkor kell mennem. Szóval telefonálok holnap és kiderül.
Egy biztos, már hányingerem nem nagyon van, csak ha "hirtelen" kelek fel akkor szédülök meg.

Simán rá tudtam állni a lábamra nem fájt, csak iszonyatosan nézett ki. De amikor beindult rendesen a tejci tényleg el is múlt.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!!!
Azt hiszem hasonló helyzetben vagyok mint Sharlett, én is elég későn tudtam bekapcsolódni közétek, a Mágenheim doktornőhöz járok. Csak sajnos pont szabin lesz amikorra ki vagyok írva.. ma fogom megtudni kinek ad át.
Nem tudna valaki egy jól bevált listát küldeni, hogy mit érdemes vinni a kórházba? (augusztus 16-ra vagyunk kiírva...)
Bocsi!!, hogy így betörtem hozzátok!!!

Eni
bébiseni

Sziasztok

Baba, kitartás, ha nem lesz több probléma a terhességeddel, akkor az aggódás is szűnni fog.:o)

Ferrari, csatlakozom Zseppyhez, én is ezt a hármat mondanám először.

Én csak azért nem értem a lábdagadásomat, mert nem híztam még egyáltalán. Bár tegnap a körzeti dokim azt mondta, hogy ez nem is vizesedés, hanem egyszerűen a bokáimat pihentetnem kéne.

Tegnap vettem Anitánál terhességi támasztónadrágot. Bár egy vagyon volt, de tényleg jó a gerincemnek, ha megyek. Ülni viszont nem jó benne, így csatolgathatom.

Most egy hétre eltűnök lubickolni a tengerbe, addig is legyetek jók!

Kati 26+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sztanyik veletek is olyan mogorva?
ferrari

Ferrari!
én még nem tapasztaltam ilyet, de neki is lehet rossz napja. Reméljük ez csak emiatt volt. Kép

Szilvi
szilvamag

Abessza
Drukk meg! Kíváncsian várjuk a beszámolót majd!

Zseppy
Gratula a tesódnak!
Gondolom az otthonlét nem csak az emelet mászás kimaradása miatt jó, azért a zöldeknél lehet jó kis stressz is nem, amitől meg vagy kímélve, ha otthon vagy.

Shalett
Én 02.19-én szültem Magenheim drnőnél! Mennyire nézted vissza az archívot? Kérdeseidből azt veszem ki annyira azért nem. Én a drnőt csak dícsérni tudom, de nagyon. Terhességem alatt sajnos csak a 20. héttől jártam hozzá, addig másik dokim volt, akivel nem voltam megelégedve. Drnő nagyon készségesen válaszol mindig és így is félidősen átvállalt. Szülésemre szombaton hajnali 5-kor riasztották és jött is azonnal. Nagyon nem volt egyszerű szülésem, de mindig tartotta (ill. próbálta) bennem a lelket. (Pl.: tudta, hogy minden előadáson ott voltam, EDÁ-t nem tudták beadni - nem az ő hibájukból, és akkor mondta a drnő, Niki tudja volt az előadáson, hogy van más fájdalomcsillapító is. Dehogy emlékeztem, csak az EDÁ-ra voltam ráálva.) Szülésem történetét és a bent tapasztaltakat megírtam, itt kell lennie valahol az archívba febr. 25 után (aznap jöttünk haza). Szülésznő, drnő nem fog senkit ajánlani. Nekem nem is volt választott, mivel hajnal 3-kor mentünk be és reggel 7-kor váltás volt, ezért két szülésznővel is volt dolgom, ill. nekik velem. Nagyon kedvesek voltak, egy rossz szavam sincs, sőt emelem kalapom! Kép
Hogy a drnő nem alapos azt nagyon nehezen hinném! Az hogy siet az azért van, mert nagyon sok "betege" van! De ez nem megy a munka rovására! Én mindig egy nagy papírral mentem, amin min. 10 kérdésem volt, mindegyikre válaszolt, és persze nem tőmondatokban! Szóval nekem nagyon meglepő a tapasztalatod!
Szívesen válaszolok priviben is (e-mail profilban)!

Ferrari
Én csak áradozni és dícsérni tudom Magenheim drnőt. Babával egyet értek!
Szerintem több orvos is jó, csak időben kell ezen elgondolkozni, és választani. A 18. héten egy férfi doki már nem vett át, szóval mihamarabb döntsél! Szívesen válaszolok priviben is (e-mail profilban)!

Pénz: szülés után varratszedéskor adtam, akkor csakis kizárólag 4szemközt voltunk. És milyen jó volt, személyes kérdésem is feltettem, amit mások előtt nem szívesen.
Nincs magánrendelője! Drnő alapjában is nagyon kedves, nem a pénztől lesz jobb az 100%.

Pl.: most kedden voltam rákszűrésen, na a férfiak eddig mit csináltak? Drnő nagyon óvatosan csinálja, egy pici vércsepp sem lett utána a bugyimba, és szinte nem is éreztem semmit! A melleim nem is emlékszem melyik rákszűrűsnél nézték utoljára? Drnő azt is megnézte, bár figyelmeztettem, lehet hogy lelövöm - tejcsivel. Kép

Cumi: saját cumiból a csecsemősök nem cumiztatnak, csak a bociból! Saját cumit, akkor lehet hasznosítani, ha valaki roomiba van. VAGY cicim kisebesedett lefejtem és cumiból adtam, amikor kihozták szopiztatni. Nem tudtam roomiba menni, mert egyfolytában fényezték Korit, ezért olyan szép! Kép

Cas
Nyugis este: jó pár hónapig? Mi az a nyugis este? Kori már 5 hónapos, de még mindig eszik 1-2 körül, aztán 5-6-kor. Én ezt még nem nevezném nyugisnak. Kép

Eni
Végre köztünk Kép, bár már ebben a topicban nem sokáig, na majd a babásba... Kép

Lányok hol vagytok? Nyaralni? Na akkor csak irigykedni tudok! Kép
nikcsi

NIkcsi
Na jó, évig! De nem akartam teljesen elkeseríteni! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Oké, akkor jövő februárba térjünk vissza a témára... Kép
nikcsi

Sziasztok!

Tegnap voltunk 4d Uh-on Kép 2676 gr a baba, a méhszájam nem nyílt ki, csak ugye a méhnyak rövidült, a babával minden OK.. Várom már a randit szerdán Sztanyik dr-ral, hátha enyhít a börtönfeltételeken Kép

Ferrari, szerintem nem mogorva, amíg meg nem ismer, addig talán egy kicsit távolságtartó, de idővel egész kedélyes tud lenni... Kép Mi már egész jókat dumálunk vele, mióta ilyen sűrűn találkozunk... De még ha rossz napja is van néha, esküszöm rá, még semmiben nem lőtt mellé a mi dolgainkba, pedig közel három éve havonta ott dekkolok nála ilyen-olyan gondokkal Kép Kicsit le van terhelve, néha az látszik rajta Kép

baba
34+2
baba76

Baba!

hol voltatok UH-on? mennyibe került? mi a tapasztalatod?
az eddigi sima UH-okon nem volt hajlandó megmutatni magát a pici, és a párom olyan kíváncsi, nagyon szeretné tudni mi van a pocakban Kép

Szilvi
szilvamag

Szilvi
Mi a Brendon-ban voltunk anno 4D-n. Ott mutatta meg Sára, hogy kislány. 30 percet vettek fel DVD-re és 12500,-ot kellett fizetni érte ( 1 színes fénykép és a video benne van az alapárban), kaptunk 1000 pontot a Brendon kártyára, tehát ez -1000,-.
Kétszer is voltunk és mindkét alkalommal nagyon aranyos nő csinálta.

A kórházba a cumisüvegen kívül csak newborn pelus kell a babának és törlőkendő mivel az nincs ott, popsikenőcs az van. Sára 3 kg-mal született rá nagyon nagy volt az amit ott adtak. (Libero 3-6 kg).
Amikor mi bent voltunk nem teát, hanem csak felforralt vizet kaptak a babák. Az első napokban nem is baj, ha isznak. Mivel kevés még az anyatej és kell a folyadék, hogy ne sárguljanak be nagyon. Sára annyit ivott cumisüvegből, amit a kórházban. Azóta nem tudja, hogy hogyan kell használni Kép Tehát nem kell megijedni, hogy kevesebbet fog szopni a cumisüveg miatt. Hozzátáplálni csak a gyerekorvos engedélyével lehet, ha túl sokat veszít a súlyából. Nálunk az első 3 napban nem ment a szopás, mert az első napban inkubátorban volt és még a második napon is magzatvizet hányt. S még így sem kapott semmi pluszt. De utána bepótolt mindent (6 hét alatt közel 2 kg-ot hízott)
hmmc

Szilvi,
mi a Kárpát u-ban voltunk (www.4dultrahang.hu), pozitívak a tapasztalatok... Kép 12 000 dvd-re (VHS asszem 9000, +2 fotó a babáról.Kb. 15 perc a vizsgálat, leletet adnak. A dokinő nagyon kedves (nekem pl. méhszájat is nézett. Nagyon türelmes, kivárja míg megfordul, nem piszkálja a kicsit... Csak ajánlani tudom.. Ja és nincs várakozás, csúszás...

Szülni kórházi cuccban szülünk, lányok? vagy áldozzam be az egyik hálóingem?

baba
baba76

Baba
A szüléshez kapsz kórházi hálóinget, de utána már a sajátodat kell felvenni, mielőtt kimész a kórterembe.
hmmc

Szilvi
Mi a praxisba voltunk, és nagyon elégedett voltam, sőt Szántónénál voltunk, aki a Margitban is UH-sként dolgozik. Babanet kezdőlapján lehet regisztráltatni, vagy mi és akkor még egy ezressel kevesebbet is kell fizetni. Mi érdekelne még?

Baba
Kórháziban szülünk! Kép
nikcsi

köszi mindenkinek.
nekem nem kéne video, meg többi, igazából csak a neme a kérdéses. Igazából csak a tapasztalatok és az árak érdekelnek, hogy "ér-e ennyit" , hogy megtudjuk mi van a lábacskák között Kép
szilvamag

Sziasztok!
Bocs, de sokáig nem voltam Netközelben. Nagyon köszönöm a válaszokat meg a segítôkészséget.
Abessza, köszi a linket, eddig nem találtam meg ezt a honlapot. Számítottam rá, hogy nem lesz olcsó, de 10000?! Mint egy szállodában...Kép
Zkatica: kösz a kedves üdvözlést, most vagyok a 30. hétben, és már nagyon várom a Kicsit, sose hittem volna, véletlen baleset...Kép És az apja nem is akarja, úgyhogy egyedül vagyunk, de nagyon sok boldogságot okoz már most is. Csak hát így végképp tapasztalatok meg segítség nélkül vagyok, maximális tájékozatlanság...Kép
Ha menet közben fizet az ember, mennyit kell a végén? Vagy errôl nem illik kérdezni? Egy ismerôsöm összesen 50ezret adott, elég az? Mert ha menet közben is fizetünk, akkor alig marad valami a szülés utánra...
Baba, köszi a tanácsokat, a doktornô amúgy tényleg nagyon kedves, lehet, hogy én is azért éreztem gyorsan túlesôsnek, mert ÉN nem mertem kérdezni, féltem, hogy feltartom a rendelést.
Nikcsi, elolvastam a szüléstörténetedet, megrázó volt, no, meg megható is. Lesz még egy csomó kérdésem, de most nem fárasztalak Titeket, így is egy regényt írtam. Sajnos csak a munkahelyemen jutok Nethez, de most már dolgozni fogok (noha nem nagy öröm, de hát a táppénz az olyan kevés), aztán meg majd otthonra is beszerzem a világhálót.
Köszi még egyszer mindenkinek mindent!
sharlett

Sharlett, azt szokták mondani, hogy amennyire lehetőséged van és amennyire elégedett voltál... Ill. a magánrendelésre járóknak van egy szabály, az egyszeri rendelési díj 10*-e.. Ha sima rendelésre jársz, akkor pedig amennyit gondolsz... Nekem a szülésznő is ezt mondta Kép

Szerintem nyugodtan tedd fel a kérdéseidet, akár írd össze (nekem ez segít, mert ott majdnem mindent elfelejtek), kis cetliről egyszerűbb.. és akkor hidd el, türelmesen válaszolni fognak...

Sajnálom az apát, nem lehet könnyű neked...

Lányok, köszönöm a válaszokat Kép

Holnap megyek kontrollra, remélem, minden OK lesz...
baba
34+5
baba76

Scharlett,
minden ömlengés, meg nyáladzás nélkül mondom, bármiben tudunk segítünk. Akár információ, akár melletted lenni... Szóval írjál nyugodtan. a profilunkban általában megtalálod a privát mélcímünket. Tudom milyen érzés (bár nem teljesen). Én az első terhességemet úgy csináltam végig, hogy apuka ugyan vállalta, de külön laktunk és ráadásul munka mellett Õ még akkor tanult is. Ez heti 3 este volt, ráadásul BKV, tehát se hétvége, se ünnepnap. eléggé egyedül éreztem magam. Szóval nyugodtan kér segítséget tőlünk.

Baba,
Jó olvasni, hogy rendben vagy. Legalábbis remélhetőleg.

Abesszáról tudtok valamit? Elvileg ma vagy tegnap jött ki.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Scharlett,
minden ömlengés, meg nyáladzás nélkül mondom, bármiben tudunk segítünk. Akár információ, akár melletted lenni... Szóval írjál nyugodtan. a profilunkban általában megtalálod a privát mélcímünket. Tudom milyen érzés (bár nem teljesen). Én az első terhességemet úgy csináltam végig, hogy apuka ugyan vállalta, de külön laktunk és ráadásul munka mellett Õ még akkor tanult is. Ez heti 3 este volt, ráadásul BKV, tehát se hétvége, se ünnepnap. eléggé egyedül éreztem magam. Szóval nyugodtan kér segítséget tőlünk.

Baba,
Jó olvasni, hogy rendben vagy. Legalábbis remélhetőleg.

Abesszáról tudtok valamit? Elvileg ma vagy tegnap jött ki.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sharlett
Huh, igen nehéz lehet neked! TÉnyleg szívesen segítünk, amiben tudunk!!!

Zseppy
Mi volt a dokiknál?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok
Csak beugrottam a munkahelyemre CTG után és gyorsan átolvastalak Benneteket..
Úgy hiányoztok, de komolyan!!!
Talán már jövő héten lesz netem otthon, és nem kell Titeket hanyagolnom.Amióta nem írtam én is voltam 4D-s UH-on, tök jó volt, csak belefúrta az arcocskáját a méhlepénybe, de így is nagy élmény volt.
Ma volt az első CTG -m, babácskám elég lustácska volt, nem nagyon akart mozgolódni, alukált a kicsim...

Baba, olvastam, hogy voltak gondok, nagyon vigyázz magadra!!!
Voltam 18.-án előadáson, ezen a babáson, kifejezetten jó volt!!!

Én is üdvözlöm az újoncokat, tök jó hogy egyre többen vagyunk.
Remélem Abessza is jól van.
Puszi Mindenkinek, Nikcsi, Kati, Baba, Zseppy, Hmmc,Cas és ha valakit kihagytam volna..
Bébiseni, akkor majdnem azonos időre vagyunk kiírva..Én 18.-ra!
Amint van netem jelentkezem.
Puszi, Eszti
eszti2

Eszti
Nekünk is kis híjja kidobott pénz volt a 4D-s UH, mert Sebi bebújt a méhlepény és a méhfal közé, úgyhogy csak a homloka, az orra és az álla látszott, meg egy picit a szemei, de a kezeivel még ezt is eltakarta. Szegény UH-os doki ott bosszankodott, hogy sehogy sem tudjuk arrébbcsalogatni...Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Kardiológus doki bácsi nagyon rendes volt. Rendesen elmagyarázott mindent. Szóval 2 hete nem szedhettem semmit a ritmus zavaromra. Nekem olyan van, hogy terhelésre felugrik akár 200-ra is a pulzsom, meg persze hozzá a vérnyomásom is magas. Bétablokkolót szedtem. Csakhogy ezzel az infoval mindenki tisztában legyen ezek a tipusú gyógyszerek magzatkárosítóak. De mivel már naponta többször is rosszul voltam, ezért muszály szednem, mivel ha az én vérkeringésem felborul, akkor persze a pocaklakóé is. Szóval a lehető legkisebb adagban felírt gyógyszert és 2 hét múlva megint mehetek. Ja, és nem dolgozhatom...Ahogy egy ismerősöm mondta, ez a "betegség" inkább rémisztő, mert eléggé ijesztő a tünete...

Ja, Doki bácsi megcsinálta a genetikai uh-t. Nincs semmi problém, a tarokredő 1,3 mm.

Eszti,
Várjuk ám, hogy írjál gyakrabban.

Baba,
Mi volt a dokinál?

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok! Kép

Minden OK, c2000 a méhszájam, nem mondta, hogy ugrálhatok, de azért szabadlábra helyeztem magam... (elmentem kifizetni a bababútort) Kép

Kicsit magas a vérnyomásom, megyek sűrűn a védőnőhöz méretni és jövő hét pénteken megyek az első ctg-re Kép

Eszti, én 25-én voltam előadáson, kerestelek, de hiába.. mi volt a babáson, mondtak valami újdonságot?

Zsepy, gratula a genetikaihoz Kép Már csak pár hét és babázhatsz ;)

baba
34+6
baba76

Eszti és a többiek
Bébisen sajnos tegnap óta a kórházba fekszik KépKépKép De hétfőn valószínű átlóg az előadásra! Kép Ha addig nem szül meg, de sajnos nem ezért van bent. Olyan rossz volt szégénynek, ctg-re, meg leletér ment be és mondták innen sehova, mert valami nem ok a leletekben Kép
nikcsi

Az ING Biztosító Rt-t képviselve egy pénzügyi szolgáltatást szeretnék az Ön szíves figyelmébe ajánlani. Ezt a konstrukciót az ING azok számára hozta létre, akik szeretteik, hozzátartozóik anyagi biztonságát mindennél fontosabbnak tartják.

A Patrónus életbiztosítás elsősorban a gyermek életútjának kiemelkedő szakaszaiban nyújt segítséget. Életbiztosításunk szolgáltatása fedezheti a magas tandíjakat, hozzájárulhat az első saját otthon megteremtéséhez, akár az esküvő költségeit is enyhítheti. Segítségével megteremtheti az önálló életkezdés anyagi hátterét.

Amennyiben bővebb információhoz szeretne jutni, kérem írjon nekem a csipkay.peter@ing.hu címre, vagy hívjon a 20/982-3467 telefonon.

Csipkay Péter
gondos_apuka

Zseppy
Ez tényleg elég ijesztő lehet! Szurkolok, hogy minden rendben legyen veletek!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Már egy hete itthon vagyok a babámmal, így utólag is köszi a jókívánságokat! Kép

Leírom a tapasztalataim, hátha valakinek segít.
Az én dokim Dr. Horváth Ernô, nagyon jó orvosnak és embernek tartom, odafigyel, elmagyaráz mindent, kedves, diszkrét .. nem ragozom: jó.
Sharlett: Magenheim doktornôt láttam a kórházban dolgozni, nekem felettébb szimpatikus volt, nagy odafigyeléssel foglalkozott olyan beteggel is, aki nem az ô betege volt alapból. Ráadásul elképesztôen megnyugtató a stílusa.

Rooming-in, csecsemôsök: nekem császár után kifejezetten jó volt, hogy nem engedtek roomingba, no meg, úgy érzem, azért is, mert így volt idôm "szokni" a babát. Kb.három óránként kihozták szoptatni, éjjel fél 12 és hajnali fél hat között nem.
Azt, hogy mit adnak nekik enni-inni két evés közt, sajnos nem sikerült kiderítenem, egyes csecsemôsök szerint "teát" (ami víz színű volt, szóval inkább cukros víz lehet tán), mások tápszert is emlegettek.
A csecsemôsök közt vannak nagyon rendesek, kedvesek, de ultra nagy tahók is, én az egyiket agyonvertem volna szívem szerint, ha nem fáj úgy a hasam. (A babámnak a második nap hôemelkedése lett és elôírta a doki, hogy mérlegeljék evés elôtt- után, hogy elég folyadékot vesz-e magához. Mikor rákérdeztem ennél a nôvérnél, rámförmedt, hogy mit képzelek, nincs nekik idejük méregetni a gyerekeket. Hiába mondtam, hogy megcsinálom helyette, azt meg nem engedte... eh, még most is dühös leszek, ha eszembe jut.)

Az utolsó napon átraktak roomingba, hát, szerintem nem a legjobb hely, persze aki gyakorlott a babák kezelésével kapcs, annak biztos szuper. Kis luknyi szobákban vagyunk 3-an + a kisbabák, 3 pelust adnak egy napra, popsikrémet, alkoholt, hintôport is adnak, popsitörlôt vinni kell.
Alapból ugye hezitáltam, hogy menjek-e egyágyas szobába, így utólag nem bánom, hogy nem, az is egy kis lyuk és jobb volt, hogy tudtam kivel beszélni, láttam mások babáját is.

Ami még nehézség volt, hogy mikor a babámnak hôemelkedése lett, azt csak véletlenük, vmi "anyai megérzés" útján tudtam meg, ugyanis éjjel nem bírtam aludni és kimentem a csecsemôosztályra megnézni ôt .... ott láttam, hogy épp vizsgálja egy doki, aki aztán persze megígérte, hogy nem lesz semmi gond és szólnak, mit csinálnak vele, de reggel nem hozták ki etetni és inkubátorban találtam, amirôl senki nem szólt nekem. Kicsit kiborultam ettôl.
+ a dokik váltják egymást, így egy fél napomba került elôkeríteni a nappalost, hgoy elmondja, mi történt a babával.

Egyelôre ennyi jut eszembe, minden jót nektek, megyek szoptatni! Kép
abessza
abessza

Sziasztok

Újra itthon a melódiában.
Szerencsére jól sikerült a nyaralás, csak mióta hazaértünk a hétvégén borultam ki a melegtől. Sokat nőtt a hasam 1 hét alatt, lehet, hogy ez is közrejátszik. Sokat rugdos, feszül, nem tudok kényelmesen ülni, aludni és patakzik rólam a víz.
Kaptam tuti tépőzáras papucsot olaszban, így már evvel sincs gondom :o)

Baba, nagyon örülök, hogy javulgatsz, már csökkent a családi féltés?

Szia Eszti, jó hallani újra rólad!

Scharlett, sajnálom, hogy egyedül maradtál, ha bármiben segíthetek, szívesen!

Én is most szeretnék a héten 3D-re menni, a neten a Kárpát utcát néztem ki, remélem nekem is jó tapasztalatom lesz.

Zseppy, vedd a pozitív oldalát az otthonlétnek, nem kell ilyen melegben közlekedned!

Abessza, gratulálok a babádhoz, remélem most már minden simán megy a kicsivel. A nevét elárulod?

Kati (28+2)

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Most kapcsolódom a topichoz és szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni.
Mi meddöségi klinikára jártunk, mivel nem akart összejönni a baba. Maradtam az orvosnál, mivel nem volt más orvosom elötte sem. Viszont most derült ki, hogy ö csak akkor tud ott lenni a szülésnél, ha csütörtöki napon szülök. És ez a János kórházban lenne. Eddig minden vizsgálatra a Margitba jártam, a János teljesen idegen számomra, ráadásul nagyon kevés az esély, hogy a dokimnál szülhetek.
Ezért úgy gondoltam inkább szülnék a Margitban, itt már láttam a szülöszobát is.
A kérdésem az lenne, hogy két hónappal a szülés elött melyik doki vállalna el? Vagy lehet, hogy nem szeretik ezt? Nem merek csak úgy beállítani szülni, hogy nem beszélek elötte egy orvossal sem, félek, hogy nem foglalkoznának velem.

Köszi a segítséget!

A rooming-in szobák fizetösek?

Sziasztok
Nanita
nanita

Sziasztok!
ma voltam a Vöröskeresztnél és ott tudtam meg, hogy most csütörtök-pénteken 9-13 között lesz egy gyerek elsősegély tanfolyam. A csecsemőkortól kezdve sokáig. Sajnos nem olcsó 6e Ft ha van 10 fő, ha nincs 10e Kép
Ha lennénk 10-e én szívesen elmennék. Érdekel valakit még a dolog?
Szóljatok kérlek!

köszi
Szilvi
szilvamag

Nanita
Szerintem attól ne félj, hogy nem foglalkoznának veled a Margitban, ha csak úgy betoppannál szülni, nagyon nem ilyen helynek ismertem meg, sem az orvosokat, sem a szülésznőket!!! Persze azért nyilván szerencsésebb, ha van "gazdád" Kép...
Esetleg olvass vissza, jópár szüléstörténet van télről-tavaszról, azt is megtalálod, ki kinél szült, így talán sikerül olyan dokit találnod, aki ilyen későn is átvállal. (Bár gondolom igen nagy felelősség a részükről, most képzeld el, ha történik vmi veletek, akkor kinek a felelőssége? Az első dokié, aki 7 hónapig nem vette észre, hogy esetleg baj van, vagy az új dokié, aki esetleg már nem is vehette észre?)
Ja, és a rooming-in szobák nem fizetősek, csak az egyágyas-rooming-in.

Abessza
Nagy-nagy gratula a picúrhoz!!! A neve engem is érdekel! Kép
Amit a csecsemősnővérről írsz az elkeserítő... Miért nem küldik el az ilyet?! (Gondolom megint ugyanazzal az eggyel lehet a gond, akivel már többünknek is meggyűlt a baja...)
Kérdés: hallottam olyat, hogy egyes kórházakban kikapcsolták a légkondit, mert nem EU-kompatibilis, ezért az orvosok 40 fokban operálnak, anyukák 40 fokban szülnek, ha kint meleg van. A Margittal mi a helyzet?

Zkatica
Kitartást a meleghez!!! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Abessza,
Gratula!!! Már nagyon vártuk, hogy jelentkezz. Én nem lepődöm meg a csecsemősökön. Az első babómnál is ez volt a helyzet. De rá akadtunk egy nagyon rendes és segítőkész csecsemősre (mármint a Margitban), akinek a végén még ajándékot is vettünk. A szoba egységesen csak hozzá ment segítségért!

Zkatica,
Hasonlóan nehezen bírom! azért kitartás. Képzeld vagy olvasta Doki bácsi a múltkori kiakadásomat, de az elmúlt két alkalommal teljesen rácáfolt saját magára is!!! Puszi és dícséret hegyek... Szóval teljesen a föld fölött jártam. Főleg, amikor bementem mert görcsöltem. Nyugtatgatott, alaposan megvizsgált és mindent elmagyarázott többször is! Mikor mész hozzá? Én jövő héfőn 2-re megyek.

Nanita,
Ha jól átgondoltad inkább most váltsál. Szerintm csak kórházonbelül nem szeretik a váltást. Tényleg olvass vissza. De, ha leírod Te milyen típusú dokit szeretnél lehet tudunk nevet is mondani...

Scharlett,
Mi van Veletek?

Szilvamag,
olvastam a másikon a hírt, gratula hozzá (irigy, irigy mármint én). Nekünk a most csütörtök-péntek nem jó, de érdekelne. Máskor nem lesz?

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok

Szilvamag, sajna még dolgozom, pedig engem is érdekelne.

Állítólag holnaptól jön a hideg, már várom nagyon :o)

Zseppy, lehet, hogy valakitől hallotta, szerintem több doki olvas minket. Örülök, hogy mostanában jó kedve van, az utazás előtt velem is nagyon rendi volt. Holnap megyek hozzá, remélem most is jó kedve lesz Kép)

Szombatra kaptam időpontot 4D-re, remélem nem lesz szemérmes a kicsim, mert már szeretném látni az arcocskáját Kép)

Kati 28+3

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

sajnálom, hogy senki nem tart velem, majd rákérdezek, mikor lesz még.

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!
Úgy tudom a babáknak édesköményteát adnak, ami azért vízszínű, mert pár szem édesköményt dobnap egy nagyobb adagba, bele pici cukor (ha jól emlékszem 5%). Nekünk ezt az előkészítő előadáson mondták el, mert valaki rákérdezett a teáztatásra.
aranyhold

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat! A kissrácot Bonifác Bendegúznak hívják, jól vagyunk, még szokjuk egymást, én néha elkeseredem, hogy nem tudom, miért sír és biztos nem vagyok elég jó anya - de a férjem mindig megnyugtat szerencsére Kép

Cas, a Margitban a m?tô légkondis volt, a szülôszobát nem tudom, a kórtermek nem. Szerencse, hogy nem egy héttel késôbb voltam bent, mert megkuttyadtam volna a hôségtôl. Az épület egyik oldalán még elviselhetô, de a másikon folyamatosan odasüt a nap, így -bár el kell ismerni, szép a kilátás- a hô borzasztó lehet most.

Nanita, én szívesen megadom a dokim elérhetôségét, hívd fel, kérdezd meg tôle, elvállal-e. Mint fentebb írtam, nagyon jó orvos és szimpatikus ember. Írj egy mélt: alufci(kukac)yahoo.com

hm, nekem most át kéne térnem a Margit kórház babái topikba? Kép
abessza

Sziasztok!

Igazából olyan dokit szeretnék aki normális, közvetlen, segítökész. Szakmailag tudja mit csinál. Még sosem szültem, nem tudom milyen lesz. Egy kicsit félek töle. Egy ismerösöm Béres doktornál szült, de nem mondott róla semmi különöset, hogy biztosan öt kellene választanom.
A másik dolog amitöl félek, az az EDA. Ki lehet bírni nélküle is egy szülést? Írtózom a gondolattól is, hogy a gerincembe szúrjanak valamit. Bár mindenki mondja, hogy jó.

Sziasztok
Nanita
nanita

Nanita
Szerintem nem kell azonnal edával indítani, ha gyorsan és gördülékenyen megy a szülés, akkor nincs szükséged rá, ki lehet bírni :o)
Ha pedig elhúzódó és kínos lesz, akkor nem fog érdekelni még a tű sem, de remélem nem lesz szükséged rá!

Ha idősebb, nagy tudású szakembert akarsz, akkor a Béres doki mellett szerintem a Lévárdi és a Pállfy dokik is szóba jöhetnek, az utóbbi Zseppy és az én orvosom is.

Fiatalabb, de szintén jó doki sokak szerint és talán a legkedvesebbek is: Sztanyik doki és Magenheim doktornő.

Ha valaki felkeltette az érdeklődésedet, akkor megadjuk az elérhetőségét.

Abessza, azért itt is szívesen hallunk Rólad! :o)

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Nanita!

én is így voltam vele, hogy na EDA'-t, azt nem.
aztán végül mégis azzal szültem, és nem bánom, hogy hagytam magam rábeszélni

majd akkor ráérsz dönteni, már ha nem szülsz olyan gyorsan, hogy nem is lesz idő beadni Kép

Szilvi
szilvamag

Nanita, bár nekem császárom volt, így az EDÁról nem tudom, milyen, el kell mondjam, én is féltem a spinális érzéstelenítéstôl, de végülis nem volt borzasztó, csupán az volt rossz, hogy össze kellett gömbölyödnöm, míg beadták, ami a pocakom miatt elég kényelmetlen volt.
De az aneszteziológus szuper volt.
abessza

Nanita,
Hugom az Uzsokiban szült. Az ő dokija egyáltalán nem ajánlotta az EDA-t. Így nem kapott semmilyen érzéstelenítést. Baba és mama azóta is jól vannak. Viszont ivott az itteniek által jacasolt málnalevél teát.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Abessza!

Előszőr is gratula a kisfiadhoz, örülök, hogy minden rendben ment, leszámítva a csecsemős nővérrel történteket! Kép

Nekem is Dr. Horváth Ernő a dokim! Kép
Felvehetném veled esetleg a kapcsolatot privátban? Lenne egy pár kérdésem...
De csak ha nem zavarok!

Előre is köszi!

Aisa és Hajni
odex

Abessza
Szeretettel várunk a Margit Kórház Babái topicban! Kép Persze azért innen sem kell eltűnnöd, sőt. (Pl. Aranyhold, Nikcsi, Szilvamag és én is pörgünk odaát! Kép)
Egyébként melyik nevét használjátok inkább a babusnak? (A Bendegúzt hogy szokták becézni?)
És ne aggódj, neki TE vagy a legjobb anyukája! Hogy mikor miért sír, az pedig később jobban felismerhető lesz, ne aggódj! Kép

Nanita
Nekem áldás volt az EDA (nem határoztam előre felőle, hanem ott döntöttem, hogy kérem), persze biztos nem mindegy, ki adja be, van aki ügyesebb, van aki kevésbé. Aki nekem beadta annak arany keze volt, egy pici szúrást éreztem, meg ahogy áramlott be a cucc, aztán jó sokáig egy fájást se... Kép
Ja, és az én dokimat sem cserélném el senki másra, én is meg tudom adni az elérhetőségét, hátha elvállal...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Lányok!
Már régóta követem a beszélgetéseiteket, és most szeretnék én is bekapcsolódni.
Már a 32. hétben járok, szeptember 25-re írtak ki. Remélem addig egyben leszünk, mert már egy hónapja a kényszerpihenőmet töltöm a dokim utasítására, mivel megrövidült a méhnyakam.
Első babánkat várjuk és kisfiú lesz. Valamelyikőtök korábban írta, hogy főleg lánybabát vártok és kevés fiú születik. A védőnőm azt mondta, hogy rengeteg fiú fog idén születni (10 babából 8 fiú)úgyhogy örülök a lányutánpótlásnak :-)
Nem nagyon olvastam a topicban Sárvári doktorúrról. Jár hozzá valaki? Mi a vélemény róla? Hallottatok valamit?
katkamanó

Sziasztok! Kép

Abessza, gratulálok a fiadhoz, remélem rövidesen én is csatlakozom a babásokhoz Kép
(Még pár ilyen front és megvan a baba Kép)

Katica, milyen volt a nyaralás?

Nanita, az én dokim Sztanyik dr., esküszöm rá Kép Érdemes talán egy kicsit visszaolvasnod, sokak szültek nála... EDÁ-val kapcsolatban: egyelőre úgy vagyok, hogy majd ott meglátom, kell e. Elég magas a fájdalomküszöböm, legalábbis az eddigi tapasztalatok alapján, de hiszek az öreg rókáknak,akik azt mondják, azért ez nem egy fogfájás.. Mindenesetre a párom nyugodtabb lenne, ha nem matatnának a gerincem körül + engem is kicsit megriasztott a legutóbbi előadáson Sávai dr. amikor elmondta, hogy az egyetlen apróbb szövődmény az lehet, ha túlmegy a tű, kilyukasztja a dúrát és emiatt másnap kegyetlenül fáj a delikvens feje... Kép Na szülés után pont az nem hiányozna, de lehet, hogy pár óra vajúdás után azt mondom, jöjjön Kép

Mi egyébként holnap megyünk az első ctg-re, bemutatom a páromat a szülésznőnek, ma pedig a 36. heti vérvételt abszolváltuk... Kép

Ez már lassan a vége...

baba
36+0
baba76

Katkamanó
Nekem is kislányom van, március közepén született, de már akkor is sok volt a kisfiú. Kb. 12 baba volt a kórházban ebből 8-9 fiú.
Ez csak a véletlen műve, hogy ilyen sokan vagyunk itt lányos mamák. Az ismerőseink körében is a fiúk vannak többségben.
hmmc

Katkamanó
Én hozzá jártam/járok, szerintem szuper doki, csak jót tudok róla mondani! Ja, és nála szültem márciusban... Kép
Keress meg mailben, ha szeretnél: calliope@index.hu

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Baba, jó hallani Rólad Kép)
A nyaralás nagyon jó volt, csak az utazást viseltem nehezebben. A párom nem vezet, így nekem kellett 1200-1200 km-t legyűrnöm. Visszafelé 8 óra dugóval /37fokos melegben/. Az olaszországi tappancsos budikat sem esett jól látogatni, de az a lényeg, hogy hazaértünk :o)
Vasárnap óta vagyunk itthon, de azóta nincs tenger, ahová a meleg elől hűsölni elbújhatok. Most éjszaka aludtam végre valamit.

Remélem ma a dokim mindent rendben talál, és akkor végleg megnyugszom, hogy megérte a nyaralás :o)

Majd kérünk beszámolót a ctg-ről!

Kati 28+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok,

Hmmc,
egy biztos, a fiainknak majd meg kell küzdeni a kislányok szívéért. :-)

Cas, kösz, hogy megadtad az e-mail címedet, majd jelentkezem.

Nem tudom ki hogy van a babakelengye összeállításával, én most tartok ott, hogy elvesztem a gyártók, márkák és a túlkínálat útvesztőjében.

Fogalmam sincs, hogy melyik a legjobb légzésfigyelő és hogy milyen mellszívót vegyek.
Mi van, ha nem is lesz tejem? Érdemes beruházni egyáltalán? (A kórházban azt ajánlották, hogy érdemes magunkkal vinnünk, mert akkor megmutatják, hogy hogy kell használni.)
Nézegettem a különböző internetes oldalak keres-kínál rovatát is, de őszintén szólva egy picit félek használt cuccot venni.
katkamanó

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?