Egérke, az a gyanúm, a hisztero engem fele annyira sem izgat, mint téged
... ha a 3.lombiknak ez a feltétele, ám legyen, egy délelőtt alatt megvan, be sem kell hozzá feküdni. (Egyébként ez tükrözés, tehát nem olyan, viszont néha szoktak közben küretet is csinálni, szerintem ez nem lesz.)Szerintem sincs szervi probléma.
Végigolvastam a Kaális beszélgetést tegnap este, meg aludtam rá egyet. Mondanék egy-két gondolatot, ha nem haragszol érte, csak remélem, hogy esetleg segíthet.
A Kaális lányoknak igazuk is van ebben az orvostémában, meg nem is. Nincsen, mert azt már én is tudom, hogy nem minden doki tökéletes a Kaáliban sem, Tímea néha nagyon szótlan és túlságosan következetes (pl.végignyomja az inszemeket akkor is, ha már nincs értelme), Krizsa nagy improvizatőr, de a szabályokat kínosan betartja (tényleg van ilyen rendelet az inszemre, mert az ismerős lánynak beolvasta a telefonba), Kovács túl fiatal, amerikai szemléletű, és volt már egy-két fura ügye (NLC-s info) és így tovább. Ráadásul nem igaz, hogy a legtökéletesebben csinálnak mindent, úgy, ahogy nekünk lenne jó. Még ha csordultig tele is vannak jóindulattal és figyelnek ránk, akkor is képtelenek erre, hiszen nem istenek.
Ugyanakkor igazuk nekik, mert láthatólag arra inspirálják magukat, hogy bízzanak az intézményben és az orvosban. Talán nem annyira tájékozottak, mint mi, az orvosi részleteket illetően. De erre a pszicho-m azt mondta, hogy ilyen szinten, amit mi csinálunk, ez már káros. Van egy határ, ameddig érdemes elmenni, hogy ismerd a folyamatokat, a medikális oldalát a dolgoknak. De azon túl ez a túlzott analizálás már a bizalmatlanság eszköze lehet - és én is ebbe a hibába estem! Hadd hozzak fel egy példát: itt van ez a Closty. Köztudott, hogy hosszabb távon vékonyítja az endo-t és kis mértékben növeli az LH-szintet. De ugye azt nem gondolod komolyan, hogy beszedted a pár nap alatt, és attól nem nőtt meg az endo? Ez azért nem így működik... a sok információ ellened fordul, az örökös aggódás és főleg: BIZALMATLANSÁG felnagyítja a dolgokat, és így szerintem nem is lehetséges a siker. (Ha már magyarázatot keresünk: szerintem az ösztrogén hiánya miatt nem nő meg az endometrium, az pedig azért van, mert nincsen érett petesejt. Hogy miért, az más kérdés, valószínűleg túl gyorsan nőtt meg a tüsző, vagy más miatt. Egyszerűen nincsen meg a hormonális egyensúly a szervezetben.)
Egérke, azt fogadd el, hogy nem fogsz ebben a világban olyan orvost találni, aki számodra tökéletes. Nem biztos, hogy úgy fogják felépíteni ezt az egész stimut, ahogy azt te "elrendeled". Ráadásul, azt sem hinném, hogy ilyen apró részleteken múlik a terhesség - ami nagy átlagban sikeres, nálad miért ne lenne az? A Closty-mizériát pedig Krizsával is meg lehet beszélni.
Kicsit magad ellen beszélsz néha, úgy érzem, te is gyötrődsz. Mert egyfelől szuggesztíven mintha te is sugallni akarnád, hogy a "baba majd jön", "fel kell készülni a terhességre", "ellazulni", de közben a tetteid másról szólnak: szorongsz, fejfájósan gyötrődsz, analizálsz, nem akarsz hónapot kihagyni.
Kívánom neked, hogy tényleg megélhesd belülről az ellazulást, kitisztuljon a fejed, megszűnjön benned az állandó kétkedés, és kritika nélkül, sőt bízva alá tudd vetni magad az orvosi segítségnek!