Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Egérke KépKépKép

Sajnos semmi okosat nem tudok mondani, csak azt, ha folytatjátok, akkor pozitívan és bizalommal tegyétek, mert hidd el a lelki dolgok is nagyon fontosak!

Nem elégszer említettük, hogy hány 'meddő' párnak lett spontán úton gyermeke, amikor már a görcsök kimentek belőlük.
Nagyon-nagyon drukkolok Nektek!!!!

Hogy én is egy kis pozitívummal szolgáljak.
Talán emlékeztek, hogy a férjem barátjának a feleségénél is PCOS-t állapítottak meg, nem is akármilyet, nagyon előrehaladott állapotban volt. Az összes PCO-s tünetet hordozta. Peteérése nem volt. A petefészkeiben kb. 50-50 apró tüszű, így inszemes és lombikos beavatkozásról szó sem lehetett. A Nyírőben még tél végén megcsinálták Neki a drillezést (ha jól tudom ez a neve), elég drága beavatkozás, de megérte. Utána egyből kapta a metformint és most a 8. hétben van!!!!Kép Clostival és tüszőrepivel lett peteérése, és most hagyta abba az Adimetet, a duphastont és az utrot még szedi. Nagyon szurkolunk értük, hogy minden rendben legyen.

Rátok is rengeteget gondolok!

Nálunk a helyzet változatlan, szerencsére minden rendben van, a héten megyek AFP-re.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Kisegér,

Sajnálom, hogy nem sikerült az inszem. Mikorra tervezed a következőt?
Én is ugynahhoz az orvoshoz járok a Kaaliba, mint te. Én teljesen meg vagyok vele elégedve, semmi rosszat nem tudok mondani se róla sem az intézetről. Először egy fiatal dokihoz mentem ugyanott, de ő nem volt szimpi, akkor váltottam dokit. Nekem az első inszemet sikeresen összehozta, az már ne az ő hibája volt, hogy 10 hetesen elment a baba májusban. Most augusztusban megint bejelentkeztem hozzá, ugy tudom visszajött a szabiról.
Én úgy gondolom, hogy ha az ember korházat vált, kezdik az egész macerát, kisérletezgetést előről. Tudodm, hogy drága helyre járunk, de ott legalább tudod mire számithatsz, és az olcsóbb gyószereket irják fel az inszemhez. Pár ezer Ft spórolás miatt az ember más helyen kiteszi magát annak a cikinek, hogy hálapánz...mennyit adjak, kevés sok...mikor adjam oda stb. Én már voltam ilyen -olyan nőgyógyászoknál és semmire sem jutottam 3 évig. Aztán itt pedig elsőre sikerült. Te voltál már terhes?

Fruzsina

fruzsina32

Fruzsi, hiszen mi ismerjük egymást a másik topikból. Voltam terhes. Szabolcs u.-ban csinálták, oda visszamenni akarok, nem újrakezdeni.
A hálapénz volt az egyik fő motiáció, ami miatt a Kaáliba mentem- utálom ezt a rendszert.
Krizsát én is szeretem, és elégedett is vagyok vele. Viszont nem tudtam vele zöld ágra vergődni az időzített együttlét ügyében. De ezt meg is értem, hiszen neki iszonyú mennyiségű betege van, és a legtöbb lombikos. Nyilván az érdeklődése is nagyobb a lombikra, hiszen szakmailag az egy nagyobb kihívást jelent.
Ha vállalná a sima stimut, az lenne az ideális megoldás számomra.

A Szabolcsban viszont csak inszem meg időzített házasélet van, és megvannak erre a módszereik. Azt nem tudom megítélni, hogy ők szakmailag milyen szinten vannak, de nem feladatom megítélni őket. Ami nagy hiba és hátrány, az az , hogy a metformint hallásból sem ismerik, pedig rengeteg nőnek csak ez hiányzik a jobb kilátásokhoz.

Minden esetre alszom még rá egyet, meg még úgyis beszélgetünk a férjemmel.
kisegér

Kisegér,

Tudom, hogy ismerjük egymást a másik topikból, ide többször irsz, azért irtam neked ide.
Szerintem a Krizsának nincs már kapacitása, hogy időzitett együttléttel is foglalkozzon + szerintem arra még tarifájuk sincs.1 hónapja jelentkeztem be hozzá augusztusra és már csak egy pár időpont közül tudtam választani.
A Dévai Intézetbe viszont csinálnak ilyen idözitett együttlétet, de képzeld minden Uh-ért elkérnek 6 ezer Ft-ot+ konzultációs dij. A barátőm már a 4 . ilyet csinálja ott végig és már egy csomó pénzt otthagyott a semmiért.Nem értem, hogy ott miért nem csinálnak inszemet egyből. Már arra is gondoltam, hogy igy több lóvét beszedhetnek a semmire.Na mindegy..
A Szabolcs utcai korház is jó döntés lehet, főleg ha már van ott bejáratott orvosod.
Kiváncsi vagyok a fejleményekre. Már abbahagytad a Duphaston-t? Mi az a metformin?
Mit jelent a long és a short protokoll lombiknál? Bocsi hogy ennyit kérdezek.KépMárcius óta látogatom a babanet egyes topikjait, nagyon sokmindent tudtam meg itt a családtervezésrő és minden érdekel is. Itt mindenki olyan kis tájékozott, mint egy kis medikus.Kép

Fruzsi

Fruzsina

fruzsina32

Fruzsi, ha még bármi szóba jöhet itt a bőség zavarában, akkor az a János kh-BMC, ami 10 percre van tőlünk és profi állami hely, illetve a SOTE 1., ahol fájó szívvel hagytam ott egy végtelenül lelkiismeretes nőgyogyit. (a cukrom miatt tanácsoltak át a Szabolcsba.)
Szóval reálisan gondolkodva, a Kaáli és a Szabolcs között kellene döntenem. A Kaáliban tényleg nincs tarifa az időzítésre,de az uh 6500 azt hiszem. Ha 3* megyek, az 20E ft körül van+ gyogyik.
HA a Szabolcsba megyek, ott a nővéreknek is adnék hálapénzt meg a dokinak is. Kb. 20E lenne itt is egy hónapra az összes költség gyogyikkal együtt.

Krizsához vmi tizedikére kaptam időpontot. Illetve most a köv. ciklusban nem is csinálna semmit, mert nem lehet két inszemet csinálni egymás utáni hónapokban -állítólag erre törvény van. (na ez új...)
nem merem még egyszer felhívni ez ügyben, mert éppen nyaral. Nem szívesen hagynám ki a köv. hónapot.
kisegér

Fruzsi, ha még bármi szóba jöhet itt a bőség zavarában, akkor az a János kh-BMC, ami 10 percre van tőlünk és profi állami hely, illetve a SOTE 1., ahol fájó szívvel hagytam ott egy végtelenül lelkiismeretes nőgyogyit. (a cukrom miatt tanácsoltak át a Szabolcsba.)
Szóval reálisan gondolkodva, a Kaáli és a Szabolcs között kellene döntenem. A Kaáliban tényleg nincs tarifa az időzítésre,de az uh 6500 azt hiszem. Ha 3* megyek, az 20E ft körül van+ gyogyik.
HA a Szabolcsba megyek, ott a nővéreknek is adnék hálapénzt meg a dokinak is. Kb. 20E lenne itt is egy hónapra az összes költség gyogyikkal együtt.

Krizsához vmi tizedikére kaptam időpontot. Illetve most a köv. ciklusban nem is csinálna semmit, mert nem lehet két inszemet csinálni egymás utáni hónapokban -állítólag erre törvény van. (na ez új...)
nem merem még egyszer felhívni ez ügyben, mert éppen nyaral. Nem szívesen hagynám ki a köv. hónapot.
kisegér

Kérdésedre válaszolva: a metformin egy hatóanyag neve, ami néhány cukorbeteg gyógyszerben van.
Olyan pco-soknak írják fel, akiknek inzulin-rezisztenciájuk is van. (nagyon gyakori pco-s probléma). Rendezi a szénhidrát anyagcserét és ezáltal a hormonokat is. A legtöbb pco-s vérzése rendeződik a gyogyi hatására, illetve peteérése is lehet, ha szerencsés.
Mi a Verával és a Nórival Adimetet szedünk, az is metformin. Egyformán jó tapasztalatink vannak vele.
A duphastont még nem teljesen hagytam abba, csak csökkentettem az adagot. Holnap reggel még egy tesztet csinálok, aztán leállok, ha az is negatív.
nem tudom, mi az a long ls short protokoll, csak sejtem, hogy valószínűleg más-más eljárások a stimuláció ideje alatt. De ezt a Nóri tudja csak közülünk.
kisegér

Egérke, értem már a dilemmádat, megmondom őszintén. Eszembe jutott, hogy az egyik lánynak, aki Krizsához járt, annak is kihagyott 1 hónapot az első inszemje után. Aztán a harmadikat meg egyszerűen csak előredátumozták, vagy mit csináltak, a TB fele. De pl.ott van a Tímea doktornő, aki sorban lenyomja az inszemeket, egymás után mind a hatot. Érdeklődj a Kaális topikban, de ő nagy inszempárti, úgy tudom! És van lehetőség orvosváltásra az intézeten belül, nincs ebből semmi. Az tény, hogy Krizsa kicsit nehézkes ilyen szempontból. Tímea szereti adni a metformint is, a stimuban meg talán kissé túl óvatos is.

Fruzsi, long protocoll: a mensi várható ideje előtt 1 héttel már adják azt a szurit, ami leállítja a petefészek hormonműködését. Aztán mensi, és ezzel párhuzamosan indulnak az FSH tartalmú szurik mellé, amelyek növesztik a tüszőket. A short protocollnál az előző hónapban fogigátló van (ez állít le), és csak a mensi első 4 napjában van leállító szuri, és folyamatosan innentől az FSH szuri. Hát ezt jól megmondtam. De a lényeg az, hogy a short-nál nagyobb a veszélye annak, hogy mégis "rakoncátlankodik" a petefészek, és nincs teljesen kontrollálva, mint ahogy nálam is az bekövetkezett: LH-csúcs szabályozatlansága miatt a 20-25 tüszőből 3-ban volt petesejt. Úgyhogy most long-ot fogok kapni, mert ennek ott kisebb az esélye, de azt PCO-soknál nem szeretik adni, mert ahhoz előtte még a leállító szuris ciklusnál is időzített pé-t kell csinálni, hogy tudják, mikor lesz mensi. Bonyi, nem? Kép
s_norka

Nóri, köszi szépen. Én már nem akarok új orvos után futkározni. Lehet, hogy Baranyi vagy Egyed is felírná az Adimetet, vagy akár a körzeti orvos. De Krizsa is felírja sztem, és akkor ő megmondja azt is, hogy meddig szedjem terhesség idején.
Amúgy én pont az óvatos, aggódós orvosokat szeretem, félek az elnagyolós típustól. És persze legyen szakmailag nagyon jó.
Tímeáról az égvilágon nem tudok semmit.. Talán érdemes egy látogatást tenni nála, hátha megtalálom szívem csücskét.
kisegér

Egérke, te tudod, neked kell érezni ezt, úgyhogy nem is szólnék bele. Tímeával el lehet úgy beszélgetni, hogy kiteríteni előtte a kártyákat: mit szeretnél, hogyan, ő mibe megy bele. Ha nemet mond, akkor irány a Szabolcs. Csak itt meg azzal kell számot vetni: mi történik akkor, ha ne adja az ég, de mégis lombikozni kell. Vissza a Kaáliba, vagy megint egy új intézet? Szóval, macera.
Különben van egy csaj, aki szintén váltott Krizsától Timihez, vagy szándékában áll. Igaz, ő már lombikozik. Meg hallottam már, hogy valaki más átkérte az aktáját Kovács Petitől Krizsához. És így tovább. Szerintem ezt ott már megszokták!
s_norka

Nem tudom, mi legyen. Még gondolkodom, és már a fejem is belefájdult.
kisegér

Nem tudnál összehozni vkivel, aki Tímeához jár?
kisegér

Egérke, a Kaális topikban pl. Kriszta71 nála nyomott le 6 inszemet, most van az első ET után (ICSI kellett végül), minden nap benéz a topikba. Meg mások is tudnak infót mondani, mert sokan jobban odafigyelnek a Kaális történésekre, mint én. És hát végülis, már neked is ott lenne a helyed a topikban! Kép
s_norka

Kisegér!
Sajnálom, hogy nem sikerült. Már korábban olvastam, de nem tudok mit írni. Mások sikere mindig új reményt ad, és mások sikertelensége mindig elbizonytalanít. De fel kell állni, és tovább menni. Örülök, hogy már a továbblépésen gondolkodsz, és keresed a megfelelő orvost és helyet.
Vera

Kép
Kép
verona

Oké, írok neki. Én ismerem azt a topikot, de nem szeretem, ezért nem írtam oda eddig.
Vera, köszi, hogy írsz. Nem akarok senkit elkedvetleníteni a rossz hangulatú leveleimmel és a bizonytalankodásommal. Elnézéseteket kérem ezért.
kisegér

Még mesélni akartam nektek, hogy teganp voltam üzemorvosnál, és egy roppant szimpatikus dokinővel beszéltem. Szó esett a bébiről is, és azt mondta, hogy nem szabad folyton ezzel foglalkozni, mert "kérgi gátlást" indít be, és nem leszek terhes. Nincs rá gyógymód, csak a nyaralás, pihenés, lazítás. Hiába különben a technikai-orvosi háttér. Amúgy nem tudják, pontosan milyen folyamat indul el ilyenkor a testben. (Nóri, visszhang a pszicho-doki megállapítására!)
kisegér

Bizony, bizony.
Csak az a baj, hogy tudatosan ez sem nagyon működik. Május-júniusban elég keveset is Neteztem, de csak az undor tetette ezt velem ("elegem van, nekem ez nem megy, abba akarom hagyni, fáj"). Aztán ahogy az ember kicsit összekapja magát és erősödik, újra elkezd latolgatni, reménykedni. És minél erősebb az ember, annál inkább - sokszor annyi pofon és év kellhet neki, mire "feladja" lélekben, mire más már rég kipurcan. Ez valahogy ördögi kör.
Úgyhogy igazából ezért nagyon jó mellékút nekem az örökbebaba, hogy tudom, hogy el fogjuk kezdeni intézni legalább a papírokat, mert így nincs reménytelenség-érzetem. Egyébként a pszicho-dokim ezt nagyon erősen javasolta is, mert szerinte túlzottan vasakaratom van, nekem az elengedés nem működik. Viszont így valamennyire igen, mert pl. az első alkalom a 2,5 év alatt, hogy nem érdekel most már a ciklus, nem akarom ezt is megrendszabályozni! Kép Lesz, ahogy lesz.
s_norka

Szerencsére én lemondó, beletörődő típus vagyok, speciel a családhoz, férjhez, babához jobban ragaszkodom, mint bármi máshoz. Valahogy ez egy nagyon belső késztetés, sokkal előbbre való, mint az egyetemi diploma, siker, jó kereset, stb.
Úgy érzem, ez az életem értelme.
Az örökbebaba nem elképzelhetetlen számomra, sőt, elég sokat agyalok rajta.
Arra jöttem még rá, hogy ha miattam nem lehet gyerek, akkor abba könnyebben törődnék bele, mint ha a férjem miatt ütközne akadályokba. Az komoly kihívás lenne a kapcsolatunkra nézve.
kisegér

Kisegér Kép olvasgatva a soraidat egy idézet jutott eszembe, ami talán elsőre kicsit ijesztő is lehet:

"Nem azt kapod az élettől amit megérdemelsz, hanem amit elvársz."

csak halkan teszem hozzá, hogy jót is meg rosszat (félelmek stb) is el tudsz várni. Csak a gondolatainkon múlik.
Vendég

Noémi, nem tudom mire gondolsz. Valamilyen félelemre célzol?
kisegér

Nóri, átmentem a kaális topikba, gyorsan végigfutottam az ottani leveleket.
Jól értettem, hiszteroszkópiád lesz???? Az mi? Csak nincs vmi nagy baj nálad???
kisegér

Egérke, nyugi, csak annyi, hogy a 2.sikertelen lombik után kötelező a hisztero, 1 napos enyhe kábításos hadművelet, a méh belső feltérképezése céljából. Szar, de ez van.
s_norka

Hm... ugyan már, csak nem gondolod komolyan, hogy vmi szervi probléma lehet a baba nélküliség hátterében...! Hiszen már megtaláltad a főbűnös lelki okot!
Minden esetre nagyon megkönnyebbültem, hogy nincs semmi betegséged... !!!
kisegér

De persze az is lehet, hogy ez a kis beavatkozás pont beindít vmit, amitől könnyebben fogsz teherbe esni... Vagy ez nem olyan?Amúgy óvatosságból tényleg jó, ha ezt is megnézik, mielőtt belefogtok egy újabb lombikba. Lehet,hogy vmi kis babszem zavarta meg a kis embriókat... Na nem okoskodom tovább. Jó hülyeségeket hordok össze.
kisegér

Egérke, az a gyanúm, a hisztero engem fele annyira sem izgat, mint téged Kép... ha a 3.lombiknak ez a feltétele, ám legyen, egy délelőtt alatt megvan, be sem kell hozzá feküdni. (Egyébként ez tükrözés, tehát nem olyan, viszont néha szoktak közben küretet is csinálni, szerintem ez nem lesz.)Szerintem sincs szervi probléma.

Végigolvastam a Kaális beszélgetést tegnap este, meg aludtam rá egyet. Mondanék egy-két gondolatot, ha nem haragszol érte, csak remélem, hogy esetleg segíthet.
A Kaális lányoknak igazuk is van ebben az orvostémában, meg nem is. Nincsen, mert azt már én is tudom, hogy nem minden doki tökéletes a Kaáliban sem, Tímea néha nagyon szótlan és túlságosan következetes (pl.végignyomja az inszemeket akkor is, ha már nincs értelme), Krizsa nagy improvizatőr, de a szabályokat kínosan betartja (tényleg van ilyen rendelet az inszemre, mert az ismerős lánynak beolvasta a telefonba), Kovács túl fiatal, amerikai szemléletű, és volt már egy-két fura ügye (NLC-s info) és így tovább. Ráadásul nem igaz, hogy a legtökéletesebben csinálnak mindent, úgy, ahogy nekünk lenne jó. Még ha csordultig tele is vannak jóindulattal és figyelnek ránk, akkor is képtelenek erre, hiszen nem istenek.
Ugyanakkor igazuk nekik, mert láthatólag arra inspirálják magukat, hogy bízzanak az intézményben és az orvosban. Talán nem annyira tájékozottak, mint mi, az orvosi részleteket illetően. De erre a pszicho-m azt mondta, hogy ilyen szinten, amit mi csinálunk, ez már káros. Van egy határ, ameddig érdemes elmenni, hogy ismerd a folyamatokat, a medikális oldalát a dolgoknak. De azon túl ez a túlzott analizálás már a bizalmatlanság eszköze lehet - és én is ebbe a hibába estem! Hadd hozzak fel egy példát: itt van ez a Closty. Köztudott, hogy hosszabb távon vékonyítja az endo-t és kis mértékben növeli az LH-szintet. De ugye azt nem gondolod komolyan, hogy beszedted a pár nap alatt, és attól nem nőtt meg az endo? Ez azért nem így működik... a sok információ ellened fordul, az örökös aggódás és főleg: BIZALMATLANSÁG felnagyítja a dolgokat, és így szerintem nem is lehetséges a siker. (Ha már magyarázatot keresünk: szerintem az ösztrogén hiánya miatt nem nő meg az endometrium, az pedig azért van, mert nincsen érett petesejt. Hogy miért, az más kérdés, valószínűleg túl gyorsan nőtt meg a tüsző, vagy más miatt. Egyszerűen nincsen meg a hormonális egyensúly a szervezetben.)

Egérke, azt fogadd el, hogy nem fogsz ebben a világban olyan orvost találni, aki számodra tökéletes. Nem biztos, hogy úgy fogják felépíteni ezt az egész stimut, ahogy azt te "elrendeled". Ráadásul, azt sem hinném, hogy ilyen apró részleteken múlik a terhesség - ami nagy átlagban sikeres, nálad miért ne lenne az? A Closty-mizériát pedig Krizsával is meg lehet beszélni.
Kicsit magad ellen beszélsz néha, úgy érzem, te is gyötrődsz. Mert egyfelől szuggesztíven mintha te is sugallni akarnád, hogy a "baba majd jön", "fel kell készülni a terhességre", "ellazulni", de közben a tetteid másról szólnak: szorongsz, fejfájósan gyötrődsz, analizálsz, nem akarsz hónapot kihagyni.

Kívánom neked, hogy tényleg megélhesd belülről az ellazulást, kitisztuljon a fejed, megszűnjön benned az állandó kétkedés, és kritika nélkül, sőt bízva alá tudd vetni magad az orvosi segítségnek! Kép
s_norka

Egérke, megharagudtál? Kép
Tényleg csak segíteni szeretnék neked! Hogy vagy, sikerült-e beljebb kerülni a döntéshez?

Ami engem illet, aug.16-án Krizsa látogatás, de lehet, hogy már írtam. Jó lenne, ha megkukkolna UH-val, nem vagyok túl nyugodt a petefészkeim állapotát illetően. Akkor lesz már csaknem 2 hónapja a mensimnek. Utána kezdhetek gondolkozni, melyik orvoshoz menjek, aki megcsinálja a hisztero-t, és akiben tényleg bízhatok, szülhetek is nála. Újvári Elemérről úgy hallottam, túl drága, Ács Nándor pedig túl jóképű. Kép Nem tudom.
s_norka

Szia Nóri!

Újvári nagyon jó szakember, és embernek is kíváló. Ács Nándor valóban jóképű, de max. becsukod a szemedKép
Szerintem mindkettő nagyon jó választás lenne a későbbiekre nézve isKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok.
Nóri, nem sértődtem meg, csak nem voltam internet közelben. Köszönöm, hogy ennyit foglalkozol velem.
Döntés: egy ideig vissza Szabolcsba. Nem mindegy, hogy 12 hónapig vagy 6-ig inszemelnek. Lelkileg sem.
Egyelőre időzített szex lesz, addig lesz időm jobban megismerkedni Vajdával, és ahhoz nem kell semmi papírt kikérnem a Kaáliból. Aztán meglátom. Ezt Krizsának is meg lehet mondani, nem hinném, hogy megsértődne.
Nem tehetek róla, hogy nem bízom meg egy dokiban sem. De fogok még olyat találni. Nem akarom a bizalmatlanságom okait kifejteni, de aki olvasta az írásaimat, az megérti.

A dokijaid Sote 2-esek? beszámolsz róluk?
Nekem a Szabolcs mellett még a Sote 2 jöhet számításba, mint cukros-terhes gondozó. Rengeteg kórházban van cukros terhes gondozás, de nekem csak a Szabolcsot mondták, illetve többen a Sote 2-t ajánlották.
Õszintén szólva a Szabolcs nőgyógyászatával nem vagyok megelégedve, nagyon el akartam jönni onnan már régóta. Sőt, oda sem akartam menni, csak a diabetológusom ragaszkodott hozzá, hogy a Baranyihoz menjek cukros gondozásra. Ráadásul más kórházban nincs bentfekvés a cukor miatt.
Szóval eddig ez egy kényszerpálya volt. És nem voltak referenciáim más helyekről.
Viszont ha Vajda beválik, és lelkiismeretes, akkor maradok.
kisegér

Egérke, remélem mihamarabb megtalálod azt az orvost, akiben megbízhatsz. Azt azért tudnod kell, hogy az orvosok is, csúnya szóval, csak eszközök a cél elérésehez. Mellette számos tényező is szerepet játszik, így nem biztos, hogy minden kudarcért ők a felelősek. Mindenesetre, amit Nóri írt a lelki felkészültségről, ellazulásról, pozitív szemléletről, valóban nagyon fontosak a sikerhez.

Én a SOTE 2-n szültem, de most a Szent Imrébe járok, mert az közelebb van hozzánk, bár a SOTÉval semmi bajom nem volt, szeretnék olyan helyen szülni, ahol a legtermészetesebbnek tekintik a folyamatot. Ez az egyetlen szempont, amiért váltottam, minden másban szerintem a SOTE javára libbene a mérleg serpenyője. Minden komplikációra fel vannak készülve, van PIC, így a babát nem kell elszállítani, ha baj van és az anyuka mellette lehet.
A szülőszoba gyönyörűen fel van újítva, talán a legkorszerűbb az egész országban, de sajnos elég vaskalaposak a szülés lefolyását illetően, bár gondolom ezt is orvosa válogatja.
A labor viszont katasztrófális, volt, hogy másfél órát álltam!!! sorban étlen-szomjan, már majd' összeestem, úgy szédültem, és ha nem UH-s a dokid, akkor az UH-ra is rengeteget kell várni.
Valaki éppen diabéteszes dokit keres a SOTE2 topikban, nem tudjátok, hogy ki lehet az?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Pirus, köszi az infót. Remélem, nem lesz szükség kórház váltásra.
Pénteken megjött a mensim, nagyon-nagyon megkönnyebbültem. Mára már el is múlt, nem is volt utólagos barnázás. Viszont a hányinger intenzíven megmaradt és szédülök is. Nem tudom, mi lehet a dolog hátterében. Lehet, hogy túl sok vitamint ettem az elmúlt hónapban...??? A gyomorrontás ki van zárva.
kisegér

Egér, a vitaminhoz nem sok köze lehet.
Hát remélem, hogy Vajda lesz végül a szíved csücske Kép Talán még a metformin-dolgot is meg tudod neki tanítani, hiszen még fiatal, és ezért fogékonyabb Kép Viszont ő egy pénznyelde, az inszem nála egy huszas, és az irányítottért is simán zsebre vág minimum tízest, ez bizalmas infó. A szülés nála 100 rongy. Úgyhogy talán erre is érdemes felkészülni. Ha mégis inszemeztek, ha törik-ha szakad, mind a hatot végignyomja, mert a betegeit nem szívesen irányítja át...
s_norka

Hm... és ezt így meg is mondja? És mi van, ha megszülök, és utána csak egy üveg piát kap? Feljelent?
kisegér

Azt nem tudom... igazat megvallva, az ismerős csajszinak, akinél ikrek lettek irányítottal, ez így ment, és terhesgondozásért is folyamatosan kapta a pénzt, és előre fixálták a tarifát. Ilyen szempontból M.nál is mohóbb. Ott lakik, ahol az anyósomnak van a magyarországi lakása, full extrás környezet, valamiből fent kell tartani, gondolom Kép
s_norka

Undorító, de úgy látszik, ez a trend a nőgyogyiknál. Egy lombik is belekerül ennyibe. Ha ő az egyetlen doki, akiben bízni tudok a Szabolcsban, és ezzel megúszom a kórházváltást, akkor ez van, és kész, nem tudom befolyásolni a dolgot.

A pénzért pedig elvárható, hogy ő műtsön, elérhető legyen, ha kell, stb. Ha ezt nem így tapasztalom, akkor még mindig mehetek máshova.
remélem, megfelelő támaszt, szakembert, lelkiismeretet találok benne. Jó lenne, ha végig tudná kísérni a folyamatokat az elejétől a végéig.
kisegér

Kisegér Kép halkan kezdek neked drukkolni. Kép
Vendég

Köszi szépen. Hogy vagy? Kismamás tünetek megvannak továbbra is? Én is szorítok ám érted!
kisegér

Egérke, van-e még émelygés? Ma kezded is a stimut Vajdával?

Bocs a brutál őszinteségért. Lehetséges, hogy a 3.peteéréses hullámból végre lett ovuláció pár napja, megváltozott-sűrűsödött a váladék, ma megnéztem, és 36,9 a hő. Már komolyan kezdtem aggódni, elvégre valami 38.napon vagyok, és féltem hogy becisztásodok teljesen. Kép Ennél viccesebb csak az lesz, ha holnap kiderül, hogy csak beizzadtam ma (bár a hőségben is, a szokásos, szúrópróba-szerű hőm 36,5 volt általában).
s_norka

Nóri, ha jól értem, akkor most Neked is késői pé-d van? Azért akcióztok, ugye?Kép Jaj, nagyon drukkolok!

Egérke, szerintem a tüneteid abszolút hormonális jellegűek. Ha kimennek a gyógyszerek, akkor el fognak múlni. Nekem a bromótól volt ilyen, de aztán szépen megszoktam és a leállást is fokozatosan csináltam.

A closty-hoz akartam volna még szólni. Nem tudom, nem értek hozzá annyira, de nekem az első clostys ciklusnál volt egy szép nagy tüszőm, de a nyálkahártya csak 5-6 mm-es volt, elég vékonyka. A doki akkor azt mondta, hogy normális dolog ez, mert a closty egyetlen 'hátránya', hogy elvékonyítja a nyh-t. Végülis erre is van megoldás, a baby aspirin. Tudom, hogy ezt tudod, csk nem igazán értettem, hogy miért nem jött be Nálad a closty.

Vera, Te hol jársz? Remélem csak töltődsz, lelkileg és fizikailag.

Noémi, Nálatok mi a helyzet?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Pirus, akkor ugyanaz volt nálad, mint nálam. Én sem értek a clostihoz, ennyit tudok csak én is, hogy elvékonyítja a nyh.-t, de hogy mennyire, meg hogyan, azt csak tapasztalatból láttam: egyszer kaptam vmi 4 szemet, ha jól emlékszem, és amikor legközelebb mentem uh-ra, nem volt arányban a tüsző mérete és a nyh vastagsága. Most ez még látványosabb volt, amert a 21-es tüszőhöz egy 4,5-es nyh. tartozott. Aszpirint szedtem ugyan, de az ösztrogén segített csak igazán.
Lehet, hogy a closti leblokkolja az ösztrogén termelést, fene érti...

Nóri, kimarad a ciklus, Móni tegnap azt mondta telefonon, hogy lesz Vajda, de nincs Vajda.
És ha most megint ideges lettem a türelmetlenségtől, akkor az nem a sikertelenségnek, hanem a hiába várakozásnak szól, ami már lassan fél éve tart. Egy év alatt talán 3 esélyes cilkusom volt, amikor pé-m is volt és Zolival is együtt voltunk.
Na de ha valóban a hormonok miatt émelygek továbbra is, akkor tényleg jobb a pihi, bármilyen fájó is.

Én ettől az egész chateléstől annyit várok, hogy támogassuk egymást, biztassuk egymást, lelkesítsük egymást, elpanaszolhassuk a bánatainkat, kudarcainkat egymásnak. Illetve, ami nem lelki dolog,az az infó gyűjtés. Néha szúrós, amiket írsz, és az nem segít. nekem nem jön be a Csernus-stílus, csak elkedvetlenít.
kisegér

Nagyon drukkolok, hogy a késői pé-d meghozza a várva-várt gólyát!!!!!!
kisegér

Egérke, megértettem. Visszabújok a drukker-szerepbe, és nem nyilvánítok többet véleményt. Bár, ha meggondolom, a levelezésünk (pl.moralizálás a lombikról) túlment ezen, s elég régóta tartjuk a kapcsolatot. Nem akartalak elkedvetleníteni semmitől, csak óvnálak a további csalódásoktól. De belátom, mindenkinek megvan a maga útja, és nem üdvös dolog a beleszólás.
Ezt most nem éllel mondtam ám! Kép

(Jajj, Csernus... Kép ennyiben veszélyes a chat és az sms, nem jön át a mimika és az intonáció - tőlem azért elég távol áll a provokatív üvöltözés)
s_norka

A szavaid mögött én látom a segítő szándékot, ezért nem is sértődtem meg, elengedtem a fülem mellett. Tudom, hogy jót akarsz, és ugyanúgy tisztellek. Semmi baj.

Csernussal nem akarlak párhuzamba állítani, de ez a szúrós stílus az ő stílusához hasonló.

Szeretném, ha továbbra is nyíltan vállalnád a véleményedet, mert számomra fontos és értékes. De "bogáncsokat" nem kérek!!! Kép Kép ezt már korábban is mondtam...

Na és legyen már béke köztünk. Én is jól megbánthattalak azzal a lombikos hozzászólásommal, ha még mindig így él benned. utólag mégegyszer bocsánat.
kisegér

Norka bogáncstalanítva Kép

Láttam tegnap este a lakóparkban Vajdát, úszkálni. Olyan nagyon nem tűnhetett el. Esetleg egy próba ma is, hátha ott van? Na, megint belepofázok.

Tényleg volt pé, a hő majdnem 37, és NINCS barnázás. Na megnyugodtam, ennek a ciklusnak is vége lesz egyszer.
s_norka

Sziasztok!
Voltunk esküvőn, buliban, kirándulni, Tiszában lubickolni. Úgy érzem kicsit kikapcsolt az agyam. Jövő hét végén lesz pé-m, elvileg.
Lányok, én írtam múltkor Török dokinak, és laporoszkópiát javasolt. Nektek volt már olyan?
Norka! Írnál bővebben az én K. dokimról? Mintha lenne infód, ami nem pozitív.
Kisegér! Én nem vagyok az időzített együttlét híve, márcsak azért sem, mert a Kaáliban 6500 egy UH. Szerintem lassan ráveszem magam az inszeminációra, és majd meglátjuk.
Vera

Kép
Kép
verona

Vera! Erre muszáj volt gyorsan reagálnom, mert ez a lapar-dolog a begyemben van. A PCO-ra kb. egészen 3-4 évvel ezelőttig ez volt a sláger gyógymód, ma már elavultnak számít. Azt mindenki elfelejtette jó sokáig megemlíteni, hogy ez az eljárás öregíti és "megpiszkálja" a petefészkeket (csökken az állomány), ezzel szemben a hatás csak 1 évig tart. Már akinek - nekem így sem lett tőle spontán pé-m, időre, hiába biztatott Török doki szintén. A Kaáliban egyenesen ellenzik, Kovács esküdt ellensége a módszernek, kérdezz csak rá.
Kovácsról csak annyit követtem le egy másik helyen, hogy Krizsával volt valami vitájuk, mert ő szokta helyettesíteni Krizsát. A lényeg az volt, hogy nem foglalkozott egy lánnyal, aki terhes-gyanús volt, csak alacsony volt a HCG-je, nem adott neki időben progit, nem mondott sem A-t, sem B-t neki. Biztos el is volt havazva, a lényeg, hogy Krizsa nagyon pipa volt, és végül ő karolta fel a csajszit (nem maradt meg a baba). De szerintem ez amúgy nem tipikus.
s_norka

Tudom, szabin van. Felajánlotta a mai napot, de nem tudok bemenni.
Lányok, én megpróbálom magam félretenni, nem lesz ez így jó. Túl sokat foglalkozom ezzel a témával.
Minden jót nektek.
kisegér

Köszi Norka! Te már Török dokit is végigzongoráztad? Akkor ezen nem is agyalok tovább.
Kisegér! Kapcsolj ki, de néha nézz be!!!!!!
Vera

Kép
Kép
verona

Sziasztok!
Csak idetévedtem és olvastam, hogy a Closty vékonyítja a mnyh-t. Valakitől azt hallottam, hogy a cickafark-tea fitoösztrogént tartalmaz. Ha ez igaz, lehet, hogy jó lenne erre is? Nem tudom, de a ciklust rendbe teszi állítólag, csak az első felében kell főleg inni. Ezt is hallottam a másik topicban(babaprojectes). Egy hozzáértő szakember többet tudna erről a gyógynövényről.
Meg a fehérje, folyadék is azt hiszem vastagítja.
Csak gondoltam, talán segít.
Bogi
dbogica

Jó reggelt,

voltunk múlt héten 3 napot Hévízen, kikapcsolódtunk. Többiek, mi van veletek? Egérke, azóta sem néztél be? Ne tűnj el nagyon, kérlek, azért hiányzol ám.

Nekem sajna vége a dalnak, ma elkezdtem barnázni, de sebaj, nézek előre, végignyomatom mostmár ezt az utat, megfogadtam magamban. Nem akarok többé depis lenni, sajnálom erre az időt is! Kép
(Na jó, ezt zárójelben leírom ide, és akkor maradandó nyoma lesz: valahogy képtelen vagyok elhinni a lelkem legmélyén, hogy 5 lombikból egy sem sikerülhet! Kép )
s_norka

Sziasztok!
Norka! Én sem akarok depis lenni, írogass néha, mert nekem sokat jelentenek a soraid. A pozitív írások kicsit kihúznak a szarból, mikor kezdek elmerülni.
Nem alakulnak túl jól a dolgok, de igyekszem pozitívan hozzáállni. Ugyanaz az oldalam fáj, mint múlt hónapban, és elég furcsán. Azt hiszem, cisztásodom.
Szeptembertől visszajön egy régi kolléganőm, akinek a helyére kerültem, most bölcsis lett a babája, visszajön, de így eggyel többen vagyunk. No comment. Elvileg már rég el kellett volna mennem szülési szabadságra, mindenki erre számít, és elég kínos. Ez jó, nem?
Vera

Kép
Kép
verona

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?