Új privát üzeneted érkezett!

Falina,

a Nyugatinál a Skála metró aljában levő kis gyógynövényboltban vettem hétfőn málnalevél teát.

Egyébként sziasztok mindenkinek, mi is idevalók vagyunk de én csak olvasgatni szoktalak Benneteket.

Jó teázást

Jutka és Botibaba
27+1 (illetve picit kevesebb)
judittka

Benianyu,

nekem van már 1db receptem, az popsikenőcs Kép Oda a kisManó nevét kell írni, az ő korát Kép viszont az én tajszámomat, ahogy Penna írta, 8-al kezdődik Kép Azt mondta a dokinéni, hogy ezt is csak akkor érdemes kiváltani, mikor a Babó már megszületett Kép
Szerintem mindenféleképpen látni akarja majd, bizti jó alaposan szemügyre veszi Kép őszintén szólva, én jobban díjazom ezt a hozzáállást, mint a 'majd megnézzük a gyereket, itt a recept' -et.
Szerintem ez így korrekt, és bizti nyugodtabb is leszek, ha jól körbenézik Kép

Rókica,
hogy lehetséges, hogy egyik lábad jobban dagad mint a másik ??

Mea,
hogy függ össze a nem alvás a vajúdással?? Ez nekem nagyon új!!

szmercsa
szmercsa

Dudukly, Jucc!

Isten éltessen benneteket sokáig! Boldog névnapot!

Megann!

Szerintem is kösd be az övet, mert sokkal veszélyesebb nélküle.A férjem állandóan autósmagazinokat búj, és mindig az jön ki a teszteken, hogy sokszorta veszélyesebb öv nélkül. Meg egy példa az ismeretségi körömből. Volt egy laza srác, aki mindig felelőtlenül vezetett. Egyszer egy átmulatott éjszaka után 160-nal száguldott Budapest felé. Elaludt a volánnál. Mikor felébredt, a szemközti sávban volt, ettől úgy megijedt, hogy elkapta a kormányt, és kiszállt az útról, mint a győzelmi zászló. Az autó darabjait 200 m-es körzetből szedték össze, mondanom sem kell, totálkáros lett. A srác csak egy kulcscsonttörést szenvedett, mert a sima hárompontos biztonsági övvel keresztben beszereltetett még egy kétpontos övet is, így a dolog ötpontos övnek felelt meg. Az orvosok is mondták, hogy ennek köszönhette az életét.

Zsóf
30+1

Kép
Kép
göndörzsóf

Szmercsa,
Hozzánk is rögtön ki fog jönni a doktor néni. Persze, fontos, hogy megnézze azonnal Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Szmercsa:

Nem tudom... de nem ott van valami véna amit a gyerek el tud nyomni? És ezért jobb a jobb oldalon aludni? Lehet hogy már akkora, hogy ülő helyzetben is akadályozza a keringést... nem baj, ha hazaértem, felpolcolom.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nem tudjátok, hogy háton nem szabad aludni vagy csak nem kényelmes, ezért nem alszunk így? Mert nekem néhány percre jól esik háton lenni, és eddig azt hittem, hogy csak azért nem fekszünk hanyatt, mert nem bírunk, de most olvastam, hogy egyáltalán nem is ajánlatos így feküdni. Tud erről valaki valamit?

Én a Lehel csarnokban lévő gyógynövényesnél vettem málnalevélteát. 220 Ft volt 40 dkg.

Bodza 33+1

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza:

Ha háton alszol, akkor elnyomhatja a gyerek azt a bizonyos vénát, amitől te elszédülsz. Tehát kellemetlen, de nem ártalmas, mert mire ártalmas lenne, addigra te saját magadtól megfordulsz, mert kellemetlen.

Ezt megaszontam. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Judittka, Bodza,
köszi az infót! Ezek nyitva vannak szombaton vajh?

Jutka,
ne csak olvass minket!!! Kép

F.
falina

Sziasztok!

Az előbb írtam egy csomót, ami elszállt, a francba... Kép

Dudukly! Boldog névnapot! Kép

Falina az én dokim is szabin lesz, még tovább, mint a tiéd, aug. 19-ig.

Rokica! Nekem nemhogy kidagadt volna a lábam a szandiból, hanem egyszerűen ma a strandpapucsba sem akart beleférni, úgy néz ki, mint egy puffancs Kép

Ma voltam a TB-nél megigényeltem a TGYÁS-t. Ezren voltak előttem, még jó, hogy egy normális ügyintéző előre vett, és nem kellett kivárnom a sorszámomat. Nem értem, hogy legalább a közintézményekben, miért nincs légkondi, nem irígylem az ott dolgozókat.
Tudtátok, hogy aki valamely magánnyugdíj pénztárnak a tagja, annak, majd a GYED igénylésekor vinnie kell a záradékolt belépési nyilatkozatát is? Én nem tudtam, még jó, hogy ma megkérdeztem, ugyanis, pont ez a papír nincs meg. Így van időm beszerezni a hiteles másolatát, és nem akkor kell rohangásznom, mikor már meglesz a baba, és igényelném a GYED-et.

Én már nem vezetek, mert nem tudom mi oknál fogva, de ha kormányhoz ülök, két perc múlva úgy bekeményedik a hasam, mint egy kő. Olyankor pedig képtelen vagyok vezetni.

Benianyu voltál ma UH-n? Vagy csak ezután mégy?

Ildi 36+0

Kép
vrucsincá

Kedves tapasztalt kismamák!
létezik az, hogy a gyerekemnek már most napirendje van? úgy vettem észre, hogy rendre éjjel 11-12 körül, meg hajnalban 6-7 körül, meg dél körül mocorog igazán. vagyis ilyenkor mindig. még a végén rendre tanít a pici..

KépKép
KépKép
and

And:

Van ilyen. Kép De az én gyerekem nem ilyen rendszerető. Csak úgy nagyjából tudom, hogy délelőtt szeret mocorogni, meg este 5-6 óra tájban, de különben nem fedeztem fel más rendszert nála.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Linus!

Még ma megpróbálok válaszolni neked!
De ha ma nem akkor holnap vizsga után az lesz az első dolgom, hogy írok neked!Kép

Na megjártuk a raktáruházat!
Az árával valóban nincsen gond, 100EUR/ülés, azaz egy 2 üléses 200EUR-3 üléses 300EUR, de viszont egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet, mivel minegyik olyan magam támlás, nagy pufók fajta, ami régebben volt divat.Ráadásul találtam némi minőségi hibát is.
A mi házikónkba meg valami alacsony támlás, szögletesebb, nem túl pufók, letisztult forma illene, úgyhogy nem léptünk előre semmit bútor ügybenKép
Talán ha sikerülne elkapni egy szállítást, jobb esélyünk lenne, mert a pasi szerint a jobb darabokat egyből elviszi a koma,barát, rokon...

A fehér szín: bevallom én is félek tőle, de úgy gondoltam majd valami frankó színű bútorvédő huztatot vagy takarót csináltatok tesómmal a szürkle hétköznapokraKépKép

Mea!
Sajnálom hogy ilyen pocsékul vagyKép
Képzeld ha még nem is szeretnéd a melegetKép

Szmercsa!
Jelentem nekem sem dagad a lábam, talán 1-2X fordult elő, de annak jó oka volt(többórás ácsorgás, szoros cipő)

Dóri!
Gratula a foghúzáshoz. Én is 3. hónapban szabadultam meg mind a bölcsifogtól...
Ha ügyi volt a doki gyökér és minden egyéb maradvány nélkül kihúzta, és akkor nem lehet gond később sem...Nekem sem volt semmi gond..csak az érzéstelenítőtől ijedtem meg, mert még soha nem éreztem ilyet...hogy nem érzek semmitKépKépKép

Na most elszaladok randizni egyet a barátnőimmel, ki tudja látnak e még egyben, olyan elfoglalt mindenki, meg nyaralások stb.. ritkán jön össze a randi...

Megann 33+4

Kép

Kép
megann

Rokica,
nehogy félreérts, nem ijesztgetni akartalak, én csak azt mondom, ahány ember annyi féle reakció (majdnem Kép)ha az egyik lábod jobban akarja, hát jobban akarja, sztem nem sokat jelent Kép ami nekem méreg, az lehet, hogy neked orvosság...... szóval érted Kép
Tessék lepihizni és akkor rendbe lesz Kép ülés közben pedig (ezt még az egyik volt kolleganőmtől láttam anno) egy pár angol szótár (azok a brutális nagyok Kép) a láb alá, sokat segít...

Dudukly,
Boldog névnapot!!!!!!! Kép

Hátonalvás: nekem anyukám mondta, hogy, pl. neki,mikor velem már a végét járta, kifejezetten javasolta a doki, hogy aludjon háton (akkor már a kórházban volt) mert beindul a szülés.
Bodza!!! nem megijedni, szerintem ez csak az utolsó időben érvényes Kép nyugodtan feküdj kicsit háton, ha úgy esik jól, 33-nál még néha én is feküdtem asszem.
Lényegében, szerintem jól kivagyunk találva Kép úgy is intézkedik a szervezet, ha valami nem jó!!
szmercsa
szmercsa

nem tudom, ezt honnan örökölte Ficánka, biztos valami ükszölői génekKép igyekszem nem elrontaniKép

Rókica, Te még nem ébredtél fel arra, hogy nem hagy békén? de jó! nekem volt, hogy már fél hat körül fennt volt, és alig vártam, hogy kezdődjön a napkelteKép és már az is előfordult, hogy addig mesterkedtem, míg férj is felébredt "magától", és szidott, hogy miért nem tudunk aludni??!Kép

KépKép
KépKép
and

Lányok,
az én Babóm egyetlen egyet tart be, éjszaka durmizik Kép nappal csinálja a mocorgást. Szerintem éjszaka én keltem fel őt, mikor pislantani megyek. Egyébként, hogy napközben mennyit mocorog az függ a kedvétől, kedvemtől, időtől...... sok-sok mindentől. És nagyon ijedős asszem Kép olyan kis aranyos.
Nem bánnám, ha alukálna éjszaka
szmercsa
szmercsa

nemsokára meglátjuk milyen is lesz éjszaka!KépKép

KépKép
KépKép
and

Már alig várom Kép
szmercsa

Angelani merre jársz? Ma még ne is láttalak. Remélem nincs baj.
Tényleg nagyon meleg van, olyan kótyagos vagyok egész nap. Enni se bírtam eddig, csak most ettem egy kis levest. De nem igazán esett jól, olyan hányingerem van. Biztos a meleg miatt van. Legalább is remélem. A fejem is fáj, de az meg szerintem a ventillátor miatt. Viszon ha lekapcsolom akkor meg meleg vanKép Sehogy sem jó. Megyek is zuhanyozni egy jót, hátha a hidegvíz segít.

Háton fekvés: nekem azt mondta a dokim, úgy fekszem ahogy jól esik. Nem értettem először, hogy ő miért nem mondja, hogy háton nem szabad. Aztán rájöttem, valószínűleg azért, mert egy idő után tényleg úgysem esik jól. Pedig én mindig háton feküdtem, mármint TV nézés közben, meg ha napközben lepihentem. De 1-2 hete pár perc után rosszul érzem magam háton, úgyhogy mindenképp oldalra fordulok. Szóval jól mondta a doki, mindenhogy szabad feküdni, ahogy jól esik, a természet elrendezi, hogy ne essen jól amit nem szabadKép

Hari

Kép
Kép
hari

Vrucsincá!

Ezek szerint a TGYÁS-t, meg a GYES-t elore is lehet intezni? Es az anyasági támogatást is?
En kulfoldon vagyok, es itt is szulok, de gondolom intezhetik a szuleim is nem? Bocs, nem nagyon vagyok kepben.. minden info erdekel..

Kép

Kép
ppanna

Ppanna! A TGYÁS-t lehet a szülés várható időpontja előtt 28 nappal igényelni. A GYED-t, GYES-t akkor, amikor megszületett a baba, mert azokhoz már születési anyakönyvi kivonat is kell.
Abban nem vagyok biztos, hogy a szüleid is el tudják intézni, mivel alá kell írni, habár ha kérnek adatlapot, elküldik neked, kitöltöd, aláírod visszaküldöd nekik, akkor ők is be tudják adni.

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat! Igyekszem megfogadni őket!

Penna!
Nekem az a furcsa az egészben, hogy múlt héten votam keringés vizsgálaton, nézte a doki (ez egy harmadik) a placentát és a babát is. Mindent rendben talált. A védőnő minden héten megvizsgál, sosincs semmi a vizeletemben, a vérnyomásom (itthon is szoktam mérni) még sosem járt 120 felett, a lábam is csak akkor dagad, ha meleg van és lustizok (ha megyek valamerre, teljesen jó). Az az igazság, hogy biztos ami biztos, készülök a kórházra. Ma mentünk vásárolni a párocskámnak olyan kajákat, amit maga is meg tud csinálni. Rendet rakatam mindenhol, hogy átlásson mindent. A kancsós pisigyűjtést ismerem/szerintem is szörnyű/- két hétig voltam kórházban most júniusban, mert a jobb vesémben volt egy kis méretű tágulat, mivel nem ittam eleget/ azóta kötelező napi 3liter/. Ott híztam meg. Mindenki hozta a kaját meg mindent én meg szinte egész nap feküdtem és ettem. Két hét alatt sikerült felszednem 4kilót. Most csak szemészeti vizsgálatot akar a doki-3 hete voltam-, aztán utánna dönt. Hál' Isten, csütörtökig még talizok a védőnővel, majd tanácsol valamit.. Õ ismeri. Ha csütörtökön befektet a kórházba, hétfőn lehet, kienged a saját dokim, mivel ő is látta (ugyanezeket) az adatokat /mivel 4hete nem változtak/, és még mondta is, hogy rendben van.. Mindegy, azért felkészülök teljesen, kitakarítok, még kimosom a pici hátralévő ruháit, aztán lesz ami lesz.

Mégegyszer köszönöm a tanácsokat, nagyon jól estek! Kép

Kata

KépKép
baby20

Sziasztok!

Voltam dokinál, minden ok, sőt elintézett egy UH-t a méretek szerint 34+3 volt amúgy 33+1 lennék már kb: 2500 gramm a várható időpontot 09.06-ra hozta ki (amúgy 15 volt) hát érdekes. Már befordult a kis drága, azt mondta a doki nagy baba lesz. A vérnyomásom magas lett szerintem a meleg miatt, de kedden megyek kontroll mérésre.

Ez a meleg elviselhetetlen, még két nap aztán kicsit enyhül állítólag! REMÉLEM úgy is lesz.

Névnaposoknak boldog névnapot!!

GViki
gviki

Sziasztok!
Én is csatlakozom a hőség miatt aléledezők táborához.......Kép
annamami

KépMártáknak,Juditoknak Boldogságos Névnapot Kívánok!

Pussz: annamami
annamami

Tényleg mi lehet Angelanival, naponta többször is ír, most meg semmi...
Remélem, nincs baj.
p
penna

Kata,
jól állsz a dologhoz. Tulképp a kórház arra jó, hogy szem előtt legyél, ha kell. Amíg nem akarnak császározni és nem tömnek feleslegesen (azaz valós tünetek nélkül) gyógyszerrel, addig csak kellemetlen bent lenni, és a lelkednek sz*r nagyon. Viszont jó benne, hogy napi 2x is bőghetsz, amikor a baba szívhangját hallgatod (én legalábbis ezt tettemKép)
Remélem, továbbra is minden okés lesz veletek.Kép
jó éjt
üdv
p
penna

Gviki!

Gratulálok!Tényleg nem lesz pici!KépKép
Nekem 33+0 napon jósoltam 2,0 kg-ot

megann33+5

Kép

Kép
megann

MegannKép
Köszi az info-t a másikban olvastam!Kép

Na,most jól beletetttek a bogarat a fülembe..........ANGELANI HAHÓ!!!!!!!!UGYE MINDEN RENDBEN VELETEK!!!!ÍRJÁL!!!!!!!
annamami

Sziasztok!

Penna köszi mindent!
Remélem, a nagy meleg ellenére mindenki jól van!

Kép

Jó éjszakát!

Kata

KépKép
baby20

Sziasztok!
Ne haragudjatok a zavarásért, a téli topikból írok. 18 hetes terhes vagyok, és lenne egy kérdésem.
Sajnos ma színelen-szagtalan folyadék szivárgást tapasztaltam, ami lehet sajnos a magzatvíz is.
Azonnal irány az orvos, ahol megnéztek ultrahangon. A víz mennyisége elegendő volt, de ez lehet attól is hogy újratermelődik. Most egy betéttel kellene figyelnem a szivárgást (Al-Sense nevű) de kb. 10 éjszakai ügyeletes gyógyszertár felhívása után kudarcot vallottam. Sajnos sehol sem lehet kapni.
Nincs ötletetek, hogy Bp-en merre keresgéljek holnap? A világ végére is elmennék ha kell...

Sajnos a dolog annyiban sürgős, ha tényleg a víz szivárog, akkor azonnal irány a kórház, ahol le sem merem írni hogy....
Nem is merek rágondolni, hogy mi történik, mindenesetre a doki felkészített a legrosszabbraKép
Köszönöm előre is!
sü_ti

Sziasztok!

Remélem, még valaki elolvassaKép
Nagyon Köszönöm, hogy hiányoltatokKép
Annyira jól esettKép Kép Kép

Sajnos nem olvastam vissza, de majd holnap reggel pótolom.

Dudukly!
Ha jól látom ma van a neved napjaKép
Isten ÉltessenKép

Juccnak holnap, majd Õt holnap köszöntöm felKép

Bízom benne, hogy nem hagyok ki senkit. Ha mégis, akkor bocsi!
Nem tudom a keresztneveketKép

Most jutottam el odáig, hogy leüljek agép elé.
Ma annyit, de anyit takarítottam, hogy már szinte mozdulni sem bírokKép
Kimostam 2 nap alatt 18!!!adag ruhát.
Holnap kb 10 adag ruha vasalása vár rám+főzés.
A párom így ia sokat segített, de ez felért egy tavaszi nagytakarítással.
Meg voltunk itt-ott, vásárolni...

Most nem tudok többet reagálni, de megpróbálom magam kialudniKép

Szép jó éjszakát!
Sziasztok!
Angelani
34+1

Kép
angelani

Sziasztok!

Fú de ócska ez a meleg! Mi kimerészkedtünk a strandra ma, elsősorban Balázs kedvéért. Már a 26-os buszon megbántam, amikor mindkét gyermekem életéért izgulnom kellett. A sok állatot csak az érdekli, hogy felférjen a buszra, nem nézik, hogy összenyomják a kicsikémet, és belőlem is kinyomják a gyereket. Szegény Balázs csak lesett, hogy mi történik fölötte, fölemelni nem bírtam, szabályosan féltem attól, hogy nem fog levegőt kapni. Végül túléltük, de a strandon sem volt sokkal kevesebb ember. Árnyékban sem fáztunk, de állandó zuhannyal ki lehetett bírni. Viszont Balázs kiakasztott, mert a fejébe vette, hogy nem fürdik, nem zuhanyzik, nem vetkőzik. Húgom is kijött, volt egy ismerős kislány is velünk, de nem tudtuk rávenni. Ezért aztán érdemes volt kimenni. Többet nem megyünk, az tuti! Apja zárás előtt másfél órával megérkezett, neki azonnal levetkőzött, és a másfél órát végiglubickolták! Mit csinálok rosszul???? / ez csak egy költői kérdés, sajna úgysem lehet tudni a választ.../
Holnap Balcsi, ott legalább én is merek pancsolni, és tömeg sem szokott ekkora lenni.

Dudukly Kép Ez jó, nálunk meg úgy van, hogy anyukám után lettem én is Judit, és a középső tesóm Márti Kép

Tényleg nem ajánlott vezetni az utolsó harmadban? Én is vezetek, ráadásul többet is, mint azelőtt,mert ha hátul ülök Balázzsal, akkor mindig hányingerem lesz. Vezetés közben nem. Övlehúzóm van, Balázsnál is volt, nekem kényelmetlen anélkül, viszont úgy tudom, hogy igazából a fő célja az, hogy amikor nagy fékezés van, illetve esetleg ütközés, akkor ne szorítsa a pocit, illetve a babót.

Megann Kép Én is úgy tudom, hogy a szoba, illetve a lakás hőmérséklete 20-23 fok körül jó a babának, alváshoz bőven elég a 20, fürdéshez kéne elvileg a 25. Nekünk is van olajradiátorunk, mert valóban van pár olyan nap, esetleg hét, amikor nem indul még a fűtés, de bizony jól esne a meleg.

Hari Kép Az én macskáim is kinyúlnak a melegtől, pedig ők bent vannak egész nap. Én be szoktam őket vizezni / vizes kézzel átsimogatom a szőrüket/, egyik jobban dorombol olyankor, mint a másik Kép Van egy olyan módszer is / kutyusoknak is jó nyilván/, hogy egy törülközőt bevizezünk, és azt borítjuk rájuk, és tartjuk, amíg kicsit lehűlnek. Ezt az enyémek nem szeretik annyira.

Örömmel állapítom meg, hogy nekem sem dagad a lábam, pedig most tényleg meleg van, Balázzsal ilyenkor már elefántlábaim voltak! Csodálkozom is, de nem bánom!

Eldugulok, még szendvicseket kell gyártanom holnapra.

Jó éjt mindenkinek!
Judit 30+3
jucc

Sü_ti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Remélem még látod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Van egy lány aki eladná 2 db ilyen betétjét,1600 Ft -ért adja a 2 db ot!!!
Írjál neki mail-t:
pechyanna@axelero.hu

Sajnos tel.szám nincs!
Remélem nem lesz semmi baj,őrülten szorítok nektek!!!!!!!!!!!!!!!!

Az axelero közben t-online.hu lett tudom,mert én is az vagyok!!!
Pussz: annamami
annamami

Annamami, köszi, írtam neki.
Jobb híján ülök a gép előtt, aludni nem tudok...
sü_ti

Süti,
én is tudok segíteni, ha a fenti lányt nem érnéd el!
Nekem van egy egész bontatlan csomag (3 db), a blokk szerint 3250 Ft-ért vettem pár hónapja. (1 db-ot azért lehet, hogy megtartanék magamnak a bizti kedvéért.)
mail: tima kukac freemail pont hu
Falina 36+1
falina

Sü_ti,
én sem tudok aludni, folyamatosan kemény a hasam sajnos, nem akar kioldani... És persze melegem van és jönnek rám a szunyogok.
F.
falina

Sü_ti,
ha extra sürgős lenne, hozzám jöhetsz akár most is! Hajnali 4-ig tuti nem alszom el (ez már 1 hónapja így megy nálam...).
III. kerületben lakom.
F.
falina

Falina, írtam Neked emilt.
Nagyon köszi előre is!
sü_ti

Falina, erre gondolni sem mertemKép
Azt hiszem, ha nem lenne nagyon baj, akkor élnénk az éjszakai lehetőséggel. Részleteket emilben?
sü_ti

Sü_ti,
örülök, h. segíthetek!!! 7. héttől fekvő/szigorú fekvő kismamiként tudom min mész keresztül sajnos. Fel a fejjel! Kép
Az elején nekem is húzós dolgok voltak... és mégis ittvagyunk 2in1! Kép
Falina
falina

Az a hatalmas probléma, hogy a doki kerek-perec kijelentette, ha a magzatvíz szivárog, akkor meg kell szakítani.
Nem kaphatok 20 héten keresztül antibiotikumokat, hogy ne legyen fertőzés és miegymás.
Már annyi szörnyűség megfordult a fejemben, hogy azt el sem merem mondani.
És a bizonytalanság a legrosszabb, mert csak várok-várok...
Mégegyszer nagyon-nagyon köszi, nem is tudom, hogy kifejezniKépFérjuram úton van, remélem odatalál, amilyen idegállapotban ő is van...
sü_ti

Tudom, h. most bármit írnék, úgysem nyugtatna meg. Kép
Viszont közben már párod el is vitte a teszteket!
Szorítok!
falina

Szép reggelt kívánunk Ficánkával mindenkinek! Ma kicsit korábban ébresztett...

Sü_ti annyira szorítunk Neked, hogy csak na !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mindenki gondoljon Sü_tire!!!!!!!!!!!! Ficánka is üzeni a babódnak, hogy legyen ügyes és vigyázzon az anyukájára!

KépKép
KépKép
and

Sü_tI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MEGCSINÁLTAD A TESZTET KÉLEK ÍRJÁL,HOGY MI VAN!!!!
NAGYON SZORÍTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

annamami
annamami

FalinaKép
Én nagyon köszönöm Neked Sü_ti nevében is!Tudod ő a mi(téli)topicunkból való és iszonyatosan aggódtam/om értük!!!!!Kép
KÖSZI HOGY SEGÍTETTÉL!!!!!!!!!!!!!KépKépKép

annamami
annamami

Hello Kismamik,

Most csak annyira ugrottam fel, hogy leírjam a tegnapi UH adatokat. (Hari, megígértem Kép)
Este lesz csak időm visszaolvasni.

A pocaklakó sajnos még mindig két héttel kisebb, mint kéne, hogy legyen. Kép
Ennek három oka lehet:
1. el van számolva az időpont (inkább 28 hetes, mint 30)
2. visszamaradt a baba (én érzem, hogy nem)
3. ilyen alkatú, fizikailag pici (Beni em volt nagy baba)
Valószinű, (legalábbis nagyon remélem) hogy az 1-es és a 3-as pont miatt van az eltérés.

BDP: 75
HC: 276
AC: 240
FL: 55
súly: 1,285 g

Mostantól két hetente kell mennem a kórházba keringésvizsgálatra, FLOWMETRIA, megnyugtatásul.

Az elvileg október 2. szülési időpont (amit az utolsó mensi napjától számoltak) mindenképp csúszni fog, inkább október 12-15 lesz belőle. Ezt már csak azért sem bánnám, mert a szülészorvosom október 2-ig Krétán nyaral.

Mindenkinek szép szombatot! Aki nem bírja ezt a meleget, jó hír, hogy holnaptól 6-8 fokkal lehül.

Pusz
Benianyu
30 (HÚÚÚ, bár ez csak elvileg, de már nem javítom át)

benianyu

Jucc,
tudod, Kevin is pont ebben a korban van. Szegény apja már 3. éjjel nem alszik szinte semmit.(Kevin beteg, tüszős mandulája van, nagyon szenved)
Én hiába vagyok úgyis fönn, vagy kelek fel hamarabb, addig üvölt éjjel, míg apa meg nem jelenik, és órákat virraszt mellette a fotelban, mert ugye 20 percenként felriad, nagyon rosszul alszik, fáj a torka nagyon.
Este ha apa hazajön, szintén csak ő a jó, hiába akarom hogy pihizzen kicsit, csak rajta lóg. Meg napközben is, ha eszébe jut az apja (vagy akár anyukám, húgom, akiket szintén imád) kitalálja hogy vele akar játszani, és 10-15 percet is hisztizik a bejárati ajtó előtt.
Ez nem rajtunk múlik azt hiszem, ez egy ilyen szakaszuk.
Hozzáteszem a mai éjszaka alulmúlt mindent, váltva ültünk az ágya mellett, senki nem aludt egyben több mint 1 órát...olyan de olyan fejfájással ébredtem, hogy csak na.
Persze Apacuka kint van a háznál megint valami szakival, enyém a délelőtt orrszívással, gyógyszerbeadással, mindennel együtt. Jókat birkózunk Kevinnel.Kép
Megyek iszom egy jegeskávét.
üdv
p 31+4

Ja, biztos elfelejtitek, mire szükség lesz rá, de tuti póz orrszíváshoz: leülsz, gyerek feját hanyatt a combodközé veszed (lába a te lábad felé) egész közel a puncidhoz, két kezét a két combod alá teszed, és a comboddal (lovaglóizmoddal) egyenesen tartod a fejét. Így csak a lábával tud rugdalózni, és simán ki lehet szívni az orrát. Ez az egyetlen póz, ami egyszemélyes, persze ha apa lefogja, más helyzetben is lehet, de egyedül lehetetlen másképp.
penna

Sziasztok!Kép

Már most meghalok a melegtől.....
Nagyon nem bírom, tegnap egész nap bent kuksoltam és még így is folyt rólam a víz alig kaptam levegőtKép
Még este is mikor 8-kor kiültünk teraszra párommal nagyon rosszul bírtam.Kép

Ma dolgoztak volna kint akertben a fiúk, de mondtam nekik hagyják, mert nagyon meleg van.
Inkább menjenek el strandolni.
Hívtak engem is, de nem hiszem hogy jó ötlet lenne, nem bírnám, főleg hogy már mindenm árnyékos hely úgyis foglalt lenne és nem tudnék vízbe menni sem.Kép

Úgy hogy maradok itthon egyedülKép
BRÜHÜHÜHÜHÜ, strandolni akarokKép

Már tényleg kicsikét terhes ez az állapot.

Ja és kezem zsibbadt megint éjjel, meg lábaim is fájnakKép

Na ennyi elég a panaszkodásombólKép

Majd még jövökKép

Benianyu!Kép

Az én párom is sokszor nem veszi fel a telcsitKép
Haragszom is rá olyankor!!!
Ja és ne aggódj baba miatt, biztos az 1 vagy 3 verzió!!!Kép

Sziasztok!

Mea(33+6)

Mea
mea

Sziasztok!

Először is!

SOK BOLDOG NÉVNAPOT A KEDVES JUDIT NEVÛ BABÁSOKNAKKép
Ugye Xéna nincs köztünk?
Kép

Hát lányok!
Ma még 3 adag ruhám van, illetve csak 2, mert már végzett az elsővel a gépKép
Ennyi mosni-vasalni valótKép
De a főzás már régen készen van és ki is van takarítva, ágyat húztam....
Viszont az éjjel szinte semmit sem aludtunkKép
Annyira izzadtam, hogy hiába tusoltam le éjszaka, még így sem tudtam elaludni. A babó is mocorgott egész éjjel. Szegény nem tud aludni.
A másik, hogy már olyan szinten vizesedem, hogy a lábfejem is akkora mint egy ház. Most éppen főtt krumplit eszem só nélkül. Ma kénytelen vagyok teljes sómentes napot tartani. Csak csapvizet iszom. Abban is van némi ásványi só, de az ásványvízben sok van. Tehát sok jéggel megiszom. Vagy cseppentek bele egy kis citromlevetKép
Talán 2 napig kibírom ezt a krumplievést. Ráadásul valami romlott dolgot is ehettünk, mert szegény párom egész éjjel görcsölt és hasmenése is volt. Én nekem a medencém fájdogál, a pocim, de keményedés nélkül. Kb 1-2 óra és készen leszek a mosással. Utána visszaolvasok. De ami még azután jön!
Az a rengeteg vasalásKép GyűlölömKép Kép
Ha ma nem csinálom meg, akkor soha.

Remélem, mindenki jól vanKép

Puszi! Nagyon vigyázzatok a napra! Inkább még a strandot is kerüljétek!
Sziasztok!
Angelani
34+2

Kép
angelani

Helló lányok!

Látom mindenki szenved rendesenKép
Vizsga megvolt, eredmény szerdán de tuti megvan.
Jó tételt is húztamKép, úgyhogy mostmár beiratkozhatom a 2. félévre!

Okosok figyelem!

Remélem tudtok segíteni!Ugye TGYÁS alatt is ingyenes már a felsőoktatás!Mert az űrlapon amit adtak, csak az van hogy GYED,GYES, GYÁS, GYET!
Most nagyon berezeltem!
Ha kiderül hogy mégse ingyenes TGYÁS alatt akkor kis cselhez kell folyamodni.
Az űrlapot a TB kifizetőhelynek kell kitölteni, ő meg gondolom az orvosi papírok alapján tölti ki hogy várhatóan mikor megyek GYÁS-ra... úgyhogy valamelyik orvost kell majd meggyőznöm, hogy mi lenne ha 10-15 nappal előbbre dátumozná a szülést, hogy még beleférjek a 30 napos beiratkozási időbe!
Ha valaki tudna segíteni nagyon jó lenne megköszönném..

Róki, esetleg nincs valami jó cikked anyagod erről??

Megann 33+6

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?