Új privát üzeneted érkezett!

Lilla!
Nekünk is volt ilyen gondunk.Kép
Én egy fél glicerines kúpot adtam, és eredényes volt.KépVagy egy kis kamilla teát szoktak még javasolni.

Annamari!
Gratula a 4 hós fordulóhoz.Kép
Tényleg nagyon tellik az idő.Kép

Gyöngyi!
Így etetünk egyszerre:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6088&page=3&image=146727

T.fenyő!
Gyönyörűek a lányok.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

EnikőKép
Nekünk fehér lapos Baby Controll légzésfigyelőnk volt 1 napig. Az első éjszaka 2* tévesen beriasztott, másnap visszavittük. Lehet, hogy csak az én gyerekeim voltak még kicsik hozzá (2,5 kg-sak), de nem érzékelte az érzékelő őket.

SziszusKép
Németországból lehetne ezeket a kocsikat behozatni olcsóbban. Vagy esetleg nagyon rajta lenni a Brendon akciókkon, és ott is ki lehet fogni. Például a mi kocsink színe kifutó (drapp-fekete), mert már a szürke a trendi, hátha eladják majd a régit. Igazából én már 5 hónaposan simán beletettem volna a gyerkőceimet. Az igaz, hogy 100% vízszintesre nem dönthető, de úgy sem 5 órát sétál vele az ember, hanem 1-2 órát. Angolszász országokban újszülöttkocsinak is alkalmazzák már ezeket.

AnnamariKép
Gratula a 4 hós fordulóhoz. Majd dobhatnál képet a nagy pasikról.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Bocsi a bepofátlankodásért, nem tartozom ide, csak Lillának írnám, hátha segít...

Szóval én felébreszteném a manókat enni. Legalábbis minket úgy engedtek haza a kórházból, hogy feltétlen ébresszem, nehogy kiszáradjon. Nálunk nem volt ilyen gond, mert imád enni a kislányom. Viszont első időkben óránkét evett éjjel, és két óránként nappal...szóval szerintem az sem probléma ha többször eszik. És a mennyiséghez még....nagyon féltem, hogy nem eszi meg, ami kell neki...viszont így, hogy gyakrabban evett, így megette az adagját, csak többszörre...

Öltöztetés...picilányom nagyon fázós volt, augusztusban is tiszta márványos volt a kezefeje, ami kilógott a hosszú ujjú kombidressz+plüssrugi+zokni+sapka kombinációból. Sokan megszóltak hogy marha vagyok, hogy így öltöztetem a gyereket, de láthatóan fázott szegénykém. De ha nem fázik, szép a színe, akkor szerintem nem törvényszerű, hogy nagyon fel kell öltöztetni...

Még egyszer bocsi!!!

Egy korababa anyukája!Kép

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Lányok!

Köszi szépen a jó tanácsokat az etetés, kaki és öltöztetés ügyben!

Most kajáltatásban próbálok visszaállni a kórházi rendre, egyrészt, hátha ez oldja majd meg Niki problémáját, másrészt meg, mert teljesen szét volt már esve a napnuk az igény szerinti eteséssel.

Végülis attól már nem félek, hogy kiszáradnak, mert valóban többször esznek kevesebbet. De így mindig csak a hígabb tejet isszák. Ez nem baj vajon? Ez nem függhet össze a kakival?

Dávidot egyébként néha muszáj kelteni, mert napközben néha képes 2*6 órát aludni egyvégtében és közben sem eszik dupla annyit, sőt! Bár tegnap este és ma reggel kb 3 órán át egyfolytában ettek, felváltva ciciből és cumiból. Lehet, hogy csak a meleg miatt zakkantak meg, de ezt akkor se lehet túlélni! ( 9-től éjfélig ettek vagy tátogtak egyfolytában, betankoltak vagy 1 dl-t.)

Na jó, nem panaszkodom, imádom őket és marha jó itthon velük!!!

Csak szorítsatok, hogy legyen kaki, mert ha nem, holnap vinni kell Nikit a kórházba, azt mondták.

Timi!

Neked külön köszönet, hogy írsz ide nekem, a korás topicot már egyszerűen nincs időm nézni.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

CatKép
Jaj-jaj, valamit félreérthetöen írhattam... Nálunk sajna csak kedvtelésböl megy a szopi, mert a lányok nem tudnak nagyobb mennyiséget kiszívni. Ált. napi 2x ciciznek, bár most hogy egyedül leszek valószínüleg kevesebb lesz. Utána mindig megeszik a teljes adagot cumisüvegböl...Kép Eddig 1x fordult elö, hogy Réka alig evett utána. Nagyon heppi voltam.Kép
Sterilizálás terén hiszek én neked, csak mint mondtam valószínüleg a szakmai ártalom is igen erös (laborban dolgoztam). Azért majd igyekszem saját magamnak is megkönnyíteni a dolgot.Kép

AnnamariKép
Gratula a 4hónapos nagylegényekhez!Kép

JudytKép
Nagyon édesek! Milyen áhitattal nézik Apát(?)!Kép És a büfiztetést hogy oldjátok meg?

SziszusKép
Neked hogy megy a rendszeres fejés a fiúk mellett? Nálam néha nagyon elcsúszik a dolog, van olyan hogy arra sincs idöm, hogy elmossam a fejöt...Kép

Gyöngyi

bgy

Mindenkitöl elnézést, off leszek!

Orsi!
Lehet, hogy nem kaptad meg az utolsó levelemet, csak azt kérdeztem benne, hogy te hova jársz tornázni a Balatonnál, mert én is szeretnék majd menni és holnap indulunk le. Ha esetleg reggelig erre jársz és válaszolsz az klassz lenne! Köszi!
Mimóza
mimóza

Mimóza Kép
levél most ideért.
Almádiban van egy terem ott voltam 1szer... de annyira nem jött be, így nem tornászom itt. Csak fogyózom, drasztikus módszerrel, jobb eredménnyel, mint norbival. Aug.20 után megyünk vissza pestre, onnantól lesz rendes torna.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LillaKép
Ha sok előtejet szív a baba, az hashajtó hatású, tehát jó. Még zöld is lehet a kakija tőle. Szerintem egy fél glicerines kúpot melengess meg a kezedben, és kerekítsd le az éleit, és azt tedd fel neki. Hátha kicsalogatja a kakit. Én is csináltam az igény szerinti szopit amikor hazajöttünk, éjjel-nappal. Amikor már majdnem orra estünk a fáradtságtól azt mondtam, hogy nem csinálom tovább, és éjjel beálltam a 3-4 órákra, nappal ment tovább igény szerint. Szerencsére az igényük úgy alakult, hogy kb 3 óránként ettek, ritka volt, hogy nem bírták ki a 3 órát, de akkor megetettem 2 órára őket. Ettől korábban sosem kaptak, emrt hasfájósak voltak.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Nem is tudtam, hogy attól zöld a kaki. Akkor lehet, hogy azért nem nőttek mostanában olyan sokat a manóim, mert sok híg tejet etettem velük a meleg miatt? Mert a székleük elég zöld már egy ideje.
Nálunk is csak félig-meddig igény szerinti a szopi. Úgy szoktam, hogy éjszaka hagyom őket aludni, nappal viszont 3-3,5 óránként etetek. De nagyjából így ált be az ő kéregetőjük is. Én mindig költöm a másikat is, ha az egyik ébred.
Tegnap hagytam őket úgy enni, ahogy akarnak, hát az egész napunk szoptatásból állt, mert másfél óra csúszással ettek. Estére úgy kipurcantam, hogy fél 10-kor már aludtam is. Pedig éjfél előtt nem szoktam lefeküdni. Szóval, ezt többet így nem csináljuk.

Lilla!
Mennyit kell pótolnod? Bent még több is volt a tejed, mint amennyit ők megettek. Csak azért kérdem, mert este nekem is kevesebb van és elkezdtem pótolni a fagyasztóból, és akkor mondta a dikinénink, hogy csak hagyjam este, hogy annyit cicizzenek, amennyit akarnak, mert este elég nekik a többször kevesebb tej, mert olyan az igényük és a tej is más. Szóval, amikor jó sokáig szopnak nekem este, akkor egyszercsak jóllaknak, és nem kell kivennem tejcsit a fagyasztóból.

Köszönjük mindenkinek a 4 hós köszöntéseket. Lányok, olyan hamar eltelik, el sem hiszitek.

Puszi

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Köszi, Orsi, azért sajnálom, hogy nincs ott egy jó hely a környéken. Majd megpróbálok én is körülnézni. Otthon hova jársz?

Lilla,

Nem kell tartani annyira a kúptól, 2-3x én is használtam mindhárom gyereknél és ennyitöl még egyik sem szokott hozzá! (Viszont legalább használt és megoldotta a problémát.)
Indulunk a Balatonra, mindenkinek további jó beszélgetést!
Mimózáék
mimóza

AnnamariKép
Ha túl sűrűn teszi az ember mellre őket, akkor sok előtejet szívnak, ami kalóriában szegényebb, de szomjoltó. Ilyen melegben nagy szükségük van rá. Ettől zöld a kaki. De lehet zöl az emésztetlen tejtől is. Ebben a melegben jó a sűrűn mellretevés, de szerintem is kell valami rendszer, mert az Anyuka szervezete nem bírja akkor.

Pocakosaink hol vagytok ? ViktaKép, EnikőKép, bírjátok a meleget ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Lilla Kép remélem kaki megodódik. Nagyon ügyesek aq gyerkőceid, és gyönyörűek Kép
Glicerines kupot recept nélkül lehet kapni?
Nálunk Petyus nem kakilt péntek óta, de még nem látom, hogy zavarná.

Judyt Kép nagyon édesek a fiúk Kép

Cat Kép lehet megpróbálom akkor kintről. (sajnos az angolszászok elég brutálisak Kép, volt szerencsém közelről látni)

Gyöngy Kép az első két hónapban mint a güzü fejtem ez mondjuk napi 5-6 alkalmat jelentett, mert azt mondták az alatt áll be a tejtermelés. Mostmár csak 4* fejek, ha szétesik a napunk háromszor. Már nem idegeskedek, amíg lehet legalább ennyit kapnak. Tegnap Petike 6kg volt Kép

Annamari Kép gratula a 4 hóhoz Kép tényleg gyorsan megy az idő Kép

Nekünk nagyon tetszik az ikrek könyve, rólunk szól Kép

Szilvi

Kép

Sz.

KépKép
sziszus

SziszusKép
A www.babakocsi.uw.hu webcímen lehet rendelni PP-ket. Olaszból hozzák, és olcsóbb mint itthon. Meg kell érdeklődni, hogy mennyiért tudnák beszerezni. Ismerem a csajt, rendes és megbízható.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

SziszusKép
Nálam jó ha a napi 5-6x-i fejésből összejön 600 ml. Ha neked a napi 4x-vel megvan az 1 l, akkor én jobb ha becsukom a tejboltot.Kép
Petike uraság pedig nagyon szépen gyarapodik!Kép

Gyöngyi

bgy

6 kg? hűha, én álmodni sem merek, ha így gyarapszunk ezután.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Cat!
Aranyos vagy, én jól megvagyok, remélem Vikta is, már régen írt!
Ugye Vikta???
Nekem kezdik nyomni a gyomromat. Néha újra émelygek is, gondolom ezért.
Amúgy felénk hűvösebb van! Tegnap este egy órát hintukáltam kinnt a teraszon a függőfotelemben. Nemrég vette nekem apa, nagyon klassz, szerintem szopiztatni is tök jó lesz benne, majd az ősszel behozzuk a házba, itt lógatjuk fel.
Szóval kinnt este még pléd is kellett rám a végén, olyan hűvös lett!!! Hihetetlen! :-)

Légzéfigyelő: van a boltban AngelCare megkérdeztem telefonon. Akkor tuti, hogy azt veszünk és nem a másikat. Köszi az infót!

Puszi!
Enikő
32+3 és 5 éves
olajfácska

Sziasztok!

Régóta nem írtam, egyszerűen nem jutottam el a dolgozó szobáig sem Kép De most alszik mind a három gyermekem, és talán engedélyeznek nekem egy pár perc nyugalmat. Utólag is köszönöm a dicséreteket a babák nevében isKép
Magunkról: lassan 4 hetesek a picik, Annamari 3210 g, Bátor pedig 3350 g. (születési súlyuk 2450 és 2400 g volt). Tejem sajnos nincs elég, így minden második etetés tápszer, de 6 óránként anyatejet kapnak, amiből 80-120 grammokat esznek. Szerencsére a tápszert is elfogadják, nem válogatnak. Én pár napja már egyáltalán nem teszem mellre őket, hanem lefejve kapják a tejet. Ennek az az oka, hogy nem tudnak 50 g-nál több tejet szopizni és persze éhesek maradnak, így megyek fejni, cumisüveggel bíbelődni és odaadni nekik a plusz tejet, így minimum másfél óra egy-egy etetés. Nekem egyszerűbb lefejni és úgy odaadni nekik a tejet. Ha pedig azt csináltam, hogy egy előző fejésből maradt tejet adtam nekik pluszba, akkor éreztem, hogy begyullad a mellem, mert nem volt időm közvetlenül a szoptatás után fejni. Szerintetek jól csinálom én ezt így? Naponta 4-szer fejek és így kb. 800-1000 gramm tej jön össze. Ez sajna kevés nekik. Mit tennétek a helyemben? Az egyszerre szopit is próbáltuk, de nem tudom helyesen mellen tartani úgy őket és az eredmény a gyulladt mell.
Dorka kislányom egy tünemény egyébként, bár vannak féltékenységi jelenetek és óriási hisztik is! De különben nagyon édesen viselkedik a picikkel, jön és segít, a fürdetés a nap fénypontja! Én elég fáradt vagyok, de mindezek ellenére nagyon élvezem az újbóli anyaságot és nem panaszkodom, mert a férjem is sokat segít (már amikor itthon van!). Most Anyukám is itt van velünk, így könnyebb egy kicsit.
Igyekszem gyakrabban jönni és próbálok visszaolvasni egy kicsit, mert lassan minden hírről lemaradok.
Vikta Kép Te még otthon vagy? Mikor kell "bevonulnod"? Kitartást és drukkolok, hogy még maradjatok egyben egy pár hétig Kép

gabus
gabus74

Cat Kép köszi, most lázasan keresek, hogy mire kell meg tudjuk valahogy venni.

Gyöngyi Kép ne hagyd abba, tudom én is sokszor sírva csináltam, de elhatároztam ha fél liter jön ki, az nekik akkor is jó. Különben van amikor csak 7dl, fogalmam sincs mitől függ, de lassan fogyni is kezdett azt látom.

Annamari Kép fogalmam sincs hogyan tud ennyit elrakrározni Kép

Gabus Kép már 4 hetesek? Kép Mi is ezt csináltuk, fejek, hozunk anyatejet (nektek is jár, az orvos felírja és a védőnőnél lehet átvenni valahol a kerületben, bevizsgált, hőkezelt, vidéken nem tudom hogyan megy) de már tápszerezünk is. Kitartás a három gyerekhez Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Annamari!

A pótlást úgy értettem, hogy a frissen, vagy előző kaja után lefejt tejet kapják üvegből, úgy ahogy a kórházban is. Tehát szopi előtt mérés és a hiányzó részt kapják üvegből. Szerencsére most is van elég tejci, a hűtős készlethez még nem kellett hozzányúlni. Mondjuk az igény szerinti szopi miatt az első pár napunk úgy szétesett, hogy jó ha 2* tudtam fejni és így csökkent is valamennyit a hozam, fagyasztaás ma asszem nem lesz, de ők bőven jóllaknak belőle. Azért megnyugtatóbb, amíg emellett fagyasztani is tudok. Nálad hogy van ez?
Egyébként este nálunk is sokáig megy a szopi, a 7-es és 10-es etetés teljesen összemosódik. Dávid kis megszakításokkal szerintem több mint 1 dl tejet megevett, bár 80 után már nem mértemKép

Cat!

Ma a sokadik hőmérőzés után volt némi kaki, bár nem túl sok. Igyekszem sokat eteni, a kórházban azt mondták anno, hogy attól mehet a hasa és eszem a szilvalekvárt is. A kúp felnőtt kúp vagy direkt babáknak? Lehet recept nélkül kapni?
Én nappal nem bírom az igény szerinti szopit, mert teljesen elcsúsznak egymáshoz képest, nem mindig esznek eleget, így soha nem tudom, hogy fejhetek-e és kezdett csökkenni a tejmennyiség. Úgy látszik kicsik még a nagy demokráciához. Éjjel érdekes módon ébrednek 3 óránként és eléggé egyszerre. Lehet, hogy ha már nem lesz ilyen meleg, nappal is jobben fog működni a dolog, így délután legszívesebben csak aludnának, nem kérnek enni.

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ja és ma vagyunk 8 hetesek!!!

Annamari!

Nálatok mikor kezdtek a fiúk aktívabbak lenni és figyelgetni? Dávid délelőtt nem aludt 2 etetés között, végig rugdalózott, gőgicsélt. Ilyen korban mi köti le/ kelti fel a figyelmüket?

l

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Van gyerek glicerines kúp, és recept nélkül kapható.Kép

Gratula a 8 hetes korhoz.Kép Ilyenkor a fejük fölé tett zenélő forgó érdekli a piciket, és a kiságy oldalára tett színes játékok.

GabusKép
Szerintem jól csinálod a szopit. Ha nincs elég, és nem tudsz egyszerre szopiztatni, akkor nem marad idő fejésre. Ez eyg jó megoldás lehet, hogy csak minden második alkalommal szoptatsz. Minden tejci amit kapnak az nagyon hasznos. Nem kaphattok anyatejet ? Dorkánál sem volt elég tejed kizárólagosan szopiztatni ?

SziszusKép
Sajnos kizárólagos fejéstől csak egyre kevesebb lesz a tejci. A gyerkőcök az igazi stimulálók. Sajnos nekem csak fejéssel 1 hónap alatt elapadt. De én nem voltam elég kitartó szerintem, mert belefáradtam már a harcba a tejért, na meg kaptunk is, így volt mihez nyúlni.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép Nekem Dorkával rengeteg tejem volt - bár ez a rengeteg nyilván viszonylagos, hiszen ami bőven elég egy gyereknek, az sajnos kevés az ikreknek. De Dorkával tudtam fagyasztani is úgy kb. napi 250 grammot. Persze más volt akkor a helyzet, mert őt egész nap szoptattam (napi 15!!! alkalommal). Most ezt nem tudom megtenni, egyszerűen nincs rá időm! És úgy gondolom, hogy fontos, hogy én se purcanjak ki teljesen az állandó készenléttől. Valahogy tudjátok olyan lelkiismeret-furdalásom is van, hogy nem minden áron akarom kizárólag csak anyatejjel etetni őket. Tudom, hogy ha állandóan mellre tenném őket, akkor lenne több tej, de én erre most azt hiszem, hogy képtelen vagyok. Bátor ma már minden alkalommal 120-akat evett, Annamari pedig 90-100 grammokat. Időben pedig ha külön szoptatom őket, akkor egy-egy etetés másfél óráig tart, két etetés között szinte semmi időm nem maradna. Így, hogy üvegből kapják a lefejt tejet vagy a tápszert, sokkal gyorsabban sikerül végeznem az etetéssel. A kizárólagos fejéssel tényleg apadni fog a tej mennyisége?
Sziszus, Cat Kép Majd rákérdezek a védőnőnél az anyatejre, hogy nem kaphatnánk-e mi is valahonnan. Köszi az infot, én nem is tudtam, hogy ez "jár".

A gyerekek egyébként nagyon nyugodtak, sokat alszanak és persze vannak néha akár egy órán át tartó nyűglődések is, de tényleg nem panaszkodom! Annamari egy kicsit hasfájós, most az Infacollal próbálkozunk éppen, nem túl sok eredménnyel. Bátor pedig nagyon figyelmes, szeret köztünk lenni ha éppen ébren van, olyankor beteszem a pihenőszékbe és szép csendben elnézelődik.

gabus
gabus74

GabusKép
Ha Dorkánál volt elég tejed, akkor ikreknél is van. Ugyanis a keresletre áll be a cici. De ehhez az is kell, hogy ők hatásosan és jól szopjanak, tehát nagyon fontos, hogy partnerek legyenek benne. De az fontosabb, hogy a kismami ne purcanjon ki, mert kell a pihenés, nem beszélve arról, hogy van egy másik gyerkőc is. Egyébként tuti lenne tejed elég, ha Dorkánál is volt, csak folyton rajtad kellene lógjanak. Ezt nem tudtam én sem megtenni, pedig nem volt 3. gyerkőc. Viszont én minden etetésnél mellre tettem mindkettőt, és utánna adtam pótlást nekik, ha kellett. Szerencsére eleinte egyáltalán nem kellett, kb 2 hónapos kortól már kevés volt este a tej nekik, és akkor kellett pótlás. Azért csináltam így, mert amíg én ki tudtam fejni egy ciciből 80 gr-ot, Õk tudtak szopni belőle 150-t. És ez a nem mindegy. De nekem sikerült egyszerre szoptatni, így csak 45 perc volt egy szopi. Ha lerövidülne az etetési idő, csak akkor tudnád megcsinálni így. Fejni sajnos nekem sem volt mindig időm, de este és reggel horror fejtem mindig.

Hasfájásra sajnos semmi nem jött be nekünk, csak a szélcső. 2 hónapos korukra kinőtték.

Cat

Cat
Kép
cateye

Gyöngyi!
Igen Apát nézik a fiúk.Kép
Úgy szoktuk a büfit megoldani, hogy Ákoska az ügyesebb büfis így ő az első, Attila követi, mert neki több idő kell hozzá.

Sziszus!
Rákérdeztem a védőnőtől, hogy mi nem kaphatnánk-e pasztőrözött anyatejet.Képzeld nálunk nincs tejgyűjtő állomás.Lehet megkeresem a Hajdú megyeit és rákérdezek.
Amúgy ez, hogy működik?

Gabus!
Én is csak minden második alkalommal teszem mellre a fiúkat.Fejni sajnos nekem sincs mindig időm.Kép
Attól függ a fiúk milyen passzban vannak.
Hasfájásra mi is próbáltuk az infacolt és az espumisant, de nekünk a Gripe Water gyógyvíz jött be.

Cat!
Én az elején minden alkalommal cicire tettem őket, de sajna nem lett több tejcsim.Kép
Lehet, hogy kevés ideig hagytam/hagyom rajta a fiúkat?
Most kb. 30-40 percig szopiznak, és sajnos még így is pótolni kell tápival.Lefejni sem tudok sokat.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Lilla!

Amikor hazajöttünk akkor nálunk rendszeresen egybefolyt a fél 7-es és a fél 10-es szopi. Most is úgy van, hogy este állandóan éhesek, a fél hetes szopi (ami most inkább 6 órakor van) után még kiabálnak legalább egy-másfél órát. Én olyankor ölbe szoktam őket venni, hogy ne nagyon üvöltsenek. Igaziból nem fejtettem még meg, hogy tulajdonképpen miért is van akkora hiszti az esti szopi előtti másfél-két órában, csak gyanakszom rá, hogy olyankor éhesebbek. Ez tulajdonképpen mindig is így volt, és erre csak annyi volt a gyógyszerem, hogy ölbe vettem őket és dédelgettem a fürdetésig. Utána szopi és mentek/nek aludni.
Miután hazajöttünk, én a fejéssel nem nagyon bíbelődtem, mert rögtön többet ettek, mint a kórházban, így nem sokkal több tejem volt, mint amit megettek. Az igényükkel pedig növekedett a tej mennyisége is. Csak mostanában kezdtem el fejni, mert amióta 6-7 órákat alszanak éjszaka hajnalra úgy tele lesz a cicim, hogy durran szét. Tehát hajnalban le szoktam fejni kb. 180-at, és azt fagyasztom. Az állandó fejéssel épp azért álltam le, mert a tej elég volt, a fagyasztóm megtelt, tejet pedig nem nagyon akartam leadni, mert nagy macera. No meg sok időt meg tudtam vele spórolni is. Amúgy a hajnali fejés nekem most is másfél óra, mert valahogy nem akar működni fejés közben ez a tejleadó reflex.

Alvás: napközben nem tudnám megmondani, hogy mikor mennyit alszanak. Igazból minden szopi között alszanak egy keveset (kivéve a vacsi előtt), de délután szokott olyan is lenni, hogy két szopi között végig alszanak.
Amikor fent vannak, akkor egy keveset gőgicsélnek, ami csak egy-két eööö, hööö, esetleg ge szótagból áll, de nem olyan látványos. Ma volt olyan, hogy Gergő álmában felnevetett, mint ahogy a nagyok nevetnek. Meg most már Ádám szokott hangokat adni nevetés közben.
Amúgy Ádám ahogy hazajöttünk, rögtön egy kis mosolyautomata lett, ahogy hozzászólok, rendelésre vigyorog (a 8. héten jöttünk haza). Gergő viszont nem olyan rég mosolyog, talán csak vagy 3 hete, de messziről nem olyan sokat és nem rendelésre, hanem csak néha, amikor neki kedve van.
Játék: első perctől ott volt a zenélő forgó a fejük felett, és reagáltak is a zenére, de nem láttak el odáig. Tulajdonképpen nem is vártuk/hattuk, hogy nézelődjenek, mert ugye a szemben az ereződés csak a 40. héten fejeződött be, tehát addig úgymond nem is volt teljesen működőképes a szemük. Amúgy a zenélő forgót kb. 4-5 hete követik a szemükkel, és ugyanennyi ideje figyelnek más dolgokra is a környezetükben.
Mondjuk, a játékokat amiket odateszünk nem fogják meg, és nem is nagyon nézegetik, csak ha mi csörgünk-zörgünk velük (még akkor sem biztos).
A fejüket viszont nagyon szépen tartják, kinyomják magukat, ha hasra teszem őket (neha egész hosszasan elnézelődnek úgy), illetve a lábuk is nagyon erős. Először csak kinyomták magukat a lábukkal, most már lépegetnek is, ha leér a lábuk. Persze nem erőltetjük, de jó látni, hogy ügyesednek. Az ölünkbe is szoktuk ültetni, és már igazi ülés ez, úgy értem, hogy már nem csuklanak össze, mint egy bicska és nem folynak szét.

Sajnos Gergő baloldalazik egy kicsit, ami abból áll, hogy nem szeret jobb oldalra fordulni. Péternek már vagy két hete feltűnt, de én állandóan lehordtam, hogy ugyan már, ez természetes. Igazi struccpolitikát folytattam, ami most nagyon bánt, mert megmutathattuk volna a dokinéninknek mielőtt elment szabadságra. Ma megmutattuk a dévényesnek, aki mutatta is, hogy ahogy fordítjuk a fejét, emeli hozzá a vállát is, mert úgy könnyebb neki fordulni. Most kicsit kimasszírozta, így ma Gergő többet is fordult jobb oldalra, sőt, most jobbra fordulva alszik.
Szóval igaziból ezt egyrészt azért írtam le, hogy panaszkodjam egy kicsit, és talán könnyebb is lesz, mert most csak vádolom magam miatta, hogy nem akartam észrevenni, másrészt, hogy tudj róla, hogy erre is oda kell figyeni.
Most Péterrel azon vitázunk, hogy hívjam-e fel a dokinéninket a szabadság alatt ezzel. Péter azt mondja, hogy ráérek majd két hét múlva, ha visszajön szabiról, mert addig úgysem tud mit tenni, én viszont szeretném ha tudna róla, mert lehet, hogy mégiscsak tud valamit intézkedni. Mert hát mégiscsak jó lenne egy koponya-ultrahang, hogy lássuk, nincs-e agyvérzés vagy kamratágulat vagy ilyesmi.
Jaj, nem is gondoltam, hogy ilyeneken kell majd agyalnom, ha megszületnek a manók.

Sziszus!
Én a kórházban majd két hónapig fejtem szinte kizárólagosan, mert ha emlékszel, mindig közbejött valami, ami miatt nem tudtam szoptatni, és nekem egyáltalán nem csappant tőle a tej mennyisége. Viszont én addig fejtem, amíg több nem lett (később ugyanannyi), mint az előző napi mennyiség volt.
Amúgy - szerintem - akinek van napi 6-700 ml teje, annak annyi is tud termelődni, amennyi ikreknek elég, legfeljebb nagyon meg kell dolgozni vele.

Na, most lelövöm magam, mert ilyen hosszút még sosem írtam.

Pocakosok, hogy bírjátok ezt a meleget? Méghogy lehűlés? A lakásban változatlanul 30 fok van.

Jó éjt mindenkinek és puszi
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

AnnamariKép
Szerintem nekem is azért lett kevesebb a tejem a kizárólagos fejéstől, mert már egy idő után nem vártam meg, hogy legalább ugyanannyi legyen a lefejt mennyiség mint előtte, vagy több is. Két üvöltő gyerek mellett nem nagyon fért bele, hogy fél napokat fejegessek. Na meg nagy biztonság volt a kapott anyatej.

Nekem a leghatékonyabb fejéseim éjjel voltak. Samu 6 hetes kortól aludta át az éjszakát, de Olivér kelt 3 hónapos koráig éjjel egykor szopizni. Amíg őt szoptattam, a másik cickómat fejtem. Akkor mindig lejött 200-300 gr tej, miközben Oli szopott. Ahogy Õ is átaludta az éjszakát, már csak pár napig keltem fejni, és direkt egyre kevesebbeket fejte, csak annyit, hogy ne feszüljön. Utánna már aludtam inkább mint fejjek.

JudytKép
Nagyon nehéz ez a szoptatás dolog. Örök törvények nincsenek. Sajnos nem annyira ösztönös a dolog, mint amennyire írják. Akiknek mégig sikerül, azok nagyon megszenvednek érte. Nem biztos, hogy ikrek mellett ez kivitelezhető, mert amúgy is a 2 pici nagyon fárasztó és kimerítő. Szerintem mindenki csinálja úgy, hogy a lelki békéje megmaradjon. Minden csepp kincs, de nem szabad belerokkanni, és okolni magunkat, ha nem megy.

A doktornőnek kell felírni az anyatejet havonta, és az anyatejgyüjtőbe kell járni érte. Mi 3* mentünk egy héten, és a Heim Pál gyüjtőjéből kaptuk a tejet. Eleinte elajándékoztuk, amíg nekem volt tejem, utánna felitattuk velük, így 7 hónapos korukig kaptak anyatejet.

Cat

Cat
Kép
cateye

Annamari,
gratulalok a 4 honaphoz!!! Hihetetlen tenyleg, hogy telik az ido..
Fejes ugyben en Cat-tel ertek egyet: mig a korhazban voltam es csak 3orankent mehettem babazni a PIC-re, es nem volt itthon a vallamon a 3 baba "terhe", addig ott en is elfejegettem a Medela Lactina gepen egy nap 5x6x, fel orakat, es szepen jott a tej. Aztan itthon jol megcsappant, hiszen nem volt eleg ido sem, faradt voltam es kialvatlan, es nem volt ennyi ido fejni!! Szoval igenis meg tud csappanni szoptatas nelkul a tejmennyiseg, sot.. el is apad. De halistennek neked nincs ilyen gondodKép
A hozzataplalos hozzaszolasokat mindenkinek koszonomKép isten ments, hogy vita legyen belole. Ugyis ugy csinalja mindenki, ahogy akarja, maximum legkozelebb nem mondja elKép

Kép
nettke

Fejés témában.
Szóval ha emlékeztek, én is itt panaszkodtam, hogy nem tudok 1xre 40 ml-nél többet fejni... Amíg a lányok a kórházban voltak, addig volt időm esténként sanyargatni magam, és sikerült ezt a mennyiséget 80-100 ml-re feltornázni, de nem tovább!!! Ha megszakadtam akkor se jött több. Sőt, még most is előfordul, hogy bármennyire is gebedek nem tudok 40 ml-nél többet fejni. Persze a két gyerek mellett nem is lehet maratoni fejéseket végezni. Szóval AnnamariKép szerintem igaz, hogy lehet több teje is az embernek, de ez is emberfüggő. Én például nem stimulálódok a fejőre... Valószínűleg ha szopnának a lányok, akkor több lenne, de sajna az nem megy.Kép Lehet, hogy ezzel se voltam elég kitartó, de miután Réka épp hogy 2 kg volt, amikor hazahoztuk, ezért én nem mertem megkockáztatni azt, hogy éhezzen...

NettkeKép
Szerintem máskor is osszd meg velünk a gondolataidat, feltéve hogy nem bántódik meg senki sem, ha a többiek nem értenek 1et vele. És persze, úgy csinálja mindenki ahogy akarja!Kép

Gyöngyi

bgy

Sziasztok Kép

Még mindig a fejés témához: én most napi 4-szer fejek nappal, alkalmanként átlagban 200-250 ml jön le a két mellemből (reggel 350 ml is van, estére pedig csak 120 körül). De ezt a mennyiséget nagy kínlódás árán tudom csak lefejni, kb. fél órán át kínzom magam a Medelea elektromos fejővel. Ma elmentem a Brendonba és megérdeklődtem, hogy mennyiért vesztegetik a két szívófejes változatot - gondoltam, beruháznék egy új gépre, hátha hatékonyabban tudnék fejni. A gép ára viszont eltántorított e szándékomtól (89 eFt), így marad a napi minimum két órán át tartó fejés. Most megpróbálom azt, amit itt írtatok, hogy minden nap az legyen a cél, hogy tartsuk legalább az előző napi mennyiséget és így hátha el tudom érni, hogy ne apadjon a tej a kizárólagos fejéstől.
A szoptatással nekem még az is probléma, hogy mind a Bátor, mind pedig az Annamari "csak" 70-80-akat hajlandó szopizni, míg üvegből 100-120 grammokat is megesznek. És ha csak szopiznak, akkor másfél óra múlva ordítanak az éhségtől, míg ha üvegből megeszik a tápszert vagy a lefejt tejet, akkor kibírják 3 órán át is. Nekem ez most így kényelmesebb és nagyon igyekezni fogok, hogy maradjon tejem még egy pár hónapig. És tudjátok tényleg nagyon fontos, hogy úgy csináljunk mindent, ahogy nekünk is jó, mert ezt szerintem megérzik a babák is. Én a Dorkával az igény szerinti szoptatást követtem (gyakorlatilag nonstop szopizás éjjel-nappal), és bár volt bőven tejem, de két hónap alatt teljesen kipurcantam mind fizikailag, mind lelkileg. Most elhatároztam, hogy maradok az anyáink által is követett módszernél (három óránkénti evés) és sokkal könnyebbnek érzem a babázást! Persze még csak 4 hetesek a picik, így nagy tapasztalatom nincs még, de tényleg kipihentebb vagyok és lelkileg is kiegyensúlyozottabb, mint annak idején egy gyerekkel.
gabus
gabus74

Hú! Látom, nagy lett itt a felháborodás a hozzászólásom kapcsán, pedig semmi olyat nem mondtam, amit bármelyik szoptatási tanácsadó nem mondana. Én azt mondtam csupán, hogy az ember melle igenis alkalmas arra, hogy megfelelő mennyiségű teje termelődjön. Persze vannak kivételek. Én is ismerek olyat a nyári topikról, aki napi maximum 50 ml!-t tudott termelni, pedig naponta 6-szor fejte kitartóan mindkét mellét. Tehát van olyan, hogy alkatilag alkalmatlan valaki rá, de az emberek többsége nem fordít megfelelő energiát arra, hogy elérje a szükséges mennyiséget. Gondoljatok bele, öreganyáinknak nem volt tápszere, mégis felnőttek a csemeték valahogy. Én nem azt mondom, hogy minden áron el kell érni, hogy elég teje legyen az embernek, hiszen ugye két gyerek mellett valóban nem mindenkinek sikerül, de alkatilag szinte senki nem alkalmatlan rá.

Egyébként lehet, hogy nekem sem lenne ilyen sikerem, ha a gyerekek nem lettek volna 8 hétig kórházban, hiszen így tudtam fejni legtöbbször háromóránként egy-másfél órát. Ugye ezt nem mindenki engedheti meg magának és ezt be is látom. Ami a szoptatást illeti, én is megszenvedtem vele, hogy a Gergő cumizavarát leküzdjük valahogy, mert az sem volt egy egyszerű menet. De számomra nem volt kérdés, hogy szoptatni szeretném a két gyereket ahelyett, hogy lefejve adnám oda nekik.

És, persze, Cat, veled értek egyet, mindenki csnálja úgy, hogy a lelki békéje megmaradjon.

Anett!
Enyhe sértettséget (lehet nem is olyan enyhe?) érzek a hangnemből, ami a hozzátápis megjegyzésedet illeti. Itt tényleg senki nem akart letámadni, csupán a jószándék vezérelte azokat akik le akartak beszélni róla. Nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy nem mondod el.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

AnnamariKép
Szerintem nincs felháborodás, csak vélemény meghallgatás, ill. elmondás. Végülis mindenki egyetért veled, hogy mindenki alkalmas lenne ikreket is szoptatni, mert ahol van napi 800 ml tej, ott van 1200 ml is. Itt azzal van a gond, hogy legtöbb helyen nincs segítség, és nincs idő fejni elég gyakran, és elég hosszan. Ha a párom nem lett volna itthon az első 6 hétben, akkor nem tudtam volna felfuttatni a tejtermelést, úgy, hogy napi 2 l-t tejeltem, mint egy jóltejelő holstein fríz.Kép De minden szopi után volt időm fejni, mert a párom abajgatta a piciket. Utánna viszont egyedül voltam, és a túlélésért harcoltam minden nap. De ezt neked nem kell mesélni, mert ugyanebben a cipőben jársz. Ha éjjel még többet keltem volna fejni, és nem hagyom el az éjszakai fejést holmi saját cél érdekében, hogy aludjak, akkor még tuti ma is szoptatnék, de a Lipótmezőn, valami kellemes gumiszobában.KépKép

Azt hiszem jól kiveséztük a szopi témát.KépKép
Mostmár inkább gyerkőc képeket nézegetnék.

Cat

Cat
Kép
cateye

Nekem eszem ágában sem volt felháborodni ! Kép
Annamari különben teljesen igazad van, de mivel Cat Kép lezárta a témát nem nyafogom el újra a kínjaimat.
Nettke Kép én nagyon szeretném ha elmondanád a veleményed, de komolyan. Doktornéni nyaggat a gyümölccsel 4hónaposkortól, mondtam én pár hetet várnék, végül is nem tiltakozott. De jó lenne majd gyakorlati dolgogat hallani, pl. milyen és mennyi gyümölcs és főzelék, még fogalmam sincs hogyan kell kezdeni.Kép

És egy párperce készült kép, nem csak Catnek Kép
Kép

Szilvi

Kép

Sz.

KépKép
sziszus

AnnamariKép
Nem háborodtam föl - köszi CatKép -, csak megírtam a véleményem. Egyébként találva éreztem magam, és igaz ami igaz valószínűleg alakulhatott volna másképp, ha... de mindig ott van a ha. Változtatni sajna már úgyse tudok rajta.

CatKép
Engedek a gyengéd erőszaknak...Kép - bár már tegnap fel akartam rakni a képeket, de a lányok másképp gondolták...

Emese olvas
Kép

bgy

Réka-mosoly
Kép

SziszusKép
Megelöztél.Kép Nagyon édesek.

bgy

GyöngyiKép
És hol a tesó ? Bár nekem Emese is nagyontetszik. Igazi ki pufók pofa.Kép

SziszusKép
A Te fiaid sem pehelysúlyuak! És melyik az ökölbe szorított kis erőgép ? Õ a főnök ?Kép

http://web.axelero.hu/ddalia/babaindex/babakonyha.htm

Itt a hozzátáplálási bibliám. Én eszerint mentem, de 2 héttel korábban 5,5 hósan kezdtem. Azért ekkor, mert mint Ti kaptunk anyatejet. Ha nem kaptunk volna, 5 hósan kezdem.

Mennyiség: először 1-1 kiskanállal, és egyfélét. Ha nem üti ki őket, ninc szorulás stb, másnap 2-2 kanál, aztán fokozatosan növelni. Utánna lehet keverni is. Nekem azt mondta a védőnő, hogy először csak levet adjak, de nem jött be, mert kicsurgott a pofájukon. Nem megijedni, ha eleinte bizalmatlanok, és kitoljáka nyelvükkel a kaját. Nem szabad erőltetni, emrt egy életre megutálják.
Nálunk a nagy favorit a sütőtök volt. Teljes étkezést akkor váltasz ki vele, ha már 1-1 üveggel megesznek. Ez 190 gr mennyiség. Kalóriák az üvegen rajta vannak. Gluténessel óvatosan, és szigorúan csak 6-7 hónaposan, mert a lisztérzékenység veszélyes. Ha nem okoz semmit, akkor mehet az is.

Cat
Ps. de majd úgyis itt leszek, és Orsi is, ha elkezditek, és tanácsolok, mert ez egy elég macera dolog.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Na jó, visszavonom a hűvösödésre vonatkozó megjegyzéseimet.
Újra dög meleg van! De állítólag éjjel tényleg jön az eső...
Én szívesen olvasom a szopi/fejés/tápszer témákat! Hozzászólni nem tudok, egyenlőre gőzöm sincs hogyan fogok boldogulni. Olyan furcsa, hogy szinte már mind babáztok, amikor a tavasszal csatlakoztam ott jártatok, ahol én most.
Új pocakosaink alig írnak (ejnye!)
VIKTA sors- és kortársnőm teljesen eltűnt! Ugye minden oké, csak sokat pihensz!!!
Egyébként mire elolvaslak Benneteket, meg a győrieket meg az őszi babásokat (oda nem is írok csak Read only) szóval ki is purcanok, és húzok vissza lefeküdni.
Az édes fotókon mindig elmélázok ( Szilvi, Gyöngyi :-))

Szerintetek gáz, hogy az elmúlt hétben fogytam fél kilót? Tudom ez már Nálatok nem téma, de mindíg van tanácsotok!

Puszi!
Enikő
32+4 és 5 éves
olajfácska

Sziasztok!

Cat!

Itt van a "házi feladat"!Kép

KépKépKépKépKépKépKép

Gyöngyi!

Nixi nagyon köszöni a szexi rózsaszín bodykat, nagyon kényelmes viselet ebben a hőségben! Kép

Lányok!

Cserébe a képekért, adjatok tanácsot! A skacok most 2,8 és 2,3 kg-sak, elég ez a súly ahhoz, hogy egy kicsit "kiéheztessem" őket? Biztos a meleg, meg a környezetváltozás miatt van, de legtöbbször nem szopiznak csak 10-20, max 30 g-okat és kezd fogyni a tejem, hiába fejem. (na, ez még rímel is) Pedig a kórházban már mindketten teljesen jól ettek, alig kellett üvegezni! És attól még többet is tudtam kifejni utána. A súlygyarapodásuk sztem teljesen jó, 200 g 5 nap alatt. Szóval, szerintetek mit csináljak velük, hogy rendesen szopizzanak és nekem se ebből álljon az egész napom? Ne adjak nekik üvegből ha nem szopiztak rendesen? Próbáltam, de akkor teljesen elcsúszva egymástól, másfél óránként ettek. Így se ők, se én nem tudunk pihenni. Ha így csinálnám, pár nap után rendeződne a dolog vagy így maradna? Lehetséges ikrekkel igény szerint szopiztatni, főleg ilyen pici korban?

A képek nagyon jók, rakjatok fel minél többet, ide járok vigasztalódni a káoszból!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Ha szoptatási tanácsadó lennék, akinek sosem voltak ikrei, akkor azt mondanám, hogy lehet igény szerint szoptatni ikreket is.Kép Gyakorlatilag tönkre megy benne az Anyuka 1 hónap alatt. Szerintem valami rendszert vezess be, mondjuk, hogy nem teszed csak 2-3 óránként őket mellre, mert így egész nap csak szoptatni fogsz, és fejsz. Éjjel is amikor az egyik ébred, keltsd a másikat, Õ is egyen, és spuri vissza aludni.

Nagyon helyesek a gyerkőcök, és a feladvány egyszerűen könnyű. Niki nem téveszthető össze a tesóval.

GyöngyiKép
Édes ez a Réka baba. Ez a mosolygós olyan igazán országimázs kép. Kép

Máshol is mosolyognak a gyerkőcök ?

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Eredetileg vigyor volt két pofára, de mire kattintottam...Kép
Szép mondhatom, mi itt elhalmozunk képekkel, te meg megfosztasz minket a fiaidtól!KépKép

LillaKép
Nem kételkedtem benne, hogy bombázó lesz a csajszi!Kép Azért remélem hamar kinövi.Kép

A hétvégén vesztemre a Next felé kanyarodtunk a séta során, hát nagy nyári akció volt... Gyorsan vettem a lányoknak szupernőies szerkókat a bátyám esküvőjére. Azért persze hétfőn is visszanéztem, újabb 2 szerkóval távoztam... most itt vagyok nagy gondban, hogy melyiket is viseljék majd a csajok!Kép Kép Kép

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Én is nagy Next fun vagyok, így csöpög a nyálam.KépKép

Dobok képet kérésedre a pasikról.

Kép

Olivér:
Kép
Samu:
Kép

Cat
Kép
cateye

Az előbb írtam már, de Péter elkapcsolt, így elszállt az egész. Hát, most nem írom újra, csak annyit, hogy minden gyerkőc gyönyörű.

És íme a négyhónaposaim:

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Gyönyörűek a gyerkőcök.Kép

És én se maradjak el az enyéimmel, akik ma 7 hetesek:
Attila (4400g, 53cm):
KépKép

Ákos (4610g, 54cm):

KépKép

Együtt:
KépKép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Mennyi baba! Akkor meg is dícsérem mindegyiketKép

Judyt!
Jól néznek ki nagyon a sapis fiaidKép

Cat!
Ha lányikreim lennének, a fiaid lennének az elsőszámú vő jelöltek!Kép Nagyon jó a kantáros szerelésükKép

Sziszus!
Édesek a kis gombócokKép

Annamari!
Melyik melyik? Az első baba megegyezik az utolsóval? Mert nagyon hasonlítanak egymásraKép

Gyöngyi!
Nagyon szép mosolya van Rékának, Emese meg ügyesen olvasKép

Lilla!
Szépen gyarapodnak a lányaidKép sajnos szopi ügyben nem tudok segíteni.

Zsuzsa!
Nekem volt büfipadom, én a bufipad.hu-ról rendeltem, de azt hiszem ez az oldal már nem él. Esetleg az email címet leírom hátha az nmég müködik: bufipad@invitel.hu

Én most egyedül vagyok a fiúkkal, Napsugár elment nyaralni Agárdra a mamával. Még csak( Ez az első alkalom,hogy nem itthon alszik) Olyan üres a lakás nélküle és nagy a csend. Nem veszekedik senki a fiúkkal, és érdekes a fiúk is nagyon szépen eljátszanakKép

Ildikó
ildikó

Gyorsan teszek fel én is képeket a fiúkról:
Szabi félszegen mosolyog a hintába
Kép
Levente lábújjhelyezik:
Kép

Ildikó
ildikó

AnnamariKép
Jó kis husik a fiaid! Méghogy anyatejtől nem lehet hízni !Kép

JudytKép
Nagyon vidámak a mackóid ebben a kalapban. Nyíregyen Ti merre laktok ? Elég ismerős vagyok ott mert a rokonságunk Demecserben lakik, ez Nyíregytől 32 km. Na meg régen oda is udvaroltam.KépKép

IldikóKép
Hatalmas nagyok lettek a fiúk, és nagyon jóképűek! Õk nagyobbak mint a kortársaik ? Én nagyon nagynak látom őket. Mekkora ruhákat hordotok ? Szerinted elindulnak 1 éves koruk körül ? Mikor álltak fel ?
Nálatok nincs az anya után mászkálás ? Én ettől megőrülök, hogy mindig a se**emben vannak, és kapaszkodnak rám.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat, Lilla, Judyt
gyonyoruek a babak!!!!! A tobbiek babaja helyett kis piros x-eket latok, szoval nem tudom megnezni...
Sziszus,
hat ebben meg en tanacsot adni nem tudok, de Cat tablazata nagyon jo!!! Nekem is Edit irta le, hogy hogyan is kell elkezdeni a hozzataplalast! A lenyeg, hogy ez nagyon lassan megy...
Annamari,
sertodes???? en??? OOO, nem. Pont hogy nevetek rajta, micsoda hullamokat kavart ez az odavetett kis mondatom a hozzataplalasrolKép Inkabb nem irok errol tobbet, hanem magameva teszem amit tanacsoltak a lanyok, megragcsalom magamban, es eldontom EN mit akarok. A lenyeg, hogy itt nem eroltetem a velemenyemet. Az eletben is ilyen vagyok, ha nem ertek egyet, inkabb hallgatok. KonfliktuskerulesKép

Kép
nettke

Cat!
Hát, nem tudom, hogy nagyok-e a fiúk. Sajnos olyan kevés korukbeli babával találkozunk. Mostanában nem is mértem őket, de ha majd sort kerítek rá, megíromKép
Olyan 74-es, 80-as ruhákat hordanak, de ez márkafüggő.
Felállás: Ilyen szempontból elég trehány anyuka vagyok, mert még az első gyereknél irogattam ezeket a dolgokat, a fiúknál már nem nagyon. Ha jól emlékszem, 8,5-9 hónaposan álltak fel.
Viszont még egyedül nem tudnak állni, csak ha kapaszkodnak. Ehhez ugye telitalppal kellene álldogálni, amit ők nagyon ritkán gyakorolnak, ezért is gondolom, hogy nem valószinű, hogy megtanulnak járni egy éves korukra.
És a te fiaid? Miket csinálnak?
Anyahiány: Esténként és ha éhesek, szomjasak, v. álmosak jobban igényelnek, ez rámmászással, rámállássalKép jár, de most már egyre jobban eljátszanak. OK: Szinte az egész ház az övék, (kivéve a konyhát) és minden helységben vannak játékok nagy dobozokbanKép Szoktam is mondani magamnak, hogy olyan a házunk mint egy óvoda...
Sőt! Már azt is elértem, hogy akkor is tudok tusolni, ha nincs velük senki. Csak szépen kiosonok a szobából míg ők játszanak, de arra vigyáznom kell, hogy a fürdőszoba ajtót ne csukjam be, mert azt azonnal meghallják, és jönnek üvölteni...

Ildikó
ildikó

Cat, Ildikó, Nettke!
Köszönjük a dícséretet.Kép

Cat!
A körúton lakunk, a nagy temető és a DOTE között.
Így tudod, hogy kb. hol?
Majd írok emailt.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

IldikóKép
Nálunk is csak kapaszkodva állnak a fiúk még. Samu már néha megáll pár másodpercig kapaszkodás nélkül, de még utánnakap valami kapaszkodónak sokszor. Õ 7 hósan állt fel, amíg Oli 8 hósan, ezért Samu sokkal stabilabb már, mint Oli. Most lesznek 6-án 10 hósak egyébként. Méreteket én sem tudok, de jövőhéten viszem őket egészségrendelésre, akkor visszatérünk rá. Nálunk is szabad a pálya a lakásban, de néha érzem, hogy kicsi nekik a lakás már. Jobb lenne valami játszóház vagy gyerekközösség, de az sajna nincs a közelben. Egyszerűen a játékok nem érdeklik őket, csak a használati tárgyak. A lakás már csatatér. A járássegítővel kb 5 percig játszottak. Mindig engem vagy az apjukat nyúzzák, és látványosan unatkoznak. Már a babakocsiban és az autósülésben sem akarnak megmaradni, és nagy bánatomra egyre kevesebbet alszanak. Lassan át kell térnem a napi 1 alvásra, mert délelőtt is 11 óra volt mire elaludtak, pedig reggel 6 kor keltek. Pedig olyan kényelmes volt a napi 2*1,5 óra alvás. Utolértem magam a házimunkában olyankor.

JudytKép
Tudom persze hol van. Nagyjából belőttem. Ha ősszel arra járunk (megyünk majd Demecserbe), akkor beugrunk.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Zsuzsa!
KösziKép

Ildikó
ildikó

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?