Új privát üzeneted érkezett!

Szmercsa,
De jó, hogy jelentkeztél. Kép
Majd kibújik az a baba. Lehet, hogy nem is baj, hogy nem ebben a hétvégi őrült hőségben jött.
Látom, a te férjed sincs a legjobb passzban. Üdv a klubban!
A táblázatban a babátok neve mellett van egy kérdőjel. Még nem dőlt el?

Penna,
Köszi a táblát! Kép
Kevin hogy van? Szegény, nagyon sajnáltam, mikor olvastam, hogy tüsször mandulagyulladása van. Sajnos ismerem közelebbről (Beni révén). Remélem, Kevin már kifelé tart belőle. Nálatok nem került szóba a mandula kivétele?
Hogy álltok ház ügyben?

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Valahogy nagy itt a gravitáció (ki érti?Kép).

Roki: nekem is a mult héten bevágott az újamba a gyűrű, órákig áztattam hideg vízben, hogy le tudjam szedni. Most már nem merem visszavenni. Súlyt már elvből nem mérek, alig eszem valamit, ne cseszegessenek a súlyommal. Vérnyomás, vizelet rendben... Szerdán megyek megnézem a babót uh-n, az izgat nagyon, hátha látom, hogy milyen nemű.

Benianyu: anyuék látták a szaharát, azt mondták jó. Ha kellően elvontak vagytok, akkor persze a galaxis utikalauz stopposoknak, de ne lepődjetek meg, nem mindenben követi a könyvet... Más filmről mostanában nem hallottam.

D
dudukly
Isaszeg

Strandolós hétvégi képek

Kép
Kép
Kép

benianyu

Mea, Dudukly
Köszi a tippeket mozi ügyben. Olyan rég voltunk, hogy nagy lesz a választék, majd megnézem a moziműsort.
Nem vagyunk elvontak, sőt! A galaxisos kilőve.

benianyu

Férjtémához csak röviden: nyugi, a 2. terhesség/baba már nem olyan nagy megrázkódtatás a családnak. Szerintem.
Amúgy meg az a kics*szés és becsapás az egészben, hogy az emberlánya ott áll fülig szerelmesen fehér ruhában, és elképzeli, hogy ezt a gyönyörű szerelmet és kapcsolatot majd megkoronázza egy babával, és mindenki happy lesz.
Holott a gyerek nem a kapcsolat koronája (nagy fenéket!), hanem próbatétele. Mégpedig kőkemény próbatétel, a gyengébb kapcsolatok sajna tuti belebuknak. Én legalábbis még sose hallottam olyanról, hogy egy kapcsolatot a gyerek összetartott, vagy rendbehozott volna.
Azért Hari, nektek nagyon drukkolok.Kép

Hozzáteszem, minden szenvedés ellenére sose fordult meg a fejemben, hogy jobb lenne nélküle, vagy mi lenne, ha nem lenne.(Volt 2-3 álmatlan éjszakánk pl most hogy beteg volt, amíg visszaolvastam kicsit 10 perce, telerajzolta az étkező falát ceruzával, ugye, a már eladott lakásban, le kellett mosnom izzadva, légszomjjal küszködve, szóval tud dolgokat csinálni...Kép)
Ugyanakkor a férjem a betegség tetőfokán a gyerek egy erős hisztije után így sóhajott fel: "na, és most jön majd még egy kölök, meg még egy..."
Õk mások. Csak jeleztem neki, hogy sajnálom, hogy így gondolkozik, nem hittem volna, és én sose gondolok Kevinre úgy, mint teherre. Persze, ő se ÚGY gondolta, mondta utólag szégyenkezve, de mégis olyasmi jött ki belőle. Azért ettől még ő az én szőke hercegemKép és őt se cserélném el senkire.Kép
üdv
p 32-1
penna

Képzeljétek az én párom még pelenkázni is akar! Persze így látatlanban mindent bevállal, de azért az jól esett, hogy nem nézett kapásból hülyének mikor megkérdeztem tőle. A fürdetésnél is naná, hogy ott akar lenniKép
Na persze majd kiderül.

Dudukly, örülök hogy jól sikerült a buli. Én nem vállalnék be már semmi ilyet. Bár én régen sem nagyon szerettem az ilyen összejöveteleket, ha nekem kellet "csinálnom". Nem voltam soha egy házias fajta, de majd most kénytelen leszek azzá válniKép Úgyhogy lehet, hogy egy kis idő múlva majd minden hétvégén összejöveteleket tartokKép

Hari

Kép
Kép
hari

Benianyu,
kicsi fiad tényleg jó bőrben van Képcsinos a fiatalember Kép

Igazából, a párom rengeteget segít, folyton megy, dolgozik, ma is a lelkemre kötötte - ezt is veszekedve - hogy ne merészeljek felporszívózni+felmosni, mert ha hazajött szépen megcsinálja, én csak pihengessek és esetleg kicsit vasalgassak, ha van kedvem, ne csináljak bajt magamnak.
Szóval, mióta ideköltöztünk anyámékhoz, - teljesen külön házban lakunk, csak egy telken - azóta nincs nyugalom KépKépKépKép nem jó ez így, ezen sürgősen változtatni kell!!
szmercsa
szmercsa

Sziasztok Pocakosok és Pocaklakók!

Angelani
Neked szeretnék írni, mert látom viszketsz. Sajnos ez előfordulhat itt a végefelé Kép, és egész erős kényszert érezhetsz, hogy vakarózz. Ez nem kóros, és csak a szüléssel szűnik meg teljesen. Ez tudom, nem olyan jó hír, de legalább megnyugodsz, hogy nem vmi más lehet az oka. Én annyit viszkettem 2 hónapig, hogy majd beleőrültem. Csak a fürdőkádban lubickolva volt jobb. Főleg ott viszkettem, ahol vizesedtem is, de aztán majdnem mindenhol. Erre mondtam Anyukámnak, hogy most már tényleg terhes vagyok. Mert az első hónapokban mindig azt mondtam babát várok, de a végére már "terhes" lettem. Találó kifejezés. Sokszor elgondolkodom azon, hogy hogy csinálja aki azt mondja, hogy a terhesség minden percét élvezte ?! Alig hihető, hogy így is érzi.
Lehet, hogy azért nehezebb a vége felé, hogy minél jobban várja az ember a szülést Kép.
Egyszóval, kitartás, és gondolok Rád és a többi lányra is itt, hogy minél könnyebb legyen minden. Kép Kép Kép
Vezso
vezso

Szmercsa,

Köszi Kép

Ha ő akar felmosni és porszívózni, akkor tényleg ne csináld!!! Főleg így a vége felé, inkább pihengess!!!

benianyu

Nekem már most ég a nyelőcsövem... mi lesz itt estefelé?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

üdv sorstársak!! jelentkezem én is a csapatba!

Hari, imádtam a kifakadásodat, csak nyugodtan máskor is! és amikor láttam, hogy másnál is kiborult a bili a hétvégén már kezdtem jobban érezni magamKép ne nem kárörvendve akartam mondani, de annyira sz.r kedvem volt, tegnap úgy bőgtem, mint akit megvertek... nem részletezem, de nem ez volt házasságunk legszebb estéje.. ma már minden ok.
nekik sem lehet könnyű minket elviselni, de mégis úgy érzem, hogy kicsit nagyobb levegőt is vehetnének, mielőtt kinyitják a szájukatKép és számolhatnának 10-ig mielőtt elhamarkodott véleményt alkotnának dolgokrólKép de mit várunk tőlük, ej, ez az Y kromoszóma még igényelt volna egy kis tökéletesítést...Kép

Benianyu mi láttuk a randilagzit (éppen ezt játszották, amikor a Westendbe értünk), ezt ne nézd meg, ha van jobb ötlet.

A praxisba bejelentkeztünk, de mivel csak jövő hétre volt időpont, akkor meg nem biztos, hogy el tudunk menni, ezért 2 hét múlvára kértem az időpontot. addigra szerintem a klinikán is csinálnak, de majd meglátjuk. csak már úgy beleéltem magamKép

Penna! igen, kislányunk lesz!! köszi

Szmercsa, látod a babák intelligenciája már ilyenkor megmutatkozik! tudja, hogy még várhat egy kicsit.. ezek az Y-osok meg mindig olyanért veszekszenek velünk, amiért nem is tehetünk!!!Kép

Nyúlné, irigyellek Kapolcs, meg a pihi miatt! Én már úgy terveztem, hogy megyünk nyáron kapolcsra, mag majd a szigetre is, de most nem igazán szabad sokat mászkálnomKép de azért lehet, hogy hétvégén egy kicsit lemegyünk mi is és beleszagolunk az ottani levegőbe, olyan jó lenne!

Rokica! jó a vérnyomásod?! meg vizelet üledék?! csak a sok dagadás miatt...

KépKép
KépKép
and

Benianyu, Beni tényleg egy kis tünemény! Olyan kis elmélyülten pancsol! Hasonlít rád, bár a párodat nem láttam, de rád mindenképp hasonlít. És a víz..........jaj, de nagyon szépKép Hol voltatok, melyik strandon?

Na látjátok strandra biztos, hogy egyedül kell vinnem, mert oda nincs az a pénz, hogy a párom eljöjjönKép Max. elvisz, meg hazahoz, de be nem jönne.

Én most fogytam egy kilót, gondolom mert kevesebbet eszem, inkább csak gyümölcsön élek. Viszont ma olyan jól aludtam. Remélem már nem jön olyan nagyon nagy meleg. Ez most pont jó milyen idő most van.

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok Lányok!

Szeretnék csatlakozni Hozzátok, így a terhességem vége felé, de végig olvasgattalak ám Titeket is. And-nak már ismerős lehetek, a SOTE I-ről. Mi okt végére várjuk második babánkat, volt sok szenvedésem egy sikertelen terhességgel, de itt már csak az öröm nyilvánulhat meg!!! Főleg, hogy van egy 13 hónapos hihetetlenül huncutfejű kislányunk, Liza. Ad feladatot rendesen.
Mindenkinek kitartást a hatalmas hőségben, simi a babócáknak!

Katus
Vendég

Üdv KatusKép Ejnye, ejnye, csak olvasgattunk és nem írtunk? Most aztán akkor tessék pótolni!Kép Ennél kicsit többet írj magadról. Meg tehetnél fel képet Liza lányotokról is, ha tudsz. Érezd jól magad velünk, remélem jó sok jó tanáccsal tudsz majd ellátni te is minket, mint a többi már gyermekes anyukaKép

Hari

Kép
Kép
hari

And:

Eddig jó volt, majd csütörtökön megyek újra dokihoz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari,
Ne keseregj, hogy nem jutsz el a strandra. Jövő ilyenkor majd elmegyünk a strandra a babákkal, férjek nélkül. Oda szervezzük a talit, kirakjuk a plédeket a 8-10-12 hónapos piciknek az árnyékba és élvezkedünk bennük, meg fényképezünk. Kép

Köszi Kép a dicséreteket. Beni egyébként az öcsémre hasonlít, teljesen olyan mint ő ovis korában. Most is nagyon jóképű 31 évesen. Kép

Szombaton a szüleimmel a Paskálon voltunk (Apa dolgozott). Attól nem voltam oda. Nagyon sokan voltak és a közönség sem volt az igazi. (lenyúlták Beni homokozócuccát, szegény úgy elkenődött, nem is értette, hogy miért vitték el)
A szüleim hétközben szoktak odajárni Benivel, akkor kevesen vannak és normálisabb a közönség.

Vasárnap a Csillaghegyin voltunk, Apával hármasban. Nem voltak sokan és oda kultúráltabb emberek járnak.

Macskavati,
Üdv közöttünk!!! Válts át read-only-ból, csevegőbe Kép.
A kislányodnak nagyon szép neve van!!! Huga vagy öcsikéje lesz?

Benianyu

benianyu

Ok Benianyu, meggyőztél, de most aztán nem eltűnni jövőre, mert én ezt ám ígéretnek vettem!Kép De jó, jövőre megyünk strandra!!Kép

Úgy tennék-vennék valamit, de megmozdulni nem bírokKép Csak ülök itt a gép előtt és tervezgetem, hogy miket kéne csinálnom. De mindjárt erőt veszek magamon és legalább leszedem a ruhákat amit tegnap kiteregettem. Meg kicsit meggyömöszölöm a kutyát. És akkor már ki is dolgoztam magam máraKép

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Nekem olyan furcsa ,hogy csak most jött igazán szóba a vizesedés.
Sajnos én már a 18.-héttől szenvedek tőleKép
Bár már elég jól hozzászoktam.
Ami nálam is új - az a viszketésKépKép
Főleg a lábaimban. A kezem ,meg néha annyira bedagad ,hogy nemtudom behajlítani az újjaimatKépFáj!!
De rájöttem , hogyha sok dinnyét eszem-az elég jól kihajtja belőlem a vizetKép
Amúgy is imádom!! Most legalább azzal magyarázom a zabálástKépKép, hogy az segítKép

Ma felhívtam a kórházat , hogy mikor van szülőszobalátogatás!
Kiderült ,hogy arról lemaradtam , ugyanis legközelebb szept.-ben leszKép
Mondtam ,hogy az nekem már későKép Addígra én személyesen is kipróbálomKép
Kár! Azért szívesen körbejártam volna előtteKépKép

A sógoromék tegnap jöttek haza Olaszból!
Kapott a Dávidkám egy tündéri 18-as Nike kiscipőt+ egy plüss oroszlántKépKép

Tök jó, már az egész család alig várja ,hogy megszülessenKépKép

HÁT MÉG ÉN:o:o

Ez már tényleg "terhesség,,Kép

Én már hónapokkal ezelőtt mondtam a férjemnek , hogy ha valaki mégegyszer azt merészeli mondani : hogy a terhesség volt élete legszebb időszaka- azt bokán rúgomKépKép

Nem hiszem el ,hogy : az elején a mindíg álmosság-hányinger-hányás, a hízás , dagadás, mindjárt bepisilek érzés, kacsajárás,viszketés, hangulat ingadozás,uh-előtti idegeskedés,stb-stb

Valakinek ez a legszebb időszakaKép
Na PerszeKép

BefejezemKépKépKép

Csilla
csillam

Csilla!Kép

Hát együttérzek veled vizesedés ügyben!Kép
Nekem is az ujjaim annyira beszoktak dagadni főleg reggelre hogy nem tudom behajlítnaiKépKépKép

Benianyu!Kép

Nagyon édes a fiad!!!Kép
És tényleg hasonlít nagyon Rád!Kép

Mea
mea

Csilla, én egyetértek, nem hiába hívják terhességnek, de utólag lehet hogy mi is azt fogjuk mondani, hogy ez volt életünk legszebb időszakaKép
Én pl. az elején azt mondtam a páromnak, hogy ha még egyszer babát akarok, akkor emlékeztessen milyen volt az elején. Most már egészen más a véleményem. Nem is volt annyira vészes az eleje így utólag. Szóval egyenlőre jöhet a második baba. Persze még hátra van a szülésKép

Hari

Kép
Kép
hari

Tegnap voltunk egy rövid hajókázáson a DunánKép
Elmentünk Nagymarosról ZebegénybeKép

És íme egy fotó rólam a vezető fülkébenKép
Ismerjük a kapitánytKép

Itt vagyok 33+7!!!Kép

Ja ajánlom kisgyerekeseknek a hétvégi menetrendszerinti hajókázást Bp.-ről Dunakanyarba, mert nem a kis sétahajóval vannak hanem Hunyadival(sokkal nagyobb és szebb hajó)
Nagyon kellemesKép

érdemes egyszer elvinni kisgyereket, nagy élmény és szép látvány!Kép

Kép

Mea
mea

Hari,
A szülés után plána azt fogod mondani, hogy jöhet a második baba, ha ráteszik a frissen kibújt meleg pici babát a pocakodra. Pedig, akkor még igen közel vannak a fájdalmak.

Mea,
Köszi Kép

benianyu

Na itt látni is a nagy lapát kezeimet!!!Kép

Mea
mea

Mea,
Milyen csini vagy!!!!

Ez a hajókázás jó ötlet, Beninek is biztos tetszene. Kép

benianyu

Tényleg nagy a kezed, de nem tünt volna fel, ha nem szólsz. Legalább biztos kézzel fogod tartani a pici babádat Kép

benianyu

Persze -persze!!

Én is szeretnék mindenképpen kistesót isKép
Még így is , hogy ennyire megszenvedek az egésszelKép
"Meddőség,,- (petevezeték átjárhatatlan)
Lombik beültetés előtt 3 műtét-hátha segít!
Nem segített- jött a lobik: gyógyszerek -injekciók.-stb
De meg lett az eredménye isKépKépKép-DÁVIDKAKépKépKép
BÁRMIKOR ÚJRA VÉGIGCSINÁLNÁMKép

De soha nem fogom azt mondani ,hogy életem legszebb időszaka voltKép
Esetleg 2004 12.15-ét tartom annak -amikor az orvos szájából hallottam , hogy -hát Csilla ez elsőre úgy néz ki ,hogy sikerültKépBhcg: 55- ez biztos ,hogy egy babaKépKép

annyira zokogtam ,hogy mikor kijöttünk a rendelőből- biztos mindenki azt hitte , hogy a halálos ítéletemet hirdették ki odabentKépKépKép
csillam

MeaKép

Nagyon csini vagyKép

Én is -én is hajókázásKépKép
csillam

köszi mindenkinek az irigykedéstKépKépKép!
most listázom,hogy mit kell feltétlenül bepakolnunk,első helyen 4-5 párna áll!Kép,második helyen füldugó,mert ott nem lesz alkalmam kiköltözni a kanapéra,ha jön a horki-morkiKép!harmadik helyen a digitális fényképezőgép áll,hogy a vele készített fotókat aztán szépen feltehessem nektek a netreKép!

Hari,
persze,hogy nem fogok szaunázni,de a párom biztosan,mert nagyon oda van érte!pancsolni a medencében viszont igen,mert ez egy kis szálló és nem fürdenek benne sokan!usziba én se merek menni,én is félek a gombáktól,smiegymástól,de a baba születése utánn,majd biztos megyek megint,főleg baba-úszásra,az nagyon tetszik nekem így látatlanba is!

viszketés,
tudom,hogy nem feltétlenül a szárazbőr miatt viszked,de próbáljátok ki a(GABI)-babaolajas fürdést legalább egyszer egy nap,nekem nagyon beválik,pedig elég problémás bőr voltam mindig,de azóta nincs panaszom.elötte mindig kijöttek ilyen ekcémaszerű foltok a karjaimon,azóta nincsenek!most különösen jól esik ebben a melegben!én egy pocsolyányi hideg-langyos vizet engedek a kádba,meglocsolom olajjal és elkezdek pancsolni benneKép,így pont annyi olaj és víz szívodik fel a bőrömbe,amennyi kell,néha öntök bele mandula vagy jojoba olajat és akkor már nagyon trendiKép vagyok!fontos,hogy milyen olajat használunk,minél kíméletesebb annál jobb,nekem ez a Gabi jött be a legjobban!van,ami túl illatanyagos és kipattogzom tőle,de egy fél óra a napon és le is száradnak!

amúgy az elmúlt napokban én is bedagadós voltam,de terhesség nélkül is az lettem volna ilyen időben és sok láblógatás mellett,állandóan rohangásztam lábat locsolni jeges vízzelKépjaj,de jól esett!

az én Nyúl uramról annyit,hogy tuti megöl,ha nem ő fürdethet majd,meg ilyenek,hála az égnek ő ezekben a dolgokban nagyon gyerekcentrikus és le a kalappal elötte,mert megpróbál mindent megtenni,hogy jól érezzem magam.pedig feladom a leckét neki rendesen,ő nem egy barkácsmester típus én viszont mindenfélét kitalálok,de egyedül most nem megy,ezért neki kell megvalósítani az álmaimat és hát nem mindeig sikerül neki tökéletesen,és sokszor össze is veszünk,mert látja a fejemet,hogy majd szétrobban azon,hogy ő mért nem képes úgy falatpingálgatni stb.mint én(csak szerényenKép)és erre meg ő húzza fel magát!pedig nagyon ügyes,csak én türelmetlen vagyok vele!DE IMÁDOM és tényleg szerencsés vagyok,hogy ő van mellettem és elvisel engem!
na rohanok pisilni,a levesem megtette a hatását,2 napig megduplázom a wc-re rohangászásaim számát!

Nyúlné,31

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Mea,nagyon szép vagy a kismamákra jellemző nyugalommal!és de jó ez a hajókázós dolog!
Benianyu,a te fiad meg életveszélyesen csinos legény!fel tetszett adni rendesen a leckét,ha azt akarjuk hogy a mi fiaink is versenyben legyenek!Kép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Lányok!

Hátha tudja valaki a választ...

Egy vajúdó nőnek jogában áll elutasitania orvosi beavatkozást? Mintha azt hallottam volna, ilyenkor a születendő baba jogai az elsők, és azt meg az orvos dönti el.

Hogy konkrétizáljam a helyzetet: Mondjuk bevonulok a kórházba, ahol is szeretnének nekem mondjuk oxitocint adni, én meg nem kérek. Kényszerithet rá az orvos?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, tudni nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy elutasíthatod.

Nyúlné, én tényleg nem akarok okoskodni, és ijesztegetni, de én a baba-úszásról nagyon rosszakat hallottam. Pedig én is terveztem, hogy viszem majd, de valami iszonyat szemölcsökről írtak amiket a babák elkapnak a vízben. Rokica te erről nem hallottál? Mert most úgy rémlik mintha a nyári babásoknál olvastam volna. De lehet hogy tévedek.

Kép
Kép
hari

Köszi Nyúlné Kép
Ma híztam jó néhány kilót a sok dícsérettől! Olyan jó hallani.
A strandon is megállítottak, hogy milyen szép kisfiú, vagy csak hallottam a hátam mögött a megjegyzéseket. Én meg csak vigyorgok, mint a tejbetök ilyenkor.

Milyen jó fel a te Apanyúlad, hogy már előre ragaszkodik a fürdetéshez. Ez a természetes, csak nem mindenki ilyen szerencsés.

Benianyu

benianyu

Rókica

Szerintem - igen , ha másképp nem elég erősek a fájásaid.
És ezzel mondjuk meghosszabodna a vajúdás, és az veszéjeztetné a babát.

De én sem tudom - csak gondolomKép

Engem már most fenyegetett ezzel az orvosKép
Mert ha nagyon vizes az ember lánya , akkor az oxitocin amit a saját szervezeted termel , nem lesz elég mert a víz elnyomja a hatását ,és nem csinál elég nagy fájástKép

Valami ilyesmit magyarázott az én okosKép orvosomKép
csillam

BenianyuKép NyúlnéKép

Enyém Apa is ragaszkodik az esti fürdetéshez!!!Kép
Én meg nem tudom,hogy örüljek vagyne...mostanában kezd megérni bennem az Anyatigris...GrrrrrrKépKépKép..létezik olyan,hogy az ember még a férjére is féltékeny ha a babáról van szó??? Gondolom ott fogok állni mögötte és árgus szemekkel fogom figyelni miket művelnek.....Kép Vagy csak én vagyok ilyen kretén???Kép
Tisztára kifordít magamból ez a várandósság!!!KépKépKép
annamami

BenianyuKép NyúlnéKép

Enyém Apa is ragaszkodik az esti fürdetéshez!!!Kép
Én meg nem tudom,hogy örüljek vagyne...mostanában kezd megérni bennem az Anyatigris...GrrrrrrKépKépKép..létezik olyan,hogy az ember még a férjére is féltékeny ha a babáról van szó??? Gondolom ott fogok állni mögötte és árgus szemekkel fogom figyelni miket művelnek.....Kép Vagy csak én vagyok ilyen kretén???Kép
Tisztára kifordít magamból ez a várandósság!!!KépKépKép
annamami

Upsz,bocsi ez kétszer ment el....Kép
annamami

Nyúlné, Hari!

De jó téma: BABAÚSZÁS!!!
Engem is nagyon érdekel, mert feltett szándékom, hogy akarom majd vinni a babócát!
Csömörön, ahova költözünk, van is uszoda és elég híres a babaúszás oktatásáról isKépKépKép
Az a szemölcs dolog az mi a bánat???
Azaz tudom mi, de gondolom, olyan mint bármilyen másik "uszodai fertőzés" vagy nem???
Ez valami spéci dolog???

Macskavati!
HÁT EZ HIHETETLEN!!!LIZA A LÁNYOD???
Pont én is ezt a nevet szemeltem ki szám szerint a 2. kislányom számára!KépKépKép
Merthogy most várom az elsőt aki Léna lesz, aztán szertnék majd mégegyet aki Liza leszKépKépKép
Jól kifundáltam mi???
Valahogy úgy érzem hogy egy anya a lányát sosem veszíti el igazán(kivéve átmeneti kamaszkorKépKép), viszont a fiát igen...ti hogy gondoljátok???
Jó önző vagyok mi??
Félek is ettől, hogy már most féltékeny vagyok mindenkire, aki kérdez a babó felől, kivéve anyukámatKépKépKép

Egyébként most nagyon fel vagyok dobva, végre "szabad" vagyok, mint ahogy írtátok is nekem.Kint voltam az építkezésen és végre úgy látom, hogy "kezd neve lenni a gyereknek".
Elkezdték burkolni a nappali, konyha, étkezőt, csodaszép mediterrán lappal, nagyon jól választottunk, hozták a fakönyöklőket is az ablakpárkányra, betonozzák a teraszt, rakják az álmennyezetet, szóval nagy fennforgás vanKép, ez már tetszikKép
Ettől függetlenül sajnos nem gondolom, hogy készen leszünk időre, de most valahogy már nem is bánom annyira, már kezdtem kidolgozni az itthoni vészforgatókönyvet, bútorátrendezést, ha esetleg babó hamarabb jönne.KépKép

Viszont egy kis bosszúságom mára is akadt.
A köldökavér levételhez szükséges Hepatitis B, C, HIV, Cytomegalovírus, és Syfilis tesz, amit 14.000!!!!!! Ft ellenében az Istenhegyi úti klinikán csinálnak meg 1 hét alatt.
Sima terhesgondozáson is költségtérítéses lenne, no meg nem 1 hét, hanem 3-4.Kép
Így is rohadt sok az a 250.000 .- ft, erre még ezért is fizetni kell.
Ráadásul a párom meg most háborodott föl hogy a levett vért meg nekünk kell bejuttatni és nem jönnek érte a kórházba!Kép
Szép!Ennyi pénzért.......

Megann 34+1

Kép

Kép
megann

Hari,

fotó Lizáról a profilomban, de már kéne újat feltenni, mert rengeteget változik. Pl. kezd haja lenni...Kép
Én Egerben lakom, de a SOTE I-en fogok szülni, ahogy Lizát is. GYerek mellett tanulok. 10 évig pesti betyár voltam, de elkapott a szerelem, és jól ideköltöztünk.

Benianyu,
Lizának kisöccse lesz, ez az optimális családtervezés, már ha terveztük volna.KépKöszi a név-dícséretet, öcsike Benedek lesz. Nagyon szép a kisfiad, nem akar megismerkedni Lizával???

Rokica,
szerintem nem utasíthatsz vissza bizonyos beavatkozásokat, ha a baba érdeke és a szülés szakmai szempontból úgy követeli. Nem minden oxytocin-adás kényelemből történik. Érdeklődj a kórházban.

Mi sem voltunk még baba-úszáson, pedig terveztem Lizával. De 3 hónapos korától lehet vinni, addigra pont belecsúsztunk a taknyos őszbe, és pont akkor kezdett vmi ekcéma-szerűség előjönni rajta. Szóval nem akartam a közös vízzel rontani a helyzeten. Apropó, kisgyerekesek! Lizán 2 napja apró csalánkiütés-szerű izék nőttek.Új kaja nem volt, amire allergiás lehetne. Gondolom kicsípte az izzadtság, mert állandóan ragadt a kis teste, még a fejéről is csorgott. Van ilyen tapasztalatotok?

Katus
Vendég

Én az oxitocintól nem viszolygok ennyire. Csak könyörgöm ne tenyereljenek a hasamra! mert azt még nézni is szörnyű! és még nem volt senki, aki azt mondta volna, hogy az nem volt rossz. persze elv. nem lehet, de akkor is sokan csinálják.

Látta vki szombat este a national geographicon a life before birth c. műsort? én csak véletlenül kapcsoltam oda, pont kb a 24. hétnél járt az adás, gyorsan szóltam férjnek, hogy jöjjön nézze ő is. és végignézte! pedig azt hittem unni fogja, vagy csak belenéz, de olyan nagy figyelemmel és érdeklődéssel fiogyelte, majd megzabáltam. a végén a züléstől kicsit rosszul volt ugyan Kép de a kedvét nem sikerült elvenni szerencséreKép ja, nem mondtam, végig 4D képeket, meg ilyen belső (amnioszkópos?) képeket mutattak a picikről és közben mindenféle érdekes dolgokat mondtak.

Rókica: örülök, hogy rendben vannak az értékeidKép

Benianyu én is csatlakozom a fiadat dícsérők táborához!

fürdetés és pelenkázás ügyben náunk is szerencsés a helyzet: férj kijelentette, hogy neki minden tökéletesen fog menni, sőt... elvégre mindenre emlékszik, ami a húgával történt (8 éves volt, amikor született), és akkor is aktívan segített. Pl. arra is emlékszik, hogy az anyukájuk sokat aludt és semmi, de semmi gond nem volt soha a picivel, nem is olyan nagy "elfoglaltság" egy gyerek - na ezek után meglátjuk a pelusról milyen emlékei vannak...Kép de azt már megállapítottuk egymásról hogy ő fantasztikus apuka lesz én meg káprázatos anyukaKépKépKép

Mea, de csini kismama vagy! tök jól áll a pocak! (a lapátkéz isKép)

Üdv Katus!!

KépKép
KépKép
and

Annamami!

A számból vetted ki a szótKép, olvasd csak el, mit írtam az előbbKépKép

Kép

Kép
megann

Roki,

ugyan nem tudok jogszabályt, de úgy rémlik nekem, hogy jogilag is tisztázott ez a dolog, nem csak hallgatólagos szokás. Amúgy attól is függ szerintem, hogy mennyire parázik a doki, és mennyire gondolja azt, hogy bármi baj van, neki kell elvinnie a balhét. Gondolom ezért esetleg aláiratnak veled valamit.

No, meg is találtam:

http://www.orvosnet.hu/index.php?c=view&type=columns&id=154#visszautasitas

oldal közepe felé találod az erre vonatkozó részt.

Luc
33
lucretia

Megann,

LÉna gyönyörű név!!! És ritka. Mi is a Kovácshoz vmi ritkábbat akartunk. Ha már nem Eszterházy, vagy Andrássy, legalább Liza...Kép

Katus
Vendég

MegannKép

Olvastam.Olvastam.Kép
De jó!Megnyugodtam,hogy nem én vagyok elmebeteg.Kép

Erről a köldökvér levételes buliról írnál kicsit bővebben,ha van egy kis időd?
Mert engem érdekelne a dolog,Apa már jó ideje nyaggat vele,hogy ő szeretné én meg nem tudom mit gondoljak róla....
Hmmm??????Kép
annamami

Annamami,
Egy idő után szerintem örülni fogsz, hogy lesz 20 perc nyugid, amíg a férjed megfürdeti a babát.

Megann,
Ezen, hogy a felnőtt fiát könnyebben elveszíti egy anya, én is gondolkodtam már, mint mindjárt két fiú anyukája. Olyan szempontból, hogy ha majd megnősül, akkor a felesége biztos a saját anyukájához fogja majd vinni az unokáimat. Kép Bár ez az anya-fiú közötti szoros vagy kevésbé szoros kapcsolat kérdése. De kár ezen előre rágódni.
A Liza név nekem is nagyon nagyon tetszik.

Katus,
Köszi Kép. Liza nagyon helyes, mosolygós kislány, megnéztem a képet. Egyelőre kicsit nagy a korkülönbség, de egy néhány év múlva visszatérhetünk a randira.

Ez a csalánkiütés szerű izé nem sok kis apró pöttyöt takar? Mert az esetleg melegkiütés lehet, ami ilyen időben nem is lenne meglepő.

Benianyu

benianyu

And,
Köszi Kép

Én már láttam korábban a Net Geo-n ezt a műsort. És most is belenéztem, véletlen kapcsoltam oda. Egyszerűen hihetetlen, nem?

Benianyu

benianyu

Lányok, olvasta valaki az e havi Kismamában megjelent szüléstörténeteket? Halál komolyan, én már nem is fogok többet olvasni, annyira elkeseritő hogyan bánnak egyes helyeken a szülő nőkkel. És csak parázom, hogy mi lesz, ha az én orvosomból is előbújik a bunkó, és erőlteti nekem a beavatkozásokat mert ő szeretne hazamenni ebédelni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Annamami!

Nem tudom merjek e írni bármit is erről a köldökvéres dologról, mert nem akarok senkit befolyásolni!
A gond az hogy az őssejtnek jelene még "nem nagyon" van!
Jelenleg talán a leukémiát tudják hatékonyan gyógyítani vele, de a dokim asszisztense aki egyben szülésznő is, a Szent László kórház leukémiás osztályának vezetőjével hallott egy riportot vagy ilyesmi, és ott az volt a lényeg, hogy olyan hatékony bevezetett terápiát lakalmaznak jelenleg, hogy nem alkalmazzák mellette az őssejt-dolgot!Tehát még nincs kiforrott rendszere ennek. Maga az intézet sem garantálja hogy 10-20 év után a "felengedett" vérminta használható lesz egyáltalán, és jelenleg az alkalmazhatóság is testsúlyhoz van kötve( 40 kg), úgyhogy elég "bizonytalan" a jelen.
Jövője viszont "talán" van a dolognak, ki tudja hogy 5-10-15 év mulva hova fejlődik az orvostudomány.
Hát sajnos ennél több még az intézet honlapján sincs www.krio.hu...úgyhogy még én is megpróbálok infót gyűjteni, bár az én férjem már eldöntöttnek nyilvánította a kérdést, hogy nálunk lesz köldökvér levétel és kész.(igazából imádom, hogy ilyen optimistán és pozitívan áll a dologhoz, és általában mindenben ilyen pozitív és bizakodó)

Benianyu!
Ne haragudj, nem akartalak ám megbántani anyai érzelmeidben, ez csak az "ÉN" véleményem és tapasztalatom!
Csak azért írtam ezt, mert ez az anyaság dolog, valahogy olyan anyáról-lányára szálló dolog.
Valahogy érzem én azt is, hogy bár anyósom tényleg érdeklődik meg minden, de igazából anyukám az, aki nem csak az "unokája" iránt érdeklődik és aggódik, és nem csak a baba érdekli, hanem legalább annyira ÉN magam is. Õ az egyetlen aki velem is törődik a babán kívül, aki sajnálgat ha épp sok a munkám, aki még szombaton is engem sajnálgatott és mondta is a keresztgyerekeimnek hogy: Szegény Keri(ez vagyok én keri=keresztanya), még ebben a melegben is vizsgázni megy!(na most mindját bőgökKép).Szóval nekem van a világ legdrágább anyukája, és azt hiszem ezt a gondoskodást és figyelmet soha senkitől nem fogom megkapni, lehetek én akár 3ikres terhes isKép..
Egyik ismerősöm jól megfogalmazta, hogy : A baba az anyához kapcsolt termék, így vagy mind a kettőt választja egy férfi vagy egyiket sem.
És valóban így van. A baba az anyjához rendeltetett és nyilván az anya(optimális esetben), a saját anyukájához fordul bármivel, (mégha csak van egy szabad órája, akkor is az anyukájához szalad el) és nem az anyósához.

(De azért írok valami vígasztalót is neked: BENI SZERINTEM KIKÖPÖTT TE VAGY!KépKépKép LE SEM TAGADHATNÁD(BÁR MÉG APÁT NEM LÁTTAM)KépKép)

Megann 34+1

Kép

Kép
megann

Annamami!

Nem tudom merjek e írni bármit is erről a köldökvéres dologról, mert nem akarok senkit befolyásolni!
A gond az hogy az őssejtnek jelene még "nem nagyon" van!
Jelenleg talán a leukémiát tudják hatékonyan gyógyítani vele, de a dokim asszisztense aki egyben szülésznő is, a Szent László kórház leukémiás osztályának vezetőjével hallott egy riportot vagy ilyesmi, és ott az volt a lényeg, hogy olyan hatékony bevezetett terápiát lakalmaznak jelenleg, hogy nem alkalmazzák mellette az őssejt-dolgot!Tehát még nincs kiforrott rendszere ennek. Maga az intézet sem garantálja hogy 10-20 év után a "felengedett" vérminta használható lesz egyáltalán, és jelenleg az alkalmazhatóság is testsúlyhoz van kötve( 40 kg), úgyhogy elég "bizonytalan" a jelen.
Jövője viszont "talán" van a dolognak, ki tudja hogy 5-10-15 év mulva hova fejlődik az orvostudomány.
Hát sajnos ennél több még az intézet honlapján sincs www.krio.hu...úgyhogy még én is megpróbálok infót gyűjteni, bár az én férjem már eldöntöttnek nyilvánította a kérdést, hogy nálunk lesz köldökvér levétel és kész.(igazából imádom, hogy ilyen optimistán és pozitívan áll a dologhoz, és általában mindenben ilyen pozitív és bizakodó)

Benianyu!
Ne haragudj, nem akartalak ám megbántani anyai érzelmeidben, ez csak az "ÉN" véleményem és tapasztalatom!
Csak azért írtam ezt, mert ez az anyaság dolog, valahogy olyan anyáról-lányára szálló dolog.
Valahogy érzem én azt is, hogy bár anyósom tényleg érdeklődik meg minden, de igazából anyukám az, aki nem csak az "unokája" iránt érdeklődik és aggódik, és nem csak a baba érdekli, hanem legalább annyira ÉN magam is. Õ az egyetlen aki velem is törődik a babán kívül, aki sajnálgat ha épp sok a munkám, aki még szombaton is engem sajnálgatott és mondta is a keresztgyerekeimnek hogy: Szegény Keri(ez vagyok én keri=keresztanya), még ebben a melegben is vizsgázni megy!(na most mindját bőgökKép).Szóval nekem van a világ legdrágább anyukája, és azt hiszem ezt a gondoskodást és figyelmet soha senkitől nem fogom megkapni, lehetek én akár 3ikres terhes isKép..
Egyik ismerősöm jól megfogalmazta, hogy : A baba az anyához kapcsolt termék, így vagy mind a kettőt választja egy férfi vagy egyiket sem.
És valóban így van. A baba az anyjához rendeltetett és nyilván az anya(optimális esetben), a saját anyukájához fordul bármivel, (mégha csak van egy szabad órája, akkor is az anyukájához szalad el) és nem az anyósához.

(De azért írok valami vígasztalót is neked: BENI SZERINTEM KIKÖPÖTT TE VAGY!KépKépKép LE SEM TAGADHATNÁD(BÁR MÉG APÁT NEM LÁTTAM)KépKép)

Megann 34+1

Kép

Kép
megann

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban Eü. tv.) 17. § (2) bekezdés a) pontja a következőket mondja ki: "A beteg beleegyezésére nincs szükség abban az esetben, ha az adott beavatkozás vagy intézkedés elmaradása mások - ideértve a 24. hetet betöltött magzatot is - egészségét vagy testi épségét súlyosan veszélyezteti."

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na tessék. 1-2 napja írtunk listát a lánynevekről, mindkettőnknek 10-et kellett felírni - még mindig nem tudtuk eldönteni, ez már szégyenKép Nálam a Liza volt az első! férj nem rajongott érteKépKép

Annamami! én elolvastam sok mindent a köldökzsinórvér dologról. Bár én nem a Kriot preferálom, hanem a Sejtbankot (az asszem drágább, mert külföldre viszik 2 helyre a mintákat). De nagyon sok infot találsz a sejtbank honlapján, meg van olyan, hogy www.ossejt.lap.hu (nem tom hogy kell linket csinálniKép)
mi az elején úgy voltunk vele, hogy igen, aztán én mégsem, most meg én igen, a férjem mégsem... azok, akik jelenleg őssejt-terápiával foglalkoznak (gyerek csontvelő transzplantáció) nem beszélnek rá, de le sem beszélnek róla.

KépKép
KépKép
and

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?