Sziasztok!
Már egy hete itthon vagyok a babámmal, így utólag is köszi a jókívánságokat!
Leírom a tapasztalataim, hátha valakinek segít.
Az én dokim Dr. Horváth Ernô, nagyon jó orvosnak és embernek tartom, odafigyel, elmagyaráz mindent, kedves, diszkrét .. nem ragozom: jó.
Sharlett: Magenheim doktornôt láttam a kórházban dolgozni, nekem felettébb szimpatikus volt, nagy odafigyeléssel foglalkozott olyan beteggel is, aki nem az ô betege volt alapból. Ráadásul elképesztôen megnyugtató a stílusa.
Rooming-in, csecsemôsök: nekem császár után kifejezetten jó volt, hogy nem engedtek roomingba, no meg, úgy érzem, azért is, mert így volt idôm "szokni" a babát. Kb.három óránként kihozták szoptatni, éjjel fél 12 és hajnali fél hat között nem.
Azt, hogy mit adnak nekik enni-inni két evés közt, sajnos nem sikerült kiderítenem, egyes csecsemôsök szerint "teát" (ami víz színű volt, szóval inkább cukros víz lehet tán), mások tápszert is emlegettek.
A csecsemôsök közt vannak nagyon rendesek, kedvesek, de ultra nagy tahók is, én az egyiket agyonvertem volna szívem szerint, ha nem fáj úgy a hasam. (A babámnak a második nap hôemelkedése lett és elôírta a doki, hogy mérlegeljék evés elôtt- után, hogy elég folyadékot vesz-e magához. Mikor rákérdeztem ennél a nôvérnél, rámförmedt, hogy mit képzelek, nincs nekik idejük méregetni a gyerekeket. Hiába mondtam, hogy megcsinálom helyette, azt meg nem engedte... eh, még most is dühös leszek, ha eszembe jut.)
Az utolsó napon átraktak roomingba, hát, szerintem nem a legjobb hely, persze aki gyakorlott a babák kezelésével kapcs, annak biztos szuper. Kis luknyi szobákban vagyunk 3-an + a kisbabák, 3 pelust adnak egy napra, popsikrémet, alkoholt, hintôport is adnak, popsitörlôt vinni kell.
Alapból ugye hezitáltam, hogy menjek-e egyágyas szobába, így utólag nem bánom, hogy nem, az is egy kis lyuk és jobb volt, hogy tudtam kivel beszélni, láttam mások babáját is.
Ami még nehézség volt, hogy mikor a babámnak hôemelkedése lett, azt csak véletlenük, vmi "anyai megérzés" útján tudtam meg, ugyanis éjjel nem bírtam aludni és kimentem a csecsemôosztályra megnézni ôt .... ott láttam, hogy épp vizsgálja egy doki, aki aztán persze megígérte, hogy nem lesz semmi gond és szólnak, mit csinálnak vele, de reggel nem hozták ki etetni és inkubátorban találtam, amirôl senki nem szólt nekem. Kicsit kiborultam ettôl.
+ a dokik váltják egymást, így egy fél napomba került elôkeríteni a nappalost, hgoy elmondja, mi történt a babával.
Egyelôre ennyi jut eszembe, minden jót nektek, megyek szoptatni!
abessza