Új privát üzeneted érkezett!

Lilla!
Nagyon örülök, hogy már otthon vagytok.Kép

Orsi!
Húú, de arik a fiúk.KépBiztos élvezték.Kép

Cat!
Milyen tápit használtatok?
És hogy készítetted el?Cumisüvegekbe?
Azután felmelegítetted?
Már bocsika a sok kérdésért, de mi is ezen dillemázzunk a párommal, csak azt olvastuk, hogy nem lehet elkészíteni előre, csak mindig frissen.
Nekem is jobb lenne, ha megcsinálnám előre a napi tápit, mert nem kellene vele akkor kapkodni, amikor mind a két kisfickó ordít.

Törpegenyő!
Szépek vagytok.Kép

Enikő!
Nálunk egyszerre van szopizás, és tápizás is.Kép

Moncsi!
Nagy-nagy gratula!!!KépVigyázz magatokra!!!

Annamari!
A gyakoribb szopizás is megoldás, de szerintem nyugodtan adhatsz nekik forralt vizet.

Kristin!
Már nagyon kíváncsi vagyok a gyerkőcökre.Légyszi küldj képet Cat-nek.

Vajon mi lehet Gyöngyivel? Már régen járt erre.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Mi Beba tápit használunk. Minden reggel kikeverem neki cumisüvegekbe, és a hűtőben tárolom. Amikor etetés van, akkor kiveszem, mikróban megmelegítem, és etetem. Este ha marad valamennyi, azt már kiöntöm, mert másnapra már nem jó. De ez is úgy savanyodik mint a tej, tehát könnyű észrevenni ha már romlott. Én is olvastam, hogy mindig csak frissen lehet elkészíteni, de ez túlzott elővigyázatosság. Mi túrázunk is, és akkor is készen visszük mindig. Na nem ebben a melegben.Kép

MoncsiKép
Gratula a vegyespároshoz itt is.KépKép

TörpefenyőKép
Nagyon helyes a kis "másodhegedűsöd". Nálunk is van másodhegedűs, és van főnök is.KépKép Ez úgy látszik minden ikerpárnál dukál.

Cat

Cat
Kép
cateye

Hu, mindenki ellene van a hozzataplalasnak... nekunk a vedoneni es a doktorneni is mondta, h elkezdhetjuk a kostolgatast..(en kerdeztem, mert szerintem nem rossz, ha nem ezt a vackot eszik mar majd, amit honapok ota...szerintem ok is unjak neha..) nem etkezest akarok en helyettesiteni, csak szoktatni oket mas izhez. Ezt kb ugy kepzeltem el, hogy egy pici darab barackot megfogok es nyalogathatjak. Egyelore..
4 honaposan meg majd levet probalok adni, az meg 2 het. Ok full tapszeres babak, szoval nem a fincsi anyatejci helyett kapjak!!!
Annamari,
van kockank, ami csorog belul, meg vannak rajta fogantyuk, meg zorgos papir van az oldalaban, es akkor azt okollel pufolik. Meg ilyen konyvszeruseg is van anyagbol, ami zorog, meg sipol, azt is pufolik. Kb 20 percig megy ez, aztan egy kicsit anya karjaban:-)) Es nem mindegyik tudja!!! Hanna nagyon ugyi, o el is talalja, Nati nezegeti, probalja elerni, o nem mindig talalja el a kezevel (nem fognak meg!!), Beni meg nem is figyel ra. O a zenet imadja, teljesen lekoti, meg el is mosolyodik kozben. van egy felfujhato kis zenelo bohocom, amit lobalok neki, azt nagyon szereti. A zenelo forgo nalunk is nagy siker!!!
bevallom mi onszorgalombol elmentunk egy nagyon jo neurologushoz is ide a Bethesdaba, es o azt mondta (azon tul h minden OK teljes mertekben velunk) h jo ha lent vannak jatekok a gyerek mellett, szines rongyok, amiket el akar erni, meg akar fogni (szal egyszeru dolgok), az jobb mint fentrol varni a sult galambot:-))az a jo ha magara huzza, es probal kikeveredni alola, sot az is jo, ha elerik egymast, es egymast is erzekelik. Haat, nalunk annak mindig siras a vege, szoval elegge kartavolsagra teszem le oketKép)
Ja, es mi mar inkabb Vidra drnot latjuk halistennek, ha minden jol megy a Margitba mar csak egy kontrollra kell visszamenni. Eleinte mi hetente jartunk, de mar jobb a verkepuk. Mi is eszunk napi 2x3 ill 2x4 csepp vasat am!
Hozzaitatas: en teat adok (cukrozatlan), Beni es Nati citromfuvet, Hanna edeskomenyt. Nagyon gyenge, epp hogy szine van. A vizet valahogy nem szeretik, ezt meg megisszak. De sztem - bar nem sokat tapasztaltam ebbol sajnos - a gyakori szopi epp ilyen jo hisz a vizesesbb tejcit szivjak ki ilyenkor.
A tea is lefozve ott all a hutoben, csak egy kicsit langyositom, es mar isszak is. Kb most olyan napi + 60 ml-t isznak.

Judyt,
mi tapszeresek vagyunk kezdettol, es en ugy csinalom, ahogy a PIC-en lattam. A tapit elore elkeszitem, 24 orat all el hutoben. Es ejjelre mindig ki is porcioztam az uvegekbe, h azzal se legyen gond. Nekunk 12 uvegunk van, azt mind betoltottemKép Szoval el ne hidd, h barmi bajuk lesz az elore kikevert tapitol!!!! Ha a PIC-en nem felnek ettol..
En viszont nem itattam a masik maradekat mas gyerekkel.. fene tudja, ha egyik beteg, legalabb ne adja rogton tovabb! Persze ez biztos hulyeseg.
A cumisuvegbol mi is Aventet hasznalunk, ill Beni BabyNova markajut, ezt konnyebb szivni. En kb ketnaponta egyszer fertotlenitek, nem latom ertelmet hamarabb, sot ennyit sem fogok, szokjak csak. Es mikros sterilizaloval (Prenatal markaju - mindenfele cumisuveghez), ami valojaban egy muanyag doboz, de nagyon praktikus, es nagyon jo hasznat veszem! gyors, egyszeru, es utana tudom rajta csopogtetni az elmosott uvegeket.

Moncsi,
olvastam az indexen is, nagyon orulok, millio gratula, kar lett volna szuratni magad, latod!!!
Torpefenyo,
hat gyonyoruek vagytok!! Mitol vagy te torpefenyo:-)???

Kép
nettke

Jaj, mindig elfelejtem, tud valaki valamit Bernie-rol???
Tudjatok, o is harmasikreket vart, de mar olyan reg nem jelentkezett!!

Kép
nettke

Nettke!
Bernieék jól vannak, utolsó infóim szerint az nlc-n szokott írni, 28, 29hét körül járnak. bent vannak a kórházban.
Vendég

Nettke Kép
a babák nem unják, ezen ne aggódj... de én akkor is korainak tartom. Bővel ráértek még az ízek megismerésével. Nem mondom, hogy 6 hóig menjen csak a tápszer, de 4.5-5 hót azért jó lenne megvárni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Cat!

Nem igazán nyügik a meleg miatt, a kórházban is baromi meleg volt és még dupla pléddel takarták is őket. Én most szoktatom őket le a melgről: plüsi rugiban jöttünk haza, tegnap már csak kantáros rugi + hosszú ujjú body, ma már rvöd ujjú, holnap pedig kipróbljuk a rövidújjú, lábatlan napozónkat, zoknival. A takarót se igénylik már annyia. Tegnap volt nálunk a gyerekorvos és azt mondta, hogy vigyük ki őket nyugodtan, úgyhogy a délutáni szieszta a teraszon zajlott a nagymamák körében.

Annamari!

Én is féltem őket kicsit, Nikinek tegnap be is jelzett az AngelCare, de sztem téves lehetett, bár elég mélyen aludt. De nem volt semmi baj. Amúgy meg itthon tutira jobban vigyázok rájuk, mint némelyik nővér a kórhiban- tudod a Csáki gárdája elég gáz... Az egyik a Zsuzsi egyik babájáról pl levette a monitort, közben pedig olyan gyógyszert kap, hogy simán baja lehet és a légzésfigyelő nem mutatja ki. Meg mesélhetnék még hasonló nyalánkságokat...
Neked otthon rögtön mindig sokat ettek? Nálunk most pl a Dávid már elég régóta alszik és nem akar enni, sztem a meleg miatt, mert tegnap is ez volt, éjszaka viszont még 3 óra se telik el két zabi között. normális ez vagy inkább keltsem őket?

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat!
Köszike a gyors választ.Kép
Lehet, hogy Én vagyok egy kicsit értetlenke, de úgy csinálod, hogy a hideg vízzel összekevered a tápit és beteszed a hűtőbe, majd ha kell akkor mikrózod meg?
Nekem mindig nagyon forróra sikerül a tápi (Humana), és sokáig tart utánna lehűteniKép.
Ha kevesebb időre tettem a mikróba, akkor nem oldódott el jól.

Nálatok hány fokon megy a klíma?

Nettke!
Köszi neked is a tápis hozzászólást.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Nem vagy értetlenke, én nem írtam le jól. Szóval a cumisüvegbe töltök 240 gr Szentkirályi ásványvízet hidegen, és ahhoz teszek 7 kanál tápit. Ez kicsit kevesebb mint az előírt (30 gr-onként 1 kanál), de különben nagyon sűrű lesz, és horpad a gyerek homloka. Ezután jól összerázom, és megy a hűtőbe. Evés előtt melegítem mikróban.

Nálunk 22-23 fokon megy a klíma.

NettkeKép
Szerintem ráérsz 5 hónaposan elkezdeni a hozzátápit bőven. Én nem vagyok para mama, de ezt nagyon komolyan vettem, mert láttam már nagyon csúnya ételallergiás gyereket. A gyerkőcök nem unják a tápot, olyannyira nem majd meglátod, hogy soknak nehéz is átszokni másra, nem akarnak. Lásd Ildikó fiai, vagy én Olim. Nekem Olival 2 hónapba került, mire belenyugodott, hogy nem csak táp van a világon. Inkább a szülőket szokta hajtani a kíváncsiság, hogy mit szólna a gyerek ehhez vagy ahhoz. Ráérsz még ezzel bőven.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Lilla!
Gratula a hazajövetelhez! Nagyon kis arik a babákKép

Nettke!
Tényleg nem unják meg a tápot a babák!Sőt...Az én fiaim még 7 hónaposan is alig ettek mást...Kép
Szerintem is ráérsz 4 hónapos kor után a hozzátápival.

Orsi!
Látom, a fiaid igazi balatoni srácok!Kép Az enyémek is nagyon szeretik a vizet, medencéznek délelőtt, délután, no meg este a kádbanKép

Judyt!
Régen én is előre bekevertem a tápot, ahogy Cat. Szintén ásványvizzel ( hogy még a forralással se kelljen bajlódni)és betettem a hőtőbe. Főleg éjszaka segített sokat, nem kellett álmos fejjel pepecselni, csak melegíteni a mikróbaKép

Cat, Orsi!
Nálatok mit esznek a fiúk uzsira? Valami ötlet jó jönne. Eddig a menü: joghurt gyümölccsel, túrót is ettek tegnap, de nem jött be, Milupa tejbedara banánnal, ez nagy kedvenc( tápszerrel keverve), pár falat margarinos kenyéret is kóstoltak már.

Ildikó
ildikó

Lányok!
Most láttam az indexen egy tök jó képet:
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/4/9/4/3/THM_0000724943.jpg

Ildikó
ildikó

IldikóKép
Nálunk többnyire Sinlac gyümölccsel a menü. De most ebben a melegben nem kívánják a tömős sinlacot, így natur joghurt megy szilvával, barackkal, idénygyümölccsel. Az enyémek most kezdenek igazából kevesebbet enni. Ha tömőset adok délelőtt vagy délután, akkor nem esznek ebédre vagy este rendesen.

Cat

Cat
Kép
cateye

Lilla Kép
a hazajövetel szerintem minden babát megvisel. Nálunk az 1-2. napon elég keveset szopiztak, a kórházban megvolt a 40-50 gr, míg otthon sokszor csak 20-30t ettek, de utána visszaállt a rend.
Hányasra van állítva a légzésfigyelő érzékenysége? A mienket a kórházban 5re állították, és egyszer sem riasztott tévesen (nálunk már a kórházban a sajátjuk volt alattuk, pont az ilyen állítások miatt).

Judyt Kép
a mi klímánk 26-27 fokra van állítva. Este 23-ra, de a gyerekszobáb csak közvetettem jut. Ha a fiúk kint vannak, akkor a legkisebbre veszem a ventillátort, és elirányítom, hogy direktbe ne menjen rájuk.

Ildikó Kép
nálunk uzsira mindig gyümölcs van. Alma, nektarin, sárgabarck, vagy üveges. Ha nem üvegeset kapnak, akkor ált. biscottit is dobok bele 2-3 darabot fejenként, hogy sűrűbb legyen.

Mi is lassan elkezdjük a tejtermékeket Kép joghurttal gondoltam indítani, majd túróval utána.

A vizet tényleg nagyon szeretik. Most ebben a hőségben a medencében is sokt vannak. VOltunk ma is babaúszáson, már volt "merülés" is. Érdekes módon Máté ijedt meg jobban, pedig azt hittem Levi lesz az, akit esetleg vigasztalni kell. Levi meg sem lepődött.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, Cat!
Köszike a klímás válaszokat.
Én 27-28 fokra állítottam kicsi fordulattal, és a padló felé irányítva.A nappaliban vagyunk a fiúkkal, mert a gyerekszobában még az ablakot sem tudom kinyitni, mert aszfaltoznak és nagyon büdi jön be.Kép
Csak aggódtam, hogy nehogy túl hideget csináljak.
Képzeljétek reggel már szegénykéim nagyon sírtak, mert melegük volt a szobájukban.Kép

Bocsika előre is, de csak nem zártam még le ezt a tápi ügyet.
Én is szentkirályit használok, de azt mondták, hogy még ezt is fel kell forralni.Vagy nem?
Ja és a mikróba milyen melegre szoktátok?
Van bébiétel melegítőnk, azzal nem jó?
Az 30 fokra melegít.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

LillaKép
De jó hogy már otthon vagytok!Kép Nagyon aranyosak a csemeték!

JudytKép
Köszi hogy hiányoltál, itt vagyok csak nem nagyon tudtam írni. Most mentek haza anyósék, majdnem itt maradtak, mert elnézték az utazás dátumát...Kép
Én szűrt, forralt vizzel csinálom a tápot. 15 percet hagyom állni forralás után, és utána bekeverem. Mi bébiétel-melegítőt használunk, néha mikrót. Régebben én is bekevertem 24 órányi adagot, de az a táp, amit most használunk gyorsan romlik, szóval most csak a vizet készítem elő a cumisüvegekbe és frissen rakom bele a tápot.
Ti hogy etettek 1xre cumisüveggel? Nekem nem nagyon ment... főleg a büfizés.

Köszönöm köldök-ügyben a hozzászólásokat, végülis a doki nem mondta hogy sérv lenne. Remélem kinövi, vagyis benövi.Kép
Na, megyek eltakarítom a nagy vendégség utáni romokat...

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!

Cicamica/Lilla, így ismeretlenül is gratulálok, nagyon édes babáid vannak!

Valami hasomló szopipárnát szeretnék én is venni, mert jó lenne egyszerre szoptatni majd. A lányaimnál nem kellett ilyen, mert fekve etettem őket. Milyen jó is volt utána elaludni... :-)))

Orsi,
ezek a kissrácok olyan szépek!
szilvibank

Lilla!
Gratulálok a babucikhoz!Jó otthon,igaz!Én saját kérésre
maradtam még 2 napot mert szerencsétlenkének éreztem magam(császár utáni 5.nap ki akartak penderiteni)de itthon minden ment ahogy kell.Figyelj az ösztöneidre!

Judyt!
Nálunk 25 fokra van állitva,lefelé,éjjel a gy.szoba elöterében 24-re.

Ildikó!
Próbáltátok már a bio köles golyót?Imádják a lányok,még lilla is eszi pedig még nincs is foga.Jolly joker,kaja elött,után,helyett.
Pá mindenkinek!
törpefenyö

OrsiKép
Édesek a kölkök!Kép Mindjárt lehozom a lánykákat és megmutatom nekik is ezt a két szép legényt!

Nem-sterilizálók illetve ritkán sterilizálók! Hogy tisztítjátok akkor a cumisüvegeket és cumikat? Csak forró vízzel és tisztítószerrel? Én mindent agyba-főbe sterilizálok... biztos foglalkozási ártalom...Kép Persze egy csomó idő elmegy rá, tudnék mást is csinálni helyette...Kép

Gyöngyi

bgy

Bannamari,Lányok!
Bemutatom végre Dorinámat is!KépKép
törpefenyö

GyöngyiKép
Sima mosogatószerrel mosom ki az üvegeket, és van cumi tisztító kefém, azzal a cumikat, jó kis öblítés és kész. Sosem volt semmi bajuk a kölköknek.

JudytKép
Én nem forralom az ásványvízeket, és soha nem is forraltam. Mondjuk csak Szentkirályi ásványvizet használok Kb 30 fokra melegítem én is. Jó cumisüvegmelegítőben is, csak az nekem lassú, a mikró gyorsabb.

A gyerekszobát nem klímázom, csak nyitva az ajtaja, hogy kicsit hűljön. Éjjel egyáltalán nem klímázok sehol. Érdekes nálunk a fiúk jobban bírják a meleget mint mi éjjel.KépKép

TörpefenyőKép
Nálunk is a bioköles golyó a favorit a fiúknál. Az a baj, hogy szökik mint a zöldborsó, így a fele a földön landol.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Köszi. Hmmm, most elgondolkoztattál... Lehet, hogy nekem is le kellene állnom a sterilizálásról. Ha megyünk haza, akkor úgyse lesz sterilizáló, állandóan kifőzni meg nem fogom az üvegeket, cumikat.

TörpefenyőKép
Nagyon édesesek a kiscsajok!Kép

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!

Orsi, Cat!
Köszi a válaszokat!

Törpefenyő,Cat!
Milyen ez a bió köles golyó mondjuk mint a "pufi"? Még nem láttam ilyet. Drogériában, bio boltban keressem?

Gyöngyi!
Én is mosogatószerrel mosom és kefével ahogy Cat.
Mi ha jól emlékszem Pannonaqua vizet veszünk, nem forralom, sőt most szoktatom a fiúkat a sima, szűrt vízhez is. Én talán ha háromszor sterilizáltam az üvegeket majdnem egy év alatt. Jó nagy fazékban kifőztem őket.

Ildikó
ildikó

IldikóKép
DM-ben lehet kapni, de ma láttam a Corában is.
Olyan mint a pufi, csak kölesből.

TörpefenyőKép
Nagyon szépek a csajok. Dorina a főnök a csajok közül ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Orsi

A légzésfigyi a gyári beállítással működik. Nálunk is a saját volt alattuk már 2 hete és nem riasztott soha. Nem tudom, hogy téves volt-e vagy Niki kicsit nagyon bealudt... De úgy vagyok vele, hogy inkább riasszon tévesen, mint ne riasszon, ha kellene.
Amikor kevesebbet ettek, te adtál nekik üvegből? Én néha igen, néha nem. Nem merem teljesen rájuk hagyni, mert félek, hogy kiszáradnak ebben a hőségben. Főleg Dávid lusti felkelni enni.

Egyébként olyan melegünk volt ma, hogy egyszál bodyban nudiztunk! Mit gondoltok, ez nagyon gáz koraszülötteknél?

puszi, L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

IldikóKép
Én is mosogatószerrel és kefével tisztítom az üvegeket/cumikat, de eddig minden egyes alkalommal sterilizáltam. Kaptam kölcsön egy elektromosat, így nem volt annyira gáz. Ha nem muszály akkor nem csinálnám, most már csak az a kérdés, hogy átállhatok-e egyből nem sterilizálásra vagy inkább fokozatosan tegyem...

LillaKép
Nálunk Emese aludt mindig iszonyú mélyen, a kórházban volt is több riasztás. Itthon viszont semmiféle légzésfigyelőnk nincs...

Gyöngyi

bgy

Lilla Kép
ha nekem szólt a kajálós kérdés. Õk sosem kaptak üvegből majd 8 hónapig. Máté utána azért, mert leállt a szopival, így este tápot kap. Levi mind a mai napig nem tud üvegből inni.
Szerintem ne adj nekik semmit, ha van tej, az ebben a melegben teljesen jó, mert átalakul, vizesebb, így jobban oltja a szomjat.
A kutacsukat tudod nézni, ha kicsit süppedtebb, akkor az a folyadékvesztés miatt van, ilyenkor kínáld meg őket cicivel.

Az öltöztetés szerintem ebben a hőségben nem gáz. Gondold végig. Mindenhol azt írják, hogy a babák (különösen a koraszülöttek) kb. 28-29 fokról tudják megukat megfelelően felfűteni (ezért kell az öltöztetés), no, most king 30 felett van, így nem lesz semmi bajuk.
Ha nem fáznak (tarkó, mellkas az ellenőrzőpont), akkor teljesen jól vannak felöltöztetve.

Köszönjük a bókokat a fiúk nevében is Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lilla!

Nekünk 3-szor riasztott be a légzésfigyelő egy hét alatt! Aztán a legnagyobb fokozatra állítottuk, lévén, hogy ezek a műszerek nem 2 kg-os babákra lettek kitalálva. Azóta nem riasztott egyik sem.
Én éjszaka nem, de nappal kelteném őket enni. Szerintem jó, ha megmarad a ritmus az életükben, ráadásul tényleg dög meleg van. Én pótlást nem adok nekik ma sem (néha azért adtam, amikor úgy éreztem, hogy kevesebb a tejcsi), mostanában inkább gyakrabban teszem cicire őket.

A mellszívómat mindig minden fejés után sterilizálom. És mindent, ami a szájukba kerül. A cicimet csak megmosom Kép

Puszi,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Légkondi: nálunk 27-28 fokra van állítva a szobákban, a fiúk velünk alszanak.A légkondi a plafon alatt van.oda nyomja a levegőt a mi fejünk fölé.Ja és éjjel-nappal megy!

Sterilizálás: csak első alkalommal főztem ki az üvegeket,egyébként sima mosogatószerrel (néha mosogatógépben) mosom.Van Chicco hidesterilizálónk,alkalmanként beledobom.

Beba és Mildibé tápit eszünk.Soha nem készítem el előre,nálunk a kórházban sem készítették el előre.Belemérem az üvegekbe a tápit,termoszban vár a felforralt Szentkirályi víz illetve egy kancsóban a felforralt és visszahűtött víz.Ezekkel keverem a port!A maradékot megeszik a fiúk egymás után is!Mindig felforralt ásványvízeből kapnak tápit.Se a vizet,se a teát nem fogadják el.Ha szomjasak,akkor szoptatom őket ill. lehetőség szerint szopiznak.

Hozzátáplálás: mi is elkezdjük 3hósan.Nálunk is ajánlotta a doki is meg a védőnő is.A Dávid is kapott 3hósan,pedig ő anyatejes baba volt.Csak 8éve még az volt a trend,hogy 3hó után már nem elég a baba fejlődéséhez az anyatej.
Semmi baja nem lett tőle!
És ismerek nem egy olyan gyereket,akinek a szülei későn kezdték el a hozzátáplálást meg a tej fogyasztást,mégis allergiás a gyerek!

Nettke!

Bernie jól van, a babák szépen nőnek, már 1,2kg körül vannak.2 hete kórházban van,de még a múlt hétvégén otthon volt.Augusztus vége,szeptember eleje a szülés optimális időpontja.
2kislányt és 1kisfiút vár.Az egyik kislány beteg,az ő sorsa szülés után még kérdéses lesz.
Összeházasodott a párjával.

Edit

Kép

Kép
edit73

Hozzátápi:
Én egész biztosan nem kezdem el 5,5-6 hónapos koruk előtt. Majd még megbeszélem a dokinéninkkel, de nem hiszem, hogy korábban javasolná. Mindig megdícsér, hogy milyen ügyesen szopiznak a fiúk, és csak így tovább.
Az anyatejben minden megvan, amire szükségük van. Az ilyen pici babáknak pedig rendkívűl fejletlen még az emésztőrendszerük. Korababáknak pláne. Én még azon is gondolkodtam, hogy korrigált kor szerint is várjuk meg a 6 hónapot, de az már nagyon sok lenne. Szóval maradunk a 6 hónapnál.
Egyébként csak a magam dolgát nehezíteném meg, ha elkezdeném hamarabb a hozzátápit.

Lilla!
Ez már olyan meleg, mint az inkubátor volt. Nyugodtan lehetnek bodyban. Az én fiaim nappal egy szál pelusban vannak, éjszaka egy bodyban, és letakarom őket egy textilpelussal, de a pelust mindig lerúgják, mert melegük van. Légkondink sajna nincs, a ventilátor alá nem nagyon merem betenni. Az nekünk is szárítja a szemünket.

Pussz

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Cat!
Igen Dorina az abszolut főnök,neki kell mindig elől mászni,elöbb(és többet enni)hangosabbnak lenni,de Lilla partner ebben szerencsére.
Ez a bio köles egy szuper találmány,viszek mindig magammal de tény hogy mindenhol található már belőle,és klasz bele lépni mezitláb.
Ti terveztek babazsúrt a szülinapjukra más gyerekekkel?
törpefenyö

T.fenyőKép
Csak nagyszülős, keresztszülős zsúr lesz, még egyenlőre kis haverokat nem hívunk, majd jövőre.
Nálatok ?

Megjegyzem nálunk ugyanez a felállás a testvérpárbajban.Kép Samu a főnök, Oli a hűséges szolgája. Lesz két deli kérőjük a lányaidnak, ha nem zavar az a 1,5 hónap korkülönbség.KépKép

AnnamariKép
Hozzátápi ügyben veled értek teljes mértékben egyet. Kép

A ventillátort a gyerkőcöktől messze kell tenni, ugyanis van egy olyan ösztönös beidegződésük, hogyha valami az arcukba fúj, akkor nem vesznek levegőt. Ki is lehet próbálni, hogy fújsz egyet, és visszatartják a levegőt. Ezt korábban a bölcsőhalál okának keresésekor vizsgálták.

GyöngyiKép
Szerintem fokozatosan csak úgy tudod elhagyni a sterilizálást, ha először 2 naponta sterilizálsz, aztán hetente, majd végül havonta, és elhagyod. Vagy ha hiszel nekem, hogy nem lesz semmi bajuk, és teljesen elhagyod.Kép

LillaKép
Ha a tarkójuk nem hideg, akkor lehetnek kis bodyban. Persze alváshoz azért mindig takard be őket. Én még a mai napig betakarom pelussal őket a melegben, bár hiába, mert lerúgják, csak magamat nyugtatom vele.KépKép
Horpadt kutacs egyébként lehet szomjúságtól, és sok sírástól is.

GyöngyiKép
Nem is mondtad, hogy ilyen szopis szupertörténeted van, hogy még mindig tudod a kezdeti nehézségek ellenére szopiztatni a lányokat. Nagyon-nagyon ügyes vagy!!!!!KépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Ventillátorral mi úgy csináljuk, hogy a kiságy oldalára terítünk egy-egy fürdőlepedőt, ami megvédi őket a direkt széltől, de azért jól jár a levegő.

Annamari Kép
egyetért Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Annamari!

Én is egyetértek veled,mert neked anyatejes babáid vannak! Az emésztőrendszer fejlettsége nem függ attól,hogy korababák-e vagy sem.Csak az számít,hogy mióta van tényleges emésztés,azaz mikor születtek.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit Kép
az emésztőrendszer fejlettsége a tápszerrel sem függ össze! Tápszeres babáknál 4 hót mondanak legkorábbi időpontot.
A korababaság pedig Annamari babáinál igenis számít, mert ők jóval korábban születtek. Nem azt mondom, hogy a korrigált kor szerint kell elkezdenie, de valamennyit rá kell számolnia.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Én sem azt mondom,hogy a tápszer és az emésztőrendszer fejlettsége összefügg.
Egyszerűen csak másképp gondolom,mint te,Annamari vagy sokan mások.Pont úgy ahogy Nettke.Mögötünk olyan orvos és védőnő áll,aki ezt helyesli.Ráadásul én ezt már egyszer végigcsináltam a fiammal,neki sem lett semmi baja a szerinted korai hozzátáplálásból.Így nem gondolom,hogy okom lenne ezen változtatni csak azért,mert újabban próbálnak összefüggéseket keresni az allergia és a táplálkozás között.
És persze nem gondolom,hogy így neki kellene esni a Nettkének,mert ő is másképp látja!
Gondolod végig,hogy ti (lehet hogy te nem tartozol közéjük) sem követitek az előírásokat a sterilizálás, "forralt víz vagy sem "fogyasztás illetve a tápszer készítés-tárolás tekintetében! Pedig ezzel is komoly kockázatot vállaltok,hiszen egy bélfertőzés is komoly károkat tehet a bélbolyhokban.
Szerinted miért nem standard szerint csinálod/csináljátok?

Edit

Kép

Kép
edit73

Halihó Mamik!
Jelentem itt a hűvös idő!!!
Itt Nyugat Mo. éjszaka feltámadt a szél, most kitárva minden szinte borzongok ettől a HIDEG fuvallattól! :-)
Törpefenyő!
Nekem nagyon egyformának tűnnek a csajok, és nagyon szépek!

Egyedül vagyok, család lagziban volt, most valahol a rokonoknál ébredeznek. Én már nem mertem elmenni. Remélem sok tortát hoznak!

Jó olvasni a sok táplálós és sterilizálós értekezést. Tapasztalatom már elévült (5 éves) inkább gyűjtöm az infókat a fiúkhoz.

Van olyan légzésfigyelő, ami csak fényjelzéses?
Mert amit a Wolf-ban kapni gyanúsan olcsó 22 ezer újonnan, és ezt kedvezménnyel és eg.pénztárra kb. 14-ért tudnánk megvenni. Megvegyük?

Üdv!
Enikő
32+2 és 5 éves
olajfácska

EditKép
Nekem a tápszer készítés és víz nem forralás, sterilizálás dolog tapasztalaton alapul. A kórházban is előre készítették a tápszert el reggel, és a hűtőből kapták elő. Még a PIC-en is. Ez bejött, és ezt követem. A gyerekeim még megfázva sem voltak, és soha semmilyen fertőzést nem kaptak el, és 10 hónaposak.

Persze mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja. Engem is reszelt almás keksszel etettek 3 hónaposan, meg a testvéremet is, és nem lett semmi bajunk, de azt ne felejtsük el, hogy abban az időben nem voltak génkezelt gyümölcsök, zöldségek, nitrátos növények, és tartósítószeres kenyerek, péksütemények stb. Én ezektől féltem a gyerekeimet, és amennyire tudom megvédem őket.
De valóban mindenkinek a magánügye és saját felelőssége, hogy hogy csinálja.KépKép

EnikőKép
Lehet, hogy tudatlan vagyok, de mi az a Wolf ? Én még a fényjelzéses légzésfigyelőről sem hallottam sosemKép Húú nagyon haladnak a hetek a neved alatt. Ügyesek vagytok.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép

ENNYI GYÖNYÖRÛÛÛ GYEREKET KépKép

Edit Kép szerintem itt senki nem esett nek Nettkének, de komolyan: mindenki leírja mit gondol, mi a tapasztalata ... aztán mindenki kiszűr magának valamit és a legjobb belátása szerint dönt. Én itt a csajoktól eddig csak segítséget kaptam, és tudom ezután is így lesz. Pont ez a jó, mások vagyunk, más dolgokat élünk meg, egy egy félmondat is gondolkodtatóba ejthet, és lehet sokat segít. Nekem minden jól jön, a gyakorlati tanács és a lelki pátyolgatás is.

Na akkor én is elmondom Kép nekem azt mondták, ne adjak 6 hónapos kor előtt más kaját, mert nem szívódik fel, mert az emésztőrendszer alkalmatlan rá, és ez tápszereseknél is így van, nem lesz baja pl. a gyümölcstől csak felesleges. Persze én még nem tudom mit csináljak, a mi doktornénik 5 hós kortól erölteti a gyümölcsöt, de nem ez lenne az egyetlen dolog amiben nem értünk egyet Kép vagyis a fiúk Kép Kép
De én is épp kajagondban vagyok, 170 körül esznek, és nem tudom ez elég e 5*, mert a 6. éjfélre jön ki és akkor álmukban etetünk, de nem tudom az kell e nekik még.

Még valami, szerintetek a gyerekeket le kell szoktatni a melegről?? Nálunk Petyuskát hajnalban még be kell takarni, és mindig van rajta bady még melegben is.

Ja Kép és rájöttem én trehány anya vagyok: az elején 1 azaz egy cumisüvegünk volt, aztán hogy nem ment a szopi, most van két kicsi két nagy (AVENT). Az elején napont, aztán hetente főztem ki a cuccot, közben csak elmostam. Tápihoz felforralom a napi vizet, aztán csak annyit melegítek ami az aktuális evéshez kell, bele a táp összerázom, és így friss, nekem az egész napi mrá keserűnek tünt így tértem át erre.

Cat, Orsi Kép a babakocsijaitok szerintetek hány hónapos kortól használhatók, és tudtok valami helyet ahol a olcsobbak?

Na megyek, mert sok lesz belőlem Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Enikő!

Nem értem, mit értesz az alatt, hogy csak fényjelzéses. Az AngelCare is működik kattogás nélkül, azaz úgy, hogy csak a fény villog, amikor mozgást érzékel. Amúgy ez is 22 000 forint. Ha beriaszt akkor természetesen nem elég csak a fényjelzés.

Edit!
Én nem érzem úgy, hogy letámadtuk volna Nettkét (vagy akár Téged), csupán elmagyarázták a lányok, hogy kockázatos a korai hozzátápi. Persze minden anyuka maga dönti el, hogy mekkora kockázatot vállal fel. Annak tudatában persze, hogy a gyerek tiltakozni sem tud igazán.
Amúgy Orsi szoptatott, tehát neki nem is volt indokolt az állandó sterilizálás.
A férjemnek volt egy ételmérgezése, ami ledarálta a bélbolyhokat, így tudom, mit jelent úgy élni, hogy semmilyen emberi kaját nem ehet meg. Én szeretném, ha a gyerekeim ezt kihagynák.

Puszi, Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Mégvalami, nekünk nem volt légzésfigyelőnk. Mi egy ágyban akartuk altatni a fiúkat, azt mondták oda nem lehet. Viszont Petikét egy éves koráig semmi képpen ne tegyük külön szobába. Lecke feladva. Első hónapban próbálkoztunk a kisággyal ... Most melletünk alsznak egy külön szivacson, és egy simogatás megnyugtatja őket. Hogy később mi lesz fogalmam sincs, de sokan hülyének tartanak. (A nővérem is így csinálta és a kislánya másfél évesen simán külön szobába mentKép)

EldugultamKép

Sz.

KépKép
sziszus

Cat, Annamari!
Én se tudom milyen a fényjelzéses, csak amikor a többi cuccot vettem náluk (Wolf=orvosiműszerbolt itt nálunk :-) )mintha ezt olvastam volna futólag a dobozán. De rengeteg dolgot vettem, rosszul is lettem egy kicsit, így erre már nem volt erőm koncentrálni. Attól félek, hogy nem hanggal, hanem fénnyel jelez, ha gond van. Na de azt hogy vesszük észre, ha alszunk? Ez sántít nekem.
A márkája Baby Control. Akkor nem is olcsó? Csak azért gondoltam, mert itt használtan is ekkörül látom őket, gondoltam akkor az újak 40 körül vannak.

Cat, köszi a dícséretet, örülünk mi is, főleg, hogy tök jól vagyunk!!! (Úgy tűnik mégis ki lehet hordani soványan is két babót!!!)

Puszi!
Enikő
olajfácska

Már megint egy kérdés!!!
Most jöttem rá, hogy a Zsófiról maradt cumisüveg melegítőnkbe nem férnek bele az Avent üvegek.
Ha a tápszert (persze csak ha kell) mikróban melegítem majd, fog egyáltalán kelleni a cumisüveg melegentartó? Egyszerűen nem emlékszem Zsófinál mire használtuk!
Nem akarok mindent ami kapható összevásárolni!!!
Köszi!
Enikő
olajfácska

a kukacom lemaradt Kép

Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Enikő!

Ha a BabyControl rózsaszín lapos, akkor az a márka, amit nekünk a kórházban kifejezetten nem ajánlottak. Amúgy az AngelCare-t Győrből szállítják.

http://www.angelcare.hu/rendeles.htm

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Jaj, és a fiaim ma 4 hónaposak. Ennek tiszteletére Gergő egész délelőtt gügyögött. Nagyon hamar elrepült ez a 4 hónap. És egyre kevésbé vagyok fáradt.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Húúúúú csajok Kép
tényleg nem érzem, hogy bárkit is letámadtunk volna... de vannak tények - anyukám bőrgyógyász, elég sok köze van az ételallergiához.
Nekik minden nagygyűlésen azt szajkózzák, hogy a gyerekek 30%a (!!!!!!) szenved valamifajta ételallergiában, megnyilvánulhat ez pl. tej, tojás... stb allergiában, vagy atópiás dermatitisben (köznevén ekcéma), vagy másfajta bőrbajokban, és ez sajnos a korai és rossz hozzátáplálásra vezethető vissza. Ez nem légből kapott, ez alátámasztott tény.

Az, hogy "mi is ezt ettük és semmi bajunk nem lett" szerintem nem jó hozzáállás, mert teljesen más volt a környezet, másak voltak az ételek, negyed ennyi vegyszerrel nem találkozott a szervezetünk... és ez számít!

Azt hiszem, aki ismer, jól tudja, hogy soha senkire nem szoktam rátukmálni a véleményem, csak leírom, amit tudok, utána mindenki azt tesz a saját gyerekével, amit akart.

Annamari Kép
gratula a 4 hónaphoz! Hihetetlen mekkorák már!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Annamari!
Van egy prospektus amiben a Baby Control érzékelő lapja fehérnek tűnik, de jól elbizonytalanodtam. Az a baj, hogy az AngelCare-t nem tudom egészségpénztárra venni, pedig a kettő 40 felett lenne és azért nem lenne rossz a kedvezmény.

De látom a Wolf honlapján, hogy van AngelCare is náluk, bár nem értem miért csak a drágább bébiőrzős típust írják, nekem a másik kellene.
Na holnap felhívom őket.

Esetleg még valakinek infója a Baby Controll-ról?

Szuper, hogy a "fáradtsággörbéd" ilyen jól alakul! Ügyi vagy!
Enikő
32+2
olajfácska

Sziasztok!

Niki csütörtökön kakilt utoljára és már látszik rajta, hogy szenved. Nincs valakinek ötlete, hogy mit csináljak vele? A hőmérőzésen és a pocimasszíron már túl vagyunk.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Anyatejes babáknál lehet többnapos kakikimaradás. Mondjuk, ha szenved, akkor tényleg beavatkozást igényel. Én csak másoktól hallottam, hogy valamilyen kúp is jó, de nem tudom, milyen, mert nekünk sosem volt ilyen gondunk. Én egyszer megettem vagy 15 deka aszalt szilvát, akkor engem is, a gyerekeket is meghajtotta rendesen.
No, jó nagyot segítettem.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Lilla Kép
a glicerines kúp, ami segíthet, de az sem túl jó, mert megszokhatja a baba. A legjobb - amit Annamari is írt, ha Te olyat eszel, ami téged és a babát is kicsit meghajtja.
Nálunk Máté kakilt nagyon ritkán sokszor 5-7 nap is eltelt, de őt ez nem zavarta, és a mennyiség sem volt sok, amit ilyenkor kakilt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?