Új privát üzeneted érkezett!

Vadri
Lehet, hogy én egy elvetemült anya vagyok, de Luca egy szál pelusban alszik éjjel is zokni és takaró nélkül, nyitott ablaknál! De láthatólag így jól érzi magát, és még ebben a forróságban is alszik este fél nyolctólKép
Fanka
Szerintem minden baba túlpörgeti magát sokszor, mert már régen álmosak, de még mindíg nézelődni, játszani akarnak. A vége a nyűgös "panaszkodás", ha tovább játszunk vele, akkor a sírás következik valszeg. Megmondom őszíntén, én nem igazán tartom jónak az ölben való hurcibálást, amíg el nem alszik...Mondjuk ez már néhány hónappal később, mondjuk 12 kilósan eléggé fárasztó lenne, és nem vagyok benne biztos, hogy ezzel jót teszünk a gyereknek a későbbiekre nézve...Én a fáradtság első jeleinél beteszem a kiságyba, ott bealszik magától többnyire. Ha nem, felveszem, néhány percig nyugtatgatom, ringatom, majd lerakom. Van, hogy ez nem tetszik neki, egy rövid ideig panaszkodik (de nem sír), ilyenkor magára hagyom és villámgyorsan elalszik. Ha sír, mert annyira fáradt, nos ez a legszarabb szitu, ugyanis hiába veszem fel, a karomban is fészkelődik, egy idő után ott sem jó, ilyenkor lerakom megintcsak, és rövid sírás után bealszik. Szerintem ez a "nem hagyom sírni a gyereket" nem lehet mindenre egyformán ráhúzni, és tényleg ahány gyerek, annyiféle vérmérséklet, arról nem is beszélve, hogy a szülők miről mit gondolnak. Úgy gondolom, hogy azzal nem szeretjük kevésbé a gyerekünket, ha megtanítjuk egyedül elaludni őket.

marq
Kép
Kép
marqueza

Marq.,
Én már jártam úgy, hogy letettem, de nyügizett, gyorsan kiszaladtam vécére, aztán mire visszaértem felvenni, már bealudt.Kép
Egyébként biztos babavérmérsékelt kérdése is, mert Ákost is viszonylag könnyű bealtatni, ha idejében észreveszem, picit ringatom (ülve), aztán mikor már lecsukódott a szeme, beteszem az ágyába, és 1-2 percen belül általában alszik. De ha túlpörögte magát, csak a cici jöhet szóba, nála olyan nincs, hogy rövid sírás után bealudjon ilyenkor. Sztem nem nagyon lehet megtanítani nekik az egyedül elalvást, van akinek megy, és van akinek nem. De nálunk pl. időjárástól is nagyon függ.
Meg ugye kérdés hol kezdődik a sírás, mi már legtöbbször csak nyügizünk, ilyenkor nem veszem fel minden nyikkra. Mondjuk már eléggé tudom, mikor kezd fokozódni a nemzetközi helyzet.Kép Pl. most.Kép

KépKép
connie

Connie,
Nálunk is hasonló a helyzet, mint nálatok, a sírás már ritka, inkább nyűgi van, de én sem veszem fel minden nyikkanásra. Egyébként nálunk valószínűleg azért is más a helyzet, mert tápszert kap, így cici nincs, a cumit az első néhány hétben még elfogadta, de mióta az ujját szopja, nem kell neki. Ha nyűgi miatt felveszem, csak akkor nyugszik meg, ha ezzel egyidejűleg elkezdi szopni az ujját. Így tulképp saját magát nyugtatja meg. Önálló kis csajszi...Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Marqueza, ne viccelődj nekem, ne viccelődj!KépKépKép
én is leteszem Natit, elalszik, éjjel 12 órát alszik felébredés nélkül.
De Marcival viszont nem lehetett megcsinálni. Szóval gyereke válogatja...

(Marci áll a szobaajtóban, és onnan mondja Natinak: "szia, picur, sziaaa, sziaaa, pusziiii!" - hihetetlen pasiKép)

Szép napot, szupi talit nektek!

Adri

Ui.: Edinka édes a kicsid. Nálam Marci nem sírt, mikor kevés volt a tajam neki, csak egyszerűen 2 hónap alatt 10 dekát hízott. A kevés, ill. kevesebb kakit, pisit szokták mondani, de most Natinak is kevesebb a kakija, és most 3 hónap alatt többet hízott, mint az elmúlt hónapban.
Vendég

Hm, úgy értem 3 hét alatt többet hízott, mint az előző hónapban...a melegre fogom, hogy ilyen "okosakat" írok.Kép
Vendég

Sziasztok!

Jaj, de édesek ezek a babák. Mindegyik nagyon cuki.
Mi is szenvedünk a melegtől . A gyerekszoba az emeleten lehúzott redőnyöknél a hőmérő 29 fokot mutat. Ezért leköltöztünk Adéllal a földszintre, ahol már elviselhető a meleg kb 26 fok. És végre ott nyugisan tud aludni. Ebben a dög melegben a saját szobájában csak hánykolódott, dobálta magát a kiságyban. Levittünk egy utatzóágyat a földszintre és minde oké. Én egy pamut ujjatlan hálózsákban altatom most lent, alatta csak a pelus. Így nem kell takargatni. A saját ágyában én is csak ujjatlan bodyt adtam rá.
Képzeljétek most is 10 óra óta alszik. Ez hihetetlen, mért is nem mentünk le hamarabb a földszintre.
Adél 6 hónapos és képzeljétek tud pá-pát integetni. Még mindig csak az anyatejet fogadja el, pedig szorgalmasan próbálkozom barackkal, almával, sárgarépával. Kevés sikerrel. Olyan képeket vág...

De jó nektek! Taliztok. Nagyon jó össznépi babázást és sok-sok árnyékot nektek. Most irigykedek ám.

Sziasztok!

Edit

Kép

Kép
ditke75

És 2 mosoly:
Kép
Kép
Vendég

köszi Connie! Akkor előbb bevetem a bepanthent! Jó talit !

Ja és szivesen lefotózom neked Ákost csak egyszer kerüljön a kezem közé Kép Kép Kép olyan szép hogy csuda képeket csinálok majd róla Kép

Kép
juszti75

sziasztok mi mindjart indulunk

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Képzeljétek, kölcsön kapjuk egy ismerősünk nyaralóját egy hétre! Úgyhogy most mosok, pakolok ezerrel, mert délután indulunk. Ezért sajna nem megyünk a találkára, de mindenkinek jó szórakozást, hűs árnyékot...stb!
Na rohanok teregetni, sziasztok!

KépKép
fanka

Sziasztok!

Remélem a tali jól sikerült a dög meleg ellenére is. Kép Kép

Rakjatok fel képeket, látni akarom a babákat meg titeket Kép Kép Kép

Akiren
akiren

Sziasztok,

csak bejelentkeznék h mi is megvagyunk.

Tamesz,
férjurad, háááát... Kép. Nagyon ügyes Marcell

Lányok,
mindegyik baba nagyon helyes. És hogy változnak

Nálunk 31 fok van a lakásban Kép. Nem is tudom melyikünk bírja rosszabbul a Manó vagy én

Meséljetek légysz a találkozóról és képet is szeretnék ha lehet rólatok

Most egy kép rólunk:

Kép

Adri

Ui:
Vadri: én is vidéki vagyok Kép (Nagykanizsa)
hadri

Sziasztok!
Az utóbbiidőben nem volt energiám netezni, így eléggé elvesztettem a társalgás fonalát, annyit írtatok, csak győzzem visszaolvasni.

A meleg minket is megvisel, ha már nagyon nyűgös Dóri, jön a fürdőzés a kiskádban. Amúgy kb óránként, másfél óránként szopik, már érzem a melleimen az állandó igénybevételt.
AZ altatás nálunk mindig együttjár a szopival. Ugyanis Dóri aktív állapotában nem hajlandó szopni, így ha látom, hogy fárad már és kezdi szopni az ujját, jön a cici. Szopi közben hamar bealszik. Ha végez, megpróbálom letenni, ilyenkor általában felébred, ritkábban alszik egy jót, vagy nem teszem le, hanem magamon hagyom, és úgy alszik. Egyébként néha magától is elalszik. Például tegnap este 11kor az ágyunkban játszott, majd egyszercsak elaludt.

Kíváncsi vagyok, milyen volt a tali, hogy bírtátok a meleget. Ha lennének rendszeres találkák, mi is szívesen mennénk. De ebben a melegben egyszerűen nem tudtam rászánni magam, hogy elmenjünk.

Viki
pviki

Fanka!
Hogy hova viszem sétába? Hát megpróbálok viszonylag hűvös helyet találni, ami persze ilyenkor nincs, de a panelban sem jobb.

Angéla!
Köszönöm a táblában a képcserétKép

Tamesz!
Marci nem semmi kiskomaKép

vAdri!
Nagyon tetszik a szopiztatós kép! Az utóbbi képekre reagálva: jajj, de édesek ezek a kiskölykökKép

Juszti!
Nagyon jó ez a közeli kép!

Connie!
Nálunk rendszeresen ilyen bömbizős, kínlódós az esti szopi. Amúgy Lizi is szokta azt csinálni, mint Ákos, hogy odakap 2 szívás erejéig, aztán már el is van mással foglalva. Csak ő van, hogy 3 perc kajálás után adja ezt elő.

Remélem jól sikerült a találka!

Na megyek fürdetni, szegénykém ma tele lett melegpöttyel.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Újra itt Kép Horror napokat élünk ebben a melegben! Bezárva a lakásba, ez katasztrófa!
Napközben fürdünk, ami 10 perc nyugalmat ad, többet nem.
Ti, hogy bírjátok?

Arra jutottam, hogy kórház alapján keresek új orvost és a Szent Imre mellett döntöttem. Segítsetek nekem, BITTE! Ha igazán jó szívvel ajánljátok a kórházat és az orvosotokat, elküldenétek a nevét és elérhetőségét.
doritis@citromail.hu

köszönöm, előre is!
doritis

Juszti! Mi is voltunk Veres dokinál pémteken, és mi is ugyanazt kaptuk, mint Ti. Szerencsére komoly gond nincs, szóval azt mondta, hogy vagy nem csinálunk semmit azon kívül, hogy gyakrabban, kevesebbet adunk neki enni, vagy megpróbáljuk ezt a Nutriton nevű szert, amit Ti is kaptatok. Megpróbálok utánanézni ennek, aztán meglátjuk.
Lányok, nem ismeri valaki közületek ezt a szert?

Kép
emma8

sziasztok most tettem le torpe ertubnk haza kaja stbKép egy kep gyorsban
Kép
Azert tetszett annyira mert Rozi buksijat Marcika simiziKép

Kép
vaktyuk

Szia Vaktyúk és Mindenki!

Köszi a képet, naggyon jó lett, a Marcika már csábítgatja a Rozit, nem is vettem észre.... HÁt milyen lányos anyuka vagyok?! Kép Kép
Nem mertem ilyen "pucér hapsis" képet feltenni, és nagyon örülök, hogy feltetted!! Kép Kép Kép
Rozi úgy alszik, mint a bunda, és biztos vagyok, hogy a majdnem egész napos szabadban eltelt nap miatt.
Mi nagyon jól éreztük magunkat és örülünk, hogy megismerhettünk Benneteket személyesen is!! Kép Kép
Nem is éreztük a meleget, azt hittem zavarni fog minket ez a hőség, de nem. Mondjuk, jó sokszor pakoltunk át mindannyian az árnyékot követve, de nem baj. Kép És annyira édesek voltak a pici fiúk, na meg a mi pici lányunk is, egyedül a sok hapsi közt..Kép
SZUPER NAP VOLT ÉS KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK! Kép Kép
Vezso, párja és az aprónép
vezso

Bocs, most látom milyen mondatot írtam Kép: ammiatt alszik ennire valszeg, mert az egész napot a szabadban töltötte..

Ja és hazafelé ettünk fagyit a Daubnernél és vettünk extra méretű málnát (2 kg-t!), amiből lekvárt csináltam volna, de már alig van belőle...Kép

Remélem rendben hazaértetek Kép

Mindenkinek kitartás, állítólag holnap már nem lesz ilyen banánérlelő időjárás. Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!

Mindjárt kezdem feltölteni a képeket netre.Kép
Mi is nagyon jól éreztük magunkat, a hőségre én is azt hittem, hogy rosszabb lesz, de sokkal jobb volt, mint itthon haldokolni a panelben.
Ákos is extra hamar bealudt a meleghez képest, sikerült jól lefárasztani.Kép
nagyon jó, hogy személyesen is találkoztunk, és én támogatom, hogy rendszeresítsük.Kép Párom is jól érezte magát, az ne tévesszen meg senkit, hogy nem társalgott egyfolytában.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Mi is nagyon örülünk hogy megismerhettünk titeket, nagyon jó fejek vagytok! Kép
Nem is gondoltam volna hogy ennyire jól fogjuk érezni magunkat!Kép Kép Kép Kép
Mi is köszönjük mindenkinek!
Vezso!
Én már az elején mondtam, hogy Marcika hajt Rozira; figyelni kell rájuk! Kép Kép Kép Kép
Kép
Csak úgy mellesleg, nézzétek meg mit művel a fiam!Kép Kép Kép Aki először rájön, jutalmat kap!Kép

Ildi

delfinke

Igen szeretnek az elottem szolohoz csatlakozni, mi is mindenkinek nagyon orultunk kiv sajnalom magam a medences hazamban de mind1 es allati jol ereztuk magunkatKép
Kovi tali?Kép
Ja ha tobbi anyuka beleegyezik szivesen felrakom a kepeket meg kb 6 van

Kép
vaktyuk

Ildi gyanuuus a fiad maris tepi szegeny Rozi hajatKép
Allati most vettem eszre hogy MArcika epp pisil a kepen

Kép
vaktyuk

Delfinke

Pisil és nőzik egyszerre! Kép Mi a jutalom?

Vaktyúk
Ja, mi is itt szenvedünk a medencés házunkban a körpanorámával, pfuj Kép Igen, kérjük a képeket Kép Kép
vezso

ÉS igen, igen igen!Ez az én fiam, pisil és nőzik egyszerre! Kép
Vaktyúk! Jöhetnek a képek! Kép

Ildi

delfinke

Kép
Kép

Kép
vaktyuk

Kép
Kép
Kép

Kép
vaktyuk

Kép
Kép
Kép

Kép
vaktyuk

Aki keri elkuldom mailben, aki pedig nem tud kicsinyiteni kuldje el nekem lekicsinyitem es felrakom holnap vagy utana

Kép
vaktyuk

Én is feltöltöm a képeim! Kép
KépKépKépKépKép

delfinke

Én is feltöltöm a képeim! Kép

delfinke

Delfinke aztan nem el tunni megint hanem minden nap irogatni lecciKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Látszik a babákon, hogy jól érezték magukat! Marcika tudja, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a csajozást! Ennyi kispasi között időben kell cselekedni, nehogy valaki más lecsapjon az egyetlen kislányra! Kép
Sokat gondoltam rátok, hogy bírjátok ezt a hőséget, de ha az embert leköti a jó társaság, akkor ez nem is olyan feltűnő!
Remélem a következő találkozóra már mi is el tudunk menni!
berkiadri

Adri hogy vagy mi ujsag pocak fronton?

Kép
vaktyuk

Adri
Igen, mi a helyzet? Én is kíváncsi vagyok Kép
Biztos el tudtok jönni, legközelebb, bár még nem tudjuk mikor lesz a köv tali. De lesz, én is remélem Kép
Most kezdek álmos lenni, fejbecsapott engem is a mai nap, jó éjt! Azért még egy picit visszakukkantok! Kép
Vezso
vezso

Vaktyuk, Vezso
köszönöm megvagyok, a hasam görcsöl, folyik a tejem, már ha ez egyáltalán már tej! Szerintem reggel kijött az a nyákdugó vagy mi a szösz! Kép
Ne nevessetek ki, de nem tudom ,hogy mik ezek a dolgok! Szerintetek sok van még hátra?
berkiadri

Hat sztem max 2 nap es mar a kezedben lesz a manocskaKép

Kép
vaktyuk

Lányok,
kérdezhetek indiszkrétet? Ma éjjel véres volt a wc papír, azt hittem, 1 év szünet után visszatér piroska. 12 hete szültem utoljára. Aranyerem nincs, asszem. Azóta semmi. Találkoztatok már ilyennel?

Egyébként képtelenség visszaolvasni benneteket. Kép
Nagia

Nagia valaki szules utan 6-7 hettel egyzser nagylany lesz valaki nem, lehet hogy csak egy pecsetelo verzes esetleg?

Kép
vaktyuk

Te is ébren vagy még? Hát a gyermeked meg az urad? Kép
De mit pecsételget? Idegesít! Attól is félek, hogy megint menzeszidőszak van, aztán megcsappan a tej, mint 1 hónapja. Kép Pocsék érzés volt, úgyhogy tudom, miről beszél, akinek elapadt a teje. Az őrület határát súroltam. Szerencsére azóta a tápi ott figyel a szekrényben felbontatlanul.
Nagia

Vaktyuk,
jó lenne, ha igazad lenne! Kép

Úgy hallom megjött a férjem, úgyhogy elköszönök, mert már reggel óta nem láttam! Kép
Mindenkinek jó éjszakát!
berkiadri

Ferjem elment egy baratnomert atjon aztan kicsit borozunk, fiam alszikKép
Adri jo ejt
Nagia tudom miyen szar nekem mar elment 1 honapja kb

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Nagyon jók lettek a képek a taliról, jaj, sajnálom, hogy nem tudtunk menni, meg, hogy nem is szóltam, hogy nem megyünk, de nem jutottam gép elé, mert itt annyi minden történt. Szóval férjemet nem lehetett ebben a melegben rábeszélni, hogy menjünk, aztán úgy volt, hogy a sógoromék átjönnek szombaton, nekik is mondtam, hogy menjünk a talira, jöjjenek ők is, de nem akartak. Nekik is van egy 16 hónapos meg a pocakban egy 38 hetes (volt még akkor). Kép Szóval úgy volt, hogy inkább maradunk itthon és nálunk grillezünk, erre reggel telefonálnak, hogy nem jönnek, mert irány a kórház jönnek a fájások. Kép És délre már meg is lett a kislány. Dorkának hívják. Kép Amúgy a sógornőm az Istvánban szült, tök teltház van, és szokott minket olvasni, csak írni nem nagyon. Úgyhogy most én jól megírom, hogy megszületett a lánykája. Kép Ma megyek és jól megnézem. Kép

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Tegnap este sajna elment a netünk, nem tudtam feltenni a képeket.Kép 9-re vendégek jönnek, de délután felpakolom őket. Csak jelszóval megnézhető oldalra tegyem őket, vagy mehetnek simán a többi kép mellé a honlapomra?

KépKép
connie

Connie

Köszönjük őket előre is Kép Kép Nem tudom, hogyan jobb Neked, meg a mindannyiónknak? Majd le szeretnénk a képeket magunknak tölteni Kép Mi végül is alig fényképeztünk vmit, meg a Zsófi vhogy annak is egy részét letörölte a gépről. És Zsófinak az elesése következtében nem lett semmi baja, se bokarándulás, se kéztörés, szóval jól van. Kép

Ruz
Gratulálunk a babához! Kép Hallottam én is, hogy babaeső van. Vagy esetleg hosszabb áramkimaradás volt 9 hónappal ezelőtt?! Kép Azért kár, hogy nem jöttél! Kép

Berkiadri
Most már tényleg úgy tűnik hamar meglesz a kisbaba, könnyű, gyors szülést kívánok! Kép Kép

Vezso
vezso

Ruz

Ha jöttetek volna a talira se lett volna gond a szüléssel, mert levezényeltük volna Kép
Vezso
vezso

Vaktyúk

A múltkor kérdeztél minket, hogy van-e ötletünk a száraz haj kezelésére. Az őszi topikban megkérdeztem egy fodrászlányt, és most válaszolt elég hosszan, nézd meg, hátha segít! Kép 2005 őszi topik, Nyúlné és most reggel írta!
Kép Kép

Vezso
vezso

Sziasztok
Vezso koszi a hajas dolgotKép, lanykaddal mi tortent elesett?
Connie nekem nem fontos hogy jelszavas legyen ahogy neked jobb.
Ruz
GratulaKép Ti kertes hazban laktok?

Kép
vaktyuk

Vaktyúk
Igen, elesett már az utcán, amikor kifelé jöttünk, mert hozta a kezében a két összehajtogatott takarót és nem látta szegényke hogy az út szélén egy szép kátyú van. És még ráadásul ki is nevettük, mert mindig akkorákat esik, meg összetör dolgokat, és ez olyan kandikamerás jelenet volt. Kép De jól van. Már kiskorában is tele volt mindenféle sebesülésekkel, amiket az oviban szedett össze, meg mindig leeszi magát... Annyi apró baleset éri, olyan kis hebehurgya. Rémeket látok, amikor a Rozit cipelgeti ...
Vezso
vezso

A vendégek késtek, úgyhogy feltettem a képeket. Letöltéssel ne bajlódjatok, majd küldöm mailben. Ha szeretnétek nyomtatni is, akkor írjátok majd meg melyiket, és küldöm teljes méretben is.
No, most már viszont megjöttek.

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?