Új privát üzeneted érkezett!

Kata én azért nem hagynám magam. Nincs más doki, akihez elmehetnél? Hol tartasz Te most? Mármint a heteidre gondolok.

Kép
Kép
hari

Hari!

Sajnos egyenlőre ő van, de reménykedem, hogy a védőnő majd kiment, ha mégsem, megmondom neki, hogy a saját orvosom véleményét is szeretném hallani! Most vagyunk: 34+4-nél korong szerint, doki szerint és méretek szerint 35+4-nél. A mobilklímát ide is küldheted!! Kép

Kata

KépKép
baby20

Akkor a 17 kg az nem tűnik olyan rémisztőnek szerintem. Most hány kg vagy így, ha nem titok?
Bár tudom mindenkinél egyedi, hogy mennyit hízik és mennyi a sok, de anyukám velem is és a nővéremmel is 20 kg-ot hízott, a nővérem mindkét fiával 20-on felül volt és mindkettőjük gyorsan leadta és igen csak vékony alkatúak voltak utána is. A zöldséges nénink tegnap mondta, hogy ő 30-at!!! hízott a gyerekével és utána simán lefogyott. Aztán persze van aki 10 alatt marad. Szóval változó, de ha neked nem okoz problémát akkor ne hallgass a dokira, főleg hogy nem is a Te dokid. Na persze te tudod, én nem akarok beleszólni, de azért fontold meg mielőtt kórházba vonulnál. De gondolom ezt nélkülem is megfontolnádKép

Kép
Kép
hari

Hari!

181cm-ről és hozzá 75kg-ról indultam. Sok ez is, de ez van- az éveleji fogyókúra helyett baba jött.. Kíváncsi lennék, hogy a kórházban hány nap alatt szülnék?!.. Szereintem úgyis arra megy ki. Jól esik, hogy vígasztalsz! Kép

Kata

KépKép
baby20

Na, asszem, eddig bírtam! Jó éjszakát mindenkinek! Azt tudtátok, hogy egy külföldi "teszt" szerint aki jól tudott aludni a terhessége alatt, az viszonylag könnyen, rövid vajúdással szült, míg aki csak forgolódott, felébredt, mászkált.. azok mind sokáig vajúdtak. Úgyhogy tessék lányok jól aludni!

Sziasztok!

Kata

KépKép
baby20

Kata még elalvás előtt nézd meg a www.hazipatika.com/tools/bmi oldaltKép
Ott láthatod, hogy a terhesség előtti súlyod pont megfelelő volt, úgyhogy arra nem gáz a 17 kg.

Kép
Kép
hari

Baby20!

NE HAGYD MAGAD!!!
Ha ilyen nyilvánvalóan kilóg a lóláb a dokinál, ne hagyd magad!
Mi az hogy 17 kg sok!!HülyeKépKépKép
Anyukám tesómmal 20-at, velem 20-30 kiló között hízott, szegényen rajta is maradt jó sok, meg az 5 év alatt amig otthon volt velünk szép lassan még gyarapított is hozzá!
Úgyhogy én is azt mondom, hogy mindenképp fordulj másik orvoshoz, ha mást nem menj el a körzeti sztk-ban, nem dobhatnak ki...főleg ha elmondod, hogy miért vagy ott....és hogy meg akar császározni, akaratod ellenére!
Ha már többen is azt mondják, hogy helytálló a diagnózis(de nem a 17 kg miatt, hanem a magzat állapota miatt), akkor elgondolkodnék..., de én ezt a fenti leleteid alapján kizártnak tartom.
Nem is hallottam még ilyet.....

Hari!
A miénk fogalmam sincs hány wattos, de egy 20 nm körüli nappalit hűt, egyébként nincs vele bajom, nagyon jól lehűti a szobátKép, mondom, csak egy kicsit zajos.. de egyébként minden ok veleKép, biztos nektek is be fog jönni(pláne hogy sokkal kisebb a szoba), majd ki se akarsz moccanni a légkondis hálóbólKépKépKépKép
Na kíváncsi leszek hogy a párod visszakuncsorogja-e magát a hitvesi ágyba, most hogy ilyen jó klíma fog uralkodniKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Wukk,
teszek fel neked egy táblit, amit itt találtam a bneten. Hozzáteszem, h. az adatokhoz nem kell makacsul ragaszkodni! A 19. hétig engem is riogattak, hogy egy héttel kisebb, akkora hozta be magát.

Szmercsa,
nem volt semmi extra a mai ctg-n, nem elemezték ki nekem, csak annyit mondtak, hogy jók az eredmények. 1 összehúzódás volt, de értéket nem mondtak, a papírt meg még nem néztem meg.
Kis aggodalom azért van, mert dokim legközelebb aug. 12-én lesz állítólag (38. hét vége), utoljára júli 9-én látott. Ezt még lenyeltem volna vhogy :/, de a szülésznőm sem lesz aug. 7-15-ig. Nem parázok (még), de egyáltalán nem örülök, mert anno nem erről volt szó. Kép

Lányok,
azt tudja vki, hogy a strepto. B eredménye hány nap alatt van meg? Remélem nem lesz túl késő, ha csak a betöltött 38. hét után veszik le...

Falina 35+6
falina

Wukk,
túl nagy volt a méret, nem engedte betenni, kicsinyítéshez meg nem értek sajna. De megnéztem és a 35. héthez 30-37 mmm-t ír, 34. héthez 27-31 mm-t.
F.
falina

Sziasztok!

Szmercsa Kép Nem lettem rosszul, de nem voltam képes az egész lakást kiporszívózni, holnap este majd befejezem. Én a vasalással vagyok úgy, hogy amikor télen fázom, vasalok egy kicsit, és máris jobb lesz. Most nem is állok neki, bízom a vasárnapi hidegfrontban, záporokban, zivatarokban Kép

Kata Kép Nehogymá! Azért, mert valaki főorvos, nem rendelkezhet Veled! Ha valóban gond lenne, OK., de Te is tudod, hogy minden rendben, úgyhogy ne hagyd Magad!!! Nem kötelező befeküdnöd a kórházba, ezt tudnod kell!! És mivel van saját dokid, nem kell attól sem félned, hogy ő lesz az ügyeletes, amikor szülni mész. Legszívesebben tökön rúgnám az ilyen orvosokat!!!

Asszem visszereket találtam az alfelemen Kép Nem tudtam igazán jól megnézni, de nagyon gyanús. Szerencsére szerdán megnéz a doki, majd ő megállapítja. Van ilyen gondja valakinek?

Holnap strandolunk, gondolom, csak este nézek be. Úgyhogy, hogy én legyek az első: Márta napra sok boldogságot kívánok, Dudukly!!! Ugye nem írtam hülyeséget, jól rémlik a neved?

Jó éjt mindenkinek!
Judit 30+2
jucc

köszönöm szépen Megann és Falina!

KépKép
wukk

Jó reggelt! Kép

Bocsánat, hogy idekontárkodok, de amit Baby20-Kata írt, az most írásra késztetett.

Kata
Remélem olvasod! Semmiképp sem hagyd, hogy vizsgálat nélkül, csak ránézésre diagnosztizáljanak Nálad toxémiát. A toxémia, ahogy fentebb a többiek is írták egyértelműen magas vérnyomással jár és ezenkívűl csinálnak pisivizsgálatot is. Ha toxémia, ami ki van vizsgálva, akkor jobb befeküdni. Ha nem vagy kivizsgálva és csak úgy ránézésre "állapította" meg az orvos, akkor nem szabad hagyni Magad. Nem tudom hányadik hétben jársz, de teljesen normális dolog a 17, sőt még akár a 20 kg-os hízás is a terhesség alatt.Ez nem egyértelmű toxémia jel, mivel sokan híznak ennyit és nem toxémiások egyáltalán. ).Persze jobb, ha nem ennyi a plusz kg, de van aki hiába próbál kevesebbet hízni, így működik a szervezete és kész. Megnyugtatlak, hogy nekem mindhárom alkalommal 16-17 kg "lazán" feljött. Most az utolsó terhességem legvégén toxémia gyanú merült fel, de mivel a szülés beindult és gyorsan lezajlott, nem volt semmi baj. De megvizsgáltak hozzá, igen alaposan! Ha kétséged van, állj ki Magadért és mindenképp nézesd meg Magad másik orvossal is!!!
Nagyon szeretnék segíteni, hol fogsz szülni?
Vezso
vezso

Falina azt nem tudnád megírni véletlenül hogy hol találtad azokat az értékeket? akkor én is meg tudnám nézni.köszi
wukk

KépKép
wukk

Jó reggelt!

Hapsitéma:

Na tegnap előbújt a kisördög az én páromból is. Látszik már rajta, hogy tele van feszültséggel, szerintem ő is érzi a nagy változást ami közeleg, és hát igy kezeli. Tegnap pl azért veszett össze velem, hogy mit félek én a szüléstől, konkrétabban mit parázok a császártól mikor semmi nem utal arra, hogy császározni kell majd engem. Kérdem én, nincs jogomban úgy parázni a szüléstől ahogy nekem tetszik? De szerintem arról van szó, hogy ha rajtam látja, hogy izgulok, azt ő sem birja idegekkel.

Most megyek visszaolvasok.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann, az éjszaka jó volt, a párom ugyan nem jött fel, inkább bekapcsolta itt lent a ventillátortKép De nem is baj, már nagyon megszoktam, hogy enyém az egész ágy, így középen alszom és sokkal könnyebb forgolódniKép
Egész jó volt a hőmérséklet is, csak olyan fura volt, hogy nincs nyitva az ablak. Kicsit zavart. Olyankor teljesen más hangok vannak, így nem jött be az utca zaja, meg néha olyan érzésem volt hogy nincs friss levegő. Tudom, hülyeség, hiszen ez a klíma eleve szellőztet, de hát én már csak ilyen vagyok. Nektek akkor egész nap megy? Én most úgy tervezem, hogy este 7 körül bekapcsolom, és akkor 11-re talán lehűl, mire megyek aludni. Kicsit aggódok, hogy milyen lesz a villanyszámlánk. Lent egész nap megy a ventillátor, most fent ez a klíma... Na majd kiderül. Csak az a baj, hogy átalányt fizetünk, tehát csak az év végi leolvasásnál derül majd ki, hogy mennyit kell még ráfizetni egybeKép De majd ráérek akkor aggódni.
Minden esetre jó volt így aludni.

Nővéremmel is beszéltem, jól van, most van a hányós korszaka, de végül is fel volt rá készülve, hiszen az első 2 gyerkőcnél is ilyen volt neki. Még mindig olyan fura nekem, hogy neki is kisbabája lesz, de most legalább "normális" volt a telefonban.

Rokica, Te is meg vagy áldvaKép Ma már eszembe jutottál, mert ha jól emlékszem nálatok van az, hogy összeírod mit kell vásárolni és attól nem igazán illik eltérni aztán a vásárlás során. Na hát én most próbálom összeírni a listát estére, de olyan nehezen megy, mert én meg úgy tudok jól vásárolni, hogy elindulok a polcok között és ha látok olyat ami kell, akkor leveszem. De ehhez a páromnak nincs türelme, tehát össze kell írnom. Olyan jó lenne, ha inkább kitenne az üzlet előtt, én bevásárolnék és értem jönne. Na de nem álmodozomKép Inkább próbálom összeszedni a gondolataimat, kis sikerrelKép

Hari 29+6

Kép
Kép
hari

Kata!

Csatlakozom a többiekhez, ne hagyd magad! Legalább egy másodvéleményt kérj! Szabad orvosválasztás van Magyarországon, nem vagy rászorulva erre az orvosra, akkor sem ha a tiéd éppen szabin van!

Terhességi toxémiát CSAKIS magas vérnyomás és a vizeletben fehérje jelenlétében lehet diagnosztizálni, ez neked egyik sincs, ergo toxémiád sincs.

De én nem vagyok orvos, nekem nem kell elhinni, de mielőtt befeküdnél mint bárányka a kés alá a kórházba, kérd ki egy másik szülészorvos véleményét.

Nehogymá megcsászározzon az orvos 35. héten mert szerinte túl sokat hiztál!!! Azért álljon meg a menet...

Hol is fogsz szülni?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari, kezet foghatunk, én is igy szeretek vásárolni, igy kapok ötleteket. Ezért inkább én már nem is viszem a páromat, de ez csak azért kivitelezhető, mert autóm van, és abba még átpakolok a bevásárlókocsiból, de otthon már ő cigöli be a cuccot.

De most már annyira nehezen birom a sorbanállást, hogy lehet hogy fogom magam, és őt szalajtom egyedül, lesz ami lesz. Van itt a közelben piac meg bolt, onnan biztos be tudjuk szerezni a legszükségesebbeket. (Mert párom nem vezet. Lehet inkább vezetőleckéket kéne neki ajándékozni? Van jogsija, de nincs rutinja egyrészt a sebváltós autókkal, mert Amerikában szinte minden automata, és nincs rutinja a budapesti vezetéssel, ami brutál tud lenni.)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát látod Rokica mindenkinél van valami akadályKép Nekem is van jogsim de még sose vezettem a vizsga óta, ami meg ha jól emlékszem 9 éve volt!!!! Kocsink is csak nem rég óta van normális, eddig mindig valami kis selejtes volt, ezért nem is próbálkoztam velük, mert mindegyik megbízhatatlan volt, egyedül nem indultam volna el egyikkel sem, a párommal meg főleg nemKép Most meg végre megbízható kocsink van, de 9 év után meg nem mernék már beülni egy vadiúj kocsiba, hogy összetörjem. Ráadásul anyóstól kaptuk, tehát én úgy tekintek rá, hogy ez a páromé, főleg hogy ugye mindig ő használja, tehát nekem nem is lenne rá módom egyedül elvinni. De azért tervezem, hogy majd egyszer nekem is lesz. Jó lenne kicsit önállóbbnak lenni, és ebben azért a kocsit sokat segítene.

A sorbanállást én is nehezen viselem, de mondjuk én a baba előtt sem bírtam egy helyben állni sokáig, rögtön leesett a vérnyomásom. Iskolai ünnepségeken mindig én voltam az első összeesőKép Na mindegy, valahogy majd csak túl leszünk a mai bevásárláson, örülök azért hogy egyáltalán elmegyünkKép

hari

Kép
Kép
hari

Hari!

KépAzt hittem a párod ennek már végképp nem tud ellenállniKépSajnálom!Bár írtad, te legalább így nyugodtan terpeszkedhetsz!Kép

Szóval nálunk úgy van, hogy a nappaliban van a mobilklíma, az meg akkor megy ha mi itthon vagyunk, mivel tényleg jó nagy dög, szinte 5 perc alatt érezhető a változás bezárt szobaajtóval ha bekapcsoljukKép
Most azért megy állandóan, mert itthon ülökKép és tanulokKép. Egyébként csavarognék(ami nagyon hiányzik már), úgyhogy nem menne egész nap!
A hálóban, ami kb 8-9 nm egy csilláros ventillátor van, ami beteríti az egész plafont, az megy egész éjszaka, így még soha nem akartam meghalni hőségtől és az ablak is nyitva vanKép(megjegyzem nálunk még télen is nyitva vanKép nem bírjuk a levegőtlenséget)
Na ha ezt a kettőt összeadom meg hozzáveszem a kakaón működő hűtőt(folyamatos dinnyehűtés céljából), akkor valóban elkezdhetek aggódni villanyszámlán én isKép
Viszont azzal vígasztalom magam, hogy szerencsére se a tavalyi se az ide nyár nem hozott még olyan nagy összefüggő több hetes hőséget, mint amit a régi nyarak hoztak, így a berendezések is csak az igazán meleg napokon mennekKép.
Másrészt mivel a hőigényünk elég alacsony, télen alig fűtünk, folyton csak temperál a kazán a 21 fok nekünk már sok, így a fűtésszámlánk mindíg csak 5-10 e ft volt!KépKépÍgy a kettő átlagából meg nem is jövünk ki rosszulKépKépKép

Ja ma megyünk egy raktáráruházba, ahol bőr ülőgarnitúrákat lehet kapni ócsóért!Jó lenne, ha legalább ezt meg tudnánk venni a kécóba, mert utána nemigen lesz időm meg lehetőségem nézelődniKépKép
Majd beszámolok mit láttam!

Mindenki!
Visszatérve a hőtémára, hány fokban érdemes tartani a babát???
Mert minden ismerősünk anyonfűti a lakását,(ha látogatóba megyünk, vihetjük a bikinit, mert szörnyű hőség uralkodik) mert hogy baba van...én meg már több helyen olvastam, hogy egyenletes 19-23 fok közötti hőmérséklet teljesen jó a babának.És hogy nem fűteni kell, hanem rendesen öltöztetniKép
(bevallom nekünk ez nagyon kedvező lenne, mert mint feljebb írtam, még télen se szeretjük a 20 foknál többet)
Mit tudtok erről???

Megann 33+5

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Kata: én is csatlakozom a többiekhez, na hagyd magad. Ha jól vagy és a babó rendesen mocorog, a hízáson (ami szerintem sem gázos) kívül semmi más tüneted nincsen, maradj otthon a popsidon. A szabad orvosválasztás mellett tudnod kell, hogy beavatkozást Rajtad csak az engedélyeddel végezhetnek, tehát nem lehet csak úgy megcsászározni. Különösen ennyivel a terminus előtt.

Jucc: puszi, Neked meg holnapra. Nálunk egyébként a júli vége nagy "ünnep", anyu is Márta (naná: fordítva, én kaptam őutána Kép), a legkisebb tesóm Judit, ma van a házassági évfordulónk (10, gombócból is sokKép), és hogy a párom se maradjon ki az ünneplésből: kiderítette, hogy ma van a rendszeradminisztrátorok napja (állítólag idén már a 6. alkalommal). Mivel holnap lakberendezünk a nagybátyámnál, vasárnap lesz össznépi buli, tuti nem grillezek a 40 fokban, valószínű előző éjjel főzök egy bográcsgulyást és vasárnap csak a látvány (meg a melegítés) kedvéért kint alágyújtunk egy kicsit. Esetleg sütök sajtospogit, van olyan receptem, amit nem kell hajtogatni, csak összeállítani és sütni. Még jöhet valami jó 5let, amit ebben a melegben könnyen meg lehet valósítani. Aztán a maradékot szétküldöm fénypostánKép.

Hari, a bevásárlással nálunk a nagypocak előtt megvolt ez a rend, én nézelődtem, amikor kész voltam telcsiztem és eljött értem. Most viszont már tényleg nehéz, türelmetlen vagyok, nem bírok se mászkálni, se sorbanállni, és mivel a kicsi még változatlanul a hólyagomon szeret trambulinozni, a legváratlanabb pillanatokban hagyok ott csapot-papot és irány a mosdó. Tehát, a felállás a következő: a pasim nyűgös a bevásárlás és az üzletközpont levegője miatt (ettől kap fejfájást állítólag), én a meleg, a pocak és a lábdagadás miatt. Tehát megvesszük ami kell (nagyjából, meg persze amit menet közben meglátok vagy eszembe jut) és abból főzök.

Roki, mindenhol írják, hogy az utolsó harmadban nem szabad vezetni. Használsz övlehúzót? Most nézem, hogy a brendonban kuponakciós. Érdemes beruházni? Szülésbe menet is Te vezetsz majd? A császár miatt meg ne izgulj. Látom nagyon ellene vagy, de az egyik kolleganőm, aki szült mindkét módon (a második lett császáros), azt mondta, a császár szerinte jobb volt. Nem fájt sokáig a hasa (szerinte kevésbé mint a vakbélműtét) és legalább tudott rendesen ülni. Olyan érzéstelenítéssel szült, hogy 2 óra mulva már szoptatta a kicsit. Szóval ne idegesked, minden rendben fog menni, ha mégis császár lesz (ez lebeg az én fejem felett is), akkor is nagyon klassz anyuka leszel.

Na, hagyok másnak is teret. Dudukly (31+)
dudukly
Isaszeg

Megann!

Biztos hogy baba mellé bőrgarnitúrát akartok venni?

Csak azért kérdem, mert én is nagy meggondolatlanul vettem egy új világoskék (!) ülőgarnitúrát a terápiaszoba/tanterembe (igy neveztük ki az egyik szobát), ami mellesleg pont a babaszoba mellett van. Namost volt már olyan hogy idejöttek két éves gyerkőcök vendégsége, engem meg a szivszélhűdés kerülgetett, hogy ott csúsztak-másztak filctollal a kézben a világos ülőgarnitúrán!!! Akkor megfogadtam, hogy a nappaliban levő, macskák által összekapart, lestrapált huzatú ülőgarnitúrát le nem cserélem amig a gyerekeim nem növik ki a filctollas rohangálós korszakot, ami még minimum 4-5 év szerintem.

Csak akartam mondani, mert én se gondoltam bele, mit veszek, pedig már terhes voltam mikor megvettük a bútort. De az ember nem is gondol ilyesmire amig nem szembesül vele, egypár csokis kezű tipegő személyében.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann:

Szerintem a baba hozzászokik ahhoz amiben van. Most meg az eszkimók jutnak az eszembe, gondolom ott se fűtik 28 fokra az iglúkat.

Sztem nyugodt szivvel hagyd ott a termosztátot ahol nektek kényelmes, babát meg öltöztesd fel.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! Kép

Nem olvastam még vissza, de gyorsan le akartam írni, hogy megjöttem a szájsebészetről, nem hazudok de kb 2 perc alatt kikapták a bölcsességfogamat, röntgen nélkül. Beérzéstelenítettek és semmit nem fájt, még csak kellemetlen sem volt. Kép A dokit ajánlották tényleg szuper, ja és nagyon jó pasi. Kép Mondjuk ez nem igazán érdekel emgem, csak megjegyeztem. Kép

Szóval nem is kellett volna úgí parázni ettől, mint ahogyan én tettem. Kép Ez a tanulság. Kép

Ne megyek visszaolvasok.

a hős Dóri
29+4
Vendég

Azért én is szoktam kapni kicsi szabadságot a bevásárlásnál, amíg a párom a játékokat néziKép Félre ne értsétek, nem a babának, hanem magánakKép Na olyankor szoktam én elmenni a kozmetikai osztályra habfürdő, tusfürdő meg ilyenek ügyében. És ha netalán még az autós osztályt is megnézi, akkor esetle eljutok a ruhákhoz is. Csak ő általában szereti, ha én megnézem vele a játékokat, meg az autóscuccokat, viszont őt nem érdeklik a ruhákKép

Szegén kiskutyámnak jó melege van, most hogy nincs itthon a párom, kicsit be is engedtem, hogy lefekhessen ide a kőre. Igazából bejöhetne máskor is, ha lefeküdne és úgy maradna, de ő kíváncsi fajta és mindent összeszimatol, és közben persze hullajtja mindenhova a szőrét. De most végre lefeküdt, aztán majd összeporszívózok még egyszer mielőtt hazajön a mumusKép

Csajok, én megmondom őszintén, most már teljesen összezavarodtam, hogy kinek milye van és mikor. Sose tudtam a névnapokat fejben tartani, amióta itthon vagyok meg még naptáram sincs.

Úgyhogy mindenkinek Nagyon Boldog Névnapot kívánok akinek aktuális!!!!

Hari

Kép
Kép
hari

Dudukly:

Tudom hogy nem egészen reális már milyen méreteket öltött az én császárellenességem. A párom tegnap azt vágta a fejemhez, hogy csakis erről tudok már beszélni, nincs más témám. Szerintem ez igazsgátalan, de abban talán igaza van, hogy az sem tragédia, ha császárra kerül a sor. És tényleg nincs értelme előre belelovalni magam abba, hogy mit NEM szeretnék, inkább azt kéne erősiteni magamban, hogy mit HOGYAN szeretnék/fogok csinálni szülés alatt.

És néha seggbe kell rúgnom magam, hogy muszáj egy kicsit több rugalmassággal hozzáállni a dolgokhoz, mert ha nagyon szigorúan eltervezem, mi hogy lesz, tuti nem úgy lesz, és akkor majd csak kesergek a végén.

De azért a páromtól nem veszekedést várnék azért mert szemmel láthatóan parázom az egésztől, hanem egy kis fejsimogatást, hogy "ne aggódj, minden rendben lesz." De úgy látszik, az ő idegei is kezdenek feszülni, és azzal csak rontok a helyzeten ha én is aggódom, mert akkor az a higgadsága, amit eddig megtartott, az is elpárolog. Õ is fél, szerintem. Csak szeretne erős és támaszt adó lenni, és idegesiti, hogy már mennyiszer mondta nekem, hogy nem lesz semmi baj, és én ennek ellenére még mindig nem nyugodtam le. :P Tipikus férfigondolkodás: "Pedig én már mindent megtettem, hányszor végighallgattam, mindig megmondtam, ne izguljon, azt mégse hallgat rám!" Aztán tegnap borult ki a bili miatta.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly! Boldog névnapot!

A könnyű nyári kajákra én is vevő vagyok! Adjatok ötleteket, mert a hideg gyümölcslevesen kívül semmi nyári kajára nincs ötletem. Ma gombapaprikást csinálok nokedlivel, meg gondoltam rakott kelkáposztára, zöldbabfőzelékre (ez utóbbiakat viszont a párom utálja).

Szerintem így a végén már nincs szükség övlehúzóra, most már szépen a pocak alatt marad az öv. Kb. a 28. hétig volt rossz, addig minidg fölcsúszott, akkor viszont minidg ráültem az öv alsó szárára, így nem szorította a pocit. Szóval nem hiszem, hogy nagy szükség lenne az övterelőre, hacsak nem ül valaki napi 6-8 órát kocsiban.

Enyém férj annyira türelmes bevásárlásokkor. Mondjuk már megtaláltam a módját, hogy ne unatkozzon: leparkolom vagy az újságos standnál vagy a műszaki cikkeknél, aztán ha készen vagyok vagy érte megyek, vagy telefonálok neki, hogy jöhet. Szerintem jó megoldás, nálunk bevált. Kép

Szép (és hűs) napot mindenkinek

Bodza 33+1

Kép

Kép

Kép
bodza

Na jó, hogy teljes legyen a kép, azt is hozzá kell még tennem a bevásárlásokhoz, hogy azért az enyém párocska viszont nagyon sokat segít az összevásárlásnál. A kenyér részleg, a felvágottak, tisztítószerek, innivalók az mind mind az ő hatásköre. Főleg mert én nem nagyon vagyok szendvicses, tehát nem is nagyon tudom milyen felvágott kéne neki, meg mennyi. De a kávé, cukor, liszt, édesség, nasi is az ő dolga.
Ez meg főleg azért mert ő tud felmászni a spejzba, és látja miből mennyi van. Nekem leginkább csak azt kéne eldöntenem miket akarok főzni, és ahhoz miket kéne venni előre. De nekem ez is nehezen megyKép Én csak a mai napot látom ilyen szinten, hogy holnap, meg azután mi legyen az rejtély.
Szóval azért nagyon sokat segít ő, és mivel neki ez tök pikk-pakk megy, elvárja, hogy nekem is úgy menjenKép De hiába.

hari

Kép
Kép
hari

Katának
csak röviden.
Nekem is csaszi volt elsőre, gyakorlatilag "fenyegető" toxémia miatt. Én is 20-at híztam, akkor csak morgott a dokim, a hetekig tartó 140/80 vérnyomi is "elment" még, de amikor elkezdtem nagyon dagadni (vizesedni) befektetett.
Én sem értettem, nem tetszett, sírtam, könyörögtem, hiába. 10 napig voltam bent, rekkenő hőségben, nagyon sz*r volt. DE közben naponta 3x vérnyomi, 2x ctg, be-és kimenő folyadékmérés (na, az jó volt, egy dinnyével a hasamon folyamatosan egy mérőpohárba pisilni) plusz flowmetria (a baba keringésének és vérellátásának vizsgálata, a placentát és a köldökzsinór keringését nézik), és amikor az nem stimmelt, 4 nappal a kiírás előtt kivették Kevint. És már belekakilt a vízbe, tényleg nem volt jó neki.
Nem azt akarom mondani, hogy hagyd magad holnap megcsászározni. De a toxémia az tényleg egy alattomos dolog, sokszor semmi más nem utal rá, csak a nagymértékű hízás, és lehet, hogy egy tapasztalt fődoki jobban kiszúrja a jeleket. Mindenképp végeztess vizsgálatokat, ha mód van napi 3x vérnoymi...
Nem azt mondom, hogy nincs a dokikban egy ilyen kórháztelítettségi mánia, de azért alapból sem kell rögtön a legrosszabb szándékra gondolni. Én a helyedben tuti utánajárnék (kérnék vizeletvizsgálatot, mennék a védőnénihez naponta vérnyomimérésre, a ctg-re úgyis jársz már,ugye?)
Akkor én is nagyon tiltakoztam, vizelet, ctg, minden okés, na jó, kicsit sokat híztam, na és, és mindenki vizesedik a végén, miért pont én feküdjek be? De utólag örülök, hogy nem vártunk sokáig, ki tudja, mi baja lett volna Kevinnek, ha napokig nem kap rendesen oxigént+tápanyagot...?
Így 9/10 Apgarral született, de nem biztos, hogy ha kivájuk a terminust (+ esetleg "túlhordás") mi lett volna...
Csak nyugodtan, megfontoltan, de utánajárni.
üdv
p (31+3)
penna

Ja, még 1. Én Kevinnel is az utolsó pillanatig vezettem (2 héttel a terminus előtt feküdtem be, akkor saját kocsival mentem be, amit utólag hazavittek) és most sincs bajom vele. Van övlehúzóm, de nem mindig használom (az övet viszont mindig!). A hosszabb utak már nem esnek jól (a sok ülés), de magával a vezetéssel semmi gond.

And,
megjött a méled, majd rakom a táblát.
üdv
p
penna

Dudukly, Bodza!

Öv ügy: be kell vallanom tisztesen, hogy én annyi olyan esetet hallok, ahol a balesetben az övnélküléiség mentett életet, mint annyit amennyiben az öv mentett életet!
Egész egyszerűen nem tudom eldönteni, mi a jobb-rosszabb, ezért én nem kötöttem be magam(juj csak most meg ne kövezzetekKép)különösen most ahogy terhes lettem, mert azt tudtam hogy kimondottan veszélyes a normál öv!
Hát nem tudom hogy jól tettem e, szerencsére eddig nem volt baj, a maradék 5-6 het balesetmentességéért meg imátkozom!Kép

Róki!

Az az igazság, hogy már anyósom is felvetette ezt(nehogy beállj te is anyósnakKépKép), de én erre azt mondtam, hogy:Ami van, az annyira ócska, hogy el nem tudom képzelni a szép új házba, 2. terveink szerint 2 gyerkőcünk minimum lesz, 3 év külömbséggel, ami azt jelenti hogy minimum 6-7 év mire egy kicsit értelmesebb lesz a kisebb is(hozzáteszem, hogy tesóm kisebbikje a mai napig mindent szétlocsol, szétönt, kiborít, szétken, mert ügyetlenebb egy kicsit pedig már 4 elmúlt)
Akkor most addig ne rendezzük be ízlésünk szerint a szép új házat??????

És mondom, tényleg ócsi az áru(még annál is ócsibb, mintha bármi más szövetes huzatos kanapét vennénk a scontóba), ha publikus, majd megmondom délután hogy mennyi is az az annyi, ja és hogy extrázzam:HÓFEHÉRET SZERETNÉNK!KépKépKépKépKépKépKép

De azért köszi az aggódástKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

DuduklyKép

Boldog névnapot!!!!!!!!!Kép

Jaj, lányok, 30 fok van a lakásbanKép Nagyon brutális. Már egyszer zuhanyoztam ma is, de már háromszor leizzadtam azóta. És most mennem kell a meleg konyhába sütögetniKép

Megann
én sem tudom, hogy miért kell olyan baromi meleg a babáknak, de tény, hogy én is mindig ezt tapasztaltam. Na mármost nálunk távfűtés van, a babóca szept. 20-ra van kiírva, és ugye pont október 15-ig nincs fűtés. A védőnő azt mondta, mindenképp szerezzünk be valami fűtőalkalmatosságot, és legalább fürdetéskor használjuk. Láttunk a Media Marktban 2700-ért kis fűtőtesteket, majd egy olyant veszünk. Aztán úgy csak nem lesz hideg. Utána meg úgyis fűtenek, mint állat.

Roki,

tök rossz szerintem is, hogy a pasik még idegesebbek lesznek, ha látják, hogy mi is azok vagyunk. És ahelyett, hogy ők lennének az erősebbek, csak bepánikolnak, és ez egy örök körforgás, mert akkor mi is idegesebbek leszünk, aztán ők is..... és így tovább. Nem tudom, mi a megoldás!!!!!

Luc
32
lucretia

Nem tudom, ismeritek-e ezt, ha jól emlékszem innen a babanetről származik. Ha igen, akkor bocs! Én ezzel nyugtatom magam mindig, ha rámjön a para a szülés miatt.Kép

"Kedves leendő szülő kismamák, azért nem kell ám annyira berezelni.
Ha volt valaki, akinek egész terhessége alatt mindenki szülési rémtörténeteket mesélt, az én voltam. Abban a biztos tudatban mentem szülni, hogy úgysem élem túl.

Ehhez képest - állítom - az első szülésem szinte fájdalommentes volt. Spock doki sok hasznosat tanácsol, de azt nem írom alá, hogy minden szülés fáj. Abban tökéletesen igaza van, hogy a szülés egy hatalmas székrekedésre hasonlít, az inger is az, hogy székelni kell, és éppen így is kell kinyomni a kis fickót. Én nem éreztem fájdalmat, csak görcsöket. És abban is nagyon nagyon igaza van, hogy lazítás, lazítás, lazítás! Amint kezdődik a fájás, el kell lazulni, mint egy nagy rakás takony, tudatosan! Ha megfeszíted magad, ha az ágyba kapaszkodsz, akkor nem csinálsz mást, mint fokozod a fájdalmat - ami nem lenne eredetileg fájdalom, csak éppen görcs. A méhizomzat húzódik, tágul, ha megfeszíted magad, még jobban kell tágulnia, éppen elég az, amit a tudatodtól függetlenül tesz. A nyomási szakban meg nyomni kell, nincs mese.

Én az első - farfekvéses - gyerekemet két nyomásra toltam ki, a másodikat (szintén farfekvéses) kb. 6-8 nyomásra, de gondolom ebben közrejátszott az is, hogy ő kisebb volt. (Szvsz. nagyobb gyereket könnyebb kinyomni, de ez csak az én elméletem...)

És ha lehet ne nagyon hallgassátok meg a mások szülési élményeit. Nem akarok senkit megbántani, de utólag mindenki túloz egy kicsit."

Szóval ilyen is lehet!!!!!Kép
lucretia

Minden kismamának gratulálok a babájához, szép szülést, és sok boldogságot kívánok!(olyan jó titeket olvasni!Remélem hamarosan nekem is lesz nagy pocakom.)

Megann!
Valójában veled szeretnék értekezni, ha nem zavarlak vele.Szóval kb.egy éve kezdodött el egy hólyaghurut nálam, és visszaolvasva itt a fórumot, láttam, hogy te is sokat szenvedtél vele, de ma már szép pocakod van-amihez külön gratula!Nálam ez a dolog épp akkor kezdodött, amikor a férjemmel elhatároztuk, hogy belekezdünk a babaprojektbe.Lényeg: már teljesen kivagyok az orvosoktól, egy csomó gyógyszert szedtem, és tegnap az urológus azzal "vígasztalt", hogy azt nem lehet tudni, mikor jön rendbe a hólyag nyálkahártyája:egy hónap,vagy három év?Na én ezt már nem fogadom el!Szóval,abban szeretném a segítséged kérni, hogy írd meg nekem, neked hogyan múlt el, milyen gyógyszerrel, vagy praktikával?Megadom az e-mail címem, hogy ne itt foglaljuk a helyet: botoskarolina@freemail.hu
Ha van idod, légyszi írj!Ha tolakodásnak érzed, bocsánat!
Köszönöm
Lina

Kép

Kép
linus

Penna, drága, eszembe nem jutna vitatkozni Veled, biztos van, amikor indokolt a csaszi (mint a Te esetedben: életmentő), de Katának még egy laza hónapja hátravan, és ha jól értettem, a fődoki csak "ránézésre" állapította meg a toxémiát. Tehát nyilván érdemes (már csak a saját megnyugtatása végett is) kivizsgáltatnia magát. Én nem rongyolnék a korházba egy ilyen dokihoz, az tuti, ezt akartam mondaniKép. Az övlehúzós tanácsot köszi, lassan a Te hozzászólásaid alapján összerakhatjuk az abszolút haszontalan holmik listájátKép. Nem fogok beruházni rá, csak kezdtem hinni egyik-mási (marketing ízű) cikknek, hogy anélkül veszélyes pocakkal autóba ülni. Egyébként én is mindig a pocak alatt tartom az övet.

Megann, kösd be magad (az öv többször ment életet, mint ahányszor akadályoz), a multkor a párom olyan satut volt kénytelen nyomni az m3-on, hogy a kerekeink füstöltek bele (szó szerint!!!) ha nem vagyok bekötve a szélvédőn esek ki, biztos. A fehér bőrkanapé valóban gyönyörű elképzelés, de én gyerek nélkül is félnék használniKép. A fehér cipők is hamar elhasználódnak... Mi most vettünk kanapét, világos, de mintás huzattal, eddig ezek bizonyultak a leginkább kosztűrőnek (majd, ha eljutok odáig, lesz kép is, tudom, egy hete ígérem).

Megyek ebédezni.

D
dudukly
Isaszeg

Wukk,
az egyik bnetes fórumról mentettem le az excel táblát, de már ezer éve. Ha vki megmondja, hogyan kell .xls-t kisebbre méretezni, akkor megpróbálom felrakni ide.

Szmercsa,
rákukkantottam a ctg papírkámra, volt 1 db 40-es méhösszehuzim, de az csak amiatt sztem, mert háton feküdtem és azt már a 16. héttől keményedéssel reagálja le a hasam. A többi végig 20-as érték.
A szakik tegnap a kóterban csodálkoztak, h. még szednem kell a MagneB6-ot, az egyéb lazító gyógyszereimről ne is beszéljek, már a héten be kellett volna fejeznem, viszont a dokim anno azt mondta végig szedjem. Megkérdezni nem tudom, mert szabin van elvileg és 2 hét múlva látom csak. Most mi a fenét csináljak vajon?

Falina
36+0
falina

Falina,

nekem is azt mondta a doki, hogy végig szedjem a MagneB-t. Szerintem ez dokifüggő.

Málnalevél teát meg csak a 34. héttől szabad inni.

Luc
32
lucretia

Penna, köszi!

Megann, nekem az hoz szerencsét, ha pókkal álmodom. És nálunk annyi van belőlük, hogy ha még venném a bátorságot, hogy kiterelgetem a teraszra, hamar megnő, és óriáspókként néz velem újra szembe, mert az nem kérdés, hogy mindig, de mindig én találom meg őket - ők meg engem. Így van ez. Férj meg a kutyáktól fél, őt meg mindig a kutyák kerülgetik. Még szerencse, hogy egerünk nincs, mert attól is félKép így meg van az összhang.

bevásárlás téma: az újságos stand nálunk is bevált! bármeddig nézelődhetek, képes órákig olvasgatni. viszont ruhaboltban nincs újságos standKép

Rókica! a férjek már csak ilyenek! én is elvárom, hogy, ha eszembe jut valami aggódás, rögtön megnyugtasson - akár 100-adszorra is- neki nem ez jut az eszébe... ("már megint kezdődik..") ráadásul én alapból mindent többször meg akarok vele beszélni, és a terhesség ezt csak fokozza. de én már beletörődtem, és ő isKép ha idegesek vagyunk tőle, attól ez nem fog változni. és kicsit rosszindulatúan mindig mondom is, hogy ne idegesítsen, mert ez nem tesz jót se a babának, se nekem. ez használ.
nehéz lehet felfogni, hogy ez tényleg MÁS állapot, ő csak a gömbölyödő pocidat látja, és nem érti, miért kell ettől "megbolondulni"?
Ja, még valami! nyugtasd meg, hogy ez a baba születése után csak rosszabb lesz!KépKép

Baby20! totál egyetértek Pennával. A lényeg a 17kg nem egyenlő toxémiával!! ez egy komoly orvosi diagnózis, amit megelőznek vizsgálatok. Ha ezek megvannak , és még mindig nincs kizárva, akkor viszont komolyan kell venni! ha rosszindulatú akarok lenni, a fődoki befektet és még pont mielőtt visszajön a te dokid megszüleszt, ha jóindulatú akarok lenni, biztos, ami biztos vizsgáljuk ki ezt a kismamát, ha meg egyik sem, akkor sz@rul áll a nyári HBCS-je a szülészetnek...

Dóri, nem akarlak elkeseríteni, de két órával a bölcsességfogam eltávolítása után nekem sem fájt, mert hatott a szer, viszont utána egy hétig a falat kapartamKép mondjuk nekem totál mályről bányászták ki)

KépKép
KépKép
and

Falina,
akkor minden rendben, Babó szíve is szépen ver?? Kép
Amikor elment szabira a dokim, én a védőnőt hívtam fel, hogy mivel mit kezdjek, vitamin stb., hiszen ő is kompetens a témában, legalább is illik neki követni az eseményeket. Vagy marad a háziorvos (nálunk családban van, így egyszerűbb Kép) habár ő ha minden jól megy nem oly naprakész, mint a védőnő.

Sokáig gondolkoztunk, hogy a Babónak milyen szereket vásároljunk össze, mikor itt olvastam, hogy (nem emlékszem, ki írta Kép bocsi) nem érdemes, mert a gyerekdoki úgy is mindent felír. Na , LÁnyok ez így is van!! Kép megérdeklődtem a védőnőtől, és amikor már tudom a hazaérkezés napját, azonnal jön a gyerekdokival és felír mindenfélét: babafürdető, alkohol, hintőpor, vitaminok (D-vit. kálium) stb. tehát én nem vásároltam mindenfélét össze.
Most megyek egy kört, mert Babó iszonyatosan ficánkol, nem tudom, mi baja Kép majd kirúgja az oldalam + bordáimat

szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Dudukly,
Boldog névnapot tőlem is. Kép Kép Kép

Én is vezetek és be is szoktam kötni magam. Nekem nincs övterelőm, de már tényleg nem is szükséges, mert bemegy az öv a pocak alá.
Benivel is az utolsó napig vezettem, sőt szerintem simán be is tudtam volna menni a kórházba is.
Tegnap épp mondtam a férjemnek, miután 3 órán keresztül hivogattam és nem vette fel a mobilját (lehalkítva felejtette Kép ) hogy majd, ha szülök és nem veszi fel, akkor a kórházban találkozunk. Ez ugyanis nem az első eset, hogy hiába hivogatom, állandóan lehalkítja, mert zavarja a csöngés. Kép Mindegy.

Ma megyek délután UH-ra, már alig várom a mozizást. Tegnap megnéztem az eddigi három UH-ról készült videót. Hari jövök majd az adatokkal, ahogy megbeszéltük. Kép Olyan jót nevettem, hogy neked a fejvégű baba azt jelenti, hogy a baba végén egy fej van. Kép

Kata,
Osztom a lányok egyöntetű véleményét én is. Ne hagyd magad! Kérjél vizsgálatokat, vérnyomás, ctg stb. Csak ügyesen és határozottan!!!!!!

Megann,
Azt hiszem hozzánk hozhatnátok bikinit. Én nagyon fagyos vagyok, nehezen viselem a hideget. Viszont ez a kánikula nem zavar annyira, mint másokat. Panelban ez könnyű, mert télen is jó meleg van. (A Főtáv számla is szép kerek Kép ) Az viszont igaz, hogy amihez a baba hozzászokik, az lesz neki jó. Nyugodtan lehet 20 fok, úgy fogod felöltöztetni, hogy ne fázzon.

Dóri,
De jó, hogy ilyen könnyen megúsztad ezt a bölcsességfog ügyet. Kép Vannak még profi orvosok, szerencsére!

Bodza,
Könnyű nyári kaja nálam a görögdinnye és mindenféle zöldsaláta. Kép (Csak vicc volt, de én semmi mást nem kívánok.)

Benianyu
29+6

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Szmercsa,
A gyerekorvos felírhatja már a baba születése előtt is az összes szükséges gyógyszertári dolgot (fürdető, alkohol, vitaminok, popsikrém stb.). Ilyenkor a te tajszámod van a recepten, csak az első szám helyett, azt hiszem 9-es számjegy szerepel, ez jelenti, hogy a születendő babának lesz.
Így be tudsz szerezni mindent előre, ha szeretnéd.

Benianyu

benianyu

Benianyu,
nekem azt mondták, hogy csak akkor, ha megvan a Babó Kép Miért??
Bizti látni akarja a gyerekorvos Kép Azt mondta rögtön jön, ahogy hazaértünk, ezért szóljak előre, ha már tudom melyik nap lesz. Annyira izgatott vagyok már Kép és borzasztó türelmetlen Kép

Kérdeztem a védőnőtől a légzésfigyelőt is, mi a közvélemény. Aztat mondta, hogy várjuk meg a Babót, mert, ha szép egészséges, normális méretű baba, nincs semmi gond, akkor nincs is rá szükség, jaaaaaaaa, és ugye megkérdezte, hogy dohákol-e nálunk valaki a házban, mert akkor állítólag érdemes használni. Kép nálunk senki nem dohákol, csak próbálná meg, megnyúvasztanám az tuti!!!!

Én nem értem, hogy nem tudtok enni?? Olyan farkas éhes vagyok egyfolytában Kép Mint a kezdetekben! Kép Úgy érzem a szervezetem mindent felhasznál, beépít, szerintem kell a Babónak, ő használja fel, nem is én Kép
szmercsa
szmercsa

LÁnyok!
Nektek is dagad a lábatok?? Létezik egyáltalán olyasvalaki akinek nem dagad??
szmercsa
szmercsa

Szmercsa, jelentem nekem nem dagad - de én még ifjonc vagyok pocaklakót illetően hozzád képest (bár erről rögtön eszembe jutott, hogy ma a 3. X-et is magaménak tudhatomKép)

Megann a szobahőmérsékletet illetően és valahol azt olvastam, hogy éjszakára 20-21 fok az ideális, nappalra meg melegebb legyen. Mi mondjuk nagyon fázósak vagyunk mindketten, és ez volt az első tél, hogy nem fáztunk, mert a házban végre ahová költöztünk 24 fokra állítottuk a termosztátot és élvezkedtünk. Korábban lakótelepen mi mindig fáztunk, volt, amikor hívtam az ügyfélszolgálatot a 19 fok miatt...

and, 28+5

KépKép
KépKép
and

Szmercsa,
Nekem felírta a doktor néni már Beni születése előtt. Biztos most is simán fel fogja. De már más is írta itt a fórumon, hogy fel lehet előre írattatni.
Persze, ha úgy is kijön aznap, mikor hazajöttök, akkor Apa le tud szaladni rögtön a patikába, nem?

Nekem is szokott dagadni a lábam, estére. De reggelre lemegy. A férjem kitalálta, hogy hordjak magasszárú kismamacipőt, de abban maradtunk, hogy azt hordja ő Kép

Benianyu

benianyu

Sziasztok!Kép

Nehezen bírom a melegetKép
Teljesen kivagyokKépKépKép
Éjjel nem aludtam semmit, most már jó pár heteKép
Akkor most nekem hosszú vajúdásom lesz???
Csak nem függ össze???

Megyek is ledőlni, majd visszaolvasok este.

Puszika
szép napot Nektek!

Mea(33+5)

Mea
mea

Szmercsa:

Nekem is visszatért az étvágyam, csak a hasamba nem fér sajnos amit a szemem megkiván!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa,

Épp most néztem, hogy már kidagad a szandálomból a lábam! Félelmetesen néz ki!!! Este egész jól lement, mert Bodza tanácsára felpolcoltam éjszakára, reggelre istenes volt, de délelőttre újra bedagadt. Főleg a bal.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok
BenianyuKép 8-asKép Mármint az anyuka tajszáma, csak 8-as az első.
De a receptek csak 1 hóig jók, ráadásul a gyógyszertári dolgoknak is hamar lejár a szavija, nem jó túl hamar kiváltani.
Ajánlatos feliratni dátum és név (ki tudja, igaz-e amit az uh mondKép) nélkül, és pl amíg kórházban vagy, apa beírja a hiányzó adatokat és kiváltja.
üdv
p
penna

Penna,
köszi Kép
A mi doktor nénink nem ír dátumot a receptekre. A név pedig nem anya neve? Kezdek összezavarodni.

benianyu

Szmercsa,
enyém védőnő is aszonta, csak utólag lehet kiváltani, pedig nekem kell vinnem a kóterba is ezeket! Szal akkor most mi van? Azért kisírtam a recepteket legalább, viszont vitaminokat nem iratott fel... Azok hány napos kortól kellenek?
Hozzád kijönnek hétvégén is? Hozzám nem. És ez amiatt para, mert a legtöbb kóterből szeretik az embert péntek du. lapátra tenni, amikortól is egészen hétfő délig tutira nem látom se a védőnőt, se orvost. Épp elég idő, hogy begyulladjon a mell vagy egyéb nyalánkságok. És ha nem vagyok résen, akkor a krémekhez a receptet is csak ezután kapnám meg, amit ki sem tudnék váltani, mert apa dolgozik estig. Szal elég gagyin van ez kitalálva felénk.

Málnalevéltea:
Mondjon nekem vki boltot please, ahol tutira kapható! Kép

Falina 36+0
falina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?