Új privát üzeneted érkezett!

Verus Kép
nagyon drukkolunk, hogy minden rendben legyek Joviékkal!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

VerusKép
Megy a drukk Jovinak, de majd felhívom holnap.

Cat

Cat
Kép
cateye

Verus, köszi a Jovihíreket, reméljük semmi gond nem lesz, Bélát pusziljuk és majd ha kijön jó sokára, akkor majd jól beolvasunk neki, amiért a frászt hozta az anyjára Kép

HIsztike...olyan édesen csinálja, azt is imádom, de jobb lenne ha nem lenne ilyen kis akaratos.Bravó akkor van minimum 2 évem a hiszti befejezésére..szép remények Kép

Edit, nekem reggel kel 6kor, aztán alszik délelőtt 1-1,5 órát, aztán alszik délután 1-1,5 órát és aztán alszik este 9-től. Szerintem ő még igényli ezt a sok szundit mert ha nem alszik akkor nyűgös lesz, néha borul a programunk és kimarad az alvás és akkor estére nem lehet vele bírni és zaklatott és éjjel is többször kel, nemhogy jobban tovább aludna, inkább az ellenkezője. Az egyik szakkönyv szerint 2 évesen kellene a napközbeni 1szer alvásra átállni. De akkora egyéni különbségek vannak, nem kizárt, hogy nektek már elég az 1 is.
Erika
hurki

Sziasztok!

BogárnakKép és VandánakKép gratulálok!
Reditke!Kép Neked is a pocakosodáshoz! Most egy kicsit irigykedem, én is úgy szeretnék már kistesót!
Elnézést ha valakit kihagytam, de nem olvastam vissza, csak átfutottam a hozzászólásokat Bogár Zsófija után kutatva.Kép

Kicsit eltűntem, de Dana beteg volt, 1 hétig folyamatosan sírt és állandóan rajtam lógott. Valalmi vírus volt, 3 napig magas láz, aztán meg pöttyök, de a dokinéni szerint piros volt a torka és a mandulái akkorák, hogy majdnem összeértek, ezért kapott antibiotikumot, bár úgy tűnik azt nem kellett volna. Mindenesetre utána nagyon sokáig fájt a pocija, szélgörcsei voltak mint újszülött korában. Ja, és mivel nem evett csak szopizott újra tiszta anyatejes kakija volt.Kép
2 hete elindult, és mostmár szinte meg sem áll. Kép
A probléma csak az, hogy borzasztó rosszak lettek az éjsazkák, van, hogy óránként kel, és sír, mint akinek fáj valami. Lehet, hogy a fogzás viselné meg ennyire? Már 2 hete tart, én meg borzasztó fáradt vagyok.

Most megint nem leszek egy kicsit, mert megyünk a Balatonhoz, aztán meg nagymamámékhoz a Tisza mellé. Itthon vannak a húgomék Angliából, úgyhogy minden időnket velük töltjük.
Majd próbálok jelentkezni, és ha visszajövök, majd a megújult táblázatot fogom felrakni.

Puszi, Leone

KépKép
leone

Joviéknak nagyon-nagyon drukkolunk, hogy minden rendben legyen.

HurkiKép
Én pont ma reggel számoltam, hogy szerintem keveset alszik Bálint, de ahogy a tiédet olvasom, mégsem.
Este 9-től alszik 6-7ig (az 9 vagy 10 óra)
Délelőtt alszik 2 vagy 3 órát.
Délután kb 1 órát.
Az alaphangon is 12 óra. Ez valszeg elég neki.
Mégsem marad ki a délutáni, csak nyűgösebb volt pár napig az elalvással, de igényli, különben ő is kezelhetetlen.
Ez jó, hogy írod a szakkönyvet, hogy 2 éves kort írnak általános átállásra mert nekem mindenki az egy évet szajkózza.
LeoneKép
Sajnálom Dana betegségét. Remélem, most már teljesen jól van a drága. ÉjszakákKép
Jó nyaralást és tesózást nektek.

Én már nagyon várom augusztus 8-át, hogy végre lássam a szívdobogás(oka)t. Már kezdek türelmetlen lenni. Remélem jól van(van) a baba(K).

Edit
7+5 Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!Kép

Ilducinak gratula!KépKépKép

Jovinak nagy drukk, hogy minden rendben legyen!!!
VerusKép Köszi, hogy szóltál!

OrsiKép
Megkönnyeztem, amikor írtad, hogy Levinek nem kell a cici!
Azt hiszem, majd ha mi is odakerülünk, én is bele leszek betegedve!
Remélem azért ez nem végleges, csak tényleg a többiek által emlegetett sztrájkról van szó! Vagy tesóról!Kép (álmodozni igenis lehet!!Kép)

Puszi!Kép
Zitus
18+5Kép

Kép
Kép
zituska28

MamikKép
Ma éjjel jött az sms: felvettek a Bp-i Gazdasági fősuli másoddiplomás közgazdász szakára!
Annyira örülök, csak győzzem elvégezni Joci mellettKépKép
Bár apája megígérte, mindenben segíteni fog, azért gondolom nem megy el helyettem mikroökonómia vizsgáraKép
k

KépKép
KépKép
kirri

KirriKép
Gratulálok, de nem irigyellek...KépKép

LeoneKép
Sajnálom Dana betegségét.Kép Gratulálok viszont a járáshoz. Képek nincsenek Danáról ?

KarmenKép
Orsi nagyon tündéri a képeken. A fiús haja ellenére is olyan kislányos az arca, és mindig olyan vidám baba.KépKép

Alvás téma: Nekem este 8-tól reggel 6-7-ig alszanak a pasik, majd délelőtt és délután is 1,5-2 órát. Ez összesen 14-15 óra. Ettől kevesebb alvásnál kezelhetetlenek, így én jó darabig nem tudom elhagyni a délelőtti alvásukat, így minden programot ehhez kell igazítsak.

Csajok: Beszéltem ma Jovival. Köszöni a drukkokat, és puszil mindenkit. Jól van Bélus, de Jovi kevésbé a melegtől és a fekvéstől. Kap magnéziumot meg Augmentint addig amíg el nem készül a tenyésztés eredménye. Korionbiopsziája volt, nem amnioja, de nem lehet tudni, hogy fertőzés, vagy csak a megbolygatás miatt van a keményedés, mert Bélus nagyon rosszul tűrte a beavatkozást.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Örömmel értesítek mindenkit, hogy Petimaszatka megszületett Kép!
Július 18-án megcsászároztak a tervek szerint, 8:55-kor emelték ki babszit 3400g, 52cm.
Nagyon édes, kis tündérbogár, képet is teszek majd!
Nagyon szerencsések vagyunk, mert Maszat magára tekerte a köldökzsinórt a törzsére egyszer és egyszer át a vállán, de ami igazán szerencse és ennek csak Isten a megmonhatója, valódi köldökzsinór csomónk is volt. A doki szerint hüvelyi úton megindult szülésnél nem lett volna esély...
Most szokunk egymáshoz, nehezek még a napok, hasfájósak vagyunk, de ez eltörpül boldogságunk mellett!
Puszi mindenkinek, lesz szüléstörténet is.
Vanda

Vanda

Kép
vanda

VandaKépKépKépKép
Nagyon sok boldogságot kívánunk a kicsihez+sok tejcsit!
kirriék

KépKép
KépKép
kirri

Vanda gratula a babohozKép

Jovika jo fekvest, drukk hogy minden ok legyenKép
orsoly

Kirri Kép
én szívesen bevállalom helyetted, ha Te meg elmész helyettem jogból, majd a télen Kép (én oda járok másoddiplomás képzésre)
Bár mikró az egyetlen tárgy, amiból kihasználtam az egyetemen a 3 vizsgalehetőséget Kép de a szigorlatom a végén 4es lett Kép szerintem ez azért még menne Kép
(makrót is bevállalom Kép)

Csajok Kép
MEGJÖTT! Valszeg akkor Levinek ez volt a baja, ezt érezte... szóval álmodozhattam én is a tesóról, de még nem ő volt a ludas a dologban Kép
Marha furcsa így 1.5 év után. Otthon fél óráig kerestem a tampont Kép mert persze a helyén volt, csak én már nem emlékeztem, hogy hol a helye.
Kiváncsi vagyok, milyen lesz és meddig tart.
Tapasztalatok?

Vanda Kép
gratulálok a babához!

Orsi

ps. egyébként Levi azóta szopik szépen, igaz tejem nem tudom mennyi lehet, mert a mellbőségem szerintem 10 cm-t apadt mára... de szívja lelkesen, és nyel is, szóval azért valami biztosan jut is neki. Ma 3szor szopizott.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya Kép

Ha emlékeim nem csalnak, a tej csak az előtte levő napokban lesz másabb. Mikor már megjön, akkor visszaáll. Valamivel még hígabb, mint szokott, de már táplálóbb.

Nekem a "dolog" nem sokat változott, sem milyenségében, sem hosszában. 4nap volt előtte is, most is annyi. Bár amig szoptattam csak 2 havonta jött meg, de akkor nagyon kevés barnácska (bocs) volt, de akkor talán 6 napig "szivárgott"Kép.

Katie
katie

Katie Kép
köszi az infót.

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Nekem az első mensi nagyon gyér volt. A második viszont a niagara vízesés, tampon+betét. A legmeglepőbb, hogy nincs mensi előtti barnázásom, amit nem tudtak az orvosok 2 évig kikezelni, hiába szenvedtem vele. Valszeg ezért nem estem korábban teherbe, mert valami hormongubanc volt.

Cat

Cat
Kép
cateye

VandaKép
Még egyszer gratula. Szép és boldog napokat a picivel Kép

Orsi Kép
Jaj, de jó, hogy megvan a szopisztrájk oka. Örülök neki.
Menses tapasztalat: nekem 7 hónapos volt Bálint mikor megjött (pedig akkor még vagy napi 9x szopott éjszakákkal együtt).
Az újabb teherbeesésig 4 mensesem volt, pontos 26 napos ciklussal (előtte is), viszont nagyon durván erős vérzéssel és iszonyatos hasgörcsökkel (ez mondjuk mindig megvolt 14 éves korom óta). keresik is a dokik az okát, de szerencsére semmi szervi elváltozást nem találtak eddig.

CatKép
Emlékszel, hogy beszéltünk a pigmenthiányról, és én írtam Bálint cicijén. Végül nem bírtam tovább, elvittem bőrgyógyászhoz. Kiderült, hogy faggyúciszta. kaptunk rá krémet és ha egy hónap alatt nem javul, akkor le kell fagyasztani Kép

Lányok, van egy egészségügyi, de nem túl guszta kérdésem (aki eszik, ne olvassa):
Bálintnak valami rettenetesen zsírosodik a füle, mind8ig kitörlöm, de csak ami kijön, de valami hihetetlen, 2 óránként telke van neki. Szerintetek ez simán típus kérdés, vagy érdemes lenne egy fül-orr gégésznek megmutatni?
Köszi, ha van tapasztalat, vélemény.
Na dugulok, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Kép
fagyasztás??? hmm. ez nekem így hirtelennek hangzik. De megkérdem anyut, jó?
(nálunk Levinek van egy eldugult verejtékmirigye a nyakán, ha nem esik le magától, akkor azt sebészileg kell kivenni Kép )

Nálunk Levinek zsírosodik jobban a füle, és 2 naponta szoktam tisztítani kívül. Ha ennyire ilyen az övén, én megmutatnám... valami rémlik, hogy bakteriális fertőzés is okozhat ilyet... no, de ebben nem vagyok már tuti biztos.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

CatKép
Én is uígy vagyok vele,a szülés óta nincs mensi előtti/utáni barnázás...nekem 28 naposra állt be ismét, mint régenKép
OrsiKép
Láthattam ma Ritát+2 picit Veszprémben?Szerintem tuti ők voltak, nagyszülőkkel..a képekről és a BBC-jükről ismertem meg őketKépKép

Kirri+kedden 8 hós JociKép

KépKép
KépKép
kirri

Kirri Kép
láthattad Kép itt vannak a Balcsin és Rita szülei is itt vannak Kép
de ma reggel én is voltam Veszprémben Kép ugyan egyedül Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Olvasó üzemmódban voltam jelen - alvás, szopizás, babakocsi-márkák - csak próbálom megjegyezni a sok okosságot!Kép

Verus: Joviéknak mielőbbi jobbulást és hazatérést kívánok!

Vanda: gratulálok Kispetihez! Várjuk a képet!!

Kirri: gratula a felvételhez - mindenki maga gyűjti meg a maga baját!Kép

Képzeljétek ma meglettek a genetikai integrált vizsgálatunk eredményei - hogy a dokit idézzem naggyon negatív!!! Úgy tűnik Kisberci Makkmarci!Kép

HeppiVirág

KépKép
virág33

Sziasztok!Kép

VirágKép
Azt hittem nyaralni vagy!Kép
Örülök, hogy minden rendben!!Kép Növeszd nagyra MakkBercit!!Kép

És kérdezni is szeretnék tőled:
Szabad-e - nagyon kis mértékben - szolizni, úgy hogy a pocim letakarom?
Nem létszükséglet, sose jártam rendszeresen, de most olyan szép barna vagyok a nyaralás után, szeretnék belőle megőrizni valamicskét!Kép
Símán a napra kimenni nem vagyok képes.

Puszi!Kép
Zitus
18+6Kép

Kép
Kép
zituska28

Vanda! Gratulálok!!

Orsi! nekem régen irtó erös menszim volt, ami endonak sem tett jot. Most már 3x volt és sokkal kevesebb mint régen, beállt normális szintre.

Zitus! én nem mernék, én terhesség elején jártam mert nem tudtam babát várok, de nem mertem folytatni

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

ZitusKép
Tilos szolizni kismamaként, még letakart pocakkal is. Nem lehet tudni, hogy a hormonváltozás mit hoz ki.

EditKép
Furcsa ez a fagyasztás dolog. Érdaganatot szoktak fagyasztani babákon, de ilyet még nem hallottam. Nálunk tejeskávé színű pici folt van Samu hátsóján, ami ki sem áll a bőréből, és sokszor még én sem veszem észre, alig látható. Én nem engednék hozzányúlni. Ez lesz a szexepilje.KépKép

VandaKép
Én is gratulálok!

VirágKép
Tudtam, hogy MakkBercid van, hiszen csodababa. Itt
csak csodababák vannak, azokra meg vigyázznak fentről.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Remélem Joviék mielött hazamehetnek!!

Edit! Orsinak elég naponta 1x takaritani, nem tudom másnál hogy van

Virág! Örülök

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Orsi...niagara Kép barnázás nálam is megszűnt, tökéletes ciklusaim lettek. Ja hasgörcs kéthavonta. Örülök, hogy megvan a szopisztrájk oka.

Virág, hát persze, hogy MakkBerci! nekünk nem volt kétségünk Kép

Vanda gratulálok, látod vigyáznak ránk odafenn Kép

Edit, örüklök, hogy megnyugodtál szunyaügyben, ne hagyd magad, érzed Te is, hogy még szüksége van ennyi alvásra, elhagja majd magától is, nem kell szoktatni, csak olyan okosak a többiek Kép Nekem soknak tűnik az, hogy 2 óránként zsíros a füle, bár ha semmi egyéb tünete nincs, nem vakarja nem piszkálja nem fájlalja és hall is rendesen hát akkor nem kínoznám a dokival...

Erika
hurki

Hurki Kép

A baba nagy eséllyel nem elhagyja a délelotti alvást, hanem egyszeruen egyre nehezebb elaltatni. Ezt kell felismerni és lépni. Pl ha elkezd 8-kor kelni a 6 óra helyett és a szokásos alvásidoben még teljesen éber. Nálunk így történt és nem tettem le délelott, semmi értelme nem lett volna. Így eleinte nehezebb volt kihúzni délig, de megszokta. És _nem_alszik kevesebbet, nem igazán értem mikor azt írod, hogy "szuksége van ennyi alvásra". Én pl írtam fentebb, hogy semmivel sem lett kevesebb a mennyiség, hanem 2*másfél-2 óra helyett egyben alszik 3-4 órát. Sot, ha úgy számoljuk hogy kitolta a reggeli ébredést, akkor mostanában még többet is alszik/nap.

Az eroszakos leszoktatásnak én sem vagyok híve, de finoman terelgetni lehet a babát, ha o is készen van rá. Ismeroseim nagy részénél egyébként 1 éves kor körul állt át a baba a napi 1 alvásra. Távol álljon tolem, hogy bárkit rábeszéljek bármire, de nekem pozitívak a tapasztalataim a 1 alvással, ami simán, cirkusz, ringatás, stb nélkul megy.

Megkérdezném még, hogy az okos többiek kitétel kit takar?

Kriszta
soraya

Kedves Lányok!
A segítségeteket szeretném kérni, régóta olvaslak Benneteket, sokat segítettetek ismeretlenül is. Azért kérlek benneteket mert úgy láttam szókimondók vagyok, meg őszintén megmondjátok a „frankót”, kérlek most se mázaskodjatok, mert össze vagyok zavarodva és nem tudom mit gondoljak. Gondoltam így inkognitó (mert azért szégyenlem magam bár nem is nekem kéne talán hanem a férjemnek) teszem fel a kérdést, mert ismerősökkel sem lehet ilyen kényes témáról beszélni.
Hogy az elején kezdjem, nem elsőre ugyan de lett egy gyermekünk. Szerettük egymást jobb embert mint a férjem elképzelni sem tudtam. Aztán a gyermek születése óta marjuk egymást, pedig jó gyerek nincs gond vele, nem balhés, igazából apróságokon, de ezekre nem is emlékszem. Mindig sok gyereket akartunk. A férjemmel beszéltük, hogy én nagyon szeretnék egy második csemetét is, mire ő azt mondta nem, akkor legyen második ha ismét olyan szerelmesek leszünk mint régen. Hiába mondtam neki, hogy egy gyerek 9 hónap és nézzünk előre addig mennyi minden változhat, és ha mégis elromlana én egyedül is szeretném azt a köv gyereket, holnap bármi történhet alapjábavéve imádjuk egymást, most épp nem annyira mutatjuk ki, de mindketten együtt tervezzük a jövőt imádjuk a gyerekünket, és ugyanígy ugyanennyit tudnánk adni a köv gyereknek. Hát ennyiben maradtunk, nem értettünk egyet ő hajtogatta a magáét a most éppen milyenek vagyunk együtt, már-már zsarolásérzésem volt, hogy akkor csinálok neked gyereket ha mintafeleség leszel, de ezt már én tettem bele-állítja ő. Na jegeltük a kérdést én megsértődve, de tegnapelőtt kedves volt mikor hazajött a melóból, gondoltam hátha ez lesz a kibékülés végre. Tegnap én is nyitottam felé és vacsi meg beszélgetés meg ami szemszájnak ingere békés meleg otthon jaj de jó hazajönni. Este úgy kívántuk egymást mint régen. Minden tök jó volt, egy pillanatig. Sosem csinált ilyet, mindig figyeltünk egymásra hol tart a másik, erre mikor ő végzett, én meg persze még nem (bocs de nem tudom máshogy mondani) kivette a farkát és szétkente a hátamon a gecijét. Komolyan úgy éreztem ilyet egy utolsó k*rvával tennék meg csak, annyira megalázó volt. Tudja hogy utálom ha szétkeni rajta az ondót , 12 év alatt egyszer sem volt hogy csak magával törődve szexeljünk ne figyelt volna za én érzéseimre. Az első gyerek sem jött azonnal, akkor nem értem miért volt ennyire betojva még a szex alatt is csak ez járt a fejében és azért csinálta ezt? Azt mondta ki volt éhezve…de 12 év alatt sosem volt ilyen figyelmetlen. És ha neki úgy tratja úri kedve majd egyszer méltóztatik nemes magvát kegyesen odaadni? Én meg úgy tűntem mint egy szajha aki szomjazza az ő nedvét és csak arra vártam, hogy bikát játszon….életemben nem éreztem magam ennyire megalázva. Most nem tudom mit gondoljak mit reméljek, olyna aljas húzásként éltem meg. Kegyet gyakorol? Lányok lehte én látom rosszul kérlek írjátok meg a véleményeteket, ha kell pofozzatok vissza a helyes útra mert 1-1re állunk a férjemmel a véleményütköztetésben de ezt snekivel nem tudjuk megbeszélni ugyanakkor kéne józan gondolkodás is ide azt hiszem. Én nem akarom, hogy szétmenjen a házasságom de úgy szerettem áldott állapotban lenni boldog és kiegyensúlyozott voltam, a férjem is mindig mondta milyen idilli volt minden. Semmit sem szeretnék jobban mint újra átélni ahogy egy ilyen kismanó szuszog a karomban és szopik és rugdal a hasamban, minden hajam szálával szeretném. És az az ember kaivel le kívántam élni az életem és aki korábban azt mondta ő is sokat akar, még többet mint én, az most „elzárja a csapot”. Most akkor keressek valakit aki csinál nekem gyereket? Vagy éljek egy olyan kapcsolatban ahol nem teljesül a vágyam? Nektek nem kell magyarázni ezt a gyereket szeretnék érzést, ti is átéltétek, hogy éreztétek volna magatokat ha a férjetek azt mnondja nem lombikozom drágám, nem megyek orvosi vizsgálatra. Kérlek titeket válaszoljatok, én már semmit nem értek, csak a véleményetekre vagyok kíváncsi.
Köszönöm előre is, Tündi
kovacstunde

Hűű de érzékenyek vagyunk ma Soraya...Kép
okos többiek alatt azokat a nagymamákat meg rokonyokat értem akik megmondják kategórikusan a tutit KépNekem van ám ilyenem bőven, kezdve a teherbeeséstől a szoptatáson át a szunyához.
Balázsnak még szüksége van ennyi alvásra azt úgy értem nyúlik sír nyűgös mászik bújik érezhető, hogy aludni akar. HA nem teszem le aludni nem lehet vele bírni, délelőtt 10kor majd össze esik, beteszem a kiságyba és hang nélkül szundizik. Én lennék a legboldogabb ha nem reggel 6-kor kelne hanem mondjuk 8-9kor és kimaradna a délelőtti alvás ami hosszácsapódna a délutánihoz, így ahogy te is írtad meglenne ugyanaz a mennyiség, én meg mennyi mindent csinálnék ezidő alatt Kép.
Biztosan igazad van remélem nálunk is eljön majd ez az idő, teljesen jó amit írtál hogy kihúztad az időt, mi is így fogjuk csinálni, ha majd eljön az ideje. Ó bár már holnap eljönne Kép

Tündi...hűűű ezt emészteni kell még egy kicsit, így elsőre felháborodtam, de el kell számolni 10ig, (aztán tökönrúgni Kép-komolyan ne vedd! Egyszerűen nem tudok most mit válaszolni rá, remélme a többiek okosabbak lesznek, Te meg most próbálj kicsit nem erre gondolni had tisztuljon Benned is a kép.

Erika
hurki

Tünde Kép

Bár én még a fenti topikból jövök, és csak 7 évről van tapasztalatom a férjemmel, szerintem egy kisbaba nem fogja rendbetenni a házasságod.
Először a házasságot tegyétek rendbe és utána már jönni fog a baba. A férfiak másként működnek, mint mi. Lehet, hogy a férjednek arra volt szüksége, hogy felhőtlenül veled lehessen tegnap. Mára talán már másképp viszonyul ő is hozzád. Egy ilyen veszekedős kapcsolatból nyilvánvalóan ő sem akar gyereket... Kép
Vendég

TündiKép
Ez így hirtelen nagyon mellbeütött ez a dolog, és nekem is gondolkodnom kellett rajta.
Szerintem minden kapcsolat alapja a bizalom, és a legfőbb dolognak azt tartom, hogy a párok meg tudják beszélni egymással a problémáikat, kölcsönös legyen a nyitottság és a tisztelet is. Minden kapcsolatban elmúlik az a lángoló szerelem (mert a párod ezt keresi), és marad egy sokkal mélyebb érzelem ami a szeretet. Egy jó házasságban ezt a gyerek elmélyíti, egy rosszban kiöli. Akkor kezdődnek a piszkálódások, hogy miért nem vagy olyan mint régen, híztál drágám ide vagy oda, fogynod kellene, meg ez a szomszéd Mari milyen jó buja nő stb. Ha itt elejét tudja venni az ember a házassága romlásának, akkor menthető a dolog, ha nem, sajnos akkor nem. Először a házasságot kell rendberakni, és csak utánna jöhet gyerek. Ha egy szétzilálódott házasságba a férj akaratán kívül jön egy gyerek, az a házasság végét jelenti.
Ezért kell leülni a férjeddel, és megbeszélni tőle, hogy mit vár Õ ettől a házasságtól, ill. hogy Te.

Amit a férjed tett, számomra megalázó dolog, és én biztos ahogy Erika írja, tökön rúgnám. Talán azért nem szerencsés, hogy ide írtál, mert itt csupa olyan anyuka van, akiknek nagyon sokat kiállt már a házasságuk a meddőségi kezelések során, ahol a férjekre is nagyon nagy teher nehezedett, és elég érzékenyek vagyunk ezekre a témákra, számunkra ez a dolog ez bőszítő, és valószínűleg nagyobb indulatokat hoz ki belőlünk, mint más emberből.

Kívánom, hogy a házasságodat rendbe tudd hozni, és aztán jöhessen a kistesó.

Cat

Cat
Kép
cateye

Hurki Kép

biztos a hormonok Kép
Csak olyan bénának éreztem magam, mintha önzo érdekbol állítottam volna át Martint, pedig sztem közös érdek volt ez és mindkettonknek jót tett/tesz Kép
Nincs harag remélem.

Tundi Kép

huh Kép Cat-tel értek egyet, várj a kistesóval!! Tegyétek rendbe a házasságotokat elobb, egy kisbaba úgyis elég fárasztó az elején, 2 kiegyensúlyozott szulot kíván az ellátása.
Drukkolok h sikeruljön egyenesbe jönnötök.

Kriszta
soraya

Sziasztok!Kép

A szoli lefújva!Kép Én sem szeretnék kockáztatni, csak gondoltam hátha lehet picit. De asszem, kibírom nélküle!Kép

TündiKép

Öszinte leszek:
Először is engem megbotránkoztatott az, amilyen részletességel leírtad a "sztorit". Ez így ebben a formában szerintem nem ide való...
Ettől függetlenül végig gondoltam, hogy mit élsz/éltek át. Én is azt tudnám leírni, amit előttem már Cat leírt.
Próbáljátok előbb a házasságotokat rendbe tenni - nagyon sok beszélgetéssel, ne vitákkal! Ha vitává fajulna, inkább hagyjátok rá, és kezdjétek újra akkor, ha már lehiggadtatok!
Lehet, azért tette azt, amit tett, mert pszihésen igen nagy teher neki a köv. gyerkőc, és ezt - sajnos - így hozta a tudomásodra. Ennél azért sokkal jobb megoldás néhány hosszantartó, őszinte beszélgetés!

Zitus
19+0Kép

Kép
Kép
zituska28

Kedves TündiKép

Szeretnék veled tényleg őszinte lenni...
Azért akarni gyereket mert az elsőnél rózsaszín felhőbe burkolta az állapotosság és a kisbaba az életeteket, most viszont egy kis mélyponton vagytok és hátha olyan szép lesz minden mint régen ezért csináljunk megint egy gyereket, őszintén? butaság:!
Egy jó kapcsolat egy kisbabától még jobb lesz úgy hiszem. Egy picit kihült kapcsolat, vagy csak érzelmi mélyponton lévő kapcsolatba babát akarni, csak rosszabb lesz minden és majd jön az, hogy: ugye én megmondtam (apa részéről)
Először is tegyétek rendbe magatok körül a dolgokat,de nagyon, és utána gondolkozzatok újabb babán. Azt írtad egyedül is fenevelnéd mindkettőt, tehát még így is vállalnád a 2.-at, de sajnos itt nem az a lényeg hogy te képes vagy -e rá, hanem hogy a gyerekekkel mi lesz, ha elveszítik a mindennapokból az apát, mennyire sínylik meg lelkileg.Tényleg megéri kockáztatni? Ne haragudj de csak azért, hogy te újból átéld a jót???
A rádélvezésről meg csak annyit, hogy bizony a férfiak szeretnek "gusztustalankodni", és nem biztos hogy jó, hogy ezt a te férjednek hanyagolni kellett ennyi éven át. És most pont a helyzetre tekintettel lehettél volna kicsit elnézőbb is, és esetleg beszélni erről vele, hogy mik még a titkos vágyai, amit vagy te fogsz teljesíteni, vagy előbb-utóbb máshol fogja keresni. Szerintem mindannyiunknak vannak a szexuális életünkben olyan dolgok, amit csak azért csinálunk vagy engedünk, mert a másiknak jó. Nem?
Rádaásul pár év után egyre több fantáziával kell bírni, nőknek is, férfiaknak is, hogy el ne laposodjon a szex. szerintm
Az hogy nem akart belédmenni, biztos hogy azért van amire te gondolsz, tehát legelőször ezt kell kiverni a fejéből, különböző módszerekkel old meg te hogy ne élvezzen belédKép és látni fogja hogy a szex nem azért van számodra hogy gyereket csináljon.
Az én kapcsolatomban (6 év) is szóbakerült a gyerek már 2-3 éve is (már elégidősek voltunk rá akkor is) de amíg mind a ketten biztosak nem voltunk a dologban hogy tényleg akarjuk, nem erőltettűk. Szerintem te se tedd. Nálunk most jön a baba 12 hetes terhes vagyok, de azt most is tudom hogy a következőt ugyanígy meg fogjuk beszélni, és csak akkor lesz 2. ha mind ketten akarjuk, mert ez a lényeg!!!! Ha a kapcsolatban se vagy biztos hogy tudja -e teljesíteni a vágyaidat, magyarul boldog lehetsz-e mellette, akkor szóba se kerülhet a gyerek, ebben a férjednek igaza van.
bocsi ha hosszú lett, de őszinteKép
ha valamit nem írtam le érthetően nyugodtan kötözködj beleKép

Alina
Vendég

Sziasztok csajok!

Na basszus, az előbb írtam egy rakamazt, oszt meg elszálltKépKépKép

Pls help! Nem tudok képet feltenni, ez a fránya "melléklet feltöltés gomb" nem is enged belépni. Emilezni sem tudok, mert a freemailbe sem tudok belépni. Ide nekem egy számítógép zsenit!!!!!!!!!!!
Tudtok ajánlani egy másik ingyenes mail szolgáltatót, ahol tudnék magamnak igényelni egy emil címet?! Köszke

VirágKép
Mi ezt már rég mind tudtuk, de azért gratulálunk és főleg a kis MakkosnakKépKépKép

SorayaKépHurkiKép
csak keményen csajokKép
Én nem emlékszem, hgy Esztert szoktattam volna a napi 1x alvásra, viszont van egy barátnőm, aki a napi 2x fél órás alvásból örült, hogy napi 1x 1 órásat faragott.

TündiKép
Asszem én is csatlakoznék az előttem szólókhoz. Tegyétek rendbe előbb a házasságotokat. Úgy látom az együttléteteknek a két részről más a mozgatórugója.
Beszélni egy férfivel nehéz, talán inkább rávezetni kéne a megoldásokra. Azért a te részedről is látok egy kis önzőséget, csak azért együtt lenni a férfivel, hogy gyermek legyenKép Hiába nevelnéd fel egyedül őket, a piciknek apájukra is szükségük van!
Várjatok még egy picit, tudom, hogy téged most nem ez motivál, de a mi esetünkben (mármint a topicra gondoltam) azért az alapokkal nem volt gond, tehát mindkét fél szeretett volna gyermeket, különben hogyan is csinálhattunk volna végig annyi mindent együtt?!

pusza
Bogár
aki most azért tudott jönni, mert apája elvitte a nagylányt táncházba, a pici pedig itt durmol mellettemKép
De lépek is pihizni, mert nemsokára belibeg a család többi tagjaKép

Bogár
Kép
Kép
bogár

Ja és persze

VandaKép
Nagyon nagy gratula Petihez!!! Sok tejcit kívánok és egészséget!!!

bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Bogár Kép

http://www.kepfeltoltes.hu/
ide nyomd fel a fotokat es utana ird meg az url-t amit kiad KépKép

Kriszta
soraya

Bogár: a goggle-nak van egy jó e-mail rendszere nagyon nagy kapacitással, ami meghívásos alapon működik. Ha szeretnéd szívesen "meghívlak", és akkor lehet ott saját címed. A profilodban levő e-mail cím működik?

Zituska: semmi szolizás!! Fölösleges ilyen erős sugárzásnak kitenni a babut - egybként a takarás sem használ! Egyéb kozmetikai eljárásoktól is ódzkodjatok, ami bármilyen sugárzással, elektromossággal jár (ultrahang is!!).
Ha meg akarod őrizni a barnaságod jó minőségű önbarnítót javaslok (ez kizárólag az emúgy is elhalt hámsejteket színezi meg) vagy pl. a Johnson&Johnson-nak van az új Holiday Skin önbarnítótartalmú testápolója, mely rendszeres használat mellett szép aranybarna színt biztosít (a sötétebb színt adó sárga flakonost vedd).

Tündi: az előttem szólók a szívemből beszéltek - gyermeket csak akkor szabad vállalni ha mindketten nagyon-nagyon akarjátok!

Megjegyzem: nem véletlen, hogy ez a társaság így összekovácsolódott - eléggé egy húron pendülünk.Kép

Virág+Makkberci

KépKép
virág33

TündiKép
A lányok nagyon okosan leírtak előttem mindent, ezért nem szeretném ismételni őket, mert abszolút igazuk van.
Ha 2. babát szeretnél, először a kapcsolatotokat próbáljátok meg rendbeszedni, hogy az a baba nyugodt, harmónikus körülmények közé érkezhessen majd hozzátok.
Cat olyan szépen leírta, hogy minden lángoló szerelem elmúlik-és szeretetté alakul át.Ez így van, de addig nincs baj, amíg mindent meg tudtok beszélni egymással.
Õszintén kívánom, h. sikerüljön a megfelelő irányba terelni a közös jövőtöket, és hamarosan érkezhessen hozzátok az a kistesóKép
ZitusKép
Szerintem akkor is megmarad a szép színed, ha kimész kicsit a napra, persze akkor, ha nem égetKép
puszi mindenkinek
kirri

KépKép
KépKép
kirri

VirágKép
Te szőkeKép Nem jó Bogár email címe, nem működik, ezért nem tudod meghívni sem.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

ZitusKép
Én a dokimnál megkérdeztem a szolizást és azt mondta inkább napozzak, de vigyázzak föl ne forrjak Kép, és a legideálisab 11-ig de., du pegig kb 16-órától.
Rákérdeztem a barnítókémre, és megkért hogy ne használjak ilyeneket, nem a babára káros hanem az én bőrömre.
Bár én az arcomra használok ilyen krémet, mert nagyon fehér és sápadt tud lenni Kép, de úgy döntöttem a többi tesrészemet hanyagolom az idén!
Csak kibirjuk valahogy !!Kép(imádok barna lenni)
Vendég

Tündi Kép
no, okosat ezek után én már nem tudok írni.
Engem személy szerint nem zavar, hogy részletezted, de úgy gondolom, min. ennyire részletesen kellene a pároddal megbeszélni. A kiegyensúlyozott szexuális kapcsolatnak alapja, hogy MINDENT meg tudjatok beszélni. El tudd mondani, hogy Neked mi jó, Neked mi esik rosszul ill. mi az, amit sosem szeretnél csinálni. DE! meg kell hallgatni őt is, és biz. itt is kell egy kis kompromisszum, hogy flottul menjen minden.
szóval: beszélgetés, beszélgetés, beszélgetés. Ha máshogy nem megy, akkor mutasd meg neki a beírt hozzászólásod, az már készen van, és abban minden benne van.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Lányok!

Hogy bírjátok a meleget? Nekem lassan hőgutám lesz.

ZituskaKép
Nem csodálom, hogy nem vonz a nap. Amikor babás lettem, a dokitól én is megkérdeztem az önbarnító használatát. Láttam rajta, azt sem tudja, mi az. Nem hiszem, hogy ártalmas lenne, annyira biztos nem, mint manapság a direkt nap, vagy a szoli.

VirágKép

nagyon örülök a negatív eredménynekKépKépDe valahogy biztos is voltam benne. Catnek van igaza, ennek a babának már nem lehet semmi baja.

VandaKép
Már kíváncsi vagyok a beszámolóraKép

BogárKép
Várjuk a képeket, remélem visszaadják a valóságot, Zsófi tényleg nagyon édes baba.Kép

Nálunk egyelőre minden rendben, rendszeresen járunk most már ctg-re, a lepényprobléma miatt 2-3 naponta nézik a babát. Schöpfös lányok! Lenne egy-két kérdésem:

1., A benntartózkodás idejére ugye nem kell bevinni a babának ruhát, csak a hazautazáshoz?
2., Ti honnan kölcsönöztetek mérleget? Lehet a kórházból, és mennyiért?
3., Mellszívót kell bevinni, vagy mi a szokás?
4., Cumisüveget vittetek be?

Bea
37+2

Bea
regibeus

Ja, és még egy kérdés. Mi a véleményetek a szopis melltartókról? Milyet érdemes venni, és hol? Illetve szerintetek érdemes venni?

TündiKép
Ne haragudj, de én egy kicsit szélsőséges leszek. Szerintem egy kapcsolatba nem fér bele bármely fél megalázása, sem szexuális, sem más téren. Idáig akkor sem fajulhat a dolog, ha átmenetileg egy kis mosolyszünet van kettőtök között. Kérdés, hogy mit tartotok megalázónak, és mi fér bele a pakliba. Én igazából azt tartom félelmetesnek, hogy a párod ennyi idő után nem érzi, hogy nálad mi az még, ami belefér a játékba. Ha meg tudja, de ennek ellenére ilyen helyzetbe hoz, én elgondolkodnék, mennyire javítható ez a kapcsolat. Akit szeretek, még ha nem is lángoló már a szerelem, annak a megalázása az utolsó dolog, ami eszembejut.

Bea

Bea
regibeus

BeaKép
De jó, hogy jelentkeztél! Már kezd nagyon izgi lenni a dolog. Pár nap és babázhattok.Kép

*Nem kell a kórházba bevinni a picurnak ruhát, csak majd hazafelé.
*Mérleget a Mini-Manóban kölcsönöztük, havi ezer valamennyiért. Nagyon rendesek voltak vele.
*Mellszívót már vigyél be magaddal rögtön. Én vittem a kis Avent kézimet, amit a csecsemős Elvira rögtön lefikázott, így másnapra egy Medela Mini Electricet szereztünk, ami be is jött.
* Cumisüveget ne vigyél, vannak azok a nagyon régi cumisüvegek, nagy barna gumival, abból kapnak a picik teát/tejet. Ebben a melegben biztos kapnak teát is, de kell is szerintem. Az jó, mert felnyomják a nagy cumit a szájpadlásukra, és a garatjukra öntik vele a tejet, így nem lesznek cumizavarosak, a szopiba nem zavar be. Ha Te nem kéred, akkor nem etetik meg a picit.
* Szopis melltartó kell, de ne vegyél semmilyen márkás,drágát. Nekem sima Cora-s pamut szopismelltartóm volt 2 db, és azt viseltem eleinte. De teljesen jó bármilyen pamut top is, csak kényelmes legyen. Melltartóbetétet vigyél viszont.

Fizetősbe leszel ? Melyik szinten ?

Cat

Cat
Kép
cateye

BeaKép
Még valami. Esetleg egy pamut kissapkát vigyél be, és kiskesztyűt, ha marja magát a kiscsaj. De lehet, hogy ebben a forróságban nem kell a sapi, azt Bogár tudja jobban. Nekünk kellett, mert a legtöbb hőt a babák a fejükön vesztik.

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép

Köszi a gyors választ. Mérleget én is a Mini Manóban néztem, de egy kicsit drágálltam, azért kérdeztem a kórházit.A szopis melltartóval is az volt a gondom, hogy az Anitások jó drágák, és nem tudtam, igazából mennyire van rá szükség. Melyik a jó,ami teljesen szétnyitható elöl, vagy amelyikről csak lecsatolható az eleje, de fennmarad a "váz"?
Kissapit viszek be mindenképpen, helyet úgysem foglal sokat, legfeljebb nem használom. Remélem ennyire már nem lesz meleg 2 hét múlva, és akkor úgyis kellhet.

Most vasárnap találkozom újra Szvitek Ágival, azt hiszem a két fős szobát fogom kérni tőle. Azok gondolom a 3.emeleten vannak. Amúgy én januárban lenn voltam az elsőn, 4 fősben, és tök jó volt a társaság, csak most a pici miatt nem akarok túlzsúfolt szobába menni.

Bea

Bea
regibeus

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat.

Sajna elég nyúzott vagyok, mert Peti nem szopizik eleget. Kb. 40g-okat szív és azt is fél óráig, 40 percig. 10 perc után elalszik a cicin, a bimbót nem köpi ki, cuclizik tovább. Ha elveszem, pár őerc múlva felriad, de akkor is alig szopik vmit. Mióta itthon vagyunk fogyott 20g-ot. Mit csináljak? Nagyon sűrűn van mellen, kb. másfél-két óránként. Tudom, h éhes még, meg a pocija is fáj ráadásul. Éheztetni nem akarom, szívszorító ahogy sír. Fejni nincs időm, az is kb. 10ml. Mit tudok tenni?
Segítségeteket előre is köszönjük.
Vanda
Megyek mert n.sír.

Vanda

Kép
vanda

Cat: hát nem is tagadtam sosem a szőkeségemKépKép

Bogár: eszerint nem én vagyok az, akinek a segítségére szükséged vanKép

Alina: eszerint a dokid felcsapott kozmetikusnakKép? Nem, az önbarnító nem árt egyáltalán a bőrnek, mert ahogy írtam, nem szívódik fel, csak a már amúgy is elhalt felszíni hámsejteket fogja be, amik aztán szépen lekopnak. Ezért kell 4-5 naponta ismét bekenni. Használjátok nyugodtan egész testre is!

Beus: csakhogy előkerültél! Ha meleged van gyere át! Itt olyan jó hűvös van - egész nap ki sem dugom az orrom a lakásból, ha nem muszáj! Persze már lehet, hogy nem rohangálsz túl szívesen, bár utoljára még elég virgonc voltál!

Cat: ti mivel tengetitek a kánikulai napjaitokat?
Nektek nem véletlenül a Beatrix a védőnőtök? Tegnap voltam nála - végre van terhes-kiskönyvem!!

Virág+Bercibaba
15+4

KépKép
virág33

VirágKép
Jövő héten lehet, hogy szavadon foglak, itt nagyon meleg van. Legnehezebb inkább az, hogy állandóan menni kell a kórházba, és az autóban nem túl kellemes 1 órát üldögélni 40 fokban.

Milyen a kiskönyved? Tényleg van két színű? Én anno rózsaszínt kaptam, a védőnő ezek szerint érzett valamit.

Bea
37+2

Bea
regibeus

BeaKép
Semmiképpen ne vegyél Anitást, mert felesleges pénzkidobás. Nekem az jött be ami fentről lekapcsolható, de a váza rajtad marad. Olyan volt a Corában kb. 2 ezer Ft-ért. 100% pamut. Később már nem használtam szopis melltartót, hanem volt 2 Triumph pamut melltartóm, és az is tökéletes volt.

A 2 ágyasok a 3. emeleten vannak. Azért jobb, mert a szobatársak hozzátartozói nem annyira zavarnak egy 2 szobásban, mint egy négyben, de mégsem vagy egyedül.

VirágKép
Ki se dugjuk az orrunkat. A klimatizált lakásban hűsölünk. Estére elmentünk az Árkádba fagyizni, de ennyi volt az össz utunk. Én a szülés óta nagyon nehezen tűröm a meleget. Olyan 20-22 fokban érzem jól magam, pedig régen nagyon bírtam a hőséget. A hormonok bezavartak.KépKép

VandaKép
Tényleg kevés amennyit Peti eszik. A fogyás sem túl jó, mert ebben a korban heti 300 gr körül szoktak hízni a picik. A védőnő mit mond ? Éheztetni nem szabad semmiképpen. Hagyd cumizni, mert az stimulálja a mellet és megint elindul majd a tejleadó reflex. Nekem eleinte gyengécskék voltak és 45 percig is szopiztak. Viszont a két szopi között a 2 órát tartsd be, mert ha hasfájós, akkor csak jobban fog a pocija fájni az emésztetlen tej miatt. Ja és nagyon kellene fejned, hogy legyen több tejed. Minden szopi után amiből szopizott fejd le, és este csinálj horror fejést, mindkét cicivel.
Menni fog, ne izgulj. Össze kell szoknotok. Nem lehet, hogy a meleg miatt sem eszik, csak a szomját oltja ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?