Új privát üzeneted érkezett!

Connie!

Majd ha unjátok az örökpanorámás úszómedencés házatok, megyünk hozzátok!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

delfinke

Connie
Hát igen, ez a veszély fennállKép, de akkor mé mindig beköltözhetsz a belvárosba... Nehogy azt hidd, hogy az én Gabim úgy imádja a fűnyírást, de azért már nem annyira utálja...Kép
Vezso
vezso

Delfinke
Ez jó, mi is megyünk...KépRozi most úgy tűnt felkel, de visszaaludt, pedig bevan kakilva. És ez a trotyimanó irtó büdi Kép
Vezso
vezso

Delfinke
Tényleg nagyon sokat változtak a gyerkőcök. Nemrég hívattuk elő a fényképeket, amiken Dóri pár hetes. Rácsodálkoztam, mennyire más lett. Napról napra nem is veszi észre az ember, csak ha a fotókat nézegeti. A férjemmel fel szoktuk idézni, hogy milyen volt, amikor hazahoztuk, beleraktuk a mózeskosárba, és elveszett benne, most meg már mindjárt kinövi. Milyen volt, amikor először a tárgyak felé kezdett nyúlni stb, most pedig már a kúszást gyakorolja. A napok pedig olyan hihetetlenül gyorsan mennek, hogy az ember észre sem veszi.
pviki

Sziasztok!!!!!!!!

A babák nagyon-nagyon aranyosak!!!!!Kép nagyon-Nagyon írigy vagyok amiért én nem tudtam ott lenni veletek!!!!
Remélem azért szóba álltok még velem!!!
Mi ma megkaptuk a 3 hós szurit, egy kicsit sírtunk, egy kicsit nyűgik vagyunkKép
Csütörtökön feltették a spirált nagyon görcsölt a hasam, de legalább nem lesz véletlenke babámKép
Olyan jó, hogy találkoztatok egymással és megismertétek egymást, egyszer talán én is eljutok egy ilyen találkozóra.

Berkiadri
kitartás, nemsokára kezedben tarthatod a kisfiad!!!

Delfinke
Kérdeztem már egyszer tőled, hogy mi volt konkrétan a tünete a fiacskádnak, de vagy átsiklottam felette, vagy nem válaszoltál. Leírnád, egy kicsit/nagyon én is tartok attól, hogy valami van Balázzsal. Õ nem szeret hasalni, nem tartja a fejét hason és amikor kézben tartom egy kissé hátra feszíti a fejét.Kép
zsuba31

Vezso

Hát ez nem csak rajtam múlik, anyósom ilyen, nem egy rámszállós típus, de neki is megvannak a hibái, nem egy mintacsalád vagyunk az biztos. Kép

Közös háztartást meg nem vállalnék senkivel, soha. Kép Így jó, mert teljesen külön lakás, külön háztartás, szóval így nem gáz a dolog. Kép

Delfinke

Tényleg nagyon sokat változott Marci. Már igazi nagyfiú. Kép

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Látom, jól sikerült a szombati találkozó, jók lettek a képek is. Azért írhatnátok egy kicsit részletesebben is. Kép
Vaktyúk, téged nem ismertelek volna meg, amiket feltettél képeket, azokon tök más vagy.

Connie
Nekünk is jól sikerült a szombat. Voltak játékok, persze mindenben a mi csapatunk lett az utolsó, aztán beszélgettünk, ettünk-ittunk, ismerkedtünk. Volt sok gyerek, mindenféle korosztály, családias volt az egész.
Hallom, micsoda izgalmakat éltél át az elmúlt órákban Kép.

Ruz
Akkor Bendi mostmár el van látva unokatesókkal. Jó, hogy ilyen kicsi a különbség köztük, együtt nőnek majd fel.

Ez a kert dolog is jó téma. Nekünk is nagy kertünk volt gyerekkoromban, de én nem élveztem annyira, azért sem, mert segítenem kellett, meg azért sem, mert azt láttam, hogy a szüleim mennyit dolgoznak vele (persze munka után), és nem is mindig érdemes. Elhatároztam, hogy nekem nem lesz konyhakertem. Most azért már néha eszembe jut, ha lenne kertem, ültetnék ezt vagy azt. Kép

Ezek szerint a többségnek a férjekkel együtti találkozók tetszenének Kép. Részemről ez meggondolandó, ugyanis elég keveset vagyunk együtt, akkor is megyünk rokonokhoz, vagy vásárolni, stb. Én szívesebben mennék akkor, amikor ő úgyis dolgozik. Talán lesz majd ilyen is.

Delfinke
Tényleg aranyos vagy, hogy felajánlottad a lakásotokat. Hozzánk is lehet jönni, bár csak 50 m2, és negyedikre kell felcipelni a babakocsikat.
Szerintem egyébként nem feltétlenül plusz munka a vendéglátónak, mert enni-inni visz mindenki valamit, és én pl. mosogatni is beállok szívesen, illetve eldobható poharat is lehet használni.

Berkiadri
Ha még nem vettél pelust, szerintem ne is a 2-5 kg-osat vegyed. Pl. huggiesból van asszem 3-6 kilós, az tovább jó.
Ti egyébként merre laktok?
zsana75

Ja, ha esetleg valakit érdekel, és még nem látta, a megatoys kuponos sudocrem 125gr 1390 Ft (1990 helyett). Nem tudom, jó ár-e, mi nem használjuk, csak emlékszem, hogy a múltkor volt róla szó.
zsana75

Hú, képzeljétek, a Rozi igazán emberes adagot trotyizott, amolyan nem hercegnőhöz méltót, aztán kb 15 perc múlva aludt még egy jót. Most kelt fel megint. Remélem azért éjjel nem fog dorbézolni Kép
A család strandra ment, estefelé szívesebben mennek, én nem, nem mutogatom bájaimat-hájaimat ott a tömegnek. Kép
Addig jobban tudok csomagolni, megyek is, majd később benézek.
Vezso
vezso

Sziasztok kedves mindannyian!

Továbbra is lelkesen olvaslak Titeket, de a rettenetesen lassú internet miatt írni, és pláne képet küldeni nem tudok. Itt anyóséknál viszont mától van végre adsl, ki is használom.
Flóra már négy hónapos nagy lány, ma volt ortopédia kontrollon, minden rendben volt. Továbbra is csak szopizik, mostanra megduplázta a születési súlyát (2750-ről 5500-ra). Kb. 63 centi a kezdeti 53-hoz képest. Forog hasra és vissza, és mostanában folyton ülni akar.
A nagy meleget a szüleim házában vészeljük át, mert mi egy faházban lakunk átmenetileg, ami ilyenkor kibírhatatlan. Voltunk már strandon is, a délegyházi tónál (erről teszek fel egy képet, a kedvencemet).
Mindenkinek a legjobbakat kívánom, sok kitartást a meleghez!
Kriszta
Kép

Kép
KépKép
nebula

Connie,
köszi a gyors választ! Hát én már vagy 2 hete ecsetelem a lábam a batrafennel, mert azt mondta a bQrgyógyász, hogy azt lehet, ha szoptatok...akkor most abbahagyom...szerdán megyek vissza hozzá, majd rákérdezek, hogy nincs-e valami más, amit használhatok.
Látom, közben teszteltél, ezek szerint nem lesz kistesó Kép

Kép
emma8

Szia Kriszta!
Úgy látom, Flórának tetszett a strandolás Kép.
Végül eljutottatok tornára?
zsana75

Sziasztok!

Megint vendégek voltak itt, volt kollegáim, az előző munkahelyemről, 2 kisgyerekkel meg egy pocaklakóval. Hát, nem nagyon hasonlított a parti azokhoz, amikor még együtt "jártunk az éjszakába".Kép
A fiam meg becsajozott, mindjárt teszem fel a képeket is. Bár kicsit aggódtunk, hogy szétszedi a kislány, ki akarta piszkálni a szemét, meg beletenyerelt lazán a hasába, de Ákosomat ez egy cseppet sem zavarta.Kép

A talikkal kapcsolatban: én azt javasolnám, hogy találkozzunk hétközben gyakrabban, pl. kéthetente jelöljünk ki egy adott napot, aztán aki ráér, eljön. És lehetne férjes talikat rendezni ritkábban, kéthavonta, negyedévente, mert az azt hiszem mindenkire áll, hogy a férjek kevésbé érnek rá, mint mi.Kép Mit szóltok?

KépKép
connie

Emma,
Pedig azt írja, hogy Batrafent terhesség meg szoptatás alatt csak akkor lehet, ha nagyon muszáj, tehát a nem kezelt gomba nagyobb veszélyt jelenthet az anyára, mint az ecsetelő a babára. A körömgomba azért nem ennyire gáz, sztem.Kép

KépKép
connie

Az ígért képek:
Kép
Kép

KépKép
connie

Connie
Nekem tetszik az ötlet! Kép
A képeknél érdekes összehasonlítani Ákos arckifejezését, az elsőnél milyen boldogan nevet, a másodiknál enyhe rémület.
Emlékszem, amikor Zsófit hazahoztuk a kórházból Veronika két és fél éves volt és elég nehezen tudtuk meggyőzni, hogy nem kell rákenni a baba fejére egy tégely nivea krémet. Kép

Megyek alukálni, jó éjt Mindenkinek!
Vezso
vezso

<font size="-2"><font color="0000ff">Emma!

Szerintem ne aggódj annyira a Batrafen miatt. Persze a dokit azért megkérdezheted, hogy van-e más szer esetleg. De azért idemásolnám egy e-mail váltásomat:

Részemről a kérdés így hangzott:</font>
Egy mamának Batrafen ecsetelőt adott a bőrgyógyász a körömgombájára. A tájékoztatóban egyértelműen az van, hogy szoptatás alatt nem lehet. A http://www.e-lactancia.org/asp/lactanci22.asp oldalon a sárgapöttyös risk1 csoportba van sorolva, helyette a fluconazole ill. miconazole tartalmú készítményeket ajánlják. Mit csináljon szerinted a mama?

A válasz:
Az egyes kockázati kategória az majdnem a legjobb (ennél alacsonyabb kockázat csak a nullásnál van). A bőrről sokkal kevésbé szívódnak fel a hatóanyagok a szisztémás keringésbe, mint ha valaki szájon át szedné ugyanazt a gyógyszert. A Pharmindex szerint 1%-os krém 4 percen át tartó bőrbedörzsölése után a hatóanyag 1,3 %-a szívódott fel. Úgyhogy én nem aggódnék.
<font color="0000ff">A választ Juhász Judit adta, aki IBCLC, azaz laktációs szaktanácsadó, és mellesleg orvos.

Egyébként a szövegben említett oldalon utána lehet hatóanyag szerint nézni a gyógyszereknek. De mivel Connie-t kivéve azt hiszem senki nem szakember gyógyszer témában, így érdemes felhívni gyógyszerszedéssel, kenéssel, akármivel kapcsolatban az István kórház szoptatási ambulanciáját, vagy valamelyik IBCLC-t megkeresni. Segítségükkel és egy jól kooperáló orvossal szinte minden gyógyszercsoportban található olyan gyógyszer, ami nem zavar be a babáknál, ha a szoptató anya szedi.

Jó éjt!

Zita</font></font>
pzita

Talikkal kapcsolatban: szerintem jó ötlet, amit Connie javasol, mert így van egy rendszeressége a dolognak és tervezhető is. Én pártolom azt, hogy valakinél találkozzunk, és hogy ne más kárára mondjam, fel is ajánlom, hogy hozzánk is lehet jönni. Ha többen is felajánljuk, és más helyeken is találkozunk, az senkinek sem megeröltető. Augusztusban nem leszünk itthon, de szeptembertől be tudom vetni magam.
pviki

Zsuba!

Marcika tünetei: szintén utált hason lenni, buksit nem tartotta, és ha felemeltük a fejét és a lábait hátrafeszítette!
Szerintem hogy megnyugodj vidd el inkább orvoshoz! Kép Kép Kép Kép

Zsana! Örülök hogy támogatod az ötletem! Tényleg lehet műanyag cuccokat használni; és úgyis az a lényeg hogy jól érezzük magunkat! Kép

Connie! Én benne vagyok a rendszeres taliban férjek nélkül is!

Ma csak este jövök, megyek át anyámékhoz! Kép

Vaktyúk! MERRE VAGY???? Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Puszi:

Ildi

delfinke

Connie!

Köszi a képeket!

Kép

Ildi

delfinke

Vezso,
A barátnőmék kislánya se nagyon fogta, hogy ez a baba igazi, simán beletenyerelt a hasába, meg piszkálgatni akarta a szemét is, szerintem jól belecsíphetett a karjába is, de Ákosom csak akkor rettent meg, mikor rá akart ülni, addig jól bírta.Kép

A vendégség is nagyon tetszett neki, pedig azt hittem sokan leszünk (velünk együtt 12-en), de nem zavarta. Csak olyan fáradt lett már mire lefektettük, hogy nem is komfortszopizott, csak kajcsizott, aztán hozzámbújt, és úgy aludt el. Sztem már szopizni is fáradt volt.KépAludt is 7-ig, 6 óra helyett.

KépKép
connie

Tali: akkor a következő kérdésem az lenne, hogy a hét melyik napján legyen, és hogy jövő héten legyen-e már?

KépKép
connie

Sziasztok
A tegnapi nap kisse offos voltam allati fejgorcs, torpe egesz nap hisztizett ezert csak olvastam valamennyire a valasz nem sikeredett.
Augusztusban lesz egy het amikor apamek vegre nem lesznek itthon arra a hetre szinten felajanlom a lakast kertetKép
Amikor meg nem lesz ennyire meleg akkor a lakast de most nem erdemes tegnap 36 fok korul volt a lakasban.
Connie dogosek a kepek.

Kép
vaktyuk

Nekunk a jovo het eleje jo de csak 2 utan mert dolgoznom kell menni ill csutortokon kapja az oltast sztem, akkor nem akarom szegenyt vegzalni 2 napig.

Kép
vaktyuk

Jó reggelt! Kép

Lányok, mi 3-10-ig (szerdától-szerdáig) nyaralunk, és ne hagyjatok ki!!!! Persze, megértem, ha mindenkinek jó ezen a héten, akkor ok, de én is úgy szeretnék menni a köv talira KépJa, és jövő csüt-ön jó lenne ha megkapná a 4 hós oltását, mivel, hogy ugye most nem kapta meg, rajtunk kívűl álló ok miatt.
Nemsokára bemegyünk a városba még ezt-azt venni az útra, majd du leszek és holnap délben utazunk el. Már előre hiányozni fogtok. Kép
Vezso
vezso

Vaktyúk
Fejgörcs Kép Meleg lakás Kép
Ma nincs fejgörcs KépCsütörtöktől lehűlés (állítólag)Kép

Vezso
vezso

Nálunk pedig a keddi napok az oltásosak. Jövő héten kapja az öthóst, és bár eddig egyiktől sem volt baja, arra a nepra azért nem terveznék semmit.
Ma is kapott egyet Kép, az agyhártyagyulladás elleni oltás második adagját. Csak egy pillanatig sírt, pedig álmos is volt, most itt alszik.
zsana75

Vezso
Jókor mentek nyaralni, pont mikor jön a lehűlés. Kép
zsana75

Zita, nagyon köszönöm az infót!!! És a tippet is a szoptatási tanácsadóról! Holnap megyek a dokihoz, majd rákérdezek.
Connie, neked is köszi! A pihiszékes képek nagyon cukik! Melyik auchanban vettétek, mert nálunk a 3. kerben nem lehet kapnio sajnos.

Kép
emma8

Zsana:
Igen, nagyon élvezte. Bár igaz is, hogy nem a legnagyobb melegben mentünk, és nem maradtunk nagyon sokáig.
Nem jutottunk el végül tornára, mert azt az infót kaptam, hogy nyáron szünetel.
Connie: Nagyon cukik a képek!
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

sziasztok!

Lányok asszonyok Kép

Zsanán kívül ki adadta be az agyh.gyuszi elleni oltást? Még mindig nem tudom beadassam e vagy csak egy éves kora után.

Nekem ma fáj a fejem.

Boldi pár napja :

Kép

Kép
juszti75

Sziasztok!
Nagyon nagyon jók a talis képek! Mi szegény vidékiek lemaradunk errőlKép Hétvégén nagyot kirándultunk, itt van férjem kislánya, a két csaj imádja egymást! Próbálok felpakolni képeket!Kép
wester2004

Juszti
Úgy tűnik, a többieknek nem reklámozák Kép. Nekem ami mellette szólt:
- egyszer úgyis beadattam volna, ha nem most, akkor később
- nálunk ingyenes (legalábbis most)
- elég jókat írnak róla: http://www.elender.hu/~oltinfo/neisvac.htm
zsana75

Jönnek még:
szegény babámnak kicsit zizzent az anyja, 4 hónaposan hintázunkKép Na jó, csak egy fél percigKép Kép
wester2004

még két kedvenc:
Kép
wester2004

hogy ne csak Boldiról legyenek közeli fotókKépCsajok, lécci megint őszintén: csak nekem tűnik úgy mintha hizna fittnesbaba? LucaZsófinak egyre teltebb a pofikája.. (szeintem..Kép
wester2004

Wester Luca Zsófit lestoppolom Boldinak Kép olyan kis szép !!! És bizony kerekedik !!!

Kép
juszti75

Wester
LucaZsófinak milyen színű a szeme?

Pont ma láttam egy nagyon soványka babát a dokinál, olyan etióp jellegűt, úgyhogy tényleg nyugodt lehetsz, LucaZsófi ahhoz a kislányhoz képest kövér Kép.
zsana75

Á, ma egész nap nem volt net.Kép Csak ezért tudta Juszti még előttem lestoppolni Luca Zsófit.Kép Akinek sztem is telik a pofija.

Zsana,
Az agyh.gyuszisat beadatjuk mi is - tényleg, hívnom is kellene a dokit, hogy mikor menjünk, jövő héten lesz esedékes. A 3 hósnál nem sikerült beadatni az első szurit, mert felforraltuk a vakcinát.Kép Mikor hazaértünk vele, Ákos pont sírt, aztán mire lerendeztük, elfelejtettük hűtőbe tenni, és megbuggyant.

Tali: mivel a jövő hét ilyen oltásos, akkor legyen inkább a 15.-i héten. Mondjuk szerda és Margit sziget? Ez csak egy ötlet persze, amiből ki lehet indulni.

KépKép
connie

Sziasztok!

Még mindig "babaszínű" a szeme, bár inkább barna lesz szerintem, apjának, nekem is barna a szemem. mondjuk azt nem bántam volna, ha kék lesz, sötét hajjal, aHúgomnak van kékes-zöldes színváltós szeme, "gyárilag" barna hajjal, de most feketére festette nagyon dögös a virító szemévelKép. Mondjuk persze azt sem bánom, ha az én lányom barna szemmel lesz dögösKép
Boldit felvettük a listára! Zsana ismét köszi a képkicsinyítő progit!
Eszter
wester2004

zsana : köszi Kép

Kép
juszti75

Wester
Tündibündi a kislányod, már a kalapos képek is nagyon tetszettek és igenis kerekedik Kép, nincs ok aggodalomra Kép
A baba szemén én is mostanában gondolkodtam, mert egy ideig úgy tűnt, zöld színű lesz, mint a legidősebb nővérének, de most talán sötétül a barna felé, nem tudom eldönteni. Az egyik lányom zöld szemű, a másik barna, és talán Rozi is inkább barna szemű lesz? Végül is mindegy, de a szempillája csudaszépen göndörödik Kép Lesz mit rezegtetni, ha csábítgatni szeretné a fiúkat Kép

Juszti
Elmúlt a fejfájásod? Annyira nyomott meleg van, mintha ülne vmi az ember fején. A fejfájás meg tönkre tudja tenni az ember napját...
Nekem, lekopogom, "csak" akkor van ha nagyon kialvatlan és ideges vagyok, és mostanában ez nem jellemző.
Az oltással kapcsolatban akkor tudnék többet mondani, ha majd találkozom a dokinéninkkel jövő csüt-ön (remélem).

Connie
Ez a Margitsziget szimpatikus nekem, és az időpont is, mármint az a hét. És köszi, hogy szervezel időpontot, nem könnyű találni olyat ami mindenkinek jó, meg tényleg, belegondolok, hogy ez egy oltásos időszak, amíg el nem érik a 6 hónapos kort. Aztán van egy kis szünet ebből a szempontból. A talira kellemes időjárást rendeljetek, jó? Kb 24 fok kis szellőcskével jó lesz Kép

Belegondoltam, hogy egy hónap és kezdődik a suli Kép . A reggeli koránkelések stb, nem hiányzik. Csak a lányaim várják az iskolakezdést, ilyet is ritkán hall az ember.

Vezso
vezso

Sziasztok!

Wester,
sztem mindegy, a pofija kere-e vagy sem. Enyém akkor is kerek volt, mikor rozoga sovány voltam, és Luca Zsófi szerintem is gyönyörű kislány! Én a nagyfiamnak stoppolnám le, 2,5 év ideális különbségKép.

Édesek ezek a babók! És olyan jó, hog ynéhányan élőben is taliztatok. Ha lesz családos nagytali, akkor mi is megpróbálnánk elmenni rá a nagy "Dudapestre" Marcikám szavával...

Én is megkérdem agyh. gyull. ügyben a dokinkat.

Nekem van egy kérdésem. Én már nagylány vagyok szülés után 2 hónap óta, de az eddigi 2 alkalom után még pecsételgettem egy kicsit. Főleg estefelé van nagyon-nagyon enyhe inkább szivárgó vmi. A dokihoz meg csak aug 16-ra kaptam a múlt hónapban időpontot, de már kezdek aggódni.

Megyek sír Nati!

Szép estét:
Adri
Vendég

Lányok,
hogyan hidaljátok át a menzesz körüli tejapadást? Én megint ilyesmibe keveredtem (remélem) és kapkodom elő a fagyasztott tejeket estére. Kép
Nagia

Adri
Biztos én vagyok béna, de mi a kérdés?

Nagia
Hogy őszinte legyek, én nem tudom, hogy nekem okozott-e apadást, mert ebben a melegben egyébként is állandóan cicin van a kisfiú, de nem vettem észre, hogy panaszkodna a kevés tejcire. Egyébként egyfolytában egyformán semmilyennek érzem a két mellemet, olyan se nem üres, se nem telt, de egyforma a kettő.
zsana75

Zsana,
amikor van tejcsi, az enyim sem panaszkodik, de tegnap óta igen. Kép
Nagia

Nagia,
Csak egy ötletem van: a gyakoribb mellretétel. Iszol/szedsz most vaéamilyen tejcsiszaporítót? Azt esetleg szedhetnél már a kritikus időszak előtt pár nappal.

Vezso,
Oké, egy 24 fokos, szellős nap rendel.Kép

Jó utat és jó nyaralást nektek, ha addig nem "találkoznánk".

Újabban nem akar a fiam cicin elaludni.Kép Kb. 50%-ban nem sikerül így bealtatni, most is az apja küzd vele tovább. Már majdnem elaludt pedig, de egy állat motorosnak pont most és itt kellett gyakorolnia a motorbőgetést.Kép

KépKép
connie

Connie
Köszi az időjárás-rendelést, meg a jókívánságokat! Kép
Hú, sajnálom hogy Ákos nem alszik el könnyen, vannak ilyen időszakok, mint nekünk múlt héten. Ez is csak elmúlik, Rozi mostanában elalszik cicin is meg gyakorlatilag bárhogy. Rendes ember a férjed, hogy így segít altatni Kép Motoros Kép
Vezso
vezso

Vezso,
ha nem találkoznánk, jó nyaralást!
zsana75

Nagia
Sokszor én is úgy érzem, mintha nem lenne elég tejem, mert olyan plöttyedtek a cicijeim, de aztán csak van benne tej, mert kortyolgat a pici, meg elégedett is. De azért félek én is, hogy elmegy a tejem, gondoltam a tejcsináló teára, be is spájzolok belőle, biztos ami biztos. Nekem a menzeszem még nem jött vissza (szerencsére), úgyhogy azt nem tudom ilyenkor milyen lesz a tej mennyisége meg az ize, (azt hallottam más lesz). De ha megerőltetem magam, mintha kevesebb termelődne. Meg volt, hogy elfelejtettem rendesen enni (ilyen is van) és akkor is. Remélem túljutsz ezen, igyál sok ilyen teát, meg sört, meg pihenj, hátha az segít Kép
Vezso
vezso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?