2005 január
íme
"Szóval Genetikai tanácsadás:
számomra elég nevetséges volt - legalább is a 15 évvel ezelőtti mindentkikérdezős tanácsadáshoz képest.
Alapcsaládfa ennyi. És semmi olyan, hogy: van-e beteg, miben haltak meg, ha meghaltak, mármint vki a családból.
Ránéztek a papiromra, meglátták h betöltöttem a 35. évet - irány méhlepény biapszia. Semmit nem kérdeztek, próbáltam hivatkozni a családjainkra, nincs betegség, jó UltraHang eredmények. Semmi. Én ekkor a 18/19 héten voltam és még majdnem hogy leszidtak, hogy mit keresek itt ilyen! későn...
Annak ellenére h én úgy mentem oda, hogy semmilyen beavatkozáshoz nem ragaszkodunk, volt 3 nap stresszes napunk és éjszakánk. A fél világgal beszéltem, mert már teljesen meg voltam kavarodva... és végül maradtunk az eredeti elképzelésünknél és lemondtuk, mert annyi de annyi minden rendben van nálunk, csak kismama kicsit öregecske;)
Túl kevés volt a Genetikai tanácsadáson kapott érvelés ( 35 év + 0,004% pontosság arra a 10 rendellenességre a 0,01% vetélési kockázathoz képest) a saját eredményeimmel ellentétben ( jó UH eredmények végig, mélyanalízisben gyönyörű élmények, családban semmi rendellenesség) "
Ajánlom inkább mindenkinek
- a korábbi genetikai tanácsadást(talán máshol, ha probléma van, értem a családban előfordult stb.)
- genetikai diagnosztikai centrumot (ott vérvétel alapján kimutatják, és nagyon kedves segítőkész a doki - én már csak telefonon konzultáltam vele) vagy egyéb mást genetikai tanácsadásokat (optimális családtervezés, stb. kismama magazin. Persze mindez gondolom nem ingyen van...de esetenként érdemes rá áldozni")