Új privát üzeneted érkezett!

Hali,

Anikó,
Kilencedik Kép Mi is laktunk ott, szintén állandóan rossz lift mellett úgyhogy részvétem. Szerencsére akkor még babó nélkül. Délután én is úgy jártam hogy az alatt a pár perc alatt amíg megírtam a mondókámat már jött vagy 3 hozzászólás. Bencének lement már a láza?

Timi,
Ja tényleg Pula mellett van ez az épület, mi is jártunk arra pár éve, csak amikor megkérdeztem akkor még nem láttam azokat a képeket.

Bellana,
hozzátartozik az igazsághoz h mi is csak kb másfél éve költöztünk Érdre így nincs túl sok ismerősöm. Két lánnyal ismerkedtem meg a terhestanfolyamon ahová jártam, nekik is hasonló korú gyerkőceik vannak. Tehát hetente egyszer velük találkozom, aztán itt a babaneten az érdi topicban megismerkedtem még egy aranyos lánnyal, néha hozzá megyünk, aztán hetente egyszer anyuékhoz - akkor nálad ez kiesik - régebben hetente egyszer mentünk babaúszásra, szeptembertől kezdődik megint a baba-mama klub a művházban, ez kéthetente volt hétfő délelőtt. Ja és még havonta egyszer benézek a céghez, ezt imádom mert ilyenkor mindenki körbeugrál minket -tudom h ez a manómnak szól, nem is nekem, de akkor is élvezem! Én is úgy vagyok vele h elég mozgalmas életet éltem és szinte csak aludni jártam haza és szülés után nagyon sokáig nem találtam itthon a helyem. Hiányzik a kert, a felnőtt társaság és hogy másról is tudjak beszélgetni ne csak a gyerekről. Most sem nagyon szeretek egyedül itthon lenni ezért amikor csak lehet megyünk valahová. Én mennék minden nap de Roni szeret itthon lenni. Hetente egyszer még a párom vigyáz Ronira és én elmegyek tornázni. Szóval babóval ketten megyünk többségében mert a párom sokat dolgozik. Mostanában szinte az egyetlen közös program a bevásárlás a Cora-ban. Kép
Néha lenézünk a közeli játszótérre a homokozó miatt de ide nem szeretek járni mert szinte senki sem szól hozzám és idegennek érzem magam. Ti hová szoktatok azért menni?

Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Lányok,gyorsan átolvasgattam,

A 9-e még mindig állKépKép
Várunk mindenkit szeretettel.
Mi holnap visszamegyünk Horvátországba,és pénteken jövünk haza,de utána elérhető vagyok.
Remélem az idő enyhül egy kicsit,és mindenki el tud majd jönni!
Vali titeket is várunk sok szeretettel!Nektek még közel is lenne,ha lejönnétekKép

ESTI TEJCSI,
Mikor Maxikám abbahagyta a cicit,nekem a dokinéni a Nestlé NAN2-t ajánlotta,és nagyon bejött.Nem csomósodik,és még az íze is egész jó.KépÉn napközben és este is adok neki,mert nagyon igényli a tejcsit.Viszont én még nem mertem más tejet adni neki.

Jobbulást a beteg manóknak!Kép

LindaKép
SziaaaaaKép
Nagyon jó,hogy jelentkeztél,nagyon megnőttek a fiúk.Össze kéne engedni Maxit GergővelKép,De azt hiszem kihívhatnánk még Orsi Gergőjét és Anikó Bencusát isKép
Én is nagyon sokat vagyok egyedül.Kép

Zsuzsa,
Gyönyörűek a csajszik,és tényleg amennyire hasonlítanak,annyira különböznekKép
TorkodKép

Megyek,Maya felkeltKép
Holnap még megpróbálok jönni!

Jó éjt mindenkinek!

Vera köszi a cipőinfót!
A tesómtól most kapott egy újat ami végre méretben jó,de úgy feltörte szegény kislábujját,hogy vérzett isKép

puszi,Nanda
nanda

Sziasztok!

Elég nyügi éjszakánk volt. Szerintem készülődnek a rágófogak. Kép
Most persze alszanak a csajok, így gyorsan írok.

Timi: nagyon szép helyeken jártatok, és a lánykátok is egy valódi gyöngyszem Kép
Tej: nekem a védőnő, és Anyum is azt mondta, hogy nyáron ne kezdjem adni neki! A nyárral van a baj. Várjatok még egy hónapot. Amúgy én anno Zsófinak mindig forralt, és visszahűtött tejet adtam, 2.8-as, és nem tartósat. Asszem anno én Parmalatot. Amikor megvettem, felforraltam az egészet, majd amikor lehült, betettem a hűtóde, és melegítettem, ha kellett.
Mi tanulsz majd Vácon? Sokat utazhatsz majd. Ki lesz a lányotokkal?

Andrea: a képek nem is bénák! Digire fotózol? Akkor amúgy sem baj, mert csak törölni kell! Amúgy egy tanács: amikor megnézed őket, gondold végig, mit kellett volna máshogy csinálni. Az nagyon sokat segít! (tanulság) Amúgy örökmozgókat fotózni nagyon nehéz!

Maccs: kép Kép Jobbulást a férjednek!

Nanda: Edina is kapott egy szandit, ráadtam zokni nélkül, és Edina bal kislábujján is van egy csúnya nagy kipukkant vízhólyag! Kép
10-kor kel Maya? Kép Látom, nálatok ő a problémásabb!
A megszólás nekünk is szól? Zsófi is jöhet?
Jó utat!

Orsiéknak Hurrá! Kép Szerintem sem lesz Bencével semmi baj!

Linda: Anyós Kép
Az ovi messze van? Zsófi is vegyes csoportba jár, nekünk bejött. Sokan ellene vannak. Nálatok majd elválik! Amúgy ha beszokik, sokkal jobb lesz neked is, CSAK egy gyerekkel pár órát! Remélem a betegségek elkerülnek majd titeket!
Amúgy Edina is sokkal hamarabb csinál mindent! Előttük a példa!

Anikó: rátok nagyon rátok jár a rúd! Remélem hamar rendbe jön majd Bence!

Szép napot mindenkinek!

ZS.
zerko

Sziasztok!

Zsuzsa!

Köszi a tejes infót, akkor várok még vele. Azért érdekelne, hogy mi a gond a nyárral.Kép
Tanítónak fogok Vácon tanulni. Reményeim szerint hétvégén lesznek a konzultációk, és akkor Ricsi jön velem, és Lillázik, amíg én okosodok!Kép De egyébként azért választottam Vácot, mert ott gyerekfelügyeletet biztosítanak a konzultációk idejére. Szóval, ha nem tud rá vigyázni senki, akkor viszem magammal.

Megyek pakolni, LIllus még szunnyad, vagyis most aludt el. Megyünk kirándulni a tesómékkal, meg Lillával Szilvásváradra...

Pussz Mindenkinek!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Jaaa, még annyit, hogy tegnap este bejött a meseolvasósdi, elalvósdi.Kép Megfürcsizett a manó, aztán vacsi, aztán irány a kiságy. És mikor reklamált volna, akkor Ricsi leült mellé, és olvasott neki. Õ meg szépen hol felállt, hol lefeküdt, de a végére már csak feküdt. Mese végén Ricsi kijött, LIllus meg gyönyörűen aludt reggel hétig.Kép

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

NANDA: Kép Kép a telcsiszámod megváltozott??? Az enyém nem, elküldenéd nekem az újat? És persze továbbra is szeretettel várunk Vácon. Kép

TIMI: akkor jó, hogy emlékszel. Kép És mit fogsz Vácon tanulni??? Hol??? Persze ha erre jársz, felugorhanál ám! Kép

KOSTYIKA: hát akkor neked se túl szinesek a napjaid. Kép Nálunk nincs babaúszás, Pestre vonatozni, meg ott tömegközlekedni pedig elég húzós 2 kicsivel. Mi mindnnap, ha nincs ezer fok megyünk a játszótérre ahol egész jó kis csapat jött össze, csak sajnos most nyáron sehol senki, csak nagy ritkán. Kép Tornázni nem jutok el, mert csak este 8-9 felé tudnék menni, akkor meg már kész vagyok. Viszont hetente egyszer ellógok szoliba. Kép Az a negyedóra jár. Hát nem sok. Sajna a párom nagyon sokat dolgozik, hétvégén is, úgyhogy a közös élmény nálunk is jóformán a nagybevásárlásra korlátozódik. Kép Én azért bárhova elmegyek a gyerekekkel, csak autó nélkül elég macerás. A kert nekem is hiányzik, azért az emberibb lenne mint ebben a 38nm-es panelban szenvedni. Kép Mindegy, legalább van, végülis lehetne roszabb is.

Nna lépek,hív a kötelesség. Mindjárt kettő.Kép

Linda
bellana

Linda!

Az Apor Vilmos Katolikus Fősulin tanító szakon tanulok majd.Kép
Ha megyek beiratkozni, megbeszélünk egy talit...ok?!Kép

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Még egyet gyorsan!

Olvastam itt a hisztizésről...enyém Lilla a nagyon hisztis kategóriába tartozik.Kép Akaratos, és ha nem úgy történik vmi, ahogy azt ő elképzelte, akkor képes földhöz vágni magát...persze még nem nagyon durván...de véleményem szerint lesz olyan is. Kép

Egy sírós képet teszek fel. Nem akart fényképezkedni, menni akart!Kép

Kép

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Lili mar valamivel jobban van, de meg hoemelkedese van. Tegnap nagyon nehez volt. 39 fokos laza volt es egesz nap olben volt. Sokat aludt es mindezt a karomban. Szerencsere eszik es rengeteget iszik kozben. Ma reggel 37.8 volt es delben ebed elott 37.2. Remelem most mar lejjebb megy, bar meg mindig bagyadt es nagyon nyugos.

Timi: Kepek nagyon jok. Nagyon szep helyen jartatok. En Lilinek 1.5%-os nem tartos tejet adok es ugyanugy ahogy a Zsuzsa. Felforralom, lehutom, beteszem a hutobe es a lejarati idon belul hasznalom reggelente felmelegitve. De ez altalaban 2 nap. Kép

Linda: De jo, hogy jottel! Kép tenyleg nagyon eltuntel, mar tobbszor kerdeztem a tobbieket, hogy hol lehetsz. Nekunk meg van egy elmaradt tali, de azt hiszem Veraval egyutt is talalkozhatnank, hiszen o is Godi es egy nagyon jo fej. Kép Gyerekek gyonyoruek! Hogy mekkorat nottek! Kép

Vera: Gratulalok az elso lepesekhez! Kép Szeriakert nemsokara jovok. Kép Szombat es Vasarnap egesz nap az ment, mert Lili a hasamon pihent, aludt. Egesz nap! Kép Nem lehetett vele mast csinalni.

Mese: Kicsit kesve, de Leventenek nagyon sok puszi suletesnapja alkalmabol. Kép nagyon edes kisfiad van. Kép

Aniko: a lazon kivul mi lehet a tunete esetleges fulgyulladasnak? Hogy vagytok azota? Bence laza lement?

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Most csak röviden:Bencének tüszős mandullagyulladása van Kép,holnap megyünk a fülészetre is.Szombat este óta folyamatosan 38 a hője.Nagyon aluszékony,de sokat sír fel.
Nem tudja valaki,hogy az agyhártyagyulladásnak milyen tünetei vannak? Valahogy olyan nyugtalan vagyok.Kép

Puszi,majd még próbálok jönni:Anikó
vakili

Rita:nálunk a múltkor annyi volt,hogy nagyon nyugtalanul aludt.A vállamon elaludt,de ahogy megpróbáltam letenni,már sírt.Ezen kívül nagyon húzta fel a lábát,amire én azt hittem,hogy a hasa fáj,de a kórházban a doktornő mondta,hogy ezt akár torok vagy fülfájásnál is csinálhatják.A füléhez nem kapkodott egyébként.

Anikó
vakili

Linda:nagyon örülök,hogy ilyen jó hatással vagyok Rád! Kép Tessék csak jönni,amikor van egy perced,nagyon sokan hiányoltunk ám!!!!Különben is lassan mi jövünk az ünnepléssel! Kép

Andrea:képeket majd küldök Neked,(meg aki kéri) mert még mindig nem tudom feltenni ide.Eszter ugyan már adott tippet,de -szégyellem bevallani-azt sem tudom mi az a paint.Kép Sajnos teljesen analfabéta vagyok ezen a téren.Kép

Zsuzsa:ugyan nem engem kérdeztél,de Nanda meghívása mindenkinek szólt,és az összes gyerekkel.Ha én megyek(amire kicsi az esély),még apát is viszem.Kép Vagyis Õ visz engem.Kép

Macs:Jézusom! Jobbulást a párodnak!!!!! Kép
Lánykád gyönyörűséges.Kép

Timi:nem semmi,hogy belevágsz a tanulásba,én nem vagyok ilyen bátor.Kép Sok sikert hozzá! Legalább Linda sem érzi magát kirekesztettnek,ha majd tudtok néha talizni,meg Te sem.Kép

Anikó
vakili

Linda:nagyon örülök,hogy ilyen jó hatással vagyok Rád! Kép Tessék csak jönni,amikor van egy perced,nagyon sokan hiányoltunk ám!!!!Különben is lassan mi jövünk az ünnepléssel! Kép

Andrea:képeket majd küldök Neked,(meg aki kéri) mert még mindig nem tudom feltenni ide.Eszter ugyan már adott tippet,de -szégyellem bevallani-azt sem tudom mi az a paint.Kép Sajnos teljesen analfabéta vagyok ezen a téren.Kép

Zsuzsa:ugyan nem engem kérdeztél,de Nanda meghívása mindenkinek szólt,és az összes gyerekkel.Ha én megyek(amire kicsi az esély),még apát is viszem.Kép Vagyis Õ visz engem.Kép

Macs:Jézusom! Jobbulást a párodnak!!!!! Kép
Lánykád gyönyörűséges.Kép

Timi:nem semmi,hogy belevágsz a tanulásba,én nem vagyok ilyen bátor.Kép Sok sikert hozzá! Legalább Linda sem érzi magát kirekesztettnek,ha majd tudtok néha talizni,meg Te sem.Kép

Anikó
vakili

Timi: suli Kép
A tejjel az a baj nyáron, hogy nyár van, meleg, és ilyenkor sokkal nagyobb baj lehet a nem megfelelő tárolásból, jöhetnek a bacik,... Ez az egy hónap már nem számít! Én is kivárom Edinánál!
És Rita kapcsán jut eszembe, először reggel adjad csak a kisasszonynak, hogy ha baj van. tudjatok szaladni!
Mesét mi is olvasunk minden este csajoknak! Kép
Hiszti Kép

Rita: doki szerint mi a baja? Én ma beszéltem a miénkkel. Szerinte sok most a mandulagyuszi! ÉS az magas lázzal is jár. Kép

Anikó: most olvaslak, és nesze Kép Tényleg sok a mandulagyuszi. Jobbulást! Mit kapott rá Bence?

<font size="-1"><font color="0000ff">Az agyhártyagyulladásról
Avagy ismerjük meg azt, amitől félünk!

Napjaink egyik vezető híranyaga valamennyi televíziós-és rádiócsatorna híradójában, valamennyi napilap az első oldalon foglalkozik vele. Azzal a kórképpel, amelyről az átlagember alig valamit tud, és amit tud, az sokkal inkább pánikot, félelmet keltő, mint a valóságot híven tükröző információ.

Először is, mi tulajdonképpen ennek a betegségnek a lényege, és hogyan keletkezik? A gyulladás a meningitis esetében a lágy agyhártya(ák) gyulladását jelenti, vagyis a kórokozó a központi idegrendszerbe kerül, azt betegíti meg. Eközben számtalan biokémiai folyamat zajlik le, melyek során többféle, részben a kórokozó, részben saját immunrendszerünk által termelt anyag, fehérvérsejt stb. gyűlik a gyulladás helyére, az agyhártyára, és ott különböző reakciókat eredményez.(pl. vérbőség, vizenyő, szövetkárosodás stb.) Ezeknek a folyamatoknak a következményei jelennek meg a klinikai tünetek formájában. Ezeket észleli a beteg, és ezek alapján születik meg az első vizsgáló orvos diagnózisa, melyet a laboratóriumi vizsgálatok tesznek bizonyossá.

Sajnos azonban a klinikai tünetek nem minden esetben vetik fel egyértelműen az idegrendszeri gyulladás lehtőségét, mert hasonlatosak lehetnek a télen egyébként gyakori influenza-szerű megbetegedések tüneteihez. Van azonban néhány alapvető jellemző, melyek fennállása a laikusokban is fel kell, hogy vesse, a betegség az idegrendszert is érintheti.

Ezek a tünetek a következők:

- Általában magas láz
- Erős fejfájás
- A tudati állapot zavartsága (a beteg nem reagál a helyzetnek megfelelően, vagy egyáltalán nem reagál az ingerekre, esetleg csak fokozottan aluszékony, vagy éppen ellenkezőleg túlzottan nyugtalan, csecsemőknél vigasztalhatatlan, semmire sem szűnő, magas, sipító hangú sírás jelentkezhet)
- A beteg elesett, rossz általános állapotú, közérzete rossz, a gyermek nem játszik, fekszik, nem eszik, nyűgös, nyugtalan, vagy folyamatosan alszik.
- Járása bizonytalanná válik, szédül, hányingere van, hány.
- Esetleg látászavarról számol be.
- Lefektetve típusos esetben jellegzetes módon fekszik, ún. vadászkutya-tartásban (oldalán fekszik, lábait sokszor felhúzva, fejét hátraszegi, és ellenáll, ha előre akarjuk hajlítani)
- Súlyos esetben a testén kiütések jelennek meg, melyek száma gyorsan nő. Ezek a kiütések valójában apró bevérzések, melyek rendkívül súlyos állapotra utalnak.
Összességében, ami leginkább jellemző az agyhártyagyulladások minden formájára, függetlenül attól, hogy milyen kórokozó okozza, az a folyamat rendkívül gyors előrehaladása, gyakorlatilag az órák alatt bekövetkező rosszabbodás, mely a megfelelő orvosi kezelés nélkül többnyire végzetes.
Éppen ezért a felsorolt tünetek bármelyikének észlelésekor egyértelműen az tanácsolható a szülőknek, hogy azonnal vigyék orvoshoz a gyermeket, aki ezután speciális klinikai vizsgálatokkal megerősíti, vagy elveti a meningitis diagnózisát.

Amennyiben az agyhártyagyulladás gyanúja az első orvosi vizsgálat alapján nem zárható ki, a beteg kórházba, lehetőség szerint fertőző osztályra kerül, illetve olyan osztályra, ahol a megfelelő elkülönítése a többi beteg védelmében lehetséges. A biztos diagnózist a laboratóriumi vizsgálatok, elsősorban az agyfolyadék (liquor) különböző vizsgálatai alapján lehet felállítani. Így lehet különbséget tenni a vírus, illetve a baktérium okozta agyhártyagyulladás között, illetve a liquor tenyésztésével a kórokozó baktériumot lehet pontosan azonosítani. Mivel ez utóbbi 1-2 napot vesz igénybe, de addig a kezeléssel nem lehet várni, már az első agyfolyadék vizsgálatok, a klinikai kép és a különböző ún. gyorstesztek alapján megkezdhető a beteg gyógyítása.

A gyógykezelés valamennyi gennyes agyhártyagyulladásos esetben igen komplex, intenzív ellátást igénylő feladat, melyre kizárólag csak jól felszerelt kórházi körülmények között kerülhet sor. A kezelési elvekre vonatkozó szakmai irányadások gyakorlatilag egységesnek tekinthetők az egész országban, s ezen előírások megegyeznek a nemzetközi gyakorlatban a világ fejlett országaiban alkalmazott és eredményes gyógyító elvekkel. A gyorsabb és pontosabb diagnosztikának, az egyre modernebb gyógyszereknek, az intenzív therápia fejlődésének és a rehabilitációnak köszönhetően napjainkban a gennyes agyhártyagyulladás okozta halálozás csökken, és csökken a komolyabb idegrendszeri károsodások (pl. nagyothallás) kialakulása.

Forrás: http://www.hazipatika.com/articles/Az_agyhartyagyulladasrol?aid=20011126134901 </font></font>

Anikó: és Bencének nem ez van, az tuti!!!

Zs.
zerko

Timi: szavadon foglak Kép

Rita: oké a tali,ha elém jöttök a vonatig és nem lesz 100 fok. Kép Jobbulást a leányzónak!

Anikó:jaj! Remélem mihamarabb rendbejön Bencus!
Tényleg ti jöttök, ugye aki az én és Panó kíírásakor babázik le... Kép Igaz Panó meg elötted egy nappal. Istenem, de izgi időszak is volt. Kép
Milyen talitok lesz Nandával?

Linda
bellana

Na sziasztok Csajok!Kép

Megjöttünk Vwelencéről, már a múlt hét végén, de nagyon sok dolgom lett, és nem volt időm a géphez jönni! Sok szennyes, takarítás, pakolás,visszaszokás a mi lakásunkhoz, és most 7végén meg a nővérem szülinapi banzája! Szóval, húúú mostanra kifújtam magam, és visszaálltunk a rendes kerékvágásba!Kép Látom itt azóta zajlott az élet, és nem is olvastam mindent vissza, mert annyi időm nincs!Először is a talis képeket ami Ritáéknál volt visszanéztem, és szuper jók! Nagyon arik a babácskák, és 1-2.őn amin látszotok ti is jó lenne tudni ki, kicsoda?!De majd talán a köv talira el tudunk mi is jutni!
Amúgy a nyaralás nagyon jó volt, és azért is ilyen soká írok mert a tervezettnél tovább maradtunkKép Eszti nagyon jól érezte magát, és én is!Szerencsére jól aludt a kis utazóágyába, éjjel is meg a du.-i alvásokkal sem volt gondKépKépRég voltunk már ilyen sokat együtt a barátnőmékkel, meg a gyerekekkel.Jókat játszottak, meg vitatkoztak a játékokon. Persze mindíg mindegyiknek az kellett ami a másiknál van!Ahogy ez lenni szokott, aztán ebből soxor fergeteges hisztik kerekedtek. Hisztiről ne is beszéljünk mert nálunk is mostanság kezdődik egy ilyen időszak, mert pár hete vettem észre, hogy amin eddig nem hisztizett azon most hasonlóképp mint valamelyikőtöknél, már nemtom ki írta, hogy lehuppan popóra, és leteszi a fejét a földre úgy üvölt!!KépDe hát majd csak túléljük valahogy!Evett milánóit, lángost, fagyit szóval igazán nyaralás volt a javából.Ja, és bevittem egy kicsit a tóba is!Kép Hát megmondom őszíntén nem akartam, mert én nem bízom annyira a tisztaságában, de úgy rágerjedt a "nagy" vízre, hogy majd kiugrott a babakocsiból. Szóval miután beraktam alíg lehetett kirángatni annyira tetszett neki! Küldök majd fotókat csak még nem másoltam be!

Anikónak utólag is Sok Boldog Névnapot!!!
A betegséget sajnálom, jobbulástKép

Zerkó, hasznos volt ez az Agyhártyás, köszi! Minket amúgy is érint, mert már csak 1 hónap van az oltásig, remélem addig már nem lesz gond!!

Maccs, ok majd sms-ezem, és összefuthatunk!

Timi, nagyon szépek a képek, és látszik, hogy jól éreztétek magatokat. Kiscsaj szenzációs, egy két ruciba, meg a kis köntösbeKépKép

Na, most ennyit mert lassan kel, és megyünk pancsikálni ebben a jó melegben!Kép

Puszi mindenkinek, Manó
manóci

Sziasztok!

Most jottunk vissza a dokitol. Lilinek egy enyhe torokgyuszija van. Kicsit piros a torka, de mivel most nincs laza, illetve lement a laza, igy nem kell antibiotikum, hanem csak Panadol Baby, de mivel az majkarosito, ezert vettem inkabb Nurofent. Azt adok neki. Kup mar nem kell, az csak 38 fok felett. Ugyhogy javulgatunk, csak meg nagyon nyugos Lili. De ma delutan vegre ujra pofazott es bohockodott. Kép

Na megyek is, puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Rita:örülök,hogy nincs nagy baj.Kép Sajnos mi nem úsztuk meg ilyen könnyen,délutánra 39.7 volt Bence láza,úgyhogy elmentünk még ma az ügyeletre a Heim Pálba.Gyulladt a füle,de nem annyira,hogy szúrni kell.Mondjuk ezt kb.10 másodperces vizsgálattal állapították meg,úgyhogy nem nyugodtam meg teljesen.Most elkezdjük az 5. antibikát,lázat csillapítunk ezerrel,orrcsepp és várunk.Kép

Linda:Nanda meghívott itt mindenkit Velencére a nyaralójukba 9-ére.Szerintem ez most nem fog menni nekünk,de azért páran már jelezték,hogy mennek.Olyan jó,hogy megint itt vagy!!!! Kép
Jól beelőztelek egy éve,mi??? Kép

Macs és Manó:köszi a jókívánságokat!!! Kép

Manó:Velence KépFotókat várjuk.

Zsuzsa:nagyon köszönöm az infót! Egy kicsit megnyugodtam.Állandóan be vagyok szarva,úgyhogy ma felírattam az oltást,és ha jobban lesz,beoltatom mind a három lurkót.

Jó éjt:Anikó
vakili

Sziassztok,

Anikó,
Hát olvasva a megpróbáltatásaitokat le a kalappal előtted és Bence előtt is! Kép Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!

Timi,
Leírnád részletesen azt a csodás meseolvasásos altatást? Nálunk ez nem jön be hiába olvasok mesét. A föl le ugrálás stimmel, csak mindig el akarja orozni a mesét, én nem hagyom és csak jól felhúzom magam rajta. Bár lekopogom az utóbbi 3 napban nem volt nagy banzáj az alvás körül Kép
Én tavaly kezdtem el a sulit amikor Roni még csak 2 hónapos volt. Emlékszem volt olyan h Apa ott szobrozott vele fél nap a suli előtt én meg mentem ki szoptatni. Vicces volt Kép Aztán amikor nem tudott jönni és anyukám vigyázott a babára, ott fejtem a wc-ben. Még jó hogy sok kismama volt és jókat mosolyogtak rajtam !

Bellana,
Mi a probléma az anyósoddal? Igazad van még mindig nem annyira mozgalmas az élet mint amennyire szeretném de hát ez van. már egész jól belejöttem, nem panaszkodom.

Nanda,
Napközban hány óra körülre tervezed a talit?
Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Hali Lányok!

Itt vagyok én is.Kép

Nemtom mire válaszoltam, mire nem...

Tejes tanácsok megfogadva, szeptemberig várunk!Kép

Linda!

szeptember 3-án megyek először Vácra. Egész nap ott leszek. Remélem ráérsz majd kicsit talizni...
Messze laktok a Konstantin tértől?

Andi!

Estimesés buli: Lillus vacsi- aztán letesz mint rendesen. Aztán sír- Ricsiapu bebattyog, lecsüccss Lillus mellé, nem veszi ki. Elkezd mesét olvasni. Lillus feláll, leül, lefekszik...hosszú mesére van szükség. Van mesekönyv-megszerzős rész is, de Ricsiapu nem adja. Lillus letesz róla...ez megy egy 20 percig, aztán Lillus fáradni látszik, lefekszik, cumizik...mese befejez...apa feláll, kijön, Lillus fekve marad, majd elalszik.Kép Ez kb. 30-45 percet vett igénybe. Viszont tegnap este mese nélkül aludt el, egy szava sem volt. De lehet, hogy azért, mert délután Szilvásváradon sétáltunk, és elfáradt.Kép
Mikor voltam alkalmassági felvételin, akkor jött Lillus is és apa is. De mire az ének, és általános alkalmasságira sor került volna, Lilla nagyon fáradt volt, ezért Ricsi levitte a Dunapartra sétálni. /el is aludt/ Aztán nekem már úgy szóltak ki, hogy a "kisbabás" anyukát kérjük.Kép Mondták, hogy vigyem már a csajszit is. Mondtam, hogy sajna lement aludni. TEljesen el voltak keseredve, látták az ablakból, meg akarták nézni.Kép

A gyermekem ma délelőtt nem óhajtott aludni (11-14-ig szokott). Vendégek voltak, fel volt pörögve. Aztán megebédelt, majd kitaláltam, hogy megpancsiztatom kicsit, nagyon meleg van. Nincs melegvízünk vmi karbantartás miatt, ezért forraltam a gázon vizet. hidegvizet kiengedtem, és még vittem hozzá a forrót, Lillát betettem az ágyába, hogy még véletlenül se forrázzam le. (Rettegek ettől, idegbeteg tudok lenni, ha Lilla három méteres körzetben megközelíti a gázt...)
A vizét megcsináltam, mentem vissza a gyerekért...addigra elaludt a lelkem. Kb. fél percig hagytam az ágyában.Kép Így hát hirtelen felindulásból megfürödtem a vizében a gyerekemnek. Már két napja úgyis csak jéghideg vízben zuhanyzom. Magamnak lusta vagyok vizet melegíteni.Kép

Anikó!

Nekem van egy ismerősöm, akinek a kislánya születés közben kapott gennyes agyhártyagyulladást. Hónapokig tartó kórház, kezelés...altatás...kislány meggyógyult. Aztán egy éves korában hirtelen el kezdett hányni, de nagyon. Anyukája elvitte orvoshoz...gyomorrontás. Persze anyuka nem nyugodott bele, még vagy ötször visszavitte különféle kitalált tünetekkel, nem akarta az orvos szájába adni, hogy mit kellene vizsgálnia. Addig addig zavarta el az orvos, amíg anyuka bevitte a kórházba a születéskori dokihoz, hogy nézze már meg, mert gond van...megnézték, hát gond volt. Azóta megműtötték, és rendben van a kislány, gyönyörű, egészséges.
Ezzel csak azt akartam leírni, bár én nem sokat tudok erről a betegségről, de szerintem sokkal gyorsabb lefolyású lenne, és több tünete is lenne a manódnak. Szerintem tuti, hogy nem ez a baja!!!
Gyógyuljatok meg hamar, és remélem, hogy utána egy darabig nem lesz több betegség. Megérdemelnétek már egy kis pihit!

Most ennyi jutott eszembe!

Legyetek jók!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Nem tudja valaki,hogy mikor lett ide felrakva az a tej és tojásmentes tortarecept???? Nem találom.Kép
Timi:köszi a nyugtatást,most úgy tűnik,hogy jobban van Bencus,legalábbis nincs láza.
Mindenesetre kinyomtattam magamnak a Zsuzsa által írott leírást.Nem semmi,amit leírtál a kislányról.Kép Kép
Tényleg ránkférne már egy kis pihenés,régen nem volt ilyen nyarunk.Kép Lassan kezdődik a suli,és valaki állandóan beteg volt eddig,nem nagyon tudtunk elmenni együtt sehová.Gergő már eléggé kivan.Kép

Andi:köszönöm szépen! Kép

Anikó
vakili

Sziasztok!

Vége lehetne már ennek a hülye melegnek. Az időjósok meg elmehetnek a búsba, ez nekik az enyhülés ami vasárnaptól jött?!

Anikó: nagyon kifogtátok ezt a sok kórságot. Kép Továbbra is jobbulást Bencusnak! Már csak 3 nap a nagy napig. Kép Kép Sok puszi és kitartást neked!!!

Kostyika: én is megszoktam ami van, mondjuk elöttük se volt valami lótifutis életem. Viszont a melóhely nem hiányzik, már nem is ismerek ott senkit, úgy kicserélődtek. Anyósom hosszú történet.Kép Hagyjuk is.

Timi: a Konstantin tér autóval kb.5 perc. KépOtt lettek megkeresztelve a fiúk. KépSzeptember 3-at felírtam. Kép
Melegvíz nekünk 2 hétig nem volt. Kép Villanytűzhelyen meg élmény volt melegíteni vizet ebben a forróságban....

Most el, a lurkók éppen szétkapják a lakást!!
bellana

Tojás és tej nélkül süthető piskóta (sárga)

5 dl 100%-os almalé
25 dkg cukor
1 citrom héja és leve
2 cs. van. Cukor
Ezeket belezuttyintom a turmixgépbe és jó habosra turmixolom. Ezután hozzáadom :
50 dkg liszt,
2 cs. sütőpor,
1 csipet só,
2 mokkáskanál szódabikarbóna keverékét,
majd végül 12 ek. Olajat.
Jó habosra keverem, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Ez egy gáztepsi mennyiség.
Bármivel variálható, tölthető (gyümölcs, lekvár, csokimáz stb)

A baba feketterdő totája

Előző nap készítendő!

Kimagozunk 30 dkg meggyet,levét felfogjuk.10-12 szemet félreteszünk, a többit egy tálba.
40 dkg margarint felolvasztunk folyékonyra,és a meggyhez öntjük.
Hozzáteszünk 50 dkgösszetört háztartási kekszet, és 20 dkg kókuszreszeléket.
Addig kevergetjük, míg masszát nem kapunk.Ha szükséges, adhatunk még hozzá folyadékot.
egy kb 20 cmes műanyag tálat, vagy csatos tortaformát kikenünk margarinnal, és a masszát szépen belesimítjuk.Egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt, a formából kivesszük.
Tetejére 2 dl tejszínből( növényi), és 2 kávéskanál porcukorból habot verünk, ezzel, és a maradék meggyel díszítjük a tortát.

Tejmentes palacsintatorta
Hozzávalók huszonnégy darab palacsintához:
40 dkg liszt, 2 tojás, 7 dl szénsavas ásványvíz (szódavíz), két kávéskanál cukor, egy késhegynyi só, olaj a sütéshez és a töltelékfélék.
A tojást a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és annyi ásványvizet, hogy sűrű masszaként simára keverhessük. Fokozatosan, kevergetés közben adjuk hozzá a többi folyadékot. Palacsintasütőben kis olajon vagy teflonedényben olaj nélkül egyenként kisütjük a palacsintákat. Egyet alulra fektetünk egy kerek tálra, ezt megkenjük a töltelékkel, ráfektetjük a következő palacsintát és így tornyozzuk tovább, amíg el nem fogy. . Tölteléknek a túrón és pudingon kívül bármi alkalmas, például reszelt alma, fahéj, lekvár, kakaópor, gesztenyepüré.

Jobbulást Bencének!
tandrea

Anikó!
elküldöm a receptet, csak egy kis időt kérek.
Vera küldte, de megtaláltam keresőpvel is.

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Andrea,Mese:Köszike!!! Kép

Andrea:megkaptad a képeket?

Anikó
vakili

Sziasztok!

NALIKA!
NAGYON BOLDOG ELSÕ SZÜLINAPOT KÍVÁNOK TIMINEK!Kép Kép Kép

Anikó
vakili

Sziasztok!

Vegre egy kis lehules es eso. Kép Mar alig vartam. Kép Lili mar jol van. Laza mar nincsen, kedve is jo. Ujabb szavakkal bovult a szokincse. Mar mondja, hogy eso, hapci, igen es nem. Kép Olyan edes amikor mondja ezeket. Amikor papa nincs itt, mondja, hogy papa es kozben a fejevel nem-et int. Jobbra-balra int. Kép Tudja, hogy nincs itthon. Kép
Ha mondom a Lilinek, hogy fuj a szel, akkor elkezd fujni a szajaval. Kép

Andi: kerdezted, hogy en terveztem-e a hazunkat. Valojaban nem, mert nincs tervezoi jogosultsagom, de az Ybl muszaki foiskolara is jartam, igy van kepem a tervezesrol es sok mindent megvaltoztattam. Beleertve a szigetelest is. Kép Az teljesen az en tervem. Kép Orsi irta, hogy szerencsenk van a fakkal, ami nem egeszen ugy van, mert hiaba van 2 db 30 meteres nagy fank, a keleti oldalon vannak. A delnyugati oldalon levo fak, inkabb a kertet mint a hazat arnyekoljak. A viz kozeleben lakni olyan szemponbol hatranyos is, hogy nagy melegben fulledt, es tele vagyunk szunyogokkal. Tulajdonkeppen en evek ota itt lakom, igy tudtam, hogy a tervezo altal megtervezett szigeteles keves. Ezert terveztem at. A nyilaszarok vastagsagat, milyenseget es hoatereszto kepesseget is modositottam es a falak hoszigeteleset is. Kép

Lanyok! Mai nappal befejeztem az osszes 32 lakberendezes lecket! Uff.Kép Sok volt nagyon, sokat kellett tervezni es rajzolni. Ha felvesznek, szeptember 17-en indulok a suliba. Kép

Nagyon kevesen vagyunk most. Hol vagytok??

Vera: Mikor jossz ujbol hozzam? Kép

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

sziasztok!

megint egy jó adag dobozon vagyunk túl.. de mélg mennyi minden van!!!

Anikónak torta:

Tojás és tej nélkül süthető piskóta (sárga)

5 dl 100%-os almalé
25 dkg cukor
1 citrom héja és leve
2 cs. van. Cukor
Ezeket belezuttyintom a turmixgépbe és jó habosra turmixolom. Ezután hozzáadom :
50 dkg liszt,
2 cs. sütőpor,
1 csipet só,
2 mokkáskanál szódabikarbóna keverékét,
majd végül 12 ek. Olajat.
Jó habosra keverem, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Ez egy gáztepsi mennyiség.
Bármivel variálható, tölthető (gyümölcs, lekvár, túró stb)

nos ez van Verától. Még csak annyit hogy nekem gondot okozott a gáztepsi mennyiség.. hogy az most az a nagy tepsi, vagy mi.. én a főszakács :-)
szóval azt hittem, jó sok lesz. igy keveset raktam a tortaformába, gondolván, majd feljön egy kicsit. Na nem tette, jó kis vékonka lett :-) de azért nagy csoda az almaléből torta. És fincsi! A férjem csak csodálkozott, hogy lesz ebből torta. Ja, és nagy tálban keverd ki, mert amikor a szódabikarbóna jött, én ugráltam, hogy jujj- jujj, kijött a tálból. Persze vissza is ment .-)

Nanda, sajna szerettem volna menni, Velence :-) de 9- én van/ lesz a teherautós költözés. Reméltem, későbbre szervezed.. na majd legközelebb, pedig szeretnélek már megismerni téged is!

Rita,
gratulálok!
remélem nekem is segitesz majd ház szigetelésénél :-) nem is értem, miért nem terveznek jó szigetelést a tervezők, a fűtés miatt is fontos gondolom.. Irigyellek ezért a jó kis hűvösért, és gratulálok, mert akkor nagyon ügyesen tervezted meg!

Lilike nagyon ügyes, mostmár minden napra jut valami kis csoda nektek!

Levi is tudja mutatni, hol az okos fejem, hol a papa, hogy táncizol? ezt nagyon édin csinálja!, hol a mama, hol a lámpa, (ez a kedvenc, na meg a hinta)
Meg mondja a kis zenélő telefonján, a hallóra, HA! a hinta is HI meg ritmusosan a vége. Hát haláli, olyan büszke magára, vigyorog, mint a tejbetök!
még mindig várok v.mi letölthető kép kicsinyitő programot, ha tudtok, mert nem tudok képet feltenni, pedig annyi van mint a...

na pusza, jó hűsölést mindenkinek!

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

a van. cukor vaniliás cukor, csak biztos ami biztos!

babafalva.hu vonalzó
meske

ezeket copyztam ki eddig ebben a témában:

tejmentes almatorta

20dkg liszt, 10 dkg (tejmentes) margarin (persze vajbol az igazi, de ugye mindenki azzal foz, ami jar neki , 1 tojassargaja, es annyi viz, hogy szepen osszealljon nem tul kokemeny tesztava, fel ora pihentetes utan tobbszor nyujtani, es belesimitani sutobe (a gyumolcstorta alapba a legjobb), jol megszurkalni, es 10-15 percig elosutni, kicsit szint kapjon,
ekozben 4-5 szem almabol keves vizzel kompotot fozni (fel csomag vaniliascukor nem art bele, fahej es cukor csak ha mar szoktatva van hozza a gyerkoc, nalunk az nem volt), villaval osszetorni a suru kompotot, es rasimitani a tesztara, es 2 (vagy 3) almat egesz vekony szeletekre vagni, es azt szepen csinosan elhelyezni korkorosen, be a sutobe, kb. 30 percig meg sutni,

A baba feketterdő totája

Előző nap készítendő!

Kimagozunk 30 dkg meggyet,levét felfogjuk.10-12 szemet félreteszünk, a többit egy tálba.
40 dkg margarint felolvasztunk folyékonyra,és a meggyhez öntjük.
Hozzáteszünk 50 dkgösszetört háztartási kekszet, és 20 dkg kókuszreszeléket.
Addig kevergetjük, míg masszát nem kapunk.Ha szükséges, adhatunk még hozzá folyadékot.
egy kb 20 cmes műanyag tálat, vagy csatos tortaformát kikenünk margarinnal, és a masszát szépen belesimítjuk.Egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt, a formából kivesszük.
Tetejére 2 dl tejszínből( növényi), és 2 kávéskanál porcukorból habot verünk, ezzel, és a maradék meggyel díszítjük a tortát.

Tejmentes palacsintatorta
Hozzávalók huszonnégy darab palacsintához:
40 dkg liszt, 2 tojás, 7 dl szénsavas ásványvíz (szódavíz), két kávéskanál cukor, egy késhegynyi só, olaj a sütéshez és a töltelékfélék.
A tojást a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és annyi ásványvizet, hogy sűrű masszaként simára keverhessük. Fokozatosan, kevergetés közben adjuk hozzá a többi folyadékot. Palacsintasütőben kis olajon vagy teflonedényben olaj nélkül egyenként kisütjük a palacsintákat. Egyet alulra fektetünk egy kerek tálra, ezt megkenjük a töltelékkel, ráfektetjük a következő palacsintát és így tornyozzuk tovább, amíg el nem fogy. . Tölteléknek a túrón és pudingon kívül bármi alkalmas, például reszelt alma, fahéj, lekvár, kakaópor, gesztenyepüré.

ALMATORTA

15 dkg margarin
18 dkg cukor
16 dkg liszt
3 tojás
2 mk sütőpor
1 dl tej
2 nagy alma
3-6 dkg kókuszreszelék
2 ek zsemlemorzsa
maréknyi mandula-lapocska + 1 ek kristálycukor a tetejére

A puha vajat habosra keverem a cukorral, beleteszem a tojásokat, a lisztet, sütőport, tejet, kókuszt (elhagyható), a felkockázott almákat. A kerek sütőformát ( én üvegtálat)kivajazom, beleszórom a zsemlemorzsát, amit nem vesz fel a vaj, azt kiöntöm belőle. Belesimítom a tésztát, rászórom a mandulát, és a cukrot.
Előmelegített sütőben sütöm, tűpróbáig.
Hagyományos: 190 fok.
Légkeveréses: 175 fok

pusza
Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

PANÓ!

ISTEN ÉLTESSE NAGYON SOKÁIG BENIT AZ ELSÕ SZÜLINAPJÁN!!!! Kép Kép Kép

Mese:köszönöm szépen a sok receptet,nagyon aranyos vagy.KépTovábbi jó pakolást!

Rita!
Örülök,hogy Lili már jól van.Ügyes kiscsaj,hogy már ennyi mindent mond.Kép

Orsival beszéltem tegnap,Gergő láza is elmúlt,nagyon élvezik a nyaralást.Kép

Tegnap voltam megint a Madarászban,Bence füle hurutos,de nem gyulladt.Kép
Kiderült,hogy valószínűleg a 3 napos lázon is átestünk a tüszős mandulán kívül,ugyanis tiszta kiütés lett szegény keddre.Tegnapra már nagyon csúnya volt,és nagyon sok helyen,úgyhogy a gyerekorvos azt mondta,hogy inkább vigyem be.

Na,most ennyi,puszi:Anikó
vakili

Sziasztok,

Tegnap akartam írni de valamiért meg sem jelent ez a topic Kép

Rita,
Nagyon ügyes vagy! Mi is tegnap beszéltük a párommal h ideje lenne lecserélni az ablakokat és állítólag most augusztusban van valami kormányzati támogatás rá. Még utána kell néznem a neten de nagyon jól jönne. Milyen suliba mennél?

Meske,
Hova költöztök? Én úgy szoktam kicsinyíteni hogy Total Commanderben megnyitom a képet, majd a Tools ban van olyan hogy resize, aztán a size in pixels részen lecsökkentem 400x400-ra. Leokézod és elmenti így kicsinyítve. Ezt a méretet már engedi feltenni. Ha nincs Commandered akkor sajna más ötletem nincs.

Anikó,
Nagyon rátok jár a rúd! Kitartás!

Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Panó, Beninek nagyon boldog szülinapot!

Anikó, hihetetlen hogy mennyi rossz történik Veletek! Jobbulást Bencének! Jó hogy nem gyulladt be a füle!

Rita, jó hogy túlvagytok a betegségen! Lili milyen beszél!

Mese, jó pakolást!Kép A bepakolásnál már csak a kipakolás jobb!Kép Tapasztalat...

Sziasztok
Andrea
tandrea

Sziasztok!

Jó régen nem jártam itt, már olvasó üzemmódba sem nagyon jutok ide Kép

Anikó,
köszönjük szépen Kép Persze tegnap, amikor akartam jönni besz@rt a gép...
Most amíg működik valamennyire megpróbálok pár képet tegnapról:
Kép
Kép
Kép

Puszi mindenkinek,
Hajni
nalika

Sziasztok!

Isten éltesse
Jerry Marcelljét,
Nalika Timiét és
Kika Annáját,
és ma
Panóék Benedekjét!
Minden babának Boldog szülinapot!

Zs.
zerko

jajj, én nem láttam tegnap este Andrea üzijét!
hát ez vicces...
ma meg megjelent, lehet nem frissitettem..

Andi, megnézem, hogy a fenti gépen van- e commander.. kösz az ötletet. majd ha nincs, ráteszek.
most a dolgozóban vagyok a rendes gép előtt, mennyivel egyszerűbb. na meg itt van az összes kép is, csak hát a gyermek meg fennt van. Lassan fel se tudok állni a dobozoktól :-(
kipakolás.. bár ott tartanánk, Andrea!
Csillaghegy, Római határa, 7 perc a római part :-) hekk, meg palacsinta .-)

na megyek doboz.. doboz.. doboz..

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Panó, kedves volt pocaktársam Kép Benijének és minden kedves szülinaposnak:nagyon boldog első szülinapot!

Linda
bellana

Szia Vera!
Megláttam ám a babádat! Nagyon édi. De tehetnél frissebbet is fel!
Tegnap nem tudtam feljönni, valami galiba volt itt.Remélem megkaptad az emilemet.
Puszi Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Anikó, Bencének nagyon boldog szülinapot!

Hogy vagytok? Van valami javulás?

Andrea
tandrea

Andrea!

Nagyon köszönöm Bence nevében! Kép Istenem,egy éve ilyenkor már a szülőszobában szopizott. ( 6.55-kor született) Kép
Lekopogom,teljesen jól van.Kiütései is teljesen elmúltak már tegnap délutánra.Lehet,hogy mégis csak allergia volt a gyógyszerre? Doki a kórházban azt mondta,hogy ha nem látott volna tüszőket hétfőn a körzeti,ő nem adott volna gyógyszert sem.

Rita!
Nektek milyen gyorsan múltak el a pöttyök a 3 napos láz után? Egyik napról a másikra?

SORAYA:Ha olvasol minket,ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG NÉVNAPOD ALKALMÁBÓL!!!!! Kép

Puszi:Anikó
vakili

Sziasztok!

Lili meg alszik. Kép Nalunk mar 2 napja folyamatosan szakad az eso. Ki se tudunk mozdulni. Kép

Andrea: Isten eltesse Bencet! Kép Jobban van mar?

Mese: szigetelessel azert nem szoktak jot tervezni, mert a jo nagyon draga es sok plusz munkaval jar. Ha valaki hozzaert mar egy uvegszalas szigetelohoz, ertheti miert nem jo vele dolgozni. Szur mint az allat es azt csak kesztyuben, teljesen feloltozve lehet feltenni es a szigeteles altalaban nyar korul tortenik, melegben, a tetoben. Szoval ertehto. Kép
De mindenkeppen segitek majd nektek. Kép
Levi is nagyon ugyes. Batyamek kisfianak is azt tanitottak meg, hogy hol az okos feje. Kép Olyankor a fejet mutogatta. Kép
Kepkicsinyites: van a gepeteken Microsoft Office eszközök es azon belul Microsopht photo Editor? Ha igen, ott nagyon egyszeruen tudsz kepeket kicsinyiteni, leirom, ha megirod megvan-e ez a program.

Andi: ha megtudod, legyszives ird meg, hogy mit tudtal meg errol a tamogatasrol a nyilaszarokra. Engem is erdekelne, persze nem nekunk, de szeretnek tudni rola. Szeptember 17-en indul egy Lakberendezo szakkepzes a Junart oktatasi centerben. 4 honapig tart, utana szakvizsga van.

Pano: Benikenek millio puszi szuletesnapja alkalmabol! Kép

Hajni: Timinek is nagyon boldog szuletesnapot kivanok. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Aniko: egyidoben irtunk. Kép Lilinek 3-4 nap utan multak el a pottyok. De a konyv azt irja, hogy 5-6 napig is eltarthat.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Kriszta: Boldog Nevnapot kivanok! Kép

Rita

Kép
Kép
trita

Ági!

REBEKÁNAK IS NAGYON BOLDOG ELSÕ SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!Kép

Anikó
vakili

Rita!

Akkor jól emlékeztem,és azért lepődtem meg,mert szerdán este még nagyon,szinte egybefüggően piros pöttyös volt,csütörtök reggelre meg már csak érezni lehetett,hogy érdes a bőre.Tehát 2 napig volt csak.

Anikó
vakili

Drága Anikó: Bencusnak nagyon boldog első szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Linda

Soraya: Boldog névnapot. Kép
bellana

Sziasztok!

Nagyon boldog születésnapot és névnapot kívánok mindenkinek akinek volt illetve van!Kép

Bocsánat, hogy név szerint nem!Kép

Mese!
Windows menüsorában találod a kellékeket, azon belül van a Paint! ott is tudod méretezni, ahogyan a többit írtam múltkor! Képek/ nyújtás, döntés vagy mi. Bocsi, hogy akkor elfelejtettem megírni hol keresd!
Jó hurcolkodást!
Római!Kép Tuti hely!

Rita!
Drukk a felvételihez!
Sikerülni fog!
Lilli nagyon kis csivitelős!

Anikó!
Jól kikaptatok mindent!
Viszont így később már nem szednek össze olyan sok nyavaját talán! Hátha kaptak egy jó adag védettséget!
Szebb napokat és boldog szülinapot a legénynek!

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Hali,

Anikó,
Boldog szülinapot a Bencének! Ugye milyen hihetetlen h már 1 éves?

Rita,
Még nem néztem utána de ha megtalálom akkor majd megírom neked is. Emlékszem anno anyukáméknál is üveggyapottal szigetelték a tetőteret és állandóan megszúrt.

Nanda,
Áll még a tali? Remélhetőleg jövö hétre jó idő lesz!

Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Tudna nekem valaki abban tanácsot adni, hogy lehet-e 1 éves babának lágyított csapvizet adni? Olyan vízlágyítónk van, ami a főcsapra van rákötve, és sóval működik. Vagy inkább adjam neki továbbra is a Szentkirályit?

Köszi!
Csip
csipcsiripp

Szia Csip!

En Lilinek mar 2-3 honapja csapvizet is adok. Annyit nyelt mar szuletese ota furdetes kozben, hogy artani se arthat. Mindenki maskepp gondolja ezt, tegy a belatasod szerint. A vizlagyitot nem ismerem, de ha ti is isszatok, akkor Leventenek se arthat. Kép

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?