Vadri
Lehet, hogy én egy elvetemült anya vagyok, de Luca egy szál pelusban alszik éjjel is zokni és takaró nélkül, nyitott ablaknál! De láthatólag így jól érzi magát, és még ebben a forróságban is alszik este fél nyolctól
Fanka
Szerintem minden baba túlpörgeti magát sokszor, mert már régen álmosak, de még mindíg nézelődni, játszani akarnak. A vége a nyűgös "panaszkodás", ha tovább játszunk vele, akkor a sírás következik valszeg. Megmondom őszíntén, én nem igazán tartom jónak az ölben való hurcibálást, amíg el nem alszik...Mondjuk ez már néhány hónappal később, mondjuk 12 kilósan eléggé fárasztó lenne, és nem vagyok benne biztos, hogy ezzel jót teszünk a gyereknek a későbbiekre nézve...Én a fáradtság első jeleinél beteszem a kiságyba, ott bealszik magától többnyire. Ha nem, felveszem, néhány percig nyugtatgatom, ringatom, majd lerakom. Van, hogy ez nem tetszik neki, egy rövid ideig panaszkodik (de nem sír), ilyenkor magára hagyom és villámgyorsan elalszik. Ha sír, mert annyira fáradt, nos ez a legszarabb szitu, ugyanis hiába veszem fel, a karomban is fészkelődik, egy idő után ott sem jó, ilyenkor lerakom megintcsak, és rövid sírás után bealszik. Szerintem ez a "nem hagyom sírni a gyereket" nem lehet mindenre egyformán ráhúzni, és tényleg ahány gyerek, annyiféle vérmérséklet, arról nem is beszélve, hogy a szülők miről mit gondolnak. Úgy gondolom, hogy azzal nem szeretjük kevésbé a gyerekünket, ha megtanítjuk egyedül elaludni őket.