Új privát üzeneted érkezett!

jó vagyok. elküldök egy üzit és utána eszembe jut, h még akartam valamit....

EnikőKép
mi van veletek? hogy vagytok?
kórházba mikor kell menned?
kell e menned v csak a szülés megindulásakor?
(lehet, h ikreseknél nincs is ilyen, mindenkinek menni kell...)

Vikta
vikta

Vikta Kép
ez BABAFÜGGÕ! nem függ semmitől.
Inkubátor nagy valószínűséggel kelleni fog, mert a babák sokszor fázósak. Ez csak azért lesz, hogy melegítsék őket.
Az összes többi már a babától függ. van olyan baba, aki a 32. hétre születik, és lélegeztetni sem kell, de mellettünk a PICen volt egy baba, aki 36. hét legelején született és lélegeztetni kellett fél napig, utána meg kabinoxigént kapott. És mindkét baba kapott tüdőérlelőt. Szóval minden babafüggő.
Nálunk a fiúk 35+0ra születtek, légzési gondjuk nem volt, Máté a fertőzése miatt került PICre, Levi be sem került, a normál osztályon volt 3 napot, utána már kint velem a szobában.

Általánosságban azért elmondható, hogy a 2 kg feletti babáknál már ált. nem kell semmi extra dolog.
De pl. infúziót lehet, hogy fognak kapni, mert a kissúlyú babáknak ingadozik a cukra, és azt be kell állítani, ha besárgulnak, akkor kékfény, az is inkubátorban történik.

Meg van sok példa is azért arra, hogy egész korán született babáknak (29-31. hét) is csak pár órára kellett a lélegeztetés...
Ti már nagyon a célegyenesben vagytok! Ne aggódj! Semmi baj nem lesz!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

ViktaKép
A 3. szám a nyakcsatorna nyitottságát jelöli. De az utolsó nulla a lényeg, hogy az nulla legyen.

Bőrgarnitúra:
szerintem vegyetek nyugodtan. Nevelni kell szerintem is, csak a balesetveszélyes dolgokat kell kitelepíteni a lakásból. Nálunk így került most ki egy üvegasztal, és egy kovácsoltvas cucc, ami szúrós volt. De meg kell tanulniuk, hogy mi az amit szabad, és mi az amit nem. Most még ezt mondom, aztán majd meglátjuk.KépKép

Nekünk nem kellett inkubátor sem. Többnyire az időre jött babáknak már a hőháztartásuk is jó, így egy plédbe csomagolva jól érzik magukat. Az első perctől fogva velem lehettek, nem volt semmim extra kezelés, csak a BCG oltás.KépKép
De nagyon sok 28-29. hétre született babánál sem kell extra ellátás, csak hízlalda. Te meg már túl vagy ezen, így ne izgulj.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem hozzátok.
28 hetes terhes vagyok, egy fiúkát és egy leányzót várok, akik természetes úton fogantak.
Hétfőn voltunk UH-n, és sajnos a fiúkámnál találtak egy 7 mm-es pyelon tágulatot, ráadásul Õ sokkal kisebb is, mint a lánykám (743g és 974g). A dokim szerint gyakran előfordul, hogy ikreknél ilyen nagy a különbség és a fiúknál ez a tágulat, de egy hónappal ezelőtt még nem volt semmi és a méreteik is közel azonos volt.

Van valakinek tapasztalata ez ügyben? Nyugtassatok meg Ti is!

Ági: egy nagyon-nagyon aggódó kismama (a körmeimet már régen lerágtam).
rÁgica

Ági!

Nekünk a 29. héten a gyerekek közt 300. szülés előtt 400 gram különbséget állapítottak meg UH alapján, a fiúk pedig gramra egyforma súllyal születtek (sajna csak 1570 g). Szerintem az uh nem mérvadó. Amúgy a dokik is azt mondják, hogy 10% számítási hiba lehet (nekünk vagy 30% volt Kép)

Peylon-tágulathoz sajna nem tudok hozzászólniKép

Vikta!
Az inkubátor nem egy mumus, nagyon hasznos dolog, persze jó ha nincs rá szükség. Amúgy a fiúk a 31. héten születtek, és Ádám 4 napig kapott légzéstámogatást (lélegeztetni nem kellett és oxigén búrát sem raktak a feje fölé), Gergőt pedig megelőzésképp tették csak a lélegeztetőre egy fél napra, mert úgy látták, egy kicsit elfáradt a légzésben.
Amúgy a Péterfyben én azt kértem a doktornőtől, hogy minél tovább tartsák őket az inkubátorban, mert minél később kell nekik a kinti hőmérséklethez és páratartalomhoz alkalmazkodniuk, annál jobb. Elárulom, hogy a főorvos már 1700 grammosan ki akarta őket tenni, végül több, mint 2 kilósak voltak, amikor kiságyba kerültek.

Most rohanok, majd még jövök

Puszi:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

ÁgiKép
A Pyelon tágulat nagyon gyakor kisbabáknál. Ez vesemedence tágulatot jelent, és rendszerint csecsmőkorban teljesen rendeződik, semmiféle panaszt nem okozva. Valszeg kell majd a picit hordanod kontrollra egy darabig azn urológiára, de semmi tennivalód nem lesz vele.Kép

A súlykölönbségről meg annyit, hogy nekem egyik gyerkőcömet 2700 gr-ra mérték UH-n a másikat 2350 gr-ra. Mindkettő közel azonos súllyal született 2750 és 2700 gr-al. Az igaz, hogy Samu fiamnak a feje kisebb volt, és mivel ebből és a combcsonthosszból becsli a gép a súlyt, ez okozta az eltérést. Na és a feje hozzánőtt a tesójáéhoz, már 3 hónapos korukra.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Hú, ti hogy bírjátok ezt a meleget???
A fiúk nagyon szenvednek, semmi sem jó nekik...Kép
De talán már jövő héten kicsit csökken a hőmérséklet.

Ági!
Nálunk születéskor 45 deka volt a különbség, ma már csak 15 dkg.Kép

Vikta!
Nekünk is bőr ülőgarnitúránk van, szerintem még praktikusabb, mint a textil. Ha összekeni, csak letörlöd, és nem kell órákig tisztítgatni. Mi az étkezőasztalt és a székeket cseréltük le bababarátabbra, rattant vettünk,ezt nagyon szeretik a fiúk. A székeket tolják ezerrel, nem pedig a FP járástanítójukat...Kép

Rólunk: a fiúk egyre aktívabbak, állandóan rajtuk kell tartanom a szemem... Mindenhova felmásznak, és bemásznak, a Szabira egyik este a fal és a szekrény közötti "búvóhelyen" bukkantam rá..

Ildikó
ildikó

Sziasztok!
Vikta!
Én is jól vagyok, bár biztos a melegtől esténként továbbra is keményedünk, de méhszáj teljesen OK.
Nálad is rendben lesz! A méretkülönbség engem is foglalkoztat, örültem, hogy írtatok erről.
Ma reggeli uh-n a fejük 84/81 mm. Nekem sose mond súlyt a doki!
Azt hiszem nem fog befektetni előtte, az elején ezt mondta, de a jövő héten megyek hozzá, akkor biztos szóba kerül.
Ja és a "B" baba megfordult. Talán Cat mondta, hogy nála is ez volt? Most egy fej egy medencevégű! Hát amennyit kepesztetett a múlt héten, nem csoda, ha sikerült neki!

Nem csodálom, ha a babák nyűglődnek a hőség miatt! Nálunk ráadásul szúnyoginvázió van (Győr) még a tv-ben is bemondták!
Kitartás mindenkinek! Aztán meglátjuk mit hoz az augusztus!
Puszi!
Enikő
31+6 & 5 éves
olajfácska

Judyt!
Megnézegettem az albumodat, nagyon aranyosak a fiúk! Ha jól látom nálatok is avent cuccok vannak (üveg, cumi).
Hogy váltak be?
Én is ebből vásároltam be egy orvosi műszerboltban, mert volt 20% akció és még eg.pénztárra is tudtam fizetni, ami további ca -20%. Így már nem olyan horror drága. Amin kiakadtam az a mikrós sterilizáló. Hiszen az csak egy műanyag doboz!
Neked van, esetleg másnak?
Egyenlőre 6 db cumisüveget vettem. Persze alapból szopi, de azért szerintem fog az üveg is kelleni. Akkor elég a 6? (2x125 ml, 4x260 ml)
Pusz!
Enikő
olajfácska

Vikta!
Köszike a bókot.Kép
Oké majd visszatérhetünk a falfestésre.Kép

Enikő!
Nekünk bevállt az avent.Kép
Van mikrós sterilizálónk is, ami nagyon hasznos, mert amikor gyorsan kellett steril üveget elővarászolni, akkor 6 perc alatt kész is volt.Kép
Mivel nálunk van tápis pótlás így 6 db 125 ml üveg van forgalomban, de már lassan kell a nagyobb.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

EnikőKép
Nekem is 2 db 125 ml-s üvegem volt Avent, és 4 db 260 ml-s, amiből még vettem hozzá 2 db-ot. Így simán bírtuk velük, mert eleinte szopi volt, és elég volt a két kis üveg, mire tápi kellett a kis üveg már kicsi lett, és kellett a 6 db 260-mls.Kép
Sterilizálásról nekem az a véleményem, hogy nem kell túlzásba vinni. Én akkor sterilizáltam amikor megvettük az üvegeket, és a mellszívót, és azóta egyszer sem. Soha semmi baja nem lett a gyerekeimnek, még betegek sem voltak. Szerintem pénzrablás a sterilizáló, mert lehet kapni Chicco hidegsterilizálót, vagy vízben is ki lehet főzni a cumikat.
Most olvastam, hogy Németországban tudatosan bekoszolják a játékgyárak a játékokat, mert annyira sterilen nevelik a gyerkőcöket, hogy állandóan betegek. Náluk van a legtöbb beteg gyerek a túlzott sterilizálástól.

EnikőKép
Nálam is a 32. héten lett medencevégű Samu, és ezért lett csaszi, addig fejvégű volt mindkettő.Kép

IldikóKép
Nálunk is nyűgösek a kölkök, a nagy meleg miatt. Pedig megy egész nap a légkondi a nappaliban, de ez is kevés. A hálónkban az előbb néztem 29 fok van.KépKép Még csodálom, hogy ettek ma valamennyit, és rengeteg vizet isznak.

Milyen járássegítőtök van ? Én is most akarok venni, mert a széket tolva sétálnak, ami kegyetlen idegesítő tud lenni.(fém lábak a kövön, brrr..)

Cat

Cat
Kép
cateye

Cattel Kép értek egyet, hogy nem kell túlzásba vinni a sterilizálást, kell a baci azért a immunrendszerüknek. Én sosem sterilizáltam.

Orsi
KépKépKép
icsilya

CsajokKép

A babaszobán eladó 2 ikerkocsi, akit érdekel kukk ide:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=63278

Cat
Kép
cateye

Ági!
Nálunk a 34.héten vastagbéltágulatot diagnosztizáltak Dorinámnál,aki akkor a kissebik volt,aztán megszülettek a 37.en és sehol semmi tágulat!Sőt még súlyban is felülkerekedett 2800g-al Lillácskán aki 2670g volt.Legalább jó tüzetessen megvizsgálták őket.Nyugi!

Cat!
Mutatnék szivesen képet csak technikailag nem tudom kivitelezni.Apuci sose ér rá segiteni.

T.fenyő
törpefenyö

Hurrá,Hurrá
Tudtam egy képet produkálni a profilomba,a csajok nem olyan jól láthatóak rajta de több nem fér oda.
törpefenyö

Sziasztok!

Olvaslak Benneteket, de íráshoz csk ritkán jutok. Cateye, Judyt, én is köszönöm a képeket! Még mindig töröm a fejem -fogom is, hiszen majd csak télen fognak születni a babócák-, de az új helyzet miatt nem lesz gond a le-fel cipelés (garázs van), BKV-ra meg úgysem nagyon jutok fel. Alacsony padlós buszok ide vagy oda, ha a metrónál a felújításkor sem csináltak rámpát, így is meg vagyunk lőve. (Azon kívül az ilyen buszok külső kerületnek "nem járnak..")Hiába van pl. egyes helyeken az aluljáróknál rámpa, pl. a Lehel térnél, ha megintcsak a metróból nem tudok velük feljönni, mert olyan meredek és magas, rengeteg a lépcső. Stadionok dettó... :-((( Mindettől csak most kezdek tartani, hiszen a lányaimat gond nélkül cipeltem lépcsőn is, nem volt gond, de kettő manóval ez lehetetlen vállalkozás lenne.
szilvibank

Törpefenyő Kép
nagyon csinos vagy! és gyönyörűek a lányok!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

TörpefenyőKép
Én általában mindig a gyerkőcöket dícsérem, de ezt esetben téged is, mert nagyon csinos Anyuka vagy.Kép
Le a kalappal, hogy 2 gyerkőc után így...KépKép
Nem is vagy törpefenyő, mert az kicsi és terebélyes.
A csajok is helyesek nagyon.

Cat

Cat
Kép
cateye

Orsi, Cat, AnnamariKép
Köszönöm, h megnyugtattatok. Egy kicsit tényleg megnyugodtam. Gondolom amikor ti is a "cél" felé közeledtettek ezeken a dolgokon gondolkodtatok.
Csak Dalma 39+héten született, 3850-nel, teljesen egészségesen, 2 és fél napot töltöttünk a kórházban, semmi cső és most úgy félek/féltem mi lesz. Annyira ismeretlenek nekem ezek a dolgok.
Tudom már a nehezén túl vagyunk (betöltötték a 30. hetet) de néha rámtörnek ezek a negatív érzések.
Most ebben a melegben egy másik ismerősnél is 2-3 héttel korábban bújt ki a baba (nem iker).
de tudom minden jól alakul és jó is lesz.

IldkóKép
Én is ezért szeretem jobban a bőrt, de nem szeretném h tollal összelukassza. Vagy nem fogja?
A lányom a sarokba a radiátor csővére ül. Ez a kedvenc helye.

ÁgicaKép
Üdv itt.
Sajnos nem tudok hozzászólni, nem tudom mi ez a tágulat.
Az uh-n meg elég jól el tudják mérni a súlyukat. Nem minden esetben mérvadó.

EnikőKép
Remek, h te is jól vagy. Nappal nincs v kevés keményedés, de éjjel sokszor és néha egész éjszaka. Nem értem. Be van készítve egy pohár magnesium és ha felkelek 2-4 körül pisilni és kemény a hasam azonnal meg is iszom.

Sterilizálás
Mi is chicco hideg sterilizálót használtunk. 2l víz 1 kupak sterilizáló és ez 24 óráig jó.
Kimostam a cumisüveget és utána csak beletettem a lötyibe. (LE KELL CSÖPÖGNIE!!!)
Egy idő után hetente csak 1x használtam és fél éves kora után abbahagytam.
Most már lesz mosogatógép így nem is fogok sterilizálni.

TfenyőKép
Csini vagy, a lányok édik. gyerekekről közelibb képet is.
Jó, h én dumálok még nem is tettem fel képet.

magunkról.
szegény kicsik (főleg a kisfiú) elég sokat mocorog ebben a melegben és nagyok a mozgásai. éjjel kémény poci (ez a gyerekeknek milyen lehet????????) de minden o.k.
a kislány meg alig mocorog. ez nálatok is így volt????
az orvos szerint nem tudom megkülönböztetni a 2-t. de ahol a fiút érzem oda nem tud átmászni a kislány.

pusz: Vikta
31+5KépKép 13hóKép
vikta

Vikta Kép
Szerintem hülyeség, amit a doki mond, sztem igenis meg lehet különböztetni nagyrészt a két baba mozgását, van , hogy elvezsti az ember a fonalat, de nagyrészt meg lehet érezni, sztem ez is az anyai megérzés egy része. Nyugodj meg, nálam a kisfiú mozog kevesebbet, de mióta csak érzem a mozgásukat, a kislány meg energiagombóc, de így jó, hogy különbözőek. Az uh-k meg mindig megnyugtatnak, hogy mindkettő mozgása jó, rendben fejlődnek. Szóval, ne izgulj. Végülis két külön kis egyéniségről van szó KépKép

Dzsúd
dzsúd

Szasztok ikres anyukák!

Én most találtam rátok!elvileg 9 hetesek vagyunk.Rólunk anyyit: 23 éves vagyok.januárba hagytam abba a gyógyszert és a 3 hónapós tisztulás után a dokim júni 26-án mondta hogy 2 petezsák van aztán múlt hét csütörtökön már dobogott a szívük! nagyon örülünk a két picurnak!
Az lenne a kérdésem hogy mikor derul ki egy vagy két petéjüek-e? a 8.héten 20-16,4 mm-esek voltak!hétfőn megyek először a védőnőhöz!
tunka

Sziasztokat akartam írni!!!!
tunka

Vikta!
Én is az egyiket aktívabbnak érzem (ő az aki feltornázta magát, és ő a kisebb - talán több helye van).
Õ van a hasfalamhoz közelebb, a másik hátrébb, ezért őt nehezebben érzem.
Sterilizálás:
Anyukám nyugdíjas védőnő és a Zsófinál kifőztünk mindent. Arra nem emlékszem milyen gyakran, talán hetente. Most nem akartam, hogy a dupla annyi cuccal állandóan gőzben ússzon a lakás, ezért vettem sterilizálót. Amúgy nem vagyok agyonaggódós, tisztaságmániás, szerencsére Zsófinak erős az immunrendszere (utoljára tavaly áprilisban voltunk dokinál), ja meg idén a bárányhimlő, de azon túl kell esni. Kb két napig tartott nála.
Lehet, hogy butaságot kérdezek.
Ha tápit kapnak, megihatja második, amit az első meghagyott? Zsófinál mindíg kiöntöttem a maradékot.
Amelyikőtök szoptat és van pótlás milyen sorrend szerint teszi? Egyik szopik, utána üveg, majd másik szopi majd üveg, vagy egy evés szopi, egy evés üveg?
Bocsi, hogy ilyeneket kérdezek, de már érzem, hogy közeledünk!
Puszi:
Enikő
32+0 és 5 éves
olajfácska

Szia Tunka! Üdv itt! Jó nagyon a lányokkal,
majd meglátod, sokat segítenek!
Nem olyan egyszerű az 1/2 petéjűség eldöntése.
Kizárásos alapon közelíthető, mert vannak jelek amikor konkréten kétpetéjűre utal:
-kül. nemű
- kül. vércsoportú
Ha egy burokba vannak - egypetéjű.
Ha egy burok, de elválasztóhártya, vagy két burok lehet ez is az is.
Egy méhlepény - egypetéjű. De pl. nálam a 18 hetes uh-n egy méhlepény volt, de nem tudták megmondani, hogy így is indult-e, vagy már összeér a kettő.
- ha nagyon hasonlítanak születés után és ez 5 éves kor után is így marad, egypetéjű.
Valami vérvizsgálat döntheti el csak egyértelműen (de ezt csak ha betegség miatt kell, akkor csinálják meg - ne kelljen!!!)
Ha megveszed az Ikrek könyvét, ott ezt az egész zagyvaságomat értelmesebben leírják!
Vigyázz magadra, és még egyszer gratula!
Enikő
olajfácska

Tunka Kép
üdv itt, gratula a babákhoz!

Az, hogy egy vagy két petéjűek nem mindig dönthető el egyértelműen. a terhesség elején sokkal megbízhatóbban lehet látni, de pl. a 2 burok és 2 lepény sem egyértelmű a kétpetéjűségre, mert 1petéjűeknél is lehet ilyen.
Ha 1 lepény van, és 1 burok, vagy 1 lepény és 2 burok, akkor BIZTOSAN 1 petéjűek.
DE! a lepény lehet fuzionált a hely szűke miatt, és így 1nek látszódhat, tehát ezzel is lehet tévedni. A terhesség elején 12-15ig ált. elég jól lehet még látni, hogy hány burok ill. méhlepény van.
Ha később kiderült, hogy fiú-lány a páros, akkor egyértelmű, hogy kétpetéjűek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

azt olvastam hogy vannak albumok a babákról mamákról.Hol tudom őket megnézni?
tunka

Köszönöm az előző válaszokat! sajnos nem tudom feltenni az uh képeket.van egy amin az látszik hogy a két baba között van egy hártya de ezekszerint az még nem jelent semmit!Én egy fiút és egy lányt szeretnék de persze az egészség fontosabb!
tunka

Tunka Kép
ha feltennéd a képet, az alapján mi nem tudnánk semmi okosat mondani, mert azon sokminden nem látszik. Ezt a dokid tudja megmondani, amikor az UHt csinálja.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Az elöbb írtam de ezek szerint elszállt! Köszönöm a válaszokat! az uh képen az látszik hogy a két babó közt van egy hártya de akkor ez nem jelent még semmit.Mi egy fiút és egy lányt szeretnénk, persze az egészség fontosabb.
tunka

Szerintem ez sem annyira egyértelmű, mert nálunk egy lepény volt(én megnéztemKép), de a fiúk tök különbözőek.

Nálatok mennyit esznek a gyerkőcök? És mennyit ettek 3,5-4 hónaposan? Mert én két hete hagytam abba az állandó mérést, addig szopi előtt és után mindig mértem, így most csak hetente egyszer mérem a súlyukat. Viszont a legutóbbi egy hét alatt mindketten csak 155 g-ot nőttek. Eddig mindig legalább 250-et. Szóval aggaszt, hogy valamit nem csinálok jól, mert ugye vagy 10 napja van, hogy átalusszák az éjszakát, de legalább 3-1/2 4-ig alszanak este 9-től, így még egy etetés kimarad. Szóval most csak ritkán esznek 6-szor, inkább csak 5-ször. Azt persze nem tudom, hogy mennyit. De most a kánikulában sokkal többször szopiznak, igaz csak pár kortyot, és szerintem összesen nincs annyi, mint mostanig.
szóval aggódok, és nem tudom, talán költeni kellene őket, most hogy végre alszanak?

Lilla!
Lehet, hogy már otthon vagytok és azért nem írsz?

Tunka!
Fotóalbumok az oldal jobb felső sarkában.
Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Szia TunkaKép
Üdv nálunk és gratula a babákhoz.KépKép
Nagyon jó az "ikrek könyve" többek között egy vagy két petéjűk fejlődését is leírja.
De olvasom, h Enikő is már ezt javasolta neked.Kép

EnikőKép
Szerintem simán megihatja.

most anyu van a játszótéren a kismanóval (lassan ő lsez a legnagyobb manóKép) én meg "hüsölök" itt a szobában.

Vikta
vikta

AnnamariKép
ha éjjel nem kelnek fel enni, ne is keltsd fel őket. nappal viszont 3-4 óránként egyenek. és ekkor keltsd fel őket.
van amikor a nővekedésük üteme leáll egy kicsit, aztán újra beindul.
most néztem meg nálunk 16 hetesen 5-6szor evett naponta kb 800ml tápot. mérni nem mértem.

Vikta
vikta

és lehet, h ebben a nagy melegben nem kívánják a kaját. én is kevesebbet eszem, inkább iszom. ők is isznak mert csak pár percig szopiznak és az "víznek" nem pedig "ebédnek" tekinthető.

Vikta
vikta

Annamari Kép
nálunk is 1 lepény volt, mert fuzionált a lepény. De ettől ők még ktpetéjűek.
Éjjel nehogy keltsd őket!!!! Aludjd Te is, és örülj, hogy alszanak. A nagy meleg miatt akár meg is állhatnak a hízásban, ne aggódj ezen, ez teljesen normális. Ha éhesek lennének, jeleznék, biztosan esznek eleget.
A 155 gr teljesen jó! lesz majd, hogy 80 gr-t híznak, a következőn meg mahd 170 gr-t most már nem lesz annyira egyenletes a hízásuk. Ez normális!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,
nagyon reg nem tudtam jonni, de egyre tobbet vannak fent a babak, es akkor bizony jatszani kell veluk.
Annamari, gyonyoru gombolyuek vagytok!!! Es orulj h alszanak, fel ne kelts oket!!! Ez termeszetes, h nem nonek mindig akkorat, gondolom a doktorneni is mondta!! Ha kimarad egy kaja, akkor plane. De ok tudjak mennyit akarnak enni, szoval te ne aggodj ezen. regen az en gyerekeim is 25-30-kat nottek, most mar a 15-20 deka/het az altalanos. Es messze nem esznek annyit, amennyit kene (sulyuk 1/6-at naponta)!
Mirolunk: mar atalusszuk az ejszakat!!! 3 napba telt, de megerte a sirdogalast. Este 10-kor eszunk utoljara furdetes utan, aztan reggel 5-kor, ha ebrednek. Volt mar h 6-kor keltettem oket. A lanyok napi 5x esznek, Beni 6x, o egy nagy ehenkorasz. De sulyban mar ott tart ahol Nati, pedig hat mennyivel kisebbnek szuletett!!! Ok most 4,5 kg-osak, mig Hanna 5,7 kg!!!
Mi 3 honaposan kaptuk meg a 2hos oltast, es igy csuszunk mindig 1 honapot majd a szurikkal.
Jovo heten 3 es fel honaposan elkezdjuk kostolgatni a gyumolcsoket!! remelem izleni fog nekik. Oszibarack lesz a menun:-)

Ja, es vettunk egy 2es babakocsit, mivel Beni nem hajlando beulni a 3askocsiba. Ot igy mindig kenguruztam, a csajokat meg toltuk a 3asban. Most van ez a 2es kocsi, ez fekteteheto is, meg allithato a karja, es igy Nati is kevesbe nyugtalan, mert szembe van velunk, tudunk ut kozben beszelgetni vele:-) Symbaba markaju, lengyel, nekem nagyon bejon, eleg keskeny, 78 cm. Es olcso volt, ami egy 3askocsi megvetele utan nem kevesse fontos szempont. persze ilyen kanikulaban nem megyunk ki most..
Devenyezes: teny h nagy divat lett!!! Ugy erzem, itt meg egymast is bolonditjuk egy kicsit... De teny, h nem art, ha megnezik a gyerekeket, nagyon jo hatasfokkal kezelnek ki komoly problemakat is. De nem kell mindenkinek jarni!!!!

Kép
nettke

EnikőKép
Egymás után simán megisszák a tápit a gyerekek, én nem öntöm ki. Sőt én reggel megcsinálom az összes tápot, és csak este öntöm ki ami maradt. Nem pazarolok, mert horror árban van. Először mindkettő szopik, és utánna kapnak pótlást majd a gyerkőcök.

TunkaKép
Gratulálok a gyerkőcökhöz!KépKép

AnnamariKép
Ne izgulj a hízáson. Nem hízhatnak mindig ilyen ütemben mint korábban, mert akkor gondold el hova nőnének. Volt amikor csak 60-70 gr-ot híztak az enyémek is egy héten. Sőt volt, hogy egy hónap alatt csak 20 dkg-ot, mégis 9-10 kg-ok vagyunk.

NettkeKép
Nincs most képed a picikről ?

Muszáj már elkezdened a hozzátáplálást ? Én nagyon korainak tartom. Én 5,5 hónaposan kezdtem el, és ma sem tenném másképp, még lehet, hogy mégkésőbb kezdeném. A bélbolyhaik még nem felkészültek erre, abban a korban.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Fisher-Price a márkája, kutyus formájú, 4 kereke van, tud ugatni, zenélni. A Vaterán vettem. A fiúk viszont nem tolják (inkább a székeket) csak a gombjait nyomogatják...

Törpefenyő!
Én is megnéztelek benneteket, nagyon szépek vagytok!Kép

Tunka!
Üdv itt!
A fiaim lassan már egy évesek lesznek, de fogalmam sincs hogy hány petéjüek... Nagyon hasonlítanak egymásra, talán egy lepény is volt, de a dokik sem tudták biztosan megmondani.

Vikta!
A lányom már három éves, ő nem firkálta össze a bőrt. A fiúk viszont sokkal elevenebbek...De most még csak a mágneses táblára engedem hogy rajzoljanakKép

Ildikó
ildikó

Cat!

Ha sikerül bemásolom ide a linkjét a mi járássegítőnknek, itt van róla kép:
http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=2676157

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Tegnap hazajöttünk!!!!

Túléltük az első napot is, tulajdonképpen nagyon szuper volt, bár voltak kisebb malőrök, pl mikor Dávid összepisilte magát... konkrétabban a fejét.

Nagyon jól működnek, ébrednek nagyjából 3 óránként és kérnek enni. A többit fényképben mesélem el, mert még fejnem kell.

puszi, Lilla
KépMég a kórházban, indulás előtt

KépItthon vagyunk!!!

KépEgy kis pihi a nagy út után

KépKipróbáltuk a tandem szopit

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Jaj, de szépek Lilla!
A pelusok alatt bizti van baba? :-)))
(Én nem tudok igazi mosolyarcocskát!?)

Cat, köszi a tanácsot tápi ügyben, tényleg drágák, jó, ha nem kell sokat kiönteni.

Mi egymás mellé tettük a két kiságyat és arra gondoltam, hogy a közös oldalra nem teszek fejvédőt, hogy lássák egymást. Jó ötlet?

Enikő
32+0 (hurrá!) és 5 éves
olajfácska

Lilla!
Szuper! Sok boldogságot, nagyon gratulálok mindnyájatoknak! Most hány hetesek a picik? Nálunk is előfordult, hogy Csabi a saját fülébe pisilt! Kép

Olajfácska!
Kép = kettőspont után fél zárójel (kötőjel nem kell) (én is itt tanultam meg annak idején)
mimóza

IldikóKép
Köszi a képet. Én is ugyanilyet vettem.KépKép Még nem kaptam meg, mert postázzák, de kíváncsi vagyok nagyon, hogy fog tetzseni a fiúknak.

LillaKép
Gratulálok, hogy otthon vagytok. Igazán ügyesek voltatok, és helyesek a picik. Van légkonditok ? Nem nyűgösek a picik a meleg miatt ?

EnikőKép
Az jó, ha egymás mellett vannak. Még picinek az is jó, ha közvetlen egymás mellett fekszenek majd egy ágyban, mert az is nyugtatja őket.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Lilla Kép
gyönyörűek vagytok!

Nettke Kép
Ki mondta, hogy kezdjétek el a hozzátápit?????? nagyon-nagyon veszélyes ilyen pici korban. Az őszibaracknak meg nem elég, hogy magas a hisztamintartalma még nagyon erős allergén is. Én várnék min. 5. hónapig. Nagyon korai.
Tényeg nagyon sok rossz következménye lehet. A táplálékallergiák majdnem 90%a a helytelen hozzátáplálásra vezethető vissza, ez nem vicc. A gyerkőc egészségével játszol!
Az emésztőrendszerük NEM KÉPES feldolgozni a másikfajta ételt, csak átmegy rajtuk, semmi sem hasznosul belőle, és a bélbolyhokban meg komoly károkat tehet.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

kis képes beszámoló rólunk:
Levi
Kép
Kép
Máté
Kép
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Lilla!
Nagyon-nagyon örülök, hogy végre sikerült hazamennetek. Húú, most eszembe jutott az első két nap, amikor csak azt éreztem, hogy nyomja a vállamat a felelősség, és a gyerekek bármelyik percben meghalhatnak, mert nem vagyok mellettük mindig. (Ma persze csak mosolygok magamon) Éjszaka minden rezdülésre, nyekergésre ébredtem, gyorsan ugrottam ki az ágyból, hogy vajon most mi van.
Nálunk Gergő rendszeresen szembepisilte magát, az orrába is sikerült, aztán csak prüszkölt. Ádám rendszeresen szembekakilt. Most csak az van, hogy Gergő mindig kakil a hajnali szopi közben, apa meg büfiztetés közben szinte mindig kisimogatja a kakit a pelenkából.
A gyerekek gyönyörűek, nagyon sokat alakultak amióta láttam őket.

Anett!
Azt elfelejtettem a múltkor írni, hogy ugyan mi is Vidra drnőhöz tartozunk, nem hozzá járunk, hanem a Péterfybe visszük be a gyerekeket, ha valami van. Oda úgyis megyünk havonta kontrollra.
Mi augusztus közepén kapjuk a következő oltást, akkor már 4,5 hósak lesznek a manók.
A hozzátápin én is meglepődtem, Gergő most 4960, Ádám 4765 g, de nekem sem és a drnőnknek sem jut eszébe, hogy bármi mást is kellene. Mondjuk, a fiúk még mindig anyatejesek.
Én csak azon vaciláltam ebben a kánikulában, hogy talán valami teát vagy forralt vizet kellene adni a babáknak, aztán úgy döntöttem (önhatalmúlag, mert senkit meg nem kérdeztem), hogy inkább szopjanak gyakrabban, ha már úgyis kevesebbet ettek mostanában. Remélem elég. Van úgy, hogy 1,5 óra után visszateszem a cicire, ha nagyon nyűgösek. Úgy látom, olyankor nem bántja a pocakot sem a gyakoribb szopi.
Úgy néz ki, most már kezdjük kinőni ezt a pocakfájós időszakot is. Ádám egyre kevesebbet bukik is.
Lányok, én ezzel az éjszakai alvással csak azon parázok, hogy ha éjszaka nem szopnak, nem lesz-e majd kevesebb a tejem? Eddig reggel majdnem mindig kifejtem ami maradt.

Orsi!
Ezek a gyerekek komoly férfiak! Nagyon jóleshetett nekik a fincsi vizecske ebben a nagy hőségben.

Jaj, Anett!
Csak azt akartam még megkérdezni, hogy a Te gyerekeid mivel játszanak már? Mert a mieink csak figyelnek a zenélő forgóra, de semmi mást nem csinálnak. A kezüket sem vették még észre, és másra sem nagyon figyelnek, amit odateszek nekik. Arra figyelnek, ha énekelek nekik. Ádám már vagy két hónapja vigyorog, de Gergő alig-alig. Néha attól tartok, hogy valami baj van vele.

Enikő!
Én nem hagynám szabadon a rácsot. A gyerkőcök sokat mocorognak, és könnyen kidugják a kezüket vagy a lábukat. Nálunk egyszer Gergő dugta ki a lábát. Azt nem mondanám, hogy beszorult, de nem tudta visszahúzni, hanem oldalra tekerte magát, így még jobban fájt neki. Éktelen kiabálásba kezdett, én pedig azóta körbe fejvédőztem mindkét kiságyat. Majd ha ügyesebbek lesznek, akkor visszaáll a régi rend.

No, jó hosszú lett már megint...

Puszi mindenkinek, és hűvösebb napokat kívánok.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Lányok!
Nem volt egy jo napom,de most olvasva dicsérő szavaitokat elfelejtettem az egésznapi nyafogást,szenvedést Köszi.

Nettke!
No hozzátáplálás!
Az hogy rá irják az üvegekre 4ho-tol nem jelenti azt hogy kötelező!Én úgy voltam vele,ráhagytam az ételek bevezetésére annyit mint amikor születniük kellet volna,+4 hét.

Enikő!
Nálunk úgy volt hogy fent a babaszobában 2 rácsos ágy L alakban össze tolva éjszakára,és lent a nappaliba 1 utazó ágy nappalra,de kb.2hónapos korukban muszály volt még 1et beszerezni mikor Dorcsi 2cm-röl arcon trüsszentette és fél órás sirás lett belőle.Nálunk a nehezebbik lány piszkálós ugyhogy kell lennie szeparénak!Kép
jó éjt!
törpefenyö

Törpefenyő!

Tündéri a kiscsaj a profilodban. Holnap ugye látjuk a másikat is? Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Igen,Igen megy ez nekem!Úgy látszik ez lesz a megoldás a képfelrakásos problémámra.
Tehát most a profilomban Lillácska látható,Õ az "A" baba aki 13 nap múlva lesz 1 éves,7800g,probálkozik a felállással és mond néhány szót,Õ a "csendestárs".
törpefenyö

Drága Kismamik,

megérkeztem végre és elmúlt ez a fránya pénteki nap! A tömeg Bp-en iszonyú volt, az M3-as felől jöttünk és valami hihetetlen tömeg várt minket a Hungaroring miatt! Annyira féltem, hogy nem verekedem át magam a tömegen kettőre és lekésem a Győrfit a Praxissban. De nagyon ügyes voltam és a Pestiek feltünően előzékenyek és rendesek voltak velem. (biztos látták, hogy szőke vagyok!!!! :-)) Útközben ahogy ígérték az Istenhegyi Klinikáról hívtak a jó hírrel, hogy a hormonszintem alapján a babák nem betegek, semmi gyanús jel, ők nem javasolják az amniot! Éppen eltévedtünk a hugommal, úgyhogy igazán fel sem tudtam fogni mit mondtak! Beestünk a Praxisba egy fél órával hamarabb és azonnal mi következtünk, hogy mihamarabb megnyugodjak! Ez is olyan rendes volt! A babócáknak természetesen semmi bajuk a Győrfi sem javasolja az amniot! Tehát a babáknak semmi bajuk, így hétfőn nem megyek el az amniora!!!! Kárpótlásként a sok izgalomért megtudtuk, hogy egy LILI és egy ZOLIKA van a pocimban!!! Boldogságunk határtalan!!! Még most is pityergek.......
Tesókámmal bementünk a Megatoys-ba ahol ennek örömére vettünk egy pár kiscuccot és két macikát nekik. Egy rózsaszinűt és egy kéket!!! Apa sajnos nem volt velünk így ő kapta meg a macikat végül. Azt hitte viccelek vele és el sem akerta hinni, hogy ekkora öröme legyen. Tudjátok neki van egy 13 éves kislánya, nekem egy egy 14 éves fiam! Szeret minket a Jóisten :-)
Lányok még egyszer köszönök minden támogatást és tanácsot, rengeteget segített!!!
Még dolgozgatok, így még nincs időm belemerülni a fényképezésba, profilkészítésba, stb, de ígérem, hogy amint befejezem a munkát sokat fogok jönni és mindent bepótolok!
Millió puszi:
M.
kmoncsi

Moncsi!
Nagyon örülök a jó híreknek. A vegyespároshoz pedig külön gratulálok. (Csak zárójelben mondom, mi is vegyespárost vártunk, de időközben Ádámnak is kinőtt a kukija Kép).
Azért nagyon sokáig ne dolgozz már!
Puszi,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?